Τα τελευταία νέα...

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

***Στο 1,75 ανώτατη τιμή ο άσος της Γιουβέντους, το διπλό της Φιορεντίνα φτάνει και στο 5,40.

***Προϊστορία: 46-20-6. Επτά ισοπαλίες στα τελευταία δέκα, ανεξαρτήτως έδρας.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Συνεχίζει να πετά βαθμούς, μπορεί να διατηρεί το αήττητο (3-4-0) αλλά οι τέσσερις ισοπαλίες σε επτά παιχνίδια δεν τη βοηθούν στο σκοπό της. Και το χειρότερο είναι πως κόντρα στη Τζένοα (2-2) εμφάνισε ανησυχητικά σημάδια, πρόβλημα φυσικής κατάστασης και οι παίκτες έπεφταν πάντα δεύτεροι πάνω στη μπάλα. Προηγήθηκε δύο φορές με γκολ του Μάτρι (6’ και 58’), όμως η Τζένοα ήταν πάντα στο παιχνίδι, ισοφάρισε δίκαια (84’) και μπορούσε και τη νίκη. Από λάθος τοποθετήσεις του Κιελίνι και τα δύο γκολ της Τζένοα.
Ο Αντόνιο Κόντε προσπάθησε να «προλάβει» πιθανές μουρμούρες και γκρίνιες εναντίον της ομάδας και τόνισε: «Ο πραγματικός στόχος της ομάδας είναι να κερδίσουμε ξανά την αξιοπιστία, την εμπιστοσύνη των οπαδών μας και να τους αποδείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε πάλι ψηλά. Όμως η βαθμολογική θέση είναι δευτερεύων παράγοντας αυτή τη στιγμή, πρώτα πρέπει να αποκτήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία μας».
Για το παιχνίδι με τη Φιορεντίνα ο νεαρός τεχνικός ανέφερε: «Με τη Τζένοα κάναμε το λάθος να πιστέψουμε ότι το παιχνίδι είχε κριθεί, παίξαμε πολύ χαλαρά στο τέλος και η Τζένοα το εκμεταλλεύτηκε. Με τη Φιορεντίνα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να καταλάβουμε ότι χρειάζεται η ίδια προσπάθεια, και στα 90 λεπτά».
Χάνει δεύτερο ματς ο Μπουφόν (6/-3), έξω κι ο εξτρέμ Τζακερίνι (5/0). Ο πολυσύνθετος μέσος Βιδάλ (6/1) παραμένει ερωτηματικό, έχασε το προηγούμενο αλλά ο Κόντε θα τον περιμένει ως την τελευταία στιγμή. Λογικά θα προλάβει και από τη χρησιμοποίησή του θα εξαρτηθεί και η διάταξη της ομάδας, ο Κόντε προτίθεται να εγκαταλείψει το 4-2-4 και να πάει σε ένα 4-2-3-1, με τους Πέπε, Βιδάλ και Βούτσινιτς πίσω από τον Μάτρι. Επιβεβαιώνεται και ο Κιελίνι σε ρόλο αριστερού μπακ, παρά την κακή εμφάνιση στο τελευταίο (κι όχι μόνο) ματς.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Στοράρι Λιχτστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι Μαρκίζιο, Πίρλο Πέπε, Βιδάλ, Βούτσινιτς Μάτρι.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς επιβεβαιώθηκε και πάλι στη θέση του, παρά τη νέα απώλεια, το 2-2 με την Κατάνια. Η διοίκηση τον κάλυψε όμως οι αποδοκιμασίες εναντίον του Σέρβου ήταν πιο έντονες από ποτέ. Κόντρα στους Σικελούς η ομάδα είχε και καλές και κακές στιγμές, προηγήθηκε δύο φορές με τον Γιόβετιτς αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το 2-1, δέχτηκε την ισοφάριση στο 82’. Και το θέμα είναι ότι έδειξε πρόβλημα φυσικής κατάστασης, με τους παίκτες της να πέφτουν συχνά δεύτεροι πάνω στη μπάλα.
Εντονες αποδοκιμασίες λοιπόν κατά του Μιχάιλοβιτς, προσβολές και μάλιστα ο Σέρβος τα πήρε πολύ άσχημα με ένα σύνθημα εναντίον του, το οποίο τον αποκαλούσε «γύφτο Σέρβο». Και στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ξέσπασε: «Αποδέχομαι την κριτική, τα πάντα, αποδοκιμάστε εμένα και όχι τους παίκτες, αλλά δεν μπορώ να αποδεχτώ τις προσβολές. Μπορώ να αποδεχτώ ότι θέλουν να φύγω, αλλά δεν αποδέχομαι τις προσωπικές προσβολές. Μπορώ να γίνω πιο σκληρός από αυτούς, όταν με βρίζουν και θα το δουν στη συνέχεια».
Για το παιχνίδι είπε: «Η Γιουβέντους είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, έχει το νέο γήπεδο και από εκεί αντλεί δύναμη. Εμείς πρέπει να είμαστε απαιτητικοί, να μην κάνουμε αβίαστα λάθη και να μην τους δώσουμε το δικαίωμα να κρατήσουν για πολλή ώρα τη μπάλα. Αν πάρουν την κατοχή τότε θα έχουν και το προβάδισμα, πρέπει να υπερισχύσουμε εμείς σε αυτόν τον τομέα».
Τιμωρημένος ο χαφ/αρχηγός Μοντολίβο (7/0), νοκ-άουτ για δεύτερο ο δεξιός μπακ Κασάνι (4/0). Ο Ντε Σιλβέστρι συνεχίζει σε ρόλο δεξιού μπακ ενώ τη θέση του Μοντολίβο στον άξονα θα πάρει ο Καριά, στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός. Στην επίθεση αναμένονται αλλαγές, ο Μιχάιλοβιτς δοκίμασε σχήμα χωρίς καθαρό φουνταριστό, εκτός δηλαδή οι Τζιλαρντίνο και Σαντιάγκο Σίλβα, ο Γιόβετιτς θα παίξει τύποις σέντερ φορ, με τον Βάργκας να πηγαίνει στα αριστερά.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μπόρουτς – Ντε Σιλβέστρι, Γκαμπερίνι, Νατάλι, Πασκουάλ – Μουνάρι, Μπεχράμι, Καριά – Τσέρτσι, Γιόβετιτς, Βάργκας.

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΜΠΟΛΤΟΝ

*** Γύρω στο 1,50-1,55 ο άσος. Μέχρι και 7,00 το διπλό.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ο Αγιος... Φαν Πέρσι. Δεν μπορεί χωρίς το νέο της ηγέτη στον αγωνιστικό χώρο και φάνηκε κόντρα στη Στόουκ. Είχε το ρυθμό και την ένταση, προηγήθηκε με 1-0, από κει και πέρα... κάθισε και οι «πότερς» έφτασαν στην ισοφάριση. Στο 2ο ο Βενγκέρ πέρασε τον Ολλανδό φορ ως αλλαγή (επέλεξε να τον ξεκουράσει, σε ένα αρκετά κρίσιμο παιχνίδι) και εν τέλει με δύο γκολ του έδωσε το πολυπόθητο τρίποντο.

Συνέχεια των νικών σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, σίγουρα δεν έχει παίξει καλή μπάλα, δείχνει πάντως να συνέρχεται από το τραγικό της ξεκίνημα και μαζεύει βαθμούς. Ευκαιρία για φρεσκάρισμα (ιδίως από τη στιγμή που ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με την Τσέλσι), όπως πάντα, το Λιγκ Καπ, όλοι οι αναπληρωματικοί αναμένεται να πάρουν θέση στην 11άδα, όπως και στο 3-1 με τη Σριούσμπερι στον προηγούμενο γύρο. «Για πάντα θα πονά η ήττα από την Μπέρμιγχαμ. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε την απογοήτευση που είχαμε», τόνισε ο Βενγκέρ σε δηλώσεις του για τον περσινό τελικό και την απώλεια του τροπαίου.

Αρκετά τα προβλήματα στα μπακ, εξακολουθούν λογικά να λείπουν Τζένκινσον (4/0) και Γκιμπς (5/0), Ιανουάριο αναμένεται η επιστροφή του Σανιά (6/0). Εκτός και δυο-τρεις μακροχρόνιοι.

Από κει και πέρα είναι πιθανό να παίξει μετά από περίπου 2 μήνες ο Βερμάλεν, ο οποίος φαίνεται ότι ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του. Κοσιελνί και Μερτεζάκερ σίγουρα θα είναι έξω, όπως και ο Φαν Πέρσι. Αναμένεται να ξεκινήσουν ο Κορεάτης φορ Παρκ, ο πολυτάλαντος Τσάμπερλεϊν, ο χαφ Κοκελίν και ο Φρίμπονγκ.

ΜΠΟΛΤΟΝ: Δεν κατάφερε να συνεχίσει νικηφόρα στο πρωτάθλημα και παρά την εξαιρετική ψυχολογία που της είχε δώσει το διπλό στο Γουίγκαν δύο εβδομάδες πριν, ηττήθηκε από τη Σάντερλαντ με 2-0, στην πέμπτη ήττα εντός έδρας. Από ένα ημίχρονο οι δύο αντίπαλοι, δύο γκολ από τις «μαύρες γάτες» στο τελευταίο οχτάλεπτο έκριναν την αναμέτρηση. Μια... κακή ήττα, που σίγουρα επηρεάζει αρνητικά και επιστρέφει στην γκρίνια και τη μουρμούρα των προηγούμενων εβδομάδων.

Το πλέον κρίσιμο παιχνίδι ακολουθεί με τη Σουόνσι την ερχόμενη εβδομάδα στο πρωτάθλημα και λογικά εκεί πέφτει το βάρος για τον Κόιλ, που θα φρεσκάρει την 11άδα του, παρότι στον προηγούμενο γύρο έπαιξε με φουλ βασικούς και επικράτησε εκτός της Βίλα με 2-0.

«Βρισκόμαστε στους 16 του κυπέλλου και δουλέψαμε σκληρά για να βρεθούμε εδώ. Πήγαμε και νικήσαμε στην Αστον Βίλα. Μην το ξεχνάτε. Κόντρα στην Αρσεναλ θα πάρουν ευκαιρία επτά ή οκτώ ποδοσφαιριστές. Οι Μπόγκνταν, Στέινσον, Γκάρντνερ, Μαρκ Ντέιβις, Μουαμπά, Κακουτά, Τουντσάι και Κλάσνιτς θα περάσουν στην ενδεκάδα. Σίγουρα θα βρίσκεται και ο πιτσιρικάς Ρίλι στη 18άδα, καθώς είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου», ανέφερε ο Κόιλ.

Δεν προέκυψε κάτι νέο το Σάββατο, μόνο μακροχρόνια οι απόντες. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο μπακ/στόπερ Μπογιάτα.

ΚΑΡΝΤΙΦ – ΜΠΕΡΝΛΙ
*** Από 1,83 έως 2,00 ο άσος. Πάνω από 3,60 το διπλό, βρίσκεται σχετικά εύκολα και στο 4,00.

ΚΑΡΝΤΙΦ (Τσάμπιονσιπ):
Μετά το μίνι αρνητικό σερί των τριών αγώνων χωρίς νίκη, ξέσπασε πάνω στην Μπάρνσλι, φτάνοντας στο επιβλητικό 5-3 και σε μια πιο εύκολη νίκη από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ (1-0 10', 2-0 34', 2-1 36', 3-1 38', 4-1 60', 5-1 71', 5-2 82', 5-3 86'). Οπως φαίνεται και από το σκορ, η Κάρντιφ ήταν εντυπωσιακή μεσοεπιθετικά και πραγματικά θα μπορούσε να φτάσει σε σκορ-ρεκόρ, όμως η άμυνά της δεν απέφυγε τα λάθη και πλέον έχει δεχθεί 11 γκολ στα τελευταία τέσσερα! 
Με ροτέισον αντιμετωπίζει το Λιγκ Καπ μέχρι τώρα ο Μακάι και λογικά θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, με δεδομένο ότι την περασμένη βδομάδα υπήρχαν τρία ματς πρωταθλήματος και την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν επίσης τρία παιχνίδια (στο Λιντς την Κυριακή, στο Ντέρμπι την άλλη Τετάρτη, με την Πάλας μετά από δέκα μέρες). Το εντυπωσιακό με την Κάρντιφ είναι ότι και στους τρεις προηγούμενους γύρους (Οξφορντ εκτός, Χάντερσφιλντ και Λέστερ εντός) προκρίθηκε είτε στην παράταση είτε στα πέναλτι. Και ο Μακάι το μόνο που δεν θέλει σήμερα είναι ένα παρόμοιο σενάριο. «Η παράταση θα είναι ό,τι χειρότερο. Προσωπικά πιστεύω ότι στο Λιγκ Καπ θα έπρεπε να μην υπήρχε παράταση και μετά το 90λεπτο να χτυπάγαμε κατευθείαν πέναλτι. Δεν υποτιμώ το θεσμό, ποτέ δεν τον υποτίμησα. Και σε όλα τα προηγούμενα ματς, η εντεκάδα που παρέταξα πάλεψε πολύ μέσα στο γήπεδο και κυνήγησε τη νίκη. Ειδικά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για διάκριση το φετινό Λιγκ Καπ. Φυσικά θα κυνηγήσουμε την πρόκριση με όλες μας τις δυνάμεις και θα παρατάξω και τώρα μια εντεκάδα που θα πιστεύω ότι μπορεί να προκριθεί».

Σίγουρα εκτός πλάνων για την Κάρντιφ ο διεθνής Σκωτσέζος φορ Μίλερ (11/4), που επέστρεψε από τραυματισμό το Σάββατο και σκόραρε το πρώτο γκολ όμως έγινε γρήγορα αναγκαστική αλλαγή έχοντας χτυπήσει στο κεφάλι. Επιπλέον παραμένει τραυματίας
ο Γάλλος φορ Γκεστέντ (10/1, 8 αλλ.).

Από κει και πέρα, περιμένουμε ανακάτεμα της εντεκάδας, με τους παίκτες που ήταν στον πάγκο το Σάββατο να ξεκινούν και τον Μακάι να δίνει ανάσες στους παίκτες που θεωρεί ότι τις χρειάζονται. Για την επίθεση, υπάρχουν οι επιλογές του Ερνσο (10/3, 2 αλλ. - έμεινε πάγκο το Σάββατο καθώς θεωρείται μάλλον ντεφορμέ), του Μέισον (10/1, 6 αλλ. - σκόραρε ως αλλαγή το Σάββατο) και του Πάρκιν (0/0 – μόλις επέστρεψε από δάνειο στην Ντονκάστερ), ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ουαλικού τύπου στην άμυνα διεκδικούν θέσεις οι στόπερ Μπλέικ (6/0, 2 αλλ.) και Τζέραρντ (10/1 – βασικός στο ξεκίνημα της σεζόν, έχασε τη θέση του στα τελευταία ματς) και ο μπακ Κουίν (1 αλλ.). Οσον αφορά τα χαφ, δεδομένη θεωρείται η χρησιμοποίηση από την αρχή του Σλοβάκου Κις (8/0, 3 αλλ.), ενώ χρόνο θα πάρει και ο νεαρός πολύ ταλαντούχος Ραλς (1 αλλ./1).

ΜΠΕΡΝΛΙ (Τσάμπιονσιπ):
Πολύ σημαντική νίκη στο Κόβεντρι, με ανατροπή μάλιστα (1-0 59', 1-1 73', 1-2 90'), καθώς είχε επιστρέψει με δύο σερί ήττες από τη διακοπή και το κλίμα είχε βαρύνει, με τους οπαδούς να γκρινιάζουν και να τα βάζουν με τον Εντι Χάουι. Για μεγάλο διάστημα πάντως, έδειχνε σε κακή μέρα και μάλιστα ο Χάουι έκανε αλλαγή τακτικής πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Αντέδρασε όμως σωστά από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ, ενώ προφανώς και εκμεταλλεύτηκε ότι στο 81' κέρδισε αποβολή. «Ελπίζω αυτή η νίκη να είναι η στροφή μας» το σχόλιο του Χάουι, ενώ ο σκόρερ του χρυσού γκολ στις καθυστερήσεις, ο Τσάρλι Οστιν, που έτρεξε κατευθείαν στον πάγκο και όλοι οι παίκτες έγιναν ένα κουβάρι με τον Χάουι και τον ασίσταντ Τίνταλ, δηλώνει με τη σειρά του: «Ο τρόπος που πανηγύρισε η ομάδα δείχνει πόσο δεμένοι είμαστε και ότι όλοι είμαστε 100% μαζί με τον μάνατζέρ μας».

Ο νεαρός τεχνικός, παρότι η κλήρωση των προηγούμενων γύρων επέτρεπε ροτέισον και αλλαγές (Μπάρνετ, Μπέρτον, ΜΚ Ντονς όλα εντός έδρας), έχει παρατάξει βασικότατη εντεκάδα στο Λιγκ Καπ και την ίδια διάθεση δείχνει και τώρα. σε όλους τους προηγούμενους γύρους. «Είναι πολύ σημαντικό ματς για μας και θέλουμε πολύ να προκριθούμε. Είμαι σίγουρος ότι η Κάρντιφ θα κάνει αλλαγές και ίσως κι εμείς να αλλάξουμε ελαφρά κάποια πράγματα, αφού προφανώς υπάρχει επιβάρυνση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Περιμένω ένα πολύ ανοιχτό παιχνίδι και ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε». 
Μία αναγκαστική αλλαγή σε σχέση με το ματς στο Κόβεντρι, καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Λιγκ Καπ ο εξτρέμ Στάνισλας (8/0, 2 αλλ.). Επιπλέον, εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο φορ Ροντρίγκεζ (12/3), που χτύπησε στο Κόβεντρι. Ο Ροντρίγκεζ δεν έχει κάτι πολύ σοβαρό, όμως ίσως ο Χάουι τον προφυλάξει, αφού το Σάββατο υπάρχει τοπικό ντέρμπι με την Μπλάκπουλ: «Θα το αποφασίσουμε την τελευταία στιγμή».
Ανέτοιμοι ακόμη οι γνωστοί τραυματίες, ο γκολκίπερ Γένσεν (3/0), ο εν δυνάμει βασικός στόπερ Νταφ (1/0) και δύο φορ, ο νεαρός Ινγκς (0/0) και ο χρήσιμος Πάτερσον (1/0).



ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ – ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ
*** Φαβορί, αλλά με αυξητική τάση, η Σαουθάμπτον, στο 2,40. Στο 2,88 η Πάλας, που αρχικά βρισκόταν και στο 3,10-3,20.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ (Τσάμπιονσιπ):
Σε πραγματικά εντυπωσιακή φόρμα, κέρδισε 1-0 μέσα στο Ιπσουιτς και πλέον στα τελευταία παιχνίδια μετρά το εντυπωσιακό ρεκόρ 4-1-0. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι η νίκη της δεν ήρθε ούτε με κλοπή ούτε με τύχη ούτε «επαγγελματικά», αλλά τελείως στα ίσα, με πολύ καλή εμφάνιση και απόλυτα δίκαια. Από το ξεκίνημα μπήκε καλά, κράτησε πολύ σωστά τις γραμμές της, δεν επέτρεψε στην Ιπσουιτς να πιάσει την απόδοση των προηγούμενων αγώνων και βρήκε τελικά το γκολ στο 55', ενώ και στη συνέχεια πολύ πιο πιθανό ήταν να βάλει εκείνη το δεύτερο παρά να δεχθεί την ισοφάριση. 
Με ροτέσιον, αλλά σε γενικές γραμμές με σοβαρή εντεκάδα έχει χειριστεί το Λιγκ Καπ ο Φρίντμαν και στην ίδια λογική θα πάει και σήμερα, ανακατεύοντας την τράπουλα αλλά προσέχοντας ταυτόχρονα το ματς.

Ισως πάρουν χρόνο ο
αριστερός μπακ-χαφ Μόξι (6/0) και ο χαφ Γκάρβαν (4/1, 2 αλλ.), που προέρχονται από τραυματισμούς, ενώ από τεστ θα περάσει ο σταρ χαφ (αλλά όχι σε πολύ καλή κατάσταση φέτος) Αμπροουζ, που έχασε το ματς του Σαββάτου.

Σταθερά εκτός και ένας δυο «καλοκαιρινοί».
ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ (Τσάμπιονσιπ): Μεγάλος βαθμός στο Ρέντινγκ (1-1) το Σάββατο. Σε κακή μέρα, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και βρέθηκε τελικά πίσω στο σκορ στο 71'. Λίγο αργότερα, στο 77', έμεινε με δέκα και όλα έδειξαν να τελειώνουν, όμως μια γκολάρα του Βέγλου εξτρέμ Ντε Ρίντερ στο 80' τής έδωσε την ισοπαλία. «Εχουμε παίξει πολύ καλή μπάλα φέτος, αλλά σίγουρα δεν παίξαμε καλά σήμερα. Ομως ο χαρακτήρας των παικτών μου είναι φοβερός και έσωσαν ένα χαμένο παιχνίδι» δηλώνει ο Αντκινς. 
Οσον αφορά το Λιγκ Καπ, σε όλα τα προηγούμενα ματς ο Αντκινς το αντιμετωπίζει με κλασικό ροτέισον και στην ίδια λογική θα πάει και τώρα: «Φτάσαμε ως εδώ κάνοντας αλλαγές και προσπαθώντας να διαχειριστούμε σωστά το ρόστερ μας. Και τώρα θα κάνουμε το ίδιο. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. Εχουμε δίψα για να διεκδικήσουμε την άνοδο στην Πρέμιερ και ταυτόχρονα θέλουμε να τα πάμε καλά και στο Λιγκ Καπ. Αυτός ο σύλλογος έχει τρομερή παράδοση στις ακαδημίες και σίγουρα κάποιοι νεαροί θα είναι στη 18άδα».

Ενας μάλιστα από τους νεαρούς, ο 16χρονος Τζέιμς Γουόρντ-Πρόουζ, αναμένεται να ξεκινήσει βασικός, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αντκινς, κάνοντας το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα.

Σίγουρα εκτός πλάνων ο τιμωρημένος χαφ Χάμοντ (12/1), ενώ δεν θα ρισκαριστεί και ο σταρ επιθετικός χαφ Λαλάνα (10/4), που έχει χάσει τα τρία τελευταία λόγω τραυματισμού.

Εκτός και δυο τρεις μακροχρόνιοι.

ΟΛΝΤΕΡΣΟΤ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.
*** Στο 13,00 ο άσος, φαβορί του 1,25 το διπλό.
*** Sold out μέσα σε δύο ημέρες. Τηλεοπτική μετάδοση.

ΟΛΝΤΕΡΣΟΤ (Β'): Εσπασε η κατάρα και μετά από τέσσερις διαδοχικές αλλά και οριακές ήττες, έφυγε με το εμφατικό 5-2 από την έδρα της Ντάγκεναμ και πήρε την ιδανικότερη ψυχολογία για το ιστορικό ματς του Λιγκ Καπ. Αποτέλεσμα που τα λέει όλα, με μια Ολντερσοτ θυελλώδη να κάνει ένα εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο (4-1) στο οποίο βρήκε όλη την ουσία και τη ρέντα που της έλειψαν στα περασμένα.

Ενα όμορφο παραμύθι ζούνε από την ημέρα της κλήρωσης στην ομάδα του Χάμπσιρ, με τον Ντιν Χόλντσγουορθ να διακατέχεται από την αισιοδοξία και την πίστη που διακρίνει πάντα τις μικρούλες πριν από μια τέτοια αναμέτρηση. «Ποτέ δεν ξέρεις, πήγαμε να παίξουμε στη Γουέστ Χαμ και όλοι μας είχαν τελειωμένους όμως εμείς τους διαψεύσαμε, τώρα έχουμε τη Μάντσεστερ και φυσικά μόνο που βρεθούμε στο ίδιο γήπεδο με αυτούς τους παίκτες, αποτελεί τιμή μας. Είναι μακράν το σημαντικότερο ματς στην ιστορία μας και κάποιες φορές κλείνω τα μάτια και σκέφτομαι το τι έχει να συμβεί άμα νικήσουμε, δεν είναι απίθανο ξέρετε. Είναι 11 εναντίον 11 και κάποιες φορές κερδίζουν αυτοί με τη μεγαλύτερη καρδιά, αυτό είναι μια φιλοσοφία που την πέρασα μέσα μου από την εποχή που έπαιζα στη Γουίμπλεντον. Οταν είσαι καλός και η καρδιά σου σπάει το στήθος από τη διάθεση, τότε όλα γίνονται» δηλώνει χαρακτηριστικά ο νεαρός τεχνικός, για μια Ολντερσοτ η οποία με τα οικονομικά οφέλη που θα επικαρπωθεί από αυτή την κλήρωση, θα αναπνεύσει οικονομικά για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Στο αγωνιστικό απουσίασε από το σαββατιάτικο, αλλά περισσότερο για λόγους προφύλαξης, ο κεντρικός χαφ Κόλινς (13/0), ο οποίος εκτός απροόπτου επιστρέφει.

Πήραν ανάσες και δηλώνουν παρών ο στόπερ Τζόουνς (13/0) και ο δεξιός μπακ Χερντ (13/0), αμφότεροι βασικοί.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Μια από τις πλέον ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία της γνώρισε την Κυριακή. Τη διέλυσε η Σίτι στο μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ με 6-1, τη μεγαλύτερη σε έκταση ήττα στην ιστορία της (μαζί με το 1926) από τη συμπολίτισσα, τη χειρότερη ήττα στο «Ολντ Τράφορντ» από το 1955, ενώ για πρώτη φορά δέχτηκε έξι γκολ από το 1930! 
Στα ίσια το παιχνίδι μέχρι την αποβολή του τραγικού Εβανς στο 47'΄(το σκορ στο 0-1), ένα πολύ μεγάλο ταρακούνημα για τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον, εικόνα διάλυσης παρουσίασε στα τελευταία λεπτά.

Η Ολντερσοτ είναι ιδανική αντίπαλος για το ξεκίνημα της ανάκαμψης, αλλά σίγουρα και ευκαιρία για φρεσκάρισμα, σε ένα θεσμό που περνά σε δεύτερη μοίρα. Πολλοί αναπληρωματικοί και ίσως και πιτσιρικάδες αναμένονται να ξεκινήσουν (όπως και στον προηγούμενο γύρο με τη Λιντς). Βίντιτς, Λίντεγκααρντ, Φάμπιο, Παρκ, Μακέντα, Οουεν, Ντιούφ αναμένονται μεταξύ άλλων στην εντεκάδα.

Τιμωρημένος είναι ο Εβανς (8/0), εκτός δυο μακροχρόνιοι.

*** Κόντρα στην πρώην του ο Σλέιντ στη Λέιτον Οριεντ
*** Τοπικά ντέρμπι σε Γουίκομ και Πρέστον
*** Κοκκινισμένοι σε Καρλάιλ και Γέοβιλ
*** Προβλήματα στην Μπόρνμουθ, νέο πλήγμα στην επίθεση της Γέοβιλ
*** «Βγάζει» φωτιές ο Ρόουντς στη Χάντερσφιλντ
ΓΕΟΒΙΛ - ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ
*** Ο τεχνικός της Λέιτον Οριεντ, Ρ. Σλέιντ, υπήρξε με επιτυχία μάνατζερ στη Γέοβιλ την τριετία 2006/09. Πάντως οι σχέσεις του με το πρώην κλαμπ του δεν είναι πλέον αρμονικές.
*** Σετ μοιρασμένο με διαβήτη, στο 2,50-2,70 παίζει τόσο ο άσος όσο και το διπλό, ανάλογα με την οπτική γωνία του μπουκ.

ΓΕΟΒΙΛ:
Επαιξε με τη φωτιά αλλά άντεξε σε ένα δραματικό φινάλε και έφυγε με τον πόντο από το 0-0 στο Στίβενεϊτζ. Αμυντικοί προσανατολισμοί από τη Γέοβιλ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και κάποιες στιγμές μεγάλης πίεσης στην περιοχή της με αποκορύφωμα αυτή στο 85' - κόκκινη σε παίκτη της, με το καταλογισθέν πέναλτι να σώζεται από τον κίπερ της.

Οκτώ ματς για όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη, ουραγός, μπόλικη γκρίνια στην εξέδρα, αλλά ο Τέρι Σκίβερτον παραμένει αισιόδοξος για την ανάκαμψη, ευελπιστώντας μάλιστα πως αυτή μπορεί να ξεκινήσει από το σημερινό, κόντρα στον πρώην τεχνικό του. «Ξέρω καλά σε ποια θέση είμαστε, αλλά μόνο ομάδα χωρίς ηθικό και ψυχολογία δεν δείξαμε στο Στίβενεϊτζ. Βγάλαμε μαχητικότητα, πάθος, χαρακτήρα, τι άλλο να ζητήσω από την ομάδα μου. Είναι ζόρικη η περίοδος που περνάμε, όμως είμαι 100% σίγουρος και δεσμεύομαι ότι θα αλλάξει αυτή η κατάσταση, το ίδιο εκτιμούν και οι παίκτες μου, άρα πρέπει να πείσουμε με τις εμφανίσεις μας και τους οπαδούς μας. Αποδείξαμε πέρσι πως είμαστε ικανοί να διαψεύδουμε όσους μας ξεγράφουν νωρίς, είναι στο χέρι μας να το κάνουμε και φέτος».
Κοκκινισμένος ο αναντικατάστατος δεξιός μπακ Εϊλινγκ (13/0), με πρόβλημα έφυγε ο βασικός φορ ΜακΛιν (13/2) και μένει εκτός μάχης. Εξέτισαν μία ο βετεράνος αριστερός μπακ Τζόουνς (11/0) και ο νεοφερμένος χαφ Μπελσόν (1/0). Ντεμπούτο έκανε ο έμπειρος δανεικός στόπερ Περς (Μίλγουολ).
Για τρίτο νοκ άουτ ο βασικός κίπερ Στιρ (12/0) και ο ηγετικός στόπερ Χάντινγκτον (12/), καθώς και η επιθετική τριάδα, Αν. Γουίλιαμς (5/1), Ομπικά (3/0) και Γκ. Γουίλιαμς (7/1).

ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ: Κράτησε ζωντανό το μομέντουμ της στο περιπετειώδες 1-1 που παραχώρησε στη Σέφιλντ Γιουν. Ανοιχτό παιχνίδι με τη Λέιτον Οριεντ να παίζει με φανερά τα σημάδια της καλής ψυχολογίας και να έχει το μερίδιο της στις αρκετές φάσεις που έγιναν μπροστά από τις δύο εστίες. Αποβολή παίκτη της στο 74' και 0-1 ένα 10λεπτο μετά, με τους Λονδρέζους να βρίσκουν αποθέματα και να ισοφαρίζουν στα χασομέρια.

Στα αγωνιστικά δεν υπολογίζεται φυσικά ο τιμωρημένος αριστερός φουλ μπακ Ντάνιελς (12/0), με τον πασπαρτού μπακ Ομοζούσι να τον αντικαθιστά, ενώ αν και έφυγε με μικροπρόβλημα από το ίδιο ματς ο καλός χαφ Κλαρκ (7/0), εκτός απροόπτου υπολογίζεται κανονικά.

Μάχη με το χρόνο για τέταρτο δίνουν ο σημαντικός στόπερ Τσόρλι (11/1) και ο επιθετικός μέσος Σμιθ (9/2), αμφότεροι θα περάσουν από έλεγχο ετοιμότητας με μοιρασμένες πιθανότητες.

Πάντα εκτός 2-3 μακροχρόνιοι.

ΓΟΥΙΚΟΜ - ΤΣΑΡΛΤΟΝ
*** Αρωμα τοπικού ντέρμπι, αφού η Γουίκομ είναι στα περίχωρα του Λονδίνου.
*** Στο 3,30-3,50 ο άσος, φαβορί του 1,80-1,90 το διπλό.

ΓΟΥΙΚΟΜ: Μετά το διπλό στο Χάρτλπουλ υπήρξε η πίστη ότι η ομάδα πλησιάζει στη στροφή της, όμως ήρθε το 2-0 από την Ολνταμ και η εμφάνιση που το συνόδευσε, για να ξαναρίξει τα κεφάλια στη Γουίκομ. Κάκιστη παρουσία σε όλο το 90λεπτο από τους «καρεκλάδες», παντελής έλλειψη επιθετικής δημιουργίας και έλλειψη τσαγανού με το 1-0 στο 59' ουσιαστικά να προμηνύει την εξέλιξη του αγώνα. Καμία αντίδραση από τη Γουίκομ στο τελευταίο ημίωρο και το 2-0 (80') άφησε με πολύ τροφή για σκέψη τον Γουάντοκ: «Θέλαμε να κρατήσουμε το μομέντουμ, στις προπονήσεις είμαστε καλοί αλλά δεν το δείχνουμε στο γήπεδο και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Μα κοστίζει φανερά η έλλειψη διάρκειας».
Μία κρύο μια ζέστη και φυσικά η συνολική εικόνα της Γουίκομ προκαλεί προβληματισμό, με τον ηγετικό στόπερ Ντάρεν Γουίνφιλντ να μην κρύβει τα λόγια του. «Περνάμε ένα άσχημο φεγγάρι και είναι η στιγμή που πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια μας, να μείνουμε ενωμένοι και αποδείξουμε ότι σαν παίκτες αξίζουμε να παίζουμε σε αυτή την ομάδα. Δεν γίνεται πλέον να είμαστε το ασανσέρ της κατηγορίας, πρέπει να αποκτήσουμε σταθερότητα και να αρχίσουμε να μαζεύουμε επειγόντως πόντους, αφού αυτή η εικόνα δεν κολακεύει κανέναν μας».
Ουσιαστικά χωρίς προβλήματα, αφού αν και έγινε αλλαγή με πρόβλημα στο σαββατιάτικο ο έμπειρος χαφ Ρόουλαντς (5/0), δεν αποδείχτηκε κάτι το σοβαρό.

ΤΣΑΡΛΤΟΝ: Τα δύο στραβοπατήματά της είχαν φέρει μικρά σύννεφα προβληματισμού, όμως φρόντισε να τα ξεδιαλύνει άμεσα και εμφατικά με το 4-0 επί της Καρλάιλ. Σκορ που τα λέει όλα για μια Τσάρλτον που σε ένα μαγικό πρώτο 45λεπτο βρήκε χώρους και έκανε πάρτι ανεβάζοντας το σκορ στο 3-0, ενώ πριν την ανάπαυλα απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα. Με αλλαγές φρεσκαρίσματος και στο ρελαντί οι μηχανές στην επανάληψη, αφού οι Λονδρέζοι δεν επιχείρησαν να «σκοτώσουν» την αντίπαλο τους.

Παρελθόν αποτελούν από το Σάββατο το απόγευμα οι θύμησες των δύο ανεπιτυχών αποτελεσμάτων που είχαν δημιουργήσει κάποια ερωτηματικά πιθανής κάμψης, με τον Κρις Πάουελ ενθουσιασμένο και ιδιαίτερα σίγουρο. «Το ότι χάσαμε το αήττητο σερί μας ήταν κάτι που μας έπληξε το εγωισμό, σε κανέναν δεν αρέσει η ήττα, όσο και αν κάποια στιγμή δεν γίνεται να την αποφύγεις. Κάτσαμε και συζητήσαμε όλο το θέμα με τα παιδιά, αναλύσαμε τι μπορεί να έχει φταίξει και πιστεύω πως ο εμφατικός τρόπος που πήραμε τη νίκη με την Καρλάιλ αποδεικνύει το πόσο πολύ ήθελαν και οι ίδιοι οι παίκτες μου την αντίδραση. Δεν πανηγυρίζαμε στο σερί μας, δεν τα βάψαμε μαύρα στην ήττα και έτσι συνεχίζουμε, αφού ξέρω πολύ καλά πως στο ποδόσφαιρο όλα αλλάζουν μέσα σε λίγες ώρες, πόσο μάλλον σε βάθος πέντε και έξι αγωνιστικών».
Πρακτικά πλήρης αποστολή με την επιστροφή του αναντικατάστατου επιθετικού μέσου Στέφενς (13/3), ο οποίος έχασε το ματς με την Καρλάιλ αφού έγινε πατέρας.



ΓΟΥΟΛΣΟΛ - ΕΞΕΤΕΡ
*** Στο 2,10 ο άσος, ανεβασμένος από τα αρχικά 1,90. Στο 3,40-3,50 το διπλό.

ΓΟΥΟΛΣΟΛ:
Χωρίς αντίκρισμα έμεινε η νίκη επί της Πρέστον, αφού έφυγε με άδεια χέρια από το Τρανμίρ στην ήττα με 2-1. Με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς μπήκε η Γουόλσολ και σε ένα φτωχό πρώτο μέρος βγήκε άφθαρτη, περιορίζοντας με μαζική άμυνα την αντίπαλο της. Πιο γεμάτη η επανάληψη, με τη Γουόλσολ να μένει πίσω στο 59' και αναγκαστικά να ανοίγει το ρυθμό της, αποδεικνύοντας πως μπορεί επιθετικά να κάνει ζημιά (1-1 73'). Ολοι πίσω στο φινάλε με την άμυνα να πιάνεται «κοιμισμένη» στο 81', ενώ στο 88' είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά το σουτ παίκτη της βρήκε το δοκάρι.

Ενα νέο ερωτηματικό, έτσι από έλεγχο ετοιμότητας θα περάσει ο εργατικός μέσος Τσάμπερς (11/2) ο οποίος άφησε το ματς του Σαββάτου με μικροτραυματισμό. Στο 50/50 για τέταρτο ο βασικός δεξιός μπακ Μπίβερς (7/0), όμως κόντρα στην Τρανμίρ έδωσαν το παρών μετά από τρία ο έμπειρος φορ Μακέν (8/2) και μετά από δύο ο ενδεκαδάτος στόπερ Λάνκασιρ (8/0).

ΕΞΕΤΕΡ: Βαθιές ανάσες μετά το 3-1 επί της Ρότσντεϊλ, τρίποντο που έστω και οριακά σήκωσε την Εξετερ από την ουρά. Τρίποντο που μόνο απλά δεν ήρθε για τους «Ελληνες», αφού έμειναν πίσω στο 30' σε ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο που πέρασαν λαχτάρες στην περιοχή τους, με την ισοφάριση να έρχεται ανέλπιστα στο 45'. Μεστή και καλοδουλεμένη εμφάνιση στην επανάληψη, το 2-1 στο 56' έδωσε αέρα στην Εξετερ η οποία σαφώς βελτιωμένη έβαλε το παιχνίδι για ύπνο στο 80'.

«Ηταν ένα μικρό βήμα, μια αρχή, αλλά δεν πετύχαμε το παραμικρό ακόμη. Πήραμε ανάσες αν και ξέρουμε πως σαν απόδοση μπορούμε πολύ καλύτερα, αλλά είναι λογικό αυτή τη στιγμή να μας καίνε περισσότερο τα αποτελέσματα. Είχαμε ενέργεια και θετική ενέργεια, δυο στοιχεία που δεν τα χάσαμε ποτέ και συνεχίζουμε» δηλώνει ο ήρεμος Τίσντεϊλ.

Με ενοχλήσεις έφυγε στην ανάπαυλα ο ενδεκαδάτος στράικερ Μπαούθα (8/2) και πιθανά να ξεκινήσει από τον πάγκο σήμερα, με τον βασικότατο Ο' Φλιν (4/0) να πιέζει για το αρχικό σχήμα. Εξαιρετικά δύσκολα για τρίτο ο στόπερ/χαφ Ντάφι (10/0).

ΚΑΡΛΑΪΛ - ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ.
*** Μεταξύ 2,50 και 2,60 κινείται ο άσος, στο 2,60-2,75 το διπλό.

ΚΑΡΛΑΪΛ:
Μεγαλύτερο από όσο υπολόγιζε αποδείχτηκε το εμπόδιο της Τσάρλτον και το βαρύ 4-0 απετέλεσε ένα γερό τεστ πραγματικότητας για την Καρλάιλ. Οσα λάθη έκανε στα τρία-τέσσερα τελευταία της, τα έκανε μαζεμένα στο πρώτο μισό απέναντι σε μια ομάδα που δεν συγχωρεί και το ημίχρονο τη βρήκε πίσω με 3-0 αλλά και με παίκτη λιγότερο. Να σώσει τα προσχήματα προσπάθησε στην επανάληψη και μάλλον τα κατάφερε αφού τη σεβάστηκε και η αντίπαλος της σε ένα παιχνίδι που σε καμιά περίπτωση δεν της πήγε όπως το είχε προγραμματίσει.

Μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα το μόνο που φυσιολογικά υπάρχει στο μυαλό των ανθρώπων της Καρλάιλ είναι η αντίδραση, έστω και αν η σημερινή αντίπαλος μόνο εύκολο βράδυ δεν προμηνύει. «Νομίζω πως μετά την τροπή που είχε το σαββατιάτικο, είναι ευλογία για μας το να έχουμε τόσο σύντομα άλλο ένα. Η Σέφιλντ Γουέν. είναι μια ιδανική αντίπαλος, μεγάλο όνομα και σε καλή κατάσταση, όμως θέλουμε να επιστρέψουμε άμεσα στην κατάσταση που βρισκόμασταν πριν το ταξίδι στο Τσάρλτον. Είναι φυσιολογικό το ότι υπήρξε απογοήτευση στα αποδυτήρια, ήταν ένα αποτέλεσμα που μας πόνεσε, όμως η ψυχολογία στην προπόνηση της Δευτέρας ήταν ιδανική και θέλουμε όλοι να σβήσουμε αυτό το ματς από το μυαλό μας» τονίζει ο Γκρεγκ Αμποτ.
Τιμωρημένος ο αναντικατάστατος αριστερός μπακ/χαφ Ρόμπσον (14/1), με τον αξιόπιστο Ο' Χάλοραν (3/0) να αναπληρώνει το κενό του, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο αναντικατάστατος στόπερ Μίχαλικ (11/0), ο οποίος στο Τσάρλτον προφυλάχθηκε με ένα μικροπρόβλημα και μπήκε σαν αλλαγή.
Εξαιρετικά δύσκολο για τρίτο ο ηγετικός χαφ/κάπτεν Θέργουελ (11/0).

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ.: Εχει μετατρέψει σε φρούριο το «Χίλσμπορο», με το 2-0 επί της Κόλτσεστερ να ανεβάζει το απόλυτο σερί της στο 7/7. Μονόλογος της Σέφιλντ Γουέν. το ματς, με την πίεση στην αντίπαλη περιοχή να αρχίζει από το πρώτο σφύριγμα χωρίς όμως στόχο μέχρι το 59'. Με πολύ έξυπνο σουτ ο φορ Μέιντιν άνοιξε το σκορ και το παιχνίδι πλέον κύλησε χωρίς άγχος για τις «κουκουβάγιες» που έφτασαν και σε ένα δεύτερο γκολ στο 70'.

«Είναι απίστευτο, δεν μπορώ να θυμηθώ στο παρελθόν τόσο οικογενειακό κλίμα σε αποδυτήρια. Είμαι σίγουρος πως κανείς εκτός ομάδας δεν μπορεί να φανταστεί το πόσο κοντά και το πόσο ενωμένοι είμαστε όλοι, παίκτες και τεχνικό τιμ, και αυτό είναι το κλειδί. Ο ένας βοηθάει τον άλλο, δουλεύουμε σκληρά και με κέφι και κυρίως μας αρέσει η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας» δηλώνει με νόημα ο βασικός μέσος της ομάδας, Χοσέ Σεμέντο.

Ενα και μοναδικό το πρόβλημα για το σημερινό, αφού συμπλήρωσε κάρτες ο φορμαρισμένος αριστερός μπακ Τζόνσον (8/2, έκανε το 2-0), με τον ενδεκαδάτο και πιο ταχύ Μπένετ (9/2) να τον αναπληρώνει. Επέστρεψε από τον δανεισμό του στη ΜΚ Ντονς, ο καλός φορ Μόρισον (7/1).



ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ - ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ
*** Χωρίς διαφοροποιήσεις ο άσος, παραμένει στο 2,00. Στο 3,60 το διπλό, αρκετά τσιμπημένο από τα κυριακάτικα 3,30.

ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ:
Λίγα πράγματα κόντρα στη φορμαρισμένη Σέφιλντ Γουέν. και καθαρή ήττα με 2-0. Σε παθητικό ρόλο από την αρχή η Κόλτσεστερ, προσπάθησε να απορροφήσει την πίεση με νύχια και με δόντια. Στο 59' (1-0) κάμφθηκε η αντίσταση της, χωρίς να αλλάζει κάτι στο μοτίβο του παιχνιδιού με το 2-0 στο 70' να βάζει και τυπικά τέλος.

«Δεν γίνεται να έχω παράπονα από την τροπή του αγώνα αφού ήμασταν υποδεέστεροι. Πάντως θέλω να είμαι ειλικρινής, με απογοητεύει η ευκολία με την οποία μερικές φορές δίνουμε στους αντιπάλους μας τα γκολ, χρειάζεται να ανεβάσουμε το δείκτη αυτοσυγκέντρωσης μας γιατί αδικούμε τον εαυτό μας» παραδέχεται ο Γουόρντ.

Δεν αποκλείεται να επιστρέψει μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε τη δεύτερη αγωνιστική, ο εξαιρετικός εξτρέμ Βίνσεντ (2/1), ο οποίος έχει μπει κανονικά στις προπονήσεις.

Στα υπόλοιπα αγωνιστικά, εξέτισε μία ο θηριώδης στόπερ Οκουόνγκα (12/0), δύσκολα όμως θα προλάβει για τρίτο ο έτερος στόπερ, ο εν δυνάμει βασικός Μπάλντουιν (5/0).
ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ: Από τον Αύγουστο έχει να πανηγυρίσει νίκη στο γήπεδο της, με το 1-2 από την Μπέρι να την κρατά στην τελευταία τετράδα. Παιχνίδι με δύο όψεις και την Μπόρνμουθ πολύ καλύτερη στο πρώτο μισό, να δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες και να παίρνει δίκαια το κεφάλι στο 41', για να ισοφαρίζεται κόντρα στη ροή στο 45'.  Προβληματική η εικόνα της στην επανάληψη, δέχθηκε γρήγορα το 1-2 (53') και σε καμία στιγμή δεν φάνηκε να έχει το καθαρό μυαλό για να ξαναμπεί στο ματς.

«Εχουμε ένα καλό αήττητο σερί εκτός έδρας και πάμε με ανεβασμένη ψυχολογία, αλλά πραγματικά ψάχνω και απορώ για το πρόβλημα που βγάζουμε στο γήπεδο μας. Είναι ένα ζήτημα που με πονάει και μας στοιχίζει πόντους , οπότε χρήζει άμεσης λύσης αν δεν θέλουμε να έχουμε σοβαρότερα προβλήματα στη συνέχεια» ομολογεί ο Μπράντμπερι.

Αλλοι δύο αγωνιστικοί πονοκέφαλοι για τον τεχνικό της Μπόρνμουθ ενόψει Κόλτσεστερ. αφού αντικαταστάθηκαν ο φορμαρισμένος αριστερός εξτρέμ Αρτερ (14/4) αλλά και ο εργατικός μέσος Πάρτινγκτον (3/0) που είχε μπει για να καλύψει το κενό του πρώτου.

Ελειψε και θα περάσει από έλεγχο ετοιμότητας με σχετικά καλές πιθανότητες ο ρολίστας μέσος Κούπερ (13/0), ενώ για τέταρτο μένουν εκτός οι δύο βασικοί μπακ, ο αριστερός Μαλόουν (10/0) και ο δεξιός Μπάιρν (9/4). Πάντα νοκ άουτ οι δύο χαφ ο χρήσιμος Μόλεσλι (8/0, 4 αλλ.) και ο τεχνίτης ΜακΝτόναλντ (3/0) και ο ενδεκαδάτος στόπερ Μποντρί (7/0) .



ΜΠΕΡΙ - ΝΟΤΣ Κ.
*** Ανέβηκε ο άσος, ο οποίος πλέον κινείται στο 2,75-3,00 από τα αρχικά 2,50-2,60. Στο 2,20-2,40 το διπλό με καθοδική τάση.

ΜΠΕΡΙ:
Αμεση αντίδραση στην ήττα αλλά και την κακή εμφάνιση με τη Λέιτον Οριεντ και διπλό μαγκιάς με 2-1 μέσα στο Μπόρνμουθ. Ζόρικο πρώτο μισό για την Μπέρι, αφού δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει το ρυθμό της αντιπάλου της και πιέστηκε πολύ, όμως η τύχη της χαμογέλασε και απάντησε άμεσα στο 1-0 του 41' (1-1 45'). Πολύ ανεβασμένη στην επανάληψη, πέρασε μπροστά στο 53' και έδεσε υποδειγματικά την άμυνα της, ενώ ήταν φαρμάκι όταν έβρισκε χώρους και έβγαινε μπροστά.

Στο κομμάτι των αγωνιστικών, από τεστ ετοιμότητας θα χρειαστεί να περάσουν για δεύτερο ο νεαρός στράικερ Αμού (4/1) και ο στόπερ Ισθαμ (9/0), για τρίτο ο επιθετικός χαφ Γουόραλ (12/0), άπαντες ενδεκαδάτοι. Καλύτερες ελπίδες έχουν ο Αμού και ο Γουόραλ, με το κενό του Ισθαμ να έχει καλυφθεί μια χαρά στο σαββατιάτικο από τον έμπειρο Χιουζ (6/0).

ΝΟΤΣ Κ.: Εμεινε στο 1-1 με την Μπρέντφορντ, αποτέλεσμα που δύσκολα θα χαλάσει μια εκ των δύο. Κάπως πιο δραστήρια και επικίνδυνη στο πρώτο μισό η Νοτς Κ., παρόλα αυτά δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα και χρειάστηκε ένα πέναλτι στο 38' για να μπει μπροστά. Με το καλημέρα στην επανάληψη δέχθηκε την ισοφάριση, σε ένα 45λεπτο που η Νοτς Κ. είχε απλά μια φλύαρη υπεροχή, χωρίς να φτάνει με αξιώσεις σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά και χωρίς να απειλείται.

Ισοπαλία που σε καμιά περίπτωση πάντως δεν μπορεί να εκληφθεί ως στραβοπάτημα, για μια Νοτς Κ. που έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα σκαρφαλώνοντας στην 4η θέση μετά τις πρώτες 14 αγωνιστικές.

«Ξέρω ότι πολλοί δημοσιογράφοι αλλά και ακόμη περισσότεροι οπαδοί μας θα αναρωτιούνται για το που μπορεί να καταλήξει η σεζόν μας – είναι μια καλή ερώτηση, που πραγματικά την κάνω και εγώ στον εαυτό μου. Ομολογώ πως και εγώ δεν περίμενα τόσο δυνατή αρχή, με δεδομένο τις πολλές μεταγραφές που κάναμε, αλλά πραγματικά διασκεδάζουμε όλοι μας με την εικόνα που βγάζουμε στο γήπεδο. Η αλήθεια είναι πως δεν ήθελα σε καμιά περίπτωση να περάσουμε τα περσινά, οπότε το φράγμα των 50 πόντων ήταν και είναι το πρώτο μου μέλημα, αλλά δεν νομίζω πως αυτοί οι παίκτες χρειάζονται το παραμικρό κίνητρο. Περνάμε καλά, θεωρούμε τρελό επίτευγμα να καθόμαστε σε αυτή τη θέση και συνεχίζουμε» δηλώνει ο απόλυτα ικανοποιημένος Μάρτιν Αλεν.

Εγινε αλλαγή και μένει εκτός ο κεντρικός χαφ Μάον (10/0), έτσι ο Αλεν τζούνιορ, ο Τσάρλι, ή ο επιθετικογενής νεοφερμένος δανεικός Ορενούγκα (ντεμπούτο σαν αλλαγή το Σάββατο), θα καλύψουν το κενό του.

Με ενοχλήσεις τέλειωσε το ματς και ο βασικότατος στόπερ Πιρς (14/2) αλλά εκτιμάται πως θα προλάβει.


ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ - ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ
*** Στο 2,20 ελαφρά ανεβασμένος ο άσος, 3,00-3,20 με πτωτικές τάσεις το διπλό.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ:
Στα έξι το εκτός έδρας αήττητο μετά το 1-1 που πήρε στην έδρα της Νοτς Κ. Κυνική και ουσιαστική εμφάνιση από την Μπρέντφορντ, η οποία κατέβηκε στο γήπεδο με πρώτιστο στόχο να μην χάσει. Εμεινε πίσω στο 38' από πέναλτι, ισοφάρισε στο 46' με γκολ-ποίημα από 25 μέτρα του φορ Ντόναλντσον και πολύ προσεκτικά ως το τέλος κράτησε τον πόντο, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Από τις 20/8 στο τοπικό ντέρμπι με τη Λέιτον Οριεντ έχει να γευτεί τη νίκη στο γήπεδο της και εκτός από ένα ψυχολογικό βάρος που σιγά-σιγά αναπτύσσεται στα αποδυτήρια, πάει στράφι και η εκτός έδρας καλή παρουσία της.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από όσα είδα με τη Νοτς Κ., αλλά για να έχουν αξία αυτές οι καλές εμφανίσεις χρειάζεται κάποια στιγμή να κάνουμε και νίκες στο γήπεδο μας. Δεν είναι ψυχολογικό το ζήτημα, δεν έχουμε κάποιο άγχος ή έλλειμμα αυτοπεποίθησης, απλά μερικές φορές δυσκολευόμαστε από το κλειστό παιχνίδι των αντιπάλων μας και χρειάζεται υπομονή και καθαρό μυαλό» υπογραμμίζει ο Ρέσλερ.

Απουσίασαν αλλά σύμφωνα με το ιατρικό τιμ της ομάδας επιστρέφουν για το σημερινό, τόσο ο αριστερός μπακ Ανταμς (4/0) όσο και ο αριστερός εξτρέμ Γούντμαν (11/0), ενώ πολύ καλές πιθανότητες έχει ύστερα από ένα τετράμηνο απουσίας ο βασικός δεξιός μπακ Λόγκαν (3/1). Πάντα εκτός ο ενδεκαδάτος στόπερ Λέγκε (4/1) και ο έμπειρος φορ Αλεξάντερ (6/1).
ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ: Δεν έβγαλε την ίδια ένταση που τη χαρακτήρισε στο δυνατό τρίποντο με την Τσάρλτον και έμεινε στο 0-0 με τη Γέοβιλ. Παιχνίδι που στη μεγαλύτερη διάρκεια του το έλεγχε η Στίβενεϊτζ, η οποία πάντως για μεγάλα διαστήματα ήταν φλύαρη επιθετικά. Βρήκε περισσότερους χώρους στην επανάληψη και έγινε πιο επικίνδυνη, χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο 85', όταν είδε πέναλτι του χαφ Μουσίνιο να σώζεται από τον αντίπαλο κίπερ.

«Εμείς φταίμε, αργήσαμε να ξυπνήσουμε και δείξαμε πιο νωθροί από όσο θα έπρεπε, κάτι που φοβόμουν μετά την ένταση που βγάλαμε με την Τσάρλτον. Σαν συγκομιδή οι τέσσερις πόντοι από δύο εντός δεν μου αφήνουν παράπονα, όμως αν θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω οφείλουμε να πάρουμε κάτι και από τα δύο μακριά από το γήπεδο μας που έπονται. Εχουμε ωριμάσει αρκετά, οπότε δεν βλέπω τον λόγο του γιατί να μην τα καταφέρουμε» δηλώνει ο Γουέστλι.

Μάζεψε κάρτες και κάθεται ο σημαντικός στόπερ/χαφ Μπόστγουικ (12/1), με τον πιο επιθετικό Σρουτ (10/0, 8μ αλλ.) να τον αναπληρώνει. Για τρίτο εκτός πλάνων ο αριστερός φουλ μπακ Τσαρλς (10/2). Συνεχίζει νοκ άουτ ο αναπληρωματικός αριστερός εξτρέμ Μάιρι-Γουίλιαμς (5/0, 4 αλλ.) και ένας-δύο μακροχρόνιοι που δεν επηρεάζουν.

ΠΡΕΣΤΟΝ - ΟΛΝΤΑΜ
*** Ντέρμπι ομάδων του Λάνκασιρ.
*** Φαβορί του 1,80 ο άσος, μεγάλη γκάμα στο διπλό που παίζει στο 4,00-4,50.

ΠΡΕΣΤΟΝ:
Φόρα κατηφόρα, με το 3-1 από τη Χάντερσφιλντ στο «ντέρμπι των ρόδων» να συμπληρώνει ένα καρέ από ήττες. Λίγα πράγματα από την Πρέστον με το πρώτο γκολ που ήρθε μόλις στο 4' να κάνει το έργο της ακόμη δυσκολότερο. Παθητικός ο ρόλος της με πολλά αμυντικά λάθη και το 2-0 στο 41' ουσιαστικά την τέλειωσε, αφού και ψυχολογικά έδειχνε λίγη.

Υπάρχει ένα σχετικό ζόρι μετά τις τελευταίες εμφανίσεις και τα αποτελέσματα που τις συνόδευσαν, με τον Φιλ Μπράουν να ψάχνεται για τα αίτια αυτής της πτωτικής πορείας που έχει πάρει η ομάδα του. «Εχουμε χάσει τέσσερα στη σειρά, άρα το πρώτο που χρειάζεται να βρούμε είναι ένα-δυο δυνατούς χαρακτήρες στα αποδυτήρια που θα τραβήξουν μπροστά και τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι απλά μια περίοδος που κάνουμε πολλά και αδικαιολόγητα λάθη, άρα θα χρειαστεί συλλογική δουλειά και νοοτροπία, προσπάθεια και δουλειά, ειδικά στην άμυνα. Εχουμε μπει εννέα φορές μπροστά στο σκορ ως τώρα και έχουμε χάσει μόνο ένα μας, άρα το πρώτο γκολ που μας λείπει κάνει και μεγάλη ζημιά. Είναι επιτακτικό το να επιστρέψουμε άμεσα στις νίκες, υπάρχουν δύο παιχνίδια στην έδρα μας, το κίνητρο για κάποιους που δεν είναι βασικοί στην ενδεκάδα είναι πια μεγάλο, οπότε περιμένω να δω μια διαφορετική και πιο θετική προσέγγιση».
Πρόβλημα στα φορ, τραυματίας έφυγε ο σταρ Χιουμ (11/5), ενώ έχασαν το σαββατιάτικο οι βασικοί Μέλορ (11/7) και Πρόκτορ (12/2) - η κατάσταση μάλλον δεν είναι τόσο ξεκάθαρη, αφού σύμφωνα με τα όσα έλεγε ο Μπράουν την Κυριακή το απόγευμα κανείς από τους τρεις τους δεν φαινόταν καλά. Ο Χιουμ έπαιζε ήδη με πρόβλημα στα δύο τελευταία, ο Πρόκτορ έχει προγραμματίσει επέμβαση στους κοιλιακούς του, ενώ ο Μέλορ ταλαιπωρείται εδώ και καιρό με πρόβλημα στον αστράγαλο.

Το ζήτημα είναι πως η Πρέστον έχει μείνει ουσιαστικά μόνο με έναν ετοιμοπόλεμο στράικερ, τον ενίοτε βασικό Τσούμου και με δεδομένο το ότι ο Μπράουν δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει κάποιον δανεικό (προσπαθεί να φέρει τον Πέιντερ της Λιντς, αλλά υπάρχει ένα θέμα με τους μισθούς που πρέπει να του πληρώνει) ίσως κάποιος από αυτούς τους τρεις να παίξει, έστω και με το φόβο σοβαρής υποτροπής.

Ερωτηματικό για δεύτερο ο αριστερός μέσοςΝίκολσον (12/2), με τις πιθανότητες πάντως στο πλευρό του.

ΟΛΝΤΑΜ: Τείνει να εξελιχθεί σε μετρ του σκωτσέζικου ντους φέτος, αφού την απογοητευτική έξοδο στο Τρανμίρ την ακολούθησε το άνετο 2-0 επί της Γουίκομ, ένα έργο πολυπαιγμένο φέτος για την ασταθή Ολνταμ. Καλή εμφάνιση από την ομάδα του Ντίκοφ, η οποία έπαιξε με πάθος και διάθεση ελέγχοντας από την αρχή το παιχνίδι. Ζήτημα χρόνου ήταν το να πάρει προβάδισμα και μόλις το πέτυχε στο 59' λύθηκε από το άγχος και έπαιξε ακόμη πιο στρωτά, κλειδώνοντας τη νίκη στο 80'.
Προσπαθεί κι αυτή, όπως άλλωστε οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας, να χτίσει ένα μομέντουμ και να καταφέρει κάποια στιγμή να εκμεταλλευτεί ένα θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να φτιάξει σερί. «Στα αποδυτήρια μετά το σαββατιάτικο, το πρώτο πράγμα που είπα στα παιδιά είναι πως ακόμη πονάω από το αποτέλεσμα με την Τρανμίρ. Αρα θεωρώ πως θα κάναμε μια τρύπα στο νερό και θα θυσιάζαμε μια τόσο γεμάτη εμφάνιση, αν πηγαίναμε στο Πρέστον και παρουσιάζαμε ξανά αυτά τα χάλια. Δεν έχω αφήσει κανέναν παίκτη μου να χαλαρώσει, προφανώς δεν θα τους βάλω το χέρι της περασμένης εβδομάδας, αλλά δεν τους εμπιστεύομαι ακόμη ώστε να τους μοιράσω και χαμόγελα με μπράβο. Το μοναδικό που έχω στο μυαλό μου είναι το να πάμε στο Ντίπντεϊλ και να πάρουμε τη νίκη, τόσο απλά».
Εφυγε με μικροενοχλήσεις από το σαββατιάτικο αλλά δεν ήταν κάτι το σοβαρό και είναι στη διάθεση του τεχνικού του ο πολυσύνθετος εξτρέμ Μοραίς (11/0, 5 αλλ.).

Συνεχίζει εκτός και χάνει έξι εβδομάδες ο καλός φορ Ριντ (12/4), ενώ μετά από δύο συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και ενδεχομένως θα κάτσει και πάγκο μετά τον τραυματισμό του, ο βασικός στόπερ Ντάιαμοντ (11/0). Σταθερά εκτός ο ποιοτικός μέσος Πάρκερ (4/0).


ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ - ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ
*** 2,00-2,10 ο άσος, 3,40-3,50 το διπλό, χωρίς μεγάλες διαφοροποιήσεις το σετ.

ΡΟΣΤΝΤΕΪΛ:
Δεν έκανε καρέ στο αήττητο σερί της, με το 3-1 από την Εξετερ να υπογραμμίζει εκ νέου τα αμυντικά κενά που της έχουν στοιχίσει αρκετά φέτος. Με κέφι μπήκε η Ρότσντεϊλ και δίκαια στο ημίωρο έφτασε στο 1-0, για να ισοφαριστεί σχεδόν από το πουθενά στο 45'. Αντίθετοι ρόλοι στην επανάληψη, βαριά αμυντικά λάθη απέναντι σε μια αντίπαλο που κυριάρχησε και το 2-1 στο 56' ουσιαστικά έριξε τη Ρότσντεϊλ στα σχοινιά αφού δεν φανέρωσε ίχνη αντίδρασης (3-0 81').

Απογοήτευση από τον Στίβεν Εϊρ για την αμυντική εικόνα και τα σχολικά λάθη στις φάσεις των γκολ και γκάζια στους παίκτες του, ίσως τα πιο έντονα φετινά. «Αν κάτσει κάποιος στην τηλεόραση και δει τα γκολ που φάγαμε θα βάλει τα γέλια, δεν ξέρω αν θυμάμαι πιο αστεία αμυντική λειτουργία τα τελευταία χρόνια. Προφανώς εγώ είμαι αυτός που θα αναλάβω την ευθύνη, αλλά τι περισσότερο μπορώ να κάνω από τη στιγμή που οι παίκτες περνάνε τη γραμμή του γηπέδου. Για πρώτη φορά αισθάνομαι εκτεθειμένος και πολύ απογοητευμένος από την ομάδα μου».
Ιδανικό ντεμπούτο με γκολ από τον δανεικό φορ Εκλεστον (Λίβερπουλ). Συνεχίζει εκτός ο βασικός αριστερός μπακ Γουίντοσον (10/0).

ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ: Πέμπτη διαδοχική ήττα και πολύ γκρίνια μετά το 2-3 από τη Χάρτλπουλ. Παιχνίδι που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Τσέστερφιλντ (1-0 10'), χωρίς πάντως να έχει την ανάλογη συνέχεια. Μαζεμένα λάθη σε όλες τις γραμμές την έβαλαν πίσω μέσα σε ένα δίλεπτο (1-1 17', 1-2 19'), ενώ τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο 48' (1-3). Μείωσε άμεσα, αλλά σε καμία στιγμή στο τελευταίο ημίωρο δεν έδωσε την εικόνα ομάδας που μπορεί να απειλήσει με προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι.
«Λάθη, λάθη, λάθη. Δεν αξίζαμε το παραμικρό και κάποιοι παίκτες με την αύρα τους μας έκαναν να μοιάζουμε με ομάδα που έχει ήδη υποβιβαστεί. Αυτό είναι απαράδεκτο, δεν με πειράζει το να χάνουμε, αρκεί να έχουμε λειτουργήσει σωστά και εμείς στα τελευταία μας δεν το κάνουμε αυτό. Εχω παίκτες εκτός ομάδας, οι οποίοι θεωρούν ότι αξίζουν να είναι βασικοί και ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνουν κάποιες αλλαγές» γκρινιάζει ο Σέρινταν.

Εξέτισε τρεις ο επιθετικός μέσος Τζόνσον (7/0) και χτυπά πόρτα ενδεκάδας, ενώ έτοιμοι θεωρούνται μετά από καιρό και είναι στη διάθεση του τεχνικού τους οι δύο πολύτιμοι μέσοι Ματίς (4/0) και Νίβεν (4/0). Μένει εκτός πλάνων για έκτο ο βασικός κίπερ Λι (8/0), πάντα εκτός 1-2 μακροχρόνιοι.


ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ. - ΜΚ ΝΤΟΝΣ

*** Στο 2,00-2,20 ο άσος, που έχει πάρει αρκετά πάνω μετά τα αρχικά 1,90. Στο 3,20-3,30 το διπλό.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.:
Δεν ήταν άσχημη η συγκομιδή από τα δύο διαδοχικά εκτός της, αφού μετά το εξ αναβολής τρίποντο στο Πρέστον, έφυγε με τον πόντο στο 1-1 που πήρε από την αναγεννημένη Λέιτον Οριεντ. Καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα από τη Σέφιλντ Γιουν. η οποία ειδικά στο πρώτο 45λεπτο έφτιαχνε με άνεση ευκαιρίες, περνώντας κι αυτή με τη σειρά της όμως κινδύνους. Απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 74' και ένα 10λεπτο μετά έφτασε στο 0-1 δείχνοντας να καθαρίζει το ματς, όμως σε ένα δραματικό φινάλε ισοφαρίστηκε στην εκπνοή.

«Χάσαμε δύο πόντους πάλι με γκολ στο τέλος και αυτό είναι ενοχλητικό. Πετάμε μακριά ότι καλό φτιάχνουμε και αυτό μας αδικεί, ειδικά με ένα τόσο έμπειρο ρόστερ. Μερικές φορές πρέπει να επιστρέφουμε στα βασικά του ποδοσφαίρου, είναι όμορφο να παίζεις τεχνικά και με επιθετική διάθεση, όμως μετράνε οι πόντοι και το να χάνεις συνεχώς το προβάδισμα είναι αυτοκτονία» παραπονιέται ο Γουίλσον.

Μπήκε σαν αλλαγή και χτύπησε στη φάση που προκάλεσε την αποβολή του αντιπάλου, ο δημιουργικός χαφ Γουίλιαμσον (13/3, 7 αλλ.), ο οποίος μένει εκτός. Εφυγε με πρόβλημα ο βασικότατος φορ και σκόρερ στο σαββατιάτικο, Κρις Πόρτερ (12/4) και είναι στο 50/50, με τον Τσεντ Εβανς (7/3) να είναι έτοιμος να καλύψει το πιθανό κενό του.

Απουσίασε ο ενδεκαδάτος φορ Κρέσγουελ (13/3) αλλά εκτός απροόπτου επιστρέφει.

ΜΚ ΝΤΟΝΣ: Επτά χωρίς νίκη μετά το 0-0 με τη Σκάνθορπ, το δεύτερο μόλις φετινό ματς που η ΜΚ δεν βρίσκει δίχτυα. Αποτέλεσμα απόλυτα δίκαιο, το οποίο αντικατοπτρίζει την εικόνα ενός αγώνα στον οποίο η ΜΚ προσπάθησε και είχε κατά διαστήματα μεγαλύτερη επιθετική δραστηριότητα, χωρίς όμως να δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στον αντίπαλο κίπερ.

Κληρονόμησαν ενοχλήσεις από το σαββατιάτικο τόσο ο δεξιός μπακ Σμιθ, όσο και ο στόπερ ΜακΚένζι, αμφότεροι βασικοί και θα χρειαστεί να περάσουν από έλεγχο ετοιμότητας με καλούτσικες πάντως πιθανότητες.

Εληξε ο δανεισμός του καλού φορ Μόρισον (6/3), αγωνίστηκε μετά από τρία σαν αλλαγή ο έτερος σημαντικός φορ Ιμπέρε (8/2) και σήμερα πιέζει για ενδεκάδα.


ΣΚΑΝΘΟΡΠ - ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ
*** Από 3,20 μέχρι 3,40 ο άσος, φαβορί του 2,10 το διπλό που έχει πέσει ελαφρά.

ΣΚΑΝΘΟΡΠ:
Δεύτερη διαδοχική λευκή ισοπαλία μακριά από το γήπεδο της, αυτή τη φορά στην έδρα της ΜΚ Ντονς. Εξυπνα πήγε το παιχνίδι η Σκάνθορπ, καλοστημένη από τη μέση και πίσω κράτησε τα νώτα της μακριά από σοβαρές καταστάσεις, ενώ προσπάθησε περιστασιακά να χτυπήσει στην κόντρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Είναι μια εκρηκτική ομάδα με ένα απίστευτο ρεκόρ, όμως κάποια στιγμή αυτό θα σπάσει, οπότε γιατί να μην είμαστε εμείς που θα το προκαλέσουμε αυτό; Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, ξέρω πολύ καλά ότι διαθέτουμε ένα ικανότατο ρόστερ και κόντρα στα βαριά χαρτιά της κατηγορίας έχουμε αγωνιστεί αξιοπρεπέστατα, άρα είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος» δηλώνει ο Νιλ.

Εμεινε εκτός από το σαββατιάτικο ο εν δυνάμει βασικός κίπερ Τζόνστον (7/0), ο οποίος προπονήθηκε χθες αλλά μάλλον ο Νιλ δεν θα ρισκάρει με τη συμμετοχή του, έτσι λογικά κάτω από τα δοκάρια θα συνεχίσει ο Σλόκομπ που έκανε ντεμπούτο με τη ΜΚ, αφού παραμένει πάντα στα πιτ ο αναντικατάστατος Λίλις (6/0).

Αγώνα δρόμου κάνει για δεύτερο ο σημαντικός χαφ Μοζικά (8/2),όμως εξέτισε μία και γυρνά ο δυναμικός μπακ/μέσος Ράιτ (10/0).
Πάντα στο ιατρικό δελτίο ο ποιοτικός μέσος Ράιαν (7/1) καθώς και οι δύο ενδεκαδάτοι φορ Ρόμπερτσον (1/0) και Γκόντεν (0/0).

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ: Ο Οκτώβριος του Ρόουντς, αφού ο σταρ φορ της Χάντερσφιλντ με το δεύτερο συνεχόμενο χατ τρικ, πήρε την ομάδα του από το χέρι και στο δια περιπάτου 3-1 με την Πρέστον. Από νωρίς μπροστά (4') τα «τεριέ» που ουσιαστικά δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα στο να επιβάλλουν το ρυθμό τους, κλείνοντας πάλι με γκολ το ημίχρονο (42').
Ιδιο έργο στην επανάληψη με το ολοκληρωτικό παιχνίδι της Χάντερσφιλντ να αφήνει πανευτυχή τον Κλαρκ, ο οποίος βλέπει την ομάδα του να ανεβάζει στα 39 παιχνίδια το αήττητο σερί της, ένα πραγματικά απίστευτο ρεκόρ. «Ηταν το τέλειο. Εχουμε δρόμο, αλλά τα κομμάτια του παζλ αρχίζουν και ταιριάζουν ιδανικά, παρόλα αυτά κανείς μας δεν έχει σηκώσει καλάμι. Πρέπει να διορθώσουμε ακόμη μερικά μικρά πραγματάκια στο παιχνίδι μας, οι βελτιώσεις δεν σταματούν ποτέ, απλά αυτή τη στιγμή μας δίνει ώθηση η αυτοπεποίθηση και το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει».

Μάζεψε κάρτες και μένει εκτός ο αριστερός μπακ Γουντς (9/0) με τον πολύπειρο Νέισμιθ (6/0) να παίρνει φανέλα βασικού. Εξακολουθεί εκτός για τέταρτο ο επιθετικός μέσος Γκόμπερν (7/1).


ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ - ΤΡΑΝΜΙΡ
*** Φτάνει στο 2,35-2,40 ο άσος που έχει ανέβει αισθητά από τα αρχικά 2,10-2,15. Στο 2,90-3,00 το διπλό, που έχει μια πτώση.

ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ:
Διπλό-οξυγόνο με 3-2 στο Τσέστερφιλντ, αποτέλεσμα που έβαλε στοπ στις τρεις διαδοχικές ήττες. Κρύα δέχθηκε το 1-0 (10') η Χάρτλπουλ, όμως με πολύ ψύχραιμο και ουσιαστικό ποδόσφαιρο γύρισε μέσα σε ένα 10λεπτο το παιχνίδι, το έλεγξε και στο 48' έφτασε στο 3-1. Κοντινή η μείωση του σκορ από την αντίπαλο της (52'), παρόλα αυτά η Χάρτλπουλ πήγε στα νερά της την επανάληψη, δίχως το παραμικρό πρόβλημα.

Ανάσα το διπλό αυτό, αφού οι τρεις κολλητές ήττες είχαν αρχίσει να φθείρουν την αυτοπεποίθηση στα αποδυτήρια, με τον Γουόντσγουορθ πιο ήρεμο πλέον εν όψει Τρανμίρ. «Γυρίσαμε στις νίκες και στο εύκολο σκοράρισμα, οπότε μάλλον μπορούμε να χαμογελάμε όλοι μετά από ένα δύσκολο διάστημα. Μπορεί στο τέλος να το κάναμε δύσκολο, όμως έχω ξαναπεί πως δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην κατηγορία και αν δεν είσαι 100% προσηλωμένος την πατάς. Πλέον υπάρχουν δύο ματς στο γήπεδο μας και αυτό αν φυσικά καταφέρουμε να το εκμεταλλευτούμε, μπορεί να μας φέρει πάλι στις θέσεις που είχαμε πριν το σερί. Πήραμε την τονωτική ανάσα που ζητούσαμε και συνεχίζουμε».

Οριακά για δεύτερο ο εξαιρετικός χαφ Σουίνι (8/0), με τον τεχνικό του πάντως πολύ δύσκολα να ρισκάρει τη συμμετοχή του, ενώ παραμένει εκτός ο έμπειρος δεξιός χαφ Σολάνο (8/2).

ΤΡΑΝΜΙΡ: Δύο στα δύο από τα μαζεμένα εντός και μετά το 2-1 επί της Γουόλσολ φιγουράρει στην πρώτη οκτάδα. Δεν της πήγε άνετα το παιχνίδι της Τρανμίρ, ειδικά στο πρώτο μέρος (0-0) συνάντησε προβλήματα απέναντι σε μια σφικτή αμυντική γραμμή και παρά την υπεροχή της δεν έκανε τη μεγάλη φάση.  Πιο ουσιαστική και ευέλικτη στην επανάληψη έσπασε το αδιέξοδο στο 59' και το παιχνίδι άνοιξε εντελώς στο τελευταίο ημίωρο. Ισοφάριση στο 73', μαζική αντεπίθεση από την Τρανμίρ και γρήγορα εκ νέου το προβάδισμα, ενώ στο 88' το δοκάρι τη γλίτωσε από νέα ισοφάριση.

Ενα νέο ζόρι για το σημερινό, αφού αντικαταστάθηκε ο σημαντικός φορ Σοούνμι (13/1), με τον Πάρι να εκτιμά πως η συμμετοχή του θα αποφασιστεί λίγο πριν την έναρξη και τον Τιριάκι που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο σαββατιάτικο μπαίνοντας σαν αλλαγή, να είναι stand by προκειμένου να τον αντικαταστήσει.

Πάντα νοκ άουτ ο ποιοτικός αριστερός εξτρέμ Ντιβάνι (6/0), ο δημιουργικός χαφ Ρόμπινσον (5/1) και ο βασικός στόπερ ΜακΚρίσταλ (5/0).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.