Πρώτες εκτιμήσεις ημέρας.


ΚΡΟΥ - ΜΑΚΛΣΦΙΛΝΤ
*** Αναμέτρηση ομάδων του Τσέσιρ, χωρίς πάντως ιδιαίτερη οπαδική αντιπαράθεση.

*** Στο 2,00 ο άσος, ελαφρά πεσμένος, στο 3,50-3,60 το διπλό.

ΚΡΟΥ (Β'): Αρκετά σκληρή ήττα στα χασομέρια με 2-1 από την Ντάγκεναμ. Καλή η συνολική παρουσία της Κρου, η οποία μετά το ημίωρο άρχισε να φέρνει το ματς στα μέτρα της. Η υπεροχή που είχε καρποφόρησε στο 75', στα πανηγύρια ήρθε το 1-1 και στην τελευταία φάση του αγώνα το έμφραγμα από κεφαλιά.

Γκρινίτσα από τον Ντάριο Γκράντι για την εμφάνιση του τελευταίου 15λεπτου και διάθεση rotation εν όψει του αποψινού: «Στο τέλος χρειαζόταν να φανούμε άντρες και δεν το καταφέραμε, αυτό συνοψίζει τη σεζόν μας. Ηταν σκληρό το αποτέλεσμα, όμως όταν αμυντικά δεν αποφεύγεις τα λάθη, θα το πληρώσεις. Σε ό,τι έχει να κάνει με το Τρόφι, δεν θα πω ότι δεν με απασχολεί σαν διοργάνωση, θα ήταν ψέμα, αλλά σκοπεύω να ανακατέψω την τράπουλα. Είχα πει από την αρχή της σεζόν στα παιδιά πως σε αυτά τα παιχνίδια θα παίρνουν ευκαιρίες και κάποιοι που δεν είναι βασικοί, άλλωστε δεν θέλω να μπουκώσω με τίποτα την ομάδα, σε ένα πρόγραμμα που έχει τρία ματς σε μια εβδομάδα», ομολογεί ο έμπειρος τεχνικός.

Ετσι, συνεχίζουν εκτός πλάνων για δεύτερο ο μαχητικός χαφ Μπελ (10/0) κι ο ενίοτε βασικός φορ Σέλι (9/0, 4 αλλ.) και για πέμπτο ο αναντικατάστατος στόπερ Αρτελ (6/0).

Θέση στο αρχικό σχήμα αναμένεται να βρουν ο 19χρονος δεξιός μπακ/χαφ Τέρτον (1 αλλ./0), ο 17χρονος φορ Κλέιτον (6 αλλ./0) και ο 19χρονος επιθετικός μέσος Σάρσεβιτς (2 αλλ./0).

ΜΑΚΛΣΦΙΛΝΤ (Β'): Ξεπέρασε άμεσα την πολύ κακή εμφάνιση-ήττα στο Πλίμουθ, με το επαγγελματικό 2-0 επί της Σουίντον την Παρασκευή το βράδυ. Δύσκολο πρώτο 45λεπτο (0-0) για τη Μάκλσφιλντ, η οποία είχε παθητικό ρόλο και πέρασε στιγμές πίεσης και κινδύνων στην περιοχή της. Το ότι βγήκε άφθαρτη της έδωσε ψυχολογία στην επανάληψη και ανέβασε σταδιακά το τέμπο της, για να φτάσει στο 62' στο 1-0. Αμυντική διαχείριση στο τελευταίο ημίωρο χωρίς μεγάλα προβλήματα και σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις της στο αντίπαλο μισό, έκανε το 2-0 στο 83'.

«Ομάδες σαν τη δική μας είναι φυσιολογικό να κοιτούν περισσότερο το πρωτάθλημα, όμως πιστεύω πως φέτος βγάλαμε μια καλή εικόνα στο Λιγκ Καπ και κάτι παρόμοιο θα ήθελα να δω και στο Τρόφι. Το ότι έχουμε ένα τοπικό ντέρμπι σε αυτή τη φάση μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο και θαρρώ ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση στα αποδυτήρια, όμως χρειάζεται να είμαι πολύ προσεκτικός με τη διαχείριση της ενδεκάδας, ώστε να μην επιβαρύνω παίκτες που έχουν μικροπροβλήματα», ξεκαθαρίζει ο Σίμπσον.

Πρώτοι υποψήφιοι για να πάρουν ανάσες είναι ο επιθετικογενής αριστερός μπακ Τρεμάρκο (10/0), ο νεαρός φορ Ντόνελι (5/1) και ο χρησιμότατος δεξιός μέσος Ντιαγκνέ (11/2), αφού άπαντες έπαιξαν με ενοχλήσεις στο ματς με τη Σουίντον και λογικά ο Σίμπσον δεν θα θέλει να τους ρισκάρει. Νοκ άουτ για δεύτερο ο τεχνίτης χαφ Ντάνιελ (5/1), σταθερά εκτός ένας-δύο μακροχρόνιοι.  ... OVER 2.5 GOALS...

ΤΣΑΡΛΤΟΝ - ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ
*** Λονδρέζικο ντέρμπι, χωρίς πάντως κάποια μεγάλη επικινδυνότητα. Κοντά στους 800 οι οπαδοί της Μπρέντφορντ. Τηλεοπτική μετάδοση.

*** Στο 1,80 πεσμένος ο άσος, από τα 1,90-195 του ανοίγματος. Στο 4,00-4,30 το διπλό.

ΤΣΑΡΛΤΟΝ (Α'): Ανοιξε περισσότερο την απόσταση από τους διώκτες της, μετά το σημαντικό και άκρως επαγγελματικό 2-0 στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Μια Τσάρλτον που απέδειξε και πάλι το πόσο ικανή είναι μακριά από το γήπεδό της, απορροφώντας με άριστο τρόπο την πίεση του πρώτου μέρους (0-0). Ανέβασε ταχύτητα στην επανάληψη και άρχισε να δημιουργεί φάσεις, για να βρει μέσα σε ένα εκρηκτικό δίλεπτο (65'-67') ισάριθμες φορές τα δίχτυα, κλειδώνοντας το τρίποντο.

Αλλοι κανόνες στο Τρόφι και φυσικά ο Πάουελ δεν μπορεί να κάνει τα... μαγικά του Λιγκ Καπ, στο οποίο κατέβαζε ριζικά διαφοροποιημένες ενδεκάδες, αν και ο ίδιος παραδέχεται πως αλλαγές θα γίνουν: «Είναι ντέρμπι και τηλεοπτικό, αυτό και μόνο λέει πολλά για το κατά πόσο σκέφτομαι σοβαρά ή όχι το ματς. Ξέρω πως όλοι θεωρούν ότι το πρωτάθλημα είναι ο σημαντικότερος στόχος μας και από μια πλευρά έτσι είναι, όμως δεν μπορώ να πετάξω στα σκουπίδια μια ρεαλιστική ευκαιρία να βρεθούμε στο Γουέμπλεϊ. Γνωρίζω καλά τους κανονισμούς και θα διαχειριστώ όσο αυτοί μου επιτρέπουν την ενδεκάδα, έτσι και αλλιώς όσοι παίξουν ξέρουν καλά πως είναι στελέχη της ομάδας και πρέπει να δώσουν το 100%, αν θέλουν να τους υπολογίζω», τονίζει ο τεχνικός της Τσάρλτον, ο οποίος λογικά θα εξαντλήσει όσες αλλαγές μπορεί να κάνει στο αρχικό του σχήμα.

Ενας που χάνει σίγουρα το σημερινό λόγω διεθνών υποχρεώσεων είναι ο δανεικός στόπερ Κορτ (1/0), σε μια αποστολή που δεν έχει άλλα ουσιαστικά προβλήματα.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ (Α'): Οσο ουσιαστική είναι μακριά από το γήπεδό της, άλλο τόσο προβληματίζει με την αδυναμία της να εκμεταλλευτεί τα εντός έδρας, με το 0-4 από τη Χάντερσφιλντ να δημιουργεί εκ νέου τροφή για σκέψη. Το προσπάθησε η Μπρέντφορντ στο πρώτο μισό (0-1), αφού χωρίς να βγάλει μάτια ήταν τουλάχιστον κοντά στα στάνταρ της αντιπάλου της. Ανούσια η εμφάνισή της στην επανάληψη, ειδικά μετά το 0-2 στο 70' αποδιοργανώθηκε εντελώς και πέταξε πετσέτα, δεχόμενη άλλα δύο γκολ μέσα σε ένα δεκάλεπτο.

Αποτέλεσμα που ήταν προφανές ότι θα φέρει νεύρα στον Ούβε Ρέσλερ, ο οποίος βλέπει το σημερινό ντέρμπι για το Τρόφι σαν την ιδανικότερη ευκαιρία προκειμένου να δει αντίδραση από την ομάδα του: «Αυτή η παράδοση που βγάλαμε μετά το 0-2 δεν ταιριάζει στις αξίες μου και οφείλουμε να πολεμάμε μέχρι το 90', είναι κάτι που το οφείλουμε στους οπαδούς μας. Δεν δέχομαι να χάνουμε την πίστη και τη μαχητικότητά μας. Μετά την ήττα από την Τρανμίρ αντιδράσαμε σωστά και πήραμε την πρόκριση στην έδρα της ΜΚ Ντονς, κάτι ανάλογο θέλω να δω και τώρα. Είναι βασικό για μένα το να διαπιστώσω το τσαγανό και τη διάθεση όσων παίξουν, αλλά κυρίως το κατά πόσο έχουν διορθώσει τα λάθη που κάναμε στο σαββατιάτικο», γκρινιάζει ο Ρέσλερ που έκοψε το παραδοσιακό κυριακάτικο ρεπό των παικτών του και τους έφερε για προπόνηση.

Μια σίγουρη απουσία και ένας εξαιρετικά αμφίβολος για το σημερινό, με τον ποιοτικό εξτρέμ ΜακΓκιν (10/2) να λείπει με τη Βόρειο Ιρλανδία και τον ενδεκαδάτο στόπερ Οσμπορν (11/0) να ταλαιπωρείται από πρόβλημα που κληρονόμησε στο ματς με τη Χάντερσφιλντ. Πιθανότερος αντικαταστάτης του πρώτου ο αποτελεσματικός Σόντερς (5/2) που επιστρέφει μετά από ένα μήνα απουσίας, ενώ στο κέντρο της άμυνας όλα δείχνουν πως ξεκινά ο έμπειρος νεοφερμένος Λέρα (4/0), έχοντας εκτίσει μία αγωνιστική.

Παραμένουν εκτός ο δεξιός μπακ Λόγκαν (3/1), ο στόπερ Λέγκε (4/1) και ο έμπειρος φορ Αλεξάντερ (6/1), άπαντες ενδεκαδάτοι.  Με ανοιχτή διπλή θα πάω στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. ... Χ2 ...

ΓΚΡΕΜΙΟ – ΣΑΝΤΟΣ
*** 1,90-2,00 ο άσος. Εως και 3,75 το διπλό.

*** Εξ αναβολής αγώνας για την 11η αγωνιστική.

ΓΚΡΕΜΙΟ: Δεύτερη συνεχόμενη πειστική νίκη για την «Ιμορτάλ» που επιβλήθηκε δίκαια και άνετα εντός με 2-0 επί της Κρουζέιρο. Η ομάδα του Σέλσο Ροτ πήρε το προβάδισμα μόλις στο 4ο λεπτό και κράτησε τα ηνία του αγώνα ως το τέλος του πρώτου μέρους με κοντρολαρισμένο παιχνίδι. Στην επανάληψη πέτυχε δεύτερο γρήγορ γκολ και τελείωσε το παιχνίδι. Επαιξε συντηρητικά ως το τέλος και με τρεις ακόμα βαθμούς θυμήθηκε πως μπορεί ακόμα την έξοδο στο Λιμπερταδόρες. Στην Γκρέμιο βλέπουν το ματς σαν τελικό καθώς πιθανή νίκη κρατάει το όνειρο ζωντανό.
Κανονικά διαθέσιμος ο στράικερ Αντρέ Λίμα (18/5) που ξεπέρασε το πρόβλημα στο γόνατο και διεκδικεί τη θέση του Μπραντάο (10/1) στην επίθεση. Εξέτισε ο γνωστός μας Ζιλμπέρτο Σίλβα (12/1). Γνωστή η απουσία του αριστερού ακράιου Λούσιο (14/0).
Ο Σέλσο Ροτ περιμένει πολλά και από το 12ο πάικτη της ομάδας, τον κόσμο της. «Εχουμε μια από τις πιο καυτές έδρες στο πρωτάθλημα και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Εχω παίξει εδώ πολλές φορές ως αντίπαλος και ξέρω πως ο κόσμος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Περιμένουμε να μας βοηθήσει για ακόμα ένα παιχνίδι», ήταν τα λόγια του.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Βίτορ – Μάριο Φερνάντες, Εντικάρλος, Ραφαέλ Μάρκες, Ζούλιο Σέζαρ – Φάμπιο Ροκεμπάκ, Φερνάντο – Ντόουγκλας, Μαρκίνιος, Εσκουδέρο – Μπραντάο (Αντρέ Λίμα).

ΣΑΝΤΟΣ: Ο Νεϊμάρ έκανε ό,τι μπορούσε αλλά η Σάντος ηττήθηκε με 3-2 εκτός από τη Φλουμινένσε στις καθυστερήσεις αν και αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω από το 81’. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και είχε πολύ και καλό θέαμα. Ο νεαρός σούπερσταρ άνοιξε το σκορ στο 32’ αλλα λίγο αργότερα η «Φλου» κατάφερε να ισοφαρίσει. Η Σάντος άργησε να μπει στο ματς στο δεύτερο μέρος και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 71’. Με παίκτη παραπάνω και μετά από μεγάλη πίεση κατάφερε να ισοφαρίσει με τον νεαποκτηθέντα Ρεντερία στο 89’. Η άμυνα κοιμήθηκε στην τελευταία φάση και δέχτηκε τρίτο γκολ από στημένο.
Θα αγωνιστεί κανονικά ο αμυντικός χαφ Αρόουκα (17/0) παρότι η δύο μηνών κόρη του χρειάστηκε επίγουσα εγχείρηση την Δευτέρα. Η μικρή Βαλεντίνα είναι καλά και ο μπαμπάς της θα ενισχύσει την προσπάθεια της Σάντος για τη νίκη στο «Ολίμπικο». Στην εθνική Βραζιλίαςο σούπερσταρ Νεϊμάρ (14/5). Εξέτισε και επιστρέφει ο έμπειρος αριστερός μπακ Λέο (17/1). Πάντα εκτός ο μέσος Γκάνσο (10/1) που είναι τραυματίας.

«Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Σίγουρα ο Νεϊμάρ είναι ένας παίκτης που βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από όλους αλλά έχουμε παίξει και κερδίσει κι άλλα σημαντικά ματς χωρίς αυτόν. Πάμε χωρίς φόβο για την νίκη» είπε ο έμπειρος χαφ Ελάνο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ραφαέλ – Ντανίλο, Εντού Ντρασένα, Ντουρβάλ, Λέο – Ενρίκε, Αρόουκα, Ιμπσον, Ελάνο – Αλάν Καρντέκ, Μπόρζες.  Πρώτο σημείο ο άσσος της έδρας και μετά το over 2.5 goals.





ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ – ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ

*** Μοιρασμένο το δίνουν οι μπουκ. 2,50-2,70 ο άσος, 2,40-2,75 το διπλό.

ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ: 
Στο ντεμπούτο του προπονητή Βάγκνερ Μανσίνι γνώρισε εκτός έδρας ήττα με 2-0 απο την Γκρέμιο και συνεχίζει ένα βήμα από τον γκρεμό, φτάνοντας τα οκτώ συνεχόμενα ματς χωρίς νικη. Η Κρουζέιρο δέχτηκε γκολ μόλις στο 4’ και έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της κάνοντας εύκολο το έργο της αντιπάλου. Στο δεύτερο μέρος το ίδιο σκηνικό, με γκολ από τα αποδυτήρια την έριξε νοκ άουτ. Μοναδικός διασωθείς ο Αργεντίνος χαφ Μοντίγιο που παλεύει μόνος του εδώ και καιρό.
Ο προπονητής Μανσίνι πιστεύει πως όλα είναι θέμα ψυχολογίας. «Είναι η ώρα να τα δώσουμε όλα και να αλλάξουμε το κλίμα. Η Κρουζέιρο έχει πολλή ποιότητα στο ρόστερ της και αδικεί τον εαυτό της το τελευταίο διάστημα. Πάμε να κάνουμε τη νίκη που χρειαζόμαστε τόσο πολύ και να βγάλουμε την ομάδα από την κατάσταση που βρίσκεται».
Νέος πρόεδρος στην Κρουζέιρο ο Ζιλβάν ντε Πίνιο Ταβάρες, εκλεκτός του απερχόμενου και αμφιλεγόμενου Ζεζέ Περέλα. Η προεδρία θα αλλάξει χέρια την 1η Ιανουαρίου ανοίγοντας νέα σελίδα στην ιστορία της ομάδας.
Εξέτισε ο αμυντικός χαφ Μαρκίνιος Παρανά (25/0). Νέο πρόβλημα ο επιθετικός Μπομπό (6/1) που μένει εκτός για 20 μέρες με τράβηγμα. Ο προπονητής δοκίμασε τον στράικερ Ουέλινγκτον Παουλίστα (4/1) αλλά όλα δείχνουν πως θα ξεκινήσει για δεύτερο παιχνίδι ο, μέχρι πρόσφατα ξεχασμένος, Αργεντίνος Φαρίας (1/0). Δεν τα κατάφερε ο αμυντικός μέσος Φαμπρίσιο (21/2) και χάνει ένα ακόμα παιχνίδι. Τραυματίες ο αμυντικός χαφ Λεάντρο Γκερέιρο (18/2), ο επιθετικός Ορτιγκόσα (16/1) όπως και ο αριστερός μπακ Ντιέγκο Ρενάν (10/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-2-2): Φάμπιο – Βίτορ, Λέο, Βιτορίνο, Εβερτον – Μαρκίνιος Παρανά, Σάρλες – Ρόζερ, Μοντίγιο – Κέιρισον, Φαρίας.

ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ: Πίκρα για τον κόσμο της που γέμισε το «Μορουρμπί» στην πρώτη εμφάνιση του σούπερσταρ επιθετικού Λουίς Φαμπιάνο. Η Σάο Πάουλο ξεκίνησε με ενθουσιασμό και ήταν καλή σε ένα μοιρασμένο πρώτο μέρος. Η ανόητη αποβολή του νεαρού μέσου Λούκας στο 54΄ χάλασε  όλα της τα σχέδια. Δέκα λεπτά αργότερα, εμφανώς επηρεασμένη, δέχτηκε γκολ. Κατάφερε να ισοφαρίσει με βολίδα του στράικερ Νταγκομπέρτο στο 78’ αλλά η τύχη δεν της έκανε το χατήρι. Ο Ροζέριο Σένι, που έκανε μεγάλο ματς, νικήθηκε στο 84’ από ένα σουτ που βρήκε σε συμπαίκτη του και άλλαξε καθοριστικά την πορεία της μπάλας.
Ο κόσμος ζητά επίμονα τον Ριβάλντο (23/5) σε κάθε παιχνίδι αλλά ο προπονητής Αντίλσον Μπατίστα ξεκινά για ακόμα ένα παιχνίδι τον Σίσερο (17/3). Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο αμυντικός χαφ Ουέλινγκτον, που συμπλήρωσε κάρτες. Εκτός ο νεαρός μέσος Λούκας (20/7) που είναι με τη «σελεσάο» ενώ παράλληλα εκτίει ποινή μιας αγωνιστική για την αποβολή του. Εξέτισε ο δεξιός μπακ Ιβάν Πίρις (10/1) που κλήθηκε όμως στην εθνική Παραγουάης.

Ο Αντίλσον Μπατίστα ξέρει τη σημασία του αγώνα και ετοιμάζει την ομάδα για την νίκη. Με την ήττα από τη Φλαμένγκο η Σάο Πάουλο έμεινε τέσσερις πόντους πίσω από την κορυφή και δεν έχει άλλη επιλογή. «Θα κάνουμε όπως πάντα το παιχνίδι μας. Η απουσία του Λούκας δεν πρόκειται να μας επηρεάσει» είπε ο νεαρός τεχνικός.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Ροζέριο Σένι – Ζεάν, Ροντόλφο, Ζοάο Φελίπε, Χουάν – Ντενίλσον, Καζεμίρο, Καρλίνιος Παραΐμπα - Σίσερο – Νταγκομπέρτο, Λουίς Φαμπιάνο. ... 2  ...

ΑΟΥΡΟΡΑ – ΒΑΣΚΟ

*** Αναμενόμενη πτώση στις τιμές του άσου, από το 3,10 τη Δευτέρα στο μαξιμουμ 2,50 και κατά βάση 2,30 σήμερα. Στο 2,80-3,20 κυμαίνεται το διπλό. Ο ΟΠΑΠ έριξε αρχικά τον άσο στο 2,55 (από 2,90) και μετά το έφραξε (προσωρινά;).

*** Πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Σουνταμερικάνα. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

*** Στο 32.000 θέσεων «Φέλιξ Καπρίλες» της Κοτσαμπάμπα (υψόμετρο 2.570 μ.).

*** Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το νικητή του Ουνιβερσιτάριο – Γοδόι Κρουζ.

ΑΟΥΡΟΡΑ (Βολιβία):
 Κέρδισε μία θέση στην ιστορία με το 5-2 επί της Νασιονάλ από την Παραγουάη, καθώς όχι μόνο προκρίθηκε στους «16» του Σουνταμερικάνα, αλλά ήταν και η πρώτη της νίκη σε μία διεθνή διοργάνωση από το 1964 όταν ντεμπούταρε στο Λιμπερταδόρες. Είχαν προηγηθεί 13 αναμετρήσεις με μοναδικό κέρδος δύο ισοπαλίες και βέβαια καμία πρόκριση.

Επιπλέον, ποτέ πριν μία ομάδα από τη Βολιβία δεν είχε καταφέρει να σημειώσει πέντε γκολ σε ματς του Σουνταμερικάνα, σε συνολικά 56 παιχνίδια είτε εντός είτε εκτός έδρας. «Ευχαριστώ τα λιοντάρια μου. Κάναμε ένα δώρο στην Κοτσαμπάμπα και σε ολόκληρη τη χώρα», είπε ο Αργεντινός τεχνικός Χούλιο Μπαλδιβιέσο, τονίζοντας ότι οι παίκτες μπορούν να δώσουν ακόμα περισσότερα.

Ακολούθησαν μία ήττα και μία νίκη για το πρωτάθλημα. Στις 26/9 ηττήθηκε 2-1 στην έδρα της Δε Στρόνγκεστ και αυτή ήταν η πρώτη και μοναδική ήττα ως τώρα για φέτος. Την περασμένη Παρασκευή γύρισε στις νίκες με το εντός έδρας 2-0 επί της Σαν Χοσέ, έχοντας μάλιστα αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα.

Εκτός πλάνων τελικά ο βασικότατος χαφ Ρόμπλες, που βρίσκεται στις τάξεις της εθνικής ομάδας ενόψει της έναρξης των προκριματικών για το Μουντιάλ, αντίθετα είναι διαθέσιμος ο επιθετικός Ανταβερίς. Κανονικά υπολογίζεται ο Αργεντινός μέσος Σανχούρχο που ξεπέρασε εγκαίρως ένα πρόβλημα τραυματισμού. Καλές πιθανότητες και για τη συμμετοχή του πολυσύνθετου μέσου Εντσον Σεντένο, ενώ σε σχέση με τη ρεβάνς κόντρα στη Νασιονάλ γυρίζει από τιμωρία και ο Παραγουανός φορ Βιγιάλμπα.

«Το ότι η Βάσκο θα αγωνιστεί με περισσότερους παίκτες που δεν θεωρούνται βασικοί δεν σημαίνει τίποτα. Ολοι γνωρίζουμε την ποιότητα του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας και η Βάσκο μπορεί να κάνει αλλαγές, αλλά συνεχίζει να είναι η Βάσκο»
, τόνισε ο Μπαλδιβιέσο.


ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Λανς – Μπάρμπα, Εντουαρντ Σεντένο, Ουαγιουάτα, Πένια – Εντσον Σεντένο, Αρέβαλο, Σεγκόβια, Ανταβερίς – Βιγιάλμπα, Ρεϊνόσο.


ΒΑΣΚΟ: Με το πρωτάθλημα σε πρώτο πλάνο οι «βασκαΐνος» πάνε με αλλαγές στο Σουνταμερικάνα και ό,τι βγει. Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό με τον υπηρεσιακό Κριστόβαο Μπόρζες να την ανακοινώνει πριν από μία εβδομάδα σε συνέντευξή του στο κανάλι Globo. «Δεν σημαίνει ότι δεν θα το παλέψουμε. Ο πάγκος μας έχει πολλή ποιότητα και μπορεί να πάει μακριά. Θα χρησιμοποιήσω και κάποιους βασικούς ώστε να βοηθήσω την ομάδα αν χρειαστεί» ήταν τα λόγια του.
H τελευταία εμφάνιση της ομάδας ήταν την περασμένη Κυριακή όταν παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στο ντέρμπι κορυφής με την Κορίνθιανς. Η Βάσκο με καλή απόδοση κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές στο σκορ αλλά όχι και να κρατήσει τον τρίποντο σε ένα παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις. Ο βαθμός την κρατά μόνη πρώτη στη βαθμολογία του Μπραζιλεϊράο, η κατάκτηση του οποίου έχει έναν παραπάνω λόγο καθώς οι παίκτες θέλουν να το αφιερώσουν στον προπονητή Ρικάρντο Γκόμες που αναρρώνει από πρόσφατο εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η Βάσκο ταξίδεψε τελικά στη Βολιβία με μόλις 15 παίκτες όλα από τα «δεύτερα» και μοναδικούς βασικούς τον τερματοφύλακα Φερνάντο Πρας που θα ξεκινήσει και τον δεξιό μπακ Φάγκνερ που θα είναι στον πάγκο. Οι βασικοί έμειναν στο Ρίο κι ετοιμάζονται για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του Σαββατοκύριακου με την Ιντερνασιονάλ.
«Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι. Εχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου αλλά το υψόμετρο δυσκολεύει πάντα τις βραζιλιάνικες ομάδες. Πάμε για το καλύτερο. Πιστεύω πως η ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα» είπε ο αμυντικός Νίλτον που επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ύστερα από ένα χρόνο που έμεινε εκτός λόγω συνεχόμενων τραυματισμών.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Φερνάντο Πρας – Αλάν, Ντόουγκλας, Νίλτον, Ζουνίνιο – Ντιέγκο Ρόζα, Φελίπε Μπάστος, Μπερνάρντο, Ζόναταν – Λεάντρο, Ελτον  ... NO BET ...



ΟΥΝ. ΚΑΤΟΛΙΚΑ – ΒΕΛΕΖ ΣΑΡΣΦΙΛΝΤ
*** Φαβορί την Κατόλικα έχουν χρίσει οι μπουκ, με τον άσο της να κυμαίνεται μεταξύ 2,30 και 2,37. Σε μία εταιρία υπήρξε πτώση της απόδοσης από 2,40 σε 2,30. Ποικίλλουν οι αποδόσεις για το διπλό της Βελέζ. Ξεκινούν από 2,60 και αγγίζουν το 3,10.

*** Στο 16.000 θέσεων «Σαν Κάρλος ντε Αποκίντο» του Σαντιάγκο.

*** Πρώτος αγώνας για τη φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

*** Ο νικητής του ζευγαριού θ’ αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το νικητή του Μποταφόγκο – Σάντα Φε.

*** Προϊστορία: 0-1-0. Πέρσι για το Λιμπερταδόρες είχαν έρθει 0-0.

*** Διαιτητής: Νταρίο Ουμπριάκο (Ουρουγουάη). Σφύριξε το Νασιονάλ – Αουρόρα 1-1 και το Τρουχιγιάνος – Λίγκα Κίτο 0-1. Και στα δύο παιχνίδια απέβαλε παίκτη.

ΟΥΝ. ΚΑΤΟΛΙΚΑ (Χιλή): Για να βρεθούν οι «Κρουσάδος» στη φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα ξεπέρασαν το εμπόδιο της συμπατριώτισσάς τους Ντεπόρτες Ικίκε. Παρά το χάσμα που χώριζε τις δύο ομάδες σε ιστορία, ποιότητα και εμπειρία, δυσκολεύτηκαν πολύ μέχρι να εξασφαλίσουν την πρόκριση. Κέρδισαν 2-1 στο «Σαν Κάρλος ντες Αποκίντο» και απέσπασαν, με μεγάλο ρίσκο, ισοπαλία 0-0 στο Ικίκε.

Από εκείνη τη «λευκή ισοπαλία» και έπειτα, δεν έχουν στεριώσει αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα. Τέσσερα παιχνίδια μεσολάβησαν, ισάριθμες ήττες και από την 3η θέση της βαθμολογίας, έπεσαν εκτός πλέι-οφ. Πρώτη ήρθε η ήττα με 2-0 στην έδρα της Νιουμπλένσε (18/9), ακολούθησε το 3-2 από τη Σαντιάγκο Μόρνινγκ (24/9), έπειτα το 0-1 από την Ουνιόν Σαν Φελίπε (27/9), με το αστείο γκολ που δέχτηκε η άμυνά της και πιο πρόσφατο άσχημο αποτέλεσμα το 2-0 του Σαββάτου από την Κομπρελόα. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αν και έπαιξαν με αρκετές αλλαγές, εγκλωβίστηκαν μεσοεπιθετικά από το παιχνίδι των «μινέιρος», έκαναν δύο γκάφες ολκής στο κέντρο της άμυνας και με ισάριθμα γκολ στα τελευταία λεπτά των ημιχρόνων έχασαν 2-0.

Υπάρχει η αίσθηση ότι αν στο τιμόνι της βρισκόταν οποιοσδήποτε άλλος προπονητής από τον Μάριο Λέπε, θα... είχε πάρει πόδι καθώς οι τέσσερις συνεχόμενες ήττες είναι το χειρότερο αρνητικό σερί από το 2007 και έπειτα. Σίγουρα αποδυναμώθηκε με τη φυγή ικανότατων παικτών το καλοκαίρι και ο Λέπε έχει διευκρινίσει ότι θέλει να χτίσει μία ομάδα με ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα του συλλόγου, θα αντέξει όμως; Την παλιά δόξα της Ουνιβερσιδάδ στηρίζει ο τεχνικός διευθυντής Χοσέ Μπουλιούμπασιτς και οι φίλαθλοι, όμως αν σύντομα δεν έρθουν τα θετικά αποτελέσματα, θα διαβεί την πόρτα της εξόδου. Κριτήριο για την παραμονή του θα είναι τα παιχνίδια με τη Βελέζ, όπως φυσικά και το ντέρμπι της 16ης Οκτωβρίου με την Κόλο Κόλο.

Διαφορετική άποψη από όσους λένε ότι η Κατόλικα δεν στέκεται καλά στα πόδια της, έχει ο 27χρονος επιθετικός Νταούντ Γκασάλε: «Λένε ότι διανύουμε περίοδο κρίσης αλλά κανείς δεν τονίζει το γεγονός πως για ν’ ανταποκριθούμε στις διοργανώσεις που συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε σε κάθε παιχνίδι με διαφορετική εντεκάδα»,ενώ ο Αργεντινός φορ Σέσαρ Καρινιάνο προτίμησε να μιλήσει για το ματς με τη Βελέζ, επισημαίνοντας τα εξής:«Παρά τις απώλειες που είχε με τις μεταγραφές παικτών, η Βελέζ παραμένει ομάδα με αρχή και τέλος. Πολύ σοβαρή στην άμυνα και στιβαρή στον άξονα. Πρέπει να ξεχάσουμε τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα και να επικεντρωθούμε στο πως θα της κάνουμε τη ζημιά».
Ο Λέπε δεν έχει στη διάθεσή του, λόγω τραυματισμού, τον βασικό κίπερ Κρίστοφερ Τοσέλι και τον μέσο Φρανσίσκο Σίλβα. Για αντικαταστάτες τους προορίζει τον Φαμπιάν Σέρδα και τον Γκονσάλο Σεπούλβεδα αντίστοιχα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-2-2): Σέρδα – Βαλενσουέλα, Μαρτίνες, Αντία, Σερεσέδα – Ορμένιο, Σεπούλβεδα – Γκουτιέρες, Μιρόσεβιτς – Καρινιάνο, Γκασάλε.

ΒΕΛΕΖ (Αργεντινή): Χωρίς σε καμία περίπτωση να βγάλει μάτια, έρχεται από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα, που έφεραν μια σχετική ηρεμία. 1-0 την Ιντεπεντιέντε εκτός και 1-0 τη Σαν Μαρτίν το Σάββατο εντός, με την άμυνά της και στα δύο ματς να μην απειλείται ιδιαίτερα, αλλά και από την πλευρά της δημιουργικά δεν έκανε πολλά.

«Εχω μεγάλη πίστη στο ρόστερ, ξέρω ότι μπορώ να υπολογίζω σε όλους τους παίκτες και όταν τους δοθεί η ευκαιρία είναι ικανοί να αποδώσουν», είπε ο τεχνικός Ρικάρντο Γκαρέκα, παίρνοντας αφορμή από το γκολ του πιτσιρικά Ρεκαλδάνι.

Στο πρωτάθλημα θέλει να πλασαριστεί το δυνατό ψηλότερα, βασικός στόχος πλέον είναι το Σουνταμερικάνα και γι’ αυτό πήραν ανάσες στο σαββατιάτικο ο στόπερ Ντομίνγκες, ο δεξιός χαφ Α. Φερνάντες κι ο αριστερός μπακ Πάπα.

Ο τελευταίος όμως έμεινε εκτός αποστολής και για το σημερινό ματς, όπως επίσης ο ηγετικός χαφ Σαπάτα (επίσης δεν έπαιξε με τη Σαν Μαρτίν) και ο παιχταράς επιθετικός Μαρτίνες, που επανήλθε το Σάββατο, όμως τελείωσε το ματς με ενοχλήσεις. Νέο πρόβλημα και εκτός και ο νεαρός ταχύτατος επιθετικός Τζόναθαν Ραμίρες, που τελευταία είχε πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Οι σημαντικές απουσίες εξαναγκάζουν τον Γκαρέκα σε αλλαγή συστήματος, με μοναδικό καθαρόαιμο επιθετικό τον βετεράνο Γκιγέρμο Φράνκο, ο οποίος επανέρχεται. Πίσω του ο φορμαρισμένος Καντέρος. Καλό νέο και η επιστροφή του επιτελικού Νταβίντ el mago Ραμίρες, που πάντως δεν προορίζεται για βασικός. Αριστερά στην άμυνα συνεχίζει ο Μπιτόλο, που έπαιξε πρώτη φορά το Σάββατο.

Οι 10 από τους 18 της αποστολής αποτελούν «προϊόντα» των ακαδημιών της ομάδας, δείγμα της τρομερής σε βάθος δουλειά που γίνεται στο σύλλογο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Μπαροβέρο – Κουμπέρο, Ντομίνγκες, Ορτίς, Μπιτόλο – Α. Φερνάντες, Σέρο, Καμπράλ, Μπέλα – Καντέρος – Φράνκο. ... X2 ...



ΣΑΜΡΟΚ - ΜΠΟΕΜΙΑΝ

*** Ελεύθερη πτώση του άσου, που σε ορισμένες εταιρίες ακουμπά το 1,50 πλέον. Πολύ πάνω από το 6,50 το διπλό.
*** Το μεγάλο ντέρμπι της πρωτεύουσας και γενικότερα της Ιρλανδίας. Εντονη έχθρα μεταξύ των δύο ομάδων. 

ΣΑΜΡΟΚ: Επειτα από την γκλαμουριά του Γιουρόπα Λιγκ -φυσικά, παρά την ήττα από την Τότεναμ, ήταν κάτι ιδιαίτερα τιμητικό για τη Σάμροκ να παίξει στο Λονδίνο- επανήλθε στα τετριμμένα του πρωταθλήματος και κατάφερε να επικρατήσει με 4-0 της Ντρόχεντα. Επαιξε την Κυριακή, 2-0 στο πολύ εύκολο πρώτο ημίχρονο, άλλα δύο γκολ στο δεύτερο και αμέτρητες χαμένες φάσεις, σε ένα ματς, που όπως αναμενόταν, ήταν παράσταση καθαρά για ένα ρόλο.

Μάλιστα, ο Μάικλ Ο' Νιλ ξεκούρασε πάρα πολλούς από τους βασικούς του ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα επανέρθουν φυσικά στο πολύ μεγάλο και κρισιμότατο ντέρμπι με την Μποέμιαν. Μετά τη χθεσινή νίκη της Σλίγκο επί της Ντάνταλκ, η αντίπαλός της ξέφυγε τρεις βαθμούς και παρότι η Σάμροκ έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, τα περιθώρια για στραβοπάτημα απλά δεν υπάρχουν.

Λογικά δεν προλαβαίνει και πάλι ο αναπληρωματικός φορ Ντιν Κέλι (9/0), αμφιβολίες υπάρχουν για τη συμμετοχή των δύο στόπερ της ομάδας Κεν Ομαν (18/1) και Κρεγκ Σιβς (16/2). Πάντως και οι δύο αναμένεται να παίξουν. Επιστρέφει ο καλός εξτρέμ Γκάρι ΜακΚέιμπ (27/6), ο οποίος εξέτισε.

«Παίξαμε πολύ καλά κόντρα στην Ντρόχεντα και ελπίζω να συνεχίσουμε το μομέντουμ και με αντίπαλο την Μποέμιαν. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους και να μην περιμένουμε τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων», είπε ο Ο' Νιλ.

ΜΠΟΕΜΙΑΝ: Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας το ντέρμπι με τη Σεντ Πάτρικς. 0-0 τελικό αποτέλεσμα, με τους «μποχς» να στραβοπατούν για δεύτερο συνεχόμενο ματς και να μένουν πολύ πίσω στη βαθμολογία. Δεν το συζητούσαμε για διεκδίκηση της κορυφής, αλλά τουλάχιστον προσπαθούσε να πάρει θέση στην Ευρώπη, κάτι που πλέον έχει μετατραπεί σε εξαιρετικά δύσκολο σενάριο. Είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ανούσια όμως, κατάφερε να δημιουργήσει λίγες ευκαιρίες. Γενικότερα δεν ήταν καλό το ματς, με τις δύο ομάδες πάντως να έχουν από ένα δοκάρι. 
Δεν επέστρεψε την Παρασκευή, αλλά έχει ελπίδες για το ντέρμπι ο κάπτεν και βασικότατος δεξιός μπακ/στόπερ Οουεν Χίρι (26/2), που είχε μείνει εκτός για καιρό και είναι μάλλον το σημαντικότερο αγωνιστικό πρόβλημα. Πρόβλημα αποκόμισε στο ματς με τη Σεντ Πάτρικς ο χαφ Κιθ Μπέκλι (25/2) και είναι εξαιρετικά αμφίβολος...  

... 1 ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.