Λίγα πράγματα για σήμερα.

ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ – ΖΒΟΛΕ
*** Από 3,10 και πάνω ο άσος της Μάαστριχτ. Μέσο όρο το διπλό στο 2,05, μάξιμουμ ένας δύο μπουκ στο 2,25.
ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ: Θύμα έκπληξης έπεσε την Τρίτη από την ερασιτεχνική Αχίλες 29 για το κύπελλο εκτός έδρας, καθώς έχασε με 1-0. Από το 15' με δέκα παίκτες, στο 34' κι ενώ ήδη είχε μπει το γκολ έμεινε και η αντίπαλός της με δέκα.
Ανέβηκε βαθμολογικά μετά τη νίκη στην έδρα της Τέλσταρ. Θα μπορούσε να ήταν ακόμη ψηλότερα, αν είχε λίγο τύχη με το μέρος της από το ξεκίνημα και αν ήταν πιο αποτελεσματική μακριά από την έδρα της. Εχανε από νωρίς, ισοφάρισε και στο 34' κέρδισε αποβολή και πέναλτι (1-2). Με 1-3 πήγε στο ημίχρονο, έχασε ευκαιρίες για το 1-4, η Τέλσταρ μείωσε και στο τέλος την απείλησε με ισοφάριση.
Στον πάγκο θα κάθεται ο προπονητής Τρόοστ ο οποίος ήταν τιμωρημένος στις δυο προηγούμενες αγωνιστικές. Ο ίδιος εκτιμά ότι οι παίκτες του καίγονται να πάρουν εκδίκηση μετά την κακή τους εμφάνιση στην αναμέτρηση του κυπέλλου. «Την Τετάρτη τη χρησιμοποιήσαμε για να διώξουμε την άσχημη γεύση που μας άφησε εκείνο το ματς. Και εγώ το ίδιο. Φυσικά, θα προτιμούσα να μην είχε συμβεί, όμως αν κόντρα στη Ζβόλε κάνουμε την έκπληξη, θα μπορούμε να πούμε ότι βγήκε και κάτι θετικό από αυτό».
Εξέτισε ο κεντρικός μέσος Σμέιτς (9/1). Τιμωρημένος ο βασικός αμυντικός Κνοπς (10/1). Παραμένει εκτός ο βασικός πορτιέρο Μπούλτερς (7/0) που έχασε και τα τελευταία δύο παιχνίδια. Με προστατευτική μάσκα αναμένεται ν’ αγωνιστεί ο κεντρικός αμυντικός Φερντέλεν.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Φαν Εϊκ - Καστεγιάνα, Φερντέλεν, Εμπερλε, Βίνκενς - Ντάμεν, Φαν Χίφτε, Σμέιτς - Εσάγιας, Ραϊκομάρ, Λα Ρόσα.
ΖΒΟΛΕ: Την Τρίτη ηττήθηκε με 0-1 από τη Βάαλβαϊκ για το κύπελλο, με γκολ που δέχθηκε λίγο πριν το τέλος. Είχε χάσει πέναλτι στο πρώτο μέρος και άξιζε καλύτερης τύχης.
Μοιάζει ασταμάτητη το τελευταίο διάστημα πάντως και δεδομένα είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας. Αρχίζει να αποκτά ομοιογένεια και σταθερότητα, έτσι φαίνονται και οι μεγάλες δυνατότητές της (15 γκολ ενεργητικό στα τελευταία της τρία παιχνίδια). Αλλο ένα ματς που δεν αντέχει σε κριτική ήταν αυτό εντός έδρας με την Ντόρντρεχτ, όπου το τελικό 5-0 μιλά από μόνο του. Με 3-0 προηγούταν στο ημίχρονο, 5-0 στο 52' .
Λογικά ο προπονητής Λάνγκελερ δεν θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα. «Κόντρα στην πρωτοπόρο όλες οι ομάδες έχουν κίνητρο. Θα παίξουμε για πρώτη φορά σ’ ένα εχθρικό, γεμάτο γήπεδο. Από την άλλη πλευρά, η Μάαστριχτ είναι μια ομάδα η οποία θέλει να παίζει ανοικτό ποδόσφαιρο και αυτό θα μας δώσει πιθανότητες».
Παραμένουν εκτός οι βασικοί στόπερ Ααφγες (9/0), Μπακατί (6/0), ο μέσος Μπάνινκ (3/2), οι φορ Κέτινγκ (2/1), Σίτσεκ (2/1).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπουρ - Φαν Πόλεν, Λάχμαν, Ποτ, Φαν Χίντουμ - Ολέιφε, Ατσέντε, Σάιμακ, Σλοτ - Μαακί, Φαν ντεν Μπερχ.

ΤΕΛΣΤΑΡ – ΧΕΛΜΟΝΤ ΣΠΟΡ
*** Από το 2,50 που ήταν αρχική τιμή, στο 2,40 ο άσος της Τέλσταρ. Το διπλό ανέβηκε, ξεκινά από 2,65 και βρίσκεται μέχρι και 2,90.
ΤΕΛΣΤΑΡ: Δεν είχε συνέχεια η νίκη επί της Φορτούνα, γνώρισε την ήττα μπροστά στον κόσμο της με 2-3 από τη Μάαστριχτ. Καλή εμφάνιση, τα έδωσε όλα, μοιραία στάθηκε η φάση του 34', με αποβολή παίκτη της και πέναλτι για το 1-2.
Τιμωρημένος ο 29χρονος πορτιέρο Φαρκεφίσερ (7/0). Εκτός ο μέσος Κόπερσχουκ (7/0) για δεύτερη αγωνιστική, θα λείψει 7 εβδομάδες ακόμα, αλλά και ο φορ Ορνοκ (7/1). Παραμένει εκτός δράσης ο κεντρικός αμυντικός Μακ Ιντος (0/0) που έχει πάθει μεγάλη ζημιά και θα λείψει πέντε μήνες.
ΧΕΛΜΟΝΤ ΣΠΟΡ: Η τύχη δεν μπορεί να τη βοηθά πάντα. Δεν άξιζε κάτι καλύτερο από το 2-2 εντός έδρας απέναντι στη Φορτούνα, παρά το ότι στο 86' έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο πορτιέρο) και νωρίτερα είχε κλασική ευκαιρία. Απέναντι σε μια ομάδα με πολλές απουσίες, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τίποτα, βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ και γύρισε το ματς, καθώς η αντίπαλός της ξέμενε σιγά σιγά από δυνάμεις.
«Είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα με τη Φορτούνα, θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα και μπορούμε να τα πάμε καλά. Η Τέλσταρ βρίσκεται χαμηλά σε σχέση με την αξία της και με αυτά που μπορεί», σχολίασε ο τεχνικός Ντε Κόνινγκ.
Εκτός ο 35χρονος Δανός επιθετικός Μαρκ Νίγκααρντ (7/0) που λογικά θα επιστρέψει την ερχόμενη εβδομάδα και ο 19χρονος επιθετικός Φέιρμαν (10/1). Αμφίβολος ο καλός Βέλγος μέσος Βελάσκο (6/0). Δεύτερο ματς εκτός ο μέσος Κάουπερς (3/0) που χάνει τη σεζόν, πάντα εκτός ο 24χρονος αμυντικός Αλτέιρ (4/0) και ο πορτιέρο Στρέιμπος (0/0).

ΦΚ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ – ΦΚ ΟΣ
*** Πτώση στον άσο που βρίσκεται, πλέον, στο 1,55. Από 5,00 μέχρι και 5,50 το διπλό.
ΦΚ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Με βασικούς αγωνίστηκε την Τρίτη στην έδρα της Αλμέρε για το κύπελλο και πήρε την πρόκριση επικρατώντας με 2-1. Ηταν καλύτερη, προηγήθηκε με 2-0 και παρά τη μείωση του σκορ άντεξε έως το τέλος.
Για το πρωτάθλημα, επικράτησε της Φέινταμ εκτός έδρας και παραμένει στο κυνήγι της Ζβόλε, αλλά και μέσα στο στόχο για την πρώτη θέση της 2ης περιόδου. Σχετικά καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, όπου προηγήθηκε νωρίς με ένα ωραίο απευθείας φάουλ του ηγέτη της Μόχταρ. Αγνώριστη στην επανάληψη, το 1-1 έγινε πολύ νωρίς και στη συνέχεια η αντίπαλός της είχε κλασικές ευκαιρίες. Στη μόνη της φάση στο δεύτερο μέρος έκανε το 1-2 και άντεξε μέχρι τέλους.
Πλήγμα από την απουσία του βασικότατου επιθετικού Μακιαβάλα (10/4). Πάλι λείπει ο βετεράνος αμυντικός μέσος Λούσιους (9/2). Παραμένει εκτός δράσης ο βασικός στόπερ Ντε Μποκ (6/0). Πάντα απόντες ο 31χρονος πολύ έμπειρος στόπερ Φαν Κάουεν (0/0) και ο πορτιέρο Ζάαρι (0/0).
ΦΚ ΟΣ: Την Ντεν Μπος υποδέχθηκε την Τρίτη για το κύπελλο και σε ένα συγκλονιστικό ματς επικράτησε με 3-1 στην παράταση και πήρε την πρόκριση. Δέχθηκε το 0-1 στο 89', κατάφερε να ισοφαρίσει στο 93' και να προηγηθεί στην παράταση με πέναλτι.

Με 4-2 ηττήθηκε στην έδρα της δυνατής Καμπούρ για το πρωτάθλημα. Ανύπαρκτη στο πρώτο ημίχρονο, δεν έκανε ούτε φάση και έχανε με 2-0. Το 3-0 στο 50', έκανε δύο ευκαιρίες και μείωσε 3-2 στο 66', αλλά η τύχη δεν την ευνόησε και στη συνέχεια. Τα πάει πολύ καλά πάντως η νεοφώτιστη έως τώρα.
Ο προπονητής Χέισεν δήλωσε ότι η ΦΚ Αϊντχόφεν είναι μια από τις ομάδες που τα τελευταία χρόνια δείχνει να μπαίνει στο σωστό δρόμο. «Ομως, αν πιάσουμε το κανονικό μας επίπεδο, μπορούμε να πάρουμε βαθμούς κόντρα σε οποιοδήποτε αντίπαλο».
Εξέτισε ο 21χρονος βασικός πορτιέρο Αρέντς (9/0). Παραμένουν εκτός ο Γερμανός αμυντικός Σουμέλκα (8/0), όπως και ο βασικός μέσος Στάνκοφ (4/2). Πάντα απών ο 21χρονος αμυντικός Εμπερχεν (1/0) που αναρρώνει από εγχείρηση και θα χάσει όλη τη σεζόν.

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤ. – ΑΛΜΕΡΕ ΣΙΤΙ
*** Στο 2,10 ο άσος της Φορτούνα. Από 3,00 έως και 3,10 το διπλό.
ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤ.: Κόντρα στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και στα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών, στάθηκε παλικαρίσια στην έδρα της Χέλμοντ Σπορ και απόλυτα δίκια πήρε τον ένα βαθμό (2-2). Δύο φορές προηγήθηκε, στάθηκε πάρα πολύ καλά, στο τέλος όμως έμεινε από δυνάμεις. Στο 86΄ο πορτιέρο απέκρουσε πέναλτι, νωρίτερα είχε σώσει από μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία.
Η Αλμερε εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε την περσινή σεζόν λόγω της πτώχευσης της Ρόζενταλ αν και αρχικά είχε υποβιβαστεί. Φέτος, βρίσκεται στην 7η θέση και έχει πέντε βαθμούς περισσότερους από τη Φορτούνα. «Είναι μια καλή ομάδα, αν και δεν θεωρώ ότι παίζουμε χειρότερα. Βέβαια, είναι σταθερότερη σε σχέση μ’ εμάς και γι’ αυτό το λόγο έχει πέντε βαθμούς περισσότερους», σχολίασε ο προπονητής Ντούσελντορπ. Δεν αναμένονται αλλαγές στην αμυντική γραμμή, σύμφωνα με τον ίδιο.
Τιμωρημένος για δεύτερη αγωνιστική ο βασικότατος φορ Χόμανς (8/5), συμπλήρωσε κάρτες ο μέσος Ντε Μπουρ (10/0). Διαθέσιμοι ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός Ντίας (9/3), ο βασικός αμυντικός Ντρέισεν (7/0), ο μέσος Φοορν (7/0) που αντιμετώπιζαν προβλήματα και δίνονταν αμφίβολοι. Μακροχρόνια απουσιάζει ο 18χρονος Βέλγος αμυντικός Τουράν (0/0).
ΑΛΜΕΡΕ ΣΙΤΙ: Την Τρίτη φιλοξένησε τη ΦΚ Αϊντχόφεν για το κύπελλο, αγωνίστηκε με βασικούς και το πάλεψε, δεν ήταν καλύτερη όμως και έχασε με 1-2, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να αποκλειστεί.
Το περασμένο Σάββατο αντιμετώπισε την Εμεν εκτός έδρας και έμεινε στο 2-2, ένα δίκαιο αποτέλεσμα εν γένει. Αμφότερες κυνήγησαν τη νίκη και είχαν πολλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.
Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς το οποιοδήποτε πρόβλημα ουσιαστικά.

- Σε ουδέτερο το Μπαστιά - Αρλ
- Παίζει το κεφάλι του ο Μπιζοτά στη Μετς
- Το 87% της Κλερμόν
- Απών ο σκόρερ της Ανζέ
- Χωρίς άμυνα η Αρλ

ΙΣΤΡ – ΧΑΒΡΗ
*** Πτωτικός προς το 2,40 – 2,45 ο άσος, το διπλό στο 3,00.
*** 1-1-4 τα πέντε τελευταία.

ΙΣΤΡ:
Δίνει δεύτερο σερί εντός έδρας μετά το 2-2 με την Κλερμόν. Προηγήθηκε στο 1-1, είδε το σκορ να γυρνά γρήγορα ενώ έμεινε και με δέκα μετά την αποβολή του σκόρερ της Σαϊνάτι αλλά με τον μέσο Αγκουαζί ισοφάρισε στο 45’. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα κράτησε αρκετά εύκολα το βαθμό. «Πολύ θα ήθελα να δω τι θα έδινε το παιχνίδι αν παίζαμε με 11» αναρωτήθηκε ο Πασκυαλετί. Στα δύο επόμενα παίζει στη Ρεμς και υποδέχεται την Μπουλόν.

Συνολικά1) έχει δεχθεί γκολ και στα 14 επίσημα (δύο παιχνίδια στο Λιγκ Καπ και 12 στο πρωτάθλημα),
2) στο πρωτάθλημα g/g 11 στα 12, over τα έξι τελευταία.
Εντός έδρας1) δεν κέρδισε πρώτο ημίχρονο (0-4-2).

Τιμωρημένος ο στόπερ Σαϊνάτι (3/0). Ο Πασκυαλετί ίσως κάνει μια αλλαγή στην επίθεση επαναφέροντας τον καλό ακραίο Παλμιερί (9/0) στη θέση του σκόρερ Σριφ (12/4) που έρχεται από μέτρια εμφάνιση. Ο Νουρί (12/1) και ο βετεράνος Ακρούρ (11/4) είναι οι άλλοι δύο επιθετικοί.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Πέτριτς – Κεϊά, Φλεζό, Σελ, Μπαριγιόν – Μπα, Αγκουαζί, Φετούχι – Παλμιερί (Σριφ), Νουρί, Ακρούρ.

ΧΑΒΡΗ:
Βρέθηκε και πάλι στην τριάδα μετά το 3-0 επί της Σατορού όπου έπιασε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος και έτσι έφτασε στη μεγαλύτερη σε έκταση φετινή της νίκη. Πλην του πρώτου τέταρτου όπου εμφανίστηκε κάπως μουδιασμένη επιτάχυνε στη συνέχεια και με δύο γκολ του φορ Ριβιέρ στο πρώτο ημίχρονο και το πρώτο φετινό του έμπειρου επιθετικού Φαντσόν με πέναλτι στο 53’ έφτασε στην εύκολη επικράτηση. Στα δύο επόμενα παίζει εντός έδρας με Κλερμόν και Τρουά.

Είναι μία από τις δύο ομάδες που δεν έχει φέρει ακόμη εκτός έδρας ισοπαλία. N/G τα πέντε τελευταία εκτός έδρας.

Φρέσκος τραυματίας από τη χθεσινή προπόνηση ο καλός νεαρός, δανεικός από τη Λυών, επιθετικός Νοβιλό (7/1). Τιμωρημένος ο έμπειρος μέσος/αρχηγός Φρανσουά (9/0). Απών από πέρσι ο καλός Μαροκινός μέσος Αλά.

Ο Ντορί μάλλον καταλήγει σε σχήμα μ’ έναν επιθετικό, τον Ριβιέρ (12/4, 2 ασίστ) με τον καλό τεχνίτη Μεσλούμπ (12/1) σε ελεύθερο ρόλο και δύο γρήγορους και επικίνδυνους ακραίους, τους Μπονέ (12/2) και Μέντες (12/3).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Πλασίντ – Ριβιερέζ, Νεστόρ, Ζεντόν, Μπ. Μεντί – Λουβιόν, Φοντέν, Μέντες, Μπονέ – Μεσλούμπ – Ριβιέρ.
Σχεδόν κάθε παιχνίδι της Ιστρ είναι πλούσιο σε γκολ ενώ και η Χάβρη είναι ομάδα που κοιτάει μπροστά.Από τη μια έχουμε τον οδοστρωτήρα του g/g την Ιστρ και από την άλλη τη Χάβρη που εκτός έδρας της έκατσαν στο n/g τα πέντε τελευταία. Δεν είναι όμως σφιχτή ομάδα η Χάβρη και δεν κατεβαίνει σήμερα με αμυντικές βλέψεις. Η Ιστρ παίζει ούτως ή άλλως ανοιχτά.

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ – ΑΝΖΕ
*** Στο 2,00 ο άσος, το διπλό στο 3,80 – 4,00.
*** 2-2-0 στα τέσσερα τελευταία χωρίς να σκοράρει η Ανζέ.

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ:
Πήρε μπροστά και μέσα σε πέντε ημέρες κέρδισε δύο από τα μεγάλα ονόματα που υποβιβάστηκαν από τη Ligue 1, τη Μονακό και την περασμένη Παρασκευή στη Λανς συνεχίζοντας έτσι για τέταρτη αγωνιστική ένα αήττητο σερί (3-1-0 χωρίς να δεχθεί γκολ). Με σιγουριά στο παιχνίδι της πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ενώ σώθηκε δύο φορές από το δοκάρι μετά το 0-1 αλλά δεν άξιζε να ισοφαριστεί. «Ηταν ανέλπιστο αυτό το 2 στα 2. Οταν είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας ανταμειβόμαστε» τόνισε ο Γκουρβενέκ.  Στα δύο επόμενα πάει στην Αρλ και υποδέχεται την Μπαστιά.

Στα οκτώ τελευταία κράτησε το μηδέν στα έξι. Μετρά 10 N/G.

Εκτός για δεύτερο παιχνίδι ο ακραίος μεσοεπιθετικός Ελ Ζαντεϊαουί (8/0) και ο μοναδικός κλασικός φορ της Γιαταμπαρέ (5/0), παραμένουν ο αριστερός μπακ Λεβέκ (9/0) και ο επιθετικός Σαριέ (3/0).

Ο Γκουρβενέκ προσανατολίζεται στην ίδια ενδεκάδα με το τλευταίο παιχνίδι πλην μιας αλλαγής στην επίθεση. Ο Μερσιέ (4/0, 1 γκολ πέρυσι) μάλλον θα προτιμηθεί του πιο ακραίου Νοκαέρτ (12/2, 4 σαν βασικός) σαν δεύτερος επιθετικός δίπλα στον Ντουνιάμα (7/1, σκόρερ στη Λανς). Επιθετικά βοηθούν και οι δύο έμπειροι ακραίοι μέσοι Ζιρές (11/1) και Ατίκ (12/1).

«Η δουλειά που κάναμε στην προετοιμασία αρχίζει και αποδίδει τους καρπούς της. Βρίσκουμε πλέον αυτοματισμούς, οι παίκτες γνωρίζουν καλύτερα ο ένας το παιχνίδι του άλλου» είπε ο τεχνικός της.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2):
Σαμασά – Ντυπλύς, Μπελυγκού, Πεσλέ, Αρζελιέ – Ματίς, Ιμπυλά, Ατίκ, Ζιρές – Μερσιέ (Νοκαέρτ), Ντουνιάμα.

ΑΝΖΕ:
Δεν είχε συνέχεια το μικρό σερί της και χάνοντας με 1-3 από τη Σεντάν έχασε τη δυνατότητα να πλησιάσει την τριάδα. Αιφνιδιάστηκε και βρέθηκε να χάνει νωρίς με 0-2, στο 30’ σώθηκε από το δοκάρι, πήγε να αντιδράσει αλλά ήρθε στο 50’ το 0-3 και τελικά μείωσε με πέναλτι στο 72’.  Στα δύο επόμενα υποδέχεται την Τουρ και πάει στη Σατορού.

Τιμωρημένος ο βασικός σκόρερ Σαρμπονιέ (11/6). Φρέσκοι τραυματίες ο καλός πολυσύνθετος μέσος Ντε Φρετάς (8/0), ο νεαρός μέσος Ρουσό (7/0), απών για δεύτερο παιχνίδι ο έμπειρος αριστερός μπακ Τζελαμπί (8/0), επιστρέφει ο ψυχωμένος μεσοαμυντικός Οριάκ (11/0) που μόλις έχασε ένα παιχνίδι κατέρρευσε το κέντρο της.

Η επιστροφή του πολύτιμου Οριάκ καλύπτει το κενό του Ντε Φρετάς. Ο Ντιέρς (11/0) και ο τεχνίτης Αργεντίνος Γκόμεζ (12/0) είναι οι ακραίοι της ενώ το –και καλά- μεγάλο ταλέντο της Ντορέ (12/1, 2 σαν βασικός) θα πάρει σήμερα θέση βασικού σαν δεύτερος επιθετικός δίπλα στον Κεσέρου (12/3) που σκόραρε με τη Σεντάν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μαλικί – Φαλ, Ενέν, Κουτυριέ, Ντερόφ – Μανσό, Οριάκ, Ντιέρς, Γκόμεζ – Κεσέρου, Ντορέ.

ΚΛΕΡΜΟΝ – ΤΡΟΥΑ
*** Στο 2,00 ο άσος, το διπλό στο 4,00.
*** 1-2-2 τα πέντε τελευταία.

ΚΛΕΡΜΟΝ: Ενώ οι συγκυρίες ήταν θετικές στην Ιστρ ώστε να πάρει τη νίκη που θα την έφερνε στην κορυφή, έμεινε στο 2-2. Προηγήθηκε κατά τη διάρκεια του α’ μέρους με 2-1 και είχε αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά ισοφαρίστηκε στο 45’ και στο β’ μέρος περισσότερο ταλαιπώρησε τη μπάλα παρά απείλησε με αποτέλεσμα να δηλώνει ικανοποιημένος και ο τεχνικός της. Στα δύο επόμενα παίζει στη Χάβρη και υποδέχεται τη Ρεμς.

Τιμωρημένοι ο μέσος Μπαγιό (11/0) και ο φορμαρισμένος φορ Ριβιέρ (11/8) που σκόραρε στα τρία τελευταία ενώ εμπλέκεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα 87% των γκολ της ομάδας του, αμφίβολος ο γκολκίπερ Φαρνόλ (12/0) που μετέχει πάντως στην αποστολή. Τραυματίας ο μέσος Λουμπάσα (5/0), παραμένουν εκτός ο μεσοεπιθετικός Ναμλί (7/0) και ο εξελίξιμος μεσοαμυντικός Σιλά (4/0) που μπήκε στις προπονήσεις και θα παίξει με τη δεύτερη ομάδα. Επιστρέφει από τραυματισμό ο καλός στόπερ Σαλζ (9/0).

Ο Ντερ Ζακαριάν αλλάζει αρκετά το κέντρο του τόσο αναγκαστικά λόγω απουσίας Μπαγιό όσο και λόγω της απόφασης που πήρε να δοκιμάσει τον πιο ταλαντούχο παίκτη του, τον αριστερό Αλεσαντρινί (10/3) σ’ ένα νέο ρόλο, του δεύτερου επιθετικού. «Χωρίς τον Ριβιέρ πρέπει να αλλάξουμε πράγματα» σχολίασε ο προπονητής της δικαιολογώντας τις σκέψεις του. Δίπλα στον νεαρό Αρμάν (12/2, 3 σαν βασικός). Στα άκρα θα παίξουν ο νεαρός Σοβαντέ (4/0) αριστερά και ο μπακ Μποκορνί (10/0) στα δεξιά.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2):
Φαρνόλ – Εσόρ, Περινέλ, Σαλζ, Φόμεν – Εκομπό, Μουλέκ, Μποκορνί, Σοβαντέ – Αλεσαντρινί, Αρμάν.

ΤΡΟΥΑ:
Διατήρησε για μια ακόμη φορά το αήττητο στην έδρα της, κάτι που αποτελεί βασικό φετινό στόχο. Χάρη σε πέναλτι του Βραζιλιάνου επιθετικού Μάρκος στο 62’ κέρδισε με 1-0 τη Μετς. Ηταν τόσο καλύτερη όσο έπρεπε ώστε να επιβάλλει το ρυθμό της και να χτίσει σιγά σιγά την επικράτησή της.  «Παιχνίδια σαν κι αυτό απέναντι σε ομάδες που παίζουν με συμπαγές αμυντικό μπλοκ, δίνουν τη δυνατότητα να καταλάβουμε πως μπορούμε να βρούμε λύσεις και σε τέτοιου είδους αντιστάσεις» τόνισε ο Φυρλάν. Στα δύο επόμενα υποδέχεται τη Ναντ και παίζει στη Χάβρη.

Δεν είναι σίγουρος ο έμπειρος γκολκίπερ Μπλοντέλ και γι’ αυτό το λόγο κλήθηκαν δύο πιθανοί αντικαταστάτες. Τραυματίας για δεύτερο παιχνίδι ο Βραζιλιάνος στόπερ Ρινκόν (5/0). Παραμένει εκτός και ο φορ Μπετιόλ (6/1).

Γνωστές οι επιλογές του Φυρλάν, δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές. Ο τεχνίτης Ομπαντί (12/0) επιτελικός, ο Μάρκος (12/3) λίγο πιο πίσω από το επιθετικό δίδυμο και μπροστά οι Κασερές (7/2) και Γκραξ (8/1).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπλοντέλ – Σιντιμπέ, Σονιέ, Ουτρεμπόν, Ν’ Σακαλά – Τιάγκο, Γιαμισί, Ομπαντί, Μάρκος – Κασερές, Γκραξ.

Το ίδιο και σήμερα.

ΜΕΤΣ – ΡΕΜΣ
*** Στο 2,40 ο άσος, το διπλό στο 3,00 – 3,10.
*** Ισόπαλα τα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους.

ΜΕΤΣ: Πέντε σερί ήττες τη βύθισαν στη βαθμολογία και έχουν φέρει πολύ μεγάλο προβληματισμό. Στο 1-0 στην Τρουά έπαιξε κυρίως για να μη χάσει και επιθετικά ήταν λίγη. Τελικά άντεξε μέχρι το 62’. Στη συνέχεια θα μπορούσε να δεχθεί και δεύτερο γκολ ενώ απείλησε μόλις μια φορά.  «Τεχνικά είναι φανερό πως υστερούμε, είμαστε πολύ αδύναμοι. Η ιδέα να παίξουμε πιο χαμηλά παρεξηγήθηκε από τους παίκτες που έριξαν το βάρος μόνο σ’ αυτό» είπε ο Μπιζοτά.

«Ξεκάθαρα, στηρίζω τον Μπιζοτά και δεν το έχω μετανιώσει. Μ’ ενδιαφέρει να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα σε προπονητή και παίκτες και διαβεβαιώνω πως υπάρχει και είναι δυνατή» τόνισε ο πρόεδρός της. Μίλησε και ο αρχηγός Γκεριερό τονίζοντας πως «υπάρχει ενότητα στην ομάδα και βοήθησε το ότι γευματίσαμε μέσα στην εβδομάδα όλο το τιμ μαζί. Χρειαζόμαστε άμεσα αποτελέσματα για να αποδείξουμε το πόσο ενωμένοι είμαστε. Αυτό που ακούγεται πως είμαστε απέναντι από τον προπονητή είναι ό,τι να’ ναι».

Εντός έδρας 5 στα 6 γκολ τα πέτυχε στο α’ μέρος, κανένα μετά το 60’. Στα δύο επόμενα παίζει στην Μπουλόν και υποδέχεται την Αμιάν.
Εξέτισε ποινή δύο αγωνιστικών ο βασικός νεαρός στόπερ Κουλιμπαλί (4/0). Τιμωρημένος για τέσσερα παιχνίδια ο νεαρός επιθετικός Σακό (9/0, 2 σαν βασικός). Εκτός για δεύτερο παιχνίδι οι μεσοεπιθετικοί Πούιγ (9/1) και Ν’ Γκμπακοτό (8/0). Απών στα τελευταία ο βασικός διεθνής με τις Ελπίδες γκολκίπερ Ντελ (9/0).

Ο Κουλιμπαλί παίρνει κατευθείαν τη θέση του στο κέντρο άμυνας. Ο πολύ καλός Τραορέ (11/0) είναι ο επιτελικός, αριστερά ο επικίνδυνος Ντιάζ (6/1) και μπροστά ο Ντυαμέλ (11/5).

«Γνωρίζω πως σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος είναι σχεδόν σίγουρο πως θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις» είπε ο Μπιζοτά.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σισοκό – Μετανίρ, Κουλιμπαλί, Ντιάν, Ταμπουρά – Φλεριβάλ, Γκεριερό – Κελί, Τραορέ, Ντιάζ – Ντυαμέλ.

ΡΕΜΣ:
Παρά τις δύο κολλητές ισοπαλίες καταφέρνει και διατηρείται στην κορυφή. Και στα δύο προηγήθηκε αλλά ισοφαρίστηκε. Στο 1-1 με τη Λε Μαν είχε την κατάσταση στα χέρια της αλλά έδειξε να μην μπορεί να βρει εύκολα λύσεις. Παρά το ότι ισοφαρίστηκε στο 47’ και είχε χρόνο δεν είχε καθαρό μυαλό.  «Τεχνικά υστερήσαμε, κάναμε πολλές σέντρες χωρίς αποδέκτη. Πρέπει στη Μετς να πάρουμε τους βαθμούς που χάσαμε» ζήτησε ο Φουρνιέ. Στα δύο επόμενα υποδέχεται την Ιστρ και παίζει στην Κλερμόν.

Εκτός έδρας δεν έχει σκοράρει μετά το 60’.

Εξέτισε την ποινή του ο αριστερός μπακ Τενμόν (11/2). Εξι μήνες εκτός ο ακραίος Φορτές (10/1), ένα μήνα ο δεξιός μπακ Γκλομπάρ (8/0), χάνει τουλάχιστον ένα παιχνίδι ο αριστερός μπακ Σεκάτ (12/0). Απόντες για δεύτερο παιχνίδι ο νεαρός δεξιός μπακ Μαντί (8/0) και οι μέσοι Ραμαρέ (2/0), Γκιζολφί (9/0, 4 σαν βασικός). Παραμένουν εκτός ο αναπληρωματικός επιθετικός Κότζα (2/0 σαν αλλαγή) και ο στόπερ Ομπέ.

Ο Τενμόν μπαίνει αριστερά μεσοεπιθετικά με τον πολύ καλό Αμαλφιτανό (11/3) στα δεξιά ενώ ο καλός Αλγερινός Γκίλας (10/5) με τον έμπειρο φορ Φορέ (9/4) παίζουν επιθετικό δίδυμο.

«Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα και με την κηδεία του νεαρού Ναβαρό (παίκτης της β’ ομάδας που πέθανε την περασμένη Παρασκευή) και όλους αυτούς τους τραυματισμούς. Ξέρω τι μας περιμένει στη Μετς αλλά έχουμε όπλα για να αντιπαρατάξουμε και να παίξουμε για να κερδίσουμε ή τουλάχιστον να μη χάσουμε» τόνισε ο προπονητής της.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Αγκάσα – Μαντί, Τακαλφρέντ, Βεμπέρ, Ισάν – Κα, Ντεό, Αμαλφιτανό, Τενμόν – Γκίλας, Φορέ.
Μετά από πέντε σερί ήττες ακόμη και η ισοπαλία θα είναι πρόοδος για τη Μετς. Η Ρεμς με βάση το τελευταίο παιχνίδι ίσως είναι στην αρχή φάσης κόπωσης.

Το ίδιο.

ΜΠΑΣΤΙΑ – ΑΡΛ
*** Στο 1,60 ο άσος, το διπλό στο 6,00.

*** Στο ουδέτερο «Ντομινίκ Ντυβοσέλ» της Κρετέιγ.

ΜΠΑΣΤΙΑ:
Η καμπάνα που έπεσε από τη Λίγκα για υποτιθέμενα επεισόδια στο τελευταίο εντός έδρας με τη Λανς την αναγκάζουν να δώσει το παιχνίδι σε ουδέτερη έδρα που αποφασίστηκε οριστικά την Πέμπτη. Θα αγωνιστεί στα περίχωρα της Παρί, στην Κρετέιγ. Η μετακίνησή της πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τσάρτερ αφού δεν κατάφερε να βρει κανονική πτήση στην οποία θα μπορούσαν να χωρέσουν και πολλοί από τους φιλάθλους της που τις τελευταίες ημέρες είναι στα κάγκελα για όσα περνάει η ομάδα τους και έψαχναν κάθε τρόπο για να παρευρεθούν κι αυτοί στο γήπεδο. Τελικά θα βρεθούν στη φυσική της έδρα, το Αρμάν Τσέζαρι όπου θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά –από τα κεντρικά ηχεία- το παιχνίδι. Βάλανε και 5 ευρώ εισιτήριο.

Στην Αμιάν έπαιξε επιθετικά και προηγήθηκε στο 30’ αλλά ισοφαρίστηκε στο 45’. Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες στη συνέχεια και το Χ κρίνεται δίκαιο. Στα δύο επόμενα παίζει εκτός έδρας σε Λαβάλ και Γκινγκάμπ.

Μετρά πέντε εντός έδρας G/G (σερί τα τέσσερα τελευταία).

Επιστρέφει ο βετεράνος χαφ Περιαταμπέ (8/0). Τιμωρημένος για δεύτερο σε τέσσερα παιχνίδια ο δεξιός μπακ Σιονί (10/0). Εκτός στα τελευταία ο στόπερ Μαρί (4/0) και οι μεσοεπιθετικοί Ρομπάιλ (6/0), Ελ Αζουζί (3/1).

Ο Αντζ δεν αναμένεται να κάνει μεγάλες αλλαγές. Υπάρχει μόνο ένα ερωτηματικό για την επίθεση ανάμεσα στον Μαουλιντά (7/2) και τον Συαρέζ (10/4). Οι Καζρί (11/3) και Ζενέστ (6/1) ξεκινούν στα άκρα και ο καλός Ντιαλό (11/3) σαν ελεύθερος.

«Δεν νομίζω πως μας επηρεάζει η αλλαγή έδρας, νιώθω το γκρουπ απόλυτα συγκεντρωμένο. Από την αρχή της εβδομάδας δουλεύουμε σαν να είναι να παίξουμε εκτός έδρας» σχολίασε ο Αντζ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Νοβάες – Ανγκουλά, Σοπλέν, Σανς, Αρέκ – Καϋζάκ, Ροτέν – Ντιαλό, Καζρί, Ζενέστ – Μαουλιντά (Συαρέζ).

ΑΡΛ:
Τρία παιχνίδια χωρίς νίκη την κρατούν αρκετά χαμηλά. Στο 2-1 στη Λαβάλ στάθηκε αρκετά καλά και έχασε από χοντρά ατομικά λάθη. Μείωσε στο β’ μέρος και παρά το ότι τέλειωσε με δέκα παίκτες είχε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον βασικό της σκόρερ Πιερόνι που έπαιξε αλλαγή.Στα δύο επόμενα υποδέχεται την Γκινγκάμπ και παίζει στην Τουρ.

Τιμωρημένοι οι στόπερ Μπαλντέ (11/0), Σορό (9/1). Αποχώρησε τραυματίας και θα λείψει ο καλός γκολκίπερ Μπυτέλ (12/0). Τραυματίας για δεύτερο παιχνίδι ο νεαρός μέσος Σαβανιέ (6/1). Παραμένουν εκτός ο έμπειρος αμυντικός και αρχηγός Λορεντί (8/0) και ο επιθετικός Ζιλιοτί (3/0). Μετά από απουσία μιας αγωνιστικής επανέρχεται ο καλός ακραίος επιθετικός Ντ. Ν’ Ντιάιγ (9/1).

Ο 27χρονος Γιαταρά (2/0 πέρυσι) θα παίξει τερματοφύλακας. Το κέντρο άμυνας είναι άρπα κόλλα, αναγκαστικά. Ο Ντ. Ν’ Ντιάιγ επιστρέφει και μπαίνει στην επίθεση μαζί μάλλον τον Ντραμάν (11/0) ή τον Βέλγο Πιερόνι (12/3).

«Δεν ξέρω αν τελικά μήπως αυτή η ανακατωσούρα κάνει μεγαλύτερο κακό σ’ εμάς παρά στην Μπαστιά. Σ’ ένα τόσο σφιχτό πρωτάθλημα κάθε λεπτομέρεια έχει τη σημασία της» είπε ο Χατζίμπεγκιτς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Γιαταρά – Σουϊσί, Ν’ Ντιάιγ, Ελί, Ζερμανί – Μπεν Ιντίρ, Ροκί, Λαντρέν, Νατζί – Ντ. Ν’ Ντιάιγ, Ντραμάν (Πιερόνι).
Ελάχιστο το 1,60 του άσου, ακόμη και στην Μπαστιά να παίζανε, δεν θα είχε νόημα. Μπορεί η Αρλ να κατεβαίνει ουσιαστικά χωρίς άμυνα αλλά 1,60 στη Ligue 2 είναι απόδοση που μάλλον, σ’ αυτό το χρονικό σημείο, δεν μπορεί να το σηκώσει καμία ομάδα.
ΣΑΤΟΡΟΥ – ΜΟΝΑΚΟ
*** Στο 2,20 ο άσος, το διπλό στο 3,20.
*** Συνθετικός χλοοτάπητας.

ΣΑΤΟΡΟΥ:
Γνώρισε την πιο βαριά φετινή της ήττα με 3-0 στη Χάβρη και για ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε πως εκτός έδρας βγάζει χτυπητά αμυντικά προβλήματα. Φάνηκε μόνο για ένα τέταρτο και όσο περνούσε η ώρα τόσο γινόταν εμφανίσεις οι διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες με αποτέλεσμα να έχει διαμορφωθεί το τελικό σκορ μέχρι το 55’. Ο Τολό για πρώτη φορά αποφάσισε να παίξει πιο επιθετικά και ξεκίνησε με 4-4-2.  Στα δύο επόμενα παίζει στην Αμιάν και υποδέχεται την Ανζέ.

Μόλις σε δύο παιχνίδια από την αρχή της σεζόν κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Παραμένει απών ο φορ Ντυπυΐ (9/2). Επιστρέφει ο πολυσύνθετος αμυντικός Ντοέν (6/0). Μπορεί να αλλάξει κάπως τα πλάνα της και να παίξει μ’ έναν αντί δύο επιθετικούς. Ο έμπειρος νεοαποκτηθείς Μαντρικί (2/0) είναι ο πιθανότερος ενώ Μποβύ (12/3) και Μπουρζουά (11/3) παίζουν στα άκρα.

«Τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά απέναντι σε μεγάλους στο γήπεδό μας. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε τη διαφορά μας από τη Μονακό δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από τη νίκη» είπε ο Τολό.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Φερναντέζ – Ντοέν, Ρεϊνό, Νέβες, Σκαραμοτζινό – Οκέρ, Μπαμπί – Ορινέλ, Μποβύ, Μπουρζουά – Μαντρικί.

ΜΟΝΑΚΟ:
Παραμένει τελευταία μετά το 0-0 που παραχώρησε στην Τουρ. Σ’ έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο σώθηκε στο α’ μέρος από τον τρίτο της γκολκίπερ Σουρζάκ και κάτι πήγε να δείξει, χωρίς όμως να το πιστεύει και τόσο, στη συνέχεια. Στα δύο επόμενα υποδέχεται τη Λε Μαν και παίζει στη Ναντ.

Εξέτισαν τις ποινές τους ο αριστερός μπακ Μυρατορί (5/0) και ο δεύτερος γκολκίπερ Καρασό (6/0). Είναι πίσω από τραυματισμό ο έμπειρος –πρώην Λιλ- μεσοαμυντικός Ντυμόν (7/0). Φρέσκοι τραυματίες ο δυνατός στόπερ Αφολάμπι (5/1) και ο έμπειρος Νορβηγός φορ Χέλσταντ (5/0). Παραμένουν απόντες ο καλός γκολκίπερ Σαμπέρ (5/0), ο έμπειρος στόπερ Χάνσον (8/0), ο Τζιουλί (3/1). ο αριστερός μπακ Κυρζαουά (2/0), το καλύτερο μεσοεπιθετικό της, ο Πολυνήσιος Βαϊρυά (7/1) και ο αναπληρωματικός φορ Νιμανί (3/1).

Εντελώς οριακές οι επιλογές για μια ακόμη φορά. Θα παίξει μ’ ένα μπουλούκι νεαρών, έμπειρων της πλάκας και υποτιθέμενων ταλέντων. Στην επίθεση Ζερμέν (12/2) και Μακενγκό (8/0), ενώ ο ακραίος Εϊσερίκ (10/1) είναι ο πιο επικίνδυνος από την τετράδα του κέντρου.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Καρασό – Μαρεστέρ, Απια, Αντριάνο, Μυρατορί – Μεντί, Κουλιμπαλί, Εϊσερίκ, Σαλί – Ζερμέν, Μακενγκό.



ΤΟΥΡ – ΛΑΒΑΛ
*** Ο άσος πέφτει προς το 2,00-. Το διπλό ανεβαίνει προς το 4,00.

ΤΟΥΡ:
Στα τέσσερα τελευταία που δεν κέρδισε κανένα θα μπορούσε να είχε σημειώσει τουλάχιστον δύο νίκες. Μια από αυτές άξιζε να είναι στο 0-0 στη Μονακό όπου στο α’ μέρος έχασε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει. «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Αν σκοράραμε θα κερδίζαμε. Πάντως μετά το 60’ άρχισα να σκέφτομαι και τη βαθμολογία και προσέξαμε να μη χάσουμε» είπε ο Ζάιντλερ.Στα δύο επόμενα παίζει στην Ανζέ και υποδέχεται την Αρλ.

G/G και 2-3 γκολ τα πέντε τελευταία εντός έδρας.

Ο βασικός φορ Μπουένγκο (11/4) που δεν έπαιξε στο τελευταίο, δεν θα παίξει μάλλον και σήμερα. Κλήθηκε σε διευρυμένη αποστολή αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Εκτός ο αναπληρωματικός φέτος γκολκίπερ Σοπαλσκί (2/0) και ο αριστερός μεσοαμυντικός Ν’ Γκανγκά (7/0).

Η ενδεκάδα δεν αλλάζει. Αθλητικό το κέντρο, αρκετά καλή και η επιθετική τριάδα. Λεζέν (10/0) και Ντιέγκο (11/4) στα άκρα ενώ καθαρός φορ ο γρήγορος και δυνατός Μπλαγιάκ (11/1).

«Δεν υπάρχει κάποια συνταγή – θαύμα για να επιστρέψουμε στις νίκες, μόνο με τη δουλειά γίνονται όλα. Περιμένω και τον κόσμο να μας στηρίξει όπως το είχε κάνει και με τη Ρεμς. Δεν ανησυχούμε καθόλου, από τη στιγμή που κάνουμε με ευκολία ευκαιρίες είναι θέμα χρόνου να επιστρέψουμε στις επιτυχίες» δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός της.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Λερουά – Σετού, Σαρτρ, Σβεσλέν, Μουαμπέ – Καρντί, Ονιανγκέ, Γκαμιέτ – Λεζέν, Ντιέγκο, Μπλαγιάκ.

ΛΑΒΑΛ:
Εδωσε δύο κολλητά εντός έδρας και αφού έχασε το πρώτο κέρδισε πολύ δύσκολα το δεύτερο. Στο 2-1 επί της Αρλ χρειάστηκε δύο μεγάλα λάθη των φιλοξενούμενων για να προηγηθεί στο α’ μέρος αλλά ισοφαρίστηκε στο 50’ και έδειξε αδυναμίες με αποτέλεσμα στο τέλος να σωθεί χάρη σε επέμβαση του γκολκίπερ της από την ισοφάριση. Πέτυχε το πρώτο του γκολ ο πρώτος της σκόρερ πέρυσι Λεμπούκ.  «Ημασταν πολύ χειρότεροι από το παιχνίδι με την Ανζέ και όμως κερδίσαμε» είπε ο Ινσμπερζέ. Στα δύο επόμενα υποδέχεται την Μπαστιά και παίζει στη Σεντάν.

Τιμωρημένος ο μεσοαμυντικός Γκονσαλβές (10/0), εννιά μήνες εκτός ο ακραίος επιθετικός Μπαντιάν (11/2). Η απουσία του δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο στον Ινσμπερζέ που ήδη ζήτησε τη διοίκηση να κινηθεί για απόκτηση παίκτη που θα καλύψει το κενό. Επιστρέφει μετά από ένα παιχνίδι ο καλός νεαρός στόπερ Ροζ (8/0).

Ο νεαρός Λε Μπαρόν (12/1, 4 σαν βασικός) θα πάρει θέση δεξιά ενώ στην επίθεση ίσως επανέρθει στο αρχικό σχήμα ο Βιάλ (12/3) που μπήκε δυνατά στη σεζόν πριν χάσει τη φόρμα του στη συνέχεια. Πιο σίγουρος ο κλασικός φορ Ζαμπέρ (12/2).

«Στην Τουρ θα πρέπει να είμαστε δυνατοί αμυντικά αλλά ένα είναι σίγουρο, πάμε για ένα μεγάλο ‘χτύπημα’» σχολίασε ο προπονητής της.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπαλιζόν – Μπελό, Ροζ, Ταλμόν, Σινιορινό – Λοσιλά, Λεβρά, Λε Μπαρόν, Γκαμποά – Βιάλ (Λεμπούκ), Ζαμπέρ.

ΠΟΡΤΟ – ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ
*** Λίγο πάνω από το 1,10 (μαξ 1,17) παίζει ο άσος της Πόρτο, ακόμα και το 20,00 ξεπερνάει το διπλό.

*** Προϊστορία: 12-3-0. Η Πάκος πήρε ισοπαλίες στα δύο τελευταία, 1-1 το 2010 και 3-3 πέρυσι. Βέβαια το περσινό ήταν στην προτελευταία αγωνιστική, όταν όλα είχαν κριθεί, πάντως ήταν η μοναδική απώλεια βαθμών της Πόρτο στην έδρα της για το πρωτάθλημα.

*** Οι δύο προπονητές είναι κουνιάδοι.

ΠΟΡΤΟ: Ηθελε να δώσει απαντήσεις με μία πειστική εμφάνιση μετά το 1-1 με τον ΑΠΟΕΛ και το έκανε πράξη διαλύοντας 5-0 τη Νασιονάλ. Συμπτωματικό πάντως το αποτέλεσμα και η συνολική εικόνα της δεν δικαιολογούσε τόσο μεγάλο σκορ. Εδωσε διαστάσεις με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, ενώ τα δύο από τα συνολικά πέντε ήταν οφσάιντ.

«Αποδείξαμε ότι έχουμε ένα ρόστερ με μεγάλη ποιότητα», είπε ο Βίτορ Περέιρα, που πραγματοποίησε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ. Πλέον υπολογίζει και τον μπακ Φουσίλε (7/0), που ανάρρωσε, όπως και τον εξτρέμ Κ. Ροντρίγκες (3/0), που είχε ίωση. Πάντως και οι δύο έμειναν εκτός αποστολής, όπως και ο στόπερ Οταμέντι (4/1), που ήταν στον πάγκο κόντρα στη Νασιονάλ. Στη θέση του κλήθηκε ο Μαϊκόν (2/0), λογικά βασικός και σήμερα θα είναι ο νεαρός Γάλλος Μανγκαλά (2/0).

Αναμένεται και πάλι εκτός ενδεκάδας ο Ζοάο Μουτίνιο ώστε να γεμίσει τις μπαταρίες του για το ματς που ακολουθεί με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. Πιθανότατα θα συνεχίσουν βασικοί οι Μπελούτσι και Ντεφούρ, πάντως σε κανένα από τα τελευταία δέκα της Πόρτο δεν χρησιμοποίησε ο Βίτορ Περέιρα δύο σερί φορές την ίδια τριάδα στα χαφ. Βαρέλα και Χαμές Ροντρίγκες διεκδικούν τη θέση στα αριστερά της επίθεσης, ο Βάλτερ έχει προβάδισμα έναντι του Κλέμπερ για την κορυφή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ελτον – Σαπουνάρου, Ρολάντο, Μανγκαλά, Περέιρα – Μπελούτσι, Φερνάντο, Ντεφούρ – Χουλκ, Βάλτερ, Βαρέλα.

ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ: Πρώτη νίκη με τον Λουίς Μιγκέλ στο τιμόνι ύστερα από τέσσερις σερί ήττες. Αρκετά τυχερό το 2-0 επί της Ακαδέμικα, δεν ήταν ανώτερη από την αντίπαλό της, αλλά αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική στις λιγότερες ευκαιρίες που δημιούργησε. Βέβαια αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. «Δεν είμαι ικανοποιημένος, είμαι πολύ ικανοποιημένος», τόνισε ο τεχνικός, που βλέπει πλέον πιο αισιόδοξα το μέλλον.

Εχασε κάποιες προπονήσεις λόγω γρίπης ο πρώτος σκόρερ Μίσελ (8/4), αλλά υπολογίζεται κανονικά. Σταθερά εκτός ο αριστερός μπακ/χαφ Νούνο Σάντος (5/0). Η αποστολή είναι η ίδια με αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής.

«Το θέμα της οικογένειας θα μείνει στο σπίτι. Είμαστε κουνιάδοι, είμαστε φίλοι, αλλά είμαστε και οι δύο τίμιοι επαγγελματίες και είμαστε αφοσιωμένοι στις ομάδες μας. Αν προετοιμαστούμε για την ισοπαλία, το πιο πιθανό είναι να χάσουμε. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν», τόνισε ο Λουίς Μιγκέλ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κάσιο – Λουισίνιο, Κοένε, Ερίντσον, Φιλίπε Ανουνσιασάο – Αντρέ Λεάο, Λουίς Κάρλος – Μελγκαρέχο, Ζοσουέ, Μανουέλ Ζοσέ – Μίσελ.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
*** Λίγο πάνω από το 2,00 το διπλό, ίδια σχεδόν η τιμή για άσο και «Χ» (3,45).
*** Προπονητής της Φράιμπουργκ την προηγούμενη τετραετία ήταν ο Ρόμπιν Ντουτ. Την ανέβασε κατηγορία και την κράτησε δύο σερί χρονιές σε αυτή.
*** Προϊστορία: 3-4-5. Τρεις σερί νίκες έχει στο Φράιμπουργκ η Λεβερκούζεν με τέρματα 9-1. Παράλληλα έχει ηττηθεί μόνο μια φορά στις εννιά τελευταίες επισκέψεις της.
*** Μόνο μία νίκη στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές μετράει η Λεβερκούζεν, που με 12 γκολ ενεργητικό σε 10 ματς έχει πραγματοποιήσει αρνητικό ρεκόρ 20ετίας. Η Φράιμπουργκ έχει πέντε ήττες στα έξι τελευταία.
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Για πρώτη φορά φέτος βλέπει όλες τις άλλες ομάδες από το... βυθό της βαθμολογίας, ως απόρροια της ήττας στο Καϊζερσλάουτερν, που ήταν η πέμπτη στα έξι τελευταία παιχνίδια. Εκανε καλό πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας πιο κοντά στο γκολ, ήταν όμως παντελώς ακίνδυνη στο δεύτερο και δέχτηκε φυσιολογικά το 1-0 στο 75’, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακάς της, Μπάουμαν, έπιασε και πέναλτι. «Ηταν ξεκάθαρα ανεπαρκής η προσπάθειά μας», δήλωσε ο μέσος Φλουμ, «οφείλουμε να βελτιωθούμε», πρόσθεσε ο Μπάουμαν, ενώ ο κόουτς Μάρκους Σορκ, μπορεί να παραδέχτηκε το δίκαιο της ήττας, χαρακτήρισε όμως άδικο να βρίσκεται η ομάδα του στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

«Εχουμε εφτά ήττες, έστω και αν στα οχτώ από τα 10 παιχνίδια έχουμε παίξει καλά. Κάθε λάθος μας τιμωρείται πολύ σκληρά», είπε, καθώς η ομάδα του άξιζε καλύτερης τύχης στα ματς με Στουτγάρδη, Σάλκε και... πολύ καλύτερης στο τελευταίο εντός έδρας, κόντρα στο Αμβούργο. Πολύ κρίσιμη πλέον η αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν, την οποία ο Σοργκ ζήτησε από τους παίκτες του να αντιμετωπίσουν με πάθος και ενέργεια. «Πρέπει να είμαστε πολύ οργανωμένοι και πειθαρχημένοι αν θέλουμε να νικήσουμε. Κυρίως όμως να δείξουμε την απαραίτητη θέληση και να βγάλουμε πολλή ενέργεια».

Μόνο μία απουσία, αυτή του δεξιού μπακ Μουΐτζα (6/0), που θα λείψει για καιρό ακόμα. Ισως πάρει για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής ο καλός μεσοεπιθετικός Ρόζενταλ (22/4 πέρυσι).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπάουμαν – Χίνκελ, Μπαρτ, Κρμας, Μπαστιάνς – Σούστερ, Φλουμ - Μακιάντι, Αμπντεσαντκί, Πουτσίλα – Σισέ.
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Ως ξέσπασμα της ομάδας και απάντηση στην έντονη κριτική που δέχεται χαρακτήρισε ο Ρόμπιν Ντουτ το πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο (που έφερε τη νίκη) απέναντι στη Βαλένθια, αλλά η ομάδα του έδειξε ξανά ανήμπορη να διατηρηθεί σε ένα καλό ρυθμό σε δεύτερο σερί ματς. Ηττήθηκε 0-1 εντός έδρας από τη Σάλκε δημιουργώντας πολύ λίγες ευκαιρίες και επιτρέποντας στον Φαρφάν να διανύσει 70 μέτρα με την μπάλα προτού σκοράρει στο 82’! Και η ίδια βέβαια δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, εξ ου και ο Ρόμπιν Ντουτ έκανε λόγο για «μια πολύ πικρή ήττα, καθότι αξίζαμε τον βαθμό».

Ο τεχνικός της Μπάγερ επιστρέφει τώρα στο «σπίτι» της τέως ομάδας του και οι συγκυρίες το έφεραν έτσι ώστε να χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, καθώς δεν αισθάνεται καθόλου... βολικά πλέον στον πάγκο της νυν. «Προφανώς είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι για μένα, πέρασα τέσσερα υπέροχα χρόνια στο Φράιμπουργκ, όπου έχω αφήσει πολλούς φίλους. Είναι σημαντικό όμως να οδηγήσω τώρα τη Λεβερκούζεν στη νίκη και ξέρω ότι η Φράιμπουργκ δεν χρειάζεται αυτούς τους τρεις βαθμούς για να παραμείνει στην κατηγορία! Θα είναι δύσκολο, αλλά χρειαζόμαστε να βελτιώσουμε τη βαθμολογική θέση μας», υπογράμμισε ο Ντουτ, καθώς η ομάδα του έχει πέσει 9η, έστω και αν προέρχεται από δύο σερί νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δύο επιστροφές σε σχέση με το ματς κόντρα στη Σάλκε. Ο δεξιός μπακ-χαφ Κάστρο (7/0) εξέτισε την τιμωρία του και ο ενίοτε βασικός φορ Ντερντιγιόκ (7/2) ανάρρωσε. Ο πρώτος αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως αμυντικός χαφ απόψε. Εκτός μάχης παραμένουν ο πλέι-μέικερ Ρενάτο Αουγκούστο (7/2 ασίστ) και οι μακροχρόνια τραυματίες Αντλερ, Μπαρνέτα, Ορτέγα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Λένο – Σβάαμπ (Μπάλιτς), Τόπρακ, Φρίντριχ, Κάντλετς – Μπέντερ, Κάστρο – Σαμ, Μπάλακ (Ρόλφες), Σίρλε – Κίσλινγκ.
Ανεπαρκής η τιμή του διπλού καθώς η Λεβερκούζεν είναι ασταθέστατη και βρίσκει με το σταγονόμετρο δίχτυα. Από την άλλη υπάρχει η αμυντική «αφέλεια» της Φράιμπουργκ και η… επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

ΓΚΟΪΑΣ – ΝΤΟΥΚΕ ΝΤΕ ΚΑΣΙΑΣ

*** Ξεκάθαρο προβάδισμα στη νίκη της Γκοϊάς από τους μπουκ, με τον άσο να κυμαίνεται από 1,20 μέχρι 1,30. Το διπλό της Ντούκε ξεκινά από 7,50 και αγγίζει το 10,00.

*** Προϊστορία: Δεν έχουν συναντηθεί ξανά στο «Σέρα Ντουράντα».

*** Α’ γύρος: Ντούκε ντε Κασίας – Γκοϊάς 2-3.

ΓΚΟΪΑΣ:
Πέτυχε την πιο κομβική νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα, κερδίζοντας τη Σπορτ Ρεσίφε 0-1 στο «Ιλια ντο Ρετίρο». Μια Σπορτ, η οποία καιγόταν για βαθμούς, έχει δύσκολη έδρα και ποιοτική ομάδα. Για τους «εσμεραλτίνος» οι τρεις βαθμοί, σήμαναν τη διατήρησή τους εκτός επικίνδυνης ζώνης και αναζωπύρωσαν κάποιες σκέψεις ανόδου, που ήταν καλά κρυμμένες στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Σε κάθε περίπτωση, οι παίκτες της παρουσιάζονται προσγειωμένοι στις δηλώσεις τους, κάτι που φαίνεται και από το… «πρώτη μέριμνα είναι η διασφάλιση της παραμονής και βλέπουμε αν μπορούμε παραπάνω», του κεντρικού αμυντικού Ραφαέλ Τολόι.
Γνώριζε ότι θ’ αντιμετωπίσει δυσκολίες στο Ρεσίφε και ήταν προετοιμασμένη κατάλληλα. Με σοβαρότητα αντεπεξήλθε στα χρονικά διαστήματα που πιέστηκε από τη Σπορτ ενώ παράλληλα έδειχνε πως αν της δοθεί η ευκαιρία, μπορεί να κάνει τη ζημιά. Από τη στιγμή που ο κίπερ Αρλεϊ την κράτησε όρθια στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, βρήκε σε αποσύνθεση την άμυνα του «λιονταριού» και στην κόντρα επίθεση, πήρε τη νίκη με γκολ του Ιάρλεϊ στο 90ο λεπτό.
Τα πριμ που έχει δώσει μέχρι τώρα η διοίκηση για κάθε μία από τις τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια, λέχθηκε ότι είναι και το μεγαλύτερο κίνητρο για τους παίκτες. Οι ίδιοι δεν αρνήθηκαν πως είχαν και αυτά το ρόλο τους αλλά περνούν σε δεύτερη μοίρα. Υπάρχει καθολική αποδοχή για την αλλαγή που έφερε ο κόουτς Εντερσον Μορέιρα και οι περισσότεροι του πιστώνουν εξ ολοκλήρου τη μεταμόρφωση της ομάδας ενώ ο ίδιος τόνισε: «Αυτό που έγινε είναι ότι οι παίκτες αφομοίωσαν γρήγορα τα θέλω μου και βγήκε η δουλειά στο γήπεδο και αυτοί είναι που ανέβασαν την ομάδα», ενώ άνοιξε και την πόρτα για παραμονή την επόμενη χρονιά στην Γκοϊάνια: «Το συμβόλαιό μου τελειώνει τον Δεκέμβριο. Κάθε προπονητής θέλει να είναι μέρος φιλόδοξων πρότζεκτ και πιστεύω ότι στην Γκοϊάς μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα».
Ο 40άχρονος κόουτς από το Σάο Πάουλο, θα έχει πρώτη φορά σχεδόν πλήρη αποστολή κόντρα στην Ντούκε. Εξέτισε την τιμωρία του ο κεντρικός αμυντικός Βαλμίρ Λούκας (12/0) και ο αμυντικός χαφ Κάρλος Αλμπέρτο (23/2). Επέστρεψε από την εθνική Βραζιλίας και τους Παναμερικανικούς αγώνες ο επιθετικός Φελίπε Αμορίμ (24/4) ενώ ο 18άχρονος μέσος Ελιβέλτον (4/3) επανέρχεται από τραυματισμό που τον άφησε εκτός δύο μήνες και ίσως πάρει χρόνο συμμετοχής.
«Η Ντούκε είναι βαθμολογικά αδιάφορη και αυτό την κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη. Δεν ξέρεις πώς μπορεί να συμπεριφερθεί και οι παίκτες της δεν έχουν τίποτα να χάσουν από την αναμέτρηση. Θέλει μεγάλη προσοχή και όποιος νομίζει ότι κερδίσαμε πριν γίνει το ματς, είναι γελασμένος», είπε ο Μορέιρα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Αρλεϊ – Ντόουγκλας, Ραφαέλ Τολόι, Ερνάντο, Μαρκάο – Μαρσίνιο Γκερέιρο, Κάρλος Αλμπέρτο, Τιάγκο Μέντες, Νετίνιο – Γκούτο, Ιάρλεϊ.
ΝΤΟΥΚΕ ΝΤΕ ΚΑΣΙΑΣ: Πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της στο δεύτερο γύρο κι έχασε 0-2 από την Γκουαρανί. Ισως το «χανγκόβερ» από τη συνειδητοποίηση του μαθηματικού υποβιβασμού να έπαιξε το δικό του ρόλο στην ψυχολογία των παικτών, οι οποίοι μέχρι και τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, πάλευαν στα ίσα και μέχρι τέλους όλα τα παιχνίδια (εξαίρεση το 5-1 από τη Βιτόρια Μπαΐα στο Σαλβαντόρ).
Ανευρη από το πρώτο λεπτό, βολεύτηκε να περιμένει την επίσης άτολμη «μπούγκρε», με αποτέλεσμα το ημίχρονο να είναι ισόπαλο χωρίς τέρματα και οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες μηδαμινές. Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε μετά το πέρας του πρώτου τέταρτου. Αυτό που ταρακούνησε τις ισορροπίες που είχαν διαμορφωθεί, ήταν η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 66ο λεπτό του μέσου Ντόουγκλας Πεδρόσο. Τρία λεπτά αργότερα έγινε το 0-1, το οποίο την αποσυντόνισε πλήρως κι έφερε στο 83’ το 0-2.
Ο μέσος Λεάντρο Τεϊσέιρα, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός από τη Φλουμινένσε, παραχώρησε συνέντευξη στην οποία απέδωσε την κακή πορεία και τον υποβιβασμό στη… μετακόμιση από τη φυσική έδρα: «Η χρονιά δεν πήγε όπως τη φανταζόμασταν στην αρχή του πρωταθλήματος. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε στον αγωνιστικό χώρο και υποβιβαστήκαμε στη Γ’ κατηγορία. Αν δίναμε τα παιχνίδια στην έδρα μας ή τουλάχιστον σε μέρος που είναι κοντά στον πυρήνα των φιλάθλων μας, πιστεύω θα ήταν διαφορετική η κατάσταση. Θέλουμε να ξεχάσουμε τη χρονιά, όμως θα την κλείσουμε με αξιοπρέπεια κι επαγγελματισμό».
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το σκεπτικό του κόουτς Πάουλο Κάμπος, ο οποίος προσπάθησε με τον ερχομό του στα τέλη του πρώτου γύρου ν’ αντιστρέψει την κατάσταση αλλά σε ορισμένα σημαντικά παιχνίδια εκείνη την περίοδο, η Ντούκε δεν τα πήγε καλά κι έχασε βαθμούς. Ο έμπειρος κόουτς μπορεί να υπολογίζει ξανά στον κεντρικό αμυντικό Σαντιάγκο (25/0) και τον μπακ Εντού Πίνα (16/1), καθώς αμφότεροι εξέτισαν τις ποινές τους. Στον αντίποδα, κάρτες συμπλήρωσε ο δεξιός μπακ Εβερτον Σίλβα (23/1) ενώ ο μέσος Ντόουγκλας Πεδρόσο (5/0) αποβλήθηκε στο ματς με την Γκουαρανί.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-1-2): Μαρσέλο Καρνέ – Βίτορ, Σαντιάγκο, Φιλίπε Μασάδο – Λέο, Σέλιο, Λεάντρο Τεϊσέιρα, Πάουλο Ροντρίγκες – Ερικ Φλόρες – Ζιλσιμάρ, Τζον.

ΠΟΡΤΟΥΓΚΕΣΑ – ΠΟΝΤΕ ΠΡΕΤΑ
*** Πρώτο λόγο στη νίκη της Πορτουγκέσα δίνουν οι εταιρίες, με τον άσο από 1,67 μέχρι 1,77. Το διπλό της Πόντε Πρέτα ξεκινά από 3,90 και φτάνει ως 5,00.

*** Προϊστορία σε όλες τις διοργανώσεις από το 1998: 4-2-2.

*** Α’ γύρος: Πόντε Πρέτα – Πορτουγκέσα 0-3.

*** Ιδια επαρχία. Χωρίς αντιπαλότητα.

*** Οι φίλαθλοι της Πόντε Πρέτα πήραν 2.000 εισιτήρια και ετοιμάζονται να δώσουν βροντερό «παρών» στο «Καντιντέ».

*** Αναμένεται sold out.

ΠΟΡΤΟΥΓΚΕΣΑ:
Ο πρωταρχικός στόχος της «λούζα» τη φετινή χρονιά, που δεν ήταν άλλος από την εξασφάλιση της ανόδου στη Σέριε Α, που ήρθε και μαθηματικά στη νίκη με 2-3 επί της Αμερικάνα. Οι παίκτες πανηγύρισαν με τους φιλάθλους που έκαναν το κοντινό ταξίδι στο «Ντέσιο Βίτα» και πλέον το μόνο που απομένει στην αήττητη σε 15 διαδοχικά ματς πρωτοπόρο, είναι να στεφθεί πρωταθλήτρια.
Ισορροπημένο το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ (2-1), δεχόμενη δύο γκολ, στις δύο φάσεις που απείλησε η «μέρικα». Πάτησε γκάζι στην επανάληψη, πίεσε από τα πρώτα λεπτά, ισοφάρισε με τον Μάρκο Αντόνιο στο 58’ κι έκανε την ανατροπή στο 66’ με το σουτ του Ιβο. Από κει και πέρα, προτίμησε να δώσει χώρο και παραλίγο να το πληρώσει, όμως ο κίπερ Εβερτον σε δύο περιπτώσεις τη γλίτωσε από ισοφάριση.
Η ευφορία που επικρατεί είναι μεγάλη στο στρατόπεδο των «ρουμποβέρδε» ενώ ο πρόεδρος Μανουέλ ντα Λούπα, σε δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε να παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατή η ομάδα την επόμενη περίοδο: «Θέλω να πω στους φιλάθλους ότι ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά έχει ήδη αρχίσει και θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες στο έμψυχο δυναμικό. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την τεχνική ηγεσία μαζί μας και τους παίκτες – κλειδιά της φετινής τρομερής πορείας. Εχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και δεν πρόκειται να τα επαναλάβουμε». Φυσικά δεν είναι μόνο στο χέρι του να γίνουν όλα τα παραπάνω. Ηδη ο τεχνικός Ζορζίνιο έχει προτάσεις από ομάδες της Σέριε Α, οι Γκιλιέρμε, Μάρκο Αντόνιο, Ρενάτο και Φερντινάντο το ίδιο ενώ οι Μποκίτα – Εντνο αγωνίζονται ως δανεικοί από την Κορίνθιανς.
Ο Ζορζίνιο υπολογίζει πολύ την Πόντε Πρέτα και θεωρεί ότι θα ακολουθήσει την Πορτουγκέσα στην άνοδο, απέφυγε ν’ απαντήσει στα ερωτήματα που είχαν να κάνουν με το μέλλον του κι επικέντρωσε την προσοχή του στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. «Η Πόντε Πρέτα έχει πάρα πολύ καλή ομάδα, οργανωμένη και σοβαρή. Θα είναι μαζί μας στη Σέριε Α του χρόνου, αλλά εμείς πρέπει να την κερδίσουμε και να κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου».
Απουσίες δεν υπάρχουν συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στην Αμερικάνα αλλά θα υπάρξει μία αλλαγή στην αρχική εντεκάδα. Ο αριστερός μπακ Ραΐ (14/2), που χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός εσωτερικός μέσος, θα κάτσει στον πάγκο και τη θέση του θα πάρει ο Μποκίτα (14/2).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Εβερτον – Λουίς Ρικάρντο, Λεάντρο Σίλβα, Ροζέριο, Μαρσέλο Κορντέιρο – Γκιλιέρμε, Μποκίτα, Μάρκο Αντόνιο, Ενρίκε – Ανανίας, Εντνο.
ΠΟΝΤΕ ΠΡΕΤΑ: Πήγε να βγάλει μόνη τα μάτια της στο 4-3 με την Παρανά, αλλά ευτυχώς γι’ αυτήν η προσπάθεια δεν στέφθηκε με επιτυχία. Το τρίποντο αυτό, σε συνδυασμό με την αδυναμία των Αμερικάνα και Νάουτικο να κερδίσουν, την έφεραν σε απόσταση οκτώ βαθμών από την 5η θέση και όπως δείχνουν τα πράγματα θα εξασφαλίσει την άνοδο, πριν από την τελευταία αγωνιστική.
Απόλυτη κυρίαρχη στη μεσαία γραμμή, έφερε σε δύσκολη θέση την άμυνα της Παρανά αρκετές φορές και όταν ο στόπερ Φερόν έκανε το 2-0 στο 56, με κεφαλιά, θεώρησε πως τελείωσαν όλα. Κάπου εκεί άρχισαν οι απροσεξίες στην άμυνα και ήρθε αδικαιολόγητη χαλαρότητα. Δεν το… πλήρωσε αλλά μέχρι και το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν αγχωμένη, καθώς η «τρικολόρ» είχε μειώσει σε 4-3 στο 90’.
«Είμαστε κοντά στο στόχο μας, όμως ακόμη δεν τον πετύχαμε. Θ’ αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος στην έδρα της και η ενέργειά μας εστιάζεται μόνο στο πώς θα πάρουμε καλό αποτέλεσμα. Υπάρχει ένα μικρό άγχος για την εξασφάλιση της ανόδου αλλά κάνει καλό, γιατί μας κρατά σε εγρήγορση. Μερικοί λένε ότι θα πάρουμε την άνοδο αν φτάσουμε τους 61 βαθμούς, άλλοι τους 63 και πάει λέγοντας. Για μένα, πρέπει να κερδίσουμε όλα τα ματς μέχρι το φινάλε», τόνισε ο μεσοεπιθετικός Ρενατίνιο, ο οποίος θα διατηρήσει τη θέση του στην εντεκάδα, καθώς ο Ρενάτο Καζά (13/5) παραμένει στο ιατρικό δελτίο.
Εκτός του πρώην επιτελικού μέσου της Μποταφόγκο, ο κόουτς Ζίλσον Κλέινα δεν μπορεί να υπολογίζει εκ νέου στον κεντρικό αμυντικό Ουέσλεϊ (12/1), ο οποίος αναμένεται ν’ απουσιάσει τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Λογικά θα επαναλάβει την εντεκάδα που χρησιμοποίησε με την Παρανά και θα παρατάξει τους «αλβινέγκρος» με 4-2-2-2.
«Θέλουμε να τελειώνουμε με την άνοδο, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Με την Πορτουγκέσα είναι μεν δύσκολο ματς, αλλά όπως σε όλα τα υπόλοιπα, η νίκη και η ισοπαλία δίνουν τους ίδιους βαθμούς. Παραμένουμε ήρεμοι, δουλέψαμε σε καλό κλίμα όλη την εβδομάδα και πάμε για τη νίκη», είπε ο κίπερ Ζούλιο Σέζαρ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-2-2): Ζούλιο Σέζαρ – Πάτρικ, Λεάντρο Σίλβα, Φερόν, Ζοάο Πάουλο – Ζοάο Πάουλο ντα Σίλβα, Ζοσιμάρ – Κάιο, Ρενατίνιο – Ρικαρντίνιο, Ρικάρντο Ζεσούς.

ΣΑΛΓΚΕΪΡΟ – ΒΙΛΑ ΝΟΒΑ
*** Χαμηλότερη τιμή στον άσο της Σαλγκέιρο το 2,05 και υψηλότερη το 2,42. Το διπλό της Βίλα Νόβα κυμαίνεται μεταξύ 2,80 και 3,25.

*** Προϊστορία: Δεν έχουν συναντηθεί ξανά.

*** Α’ γύρος: Βίλα Νόβα – Σαλγκέιρο 1-0.

*** Στο 16.000 «Ρομεϊράο» (έδρα της Ικάσα) λόγω κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου στο «Αντεμίρ Κούνια».

ΣΑΛΓΚΕΪΡΟ:
Πρώτη νίκη της «καρκαρά» με τον κόουτς Νέκο στον πάγκο, αυτήν της προηγούμενης αγωνιστικής (0-1) στο «Φουμεϊράο» επί της ΑΣΑ. Το οξύμωρο είναι ότι την πέτυχε σε μία από τις πιο δύσκολες – στατιστικά – έδρες του πρωταθλήματος και προξένησε μεγαλύτερη ζημιά στους «αλβινέγκρος» παρά κέρδισε για τον εαυτό της. Οπου κέρδος οι όποιες ελπίδες μπορεί να έχει για αποφυγή του υποβιβασμού, οι οποίες είναι μηδαμινές και μόνο μαθηματικές. Σε περίπτωση που δεν κερδίσει τη Βίλα Νόβα, υπάρχει το ενδεχόμενο να επικυρώσει το εισιτήριο της επιστροφής στη Γ’ κατηγορία. Αν λάβει κανείς υπόψη του πως η ενημέρωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, έχει σταματήσει στην προ ενός μηνός πρόσληψη του Νέκο, καταλαβαίνει ότι τα έχουν παρατήσει σε όλα τα επίπεδα φέτος οι άνθρωποί της.
Επαιξε στα ίσα την ΑΣΑ και δεν κλείστηκε στην άμυνά της, με το πρώτο ημίχρονο να είναι ισορροπημένο και να έχει ορισμένες καλές στιγμές να πάρει το προβάδισμα. Γλίτωσε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, άντεξε στην πίεση της αντιπάλου και στην κόντρα επίθεση (77’), πέτυχε το γκολ της νίκης με τον Φαμπρίσιο Σεαρά.
«Σε αρκετά παιχνίδια κάναμε καλές εμφανίσεις αλλά δεν ανταμειφτήκαμε, χάνοντας σημαντικούς βαθμούς. Η κατάσταση που βιώνουμε είναι δύσκολη και δεν χρειάζεται να τρέφουμε αυταπάτες για το αν είναι στο χέρι μας να σωθούμε. Η αναμέτρηση με τη Βίλα Νόβα έχει χαρακτήρα έξι βαθμών και όποια χάσει, θα βρεθεί σε ακόμη πιο δυσχερή θέση. Εχουμε την απαιτούμενη ηρεμία να πετύχουμε μία σημαντική νίκη και να κρατήσουμε ζωντανές τις ελπίδες μας», είπε ο τεχνικός Νέκο.
Στη διάθεση του 47άχρονου προπονητή ξανά ο αμυντικός μέσος Πίο (21/1), ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του ενώ αντίθετα ο κεντρικός αμυντικός Σέρζιο Ραφαέλ (4/1), συμπλήρωσε κάρτες κι έμεινε εκτός αποστολής.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-2-2): Λουσιάνο – Ρενέ, Αλεμάο (Γκουστάβο), Αλεσάντρε, Πιαουί – Ζόζα, Αμαράλ – Ντιέγκο Παουλίστα, Κλέμπσον – Ρικαρντίνιο, Φαμπρίσιο Σεαρά.
ΒΙΛΑ ΝΟΒΑ: Με την ισοπαλία (2-2) κόντρα στην Προυντέντε, συμπλήρωσε αισίως εννιά παιχνίδια χωρίς νίκη στο «Σέρα Ντουράντα» και βλέπει τη Γ’ κατηγορία να πλησιάζει ολοένα πιο πολύ. Μόνο μαθηματικές οι πιθανότητες σωτηρίας για την «κολοράντο», της οποίας η διοίκηση υπέπεσε σε λάθος επιλογές προπονητή – ειδικά στην περίπτωση του Αρτούρ Νέτο – και σπατάλησε πολύτιμο χρόνο σε όλο τον δεύτερο γύρο.
Κλασική εντός έδρας εμφάνιση αυτήν κόντρα στην Προυντέντε. Αναρχο μεσοεπιθετικά παιχνίδι από το πρώτο λεπτό, που οδήγησε στο να δεχτεί πρώτη γκολ (25’). Ισοφάρισε στην επανάληψη με τον Ρόνι (58’), ο οποίος αξιοποίησε τις απανωτές στραβοκλωτσιές των αμυντικών της «μέλισσας», ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης αστόχησε σε πέναλτι, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να της δώσει προβάδισμα. Μοιραία ήρθε το 1-2 στο 82ο λεπτό και το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει στο 90’, σώζοντας κάποια από τα προσχήματα.
Τρία ματς στον πάγκο της ο Μαρσέλο Καβάλο και ακόμη νίκη δεν έχει πανηγυρίσει, κάτι που εκθέτει πάλι τη διοίκηση για το διωγμό του Λέο Γκοϊάνο. Το κλίμα δεν είναι καλό κι έγινε χειρότερο, όταν ο Καβάλο μίλησε για την κακή νοοτροπία και την έλλειψη συγκεκριμένων δομών στο ρόστερ: «Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν γνωρίζουν τα βασικά του παιχνιδιού ενώ άλλοι που υστερούν σε τεχνική κατάρτιση και δεν είναι αρκετές οι προπονήσεις να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται. Αν δεν έχεις συγκεκριμένες αρχές στο παιχνίδι σου, δεν μπορείς να σταθείς σε υψηλό επίπεδο και όλα αυτά δεν μαθαίνονται μέσα σε δύο εβδομάδες που είμαι στον πάγκο της ομάδας».
Η διοίκηση σε μια προσπάθεια να δώσει κίνητρο στους παίκτες, ανακοίνωσε γενναίο μπόνους σε περίπτωση αποφυγής του υποβιβασμού αλλά ακόμη κι έτσι, τα δεδομένα δεν αλλάζουν. Ο ταχύτατος επιθετικός Ζο (8/0), που είχε προστεθεί στο ρόστερ έπειτα από εισήγηση του Αρτούρ Νέτο, τερμάτισε τη συνεργασία του. Κάρτες συμπλήρωσε ο πολύπειρος φορ Ρόνι (27/8) κι επίσης είναι εκτός αποστολής. Εξέτισε την τιμωρία του ο αμυντικός χαφ Αντίλσον (26/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-2-2): Μισέλ Αλβες – Βίκτορ Φεράζ, Μπεν Ουρ, Γκαμπριέλ, Λένον – Βίκτορ Ροσίνι, Ρικαρντίνιο – Τούλιο Σόουζα, Νταβί – Μπετίνιο, Λεάντρο Σεαρένσε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.