Αρκετά ενδιαφέροντα σημεία για σήμερα


ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ - ΜΠΟΧΟΥΜ
*** Ισορροπημένο σετάρισμα στο 2,50-2,60 ο άσος, ένα κλικ πιο πάνω προσφέρεται το διπλό.
*** Προϊστορία: 8-8-2
ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ: Απέδειξε πως η εμφάνιση απέναντι στην Γκρόιτερ Φιρτ δεν είναι ο κανόνας αλλά μια φωτεινή εξαίρεση. Στο Βερολίνο κόντρα στην Ουνιόν γύρισε ξανά στα γνωστά μέτρια στάνταρ της με αποτέλεσμα να χάσει εύκολα 2-0. Σχεδόν απούσα σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, δέχθηκε ασφυκτική πίεση με το που ξεκίνησε το ματς και στο 15' έφαγε το γκολ με ευθύνη του τερματοφύλακά της. Στην επανάληψη ανέβασε ρυθμούς, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, αλλά πλην μίας καλής ευκαιρίας δεν έκανε τίποτα αξιοσημείωτο. Αντίθετα οι γηπεδούχοι έφταναν με κόντρα επιθέσεις πιο απειλητικά στην εστία της και στο 79’ της έδωσαν τη χαριστική βολή.
Εχοντας μόλις μία νίκη στους τελευταίους οκτώ αγώνες άπαντες έχουν παραδεχθεί στο στρατόπεδό της πως ο πόλεμος έχει ξεκάθαρη πλέον στόχευση και είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. «Είδαμε πως στους δύο αγώνες που προηγήθηκαν είχαμε εντελώς διαφορετική εικόνα. Για την εμφάνιση στο Βερολίνο κάναμε την αυτοκριτική μας. Τώρα πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτή που κάναμε κόντρα στην Γκρόιτερ Φιρτ», σημείωσε ο Ράινερ Σάρινγκερ.
Σημαντικό ότι επιστρέφει ο πολύτιμος αρχηγός Ιασβίλι (10/3, 3 ασίστ), καθώς ξεπέρασε ένα κρύωμα που τον ταλαιπωρούσε. Πάντως επειδή έχασε αρκετές προπονήσεις δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει βασικός. Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Κέμπε (10/0), πλαισιώνεται στο απουσιολόγιο από τους μακροχρόνιους Κριστέα, Μαχόπ (2/1), Πιόσεκ και Κόνραντ (1/0). Οι πρώτοι επιθετικοί, ο τελευταίος αμυντικός. Πιθανή η επιστροφή του στράικερ Λαμίντι και του μέσου Τερατσίνο (6/0). Αμφότεροι εάν παίξουν μπορούν να προσφέρουν σημαντικές λύσεις στον Σάρινγκερ.
Στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν οι ζημιές της περσινής σεζόν όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, Ινγκο Βελενρόιτερ. Το συγκεκριμένο νούμερο όσο και αν ακούγεται περίεργο, ξάφνιασε ευχάριστα τους ιθύνοντες του συλλόγου, διότι οι εκτιμήσεις για τη χασούρα που θα έχει η ομάδα, ανέρχονταν στα 3,5 εκατομμύρια!
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ορλιχάουζεν  – Λέχνερ , Ακουάρο , Χάας , Μπάκλεϊ  – Στάφελντ , Κουντς  – Μπ. Μίλερ , Ιασβίλι , Κρεμπς  – Φινκ 
ΜΠΟΧΟΥΜ: Εχοντας φτιάξει την ψυχολογία της μετά τις δύο κολλητές νίκες που έκανε μπήκε κόντρα στην Αϊντραχτ να την πνίξει από το πρώτο λεπτό. Πολύ γρήγορα όμως διαπίστωσε πως η αποστολή της δεν ήταν εφικτή. Ενα αυτογκόλ στο 16’ τη γέμισε ανασφάλεια κι έχασε τη συνοχή της σαν ομάδα. Ο έλεγχος πέρασε στους φιλοξενούμενους που στο 36’ καθάρισαν το ματς κάνοντας το 0-2. Από εκεί και πέρα η Μπόχουμ βλέποντας την Αϊντραχτ να χαλαρώνει προσπάθησε να αντιδράσει. Εχασε μία ευκαιρία με τον Φράιερ πριν βγει το ημίχρονο και μπήκε ορμητικά στην επανάληψη κάνοντας τέσσερις φάσεις από το 48’ έως το 61’, οι δύο εκ των οποίων με τους Τάε-Σε και Ινούι πολύ μεγάλες. Στο τελευταίο ημίωρο όμως οι δυνάμεις της εξασθένησαν και δεν κουνήθηκε φύλλο.

«Μπορεί να χάσαμε αλλά ήταν ένα καλό βήμα. Πιστεύω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», είπε ο κόουτς Αντρέας Μπέργκμαν, βλέποντας την ομάδα του να παλεύει το παιχνίδι παρά το γεγονός ότι της στράβωσε με το καλημέρα. Το ιατρικό δελτίο πάντως δεν έχει ευχάριστα νέα για τον προπονητή της Μπόχουμ που θα δει σε δεύτερο σερί ματς τον κορυφαίο του επιθετικό μέσο Αζαουάγκ (3/0) να μένει εκτός αποστολής. Εξάλλου, σίγουρα εκτός σε δεύτερο ματς είναι και ο ακραίος χαφ Μπέργκερ (4/0). Μακροχρόνια απόντες είναι οι αμυντικοί, Φάμπιαν, Κόντσα και Μπένιγκ. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί. Μέσα στην εβδομάδα δεν προπονήθηκαν σε φουλ ρυθμούς οι αμυντικοί χαφ Φογκτ (5/0), Κράμερ (11/0, 3 αλλ.), καθώς και ο επιθετικός Γκίντζεκ (11/3, 8 αλλ.). Ολοι τους δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και η χρησιμοποίησή τους είναι καθαρά στο χέρι του Μπέργκμαν.
Από εκεί και πέρα το διοικητικό συμβούλιο της Μπόχουμ ανακοίνωσε πως η σεζόν που πέρασε βρήκε τον σύλλογο χρεωμένο κατά 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το νούμερο θα ήταν πολύ μεγαλύτερο εάν το καλοκαίρι δεν έμπαιναν ζεστά λεφτά από τις πωλήσεις των Φουκς και Σέστακ. Επειδή λοιπόν τα έσοδα έχουν μειωθεί δραματικά (τηλεοπτικά-εισιτήρια), η διοίκηση δεν αποκλείεται να πάρει και άλλα μέτρα προκειμένου να ανταποκριθεί στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Υπενθυμίζεται απλά πως αυτή τη σεζόν σε σχέση με την περσινή το μπάτζετ της ομάδας μειώθηκε κατά 9,4 εκατομμύρια ευρώ!
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Λούτε  – Κόπλιν , Μάλτριτς , Ακισταπάσε , Οστρζολεκ  – Φράιερ , Γιοχάνσον , Νταπρόφσκι , Ινούι – Αϊντίν , Τάε-Σε. ... oVER 2.5 GOALS ...



ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ
*** Στα επίπεδα του 1,80 το διπλό. Πάνω από 4,00 ο άσος.
*** Προϊστορία: 3-3-11.
ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ: Δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι με την Γκεντσλέρ και υπέστη την ήττα με 0-3. Όλα κρίθηκαν στο πρώτο μέρος, τα τρία γκολ (4’, 22’, 33’) δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στο συγκρότημα του Οζντιλέκ, που είχε ανούσια την κατοχή της μπάλας στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα, ενώ στην κόντρα θα μπορούσε να δεχτεί κι άλλα τέρματα.
Μετά τις δυο νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, μετρά τρεις ήττες και μια ισοπαλία. «Δεν ήμασταν σοβαροί ώστε να διεκδικήσουμε κάτι», ομολόγησε ο προπονητής των «σκορπιών», ζητώντας από τους παίκτες του να συγκεντρωθούν στο ματς με τη Γαλατά: «Οφείλουμε να αντιδράσουμε. Αν παίξουμε όπως αρμόζει, θα πάρουμε αυτό που θέλουμε». Από την πλευρά του, ο σταρ επιθετικός Ατές (6/3), που είχε φορέσει επί μια πενταετία (2004-2009) τη φανέλα της Γαλατά, σημείωσε πως «αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη αντίπαλο, όταν όμως παίζουμε καλά μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα. Χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση του κόσμου».
Από ίωση ταλαιπωρείται ο αριστερός μπακ Μίνεφ (3/0), λείπει εδώ και καιρό ο καλός χαφ Καγιά (4/0). Επανέρχεται ο Τυνήσιος επιθετικός χαφ Ζιτουνί (2/0), που έχει χάσει τη θέση βασικού φέτος. Για λόγους τακτικής δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή οι χαφ Οζέρ (4/0), Αταλάι (0/0) και ο φορ Γιλμάζ (1/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Τσατκίτς – Ταντογάν, Τουράν, Μπαρίς, Νιζάμ – Ερέν, Ιντζεμάν, Σεράς, Μπασσάν – Ατές, Τίτα.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μπορεί να μην έπαιξε μπαλάρα, όμως έδειξε ψυχή και χαρακτήρα απέναντι στην Μπούρσα (2-1). Προηγήθηκε με τον Ελμάντερ (21’), ενώ δεν της δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Ισοφαρίστηκε σε κρίσιμο σημείο (80’), για να πάρει τελικά τη νίκη με τον Μπάρος (87’), που είχε μπει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα.
Πέρα από τους τρεις βαθμούς, κέρδισε και αυτοπεποίθηση. Η ομάδα, που τα τρία τελευταία χρόνια έπασχε από το σύνδρομο της ήττας, δείχνει να απαλλάσσεται και να αποκτά νοοτροπία νικητή υπό τις οδηγίες του Τερίμ. Χαρακτηριστικό το πάθος με το οποίο πανηγυρίζουν το κάθε γκολ οι παίκτες της «Τζιμ Μπομ», που αντιμετωπίζουν με την ίδια σοβαρότητα όλα τα παιχνίδια, φτάνοντας τις τρεις σερί νίκες και αποδεικνύοντας πως φέτος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Δεν άλλαξε την ενδεκάδα σε σχέση με τα προηγούμενα δυο ματς ο Τερίμ, ο οποίος απόψε καλείται να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στον φορμαρισμένο χαφ Μπαϊτάρ (5/0) και στον δεξιό εξτρέμ Κιαζίμ (6/1), που αποχώρησαν τραυματίες. Φαίνεται να καταλήγει σε 4-4-2 φαίνεται, θέλοντας να χωρέσει στην ενδεκάδα και τον Μπάρος (5/2). Αποθεραπεύτηκε πλήρως ο θηριώδης στόπερ Τσετίν (1/0), δύσκολα θα χαλάσει πάντως το δίδυμο Ζαν (6/1) – Ουϊφαλούσι (6/0) ο «ιμπαρατόρ». 
Περίπου 200 οπαδοί υποδέχτηκαν με λουλούδια και συνθήματα την αποστολή στο αεροδρόμιο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μουσλέρα - Σαριόγλου, Ζαν, Ουϊφαλούσι, Μπαλτά - Εμπούε, Μέλο, Ινάν, Ριέρα - Ελμάντερ, Μπάρος. ... 2  ΚΑΙ OVER 2.5 GOALS ...

ΣΤΑΜΠΑΕΚ – ΜΟΛΝΤΕ
*** Φαβορί στο 2,30 το διπλό της Μόλντε, με ελαφριά ανοδικές τάσεις. Στο 2,85 ο άσος της Στάμπαεκ, στο 3,35 – 3,40 η ισοπαλία.
*** Πάνω από 10.000 κόσμος στην 15.000 θέσεων Τέλενορ Αρίνα.

*** Over και τα 6 τελευταία με γηπεδούχο τη Στάμπαεκ.

ΣΤΑΜΠΑΕΚ: Συνεχίζει σε αδιάφορη τροχιά. Είχε την κατοχή, αλλά δεν έφθασε σε πάρα πολλές ευκαιρίες, μένοντας στο 1-1 με τη Λίλεστρομ εκτός έδρας το περασμένο Σάββατο, με το αγωνιστικό λίγο να απασχολεί.

Οικονομικά και διοικητικά προβλήματα απασχολούν κυρίως τον κόσμο της. Διέγραφε καλή πορεία μέχρι να πουληθεί στη Βαλερένγκα το καλοκαίρι ο σταρ, mvp επιθετικός Γκούναρσον. Νωρίτερα είχε δοθεί στο Αννόβερο ο βασικός κεντρικός χαφ Χάουγκερ. Δημοσιεύματα και δηλώσεις εκθέτουν τη διοίκηση για τη μεταγραφή του πρώτου. Φαίνεται πως η Ρόζενμποργκ είχε καταθέσει πολύ πιο συμφέρουσα πρόταση, αλλά για αδιευκρίνιστους λόγους διάλεξε την πρόταση της Βαλερένγκα.

Στο μέτωπο του γηπέδου, όλα δείχνουν πως από του χρόνου επιστρέφει στο παλιό της γήπεδο, Νάντερουντ, γυρνώντας χρόνια πίσω. «Δεν κοιτάμε τη βαθμολογία. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς» λέει ο προπονητής Λέναρτσον, που κρατά όσο καλύτερα μπορεί την ομάδα.

Δεν προβλέπεται η σημαντική απουσία.

ΜΟΛΝΤΕ: Δεν λέει να τελειώσει τον τίτλο. Επαιξε με υπομονή, είχε την μπάλα στην κατοχή της, αλλά δεν κατάφερε να φθάσει στις πολύ μεγάλες ευκαιρίες, μένοντας στο 0-0 εντός έδρας κόντρα σε μια πολύ σωστά οργανωμένη Οντ την περασμένη Κυριακή. Δηλώσεις εναντίον της αμυντικής τακτικής της Οντ Γκρένλαντ από τον ηγετικό χαφ Χόσετ: «Επαιζαν με έντεκα παίκτες πίσω από την μπάλα. Πρέπει να είναι πολύ βαρετό να παίζεις έτσι» τόνισε.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας ισοπαλία, μετά το 2-2 με την Μπραν και το 0-0 με τη Βίκινγκ. «Πρέπει να συνηθίσουμε στο ότι θα μας παίζουν έτσι στο Ακερ» σχολίασε ο Σόλσκιερ. Προς το παρόν τη σώζουν τα δύο διπλά που μεσολάβησαν σε Φρέντρικσταντ και Τρόμσο. Ειδικά το πέρασμα από την τελευταία με 2-0 ήταν ίσως η μοναδική εμφάνιση πρωταθλήτριας που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό.

Σε κάθε περίπτωση έχει την τύχη να πετυχαίνει μία πολύ αδύναμη Ρόζενμποργκ, μία Τρόμσο χαμηλού ειδικού βάρους και μία Βαλερένγκα, που τώρα αντεπιτίθεται. Ετσι ο τίτλος (πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, αν το κατακτήσει και δη στη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής) μοιάζει δικός της, αν δείξει σοβαρότητα. «Το πρωτάθλημα δεν είναι δικό μας μέχρι να το κατακτήσουμε και μαθηματικά» δήλωσε ο Σόλσκιερ.

Επιστρέφει από τιμωρία μίας αγωνιστικής ο βασικός, αλλά αντικαταστάσιμος μεσοεπιθετικός Τιούνε (25/4). Αναγκαστική αλλαγή και αμφίβολος ο Αμερικανός ημιβασικός μπακ/χαφ Γκατ (22/2, 2 ασίστ, 8 αλλ.). ... 2  KAI OVER 2.5 GOALS ...

ΛΑΒΑΛ – ΑΡΛ*** Στο 1,95 ο άσος, το διπλό στο 4,00.

ΛΑΒΑΛ:
 Δεν είχε συνέχεια το μικρό ντεμαράζ που πήγε να κάνει και έχασε στο ντέρμπι από την Ανζέ, παρά την καλή της εμφάνιση, με 0-1. Ο ρυθμός και οι ευκαιρίες θα δικαιολογούσαν καλύτερα ένα σκορ 2-2, με τη Λαβάλ να πλησιάζει στην ισοφάριση πολλές φορές στα τελευταία λεπτά και να έχει δοκάρι στο 92’. «Η εμφάνισή μας μπορεί να μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε καλύτερα για την Αρλ» είπε ο μέσος Γκονσαλβές.  Στα δύο επόμενα παίζει στην Τουρ και υποδέχεται τη Μπαστιά.

Εντός έδρας
1) Δεν έχει κερδίσει πρώτο ημίχρονο (0-3-3) έχοντας πετύχει μόλις ένα γκολ (στις καθυστερήσεις),
2) σκόραρε 6 στα 7 στο β’ μέρος (πέντε μετά το 75’).

Φρέσκος τραυματίας ο καλός νεαρός στόπερ Ροζ (8/0). Επιστρέφουν ο επιθετικός Μπαντιάν (10/2) και από μακροχρόνια απουσία ο στόπερ Πονρουά (2/0).

Ο μεσοαμυντικός Λοσιλά θα οπισθοχωρήσει στο κέντρο άμυνας. Ο Ινσμπερζέ ψάχνοντας περισσότερη ουσία στην επίθεση είναι πιθανό να αφήσει στον πάγκο τον Βιάλ (11/3) που ξεκίνησε δυνατά αλλά στα τελευταία φαίνεται να έχασε τις δυνάμεις του και να περάσει τον Λεμπούκ (8/0) που αφού ήταν χαμένος από το προσκήνιο παίρνει χρόνο στα τελευταία. Χωρίς να είναι καθαρός επιθετικός, κατάφερε πέρυσι χάρη στα καλά στημένα και σουτ του να πετύχει 12 γκολ και να βγει πρώτος της σκόρερ. Ο Ζαμπέρ (11/2) είναι ο δεύτερος για την επίθεση.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπαλιζόν – Μπελό, Λοσιλά, Ταλμόν, Σινιορινό – Γκονσαλβές, Λεβρά, Γκαμποά, Λε Μπαρόν – Λεμπούκ (Βιάλ), Ζαμπέρ. 

ΑΡΛ:
 Παρά τις δηλώσεις του προπονητή της πως στη διακοπή του πρωταθλήματος έκανε τις δύο καλύτερες εβδομάδες προπόνησης δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική πρόοδος στο παιχνίδι της και πρέπει να νιώθει ικανοποιημένη από το 1-1 που παραχώρησε στην Αμιάν. Το σκορ διαμορφώθηκε στο α’ μέρος και στην επανάληψη η Αρλ κινδύνεψε πολλές φορές ενώ δεν απείλησε καθόλου. «Στα τρία τελευταία παιχνίδια χάσαμε τον έλεγχο στη διάρκεια του αγώνα» σχολίασε ο Χατζίμπεγκιτς.Στα δύο επόμενα παίζει σε Μπαστιά και με Γκινγκάμπ.

Under τα 4 στα 5 εκτός έδρας.

Εξέτισε την ποινή του ο έμπειρος μέσος Λαντρέν (9/0). Φρέσκοι τραυματίες ο νεαρός μέσος Σαβανιέ (6/1) και ο καλός ακραίος επιθετικός Ν’ Ντιάιγ (9/1). Παραμένουν εκτός ο έμπειρος αμυντικός και αρχηγός Λορεντί (8/0) και ο επιθετικός Ζιλιοτί (3/0).

Αρκετά έμπειρη η ενδεκάδα της. Η άμυνα έχει αθλητικά προσόντα αλλά όχι φοβερή ταχύτητα ενώ το κέντρο διακρίνεται από τη δύναμη και το τρέξιμο και όχι από τη φαντασία. Ξεχωρίζει για τα δυνατά του πόδια ο αρχηγός Ροκί (10/2) ενώ μπροστά ο Βέλγος Πιερόνι (11/3) που δηλώνει πως στόχος του είναι τα 15-20 γκολ μαζί με τον Γκανέζο Ντραμάν (10/0) που τα τρία προηγούμενα χρόνια πέρασε τον περισσότερο καιρό του σαν παγκίτης στη Λοκομοτίβ Μόσχας.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπυτέλ – Σουϊσί, Μπαλντέ, Σορό, Ελί – Αγιάς (Ζερμανί), Μπεν Ιντίρ, Λαντρέν, Ροκί – Ντραμάν, Πιερόνι. ... 1 ...



ΡΕΜΣ – ΛΕ ΜΑΝ*** Ο άσος ελαφρώς πτωτικός από το 2,00 προς το 1,95. Στο 4,00 το διπλό.

ΡΕΜΣ:
 Ισοφαρίστηκε άδικα σε 1-1 στο 89’ στην Τουρ με γκολ μάλλον από θέση οφσάιντ και ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες σ’ όλο το β’ μέρος. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα προηγήθηκε δίκαια στο 73’. «Ο διαιτητής δεν ήταν σε φόρμα, ελπίζω στην πορεία της σεζόν να ισορροπήσουν τα διαιτητικά λάθη» σχολίασε ο Φουρνιέ. Στα δύο επόμενα παίζει στη Μετς και υποδέχεται την Ιστρ.

Εντός έδρας
1) κέρδισε τα δύο τελευταία πρώτα ημίχρονα με 1-0,
2) 6 στα 9 γκολ της τα πέτυχε μετά το 60’ (τα πέντε στο 60’ – 75’).

Εξέτισαν τις ποινές τους οι σημαντικοί μεσοαμυντικοί Ντεό (9/1), Κα (10/0). Φρέσκοι τραυματίες ο νεαρός δεξιός μπακ Μαντί (8/0) και οι μέσοι Ραμαρέ (2/0), Γκιζολφί (9/0, 4 σαν βασικός). Τιμωρημένος ο αριστερός μπακ Τενμόν (11/2). Παραμένουν εκτός ο αναπληρωματικός επιθετικός Κότζα (2/0 σαν αλλαγή) και ο στόπερ Ομπέ.

Σημαντικές οι επιστροφές στον άξονα. Μεσοεπιθετικά βασίζεται στον πολύ καλό τεχνίτη Αμαλφιτανό (10/3) που πέτυχε το γκολ στην Τουρ και τον γρήγορο Φορτές (9/0) ενώ στην επίθεση ο κλασικός φορ Φορέ (8/4) ξεκινά με τον περιφερειακό Αλγερινό Γκίλας (9/5) που παίζει λίγο πιο πίσω και κάνει το σχήμα να φέρνει και σε 4-2-3-1.

«Μπαίνουμε σε μια περίοδο κατά την οποία η κούραση αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της. Προσπαθούμε να το διαχειριστούμε σωστά φρεσκάροντας όσο γίνεται την ομάδα. Θέλει μεγάλη προσοχή η Λε Μαν, υπενθυμίζω μόλις την περασμένη εβδομάδα η Μπουλόν σε ανάλογη κατάσταση πήγε και έριξε τέσσερα στη Σεντάν. Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή εντός έδρας πορεία μας (5-0-0 ως τώρα), η Αζαξιό πέρυσι ανέβηκε χάρη στην έδρα της και είναι λογικό να μας μπαίνουν ιδέες. Θα χρειαστεί πάντως υπομονή γιατί η Λε Μαν διαπιστώνω πως δέχεται γκολ κυρίως στο β’ μέρος» τόνισε ο Φουρνιέ. 

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): 
Αγκάσα – Γκλομπάρ, Τακαλφρέντ, Βεμπέρ, Σεκάτ – Κα, Ντεό, Φορτές, Αμαλφιτανό – Γκίλας, Φορέ.

ΛΕ ΜΑΝ:
 Η μικρή της ανάκαμψη κράτησε τρία παιχνίδια και ήρθε το απόλυτα δίκαιο 0-2 από την Κλερμόν να τη ρίξει πάλι χαμηλά. Ο κόσμος της ζήτησε επιτακτικά την παραίτηση του γενικού μάνατζερ Ζαντυπέ που το καλοκαίρι αρνήθηκε την απόκτηση του φορ της Κλερμόν, Ριβιέρ που πέτυχε τα δύο γκολ. «Δεν πίστευα πως οι παίκτες μου θα μπορούσαν να παίξουν τόσο άσχημα όσο στο β’ μέρος, κάποιοι με απογοήτευσαν. Στη Ρεμς θα πάνε όσοι ξέρουν να πολεμάνε» είπε ο Κορμιέ για τον οποίο γίνεται όλο και συχνότερα λόγος για «τέλος χρόνου». Στα δύο επόμενα υποδέχεται την Μπουλόν και πάει στη Μονακό ενώ την Τετάρτη έχει Λιγκ Καπ και φιλοξενεί τη Ρεν.

1) 8 στα 11 πρώτα της ημίχρονα τέλειωσαν 0-0,
2) δεν έχει σκοράρει στα πέντε τελευταία πρώτα ημίχρονα,
3) στα έξι εκτός έδρας δέχθηκε ακριβώς από ένα γκολ.

Απουσίασε χωρίς λόγο ο μεσοαμυντικός Ναρί (6/0) και επανέρχεται. Εξέτισαν τις ποινές τους ο στόπερ Αντενόν (6/0) και ο μέσος Εκένγκ (6/0). Τιμωρημένος ο καλός νεαρός μέσος Λουΐς (5/0). Φρέσκοι τραυματίες ο αριστερός μπακ Μπουντεμπουντά (6/2) και ο μεσοεπιθετικός Σιλά (7/1). Ο μέσος Ζίτο (8/0) και ο επιθετικός Μπεέ (7/0) κρίθηκαν εκτός φόρμας μετά το παιχνίδι με την Κλερμόν και πλήρωσαν τα σπασμένα της ήττας με αποτέλεσμα να μην είναι σήμερα στην αποστολή. Παραμένει εκτός ο ταλαντούχος επιθετικός Μπελφόρ (9/2).

Αρκετά καλό το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έμπειρη μεσαία γραμμή με τον αρχηγό Τομά (10/1) και τον Νορβηγό επιτελικό Στρόμσταντ (7/0). Φτώχια καταραμένη η επίθεση με τους Ουαλί (10/1) και Ντιαρά (3/0) στα άκρα. Ο τελευταίος είναι νεοαποκτηθείς και σήμερα προβλέπεται να παίξει για πρώτη φορά βασικός. Φορ το καγκούρι ο Σισέ (8/1).

«Ηθελα απλά να χτυπήσω τη σειρήνα του συναγερμού γι’ αυτό δήλωσα όσα δήλωσα μετά το παιχνίδι, δεν είμαι ξεκομμένος ούτε παίρνω αποστάσεις από την ομάδα μου. Κάποια λόγια μου παρεξηγήθηκαν» είπε ο Κορμιέ που απουσίασε από προπονήσεις στο ξεκίνημα της εβδομάδας λόγω παρακολούθησης σεμιναρίων προπονητικής. «Αυτό που απαιτώ άμεσα είναι πειθαρχία, δεν γίνεται να έχουμε ήδη τέσσερις κόκκινες μετά από έντεκα παιχνίδια» ζήτησε ο πρόεδρος Λεγκαρντά.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: Μακαρίτζε – Κυφό, Αντενόν, Ντουμπιά, Μπάμπα – Ναρί, Τομά, Στρόμσταντ – Ουαλί, Ντιαρά, Σισέ. 

... 1 ...


ΧΑΒΡΗ – ΣΑΤΟΡΟΥ*** Στο 1,90 ο άσος, το διπλό στο 4,00.

ΧΑΒΡΗ:
 Επιστροφή στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές και σκαρφάλωμα και πάλι κοντά στην τριάδα. Στο 2-0 στη Μετς έπιασε πολύ καλή απόδοση και αφού ξεπέρασε ένα αρχικό μούδιασμα μέχρι να μετρήσει τις δυνάμεις της αντιπάλου της, επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της.  «Σεβαστήκαμε το πλάνο κατά γράμμα, κατά διαστήματα ήμαστε εξαιρετικοί» τόνισε ο Ντορί. Στα επόμενα παίζει στην Ιστρ και ακολουθούν δύο εντός με Κλερμόν και Τρουά.

Εντός έδρας
1) και τα πέντε ήταν 2-3 γκολ,
2) με 1-1 και οι τρεις ισοπαλίες της,
3) δεν έχει δεχθεί γκολ στο α’ μέρος.

Δεν προέκυψαν ουσιαστικά προβλήματα. Δύο αμφιβολίες που υπήρχαν για τους βασικούς επιθετικούς Ριβιέρ και Νοβιλό ξεπεράστηκαν. Απών από πέρσι ο καλός Μαροκινός μέσος Αλά.

Ο έμπειρος στόπερ Ζεντόν (8/0) που για διάφορους λόγους έχασε τα τελευταία παιχνίδια θα πάρει και πάλι τη θέση του. Πολύ καλοί οι δύο ακραίοι Μπονέ (11/2) και Μέντες (11/3) ενώ ο έμπειρος Φαντσόν (8/0) με τον Ριβιέρ (11/2) ξεκινούν στην επίθεση. 

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): 
Πλασίντ – Ριβιερέζ, Νεστόρ, Ζεντόν, Μπ. Μεντί – Λουβιόν, Φρανσουά, Μπονέ, Μέντες – Ριβιέρ, Φαντσόν.

ΣΑΤΟΡΟΥ:
 Αξιοποιώντας για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα την έδρα της κέρδισε με 1-0 την Τρουά σ’ ένα παιχνίδι με ευκαιρίες που θα ήταν δικαιότερο να βγει ισόπαλο.  «Μετά από καιρό κρατήσαμε το μηδέν. Κάθε φορά που κερδίσαμε, ‘σπάσαμε’ στο επόμενο» προειδοποίησε ο Τολό που είδε να προστίθεται εμπειρία στην 11άδα του με την επιστροφή του βασικού γκολκίπερ και δύο επιθετικών, ένας εκ των οποίων ήταν ο νεοαποκτηθείς Μαντρικί που ντεμπούταρε. Στα δύο επόμενα υποδέχεται τη Μονακό και πάει στην Αμιάν.

Εκτός έδρας 
1) δέχθηκε γκολ σ’ όλα τα παιχνίδια,
2) over τα 4 στα 6,
3) πέντε έληξαν 2-3 γκολ.

Εξέτισαν τις ποινές τους ο στόπερ Νέβες (10/0) και ο ακραίος μεσοεπιθετικός Μπαμπί (9/0). Δεν προλαβαίνει ούτε σήμερα ο φορ Ντυπυΐ (9/2), παραμένει ο πολυσύνθετος αμυντικός Ντοέν (6/0), μετρά και 3-4 ακόμη απουσίες κυρίως ανπληρωματικών.

Μια αλλαγή στην 11άδα με την επιστροφή του πολύτιμου Νέβες. Μεσοεπιθετικά ο Ορινέλ (10/1) είναι ο επιτελικός της, ο Μποβύ (11/3) που σκόραρε με την Τρουά παίζει δεξιά και ο Μπουρζουά (10/3) αριστερά ενώ φορ ξεκινά ο Λαφουρκάντ (1/0) που είναι αρκετά αξιόπιστος και μπήκε στην ομάδα την περασμένη εβδομάδα μετά από πολύμηνη αποχή λόγω τραυματισμού.

«Ψάχνουμε ένα καλό εκτός έδρας αποτέλεσμα και πιστεύω πως είναι η κατάλληλη στιγμή. Η Χάβρη αυτή την εποχή είναι καλή κυρίως μακριά από το γήπεδό της, ενώ εντός έδρας δεν κέρδισε τα δύο τελευταία» είπε ο Τολό που ζητά τη νίκη και για έναν ακόμη λόγο, για να την αφιερώσουν στη μνήμη ενός πιστού φίλου και χορηγού της ομάδας που πέθανε αναπάντεχα μέσα στην εβδομάδα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Φερναντέζ – Ινέζ, Ρεϊνό, Νέβες, Σκαραμοτζινό – Οκέρ, Φουρνιέ – Ορινέλ, Μποβέ, Μπουρζουά – Λαφουρκάντ. ... Goal/goal και 2-3 goals ...




ΝΤΕ ΓΚΡΑΑΦΣΤΣΑΠ-ΜΠΡΕΝΤΑ

*** Από 2,40 έως και 2,55 ο άσος. Ξεκινά από 2,60, φτάνει μέχρι και 2,70 το διπλό.
ΝΤΕ ΓΚΡΑΑΦΣΤΣΑΠ: Αναμφίβολα επιτυχία το 1-1 στο «Αμπε Λένστρα» της Χέρενφεν. Από την αρχή σε παθητική στάση, τη γλίτωσε αρκετές φορές, το έφαγε στο 41', αλλά τρία λεπτά αργότερα, στην πρώτη της προσπάθεια, κατάφερε να ισοφαρίσει. Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με τη βοήθεια της τύχης κράτησε το βαθμό.
«Δεν έχω διάθεση να αλλάξω πολλά σε σχέση με το παιχνίδι με τη Χέρενφεν, αν και περίμενα σε εκείνο το ματς να δω περισσότερα στον επιθετικό τομέα. Εχω περιέργεια να δω πως θα παίξει η Μπρέντα και αν θα περιμένει πίσω και αφήσει σε εμάς να κάνουμε παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις τους, παίζουμε εντός έδρας και κοιτάμε μόνο τους τρεις βαθμούς» σχολίασε ο τεχνικός Ούλντερινκ.
Προλαβαίνει ο θηριώδης και αναντικατάστατος φορ Πουπόν (8/2, 32/12) που έχασε το προηγούμενο, είναι ο πιο ποιοτικός της παίκτης. Εδώ και καιρό εκτός ο καλός αριστερός μπακ Φράνκελ (4/0), παραμένουν απόντες ο δεξιός μπακ Γιάνσεν (5/0) και ο αμυντικός Ναλμπάντογλου (3/0). Λιγοστές οι επιλογές για τον τεχνικό Ούλντερινκ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντε Βίντερ - Εβερς, Βόρμχοορ, Φαν ντε Πάβερτ, Αμπντουλά - Ρόσε, Κουγιάλα, Μέιερ, Μπρέινμπουρχ - Πουπόν, Σρέκοβιτς.
ΜΠΡΕΝΤΑ: Σίγουρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα σε σχέση με το ξεκίνημα, φαίνεται ξεκάθαρα από τα αποτελέσματα, αλλά και από την αγωνιστική της εικόνα. Στην καλύτερή της φετινή εμφάνιση, δεν είχε κανένα πρόβλημα εντός έδρας με την Εξελσιόρ (2-0). Προηγήθηκε στο 25', το δεύτερο στο 86', θα έπρεπε να έχει καθαρίσει το ματς πολύ νωρίτερα, έχοντας δύο δοκάρια κι άλλες ευκαιρίες.
«Εχω ένα καλό και πλήρες γκρουπ για να δουλέψω όπως θέλω. Είναι ένα δύσκολο ματς αυτό με την Ντε Γκράαφστσαπ, αλλά είμαι αισιόδοξος μετά τις τελευταίες εμφανίσεις. Φυσικά και είμαι χαρούμενος που η διοίκηση θέλει να ανανεώσουμε το συμβόλαιο, θα το συζητήσουμε όμως αργότερα αυτό» σχολίασε ο τεχνικός Κάρλεσε.
Επέστρεψε μπαίνοντας ως αλλαγή ο φορ Κολκ (6/0), αλλά έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Τεν Ράουβελααρ - Γιάνσε, Μποτέγκιν, Λάουξ, Χόρτερ - Χούντελεϊ, Γκίλισεν, Σχίλντερ - Μπάϊραμ, Σαλκ, Λούρλινγκ. ... Over 2.5 goals ...



ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ

*** Μικρή πτώση το διπλό, που υποχώρησε στο 1,97, από 3,50 έως 3,80 ο άσος.

*** Σε δύο αναμετρήσεις για το κύπελλο η Βέρντερ έχει ισάριθμες νίκες στο Αουγκσμπουργκ.

*** Στις 30 Αυγούστου του 2008 ο Γιος Λουχουκάι πέτυχε ως προπονητής της Γκλάντμπαχ τη μοναδική εντός έδρας νίκη του στην Μπουντεσλίγκα επικρατώντας 3-2 της Βέρντερ.

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Η πρώτη νίκη της ιστορίας της στην Μπουντεσλίγκα είναι γεγονός καθώς η ένατη απόπειρα ήταν και η τυχερή, χάρη σε ένα εύστοχο πέναλτι στο 88' της αναμέτρησης στο Μάιντζ (0-1). Μολονότι είχε μόνο 28% κατοχή μπάλας και τις μισές σχεδόν τελικές προσπάθειες από τους γηπεδούχους (10-18), κράτησε το μηδέν και δύο λεπτά πριν από το τέλος πανηγύρισε το ιστορικό γκολ λέγοντας «danke» στο δώρο του αντίπαλου Στόπερ Σβένσον που υπέπεσε σε ένα εντελώς αχρείαστο μαρκάρισμα.

Είχε βέβαια τύχη να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, αφού η Μάιντζ είχε μεταξύ άλλων δοκάρι στο 29’ και στο 42’ της ακυρώθηκε κακώς γκολ ως οφσάιντ. Κορυφαίος παίκτης της ήταν ο γκολκίπερ Γεντς, που παρείχε ασφάλεια στην (πολιορκημένη) άμυνά του και παρά τις τρεις καλές ευκαιρίες που έβγαλαν οι νεοφώτιστοι, η νίκη τους ήταν ανέλπιστη με βάση την εικόνα του αγώνα. Με ανεβασμένη την ψυχολογία θα επιδιώξουν τώρα και το πρώτο εντός έδρας τρίποντο στη σεζόν, έπειτα από δύο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες. Εχουν πετύχει μόνο τρία γκολ μπροστά στο κοινό τους, τα δύο εκ των οποίων στο 2-2 της πρεμιέρας με τη Φράιμπουργκ.

«Η όρεξη είναι μεγάλη μετά την πρώτη νίκη μας. Ελπίζω ότι η επιτυχία στο Μάιντζ μας έδωσε το απαραίτητο κουράγιο ώστε να ζητήσουμε ακόμα περισσότερα», είπε ο Γιος Λουχουκάι, με τον γκολκίπερ Γεντς να προσθέτει: «Κανείς δεν μας δίνει πιθανότητες για την παραμονή, όλοι μας έχουν ήδη ξεγραμμένους. Αυτή είναι η ευκαιρία μας. Πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Η συμμετοχή του 35χρονου γκολκίπερ, που είναι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του φέτος, θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή καθώς υπέστη κάταγμα σε δάχτυλο στο Μάιντζ και αν παίξει θα το κάνει με ειδικό νάρθηκα. Σύμφωνα με τον προπονητή του οι πιθανότητες είναι 50-50 και ο αναπληρωματικός Μοχάμεντ Αμσίφ έχει προετοιμαστεί ψυχολογικά για παν ενδεχόμενο. Ο 22χρονος έχει μόνο μία συμμετοχή στην καριέρα του σε επίπεδο ανδρών και αυτή στο περσινό πρωτάθλημα της Τσβάιτελιγκα.

Εκτός μάχης παραμένουν οι βασικοί ακραίοι μπακ Ντε Γιονγκ (6/0), Φερχάεγκ (3/0), οι μέσοι Ν’ Τζενγκ (4/0), Μπα (1/0) και οι επιθετικοί Χάιν (1/0) Ερλ (0/0). Διαθέσιμος είναι έπειτα από πέντε αγωνιστικές ο αμυντικός χαφ Σινκάλα (3/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Γεντς (Αμσίφ) – Ράινχαρντ, Μέρλε, Λάνγκαμπ (Σανκό), Χοσογκάι – Κάλζεν Μπράκερ, Ντάβιντς – Γκότζια, Μπάιερ, Μπελινγκχάουζεν – Μέλντερς.

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: «Δεν μάθαμε τίποτα από τον αγώνα με τη Χέρτα. Δεν είναι όμως η στιγμή να μας πιάνει τρέλα ή πανικός, άλλωστε δεν γίνεται μέσα σε λίγους μήνες να φτάσουμε από το μηδέν στο εκατό έπειτα από την κάκιστη περσινή σεζόν». Αυτή ήταν η αναφορά του Τόμας Σάαφ για την αδυναμία της ομάδας του να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Ντόρτμουντ και να υποστεί τελικά την ήττα με 0-2. Ηταν η δεύτερη διαδοχική μετά από αυτήν στο Αννόβερο (2-3) και ουσιαστικά προσγείωσε στην πραγματικότητα τους «πράσινους», που δήλωναν ότι αισθάνονται… οικεία με τον τίτλο των «κυνηγών της Μπάγερν».

Στο προηγούμενο εντός έδρας ματς είδαν και έπαθαν να νικήσουν (με γκολ στο 93’) τη Χέρτα των εννέα παικτών, εξ ου και η αναφορά του Σάαφ στην αναμέτρηση με τους Βερολινέζους. Και όμως η Βέρντερ ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο, περιορίζοντας μετά το τέταρτο σε παθητικό ρόλο τους πρωταθλητές και απειλώντας τρεις φορές για το 1-0. Το εντυπωσιακό γκολ του Πέρισιτς στο 42’ ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι απέτυχαν να κυριαρχήσουν κι ενώ από το 47’ είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Κροάτη. Είχαν μια σειρά από ημιτελείς επιθετικές προσπάθειες με εξαίρεση το δοκάρι του Σμιτς στο 66’ και στο 71’ δέχτηκαν από στημένη φάση το 0-2, για να συμβιβαστούν πρόωρα με την ιδέα της ήττας.

Ο αριθμός των τελικών προσπαθειών που είχαν (24) αφήνει… υπόνοιες ότι ήταν άτυχοι, στην πραγματικότητα όμως μόνο ο εντυπωσιακός Κλαούντιο Πισάρο προκάλεσε πονοκέφαλο στην αντίπαλη άμυνα. «Η ομάδα έχει την απαραίτητη ποιότητα να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις, μην περιμένετε όμως καμιά εντυπωσιακή μεταμόρφωση μέσα σε μία εβδομάδα. Η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά στις ικανότητές μας δεν είναι ακόμα στο καλύτερο επίπεδο. Πρέπει να αποδείξουμε στο Αουγκσμπουργκ ότι οι ήττες από Αννόβερο και Ντόρτμουντ ήταν απολύτως… αχρείαστες, όπως έχουμε συμπεράνει», σχολίασε ο Σάαφ για το σημερινό ματς, ενώ ο μάνατζερ Κλάους Αλοφς συμπλήρωσε ότι «οι προσδοκίες μας αντιστοιχούν μόνο στην κατάκτηση των τριών βαθμών».

Εξέτισε την ποινή των τριών αγωνιστικών και επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια ο Τιμ Βίζε (6/0), τιμωρημένος παραμένει ο βασικός φορ Αρναούτοβιτς (7/3), απέχουν μονίμως οι αναπληρωματικοί Μπορόφσκι, Σιλβέστρ, Μπένις και Αβντιτς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Βίζε – Παπασταθόπουλος, Βολφ (Πρεντλ), Νάλντο, Σμιτς – Μπαργκφρέντε, Φριτς, Χαντ, Μαρίν – Ρόζενμπεργκ, Πισάρο.  ... 2 ...

ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ – ΛΟΥΤΟΝ
***Τηλεοπτική μετάδοση
***Σταθερά στο 2,10-2,20 η Λούτον. Στο 3,10 ο άσος
ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ: Γερή σφαλιάρα από τη νεοφώτιστη Εμπσφλιτ (3-1). Ονειρικό ξεκίνημα με γκολ στο 1’ για τους «ψαράδες» αλλά δεν κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό, ισοφαρίστηκαν στο 14’, ενώ μέχρι το ημίχρονο είχαν δευτερεύοντα ρόλο και δέχθηκαν και δεύτερο γκολ στο 38’. Στην επανάληψη η Γκρίμσμπι μπήκε πιο επιθετικά με 4-3-3, είχε μία δύο καλές στιγμές, ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει τα ηνία και δέχθηκε και τρίτο γκολ στο 74’.
«Προερχόμαστε από μία απογοητευτική ήττα και ξέρουμε πως το ματς με τη Λούτον θα είναι ένα δύσκολο τεστ για εμάς. Μπορεί να μην κερδίσαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια, ωστόσο δείξαμε κάποια θετικά στοιχεία και έτσι δεν τα βλέπω όλα αρνητικά. Η Λούτον έχασε επίσης την Τρίτη και είχε αλλάξει το σύστημά της. Είμαι σχεδόν βεβαίως ότι δεν θα έρθει με το ίδιο σύστημα εδώ και θα παρατάξει την ομάδα έτσι όπως έκανε και στα προηγούμενα ματς, όπου είχε ένα καλό σερί. Ξέρουν ότι αν παίξουν αμυντικά κόντρα σε εμάς, δεν θα τους βγει σε καλό και θα έρθουν εδώ για να κοντρολάρουν το παιχνίδι. Εμείς γνωρίζουμε πως αμυντικά δεν είμαστε δυνατοί και έτσι θα πρέπει να παίξουμε πιο επιθετικά. Δεν φοβόμαστε τη Λούτον, πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και πίστη για τη νίκη» τονίζει ο Ρομπ Σκοτ
Ετοιμος να γράψει ιστορία δηλώνει ο φορ Χέρν, ο οποίος έχει πετύχει δύο συνεχόμενα εντός έδρας χατ-τρικ και αν βάλει τρία γκολ και στη Λούτον, τότε θα γίνει ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της Γκρίμσμπι που έβαλε χατ τρικ σε τρία συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια.

Εχασε τα δύο τελευταία αλλά προπονήθηκε και είναι έτοιμος ο δεξιός εξτρέμ Μακόφο (15/1). Αμφίβολος είναι ο μπακ Γκριν (4/0) που λείπει αρκετό καιρό. Από τις αρχές Σεπτέμβρη λείπει ο παγκίτης φορ Σπένσερ (6/0, 5αλλ.) και λογικά συνεχίζει εκτός. Αμφότεροι δεν είναι σοβαρές απώλειες.

Εκτός και ένας δύο μακροχρόνιοι.




ΛΟΥΤΟΝ: Εσπασε το αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων, 0-1 από τη Ρέξαμ. Μπήκε επιθετικά με 4-3-3, ωστόσο δεν κατάφερε να ελέγξει απόλυτα το ρυθμό. Είχε κάποιες καλές στιγμές, ωστόσο δεν έβρισκε λύσεις κόντρα στην καλοστημένη άμυνα της Ρέξαμ, για να δεχθεί τελικά το γκολ στο 73’. Στα τελευταία λεπτά πίεσε, όμως δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι.
«Παίρνω την ευθύνη για το ματς με τη Ρέξαμ. Ηρθαν εδώ με σκοπό να μας εκνευρίσουν και να παίξουν για το 0-0 και ξέρω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα για να τους κερδίσουμε. Θα έπρεπε να κάνω περισσότερα για να βοηθήσω τους ποδοσφαιριστές. Δεν κάναμε αυτό που έπρεπε και χάσαμε. Πρέπει να πάμε πιο συγκεντρωμένοι στο ματς με την Γκρίμσμπι. Εχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη πίστη τους εαυτούς μας. Δεν είμαι από τους προπονητές που χρησιμοποιεί δικαιολογίες. Εχουμε απουσίες, αλλά έχουμε παίκτες για να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι» δηλώνει ο Μπράμπιν
Δεν αγωνίστηκε με τη Ρέξαμ και συνεχίζει εκτός ο γκολτζής φορ Μόργκαν-Σμιθ (14/9). Παραμένουν επίσης εκτός  ο ρολίστας αμυντικός Ασαφού-Αντζαγιέ (6/0, 2 αλλ.) και ο σημαντικός χαφ Λόουλες (10/1), που έχουν χάσει τέσσερα και πέντε παιχνίδια αντίστοιχα. Αντίθετα, κανονικά υπολογίζεται ο 27χρονος καλός φορ Ράιτ, που ήρθε από την Κιντερμίνστερ και έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή κόντρα στη Ρέξαμ.
Εκτός δύο τρεις μακροχρόνιοι. ... Goal/goal και OVER 2.5 GOALS...













ΚΕΜΠΡΙΤΖ – ΛΙΝΚΟΛΝ
***Αύξηση στον άσο που από το 1,65, πλέον είναι στο 1,75. Στο 4,40-4,50 το διπλό
ΚΕΜΠΡΙΤΖ: Πήρε με μεγάλη δόση τύχης το βαθμό στο Γιορκ (2-2). Κακή σε όλο το παιχνίδι, με μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, όμως κατάφερε με δύο σουτ να πάρει το προβάδισμα στο ημίχρονο (0-1 8’, 1-1 21’, 1-2 32’). Στην επανάληψη ήταν ανύπαρκτη επιθετικά, αφού δεν απείλησε ούτε μία φορά, δέχθηκε τρομερή πίεση από τη Γιορκ, ισοφαρίστηκε στο 89’ και λέει πάλι καλά που πήρε το βαθμό.
«Νομίζω πως η Γιορκ είναι η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία, έχει φοβερή ανάπτυξη, ταχύτητα και πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Βάλαμε δύο γκολ στο πρώτο μέρος και είπαμε στα αποδυτήρια ότι πάμε για την ισοπαλία και την πήραμε. Δουλέψαμε σκληρά μέσα στο γήπεδο και είμαι ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές μου. Στο ματς με τη Λίνκολν, παίζουμε στην έδρα μας και στόχο έχουμε τη νίκη. Θα είναι δύσκολο ματς αλλά έχω πίστη ότι θα τα καταφέρουμε» τονίζει ο Τζορτζ
Μία καινούρια απουσία σε σχέση με το μεσοβδόμαδο, καθώς «κοκκίνισε» στο 90’ και θα μείνει εκτός ο ποιοτικός μπακ Τζένινγκς (14/0). Από την άλλη, έχει ελπίδες να επιστρέψει ο έτερος βασικός μπακ Ρόμπερτς (15/0), που πάντως δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος, ενώ κόντρα στη Γιορκ επέστρεψε ως αλλαγή ο  κάπτεν/στόπερ Γουάιλντ (9/1), που έλειπε αρκετό καιρό. Ούτε όμως ο Γουάιλντ είναι στο 100% και κάποια στιγμή θα χρειαστεί να κάνει εγχείρηση στη βουβωνική χώρα.

Ανέτοιμοι ακόμη οι μακροχρόνιοι τραυματίες στόπερ  Γιακούμπου και Χάντσον, που δεν έχουν αγωνιστεί ακόμη φέτος.
ΛΙΝΚΟΛΝ: Μοιράστηκε τους βαθμούς στο 1-1 με τη Μάνσφιλντ. Στο πρώτο μέρος δεν έπαιξε μπάλα, αμφότερες είχαν από μία-δύο ευκαιρίες(η Λίνκολν σώθηκε μία φορά από το δοκάρι της) και μάλλον φυσιολογικά το ματς έμεινε στο μηδέν. Στην επανάληψη το ματς παρέμεινε αμφίρροπο, η Λίνκολν άνοιξε το σκορ στο 76’, αλλά στα τελευταία λεπτά δέχθηκε πίεση και ισοφαρίστηκε δίκαια στο 86’.
Συνεχίζει για τέταρτο ματς με τον υπηρεσιακό Γκραντ Μπράουν, ο οποίος δίνει ευκαιρίες σε νέους. Μάλιστα, έκανε ντεμπούτο ο 16χρονος Τόμας, ο οποίος έγινε και ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε για τη Λίνκολν. Από την πλευρά του ο Μπράουν θέλει να μονιμοποιηθεί και μάλιστα αποκάλυψε ότι: «Ο πρόεδρος μου είπε να κοουτσάρω την ομάδα και στο παιχνίδι με την Κέμπριτζ. Από κει και πέρα δεν ξέρω τι θα γίνει. Οταν κερδίζεις, θες να δουλέψεις, όταν χάνεις δεν θες, και στις ισοπαλίες είσαι στο 50/50. Το κλειδί είναι να μην είσαι υπέρμετρα ενθουσιασμένος, αλλά ούτε να νιώθεις ότι είσαι ο χειρότερος στον κόσμο μετά από μία ήττα. Αν πάντως μου πρόσφεραν σταθερή δουλειά εδώ, δεν θα έλεγα όχι. Θα ήθελα να δουλέψω εδώ».


Εχουν στείλει αρκετοί προπονητές βιογραφικά για να πάρουν τη δουλεία και αναμένεται τις επόμενες μέρες να έχουμε εξελίξεις. Πάντως αν ο Μπράουν κερδίσει σήμερα, ίσως του δοθεί λίγος ακόμη χρόνος. Εχουν ακουστεί πάντως δυνατά ονόματα όπως ο Μικ Χάρφορντ, που παλαιότερα ήταν στη Ρόδεραμ και τη Λούτον και ο Μάρτιν Φόιλ που ήταν στη Γιορκ. Θυμίζουμε όμως πως η Λίνκολν έχει περιορισμένα οικονομικά και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας, αυτός που θα αναλάβει θα παίρνει λίγα χρήματα και αν πάει καλά φέτος, τότε θα γίνει συμβόλαιο στο τέλος της σεζόν.
Εχασε το ματς με τη Μάνσφιλντ και συνεχίζει εκτός ο παγκίτης χαφ Ο’Κιφ (7/1, 6αλλ.). Παραμένουν επίσης εκτός πλάνων ο αναπληρωματικός φορ Τέιλορ (9/0, 6 αλλ.), ο αμυντικός και κάπτεν Γκάουλινγκ (12/0) και ο εξτρέμ Ράσελ (13/0), που έχουν χάσει τα δύο τρία τελευταία παιχνίδια.

Από το καλοκαίρι τραυματίες οι  λογιζόμενοι σαν ενδεκαδάτοι φορ Λορέν και Χάτσινσον. ... 1 ...

ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ – ΑΚΑΔΕΜΙΚΑ
*** Στο 2,35-2,45 ο άσος, στο 2,88-3,10 το διπλό.

*** Προϊστορία: 7-4-2. Χωρίς διπλό την τελευταία δεκαετία (4-4-0).


ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ: Ιδρωσε στο κύπελλο για να ξεπεράσει με 1-0 το εμπόδιο της Τσάβες (γ’ κατηγορίας) και να πετύχει την πρώτη νίκη μετά από τέσσερις σερί ήττες στο πρωτάθλημα. «Αυτή είναι η πρώτη από πολλές νίκες», είπε ο Λουίς Μιγκέλ, που παρά την πρόκριση δεν απέφυγε πάλι τα σφυρίγματα της εξέδρας, καθώς η εμφάνιση δεν ικανοποίησε.

Στο τελευταίο ματς για το πρωτάθλημα και το 4-1 από την Μπενφίκα πάλεψε, αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν μεγάλη, ενώ ήταν το πρώτο φετινό ματς που τέλειωσε με έντεκα! Σε σχέση με αυτό γυρίζουν από τιμωρίες ο αμυντικός χαφ Αντρέ Λεάο (6/0) και ο δεξιός χαφ Μανουέλ Ζοσέ (5/0), ενώ παραμένει στην ανάρρωση ο αριστερός μπακ/χαφ Νούνο Σάντος (5/0) και δύο μακροχρόνια. Σε σχέση με το κύπελλο επανέρχεται ο πρώτος σκόρερ Μίσελ (7/4) και ο βοηθητικός φορ Μελγκαρέχο (6/2, 3 βασικός).

«Η ομάδα έχει κίνητρο και καλό ηθικό. Η εβδομάδα πήγε καλά. Η νίκη στο κύπελλο χρησίμευσε σαν βιταμίνη και πλέον έχουμε και τις επιστροφές αρκετών παικτών. Σίγουρα περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην Ακαδέμικα, αλλά και η αντίπαλος δεν μπορεί να περιμένει ένα εύκολο παιχνίδι στο Μάτα Ρεάλ. Θα παλέψουμε ως το τελευταίο λεπτό για τη νίκη»
, έδωσε το σύνθημα ο Λουίς Μιγκέλ.

ΑΚΑΔΕΜΙΚΑ: 
Δεν είχε εύκολο έργο στο κύπελλο κόντρα στην Οριεντάλ (γ’ κατηγορίας), αλλά πήρε την πρόκριση με 1-0 χάρη στο γκολ του στόπερ Μπέργκερ από το 30’ και λίγη τύχη. Στο πρωτάθλημα προσγειώθηκε με το 0-3 από την Πόρτο, όπου δεν κατάφερε να προβάλει σθεναρή αντίσταση. Μεσολάβησε και το 1-1 στο Λιγκ Καπ με την Πεναφιέλ (Β’ κατηγορίας), έχοντας τη ρεβάνς στην έδρα της.

Ο βασικός στόπερ Αμπντουλαγιέ (7/1), εξέτισε στο κύπελλο, όπως και ο πρώτος σκόρερ Εντερ (7/4), που είχε αποβληθεί στον αγώνα για το Λιγκ Καπ. Επιστρέφουν και οι υπόλοιποι βασικοί που είχαν προφυλαχτεί. Ετσι, ο μέσος Ντιόγκο Γκόμες και ο στόπερ Ορλάντο αποτελούν τις μοναδικές μακροχρόνιες αναγκαστικές απουσίες.

«Δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Περιμένω ένα παιχνίδι εξαιρετικά ανταγωνιστικό, καθώς η αντίπαλός μας έχει ανάγκη να ξαναγυρίσει στα θετικά αποτελέσματα. Αλλά θα πάμε εκεί για να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα και αν αγωνιστούμε όπως μπορούμε θα έχουμε μεγάλες πιθανότητες να κατακτήσουμε τους βαθμούς. Αν δεν αγωνιστούμε όπως μπορούμε, τότε θα συναντήσουμε μεγάλες δυσκολίες»
, δήλωσε ο Πέδρο Εμάνουελ. ... OVER 2.5 GOALS ΚΑΙ Goal/goal ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.