Ξεκινάμε σιγά σιγά με τα παιχνίδια της Κυριακής.

Αν και υπήρχαν αρκετά σημεία κυρίως στο over κινηθήκαμε κάτω του μετρίου εχθές.
Σήμερα ελπίζω σε ανάκαμψη.

ΜΠΕΤΙΣ – ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ
***Στο 1,75 η Μπέτις, 4,75 για τη Βαγιεκάνο.
***Προϊστορία: 8-4-2, πέρυσι και πρόπερσι στη Σεγούντα δύο άνετες νίκες της Μπέτις, 3-1 και 4-0.
***Προπονητής της Βαγιεκάνο από το 2006 έως και το 2010 ο Πέπε Μελ, την ανέβασε στη Σεγούντα το 2008.
ΜΠΕΤΙΣ: Eνα ημίχρονο τα κατάφερε στο «Μπερναμπέου» βραχυκυκλώνοντας για τα καλά τη Ρεάλ, η οποία αν εξαιρέσει κανείς μερικές προσπάθειες του Ρονάλντο δεν την απείλησε παρά λίγο. Αν και εκείνη πρέπει να σημειώσουμε πως παρότι είχε μπει καλά επιθετικά, φάνηκε να επηρεάζεται από τον (σοβαρότατο όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) τραυματισμό του νεαρού Βαδίγιο. Στην επανάληψη όμως το σκηνικό άλλαξε από το πρώτο κιόλας λεπτό, με τον Ιγουαΐν να βάζει μπροστά τη Ρεάλ, η οποία σε 27 λεπτά είχε πάει το σκορ στο 4-1, με την μοναδική αναλαμπή των κάκιστων στην άμυνα σε αυτό το χρονικό σημείο «βερδιμπλάνκος» να προέρχεται από μια πρόσκαιρη μείωση του σκορ σε 3-1 στο 69’.
«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ πιο άνετοι, αλλά στην επανάληψη τους δώσαμε δικαιώματα», παραδέχτηκε ο Πέπε Μελ μετά την τρίτη σερί ήττα των Ανδαλουσιάνων, οι οποίοι μετά το απόλυτο ξεκίνημα τους δείχνουν σιγά σιγά να... προσγειώνονται στα φυσιολογικά. Ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες η σημερινή φιλοξενία της έτερης νεοφώτιστης. «Ειμαστε μια ταπεινή ομάδα που έχει μάθει να αγωνίζεται. Αν είμαστε στο 100% τότε ναι, μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Αυτό που πρέπει να διατηρήσουμε λοιπόν είναι την ανταγωνιστικότητά μας. Δεν υπάρχει θέμα ανατροπής, μακάρι να ήμασταν έβδομοι και στο φινάλε, ο κόσμος είχε συνηθίσει να νικάει είκοσι πέντε, είκοσι έξι ματς η ομάδα, αλλά τότε ήμασταν στη Σεγούντα», επισήμανε ο Μαδριλένος τεχνικός.
Αγωνιστικά, όλη την εβδομάδα κατέστησε σαφές ότι σκέφτεται και προσανατολίζεται σε αλλαγές, κάτι που παραδέχτηκε και στις χτεσινές του δηλώσεις. Που προσανατολίζονται αυτές; Αγνωστο. Λογικά πάμε για νέα πρόσωπα τους Σάντα Κρους, Αμάγια, Ματίγια, Τζ. Μοντέρο. Τα δεδομένα ως προς την αποστολή των Ανδαλουσιάνων έχουν να κάνουν με την απώλεια για το προσεχές (τουλάχιστον) πεντάμηνο του θαυματουργού πιτσιρικά εξτρέμ Βαδίγιο (4/0), ενώ «κόπηκαν» επίσης ο βασικός στόπερ Ντοράδο (7/0), ο κίπερ Γκοΐτια (2/0) και ο νεαρός χαφ Σέρχιο (1/0).
Κανονικά συμπεριλήφθηκε στη λίστα ξεπερνώντας τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν κατά την διάρκεια της εβδομάδας ο βασικότατος πορτέρο Κάστο (6/0). Σημαντική είναι η επάνοδος του χρησιμότατου εξτρέμ Μοντέρο (6/0), ο οποίος λόγω της καταπόνησης του από τις διεθνείς υποχρεώσεις δεν είχε αγωνιστεί στο «Μπερναμπέου», ενώ στην αποστολή επιστρέφει – έχοντας μάλιστα και πιθανότητες για το αρχικό σχήμα – κι ο αμυντικός χαφ Ματίγια (2/0). Για πρώτη φορά μπήκε το καλοκαιρινό απόκτημα, ο κίπερ Φαμπρίθιο, έχοντας ξεπεράσει 100% τον τραυματισμό του, ενώ στη 19άδα νέο πρόσωπο είναι κι ο γερόλυκος στόπερ Ουστάριτς (0/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Κάστο (Φαμπρίθιο) – Τσίκα, Αμάγια, Μάριο, Νάτσο – Ιρινέι, Μπενιάτ, Ματίγια – Ρούμπεν Κάστρο, Σάντα Κρους, Τζ, Μοντέρο.
ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Κάκιστο το παιχνίδι στη φιλοξενία της Εσπανιόλ, στιγματίστηκε από την πολύ επιφυλακτική στάση και των δύο ομάδων, αλλά εκείνη ήταν η χειρότερη ομάδα. Μια εκτέλεση φάουλ η καλύτερη στιγμή της στο πρώτο μέρος, ένα ανολοκλήρωτο τετ - α- τετ η καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού με το καλημέρα στην επανάληψη, πέρασαν ανεκμετάλλευτα για τους Μαδριλένους, κάτι που επέτρεψε στους Καταλανούς να φύγουν με το τρίποντο αξιοποιώντας τη δεύτερη ουσιαστικά καλή τους φάση στο παιχνίδι (55’, 0-1), κι ενώ στη συνέχεια απείλησαν άλλες 2-3 φορές.
«Χωρίς ούτε σουτ στην αντίπαλη εστία, δεν γίνεται να κερδίσεις κανένα παιχνίδι», το απολύτως χαρακτηριστικό σχόλιο του Χοσέ Ραμόν Σαντοβάλ μετά τη διεύρυνση του αρνητικού σερί των «φρανχιρόχος» στις τέσσσερις αγωνιστικές και παράλληλα τη διεύρυνση του εντός έδρας αρνητικού σερί τους, αφού στο «σπίτι» τους δεν έχουν κερδίσει από τις 22/5. Σαφώς καλύτερη η εκτός έδρας εικόνα τους, αφού ως τώρα, μόνο στο «Μπερναμπέου» έχουν ηττηθεί, πραγματοποιώντας παντού καλές εμφανίσεις. Αλλη μία ψάχνουν και σήμερα στο ντέρμπι των νεοφώτιστων, παιχνίδι που από την περυσινή πρωταγωνιστική πορεία των δύο ομάδων στη Σεγούντα έχει... κουβεντολόι. «Δεν είναι τελικός ούτε χωρίς αύριο το παιχνίδι. Εμείς το αντιμετωπίζουμε, όπως και κάθε άλλον, σαν να είναι το τελευταίο μας και περιμένουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση παίρνοντας κάτι θετικό», το σχόλιο του ντόπιου τεχνικού εν όψει της σημερινής αναμέτρησης.
Αγωνιστικά, το σημαντικότερο νέο προκύπτει από την επάνοδο στην 18αδα ύστερα από δύο σερί αποκλεισμούς του τεχνίτη μεσοεπιθετικού Τρασόρας (4/0). Κανονικά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν κατά την διάρκεια της εβδομάδας ο βασικός χαφ Χάβι Φουέγο (7/0), επανέρχεται επίσης ο χαφ Ράφα Γκαρθία (1/0). Νοκ άουτ παραμένει ο Ραούλ Μπράβο (1/0), εκτός κατόπιν τεχνικής απόφασης έμεινε ο μπακ απ φορ Ντελίμπασιτς (6/0), ο χαφ Μίτσελ (1/0), ο ακραίος μπακ Σουελίτον (0/0) κι ο εξτρέμ Σουσαέτα (1/0). Πιθανότατα να αλλάξει πλευρές με Λας και Πατσέκο ο Σαντοβάλ αντί των Μποτέλιο και Πίτι, ακολουθεί και μεσοβδόμαδη.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ντάνι Χιμένεθ – Τίτο, Ζόρντι, Αρίμπας, Κασάδο – Μοβίγια, Μίτσου, Φουέγο – Λας, Ταμούδο, Πατσέκο. ... 1 ...

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ
*** 1,70 για τη Βαλένθια, στο 4,80 η Μπιλμπάο.
*** Προϊστορία: 46-19-11.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Σαν σε ριπλέι τα δύο τελευταία της παιχνίδια. Καλή στο Λεβερκούζεν την Τετάρτη, έπρεπε να κερδίζει με 3-0 στο ημίχρονο την Μπάγερ, κοιμήθηκε όμως στην επανάληψη και πληρώνοντας ένα «νεκρό» τετράλεπτο, δέχτηκε δύο γκολ χάνοντας 2-1 το παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις Βαλεαρίδες, την περασμένη εβδομάδα, δεν το έχασε, το πούλησε όμως τσάμπα κόντρα στη Μαγιόρκα. Σαφώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε (38’), θα μπορούσε να είχε ακόμη ένα γκολ στο ενεργητικό της, δεν το βρήκε και παρότι στην επανάληψη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, κρατούσε με μεγάλη άνεση το προβάδισμα ως τις καθυστερήσεις, οπότε και με ένα πέναλτι από άθελο χέρι του Τοπάλ παραχώρησε δύο βαθμούς (1-1).
«Πρέπει να βελτιώσουμε τη διαχείριση και τον έλεγχο των παιχνιδιών κατά τη διάρκειά τους», το... προφητικό όπως αποδείχτηκε από την εξέλιξη και στο Λεβερκούζεν σχόλιο του Ουνάι Εμερι με τις «νυχτερίδες» να μην είναι ΟΚ τον τελευταίο μήνα, έχοντας επικρατήσει μόλις σε ένα από τα έξι τους παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Ιδιαίτερο κόστος η αλήθεια είναι πως δεν έχουν υποστεί από το συγκεκριμένο ντεφορμάρισμα, αλλά με δεδομένη την πάγια μουρμούρα του «Μεστάγια» όταν τα πράγματα δεν κυλάνε ρολόι (πολλές φορές υπάρχει ακόμη κι όταν κυλάνε) δεν θέλει και πολύ να τους πάρει η κάτω βόλτα αν συνεχίσουν σε μέτριες πτήσεις.
Εκ των πραγμάτων συνεπώς, πολύ σημαντικό το αποψινό ντέρμπι με την Μπιλμπάο, με τον Εμερι να βγαίνει στην... αντεπίθεση, απαντώντας δριμύτατα στην κριτική που δέχεται επισήμως από συνδέσμους οπαδών και αυτός και η ομάδα (κάτι που ομολογουμένως δεν άνηκε στο... ρεπερτόριο του μέχρι και φέτος). «Οι παίκτες, όλοι μας, είμαστε πολύ αναστατωμένοι από την κριτική που δεχτήκαμε μετά το παιχνίδι στο Λεβερκούζεν. Γι’ αυτό και θέλουμε και τη νίκη και την καλή εμφάνιση, προκειμένου να κατοχυρώσουμε το καλό μας ξεκίνημα (γιατί όντως καλό είναι...) στο πρωτάθλημα», το χαρακτηριστικό του σχόλιο.
Αγωνιστικά, την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές της τιμωρίας του εκτίει ο αναντικατάστατος στόπερ Ραμί (7/2), επιστρέφουν και σε αγώνα πρωταθλήματος ο Μπανέγα (5/0) κι ο δεξιός μπακ Μιγκέλ (3/1), διαθέσιμος επίσης κι ο χρησιμότατος αμυντικός χαφ Τ. Κόστα (5/0). Εκτός κατόπιν τεχνικής απόφασης έμεινε ο πολύπειρος Αλμπέλδα (5/0), ο στόπερ Ντεαλμπέρτ (0/0), ο δεξιός μπακ Μπαραγάν (1/0) και για ακόμη ένα παιχνίδι ένα από τα «χτυπητά» καλοκαιρινά μεταγραφικά αποκτήματα των «τσε», ο μεσοεπιθετικός Παρέχο (1/0). Πάγια – και για καιρό ακόμη – η απουσία του μεσοαμυντικού Μαντούρο (2/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Γκουάιτα – Μιγκέλ, Ρ. Κόστα, Β. Ρουίθ, Ματιέ – Τοπάλ, Μπανέγα – Κανάλες, Ζονάς, Πιάτι – Σολδάδο.
ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Διαφορετικά τα περίμεναν, διαφορετικά τους τα έφερε η Σάλτσμπουργκ την περασμένη Πέμπτη. Οχι μόνο απορρόφησε με άνεση την επιθετικότητα της Μπιλμπάο στο ξεκίνημα, αλλά με δύο γρήγορα γκολ (30’ - 36’) πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Δύο μάλλον... διαιτητικά δώρα κι ισάριθμα πέναλτι, επέτρεψαν στην Μπιλμπάο να σώσει το βαθμό στην επανάληψη (2-2), διατηρώντας την πρωτιά στον όμιλο της στο Γιουρόπα Λιγκ. Οχι όμως και τη συνέχεια των καλών εμφανίσεων, αφού την περασμένη Δευτέρα μόλις, τα «λιοντάρια» ξέσπασαν στο τελευταίο τέταρτο της φιλοξενίας της Οσασούνα, η οποία είχε μπει καλύτερα στο ματς με φάσεις, σκόραραν τρεις φορές και παρότι κατέβασαν ταχύτητες στην επανάληψη, έφτασαν άνετα στο 3-1.
«Ημασταν δυνατοί και σταθεροί. Κάναμε ό,τι χρειαζόταν στο πρώτο ημίχρονο να ελέγξουμε το ρυθμό και τις δυνάμεις μας στο δεύτερο. Υπάρχει βεβαίως περιθώριο βελτίωσης», το σχόλιο του Μαρσέλο Μπιέλσα μετά την παρθενική φορά επί των ημερών του που τα «λιοντάρια» πανηγυρίζουν δύο σερί τρίποντα και την πρώτη τους εντός έδρας νίκη σε αγώνα πρωταθλήματος. Σερί που ήρθε την καταλληλότερη στιγμή, προέκυψε με δύο διαδοχικά ντέρμπι (ένα τοπικό, ένα γειτονικό) κι αν μη τι άλλο βελτίωσε κατά πολύ την ψυχολογική – αλλά και τη βαθμολογική – κατάσταση της Αθλέτικ.
Και προφανώς μάλλον είναι και φυσική, αφού στο σημερινό, τρίτο παιχνίδι σε διάστημα έξι ημερών, ο Μπιέλσα ούτε αποστολή ούτε και ενδεκάδα φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει, δείγμα της εμπιστοσύνης του τόσο στις δυνατότητες όσο και (κυρίως) στις αντοχές των παικτών του. «Είναι ένα παιχνίδι που εν πολλοίς θα κρίνει την πορεία μας. Η Βαλένθια είναι από τις πιο δυνατές ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει ως τώρα και είναι ένα από τα σημαντικότερα και δυσκολότερα τεστ που είχαμε και πρέπει να ξεπεράσουμε», το σχόλιο του Αργεντινού τεχνικού.
Αγωνιστικά είπαμε, καμία διαφοροποίηση. Οι πιτσιρικάδες, Ιμπάι Γκόμεθ (0/0) και Γκαλαρέτα (0/0), έμειναν εκτός προκειμένου να ενισχύσουν τη δεύτερη ομάδα, σταθερά εκτός πλάνων ο μπακ Καστίγιο, ο στόπερ Οθιο, αμφότεροι χωρίς συμμετοχή φέτος κι ο μεσοεπιθετικός Ιγκ. Μαρτίνεθ (2/0), εκτός δράσης ο ακραίος μπακ Κοϊκίλι, χωρίς συμμετοχή φέτος. Το που θα παίξει ο πασπαρτού Ντε Μάρκος θα καθορίσει και τη σύνθεση. Παίζει πίσω, μέσα ο Γκαμπιλόνδο, παίζει μπροστά, μέσα ο Αουρτενέτσε.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Ιραϊθόθ – Ιραόλα, Εκίθα, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτσε – Χ. Μαρτίνεθ – Σουσαέτα, Ιτουράσπε, Μουνιαΐν, Ντε Μάρκος – Γιορέντε. ... over 2.5 goals ...

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΛΕΒΑΝΤΕ
*** Ελαφρώς μικρότερη από 1,90 η απόδοση της Βιγιαρεάλ, στο 4,10 ανέβηκε η Λεβάντε.
*** Τοπική αναμέτρηση της περιφέρειας της Βαλένθια.
*** Προϊστορία: 8-6-4.
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Το πάλεψε στο Μάντσεστερ την Τρίτη, προηγήθηκε νωρίς (4’), έπαιξε στα ίσια τη Σίτι, η οποία όμως έστω και στις καθυστερήσεις, γύρισε το παιχνίδι (2-1) στερώντας έτσι και τις τελευταίες της ουσιαστικές ελπίδες (πλέον μόνο μαθηματικές) για πρόκριση από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εξέλιξη φυσικά κάθε άλλο παρά αταίριαστη με τη μέχρι στιγμής πορεία της και στην Πριμέρα, ενδεικτική της οποίας ήταν κι η εμφάνιση της στο παιχνίδι με τη Χετάφε την περασμένη εβδομάδα. Καλύτεροι στο ξεκίνημα οι Μαδριλένοι, είχαν τρεις καλές ευκαιρίες με τον Γουίθα να ανοίξουν το σκορ, αλλά δεν τις αξιοποίησαν. Οι «αμαρίγιος» ξύπνησαν στη συνέχεια με δύο δικές τους και κινήθηκαν λίγο περισσότερο στην επανάληψη – κι αυτό χάρη στον Ρόσι σε δυο-τρεις φάσεις –για να παραμείνει μέχρι τέλους το παραστατικό της εικόνας του αγώνα 0-0.
«Είναι ένα μικρό βήμα βελτίωσης. Σιγά σιγά κερδίζουμε πίσω τις αρχές και την αγωνιστική μας φιλοσοφία», το σχόλιο – ομολογούμενος περίεργο – του Χουάν Κάρλος Γκαρίδο. Πού στο καλό τα είδε όλα αυτά, παραμένει απορίας άξιον. Ναι, οι «αμαρίγιος» ήταν καλοί στο Μάντσεστερ, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι ούτε καν ανεκτοί στα περισσότερα παιχνίδια τους. Τρανή απόδειξη η βαθμολογική τους θέση και η μόλις μία νίκη τους ως τώρα στο πρωτάθλημα (δύο συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις από το ξεκίνημα της σεζόν). Ευκαιρία αν μη τι άλλο πάντως για... διαψεύσεις, ο Γκαρίδο κι η ομάδα του έχουν στο αποψινό τοπικό ντέρμπι με τη Λεβάντε, παιχνίδι που παραδοσιακά είχε τον χαρακτήρα κόντρας «μεγάλου – μικρού», μόνο που φέτος οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Κι εντυπωσιακά. «Αν θέλουμε να κερδίσουμε τη Λεβάντε πρέπει να καταβάλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Μόνο και μόνο ότι είναι στην κορυφή ύστερα από τόσο καιρό, τα λέει όλα για τον τρόπο που λειτουργούν μέσα στο γήπεδο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο ντόπιος τεχνικός.
Θετικά τα νέα από το ιατρικό δελτίο, αφού επιστρέφει ύστερα από απουσία ενός μήνα ο αναπληρωματικός – αλλά χρησιμότατος – επιθετικός Μάρκο Ρουμπέν (4/1), διεκδικώντας μάλιστα θέση και στο αρχικό σχήμα. Διαθέσιμοι επίσης έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τους στέρησαν την συμμετοχή στο μεσοβδόμαδο διεθνές παιχνίδι ο Σένα (5/0) κι ο εξτρέμ Καμούνιας (6/0), επιστρέφει και σε αγώνα πρωταθλήματος – δεν αγωνίστηκε κόντρα στη Χετάφε – ο βασικότατος στόπερ Μουσάκιο (6/0).

Σταθερά νοκ άουτ ο Νιλμάρ (4/2), για ακόμη μια φορά δεν κρίθηκε έτοιμος κι έτσι αποκλείστηκε από την αποστολή απόρροια της πολύμηνης αποχής του λόγω τραυματισμού ο λογιζόμενος για βασικός δεξιός μπακ Ανχελ, κατόπιν τεχνικής απόφασης κόπηκε ο (βασικός στο ξεκίνημα, εξαφανισμένος μετά) αριστερός μπακ Οριόλ (2/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντ. Λόπεθ – Σαπάτα, Μουσάκιο, Γκονσάλο, Καταλά – Κάνι, Μπρούνο, Μπόρχα Βαλέρο, Ντε Γκουζμάν – Πέρες, Ρόσι.
ΛΕΒΑΝΤΕ: Ξεμένεις από επίθετα και χαρακτηρισμούς. Σταθερά μόνο τα... ουσιαστικά. Αποτελεσματικότητα, ευστοχία, δύναμη, σταθερότητα. Δεύτερη επίθεση κόντρα στη Μάλαγα, 1-0 (14’). Τρίτη επίθεση κι ενώ στο μεταξύ ο πορτέρο Μουνούα έχει αποτρέψει την ισοφάριση, αποβολή και 2-0. Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες ή ενστάσεις, τρίτη επίθεση, 3-0 (41’), τυπική διαδικασία στην επανάληψη χωρίς πάντως ούτε το σκορ ούτε και το αριθμητικό πλεονέκτημα να αλλοιώσουν την αγωνιστική της φιλοσοφία, αφού και πάλι, στο μισό γήπεδο περίμενε τους Ανδαλουσιάνους και πάλι λιγότερη κατοχή μπάλας είχε και πάλι την κόντρα και τα στημένα έψαχνε να βρει κι άλλα γκολ.
«Στο ποδόσφαιρο είναι πολύ δύσκολο να πανηγυρίσεις πέντε σερί νίκες. Το κάναμε όμως. Ειλικρινά, το σημερινό δεν το περίμενα», το σχόλιο του Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ, ο οποίος εξακολουθεί να αποδεικνύει εμπράκτως τους χαμηλούς τόνους που όλοι στη Λεβάντε διατηρούν τονίζοντας πως η συγκομιδή των 17 βαθμών απλά μεταφέρει ... νωρίτερα το πλάνο για σωτηρία τον Απρίλιο! Γεγονός είναι πως η «γκρανότα» ήδη έχει δύο περισσότερους βαθμούς απ’ ό,τι σε ολόκληρο τον περυσινό 1ο γύρο, παραμένει αήττητη, έχει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, μπήκε στην αγωνιστική στην κορυφή μαζί με την Μπαρτσελόνα και μετά τα χτεσινά αποτελέσματα έχει απόψε την ευκαιρία αν συνεχίσει το νικηφόρο της σερί να παραμείνει μόνη πρώτη στην κατάταξη!
Οκτώ σερί αγωνιστικές χωρίς ήττα είχε και πέρυσι (25η – 32η αγωνιστική), με τέτοια συγκομιδή όμως όχι και σε καμία περίπτωση χωρίς να αλλοιώσει τη δυναμική του τοπικού ντέρμπι με την Βιγιαρεάλ. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων που η Λεβάντε μπαίνει σε ντέρμπι σε υψηλότερη θέση από τη Βιγιαρεάλ (η ψηλότερη μέχρι στιγμής ήταν η 13η), η οποία μόνο πέρυσι έχει ηττηθεί στο σπίτι της από τη Λεβάντε. «Πάμε στο Μαδριγάλ με στόχο να είμαστε ανταγωνιστικοί. Εχουμε απεριόριστο σεβασμό στη Βιγιαρεάλ, ξέρουμε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια πολύ επιθετική και με ποικιλία ομάδα», το σχόλιο του Μαρτίνεθ, ο οποίος ξεκαθάρισε και πάλι ότι ο στόχος της δικής του ομάδας δεν είναι άλλος από την παραμονή.
Αγωνιστικά, οι Βαλενθιάνοι χαίρουν... άκρας υγείας, αφού πέραν της δεδομένης εδώ και καιρό απουσίας του χρήσιμου φορ Ράφα Χορδά, χωρίς συμμετοχή φέτος, δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα. Επιστρέφει μάλιστα ύστερα από την απουσία του (λόγω όρου στο συμβόλαιό του) ο βασικότατος αμυντικός χαφ Τ. Τόρες (6/0), διαθέσιμοι επίσης έχοντας ξεπεράσει τους τραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο έτερος των βασικών αμυντικών χαφ Ιμπόρα (7/0) κι ο χρήσιμος επιθετικός Αράντα (4/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μουνούα – Χ. Βέντα, Νάνο, Μπαγεστέρος, Χουανφράν – Ιμπόρα, Τ. Τόρες (Φαρινός) – Βάλντο, Μπαρκέρο, Χουάνλου – Κονέ. ... Χ2 ...


***Αλλάζει και πάλι αρκετούς ο Ματσάρι στη Νάπολι
***Χωρίς περιθώρια η Ιντερ
***Με τρεις επιθετικούς η Μίλαν, χωρίς το βασικό γκολκίπερ η Λέτσε
***Ελλείψεις στην άμυνα της Νοβάρα

***Μίλησε ο πρόεδρος, αλλάζει σύστημα ο Μάντζα στην Παλέρμο

***Επιστροφή Κλόζε στη Λάτσιο, χωρίς Ντιαμάντι-Πέρες η Μπολόνια

ΛΕΤΣΕ – ΜΙΛΑΝ

***Καθαρό φαβορί η Μίλαν στο πενιχρό 1,55, ο άσος της Λέτσε φτάνει και στο 7,50.

***Προϊστορία: 1-7-1 στα εννιά τελευταία.

ΛΕΤΣΕ: Θετικός ο βαθμός που πήρε από την Τζένοα (0-0) με αρκετή προσπάθεια και πλέον ψάχνει τους πρώτους πόντους και στο γήπεδό της. Ξεπέρασε την αρχική πίεση που δέχτηκε από τη Τζένοα και ισορρόπησε το παιχνίδι, το ίδιο έγινε και στις αρχές του δεύτερου μέρους, έφερε την κατάσταση στα χέρια της και πήρε την ισοπαλία. Ο τεχνικός Ντι Φραντσέσκο μάλιστα έκανε και χιούμορ στο τέλος: «Τελικά δεν είναι τόσο άσχημο το ξεκίνημά μας, έχουμε τους ίδιους βαθμούς με την Ιντερ. Πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε από τη Τζένοα, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».
Ο προπονητής της Λέτσε τόνισε εν όψει Μίλαν: «Για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα πρέπει πρώτα από όλα να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας, ειδικά αυτές που έχουμε στην έδρα μας. Και φυσικά να τρέξουμε περισσότερο από τη Μίλαν, να δώσουμε την ψυχή μας στο γήπεδο και να πιστέψουμε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί. Η Μίλαν είναι το φαβορί αλλά μόνο στα χαρτιά, στον αγωνιστικό χώρο η αλήθεια μπορεί να είναι διαφορετική. Απόλυτη συγκέντρωση και στα 90 λεπτά, μία στιγμή απροσεξίας θα είναι αρκετή για να τιμωρηθούμε».
Χάνουν δεύτερο ο βασικός φορ Ντι Μικέλε (5/0) και ο βασικός πορτιέρε Ζούλιο Σέρτζιο (5/-9), είναι εκτός πλάνων πάγια ο στόπερ Φεράριο (2/0) και 3-4 που δεν επηρεάζουν. Στα της ενδεκάδας ο Ντι Φραντσέσκο διατηρεί αναλλοίωτη άμυνα και μεσαία γραμμή, λογικό άλλωστε μετά το 0-0 στη Τζένοα, στην επίθεση ίσως δούμε κάποιες διαφοροποιήσεις με τον πολύτιμο πέρυσι Ολιβέρα έτοιμο για το φετινό ντεμπούτο του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό, ενώ οι Πασκουάτο και Κόρβια διεκδικούν την άλλη θέση που περισσεύει.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-2-1): Μπενάσι – Οντο, Τόμοβιτς, Εσπόζιτο, Μεσμπά – Στράσερ, Ομπόντο, Τζακομάτσι – Γκροσμίλερ, Ολιβέρα (Πασκουάτο) – Κόρβια (Πασκουάτο).
ΜΙΛΑΝ: Εβαλε τα πράγματα στη θέση τους με το 2-0 επί της ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ κοντά. Η Μίλαν αντιμετώπισε τα γνωστά προβλήματα κόντρα σε κλειστές άμυνες, μέχρι να ανοίξει το σκορ με τον Ιμπραΐμοβιτς, οι Λευκορώσοι απείλησαν σε 1-2 στιγμές με την ισοφάριση αλλά το μακρινό σουτ του Μπόατενγκ στο 70’ έβαλε τέλος στην υπόθεση. Στο πρωτάθλημα κάλυψε λίγο από το χαμένο έδαφος με το άνετο 3-0 επί της Παλέρμο.
Η Μίλαν έχει κοντά δέκα χρόνια να κερδίσει στο Λέτσε και ο Μαξ Αλέγκρι αναφέρθηκε στην παράδοση: «Δε μου λέει κάτι το ότι η Λέτσε έχει τρεις ήττες στην έδρα της, μου λέει πολλά όμως το ότι η Μίλαν έχει να κερδίσει 10 χρόνια εκεί. Είναι μια δύσκολη έξοδος και η αντίπαλος μας ψάχνει για βαθμούς, είναι σε δύσκολη θέση. Όμως πιστεύω ότι είναι η σειρά μας για να πάρουμε εκεί τη νίκη, είμαστε σε καλή κατάσταση και ψυχολογικά είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι αυτό. Με υπομονή και σεβασμό στον αντίπαλο, θα πάρουμε τους τρεις πόντους».
Για την ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει το καλοκαίρι, ο Μαξ Αλέγκρι ήταν διπλωματικός: «Αυτή τη στιγμή το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση και για το συμβόλαιό μου έχουμε καιρό να μιλήσουμε. Από την πλευρά μου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όποτε με φωνάξουν είμαι εδώ, το μυαλό μου είναι στο πως θα μειώσουμε τη διαφορά από την κορυφή».
Εκτός αποστολής έμειναν οι Τιάγκο Σίλβα (6/0), Ζέεντορφ (4/1), Τζαμπρότα (3/0) στα νεότερα προβλήματα, ενώ είναι πάγια έξω οι Πάτο (3/0), Γκατούζο (1/0). Με τεχνική επιλογή εκτός πλάνων ο Ιντσάγκι (2/0), ενώ ο Αλέγκρι έχει στη διάθεσή του τους Ακουιλάνι και Μπόατενγκ, που είχαν κάποια προβλήματα από το ευρωπαϊκό ματς. Ρομπίνιο, Κασάνο και Μπόατενγκ διεκδικούν τις δύο θέσεις δίπλα στον Ιμπραΐμοβιτς ενώ στην άμυνα πιθανό το φετινό ντεμπούτο ως βασικού του Γέπες, στο πλευρό του Νέστα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Αμπιάτι – Αμπάτε, Νέστα, Γέπες, Ταϊβό – Νοτσερίνο, Φαν Μπόμελ, Ακουιλάνι – Ρομπίνιο (Μπόατενγκ) – Ιμπραΐμοβιτς, Κασάνο (Μπόατενγκ). ... 2 ...

ΙΝΤΕΡ – ΚΙΕΒΟ

***1,55 μάξιμουμ ο άσος της Ιντερ, στο 6,80 το διπλό της Κιέβο.
ΙΝΤΕΡ: Στην Ιταλία έχει πιάσει πάτο με το 1-1-4 των έξι πρώτων αγωνιστικών, στην Ευρώπη όμως έφερε τα πράγματα στη θέση τους με τη δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη. Στο 1-0 στη Λιλ οι «νερατζούρι» εκμεταλλεύτηκαν το καλό τους ξεκίνημα, πέτυχαν το γκολ με τον Πατσίνι (25’) ύστερα από ασίστ του Σάρατε ενώ η εικόνα τους ήταν πολύ καλύτερη με την παρουσία του Σνέιντερ στην ενδεκάδα, μετά από ένα μήνα. Στην επανάληψη τα πράγματα δυσκόλεψαν με την πίεση των Γάλλων, αλλά η άμυνα και ο Ζούλιο Σέζαρ κράτησαν καλά. Μόλις το δεύτερο ματς φέτος που η Ιντερ δεν δέχτηκε γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις.
Η Ιντερ ψάχνει τώρα την πολυπόθητη νίκη στο πρωτάθλημα για να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις, στο χειρότερο ξεκίνημά της ιστορίας της. Αλλά παράλληλα ψάχνει και το πρώτο της γκολ στο Μιλάνο, δεν έχει σκοράρει ακόμα στα τρία ματς που έχει δώσει εντός έδρας, σε μια σίγουρα απίστευτη επίδοση. Εφερε 0-0 με τη Ρόμα και ηττήθηκε με 1-0 από την Τραμπζονσπόρ και 3-0 από τη Νάπολι.
Ο Κλάουντιο Ρανιέρι συνέστησε προσοχή στην Κιέβο και τόνισε: «Η νίκη με τη Λιλ ήταν πολύ σημαντική στο ψυχολογικό κομμάτι. Είμαστε σε δύσκολη θέση και αυτή η νίκη κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα και χωρίς να δεχτούμε γκολ, βοηθούν πολύ στο να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Με την Κιέβο θα έχουμε μια ακόμα δύσκολη αποστολή, η ομάδα του Ντι Κάρλο είναι σε τρομερή κατάσταση, κέρδισε τη Νάπολι, τη Τζένοα και δεν έχασε από τη Γιουβέντους. Πρέπει να είμαστε τέλειοι για να κερδίσουμε αυτόν τον αντίπαλο».
Εκτός πλάνων οι Φορλάν (5/1), Σάμουελ (5/0), Κουτίνιο (1/0) και Ρανόκια (2/0), δεν προέκυψε άλλο πρόβλημα για τον Ρανιέρι, που μπορεί να κάνει 1-2 αλλαγές στην ενδεκάδα. Στα χαφ οι Στάνκοβιτς και Τιάγκο Μότα διεκδικούν τη μία θέση ενώ στην επίθεση ο Πατσίνι ίσως «κάνει χώρο» για τον Μιλίτο. Δύσκολα ο Ρανιέρι θα τους χρησιμοποιήσει και τους δύο μαζί, προτιμώντας την ταχύτητα του Σάρατε. Από εκεί και πέρα ο Σνέιντερ είναι στο 100% μετά τον τραυματισμό του και θα ξεκινήσει σε δεύτερο σερί παιχνίδι.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Ζούλιο Σέζαρ – Μαϊκόν, Λούσιο, Κίβου, Ναγκατόμο – Ζανέτι, Στάνκοβιτς (Τιάγκο Μότα), Ομπι – Σνέιντερ – Σάρατε, Μιλίτο (Πατσίνι).
ΚΙΕΒΟ: Ενα ακόμα σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα σε μεγάλη ομάδα και μετά τη Νάπολι φρέναρε και τη Γιουβέντους, στο 0-0. Η τακτική του Ντι Κάρλο να μαζέψει πίσω την ομάδα και να ψάξει την αντεπίθεση απέδωσε καρπούς, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου σε δύο-τρεις κόντρες θα μπορούσε να σκοράρει, ενώ ζήτησε και πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Πελισιέ. Στην επανάληψη κάπως πιο δύσκολα τα πράγματα, η Γιούβε πίεσε αλλά χωρίς αποτέλεσμα και η Κιέβο κράτησε το 0-0.
Ένα ακόμα δύσκολο τεστ για την Κιέβο, μέχρι στιγμής τα έχει πάει εξαιρετικά, με μόλις μία ήττα στις έξι πρώτες αγωνιστικές και αυτή από την Πάρμα στο 92’, νίκες με Τζένοα και Νάπολι και ισοπαλία με την Γιουβέντους. Ο Μίμο Ντι Κάρλο είναι αισιόδοξος πως η ομάδα του θα καταφέρει κάτι καλό και στο Μιλάνο: «Δεν αλλάζει κάτι στη λογική μας, θα πάμε εκεί για να κάνουμε το παιχνίδι μας. Φυσικά μας ταιριάζει να περιμένουμε πίσω και να ψάξουμε την αντεπίθεση, κόντρα σε μεγάλες ομάδες δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Και η Ιντερ είναι πληγωμένη, έχει χάσει πολλούς βαθμούς και αυτό θα την κάνει ακόμα πιο αποφασισμένη. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην κάνουμε το παραμικρό λάθος».
Τέθηκε νοκ-άουτ ο βασικός δεξιός μπακ Σάρντο (5/0), στη θέση του ο Φρέι (2/0), ενώ έγινε αλλαγή κι είναι ερωτηματικό ο βασικός στόπερ Μορέρο (5/0). Αν δεν προλάβει, ο Αντρεόλι (2/0) είναι έτοιμος για τη θέση του, ενώ στα υπόλοιπα ο Ντι Κάρλο μελετά μία-δύο αλλαγές. Οι Σαμάρκο και Κρουσάδο διεκδικούν τη θέση του τρεκουαρτίστα ενώ στην επίθεση ίσως αλλάξει παρτενέρ ο Πελισιέ, με τον Μοσκαρντέλι να διεκδικεί τη θέση από τον Τερεό.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Σορεντίνο – Φρέι, Μορέρο, Τσέζαρ, Γιόκιτς – Μπράντλι, Ριγκόνι, Χετεμάι – Σαμάρκο (Κρουσάδο) – Τερεό (Μοσκαρντέλι), Πελισιέ. ... 1 ...

ΚΑΛΙΑΡΙ – ΝΑΠΟΛΙ

***Στο 2,90 ο άσος της Κάλιαρι, πιο χαμηλά το διπλό της Νάπολι σε απόδοση 2,60.
***Προϊστορία: 9-13-4. 3-5-1 στα τελευταία εννιά.
ΚΑΛΙΑΡΙ: Υποτονική κόντρα στη Σιένα και με ελάχιστη ενέργεια, έμεινε στο 0-0. Φάνηκε πως η διακοπή την επηρέασε και η Κάλιαρι χάρισε με ευκολία το πρώτο ημίχρονο, δίνοντας στη Σιένα την ευκαιρία να απειλήσει σε 1-2 περιπτώσεις. Στην επανάληψη οι αλλαγές του Φικαντέντι κάπως φρέσκαραν την ομάδα αλλά και πάλι λίγα πράγματα, οι όποιες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν από στημένες φάσεις και το 0-0 παρέμεινε δικαίως, ως το τέλος. «Ηταν δύσκολο ματς, το έλεγα από πριν. Η Σιένα αμύνθηκε τέλεια και είχαμε τον κίνδυνο της ήττας στις αντεπιθέσεις τους», είπε ο Φικαντέντι.
Εν όψει Νάπολι ο τεχνικός της Κάλιαρι ζήτησε απόλυτη συγκέντρωση: «Θα είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε όλο το 90λεπτο, να μην αφήσουμε διαδρόμους στη Νάπολι, αλλιώς θα μας τιμωρήσουν αμέσως. Είναι από τα παιχνίδια που ο προπονητής δε χρειάζεται να πει τίποτα στους παίκτες του, βρίσκουν το κίνητρο από μόνοι τους. Πρέπει να τρέξουμε περισσότερο από αυτούς και να εκμεταλλευτούμε τις όποιες ευκαιρίες μας παρουσιαστούν. Γιατί η Νάπολι είναι ομάδα που σου δίνει ελάχιστες ευκαιρίες, πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε».
Χωρίς προβλήματα, πλήρης αποστολή μετά και την αποθεραπεία του επιθετικού Ελ Καμπίρ (2/1), ο οποίος πάντως θα είναι λογικά αυτός που θα κοπεί από την 18άδα του Φικαντέντι. Και φυσικά ο 45χρονος τεχνικός αναμένεται για μια ακόμα φορά να στηριχθεί στην κλασική του ενδεκάδα, την οποία δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου στα έξι ματς πρωταθλήματος. Μοναδικό ερωτηματικό στην επίθεση, ανάμεσα σε Λαριβέι και Νενέ, και οι δύο τους πάντως δεν έχουν βρει ακόμη το δρόμο για τα δίχτυα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Αγκάτσι – Πιζάνο, Κανίνι, Αστόρι, Αγκοστίνι – Μπιοντίνι, Κόντι, Ναϊνγκολάν – Κόσου – Νενέ (Λαριβέι), Τιάγκο Ριμπέιρο.
ΝΑΠΟΛΙ: Κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να σταματήσει την Μπάγερν και το 1-1 είναι άκρως θετικό. Μπήκε υπνωτισμένη (2’ 0-1) αλλά σιγά σιγά άρχισε να κερδίζει μέτρα και είχε τύχη στο 39’ να ισοφαρίσει με αυτογκόλ. Δεν πήρε πέναλτι σε χέρι του Σβάινσταϊγκερ και στις αρχές της επανάληψης δόθηκε ανύπαρκτο εις βάρος της, το οποίο απέκρουσε ο Ντε Σάνκτις. Η Μπάγερν πίεσε για το δεύτερο γκολ αλλά η άμυνα της Νάπολι κράτησε καλά. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από την ήττα-σοκ με 2-1 από την Πάρμα, εντός έδρας, σε ένα ματς που της στράβωσε στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Βάλτερ Ματσάρι προσπαθεί να «μεταφέρει» τους παίκτες του από την ψυχολογία του αγώνα με τη Μπάγερν σε αυτή του αγώνα με την Κάλιαρι: «Πως περνάς ψυχολογικά από τη Μπάγερν στην Κάλιαρι; Η Κάλιαρι είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έχουν ένα πόντο παραπάνω από εμάς, άρα το κίνητρο που χρειάζεται οι παίκτες θα το βρουν. Πρέπει επίσης να προσέξουμε την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της Κάλιαρι αλλά και να σκεφτούμε την ήττα από την Πάρμα, την οποία άμεσα πρέπει να καλύψουμε».
Εκτός για δεύτερο ο Πάντεφ (5/0), από την προετοιμασία είναι εκτός ο στόπερ Μπρίτος και ο χαφ Ντοναντέλ. Ο Ματσάρι προανήγγειλε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα και θα ξεκουράσει βασικούς, διακρίνοντας την κόπωση στην ομάδα του. Στην άμυνα θα μείνει εκτός ο αρχηγός Καναβάρο, στα χαφ οι Μάτζιο και Ινλέρ, ενώ στην επίθεση ο Χάμσικ. Νέα πρόσωπα ο Αργεντίνος στόπερ Φερνάντες, οι Ντοσένα και Τζεμαϊλί στη μεσαία γραμμή και ο Σαντάνα στο τρίγωνο της επίθεσης με Λαβέτσι και Καβάνι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-2-1): Ντε Σάνκτις – Καμπανιάρο, Φερνάντες, Αρόνικα – Σουνίγκα, Τζεμαϊλί, Γκαργκάνο, Ντοσένα – Σαντάνα, Λαβέτσι – Καβάνι. ... 1X ...

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ – ΝΟΒΑΡΑ

***Πέφτει ο άσος της Ουντινέζε, δύσκολα ξεπερνά το 1,45. Στο 8,00 το διπλό της Νοβάρα.
***Προϊστορία: 6-2-1. Τελευταίο μεταξύ τους στη σεζόν 54-55.
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Ολα πάνε εξαιρετικά για την Ουντινέζε, που βρίσκεται στην κορυφή τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στον όμιλό της στο Γιουρόπα Λιγκ. Την Πέμπτη σε ένα δραματικό ματς επικράτησε με 2-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης, με δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο. Δύσκολο ματς, ισορροπημένο, ίσως οι Ισπανοί να άξιζαν το 0-1 περισσότερο από την Ουντινέζε, όμως η ομάδα του Γκουιντολίν κράτησε, χάρη και στον Χαντάνοβιτς και στο 87’ ύστερα από φάση διαρκείας ο Μπενάτια έκανε το 1-0. Οι Ισπανοί ανοίχτηκαν για την ισοφάριση και στο 92’ σε μια έξοχη αντεπίθεση ο Φλόρο Φλόρες έκανε το τελικό 2-0.
Η Ουντινέζε παραμένει στην κορυφή έχοντας την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα (μόλις ένα γκολ), στο 0-0 στην Αταλάντα προσπάθησε περισσότερο να διαφυλάξει το μηδέν, αφού είδε ότι το παιχνίδι δεν της πήγαινε, ενώ στο τελευταίο 25λεπτο έπαιξε με παίκτη λιγότερο και χρειάστηκε 2-3 κρίσιμες επεμβάσεις του πορτιέρε Χαντάνοβιτς για να φύγει με το βαθμό. Τις καλύτερες στιγμές τις είχε στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς και πάλι να εντυπωσιάσει.
Τιμωρημένος ο βασικός χαφ Πίντσι (6/0), εκτός πάγια ο φορ Μπαρέτο (0/0) και ο αρ. μπακ/χαφ Πασκουάλε (2/0). Πρόβλημα προέκυψε από την τελευταία προπόνηση για τον εναλλακτικό χαφ Μπάντου (4/0), που επρόκειτο να πάρει τη θέση του Πίντσι, αν δεν προλάβει τη θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Αμπντί και Μπατόκιο, με τον τελευταίο, 19χρονο, να έχει αρκετές πιθανότητες για να είναι βασικός. Στην επίθεση επιστρέφει ο Ντι Νατάλε, ενώ ο σκόρερ του δεύτερου γκολ με την Ατλέτικο, Φλόρο Φλόρες, αναμένεται να μείνει στον πάγκο.
Ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν δεν θεωρεί ότι πρόκειται για εύκολο ματς και τόνισε: «Η Νοβάρα είναι καλή και οργανωμένη ομάδα, δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Εκτιμώ και θαυμάζω τις ομάδες που έχουν σταθερή βάση και βελτιώνονται χρόνο με το χρόνο. Η Νοβάρα κέρδισε το πρωτάθλημα της Serie C, της Serie B και τα πάνε πολύ καλά και στη Serie A. Πρέπει να αποδώσουμε στο μέγιστο και να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, αν θέλουμε τους τρεις βαθμούς».
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-1-1): Χαντάνοβιτς – Μπενάτια, Ντανίλο, Ντομίτσι – Μπάστα, Ισλα, Ασαμόα, Μπάντου (Αμπντί), Αρμέρο – Τόριε – Ντι Νατάλε.
ΝΟΒΑΡΑ: Αφελής και άτυχη, ηττήθηκε εντός έδρας με 2-0 από την Μπολόνια, πρώτο φετινό ματς στο οποίο δεν σκόραρε. Πρώτο ημίχρονο υπεροχής με αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο δέχτηκε το 0-1 στην πρώτη ευκαιρία που της έκανε η Μπολόνια ενώ έχασε με σοβαρό τραυματισμό τον τερματοφύλακά της. Στην επανάληψη αναζήτησε άναρχα την ισοφάριση, άφησε χώρους στην άμυνά της και από μια αντεπίθεση που ξεκίνησε από δικό της κόρνερ, δέχτηκε το τελικό 0-2 (64’).
Ξεκινά η αμφισβήτηση για τον τεχνικό Τεσέρ, ο οποίος ζήτησε από τους παίκτες του να γίνουν πιο σκληροί στο παιχνίδι τους. Και εξήγησε γιατί: «Είμαστε η ομάδα με τα λιγότερα φάουλ στην κατηγορία. Βέβαια εμείς δεν είμαστε σκληρή ομάδα αλλά πρέπει να αποκτήσουμε και λίγη σκοπιμότητα. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι επαφών και εμείς πρέπει να μάθουμε πότε πρέπει να σταματάμε τον αντίπαλο. Ας κάνουμε κι ένα φάουλ σκοπιμότητας, δεν είναι κακό. Πρέπει να γίνουμε λίγο σκληροί, το φάουλ αν είναι έξυπνο σε γλυτώνει από πολλούς κινδύνους».
Προβλήματα στην άμυνα για τον Τεσέρ. Θα χάσει τους επόμενους δύο μήνες ο βασικός τερματοφύλακας Ουικάνι (6/-10), κάτω από τα δοκάρια ο έμπειρος Φοντάνα. Νοκ-άουτ για τρίτο ο στόπερ Λιζούτσο (3/0), τέθηκε εκτός κι ο βασικός στόπερ Λούντι (5/0), έτσι ο Τεσέρ θα αναγκαστεί να δώσει ντεμπούτο στον 37χρονο Τσεντουριόνι για το κέντρο άμυνας, αφού η άλλη εναλλακτική λύση, ο Ντελαφιόρε (3/0), αναμένεται να πάει στο αριστερό άκρο άμυνας για να καλύψει το κενό του αμφίβολου Τζέμιτι (6/0), που δύσκολα θα ξεκινήσει. Παραμένει εκτός ο έμπειρος φορ Τζεντά (5/1), με ενισχυμένο κέντρο και μόνο προωθημένο τον Μοριμότο θα παίξει ο Τεσέρ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Φοντάνα – Μοργκανέλα, Τσεντουριόνι, Πάτσι, Ντελαφιόρε – Πορκάρι, Ραντοβάνοβιτς, Ριγκόνι, Πέσε – Πινάρντι – Μοριμότο. ... over 2.5 goals ...

ΠΑΡΜΑ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ

***Στο 2,10 ο άσος της Πάρμα, η νίκη της Αταλάντα φτάνει και στο 3,70.
***Προϊστορία: 10-10-2. G/G στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία.
ΠΑΡΜΑ: Μεγάλο διπλό για την Πάρμα στη Νάπολι (2-1) και σίγουρα είχε και την τύχη με το μέρος της. Τύχη γιατί κατάφερε να σκοράρει σε κρίσιμα σημεία (57’ και 83’) αξιοποιώντας στο 100% τις ευκαιρίες που της έτυχαν και είχε τις απαντήσεις στην πίεση της Νάπολι. Εβγαλε το πρώτο ημίχρονο εύκολα στο 0-0, στην επανάληψη προηγήθηκε με τον Γκόμπι (57’) ενώ και μετά το 2-1 από τον Μοντέστο (83’) σώθηκε από το δοκάρι στη διπλή ευκαιρία της Νάπολι. «Αυτοί οι βαθμοί μετράνε διπλά, δεν ξέρω πόσες ομάδες θα καταφέρουν να κερδίσουν τη Νάπολι στο γήπεδό της», είπε ο Φράνκο Κολόμπα.
Εν όψει Αταλάντα ο Κολόμπα ανέφερε: «Η Αταλάντα είναι ομάδα που αξίζει το σεβασμό μας, έχει διάταξη ίδια με τη δική μας και την ίδια νοοτροπία. Εμείς πρέπει να είμαστε επιθετικοί από την αρχή, να δώσουμε γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και για να δώσω κίνητρο στους παίκτες μου, λέω ότι η Αταλάντα είναι εξίσου καλή ομάδα με τη Νάπολι. Εξάλλου χωρίς την αφαίρεση βαθμών θα βρίσκονταν στη δεύτερη θέση και αυτό από μόνο του αρκεί ώστε να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με τη μέγιστη προσοχή».
Μόνο πρόβλημα ο έμπειρος χαφ Μπλάζι (4/0), τέθηκε νοκ-άουτ, ο Κολόμπα υπολογίζει στο υπόλοιπο ρόστερ. Στην ενδεκάδα αναμένονται δύο αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι, ο Τζαντίντ θα πάρει τη θέση του Γκαλόπα στον άξονα ενώ στα δεξιά ο Κολόμπα επιλέγει την ταχύτητα του Μπιαμπιανί από τον πιο τακτικά προσηλωμένο Βαλιάνι. Μοναδικός προωθημένος ο Φλόκαρι, με τον Τζοβίνκο στον συνήθη ελεύθερο ρόλο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Μιράντε – Τζακάρντο, Παλέτα, Λουκαρέλι, Γκόμπι – Μπιαμπιανί, Μορόνε, Τζαντίντ, Μοντέστο – Τζοβίνκο – Φλόκαρι.
ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Στα σημεία ίσως να άξιζε τη νίκη κόντρα στην Ουντινέζε, αφού έκανε καλύτερο και πιο πιεστικό φίνις, όμως και το 0-0 μπορεί να «σταθεί». Ισορροπημένο ματς χωρίς πολλές φάσεις για μια ώρα, η Αταλάντα πήρε ώθηση από την αποβολή αντιπάλου (64’) και έκλεισε το ματς πιέζοντας, όμως στις 2-3 καλές φάσεις που της προέκυψαν βρήκε «εμπόδιο» τον τερματοφύλακα Χαντάνοβιτς, που κράτησε το 0-0. «Χωρίς την ποινή θα ήμασταν δεύτεροι. Κάθε βαθμός μετρά, δεν πρέπει να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες», είπε ο Κολαντουόνο.
Ο τεχνικός της Αταλάντα συμπληρώνει σήμερα τα 49 του χρόνια και ζήτησε από τους παίκτες του ένα δώρο γενεθλίων: «Θα ήθελα ένα καλό αποτέλεσμα στην ημέρα των γενεθλίων μου, για να μπορέσω να γιορτάσω με περισσότερη χαρά. Η Πάρμα είναι εξαιρετική ομάδα, προέρχεται από νίκη στη Νάπολι και αυτό από μόνο του δείχνει το βαθμό δυσκολίας του αγώνα. Πρέπει να βρούμε τρόπο για να σταματήσουμε τη δράση του Τζοβίνκο, ο οποίος δημιουργεί σχεδόν όλο το παιχνίδι της Πάρμα, αλλά και να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις όποιες ευκαιρίες μας τύχουν».
Νοκ-άουτ για ένα μήνα ο στόπερ/αρχηγός Μανφρεντίνι (5/0), στη θέση του ο Καπέλι, με τον Πελούζο να περνά σε ρόλο αριστερού μπακ. Αυτή είναι και η μόνη αλλαγή που ετοιμάζει ο Κολαντουόνο, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ουντινέζε. Ο Μοράλες θα είναι και πάλι στον ελεύθερο ρόλο, με τον Ντένις μοναδικό προωθημένο. Εκτός αποστολής για τεχνικούς λόγους ο φορ Αρντεμάνι και ο δεξιός μπακ Φέρι, που φυσικά δεν επηρεάζουν τα πλάνα του προπονητή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Κονσίλι – Μασιέλο, Καπέλι, Λουκίνι, Πελούζο – Σκελότο, Τσιγκαρίνι, Παντοΐν, Μποναβεντούρα – Μοράλες – Ντένις. ... 1  και over 2.5 goals ...

ΡΟΜΑ – ΠΑΛΕΡΜΟ

***Στο 1,75 ο άσος της Ρόμα, η Παλέρμο πληρώνει και 5,50 σε 2-3 εταιρίες.
***Προϊστορία: 16-4-4. G/G τα τρία τελευταία.
ΡΟΜΑ: Οι ήττες στο ντέρμπι με τη Λάτσιο πάντα «πονάνε» και η Ρόμα είχε καιρό να νιώσει αυτή την αίσθηση. Μετά από πέντε κολλητές νίκες επί των «λατσιάλι», η Ρόμα γνώρισε την ήττα και με τον πιο σκληρό τρόπο, δεχόμενη το 2-1 στο 93’. Δικό της το πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε νωρίς με τον Οσβάλντο (5’) και μπορούσε στην κόντρα να πετύχει και δεύτερο γκολ. Όμως αμέσως στην επανάληψη η ανόητη αποβολή του Κιάερ (50’) και το πέναλτι-γκολ της Λάτσιο (51’) άλλαξαν το παιχνίδι, η Ρόμα προσπάθησε να κρατήσει όπως όπως το 1-1 αλλά δέχτηκε το γκολ στο τέλος.
Η εβδομάδα λοιπόν ήταν πολύ δύσκολη για τη Ρόμα και τον Λουίς Ενρίκε, ο Ισπανός τεχνικός όμως θέλησε να δει ψύχραιμα την κατάσταση: «Το ντέρμπι πέρασε, χάσαμε, το ξεχάσαμε. Τώρα περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι και έχουμε τη θέληση να εξιλεωθούμε. Αυτό που με ευχαρίστησε είναι ότι είδα τους παίκτες μου αποφασισμένους και σε καμία περίπτωση στενοχωρημένους, από την ήττα στο ντέρμπι. Και με την Παλέρμο περιμένω να παίξουμε στο μέγιστο και να δείξουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να ξεπερνάμε δύσκολες καταστάσεις».
Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Πιάνιτς (5/0), λογικά δεν προλαβαίνει, στη θέση του αναμένεται να κάνει ντεμπούτο ο Αργεντίνος Λαμέλα. Τιμωρημένος ο στόπερ Κιάερ (4/0), στη θέση του ο Μπουρντίσο, ενώ χάνει δεύτερο ματς ο Τότι (5/0) και ο τερματοφύλακας Λόμποντ (4/-2), που κάλυψε τον Στεκέλενμπουργκ στην απουσία του. Από εκεί και πέρα, ο Γκάγκο θα πλαισιώσει τους Περότα και Ντε Ρόσι στον άξονα, οι Μπόγιαν και Οσβάλντο συμπληρώνουν την επιθετική τριπλέτα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Στεκέλενμπουργκ – Κασέτι, Μπουρντίσο, Χάιντσε, Χοσέ Ανχελ – Περότα, Ντε Ρόσι, Γκάγκο – Μπόγιαν, Λαμέλα, Οσβάλντο.
ΠΑΛΕΡΜΟ: Χωρίς ψυχή στη Μίλαν, ηττήθηκε με 3-0 χωρίς να καταφέρει την παραμικρή ευκαιρία, ούτε καν να σουτάρει στην αντίπαλη εστία. Η Παλέρμο «απαρνήθηκε» τη φύση της, προσπάθησε να παίξει με δέκα παίκτες πίσω από τη μπάλα και φυσικά αυτό δεν της βγήκε. Κράτησε το 0-0 ως το 39’ αλλά στη συνέχεια η κατάσταση ξέφυγε. Και μια τέτοια ήττα είναι αρκετή για να φέρει τον νεαρό τεχνικό Ντέβις Μάντζα σε θέση αμφισβήτησης, μετά και τα λόγια του τρελό-πρόεδρου Τζαμπαρίνι: «Η χειρότερη Παλέρμο όσο καιρό είμαι πρόεδρός της. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα».
Και ο πρόεδρος σε ένα από τα γνωστά παραληρήματά του ζήτησε από τον Ντέβις Μάντζα να αλλάξει το σύστημα της ομάδας. Δεν του αρέσει το 4-4-2 του νεαρού προπονητή και ζήτησε τα συστήματα του Ντέλιο Ρόσι. Ο Μάντζα στη συνέντευξη Τύπου άφησε να διαφανεί ότι θα αλλάξει την τακτική της ομάδας και προσπάθησε να μας… πείσει ότι είναι δική του απόφαση: «Αν αλλάξω το σύστημα δεν θα είναι λόγω… εξωτερικών πιέσεων αλλά λόγω του αντιπάλου που έχουμε μπροστά μας. Όμως εγώ πάντα παίζω με τέσσερις αμυντικούς και δύο επιθετικούς, οπότε η διάταξη των μέσων είναι κάτι υποκειμενικό. Μπορεί να αλλάξω το σύστημα κόντρα στη Ρόμα, έχω ξεκάθαρο το πλάνο στο μυαλό μου».
Χωρίς σημαντικά προβλήματα, πρακτικά πλήρης αποστολή για τον Μάντζα, εκτός έμεινε μόνο ο αριστερός χαφ Ντι Ματέο. Και με την προοπτική αλλαγής του συστήματος, δεν αποκλείεται να μείνουν στον πάγκο τόσο ο Μίκολι όσο και ο Ερνάντες, με τον Μάντζα να ξεκινά μοναδικό προωθημένο τον Πινίγια. Τρεις μέσοι με την προσθήκη του σκληροτράχηλου Αφρικανού Ακουα στο πλευρό των Μπαρέτο και Ντέλα Ρόκα, οι Ιλιτσιτς και Ζάχαβι θα κινούνται περιφερειακά, στα νώτα του Πινίγια στην επίθεση.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-2-1): Τζόρβας – Πιζάνο, Σιλβέστρε, Μιλιάτσιο, Μπαλτζαρέτι – Ακουα, Μπαρέτο, Ντέλα Ρόκα – Ιλιτσιτς, Ζάχαβι – Πινίγια (Μίκολι ή Ερνάντες). ... 1  και Over 2.5 goals ...

ΣΙΕΝΑ – ΤΣΕΖΕΝΑ

***Πτώση στον άσο της Σιένα με ανώτατη τιμή το 1,85, το διπλό της Τσεζένα μπορεί να βρεθεί και στο 4,50.
***Προϊστορία: 6-4-1.
ΣΙΕΝΑ: Με όπλο την καλή αμυντική λειτουργία και την προσεκτική τακτική πήρε το 0-0 από την Κάλιαρι. Το είπε και ο τεχνικός Σανίνο, πως αυτός ήταν ο στόχος των «σενέζι», να πάρουν το βαθμό, ενώ στο πρώτο ημίχρονο μπορούσε να πετύχει σε κάποιες καλές κόντρες το 0-1. Στην επανάληψη μαζεύτηκε κι άλλο στην άμυνά της, δεν διέτρεξε σοβαρούς κινδύνους αλλά όποτε χρειάστηκε ο τερματοφύλακας Μπρκιτς ήταν σταθερός και κράτησε το 0-0. «Από τις πιο δύσκολες έδρες η Κάλιαρι, ο βαθμός είναι πολύτιμος», είπε ο Σανίνο.
Ο τεχνικός της Σιένα θεωρεί πως η Τσεζένα είναι άκρως επικίνδυνη, τώρα που βρίσκεται στην τελευταία θέση: «Σίγουρα η Τσεζένα δεν αξίζει την τελευταία θέση, έχουν παίκτες ποιότητας και πλάνο στο παιχνίδι τους. Θα έχουν… οργή για την τελευταία θέση αλλά εμείς πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο ότι είμαστε περισσότερο οργισμένοι από αυτούς. Είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να πάρουμε, γιατί η Τσεζένα έχει τον ίδιο στόχο με εμάς, την παραμονή, σε αυτά τα παιχνίδια οι βαθμοί μετρούν διπλά».
Κανένα πρόβλημα για τον Σανίνο, όλοι οι παίκτες στην αποστολή και μπορεί να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Μία θέση στη μεσαία γραμμή διεκδικούν οι Βεργκάσολα και Ντ’ Αγκοστίνο, με φαβορί τον δεύτερο, ενώ στην επίθεση ο Ντέστρο θα παίξει βασικός πλάι στον Καλαϊό και ο Μπριέντσα θα περάσει σε ρόλο αριστερού ακραίου. Δεν κλήθηκε με τεχνική επιλογή ο τρίτος τερματοφύλακας Πέγκολο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπρκιτς – Βιτιέλο, Ροσετίνι, Τέρτσι, Ντελ Γκρόσο – Μανίνι, Ντ’ Αγκοστίνο (Βεργκάσολα), Γκάτσι, Μπριέντσα – Καλαϊό, Ντέστρο.
ΤΣΕΖΕΝΑ: Ούτε τώρα για την Τσεζένα, που ψάχνει εναγωνίως την πρώτη της νίκη. Στο 0-0 με τη Φιορεντίνα είχε τις ευκαιρίες της για να προηγηθεί και ατυχία στα δύο δοκάρια από Γκουάνα (24’) και Καντρέβα (55’), όμως παίζοντας με λιγότερο παίκτη από το 73’ λόγω της ηλίθιας αποβολής του Μούτου προσπάθησε να διαφυλάξει το μηδέν. Τα κατάφερε δίχως ιδιαίτερο κόπο και χρειάστηκε μια μεγάλη διπλή απόκρουση του γερόλυκου πορτιέρε Αντονιόλι, στο 91’. «Εχουμε μόνο δύο βαθμούς αλλά δεν είμαστε πεθαμένη ομάδα. Θα δείξουμε στα επόμενα παιχνίδια τι αξίζουμε», είπε ο Τζαμπάολο.
Ο τεχνικός της Τσεζένα επιστρέφει ως αντίπαλος της Σιένα, με την οποία το 2008-09 είχε μια άνετη παραμονή και με ρεκόρ πόντων, ωστόσο τώρα δεν έχει χρόνο για συναισθηματισμούς: «Με τη Σιένα είχαμε κάνει πολύ καλή χρονιά, ωστόσο αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα είμαι αφοσιωμένος στο καλό της Τσεζένα και στο πως θα καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Τα προβλήματα δε μας λείπουν, η αντίπαλός μας είναι οργανωμένη ομάδα, με πλάνο και με συνοχή, αφού έχει παίκτες για χρόνια μαζί. Όμως εμείς δεν πρόκειται να το παρατήσουμε το παιχνίδι, θα πάμε εκεί για τη νίκη».
Τιμωρημένος ο Μούτου (6/1), χάνουν δεύτερο ο δεξιός μπακ Κομότο (5/0) ο χαφ/αρχηγός Κολούτσι (5/0) και ο εξτρέμ Μαρτίνες (4/0), ενώ εκτός πλάνων είναι και ο ταχύς εξτρέμ Μαρτίνιο (2/0). Ο Γκετσάλ θα πάρει τη θέση του Μούτου ως τρεκουαρτίστα, πίσω από τους δύο επιθετικούς, Εντερ και Μπογκντάνι, ενώ στη θέση του Κομότο θα συνεχίσει ο Τσεκαρέλι. Παράλληλα ο Τζαμπάολο επιβεβαιώνει την άμυνα των δύο τελευταίων αγώνων

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Αντονιόλι – Τσεκαρέλι, Φον Μπέργκεν, Ροντρίγκες, Λάουρο – Παρόλο, Γκουάνα, Καντρέβα – Γκετσάλ – Εντερ, Μπογκντάνι. ... Νο bet ...

ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΛΑΤΣΙΟ

***Στο 3,50 η νίκη της Μπολόνια, ανοδικά, το διπλό της Λάτσιο στο 2,20.
***Προϊστορία: 37-14-11. G/G τα πέντε τελευταία.
ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Η αλλαγή προπονητή έφερε και γούρι στη Μπολόνια για την πρώτη νίκη. Το τελικό 2-0 στη Νοβάρα είναι υπερβολικό, με τη Μπολόνια να δέχεται έντονη πίεση στο πρώτο ημίχρονο και να σκοράρει σε μια αντεπίθεση, στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς, με τον Ραμίρες (45’). Στην επανάληψη εκμεταλλεύτηκε το άναρχο παιχνίδι της γηπεδούχου και σε μια ακόμα κόντρα με τον Ακουαφρέσκα (64’) πέτυχε το τελικό 2-0. «Δεν έκανα τίποτα παραπάνω από το να δώσω 2-3 απλές οδηγίες στους παίκτες μου. Εκείνοι τις ακολούθησαν και πήραμε τη νίκη», είπε ο Στέφανο Πιόλι μετά το ντεμπούτο του.
Ο τεχνικός της Μπολόνια εύχεται ανάλογη συνέχεια και στο εντός έδρας ντεμπούτο του: «Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια κόντρα στη Λάτσιο, η οποία προέρχεται από τη νίκη στο ντέρμπι και έχει λογικά πολύ καλό ηθικό. Εχουν παίκτες ποιότητας, ειδικά στην επίθεση, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανά πάσα στιγμή. Εμείς πρέπει να έχουμε γρήγορη σκέψη και γρήγορες κινήσεις, ώστε να τους φέρουμε σε δύσκολη θέση. Οι 2-3 απουσίες που έχουμε μας δυσκολεύουν, αλλά έχουμε τους παίκτες για να καλύψουμε τα κενά και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε μια εμφάνιση ανάλογη με αυτή που μας έδωσε τη νίκη στη Νοβάρα».
Νοκ-άουτ ο ηγέτης μέσος Ντιαμάντι (6/1), ενώ εξέτισε την ποινή του ο πολύτιμος αμυντικός χαφ Πέρες (5/0) αλλά λόγω τραυματισμού είναι εκτός. Χάνει δεύτερο παιχνίδι και ο στόπερ Αντονσον (3/0), ενώ επιστρέφει στην αποστολή μετά από δύο ματς ο βασικός πορτιέρε Ζιλέ (4/-6). Όμως ο Πιόλι αναμένεται να μην τον ρισκάρει αμέσως και κάτω από τα δοκάρια θα συνεχίσει ο Αλιάρντι. Στην άμυνα ο Κερουμπίν συνεχίζει σε ρόλο στόπερ αντί του Αντονσον, ενώ ο Ραμίρες θα πάρει τη θέση του Ντιαμάντι και ο Πουλτσέτι θα συνεχίσει στη μεσαία γραμμή, αντί του Πέρες.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Αλιάρντι – Ράτζι, Πορτανόβα, Κερουμπίν, Μορλέο – Πουλτσέτι, Μουντιγκάι, Κονέ – Ραμίρες – Ακουαφρέσκα, Ντι Βάιο.
ΛΑΤΣΙΟ: Η Λάτσιο έσπασε την «κατάρα» των ντέρμπι με τη Ρόμα και μετά από πέντε σερί ήττες πήρε τη μεγάλη νίκη, με τον πιο γλυκό τρόπο, σκοράροντας στο 93’ το τελικό 2-1. Νωθρή στο πρώτο ημίχρονο (0-1), πήρε δύναμη από την αποβολή του Κιάερ (50’), ισοφάρισε αμέσως με το πέναλτι του Ερνάνες, έκανε παιχνίδι υπεροχής, είχε δύο δοκάρια και δικαιώθηκε στο φινάλε με το γκολ του Κλόζε. Μία νίκη που μπορεί να κρατήσει τη Λάτσιο για τη συνέχεια, αν και στην Ευρώπη την Πέμπτη τα πράγματα και πάλι δεν πήγαν καλά.
Η Λάτσιο έπαιξε στη Ζυρίχη για το Γιουρόπα Λιγκ κι έμεινε στο 1-1, παραμένοντας χωρίς «τρίποντο» μετά από τρεις αγωνιστικές στον όμιλό της. Προηγήθηκε με τον Σκούλι (22’) αλλά στο επόμενο λεπτό δέχτηκε την ισοφάριση και στη συνέχεια, παρά τις προσπάθειες των Σισέ, Σκούλι και Ρόκι δεν κατάφερε να φτάσει στο νικητήριο γκολ. Πέρασε και κάποιες επικίνδυνες στιγμές και η νίκη θα μπορούσε να είχε καθίσει οπουδήποτε, σε κάθε περίπτωση δεν ήταν θετικό το αποτέλεσμα για τους «μπιανκοτσελέστι».
Ο Εντι Ρέια εν όψει Μπολόνια ζήτησε από τους παίκτες του να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση: «Δημιουργούμε αρκετές ευκαιρίες όμως δεν σκοράρουμε όσο θα έπρεπε. Αυτό πρέπει να λύσουμε, δεν θα το έλεγα πρόβλημα και εξάλλου στην επίθεση έχουμε τους παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Στη Ζυρίχη για παράδειγμα κάναμε τόσες ευκαιρίες αλλά πετύχαμε μόνο ένα γκολ και είναι δεδομένο ότι θα μας στοιχίσει και σε άλλα παιχνίδια, πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί».
Από το ματς της Πέμπτης τέθηκε νοκ-άουτ ο καλός χαφ Γκονζάλες (5/0), ενώ δεν υπολογίζονται ο έμπειρος μέσος Μπρόκι (5/0), ο πλάγιος μπακ Στανκεβίτσιους (2/0) και ο χρήσιμος μέσος Μάουρι (2/0). Επιστρέφει ο Κλόζε (6/4), που ξεκουράστηκε την Πέμπτη, ενώ ο Ρέια για να καλύψει τις απουσίες στη μεσαία γραμμή βάζει τρίτο χαφ τον Λούλιτς δίπλα στους Λεντέσμα και Ματούζαλεμ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Μαρκέτι – Κονκό, Μπιάβα, Ντίας, Ράντου – Λούλιτς, Λεντέσμα, Ματούζαλεμ – Ερνάνες – Σισέ, Κλόζε. ... OVER ... και Χ2 ...


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.