Προκριματικά στο πρόγραμμα σήμερα.


ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
*** Πιέσεις στο Χ2, ο άσος από 1,50 έχει φτάσει πλέον το 1,70, το διπλό έπεσε στο 4,75 από το αρχικό 6,00.
*** Στο 41.555 θέσεων «Φέρεντς Πούσκας» της Βουδαπέστης, το γήπεδο αναμένεται να γεμίσει.
*** Αδιάφορο παιχνίδι.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Νο. 27): Τεράστια η αγωνία την Παρασκευή το βράδυ για τους Ούγγρους, χωρίς καν να παίζει η ομάδα αγώνα. Ολη η αποστολή ήταν καρφωμένη στην τηλεόραση για το ματς της Φινλανδίας με τη Σουηδία, η απογοήτευση στα πρόσωπα των παικτών μετά το 1-2 ήταν έκδηλη. «Οι Φινλανδοί ήταν κοντά στην έκπληξη, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Πρέπει να συμβιβαστούμε με την τρίτη θέση και στο τελευταίο ματς να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που μας στήριξε σ’ αυτά τα προκριματικά», είπε ο Εγκερβάρι. Εστω και η ισοπαλία των Σουηδών θα έκανε θρίλερ τον όμιλο την τελευταία αγωνιστική, πλέον οι Ούγγροι δεν έχουν καν την ισοβαθμία.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Εγκερβάρι αποκάλυψε κάποια πράγματα όσον αφορά την ενδεκάδα που θα κατεβάσει για το ματς. «Σε κάθε ματς της εθνικής ομάδας οι παίκτες πρέπει να σκέφτονται τη νίκη, άσχετα αν το παιχνίδι είναι αδιάφορο ή όχι. Οι παίκτες εκπροσωπούν τη χώρα τους και το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να παίξουν γι’ αυτήν. Το κίνητρο δεν είναι πρόβλημα, πάντα περιμένω το μάξιμουμ από την ομάδα και αυτό θα γίνει και την Τρίτη», δήλωσε ο προπονητής, που είπε και για την ενδεκάδα ότι «ο Μπάλας (Ντζούντζακ) δεν είναι έτοιμος ακόμα για ολόκληρο 90λεπτο, οπότε ίσως χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή. Επιπλέον, ο Σαντόρ Γκιόργκι κάνει καλές εμφανίσεις με την Βιντεότον και μάλλον θα ξεκινήσει».
Μόνος του έκανε προπονήσεις ο φορ Ρούντολφ (Παναθηναϊκός) που είναι τραυματίας, τη Δευτέρα τελικά αποφασίστηκε να μην ρισκαριστεί η συμμετοχή του και έτσι μεινε εκτός αποστολής. Μικροτραυματισμοί για τον φορ Σζάμπιτς (Μάιντς) και τον μπακ Ελεκ (Βιντεότον) που λογικά παίζουν, από μακροχρόνιο τραυματισμό και μικρή συμμετοχή στην ομάδα του προέρχεται ο εξτρέμ Τζούντζακ (Ανζί), διπλωματικό επεισόδιο παραλίγο να προκαλέσει η κλήση του εξτρέμ Γκέρα (Γουέστ Μπρομ), με τον Ρόι Χόγκσον να επιπλήττει τον Εγκερβάρι, να μην αφήνει τον παίκτη να ταξιδέψει στην Ουγγαρία και τον προπονητή της εθνικής να ανταπαντά πως είχε επικοινωνία με τον παίκτη και του είπε πως είναι καλά. Επιπλέον, τιμωρημένος είναι ο αριστερός μέσος Λάτσκο (Σαμπντόρια), ενώ σε σχέση με το ματς κόντρα στη Μολδαβία δεν βρίσκονται στην αποστολή ο δεξιός μπακ/χαφ Φεχέρ (Γκιορ), ο στόπερ Πίντερ (Σαραγόσα) και ο χαφ Κολτάι (Γκιορ).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κίραλι – Λίπτακ, Βάντσακ, Γιουχάσζ, Κόρτσμαρ – Χαϊνάλ, Ελεκ – Βάργκα, Κόμαν, Γκιόργκι – Σάμπιτς.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Νο. 72): Το κίνητρο της πρόκρισης, κέρδισε αυτό του γοήτρου. Παρότι ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη της Σουηδίας, ηττήθηκε 2-1 στο «Ολυμπιακό Στάδιο» του Ελσίνκι πληρώνοντας δύο στιγμές (8', 52') αδράνειας στην άμυνά της. Είχε τέσσερις ευκαιρίες για γκολ, από τις οποίες αξιοποίησε την τελευταία της χρονικά στο 73'. Εκτοτε δεν μπόρεσε να πλησιάσει στην ισοφάριση. Θα μπορούσε να προηγηθεί στο 6' σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ του Βαϊρίνεν, ενώ στο 19' ο Χαμαλάινεν νικήθηκε από την ενστικτώδης αντίδραση του Ισακσον.
«Το γεγονός ότι παίξαμε καλά, αλλά δεν νικήσαμε, είναι το πιο ενοχλητικό από όλα. Ηταν ξεκάθαρο ποια ήταν καλύτερη ομάδα. Το πρόβλημα μας όμως είναι στο γκολ. Χρειαζόμαστε το «killer instinct» όταν βρισκόμαστε μέσα στην περιοχή. Ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι εύκολο να βρούμε λύση», ήταν το σχόλιο του Μίξου Παατελάινεν για την εμφάνιση της ομάδας του.

Οσο για το ματς με την Ουγγαρία ο τεχνικός της Φινλανδίας τόνισε τα εξής: «Είναι μία ομάδα που παίζει γρήγορα στην κόντρα επίθεση. Κέρδισε τη Σουηδία και έβαλε πολλά γκολ στην Ολλανδία. Αυτός μας λέει πόσο επικίνδυνη είναι. Ο στόχος μας είναι ίδιος με αυτόν και πριν το παιχνίδι κόντρα στη Σουηδία. Να ελέγξουμε τον ρυθμό. Απλά αυτή τη φορά πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στο τελείωμα των φάσεων». Υπόσχεση νίκης έδωσε ο βασικός χαφ Ρινγκ. «Δεν ήταν τυχαία η καλή μας εμφάνιση με τη Σουηδία», είπε ο αναπληρωματικός φορ Φούρουχολμ.
Απογοητευτική χαρακτήρισε την συγκομιδή των εννιά βαθμών σε ισάριθμους αγώνες ο μέσος Βαϊρίνεν, αποδεχόμενος τον όρο πλήρης αποτυχία για να περιγράψει την παρουσία των Σκανδιναβών στα προκριματικά του Euro 2012. Από την άλλη υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον της συγκεκριμένης ομάδας, καθώς πρόκειται για ένα άκρως νεανικό σύνολο (η ενδεκάδα που έπαιξε με τη Σουηδία είχε μέσο όρο ηλικίας τα 24 έτη) με παίκτες που διψούν για διακρίσεις. Νέα προβλήματα δεν προέκυψαν. Γνωστές οι απουσίες του χαφ Αλεξέι Ερεμένκο (Ρούμπιν), του αμυντικού Πασάνεν (Σάλτσμπουργκ) και του γνώριμού μας από το πέρασμά του στην ΑΕΚ, Χετεμάι.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Χραντέτσκι – Ραϊτάλα, Μοϊσάντερ, Τοΐβιο, Αρκίβουο – Ρινγκ, Ερεμένκο – Πούκι, Χαμαλάινεν, Σπαρβ – Φορσέλ ...Over 2.5 goals...


ΔΑΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
***Ιταλικές τιμές για την ισοπαλία (μέχρι 2,65), στο 3,50 ο άσος των Δανών, στο 2,50 το διπλό.
***Στο 38.065 θέσεων «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης.
***Ο νικητής περνάει απευθείας στην τελική φάση του Euro, αν δεν νικήσει η Σουηδία τους βολεύει και η ισοπαλία! Υπό προϋποθέσεις περνάει και ο ηττημένος, αν δεν κερδίσει η Σουηδία και η Κροατία βάλει λίγα γκολ στη Λετονία.
ΔΑΝΙΑ (Νο. 17): Μέσα σε 22 λεπτά καθάρισε την «μπουγάδα» στην Κύπρο, όμως η συμπεριφορά των παικτών από εκείνο το σημείο και μετά εκνεύρισε τον Ολσεν. Στο 22’ ο δείκτης του σκορ έγραφε 0-4 με τέρματα των Ρόμενταλ (2), Γιάκομπσεν και Κρον Ντέλι, οι Δανοί στη συνέχεια χαλάρωσαν επικίνδυνα και επιδόθηκαν σε σωρεία λαθών σε κέντρο και άμυνα, με την Κύπρο πάντως να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά. Τελικά οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-4, στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν κακό.
Ακολουθεί πλέον ο τελικός με τη Πορτογαλία, ο Ολσεν έδωσε το στίγμα του ματς λέγοντας πως «οι Πορτογάλοι είναι πιο διψασμένοι για επιτυχίες, σε σχέση με το παιχνίδι που δώσαμε πριν δύο χρόνια είναι άλλη ομάδα. Βλέπω παίκτες πεινασμένους να δώσουν στο σύλλογο την αίγλη που του λείπει και που είχε στις αρχές της χιλιετίας με παίκτες όπως ο Φίγκο και ο Ρουί Κόστα. Το έργο μας θα είναι δύσκολο, όμως παίζουμε στην έδρα μας και οφείλουμε να κερδίσουμε, χωρίς να σκεφτόμαστε τι θα γίνει στα άλλα ματς».
Οσον αφορά τους παίκτες, άλλοι δεν θέλουν καν να ξέρουν τι γίνεται στο ματς της Σουηδίας με την Ολλανδία («αν μπεις στο γήπεδο για την ισοπαλία, τότε πολλά μπορούν να πάνε στραβά. Δεν θέλω να ακούσω τι κάνει η Σουηδία, θέλω να μπω μέσα στο γήπεδο και να τα δώσω όλα για την εθνική», είπε ο Γιάκομπεν), άλλοι περιμένουν ένα… δώρο από τις Τουλίπες, ενώ ο Τύπος της Δανίας συνιστά προσοχή και… επιφυλακτικότητα στην αρχή, επισημαίνοντας πως οι Ολλανδοί μπορεί να παίζουν με απουσίες, όμως έχουν τα φόντα να πάρουν τους τρεις βαθμούς από τους Σουηδούς. Ο Ολσεν από την άλλη προσέλαβε… μαθηματικό για να κάθεται δίπλα του στον πάγκο, ο οποίος θα τον ενημερώνει ανά πάσα στιγμή τι κάνει η Σουηδία με την Ολλανδία και τι χρειάζεται εκείνη τη στιγμή η Δανία! «Ελπίζω να μην τον χρειαστούμε, αλλά πρέπει να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή τι γίνεται στον όμιλο. Θα έχω κάποιες πληροφορίες και μετά από κει και πέρα θα δούμε πως θα προχωρήσουμε στο ματς».
Το κακό για τον Ολσεν είναι τα προβλήματα που προέκυψαν ουσιαστικά χωρίς λόγο από το ματς με την Κύπρο. Πέρα από τις γνωστές απουσίες του στόπερ Αγκερ (Λίβερπουλ) και του μπακ Μπόιλεσεν, ο Ολσον είδε τον εξτρέμ Ρόμενταλ (Μπρόντμπι) και τον φορ Κρον Ντέλι (Μπρόντμπι) να έχουν προβλήματα τραυματισμών και να μη συμμετέχουν καν στην προπόνηση της Κυριακής. «Ο Ντέλι χτύπησε σε παλιότερο τραύμα και είναι σοβαρότερα. Είναι θέμα χρόνου αν θα προλάβει αυτός και ο Ρόμενταλ να αγωνιστούν με τους Πορτογάλους, σίγουρα αν δεν γίνει αυτό θα είναι μεγάλες απώλειες». Δύσκολα θα προλάβει να αγωνιστεί ο τελευταίος, ο Ρόμενταλ πάντως πήρε το οκ και λογικά θα είναι στην αρχική ενδεκάδα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σόρενσεν – Γιάκομπσεν, Κίερ, Μπίελαντ, Σ. Πόουλσεν – Κβιστ, Ζίμλινγκ – Ρόμενταλ, Ερικσεν, Γιόργκενσεν – Μπέντνερ.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Νο. 5): Επραξε το αυτονόητο την Παρασκευή και κέρδισε εντός έδρας την Ισλανδία, αν και όχι τόσο εύκολα όσο αναμενόταν και φάνηκε ότι θα γινόταν με το 3-0 του ημιχρόνου. Μπήκε επαναπαυμένη στο ξεκίνημα της επανάληψης κι επέτρεψε δύο γκολ από στημένες φάσεις στο 48’ και το 68’ με συνέπεια να αγχωθεί για λίγο εωσότου επαναφέρει την τάξη με δύο γκολ στο 81’ και το 87’ και δεχτεί απλά ακόμα ένα με πέναλτι στις καθυστερήσεις. 

Χορταστικό 5-3 με θετικά και αρνητικά συμπεράσματα, αλλά αυτό που κρατάει είναι η πέμπτη σερί νίκη στον όμιλο που της επιτρέπει να παίξει για δύο αποτελέσματα στην Κοπεγχάγη. «Δεν ήμασταν τόσο σταθεροί όσο σε προηγούμενα παιχνίδια και είναι πάντα αρνητικό να δεχόμαστε τρία γκολ στην έδρα μας, αλλά η νίκη μας δεν αμφισβητείται», είπε ο Πάουλο Μπέντο, που τόνισε ότι η Πορτογαλία παίζει πάντα για τη νίκη και αυτό θα κάνει και στη Δανία. «Εχουμε λίγο χρόνο να διορθώσουμε κάποιες καταστάσεις. Μπορεί να μας αρκεί ο βαθμός, αλλά δεν θα παίξουμε στη Δανία για την ισοπαλία, καθώς δεν είναι στον χαρακτήρα μας».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι στο 100% εξαιτίας κάποιων μυϊκών ενοχλήσεων, αλλά έπαιξε ενενήντα λεπτά κόντρα στην Ισλανδία και δεν πρόκειται να λείψει ούτε κόντρα στη Δανία. Εκ των προτέρων γνωστές οι σημαντικές απώλειες των αμυντικών Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Φάμπιο Κοεντράο και των επιθετικών Ντάνι και Ούγκο Αλμέιδα. Πάντως ο Ελισέου που κάλυψε τη θέση του αριστερού μπακ έβγαλε μάτια με ένα γκολ και δύο ασίστ.
Στη Δανία πήγε και ο πολυσύνθετος μπακ Σίλβιο, που αντιμετωπίζει τραυματισμό και δεν συμμετείχε στα πλάνα για το ματς της Παρασκευής, αλλά οι πιθανότητες είναι εναντίον του να μην τα καταφέρει ούτε σήμερα. Λογικά η ενδεκάδα δεν θα έχει αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Παρασκευής.
Ο Πάουλο Μπέντο επανέλαβε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι «δεν θα παίξουμε για την ισοπαλία» και ότι«στόχος μας είναι να πετύχουμε γκολ. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίσει να επιτεθούμε και να ψάξουμε τη νίκη».

Σύμμαχος και η προϊστορία, που θέλει την Πορτογαλία να μην χάνει το τελευταίο της παιχνίδι σε προκριματικό όμιλοEuro εδώ και πάνω 30 χρόνια, με τελευταία μία ήττα από τη Σκωτία για τα προκριματικά της διοργάνωσης του 1980.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ρουί Πατρίσιο – Ζοάο Περέιρα, Μπρούνο Αλβες, Ρολάντο, Ελισέου – Κάρλος Μάρτινς, Ραούλ Μεϊρέλες, Ζοάο Μουτίνιο – Νάνι, Ποστίγκα, Ρονάλντο. Πολύς ντόρος για το Χ... over 2.5 goals...

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ – ΑΥΣΤΡΙΑ

*** Γύρω στο 1,70 η νίκη των Αυστριακών, στο 5,00 ο άσος.

*** Στο 30.000 θέσεων «Αστάνα Αρένα» της Αστάνα. Συνθετικός χλοοτάπητας.

*** Διαιτητής: Χάννες Καάζικ (Εσθονία).

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Νο. 132): Τα δυο απανωτά τέρματα (40’ πέν., 43’) στο τέλος του ημιχρόνου καθόρισαν την εξέλιξη της αναμέτρησης με το Βέλγιο. Στην επανάληψη δέχτηκε άλλα δυο (49’, 84’ αυτ.), αγωνιζόμενο με παίκτη λιγότερο από το 59’ μείωσε σε 4-1 με πέναλτι του Νουρνταουλέτοφ (86’).

Εξέπληξε με κάποιες επιλογές του ο Μπεράνεκ, ο οποίος άφησε στον πάγκο τους φορ Οσταπένκο (Ζετίσου) και Γκρίντιν (Τόμπολ), σύμφωνα με τον ίδιο ο πρώτος είχε ενοχλήσεις πριν από την έναρξη. Αντί του Σιντέλνικοφ (Ακτόμπε) κάτω από τα δοκάρια προτίμησε τον Λογκινόφσκι (Ζετίσου), αφήνοντας εκτός τον Μοκίν (Σαχτάρ Καραγκάντι), ο οποίος ήταν βασικός στα παιχνίδια με Τουρκία (2/9) και Αζερμπαϊτζάν (6/9).

Στον τελευταίο αγώνα με την Αυστρία ο Τσέχος εκλέκτορας ποντάρει στη στήριξη του κόσμου: «Η Αυστρία άλλαξε προπονητή, έχει το κίνητρο να αποδείξει την αξία της μετά τη φυγή του Κονσταντίνι. Διαθέτει παίκτες που αγωνίζονται σε μεγάλα πρωταθλήματα κι αυτό σημαίνει πολλά. Θέλουμε να κλείσουμε με θετικό τρόπο, έχουμε διάθεση. Ελπίζω ότι οι οπαδοί μας θα δημιουργήσουν ωραία ατμόσφαιρα». Ο πολιτογραφημένος μπακ Σμιτγκάλ (Γκρόιτερ Φιρτ) έχει την άποψη ότι «άσχετα με τα αποτελέσματα τα πήγαμε καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια. Στα ματς με Αυστρία και Τουρκία χάσαμε στις καθυστερήσεις, επίσης στο πρόσφατο με το Αζερμπαϊτζάν κάναμε πολύ καλό πρώτο μέρος. Είμαστε σε θέση να κερδίσουμε την Αυστρία».

Εξέτισε ο σημαντικός μπακ Λογκβινένκο (Ακτόμπε), εκτός λόγω αποβολής ο μπακ Κούργκουλιν (Ταράζ). Δεν αγωνίστηκαν την Παρασκευή και θεωρούνται αμφίβολοι ο χαφ Κονισμπάεφ (Σαχτάρ Καραγκάντι) και ο φορ Νουσερμπάεφ (Αστάνα).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Λογκινόφσκι – Ροζκόφ, Κίροφ, Λογκβινένκο, Μουκχτάροφ – Κουκέεφ, Καρπόβιτς, Μουζίκοφ, Εστιγκνέεφ – Χιζνιτσένκο, Οσταπένκο.

ΑΥΣΤΡΙΑ (Νο. 77): Επέστρεψαν τα χαμόγελα μετά τη νίκη με 4-1 μέσα στο  Αζερμπαϊτζάν. Ηταν η πρώτη επιτυχία ύστερα από έξι χρόνια μακριά από την έδρα της σε επίσημη αναμέτρηση. Ξεκίνησε καλύτερα, ευτύχησε να αγωνίζεται από το 27’ με παίκτη παραπάνω, λόγω αποβολής αντίπαλου αμυντικού. Το σκορ άνοιξε στο 33’, ο ξεχασμένος επί εποχής Κονσταντίνι, Αντρέας Ιβανσιτς. Απαντήσεις στα επικριτικά σχόλια του πρώην τεχνικού του έδωσε στη συνέχεια ο σέντερ φορ Μαρκ Γιάνκο, ο οποίος με δύο τέρματα (51’,62’) έκανε το 3-0. Δώδεκα λεπτά αργότερα, με μακρινό σουτ δέχτηκε τη μείωση του σκορ, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο 91’.

«Ημασταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα και είμαι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο υπηρεσιακός τεχνικός Βίλι Ρουτενστάινερ, ενώ για τους δύο προαναφερόμενους τόνισε, «ήταν μια ξεχωριστή μέρα για τους Ιβανσιτς και Γιάνκο».

Φινάλε τόσο για την ομάδα η οποία ολοκληρώνει τον κύκλο της στους προκριματικούς αγώνες, όσο και για τον Βίλι Ρουτενστάινερ, ο οποίος παραδίδει στον διάδοχό του Μαρσέλ Κόλερ. «Μίλησα στο τηλέφωνο με τον κύριο Κόλερ και συμφωνήσαμε ότι το Καζακστάν είναι πιο μαχητική αλλά λιγότερη τεχνική ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν», υποστήριξε αναφερόμενος στο σημερινό ματς, ο Ρουτενστάινερ, «ελπίζω να γίνει ένα καλό ματς και να νικήσει ο καλύτερος», ενώ όσον αφορά το μέλλον του τόνισε πως «θα γυρίσω στα καθήκοντα του τεχνικού διευθυντή και θα προσπαθήσω να αναδείξουμε τα ποδοσφαιρικά μας ταλέντα».

Συμπλήρωσε κάρτες ο βασικός αμυντικός μέσος Γούλιαν Μπαουμγκάρτλινγκερ (Μάιντζ). Υποφέρει από ένα χτύπημα στο γόνατο ο επίσης αμυντικός μέσος-αρχηγός Πάουλ Σάρνερ (Γουέστ Μπρομ) με τη συμμετοχή του να είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Ως εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αποστολή ο Βέλι Κάβλακ (Μπεσίκτας) και ο Στέφαν Κούλοβιτς (Ραπίντ)

Σταθερά εκτός λόγω των σοβαρών τραυματισμών τους ο βασικός τερματοφύλακας στα τελευταία ματς Κρίστιαν Γκρατσάι (Στουρμ), ο φορ Κίναστ (Στουρμ) και ο αριστερός μπακ Σράμελ (Ραπίντ).

Δήλωσαν τραυματίες κι έμειναν εκτός ο κεντρικός αμυντικός Πόγκατετς (Αννόβερο), ο πολυσύνθετος μπακ-χαφ Σίμερ (Σάλτσμπουργκ) και ο ακραίος μέσος Γιάντσερ (Σάλτσμπουργκ). Τραυματίστηκαν στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, ο ακραίος φορ Χόφερ (Κάιζερ/τερν) και ο επιθετικός Χάρνικ (Στουτγάρδη). Δεν κλήθηκε ο αμυντικός μέσος Βέμπερ (Στουρμ). Εστω λίγα λεπτά αγωνίστηκε στο ντεμπούτο του, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Χόσινερ (Αντμίρα).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Γκρουνβάλντ – Νταγκ, Ντράγκοβιτς, Προντλ, Φουξ – Αλάμπα, Κούλοβιτς, Κάβλακ, Ιβανσιτς – Αρναούτοβιτς – Γιάνκο Πρώτη επιλογή το over 2.5 goals και μετά το Goal/goal.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ

*** Στο 1,34 ο μέσος όρος του άσου, πάνω από 8,00 το διπλό.

*** Στο 54.400 θέσεων «LTU Αρένα» του Ντίσελντορφ. Η τοπική Φορτούνα έχει 18 νίκες και μια ισοπαλία στα 19 τελευταία ματς σε αυτό το γήπεδο.

*** Εναν αιώνα κι ένα… χρόνο έχει να νικήσει το Βέλγιο στη Γερμανία! Τα κατάφερε στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων κι έκτοτε ακολούθησαν εφτά ήττες και μια ισοπαλία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Νο 3): Οπως είχε προαναγγείλει ο Γιόακιμ Λεβ, δεν… χαρίστηκε στη γηπεδούχο Τουρκία περνώντας με 3-1 από την «Τέλεκομ Αρένα» χάρη σε γκολ των Γκόμεζ (35’), Μίλερ (66’) και Σβαϊνστάιγκερ (86’ πέν.). Δεν επρόκειτο για «περίπατο», αλλά για μια νίκη σχεδόν στο όριο αφού η ομάδα του Γκους Χίντινκ τα έπαιξε όλα για όλα μετά το 0-2 (και μείωσε στο 79’), ενώ είχε χάσει ευκαιρίες να προηγηθεί. «Δεν είχαμε την ένταση και τη διάρκεια προηγούμενων αγώνων», είπε ο Λεβ, αλλά έστω και δύσκολα η ομάδα του διεύρυνε το απόλυτο σερί που «τρέχει» στα προκριματικά και απέναντι στο Βέλγιο θα επιδιώξει πρώτη φορά στην ιστορία της το δέκα στα δέκα.

«Θέλει μεγάλη προσοχή. Το Βέλγιο διαθέτει τεράστια ποιότητα στην επίθεση, είναι πολύ πιο επικίνδυνο από την Τουρκία. Θέλουμε ωστόσο τη δέκατη νίκη, όχι φυσικά για να κάνουμε δώρο στην Τουρκία…», τόνισε για το αποψινό ματς ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που την Παρασκευή πανηγύρισε την 50ή νίκη του σε μια πενταετία στον πάγκο της ομάδας. Το έκανε χρησιμοποιώντας τον Μάριο Γκέτσε βασικό, αντί του τραυματία Εζίλ, τώρα όμως ο πρώτος αποδεσμεύτηκε (λόγω του σκληρού αγωνιστικού προγράμματος της Ντόρτμουντ) και ο δεύτερος αποθεραπεύτηκε.

Κανονικά μετείχαν στην τελευταία προπόνηση και οι Σβαϊνστάιγκερ, Μποάτενγκ, που αποκόμισαν ενοχλήσεις στην Κωνσταντινούπολη, ενώ τον τραυματισμό του ξεπέρασε και ο Κρόος, που αναμένεται να πάρει τη θέση του Κεντίρα. Στον αντίποδα, ο Κλόζε επέστρεψε ήδη στη Ρώμη, μένοντας εκτός από δεύτερο σερί ματς. Στην αποστολή κλήθηκε εκτάκτως ο Ιλκάι Γκουντογάν της Ντόρτμουντ, ενώ ντεμπούτο έκανε την Παρασκευή ο εξτρέμ της Γκλάντμπαχ, Μάρκο Ρόις.

Είναι ίσως η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που ένας Γερμανός εκλέκτορας έχει τόσες ποιοτικές επιλογές, με αποτέλεσμα τα ΜΜΕ της χώρας να θέτουν ήδη το ερώτημα αν πρόκειται για την κορυφαία Εθνική Γερμανίας όλων των εποχών…

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: (4-2-3-1): Νόιερ – Χέβεντες (Μποάτενγκ), Μερτεζάκερ, Μπαντστούμπερ, Λαμ – Κρόος, Σβαϊνστάιγκερ – Μίλερ, Εζίλ, Ποντόλσκι – Γκόμεζ.

*** 5.000 θα είναι οι φίλοι του Βελγίου στο Ντίσελντορφ
*** Το Βέλγιο για να τερματίσει δεύτερο και να πάει στα μπαράζ πρέπει να φέρει το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που θα σημειώσει η Τουρκία επί του Αζερμπαϊτζάν.
ΒΕΛΓΙΟ (Νο. 34): Εκανε το αυτονόητο, κέρδισε άνετα με 4-1 το Καζακστάν και μετά τη νίκη της Γερμανίας επί της Τουρκίας, η πρόκριση στα μπαράζ, βρίσκεται στα δικά του χέρια. Φυσικά για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση θα πρέπει να κερδίσει τους Γερμανούς μέσα στο Ντίσελντορφ, ή το Αζερμπαϊτζάν να κάνει την έκπληξη μέσα στην Τουρκία. Και τα δύο σενάρια φαντάζουν εξαιρετικά δύσκολα προς πραγματοποίηση. Ο Τζορτζ Λέικενς όμως τονίζει πως «πρέπει να κάνουμε αυτήν την αδύνατη αποστολή, δυνατή»! Απέναντι στο Καζακστάν οι «κόκκινοι διάβολοι» έδειξαν μέρος του επιθετικού τους ταλέντου και μέσα σε εννιά αγωνιστικά λεπτά (40'-49'), τελειώσαν την υπόθεση τρίποντο σκοράροντας τρεις φορές. Στο 67' πάντως τα χαμόγελα πάγωσαν όταν ο Βαν Μπάουτεν δέχθηκε μία εντελώς αχρείαστη κίτρινη κάρτα που θα του στερήσει τη συμμετοχή στον «τελικό» με τα «Πάντσερ». Τη θέση του, στους στόπερ, εκ των πραγμάτων θα πάρει ο Λόμπαρτς, που εξέτισε τη δική του ποινή.
Από εκεί και πέρα δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί. Με προβλήματα άφησαν τον αγωνιστικό χώρο του «Ρουά Μπουντουάν», οι μέσοι Αζάρ, Μέρτενς, Σίμονς και ο αμυντικός Βερτόνχεν. Οι τρεις τελευταίοι ανέβασαν ρυθμούς στις προπονήσεις και θα αγωνιστούν κανονικά. Ο άσος της Λιλ όμως δεν είναι απόλυτα έτοιμος και η χρησιμοποίησή του, εμπεριέχει αρκετό ρίσκο. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα με τον τραυματισμό του Ντε Καμάρκγο. Ο υψηλόσωμος φορ χτύπησε στην προπόνηση και δεδομένα θα μείνει εκτός. Τη θέση του στην 18αδα θα πάρει Ογκουντζίμι που ακολούθησε συντηρητικό πρόγραμμα καθώς και αυτός προέρχεται από τραυματισμό. Ο άσος της Γκενκ απέναντι στο Καζακστάν χρησιμοποιήθηκε 17 λεπτά, προλαβαίνοντας μάλιστα να σκοράρει (84'). Επιστρέφει σίγουρα ο Φελαϊνί. Ερωτηματικό για το ποιος θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης, αφού ο Λουκάκου δεν βρίσκεται και στην καλύτερή του κατάσταση. Γνωστές οι απουσίες των αμυντικών Βερμάλεν (Αρσεναλ), Αλντερβέιρελντ (Αγιαξ) του χαφ Χουμπέρ (Γκενκ) και του φορ Βόσεν (Γκενκ).
Σε γκάλοπ που διεξήγαγε ιστοσελίδα του Βελγίου και ψήφισαν 48.000 Βέλγοι, το 65% πιστεύει πως η ομάδα του Λέικενς είναι ικανή να κάνει το θαύμα και να κερδίσει μέσα στη Γερμανία. Ο τερματοφύλακας Μινιολέ πάντως διατηρεί χαμηλούς τόνους και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Καλό θα είναι να κρατήσουμε τα μεγάλα λόγια, για μετά τον αγώνα. Αλλωστε ακόμη και εάν τα καταφέρουμε να κερδίσουμε, δεν θα έχουμε προκριθεί στα τελικά. Μετά θα μας περιμένουν δύσκολοι αγώνες μπαράζ».
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-2-1): Μινιολέ - Σιμάν, Λόμπαρτς, Κομπανί, Βερτόνχεν - Βιτσέλ, Σίμονς, Φελαϊνί - Ντεμπελέ, Μέρτενς (Αζάρ) - Λουκάκου (Ογκουντζίμι). ... Over 2.5 goals ...

ΣΟΥΗΔΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ
***Απόλυτα ισορροπημένο το σετ αποδόσεων (2,63 – 3,30 – 2,60).
***Στο 37.285 θέσεων «Ροσούντα» της Στοκχόλμης. Sold out εδώ και καιρό.
***Με νίκη η Σουηδία περνάει απευθείας στα τελικά του Euro ως καλύτερη δεύτερη, με ισοπαλία θα περιμένει ήττα της Δανίας για να γίνει αυτό και να μην κερδίσει η Κροατία με πολλά γκολ. Με ήττα παίζει μπαράζ.
ΣΟΥΗΔΙΑ (Νο. 25): Εκανε το καθήκον της στο ματς με την Φινλανδία και πλέον όλα εξαρτώνται από τα πόδια των παικτών της. Καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη δέχθηκε το 1-2, χωρίς να ιδρώσει όμως ποτέ, αν και δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή της. Εξασφάλισε σίγουρα τη 2η θέση των προκριματικών, με νίκη περνάει σαν η καλύτερη δεύτερη απευθείας στα τελικά του Euro.
Προβληματισμένος φάνηκε ο Χάμρεν μετά το ματς, δεν ήξερε αν θα πρέπει να χαρεί με τους τρεις βαθμούς ή να προβληματίζεται με την απροσεξία των παικτών του. «Είμαι σίγουρος πως στο τελευταίο 15λεπτο κάποιοι παίκτες είχαν ήδη αρχίσει να σκέφτονται την Ολλανδία. Χαίρομαι πάντως για τη νίκη, ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουμε κόντρα στους Ολλανδούς, θα έχουμε μία δεύτερη ευκαιρία το Νοέμβριο», δήλωσε μετά το παιχνίδι. Σε μεγάλη φόρμα δείχνει να είναι ο εξτρέμ Ελμ (Αλκμάαρ), ο οποίος φυσικά είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού έχει πολλά να πει για το Ολλανδικό ποδόσφαιρο. «Δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις δύο σχολές, όμως σίγουρα οι Ολλανδοί κάνουν κάτι καλύτερα, αφού οι επιτυχίες τους μιλούν από μόνες τους. Ελπίζω να τους πετύχουμε σε… αδιάφορη διάθεση και να καταφέρουμε το στόχο μας».
Ηδη πάντως αρκετοί Σουηδοί κάνουν… σκάουτινγκ για τις ομάδες που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει η ομάδα τους στα πλέι οφ (Τουρκία, Ιρλανδία, Βοσνία;), αφού δεν πιστεύουν πως μπορεί η ομάδα τους να χτυπήσει την Ολλανδία. Το ματς με τη Φινλανδία ήταν άσχημο για τους Σουηδούς, οι οποίοι έδειξαν να έχουν από νωρίς το μυαλό τους στην Ολλανδία και επέτρεψαν στους Φινλανδούς να έχουν ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα.
Φυσικά είναι τεράστια απώλεια ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (Μίλαν) που συμπλήρωσε κάρτες, με τον Χάμρεν να θέλει να τον έχει μαζί του για ψυχολογικούς λόγους στον πάγκο της ομάδας, αλλά τη Μίλαν να του κόβει τη φόρα ζητώντας τον παίκτη πίσω. Κανένα άλλο πρόβλημα δεν προέκυψε, πιθανότατα θα δούμε στην κορυφή τον Ελμάντερ αντί του Ζλάταν, με τον Τοϊβόνεν να παίζει από πίσω του.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ισακσον – Λάστιγκ, Μαϊστόροβιτς, Μέλμπεργκ, Ολσον – Ελμ, Κάλστρομ – Λάρσον, Τοϊβόνεν, Βίλελμσον – Ελμάντερ.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Νο. 2): Ακόμη και πριν το ματς με τη Μολδαβία είχε εξασφαλίσει την πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης, ήθελε να σιγουρέψει την κατάκτηση της πρώτης θέσης και αυτό συνέβη τελικά, καθώς επικράτησε με 1-0. Το μοναδικό τέρμα από τον φορμαρισμένο Χούντελααρ της Σάλκε, που τα πηγαίνει εξαιρετικά έως τώρα με το κλαμπ του και την εθνική. Για αυτό, άλλωστε, ο Φαν Μάρβεϊκ παίζει ακόμη πιο επιθετικά, με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση του ίδιου και του Φαν Πέρσι από το ξεκίνημα.

Αν κερδίσει και τη Σουηδία θα έχει μόνο νίκες στο γκρουπ και θα γίνει μόλις η 3η ομάδα στην ιστορία των προκριματικών που καταφέρνει κάτι τέτοιο (μόνο νίκες είχε και στα προκριματικά του Μουντιάλ). «Ανοίξαμε σαμπάνιες στα αποδυτήρια μετά την κατάκτηση της πρωτιάς» σχολίασε ο προπονητής Φαν Μάρβεϊκ. «Το παιχνίδι μας δεν ήταν καλό. Βέβαια, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποιες ευκαιρίες, όμως στο δεύτερο πήγαμε χειρότερα. Είχαμε πολύ χαμηλό ρυθμό για να κερδίσουμε με σκορ 4-0 ή 5-0. Ομως, ότι καλό που όλοι ήταν τόσο προβληματισμένοι παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε ήττα στα ματς στο γκρουπ μας».

Οι «οράνιε« μετράνε δέκα συνεχόμενες νίκες εντός έδρας και ισοφάρισαν το ρεκόρ της περιόδου 1970/73. 

Ο αμυντικός Μπουλαρούζ και δίνεται αμφίβολος. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Φαν Πέρσι, όμως υπολογίζεται κανονικά. Πάλι εκτός οι τραυματίες Σνέιντερ, Ρόμπεν, Αφελάι, Στεκέλενμπουρχ, Χέιτινγκα και Μαντούρο.  ... Over 2.5 goals και με ρίσκο στο. . Χ .

ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ

*** Από 1,75 ως 1,85 το πολυπόθητο διπλό των Σέρβων. Στο 4,50 ο άσος της Σλοβενίας.

*** Στο 12.437 θέσεων «Λιούντσκι Στάντιον» του Μάριμπορ.


***Αδιάφοροι οι Σλοβένοι. Η Σερβία θέλει μόνο νίκη για τη δεύτερη θέση, καθώς δεν ευνοείται στην ισοβαθμία με την Εσθονία.

*** Στους Σέρβους φιλάθλους η UEFA έχει απαγορέψει τις μετακινήσεις μέχρι το τέλος των προκριματικών (και στα μπαράζ) και ως εκ τούτου δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε όποιον προσπαθήσει να μπει στο γήπεδο. Μποϊκοτάζ ετοιμάζουν και οι Σλοβένοι φίλαθλοι, ύστερα από παρότρυνση των οργανωμένων, διαμαρτυρόμενοι για τις τσουχτερές τιμές των εισιτηρίων.

***Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέικερε (Βέλγιο).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Νο. 33): «Αυτοκτόνησε» στα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου και έχασε κάθε ελπίδα για τη δεύτερη θέση και τα μπαράζ. Και αν η ήττα από την Ιταλία με 1-0 (6/9) ήταν εντός προγράμματος, η εντός έδρας από την Εσθονία με 2-1 (2/9) ήταν αυτή που «κατέστρεψε» τους Σλοβένους. Με την Ιταλία και στην ισοπαλία να είχαν μείνει πάλι δεν θα είχαν ελπίδες, ωστόσο οι τρεις πόντοι που χάθηκαν από τους Εσθονούς ήταν καθοριστικοί. Και πλέον η Σλοβενία παίζει το ρόλο του ρυθμιστή για τη δεύτερη θέση καθώς υποδέχεται τη Σερβία, η οποία θέλει μόνο το διπλό για να πάει στα μπαράζ.

Και φυσικά το θέμα είναι τι θα κάνουν οι Σλοβένοι και κατά πόσο θα χτυπήσουν το παιχνίδι, στις δηλώσεις τους όμως εμφανίζονται έτοιμοι να κάνουν τη ζημιά: «Το παιχνίδι με τη Σερβία θα είναι ενδιαφέρον και σε καμία περίπτωση φιλικό. Θέλαμε να τα πάμε καλά αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ελπίδες. Όμως δε μας απασχολεί το τι θέλουν οι Σέρβοι, εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και να ολοκληρώσουμε καλά τις υποχρεώσεις μας στον όμιλο», είπε ο ομοσπονδιακός Ματίαζ Κεκ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Υπάρχουν όμως και οι αντίθετες φωνές και μάλιστα όταν αυτά τα λέει ο αρχισκόρερ όλων των εποχών της εθνικής Σλοβενίας Ζλάτκο Ζάχοβιτς, ίσως να έχουν αξία. Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού κατέχει διοικητικό πόστο στη Μάριμπορ, στην έδρα της οποίας θα γίνει απόψε το παιχνίδι και δήλωσε ανερυθρίαστα ότι θέλει να κερδίσουν οι Σέρβοι: «Αφού η Σλοβενία δεν μπορεί να πάει στα μπαράζ, ας πάει τουλάχιστον η Σερβία. Δεν θέλω να πάρει τη θέση η Εσθονία, γιατί δεν το αξίζει. Εχω πολλούς φίλους στη Σερβία, κάποτε ζούσαμε σε μια κοινή χώρα. Σέρβοι, νικήστε μας»!

Από την πλευρά του και πάλι ο Ματίαζ Κεκ, που λογικά αποχωρεί από την εθνική ομάδα (το συμβόλαιο λήγει στα τέλη Νοεμβρίου), τόνισε: «Εμείς πρέπει να παίξουμε για τη νίκη και για να δώσουμε λίγη χαρά στους φιλάθλους μας. Πρέπει να τιμήσουμε το εθνόσημο και δε μας απασχολούν το τι λένε οι Σέρβοι ή το τι θέλουν».

Στα αγωνιστικά, είναι τιμωρημένος ο χαφ/αρχηγός Ρόμπερτ Κόρεν (Χαλ), ενώ σε σχέση με τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου δεν υπολογίζονται ο επιθετικός Νέιτς Πέτσνικ (Κρίλια Σοβέτοβ) και ο αμυντικός Μίτια Βίλερ (Μάριμπορ). Ο Κεκ προσανατολίζεται στο 4-4-2 με μόνο δίλημμα στην επίθεση, ανάμεσα σε Νοβάκοβιτς και Μάταβζ, με τον επιθετικό της Κολωνίας φαβορί για να πάρει τη θέση. Κάτω από τα δοκάρια επιστρέφει ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς της Ουντινέζε, απόντος του Κόρεν θα πάρει το περιβραχιόνιο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): ΣΧαντάνοβιτς – ΜπρέτσκοΣούλερΤσέζαρΓιόκιτς – ΡαντοσάβλιεβιτςΒρσιτςΜπίρσα,Κιρμ – ΛιούμπιανκιτςΝοβάκοβιτς (Μάταβζ).

ΣΕΡΒΙΑ (Νο. 23):
 Μένοντας στο 1-1 με τους ήδη εξασφαλισμένους Ιταλούς (με νίκη θα είχε «κλειδώσει» τα μπαράζ), τώρα η νίκη στη Σλοβενία αποτελεί μονόδρομο, αφού υστερεί σε ισοβαθμία με τους Εσθονούς, σε περίπτωση νέας ισοπαλίας. Το γρήγορο γκολ που δέχτηκε (2’) ανέτρεψε τα σχέδια για χαμηλό τέμπο. Οταν ξεπέρασε το σοκ, έβγαλε επικίνδυνες αντεπιθέσεις από τα αριστερά, και όχι τυχαία από εκεί ήρθε το γκολ, με τον Τόσιτς να σεντράρει και τον Ιβάνοβιτς σκοράρει στο 26’. Πάλεψε για την ολική ανατροπή, αλλά όπως και οι Ιταλοί που βρήκαν χώρους, σπατάλησαν τις ευκαιρίες της. 

«Δεν υπάρχει λόγος να απογοητευόμαστε για το 1-1. Ηρθε απέναντι σε μία παγκόσμια πρωταθλήτρια και όχι με κάποια τυχαία ομάδα. Πλέον είναι ξεκάθαρο πως χρειαζόμαστε τη νίκη και αν φτιάξουμε ανάλογο αριθμό φάσεων και τις τελειώσουμε, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Είναι σημαντικό που κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας. Ξέρω τους Σλοβένους μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, δεν υπάρχουν μυστικά, αν και περίμενα πως μεταξύ μας θα κρινόταν η δεύτερη θέση»
, εξήγησε ο τεχνικός Βλάντιμιρ Πέτροβιτς, που χαρακτήρισε σκανδαλώδες το νικητήριο γκολ των Εσθονών στο Μπέλφαστ.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Πέτροβιτς ανακοίνωσε αλλαγές στην εντεκάδα και πρόσθεσε: «Πάντα τα ματς μεταξύ πρώην Γιουγκοσλαβικών δημοκρατιών θα είναι ντέρμπι, καθώς κάθε ομάδα θέλει να αποδείξει πως είναι καλύτερη από τη γειτόνισσα. Ετσι θα είναι και σήμερα, παρότι οι Σλοβένοι δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο. Μέχρι τώρα όλα τα μεταξύ μας έχουν λήξει ισόπαλα και αυτό επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μου. Το ότι χρειαζόμαστε τη νίκη, δεν σημαίνει πως πρέπει να βιαστούμε. Εξυπακούεται πως θα δείξουμε από το ξεκίνημα τις προθέσεις μας, αλλά το γκολ μπορεί να αργήσει».

Στην αποστολή, που βρίσκεται στο Μάριμπορ από την Κυριακή, δεν συμπεριλήφθηκαν ο Φέισα, που υπέστη διάστρεμμα στο ματς και γύρισε στον Πειραιά, και ο δίμετρος Ζίγκιτς, που συμπλήρωσε κάρτες. Αντίθετα ταξίδεψε ο Βίντιτς και προπονήθηκε κανονικά τις δύο προηγούμενες μέρες, ωστόσο η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, αφού δεν έχει δώσει επίσημο από τα μέσα Αυγούστου. Λιγότερο ενθαρρυντικά τα νέα για τον έτερο τραυματία, Μπίσεβατς.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΤΕΚΑΔΑ (4-3-3): Γιοργκάσεβιτς – Ιβάνοβιτς, Σούμποτιτς, Βίντιτς (Ραΐκοβιτς), Κολάροφ – Πέτροβιτς, Στάνκοβιτς, Νίνκοβιτς – Κράσιτς, Πάντελιτς, Γιοβάνοβιτς.
... 2 ...Απο τα κύρια πονταρίσματά μου...

ΝΟΡΒΗΓΙΑ – ΚΥΠΡΟΣ
***Φαβορί του 1,15 - 1,20 η Νορβηγία. Στο 6,20 η ισοπαλία, κοντά στο 14,00 το διπλό. Με χάντικαπ ενός γκολ και στο 1,45 η Νορβηγία στα κουπόνια του ΟΠΑΠ.

***Στο 25.000 θέσεων «Ούλεβολ» του Οσλο. Μισογεμάτο το γήπεδο. Αναμένεται 15.000 κόσμος.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ (Νο. 23): Ποια Κύπρος, ποια προκριματικά και ποια Νορβηγία; Προκριματικά τέλος για την ομάδα του Ντρίλο, αφού όλα τα λεφτά ήταν το παιχνίδι της Δανίας στην Κύπρο την περασμένη Παρασκευή. Οι Δανοί έκαναν τη δουλειά τους, κέρδισαν με 1-4 και τελείωσαν το παραμύθι της πρόκρισης για τη Νορβηγία (στο +3 και με το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας). «Μπορώ να δηλώσω απογοητευμένος από το αποτέλεσμα της Δανίας, αλλά εξ’ αρχής δεν ήμουν πολύ αισιόδοξος» παραδέχθηκε ο Εγκιλ Ολσεν.

Ολη η δουλειά όμως έγινε στο μεταξύ τους παιχνίδι το Σεπτέμβριο, με τους Νορβηγούς να δείχνουν «λίγοι» σε μία ακόμα προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Αναμενόμενα έπεσε 11 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ΦΙΦΑ, με την 23ηκαι πάλι να την κολακεύει σε σχέση με τις ελάχιστες επιτυχίες της τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα η 11η θέση που κρατούσε από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2011 είναι η υψηλότερη θέση της από το 1999, χρονιά που τελευταία φορά προκρίθηκε σε μια μεγάλη διοργάνωση (Εuro 2000).

Ενα ακόμα στοιχείο που φανερώνει τα προβλήματα των Νορβηγών και τη φούσκα της 11ης θέσης μέχρι και τον Ιούνιο είναι οι τελικές προσπάθειες. Σε αυτά τα προκριματικά, η Νορβηγία δημιουργεί 3,29 τελικές ανά παιχνίδι. Από τις 51 ομάδες της ευρωπαϊκής ζώνης, μόλις 11 (και μιλάμε για Ανδόρες και Σαν Μαρίνο..) δημιουργούν λιγότερες!

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει και ένα παιχνίδι σήμερα, έστω και αν είναι βαθμολογικά αδιάφορο. «Τώρα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, κερδίζοντας την Κύπρο και να ετοιμαστούμε για τις μεγάλες μάχες που μας περιμένουν στα προκριματικά του Μουντιάλ» σχολίασε ο 69χρονος προπονητής Εγκιλ «Ντρίλο» Ολσεν, που παρότι ακολουθεί το δρόμο των αποτυχιών των προκατόχων του, απολαμβάνει μεγάλου σεβασμού στην χώρα.

Αναμένεται για πρώτη φορά με 4-4-2 με την Κύπρο, αντί του «κλειδωμένου», παραδοσιακού 4-5-1. Μοναδική νέα κλήση, ο ανερχόμενος, ηγετικός σέντερ μπακ της Σόγκναλ, Χόβλαντ, σε μία αποστολή συντηρητικών κλήσεων. Τιμωρημένος και εκτός της αποστολής ο αρχηγός Χάγκελαντ. Πάντα εντός οι «παλιοσειρές» Κάριου και Γιον Αρνε Ρίισε. Σε φουλ φόρμα ο φορ Μουά Αμπντελαουέ του Ανόβερο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Κνούντσεν – Χέγκλι, Γουέλερ, Ντέμιντοφ, Γιον Αρνε Ρίισε – Χίσεκλεπ, Γκριντχάιμ, Ιτεγκαρντ Γένσεν, Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν – Κάριου, Μουά Αμπντελαουέ.

ΚΥΠΡΟΣ (Νο. 86): Τραγική η εικόνα της απέναντι στη Δανία ηττήθηκε με κάτω τα χέρια 4-1, δεχόμενη και τα τέσσερα γκολ στα πρώτα 22 λεπτά. Το γκολ της τιμής σημείωσε ο Αβραάμ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ το γεγονός ότι ήταν καλύτερη σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, κόντρα σε μία ομάδα που έπαιζε στο ρελαντί, δεν λέει τίποτα. Ο Νίκος Νιόπλιας ανέλαβε την ευθύνη της ήττας, ωστόσο ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε πως δεν έχει παίκτες για να χτίσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο.
«Ούτε εγώ δεν ξέρω τι κάνουμε... Με τους τραυματισμούς μπορεί να μην έχουμε καν 18άδα. Εκτός και αν... βαλσαμώσουμε παίκτες. Δεν φτάνουν τριάντα παίκτες. Βλέπω δυσκολίες παραπάνω απ’ όσες περίμενα. Πραγματικές δυσκολίες. Ξέρεις τι είναι να ψάχνεις να συμπληρώσεις 20άδα; Πέστε μου πού έχουμε ένα χαφ και παίζει στο πρωτάθλημα ως χαφ; Κάνουμε αλχημείες. Υπάρχει κάποιος που δεν παίρνουμε; Εχουμε επτά μεσοεπιθετικούς, αλλά δεν έχουμε στόπερ», ήταν το σχόλιο του Ελληνα ομοσπονδιακού τεχνικού, ο οποίος είναι θετικός στο να πάρουν κυπριακό διαβατήριο οι Λαμπάν (Ανόρθωση) και Ελιο Πίντο (ΑΠΟΕΛ), προκειμένου να έχει δύο αξιόπιστες λύσεις στα χαφ. Κάθετα αντίθετος με το άνωθεν σκεπτικό είναι ο σύνδεσμος Κυπρίων ποδοσφαιριστών, που με ανακοίνωσή του ζήτησε τόσο από τον Νίκο Νιόπλια όσο και από την ΚΟΠ να στηρίξει τον γηγενή αθλητή, που βλέπει τους κυπριακούς συλλόγους να απαρτίζονται κατά 72% από ξένους παίκτες.
Σε ό,τι αφορά το ματς με τη Νορβηγία ο Νίκος Νιόπλιας σημείωσε τα εξής: «Πρέπει να το ξεχάσουμε το παιχνίδι με τη Δανία και να προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε διεκδικώντας θετικό αποτέλεσμα εδώ στη Νορβηγία. Μπορεί να μην υπάρχουν βαθμολογικά κίνητρα όμως σε αυτό το επίπεδο πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί κοιτάζοντας και την επόμενη μέρα. Το καλύτερο θα ήταν να ολοκληρώσουμε αυτό τον κύκλο των υποχρεώσεων με ένα θετικό αποτέλεσμα».
Δεν ταξίδεψε για προσωπικούς λόγους ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Τη θέση του στην αποστολή πήρε ο 20χρονος Νέστωρας Μυτίδης που σκόραρε με την Ελπίδων κόντρα στη Λευκορωσία την προηγούμενη Παρασκευή. Παρόλα αυτά δεν θα μπορέσει να βοηθήσει ενεργά, καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Συμπλήρωσε κάρτες και δεν παίζει ο βασικός δεξιός μπακ, Πουρσαϊτίδης. Τραυματίας ο χρήσιμος στόπερ Χρίστου. Εμεινε εκτός ο χαφ Μακρίδης. Αμφίβολοι είναι ο μέσος Αλεξάνδρου και ο αμυντικός Πάρπας. Οι ελπίδες για τον πρώτο είναι λίγες, ενώ ο αμυντικός της ΑΕΛ έχει περισσότερες πιθανότητες να προλάβει. Εάν και οι δύο δεν τα καταφέρουν, τότε η Κύπρος δεν θα συμπληρώνει ούτε 18αδα...
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Γεωργαλίδης – Σολωμού, Μερκής, Πελαγία, Αβραάμ – Δημητρίου, Ντομπρασίνοβιτς, Σατσιάς – Χαραλαμπίδης, Οκκάς, Χριστοφή. Over 2.5-3.5 goals και goal/goal.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ

*** Με τάσεις ανόδου ο άσος έχει φτάσει ακόμα και το 7,75. Σε συνεχή πτώση το διπλό στο 1,56.

*** Στο 9.180 θέσεων «Νταρίους και Γκιρένας» του Κάουνας.

*** Διαιτητής: Ντάβιντ Φερνάντες Μπορμπαλάν (Ισπανία)

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Νο. 75): Το θετικό ξεκίνημα δεν είχε την ανάλογη συνέχεια και κόλλησε στην προτελευταία θέση στο όμιλο. Η νίκη με 1-0 επί της Τσεχίας ανήκει στο παρελθόν, υπέστη δύο ηχηρές σφαλιάρες από το αδύναμο Λιχτενστάιν, όπου ηττήθηκε στο πριγκιπάτο με 2-0, ενώ στη συνέχεια παραχώρησε 0-0 στην έδρα της. Μέσα στο 2011, έχει να επιδείξει μόνο δύο φιλικές νίκες, 2-0 επί της Πολωνίας και 3-0 επί της Αρμενίας.

Κλείνει τον κύκλο των προκριματικών αγώνων με την Τσεχία, επί της οποίας κατέκτησε τη μοναδική νίκη σε αυτή τη διαδρομή. «Θέλουμε να ολοκληρώσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα τις υποχρεώσεις μας», τόνισε ο τεχνικός της Ραϊμόντας Ζουτάουτας και πρόσθεσε πως «έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποια νέα πράγματα. Πρέπει να σκεφτόμαστε το μέλλον και να αρχίσουμε την ανανέωση της ομάδας».

Τραυματίστηκε στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος και απουσιάζει ο βασικός φορ Τόμας Ντανιλεβίτσιους (Γιούβε Στάμπια). Υποφέρει από ίωση, δεν προπονήθηκε τις τελευταίες ημέρες και μένει εκτός ο μεσοαμυντικός Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις (Μπακού). Δεν ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και δεν υπολογίζονται, επίσης, οι μέσοι Ντεϊβίντας Σεμπέρας (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Εντγκάρας Τσεσνάουσκις (Ροστόφ). «Είναι ατυχές το γεγονός ότι υπάρχουν τόσοι τραυματίες, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να το αλλάξεις», δήλωσε ο Ζουτάουτας.

Κλήθηκαν εσπευσμένα, ο επιθετικός Ρόμπερτ Πόσκους (Σίμουρκ) και οι αμυντικοί Μάριους Στανκεβίτσιους (Λάτσιο) και Αντριους Σκέρλα (Γιαγκελόνια). Σε φιλικό αγώνα επικράτησε της U-21 με 4-0. 

ΤΣΕΧΙΑ (Νο. 40):
 Βαρύ το κλίμα και η ατμόσφαιρα μετά την εντός έδρας ήττα από την Ισπανία με 0-2. Δέχθηκε και τα δύο τέρματα μέχρι το 23’, δεν αντέδρασε όμως ποτέ και στο 69’ που έμεινε με παικτη λιγότερο τελείωσαν όλα. Με νίκη κόντρα στη Λιθουανία περνάει και πάλι δεύτερη, αρκεί να μη γίνει το θαύμα και κερδίσει η Σκωτία μέσα στην Ισπανία, ενδεχομένως να της κάνει και η ισοπαλία αν οι Ισπανοί κάνουν το καθήκον τους.Το κακό είναι πως η ομάδα αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φιλάθλους μετά το ματς, τα περισσότερα τα άκουσαν ο φορ Μπάρος και ο προπονητής Μπίλεκ. «Λυπάμαι που οι θεατές τα έβαλαν με τους παίκτες της ομάδας και με μένα. Είχα τρεις επιλογές για την επίθεση, διάλεξα τον Μίλαν γιατί είναι ο πιο γρήγορος. Ακόμα του έχω εμπιστοσύνη και θα το ξαναέκανα αν άρχιζε πάλι το ματς», είπε ο Μπίλεκ μετά το παιχνίδι και συμπλήρωσε πως «τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα, υποχρέωσή μας είναι να κερδίσουμε στη Λιθουανία και να δούμε τι θα κάνει η Ισπανία με τη Σκωτία. Μακάρι να είχαμε καθαρίσει την πρόκριση από σήμερα, αν και πάλι θα χρειαζόμασταν νίκη στο τελευταίο ματς για να είμαστε σίγουροι».
Για τους τρεις βαθμούς που έχασαν από τη Λιθουανία στις αρχές των προκριματικών μίλησε ο αρχηγός Ροσίτσκι, λέγοντας πως «χάσαμε τρεις βαθμούς και πρέπει να τους πάρουμε πίσω. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και να έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία στα μπαράζ. Από την αρχή λέω πως με νίκη εκεί μέσα θα καταφέρουμε να προκριθούμε, μπορεί να μας κάνει και η ισοπαλία, αλλά δεν θα το ρισκάρουμε έτσι. Εχω ζήσει κάτι παρόμοιο με τη Ρεν στο Σαμπιονά, θέλαμε μόνο τη νίκη για να μην περιμένουμε τα άλλα αποτελέσματα για να μείνουμε στην κατηγορία, τελικά μας έφτασε και η ισοπαλία. Αν η Σκωτία καταφέρει και κερδίσει μέσα στην Ισπανία, τότε μάλλον θα αξίζει να παίξει στα μπαράζ».
Τιμωρημένος και εκτός ο μπακ/χαφ Χούμπτσμαν (Σαχτάρ), εξέτισαν και βρίσκονται στην αποστολή ο πλάγιος χαφ Πλάσιλ (Μπορντό) και ο εξτρέμ Ρέσεκ (Ανόρθωση).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Τσεχ – Γκεμπρελασιέ, Κάντλετς, Χάμπνικ, Σίβοκ – Πάντιλ, Ροσίτσκι, Πλάσιλ, Κόλαρ – Γίρασεκ, Μπάρος. ... 2 ...

ΓΑΛΛΙΑ – ΒΟΣΝΙΑ
*** Ο άσος ανέβηκε στο 1,50. Το διπλό στο 6,50. 
*** Στο 80.000 θέσεων «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού. 

*** Η Γαλλία με ισοπαλία βγαίνει πρώτη, η Βοσνία χρειάζεται μόνο νίκη.

*** Τα ΜΜΕ της Βοσνίας υποστηρίζουν πως στο «Σταντ ντε Φρανς» θα βρεθούν περίπου 12.000 Βόσνιοι

*** Ιδιαίτερο ματς για τον τεχνικό, Σάφετ Σούσιτς, αφού έπαιξε στη Γαλλία με τα χρώματα της Παρί Σεν Ζερμέν για μία ολόκληρη δεκαετία (1982-1991).

*** Για τη Βοσνία εάν προκριθεί στο Euro 2012, θα είναι η πρώτη της συμμετοχή σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης από την ανεξαρτητοποίησή της ως κράτος το 1992.

*** 4ος όμιλος.

ΓΑΛΛΙΑ (Νο. 12): Βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στην απευθείας πρόκριση αφού της αρκεί ένας βαθμός. Σε διαφορετική περίπτωση θα πάρει μέρος στα μπαράζ. Την Παρασκευή παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα ξεπέρασε τις επιθετικές απουσίες και χωρίς να συναντήσει δυσκολίες πέτυχε την πιο ευρεία της νίκη στον όμιλο κερδίζοντας με 3-0 την Αλβανία και διατηρήθηκε αήττητη για 14ο παιχνίδι. Ο Μπλαν άλλαξε για πρώτη φορά το σύστημα σε 4-4-2 με τους Γκομίς και Ρεμί στην επίθεση. Κορυφαίος ο δεύτερος που σκόραρε και έδωσε ασίστ, πραγματοποίησε σύμφωνα με τον ίδιο το καλύτερο παιχνίδι του στην εθνική. Τα άλλα δύο γκολ πέτυχαν οι Μαλουντά και Ρεβεγέρ. Ο Μπλαν εγκωμίασε και την απόδοση του Νασρί τον οποίο είχε κατακρίνει το προηγούμενο διάστημα για την απόδοσή του. Επανήρθε μετά το Μουντιάλ, σαν αλλαγή, ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Μικρή αμφιβολία υπάρχει για τον Εβρά που αντικαταστάθηκε από τον Ρεβεγέρ ενώ μια ενόχληση στο μηρό του στόπερ Ραμί ήταν μάλλον επιπόλαια. Οι Αμπιντάλ και Γκαμερό που δεν αγωνίστηκαν προπονήθηκαν χθες και ο πρώτος αναμένεται να αγωνιστεί. Απόντες οι Σανιά, Μεξές, Ριμπερί, Μπενζεμά.

Το σχήμα με δύο επιθετικούς αναμένεται να δώσει τη θέση του στο 4-2-3-1. Για τη θέση του φορ φαίνεται αρκετά πιθανός ο Τζιμπρίλ Σισέ ενώ ο Γκομίς είναι η δεύτερη επιλογή. Ο Ρεμί, αν και παίζει κι’ αυτός σαν φορ, κάποιες φορές αγωνίζεται και στα δεξιά και χάρη στην ταχύτητά του δημιουργεί εύκολα ρήγματα.

«Στην προετοιμασία του το παιχνίδι αυτό είναι από τα ευκολότερα, το κίνητρο έρχεται μόνο του. Δεν το θεωρώ εντελώς σαν τελικό αφού ό,τι και να γίνει θα υπάρχει για τον χαμένο μια δεύτερη ευκαιρία μέσω μπαράζ. Θα ήθελα να παίξουμε όπως στο παιχνίδι που κερδίσαμε με 2-0 στη Βοσνία και που αποτελεί σημείο αναφοράς. Υπάρχουν όμως αρκετοί απόντες σε σχέση με τότε. Κάνοντας πάντως ανάλογη εμφάνιση οι πιθανότητες νίκης είναι με το μέρος μας» είπε ο Μπλαν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Λορίς – Ρεβεγέρ, Ραμί, Αμπιντάλ, Εβρά – Μ’ Βιλά, Ντιαρά – Νασρί (Καμάιγ), Ρεμί, Μαλουντά - Σισέ (Γκομίς)

ΒΟΣΝΙΑ (Νο. 22): Καταιγιστική απέναντι στο αδύναμο Λουξεμβούργο, κέρδισε πανεύκολα 5-0, βάζοντας τα πρώτα τρία γκολ μέχρι το 22'! Στο 36' ο Πιάνιτς σημείωσε το ομορφότερο τέρμα της αναμέτρησης με βολέ στην κίνηση και στο 51' ο Μεντουνγιανίν ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των Βόσνιων που εξασφάλισαν την παρουσία τους στα μπαράζ.
Στο Παρίσι χρειάζεται μόνο τη νίκη εάν θέλει να προκριθεί απευθείας στα τελικά του Euro 2012. Ο Σάφετ Σούσιτς πάντως προσγειώνει τους συμπατριώτες του και εξηγεί πως έχουν τα πράγματα: «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η αποστολή μας δεν είναι εντελώς αδύνατη, ωστόσο η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε περισσότερο από 10% πιθανότητες. Η Γαλλία τρέχει 14 ματς αήττητη. Λίγες ομάδες μπορούν να καταφέρουν τέτοια σερί. Εμείς εάν δεν τα καταφέρουμε εκεί, θα έχουμε και μία δεύτερη ευκαιρία». Από την πλευρά του πάλι ο Εντιν Τζέκο, θεωρεί πως οι δύο ομάδες δεν έχουν τεράστιες διαφορές. «Τα θαύματα πρέπει να υπάρχουν και το να νικήσουμε τη Γαλλία δεν είναι απίθανο. Η νίκη επί του Λουξεμβούργου ήταν πολύ σημαντική, αλλά εάν τα καταφέρουμε απέναντι στη Γαλλία θα είναι μια διαφορετική ιστορία, καθώς αυτοί είναι το φαβορί. Είναι αλήθεια πως έχουν κάποιους τραυματισμούς, ωστόσο και πέρυσι στο Σεράγεβο τους έλειπαν παίκτες κλειδιά και κέρδισαν. Η Γαλλία είναι σίγουρα μία πολύ ποιοτική ομάδα, μα δεν νομίζω πως είναι πολύ καλύτεροι από εμάς!», τόνισε χαρακτηριστικά ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι.
Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά πλάνα του Σούσιτς, είναι δεδομένο πως θα παρατάξει ένα πιο αμυντικογενές σχήμα σε σχέση με αυτό που χρησιμοποίησε κόντρα στο Λουξεμβούργο. Αυτό σημαίνει ότι ο Ζαχίροβιτς, θα περάσει δίπλα στον Ράχιμιτς και η ενδεκάδα των Βαλκάνιων θα έχει δύο ανασταλτικούς χαφ. Μικροπροβλήματα τραυματισμών έχουν οι Μισίμοβιτς και Πιάνιτς, ωστόσο δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής τους, όπως διαβεβαίωσε το ιατρικό επιτελείο. Με θεραπεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο ο πορτιέρο Χάσαγκιτς, κάτι που σημαίνει ότι την εστία θα υπερασπιστεί ξανά ο Μπέγκοβιτς. Χαλαρές οι προπονήσεις πριν μεταβεί στη Γαλλία, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στη χώρα. Λείπει μόνο ο χαφ Σαλίχοβιτς (Χοφενχάιμ).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπέγκοβιτς- Μούτζα, Σπάχιτς, Πάπατς, Λούλιτς - Ράχιμιτς, Ζαχίροβιτς - Πιάνιτς, Μεντουνγιανίν, Μισίμοβιτς - Τζέκο.  ... Over 2.5 goals και goal/goal...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.