Οι κυριότερες εκτιμήσεις.

Λίγκ Τροφι και MLS.




Αναμετρήσεις για τη δεύτερη φάση. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο, ακολουθούν κατευθείαν πέναλτι, χωρίς παράταση.


ΣΚΑΝΘΟΡΠ - ΟΛΝΤΑΜ

*** Στο πρωτάθλημα φέτος: Σκάνθορπ - Ολνταμ 1-2 (16/8).

*** Στο 1,90 ο άσος, στο 3,75-4,00 το διπλό, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

ΣΚΑΝΘΟΡΠ (Α'): 
Μετά τη Γέοβιλ, σειρά είχε η Στίβενεϊτζ και το εκτός έδρας 2-1, η δεύτερη φετινή νίκη της Σκάνθορπ που δείχνει να λύνεται σιγά-σιγά. Ουσιαστική και όχι λαμπερή η εμφάνιση της, για μια Σκάνθορπ που έκανε ένα καλό πρώτο 45λεπτο και στην εκπνοή του μπόρεσε να πάρει προβάδισμα. Αμυντική έμφαση στην επανάληψη, άφησε την υπεροχή στην αντίπαλο της και έπαιξε με αντεπιθέσεις, βρίσκοντας σε μια από αυτές στόχο στο 90', με τη μείωση του σκορ στις καθυστερήσεις να μην αλλάζει κάτι.

«Είναι από τις δυσκολότερες έδρες, οπότε το ζητούμενο ήταν οι πόντοι και όχι η εμφάνιση. Τονώσαμε την αυτοπεποίθησή μας και συνεχίζουμε με ένα παιχνίδι για το Τρόφι που είναι ένας θεσμός τον οποίο δεν κρύβω ότι θα ήθελα να μας δω να πηγαίνουμε ως το τέλος. Πάντα σαν τεχνικός θέλω να κερδίζω και αυτό το παιχνίδι αποτελεί μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να συνεχίσουμε το μομέντουμ μας »
 δηλώνει ο Νιλ.

Απουσίασε με κάταγμα στη μύτη, όμως έχει καλές πιθανότητες ο βασικότατος στόπερ Ριντ (9/0), ενώ αν και προπονήθηκε ο καλός εξτρέμ Ντάφι (8/1), έχει σχετικά λιγότερες ελπίδες επιστροφής.

Παραμένουν σταθερά εκτός πλάνων ο ποιοτικός μέσος Ράιαν (7/1), ο βασικός κίπερ Λίλις (6/0) αλλά και οι μακροχρόνιοι, ο κάπτεν και δεξιός μπακ Μπάιρν (0/0), ο νεαρός δυναμικός στόπερ Κάναβαν (2/0), καθώς και οι δύο ενδεκαδάτοι φορ Ρόμπερτσον (1/0) και Γκόντεν (0/0).

ΟΛΝΤΑΜ: 
Δεύτερη κολλητή ήττα, αυτή τη φορά με 2-0 από την Εξετερ, σε ένα 90λεπτο με διπλή όψη για την Ολνταμ. Πολύ λάιτ στο πρώτο μισό, δεν έπιασε σε κανένα του σημείο ρυθμό και έμεινε πίσω από το 18'. Στην πρώτη επίθεση της επανάληψης έγινε και το 2-0, με την Ολνταμ να αφυπνίζεται και να παίρνει απόλυτα τον έλεγχο του αγώνα με δοκάρι και πολύ καλές ευκαιρίες, όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Από τον Αύγουστο του 2008, όταν επικράτησε της Ρότσντεϊλ στα πέναλτι για την πρώτη φάση του Λιγκ Καπ, έχει να κερδίσει αγώνα κυπέλλου.

Ελειψε από το Εξετερ και ο Ντίκοφ δεν ρισκάρει ούτε και σήμερα με τη συμμετοχή του αναντικατάστατου στόπερ Εμβοτό (8/0), με τις Ελπίδες της Β. Ιρλανδίας απουσιάζει ο δεξιός μπακ/ μέσος Γουίντσεστερ (5/0, εκτός αποστολής και στο σαββατιάτικο).

Στο ιατρικό δελτίο συνεχίζουν οι μόνιμα τραυματίες, ο βασικότατος αρ. μπακ Μπλακ (5/0) και οι δύο σημαντικοί χαφ Πάρκερ (4/0) και Φούρμαν (1/0).  ... 1 ...



ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ - ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ

*** Μεγάλο ντέρμπι μίσους ανάμεσα σε ομάδες του δυτικού Γιόρκσιρ, με τη Λιντς να συμπληρώνει το τρίγωνο της υψηλής επικινδυνότητας. Περίπου 4.000 εισιτήρια πήρε η Μπράντφορντ και αναμένεται να εξαντλήσει τη συντριπτική πλειοψηφία τους.

*** Στο 1,35-1,40 ξεκάθαρο φαβορί με πτωτική τάση ο άσος, καβάλησε το 8,00 το διπλό.

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ (Α'): 
Αντέδρασε άμεσα στο στραβοπάτημα με τη Λέιτον Οριεντ και πέρασε με το εμφατικό 4-0 από την έδρα της Μπρέντφορντ. Σκορ που δεν χωρά πολλά-πολλά, με τη Χάντερσφιλντ πιο ουσιαστική και κυνική στο πρώτο 45λεπτο να πηγαίνει στην ανάπαυλα με το δίκαιο 1-0. Επαιξε πολύ έξυπνα στην επανάληψη, αφού έδωσε χώρους στην αντίπαλο της και ήταν φαρμακερή στις πυκνές αντεπιθέσεις της, βρίσκοντας άλλες τρεις φορές τα δίχτυα στο 10λεπτο 70'-80'. 

«Τα πράγματα είναι απλά, το ματς με την Μπράντφορντ είναι τοπικό ντέρμπι για ένα θεσμό που τον λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε σοφτ. Το σημαντικό είναι να πατήσουμε πάνω στη σαββατιάτικη εμφάνιση και να μεταφέρουμε τα θετικά από αυτήν, κυρίως τη σοβαρότητα και την ποιότητα του παιχνιδιού μας. Δεν σκοπεύω να παρατάξω μια αδύναμη ενδεκάδα και είμαι σίγουρος πως θα δω αγωνιστική συμπεριφορά πρωταθλήματος»
 ξεκαθαρίζει ο Λι.

Μια φρέσκια απουσία, αφού με τις Ελπίδες της Σκωτίας απουσιάζει ο γκολτζής φορ Ρόουντς (8/4, δύο γκολ το Σάββατο), έτσι επανέρχεται στο αρχικό σχήμα ο φορμαρισμένος φέτος Νόβακ (11/5). Αντικαταστάθηκε ο καλός δεξιός μπακ Γουντς (6/0) και δίνει μάχη, με τον ρολίστα δανεικό Κούπερ (2 αλλ./0) να μπαίνει ενδεκάδα αν ο πρώτος δεν τα καταφέρει τελικά.

Τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του εκτίει ο αναντικατάστατος στόπερ ΜακΚομπ (9/0), έχουν τεθεί στη διάθεση του Κλαρκ, ο δεξιός εξτρέμ ΜακΝτέρμοτ (7/0) και ο πολύπειρος αριστερός μπακ Νέισμιθ (6/0), οπότε μένει να δούμε το αν θα πάρουν απόψε χρόνο συμμετοχής. Σταθερά νοκ άουτ ο μακροχρόνιος απών, ο βασικότατος κίπερ Σμίθις (0/0).

ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ (Β'): 
Ψάχνει ακόμη την πρώτη νίκη της με τον Πάρκινσον, αν και έφτασε πολύ κοντά στο να την πανηγυρίσει στο εκτός 2-2 με την Μπέρτον. Εκρηκτικό ξεκίνημα από την Μπράντφορντ και σε ένα μαγικό πρώτο 20λεπτο πήρε προβάδισμα νίκης με 2-0. Μομέντουμ που δεν είχε διάρκεια και κατέληξε σε ένα εφιαλτικό φινάλε στο πρώτο ημίχρονο, με το 2-2 να έρχεται με πέναλτι στο 45'. Τίποτα το σπουδαίο η επανάληψη, με τις δύο αντιπάλους κάτω από τρομερή ζέστη να δείχνουν συμβιβασμένες με τον πόντο.

Δύο προβλήματα άφησε το σαββατιάτικο, αφού κληρονόμησαν τραυματισμούς ο νεοφερμένος στόπερ Ντέιβις (2/0) και ο ποιοτικός δεξιός χαφ Τζόουνς (10/1), με τη συμμετοχή τους να κρίνεται ως εξαιρετικά επισφαλής. Ο αργός αλλά αρκετά έμπειρος Μπράνστον (9/1) και η είσοδος του Χάνα (8/2, 6 αλλ.) στην ενδεκάδα με μια οπισθοχώρηση του Φάγκαν (3/0)από τη γραμμή κρούσης, είναι οι λογικότερες επιλογές του Πάρκινσον αν τελικά οι δύο αμφίβολοι του δεν προλάβουν.

Συνεχίζει εκτός για δεύτερο ο καλός δεξιός εξτρέμ/φορ Ντεβίτ (5/1), ενώ στο ιατρικό δελτίο παραμένουν για άλλο ένα ματς ο επιθετικός χαφ Σίαρς (1/0) και δυο-τρεις μακροχρόνιοι από πέρσι. ... OVER 2.5 GOALS ...





ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ - ΓΟΥΟΛΣΟΛ

*** Στο 2,10-2,20 ο άσος, στο 3,20-3,30 το διπλό, δίχως διαφοροποιήσεις.

ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ (Α'): 
Επικράτησε με 2-1 της Γουίκομ στη μάχη του...υπογείου και πήρε σημαντικές ανάσες. Πολύ καλή εμφάνιση κατά διαστήματα από τη Ρότσντεϊλ, η οποία παρά τη ψυχρολουσία του 0-1 από το 6', έδειξε σωστά δείγματα αντίδρασης. Πήρε το ματς στα πόδια της και μόλις στο 20' ισοφάρισε, συνεχίζοντας να το ελέγχει και να δημιουργεί φάσεις, για να φτάσει στη λύτρωση με το δεύτερο προσωπικό γκολ του καλού φορ Γκράιμς στο 66'. 

«Δεν το είχαμε ανάγει σε τελικό, αλλά όλοι στα αποδυτήρια ξέραμε το πόσο κρίσιμο είναι. Υπάρχει ποιότητα και χαρακτήρας σε αυτή την ομάδα, όμως το θέμα είναι πως αν δεν κάνεις ένα καλό σερί ώστε να πάρεις αέρα, θα είσαι μόνιμα στο άγχος. Σε ότι έχει να κάνει με το Τρόφι, θέλω πρώτα να διαπιστώσω τη φρεσκάδα των παικτών μου και μετά θα αποφασίσω για τυχόν αλλαγές. Ακόμη και αλλαγές να γίνουν πάντως στο αρχικό σχήμα, στόχος μας είναι να περάσουμε και μάλιστα με καλή παρουσία. Είναι ένα παιχνίδι που θέλω να μας δω να χτίζουμε πάνω στην τελευταία μας εμφάνιση» 
ομολογεί ο ικανοποιημένος Εϊρ.

Μια σίγουρη απουσία από το σημερινό είναι αυτή του βασικού αριστερού μπακ Γουίντοσον (10/0), ο οποίος έχασε και το σαββατιάτικο, με τον στόπερ Μπάλκεσταϊν (8/0) να καλύπτει το κενό του, σε έναν μάλλον πρωτόγνωρο ρόλο.

ΓΟΥΟΛΣΟΛ (Α'): 
Μοιράστηκε τους πόντους στο 1-1 με την Καρλάιλ, αλλά και πάλι δεν γοήτευσε με την εμφάνισή της. Απλά ουσιαστικότερη στο πρώτο μισό η Γουόλσολ, έδειξε πιο στρωμένη και βρήκε την ευκαιρία να περάσει μπροστά στο 33', σε μια από τις μετρημένες φάσεις που έκανε. Δύσκολες στιγμές στην επανάληψη, η ισοφάριση ήρθε άμεσα (50') και το γήπεδο άρχισε να κατηφορίζει προς το δικό της μισό, με τον κίπερ Γουόκερ όπως πολύ συχνά φέτος έχει ξανακάνει, να κατεβάζει τα ρολά σε δυο-τρεις πολύ μεγάλες φάσεις.

«Μπορεί να μην έχει την αίγλη του κυπέλλου, αλλά δεν παύει να είναι ένα κύπελλο που ο τελικός του γίνεται στο Γουέμπλεϊ, άρα δεν γίνεται να το πάρουμε και πολύ λάιτ. Είμαστε σε μια περίεργη φάση και ψάχνουμε ένα καλό αποτέλεσμα από παντού, οπότε πάμε με ψυχολογία νίκης προκειμένου να πάρουμε τα πάνω μας ενόψει πρωταθλήματος» 
υποστηρίζει ο Σμιθ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, εξέτισε μία ο αναντικατάστατος στόπερ Μπάτλερ (10/1) και σπρώχνει για είσοδο στο αρχικό σχήμα. Εχασε το σαββατιάτικο και παραμένει νοκ άουτ κι από το σημερινό ο έμπειρος φορ Μακέν (7/2), ενώ ελάχιστες πιθανότητες επιστροφής έχει για πέμπτο ο ταχύς δεξιός εξτρέμ Γκνάκπα (7/0). ... 1 ...



ΜΟΡΚΑΜ - ΠΡΕΣΤΟΝ


Δύσκολα θα τη βγάλει η Πρεστον μέσα στην Μορκαμ, η γηπεδούχος έχασε μόνο από την Μπριστολ Ροβερς στα 10 τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος με κορυφαίο στατιστικό στοιχείο ότι διαθέτει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας. Η Πρεστον ένα όροφο πιο ψηλά με επίσης σπουδαία παρουσία και ας έχασε μέσα στη Λειτον μετά από 7 νίκες. Δίνω τύχη στη μη ήττα της Μορκαμ. Οι επιθέσεις των ομάδων σκοράρουν στα 7 τελευταία ματς. ...OVER 2.5 GOALS...


ΓΟΥΙΜΠΛΕΤΟΝ - ΣΤΙΒΕΝΕΙΤΖ


 Δείχνουν κατεύθυνση οι τελευταίες αναμετρήσεις των ομάδων. Η Γουιμπλετον έρχεται από 3 νίκες με 9 γκολ ενεργητικό, η Στιβενειτζ με 3 ήττες και μόλις 1γκολ στο επιθετικό κομμάτι. Ομάδες του Over αμφότερες με τη Γουιμπλετον να το επαληθεύει 6 φορές στις 7 τελευταίες αγωνιστικές . ...Over 2.5... και ... 1 ...


ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ - ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ


Στόπαρε το αήττητο σερί της Νοτς Καουντι στα 6 τελευταία του πρωταθλήματος η ήττα μέσα στη ΜΚ Ντονς στο τελευταίο παιχνίδι. Στην έδρα της η Νοτς Καουντι κερδίζει σκοράροντας το λιγότερο 2 τέρματα όποιον φιλοξένησε στα 4 τελευταία. Η Τσεστερφιλντ επανήλθε στις ήττες μετά από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Εκτός έδρας λίγη με 4 ήττες σε 5 εξόδους. ... 1 ...


ΡΟΔΕΡΑΜ - ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ


Τρέχουν ντεφορμάρισμα που αποτρέπει οποιαδήποτε προσέγγιση. Μόνο ... OVER 2.5 GOALS ...


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

*** Μεταξύ 2,35 και 2,50 ο άσος. Από 2,55 μέχρι και 2,90 το διπλό.

*** Η αναμέτρηση είχε αναβληθεί στις 28/8 λόγω επικείμενης επίθεσης τυφώνα.

*** Στις 7/5: Λος Αντζελες - Νέα Υόρκη 1-1.

*** Με νίκη το Λος Αντζελες, κατακτά για δεύτερη σερί χρονιά το Supporters’ Shield ( η πρώτη δηλαδή θέση στην κανονική περίοδο, που σημαίνει πλεονέκτημα έδρας μέχρι τον τελικό των πλέι οφ, που γίνεται φέτος στο… «Χόουμ Ντίποτ», και αυτόματη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου).

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Στο 88’ πέτυχε το 1-1 (16η ισοπαλία στη σεζόν) στο Τορόντο, και πρόσθεσε έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη για τη δεκάδα. Φλας μπακ από τον Μπάκε, θυμήθηκε πως ο Μάρκες παίζει και στα χαφ, έβαλε εκεί τον γκρινιάρη Μεξικάνο (πρώτη φορά φέτος) και η άμυνά του δεν εκτέθηκε τόσο. Υστερα από ένα φτωχό πρώτο μέρος, από λάθος του Μάρκες ξεκίνησε αντεπίθεση που έφερε το 1-0 (50’) στους Καναδούς, που έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για τα πλέι οφ. Η Ν.Υ. πίεσε στη συνέχεια είχε δύο-τρεις καλές στιγμές και πάνω που φαινόταν πως δεν θα τα κατάφερνε, ο εξαιρετικός Ανρί με μοναδικό τρόπο έσωσε την παρτίδα.

Ο Μπάκε δεν σκοπεύει να αλλάξει την τακτική του Τορόντο, ήτοι ο Κιλ (13/0) στόπερ και ο Μάρκες παρτενέρ του Ταΐνιο στα χαφ.«Είναι δεδομένο πως δεν θα αλλάξει η τετράδα της άμυνας. Στα τελευταία τρία – τέσσερα ματς (προφανώς δεν βάζει το ενδιάμεσο 1-3 από το Σολτ Λέικ που ο Μάρκες έπαιξε στόπερ, τον γιούχαρε το γήπεδο και μετά βγήκε ο ίδιος και μίλησε προσβλητικά για τους συμπαίκτες του) λειτούργησε εξαιρετικά. Ο Μάρκες μπορεί να ξεκινήσει επιθέσεις από πίσω και να μοιράσει παιχνίδι», δήλωσε.

Για το Λος Αντζελες μίλησε ο Ανρί: «Συζητούσε με συμπαίκτες τις προάλλες και σημείωσα πως όταν παίζεις με το Σολτ Λέικ, δεν θα σου δοθούν πολλές ευκαιρίες, με το Λ.Α. δημιουργούνται. Με κάποιον τρόπο όμως δεν τρώει γκολ, όχι μόνο αυτό αλλά ακόμα και όταν χάνει θα βρει τρόπο να γυρίσει το ματς ή όταν είναι στο 0-0 θα πετύχει το γκολ στο τέλος. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μίας ομάδας που δουλεύει χρόνια μαζί και έφτασε να είναι η καλύτερη και πιο συνεπής ομάδα στο πρωτάθλημα».

Επιστρέφει ο πασπαρτού χαφ Μπελούτσι (27/2, 10 αλλ.) που δεν ταξίδεψε λόγω προβλήματος με τη βίζα του. Εκτός παραμένει ο βετεράνος δεξιός μπακ Ολμπραϊτ (8/0).

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ: Κερδίζοντας 2-1 το Σολτ Λέικ διατήρησε αήττητη την έδρα του, έφτασε τις 18 νίκες (ρεκόρ MLS, που έχει το ίδιο από πέρσι) και βρίσκεται μία ανάσα (και πολλές για τους παίκτες του στα εναπομείναντα) από το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Πρώτη φορά βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο στο σπίτι του (0-1 45’), αφού παρότι επέβαλε το ρυθμό του, δεν μπόρεσε να ανοίξει την πεισματάρα αντίπαλο, και κλείστηκε στην περιοχή του με στημένα στα τελευταία λεπτά, για να έρθει το γκολ από ένα τέτοιο. Δεν τα παράτησε όμως και γύρισε το ματς με τον Μπάρετ (1-1 59’) να χώνει το πόδι του και να σκοράρει ανέλπιστα. Το νικητήριο (72’) ήρθε από γύρισμα του Ντάνιβαντ, που βρήκε σε δύο αμυντικούς πριν καταλήξει στα δίχτυα.

«Φέτος έχουμε κερδίσει με κάθε τρόπο. Ακολουθούν το παιχνίδι με την Μοντάγκουα (Τσάμπιονς Λιγκ) και τα πλέι οφ, όπου είναι σημαντικό να ξέρεις να γυρνάς παιχνίδια», τόνισε ο αρχηγός Ντόνοβαν (23/12).

Ο διεθνή εξτρέμ/φορ όμως δεν ταξίδεψε στη Ν.Υ. για να πάρει ανάσες αφού έχει κληθεί πάλι από τον Κλίνσμαν. Επίσης από την Κυριακή έχει πετάξει για την Ιρλανδία και δεν υπολογίζεται στο σημερινό ο Κιν (4/2).
Το Γκάλαξι χωρίς τον Ντόνοβαν έχει δώσει οχτώ παιχνίδια φέτος και μετράει δύο νίκες και έξι ισοπαλίες. «Πάντα θέλεις να παίζουν οι καλύτεροι αλλά με τον Λάντον πρέπει να προσέξουμε γιατί έχει δώσει πάρα πολλά παιχνίδια του τελευταίους μήνες. Εχουμε παίχτες να μπουν και να παίξουν και γι’ αυτόν, το έχουμε κάνει αρκετές φορές φέτος. Εχουμε δώσει πολλά παιχνίδια, αρκετές προκλήσεις και έχουμε αποδείξει πως διαθέτουμε βάθος», σχολίασε ο Μπέκαμ.
Πιο λακωνικός ο τεχνικός Αρίνα: «Οποιος αντικαταστήσει τον Ντόνοβαν δεν θα παίξει όπως αυτός, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Επέστρεψε ο Μπέκαμ (24/2, 15 ασίστ), δεν πρόλαβαν ο κίπερ Ρίκετς (12/0) και ο σύνθετος μέσος Μπίρτσολ (21/1). Σε αυτούς προστέθηκε και ο αξιόπιστος φορ Μαγκί (26/5). Και οι τρείς όμως ενδέχεται να το κάνουν σήμερα. Παραμένει εκτός ο βασικός δεξιός μπακ/χαφ Φράνκλιν (27/4). Δεν υπολογίζονται οι στόπερ Μπερχάλτερ (8/0), Λεονάρντο (7/1). Αν κάτι θα έπαιζα εδώ είναι το over αλλά με στοπάρει το ότι το Λ.Α έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.