Εκτιμήσεις για τα πρώτα παιχνίδια σε Ιταλία-Γερμανία- Αγγλία.


ΕΜΠΟΛΙ – ΠΑΝΤΟΒΑ

***Στο 2,90 μέγιστο ο άσος της Εμπολι, η Πάντοβα λίγο χαμηλότερα με ανώτατο το 2,65.

ΕΜΠΟΛΙ: Επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις σερί ήττες με το εντυπωσιακό 3-2 επί της Ρετζίνα. Τυχερή να προηγηθεί στο 7’ με 2-0, στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου δέχτηκε πίεση αλλά κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά. Αμέσως στην επανάληψη (52’) ο Ταβάνο με λόμπα έκανε το 3-0, το παιχνίδι ακολούθως απέκτησε γρήγορο ρυθμό με ευκαιρίες εκατέρωθεν. Στο φινάλε πήγε να βγάλει τα μάτια της, αφού στο 88’ και το 92’ η Ρετζίνα μείωσε σε 3-2 και είχε ευκαιρία αμέσως μετά, για το 3-3.

Γκολ-γκολ και τα έξι ματς της Εμπολι στο πρωτάθλημα, όλα over.

Ο Αλφρέντο Αλιέτι πήρε βαθιές ανάσες με τη νίκη επί της Ρετζίνα κι εν όψει Πάντοβα περιμένει ένα ανάλογο ματς, θεαματικό και με αρκετές ευκαιρίες: «Η Πάντοβα είναι πολύ δυνατή ομάδα αλλά πάντα επιτρέπει ευκαιρίες στον αντίπαλο, γιατί έχει επιθετική νοοτροπία. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι και ικανοί για να εκμεταλλευτούμε τα όποια λάθη τους, ωστόσο οφείλουμε να έχουμε απόλυτη συγκέντρωση και στα 90 λεπτά. Με τη Ρετζίνα το άνετο 3-0 έγινε 3-2 στο τέλος και κινδυνεύσαμε, δείγμα του ότι αν δεν είσαι συγκεντρωμένος μέχρι το τέλος, παθαίνεις ζημιές».

Χάνει ένα ακόμα ματς ο καλός χαφ Λάτζαρι (2/0) και ο δεξιός μπακ Βίντσι (4/0), ενώ τέθηκε νοκ-άουτ ο αριστερός μπακ Φάτιτς (2/0). Επιστρέφει, τουλάχιστον για την αποστολή αλλά δύσκολα στο αρχικό σχήμα, ο βασικός δεξιός ακραίος χαφ/εξτρέμ Μπουσέ (5/1), ενώ ο Αλιέτι προτίθεται να επιβεβαιώσει στο 100% την ενδεκάδα που κέρδισε την Ρετζίνα. Ισως μία θέση είναι διεκδικούμενη, ανάμεσα σε Μόρο και Σινιορέλι στη μεσαία γραμμή, λογικά όμως ο δεύτερος θα κρατήσει τη φανέλα βασικού, μετά την καλή εμφάνιση που έκανε τη Δευτέρα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Πελαγκότι – Φικάνια, Μόρι, Στοβίνι, Ρετζίνι – Σινιορέλι, Βαλντιφιόρι, Κόπολα – Σαπονάρα, Κοράλι, Ταβάνο.

ΠΑΝΤΟΒΑ: Μπορεί και στα δύσκολα η Πάντοβα, έπαιξε όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο κόντρα στη Μόντενα αλλά επικράτησε με 2-0, με δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο. Αδικη η αποβολή του Λεγκάτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όμως η Πάντοβα έδειξε χαρακτήρα και έφτασε στο 2-0, με το οποίο παρέμεινε στην κορυφή. «Τέτοιες νίκες, που έρχονται μέσα από τόσες δυσκολίες είναι πιο γλυκιές. Και διαμορφώνουν το χαρακτήρα μιας ομάδας, να πιστεύει ότι μπορεί να ξεπεράσει το όποιο εμπόδιο της παρουσιαστεί», είπε ο Αλεσάντρο Νταλ Κάντο.

Ο τεχνικός των «μπιανκοσκουντάτι» τόνισε ενόψει Εμπολι: «Η Εμπολι είναι εξαιρετική ομάδα και το μέτριο ξεκίνημά τους δεν μου λέει τίποτα. Εδειξαν την αξία τους στο παιχνίδι με τη Ρετζίνα και πρέπει να προσέξουμε πολύ, γιατί στην έδρα τους είναι πολύ δυνατοί. Εχουν τον κατά τη γνώμη μου πιο ταλαντούχο παίκτη της Serie B, τον Σαπονάρα, έχουν παίκτες με μεγάλη εμπειρία από τη Serie A και μια έξοχη επίθεση. Είναι κύρια ομάδα, θα ξεπεράσουν την κρίση τους και θα βρεθούν ψηλότερα, για αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Τιμωρημένοι ο πολυσύνθετος αμυντικός Λεγκάτι (6/0) και ο ταχύς ακραίος Ντραμέ (6/1). Θα χάσει το επόμενο δίμηνο ο βασικός τερματοφύλακας Πελιτσόλι (6/-5) λόγω θλάσης στους προσαγωγούς, προβάδισμα για να τον αντικαταστήσει ο 18χρονος Περίν, στο ντεμπούτο του. Ο Νταλ Κάντο θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή, υπάρχει κι η λύση του έμπειρου Κάνο, που πέρυσι ήταν βασικός στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο ταχύς Λαζάρεβιτς θα πάρει τη θέση του Ντραμέ, με τον Κατσία στην κορυφή της επίθεσης, ενώ οι Κούτολο και Ρουόπολο διεκδικούν την τρίτη θέση στη γραμμή κρούσης. Στα χαφ, έμπειρος (Μιλανέτο) αντικαθιστά έμπειρο (Ιταλιάνο), ο Τρέβιζαν θα πάρει τη θέση του Λεγκάτι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Περίν – Ντονάτι, Σκιάβι, Τρέβιζαν, Ρεντζέτι – Μπόβο, Μιλανέτο, Μαρκολίνι – Κούτολο, Κατσία, Λαζάρεβιτς.   OVER 2.5 GOALS.


ΠΕΣΚΑΡΑ – ΑΛΜΠΙΝΟΛΕΦΕ

***Στο 1,90 η νίκη της Πεσκάρα, η Αλμπινολέφε πληρώνει λίγο πιο πάνω από το 4,00.

ΠΕΣΚΑΡΑ: Ακόμα ένα παιχνίδι όσα βάλουμε και όσα φάμε, ήττα με 3-2 από τη Γιούβε Στάμπια, με πέναλτι στο 92’. Προηγήθηκε με φάουλ του Τόνι (26’), η Στάμπια το γύρισε στο 50’ (2-1) αλλά στο 72’ με ανύπαρκτο πέναλτι ο Ιμόμπιλε έκανε το 2-2. Είχε ευκαιρίες για να πάρει το παιχνίδι αλλά στις καθυστερήσεις με ανύπαρκτο επίσης πέναλτι, δέχτηκε το τελικό 3-2. «Μπορούσαμε να το αποφύγουμε, τα προβλήματα όμως που είχαμε και η αποβολή μας κόστισαν. Το ξεχνάμε και συνεχίζουμε», είπε ο Ζντένεκ Τζέμαν.

Ο τεχνικός της Πεσκάρα τόνισε ενόψει Αλμπινολέφε: «Πριν το παιχνίδι με την Στάμπια είδα τους παίκτες μου χαλαρούς, ίσως πίστεψαν ότι η αντίπαλος, που είχε μηδέν βαθμούς, θα ήταν εύκολος. Φταίω κι εγώ που δεν τους κινητοποίησα περισσότερο, στο γήπεδο φάνηκε ότι τη δίψα για τη νίκη την είχε η Γιούβε Στάμπια. Δεν πρέπει να ξαναγίνει αυτό και ελπίζω η ομάδα να έμαθε καλά το μάθημά της. Οποιο και να είναι το σύστημα στο γήπεδο, αν δεν το θέλεις περισσότερο δεν πρόκειται να κερδίσεις. Με την Αλμπινολέφε περιμένω κάτι το τελείως διαφορετικό, να δείξουμε από το πρώτο λεπτό ότι το θέλουμε περισσότερο από αυτούς» .

Γυμνή στο κέντρο άμυνας αφού οι βασικοί στόπερ Ρομανιόλι (3/0), Καπουάνο (3/0) είναι εκτός, ενώ τιμωρημένος είναι και ο Μποκέτι (3/0), που έπαιξε εξ’ ανάγκης στόπερ στη Στάμπια. Πιθανό να επιστρατευθεί ο χαφ Κασιόνε για το κέντρο της άμυνας ή να παίξει στόπερ ο δεξιός μπακ Τζανόν, μαζί με τον μοναδικό κλασικό κεντρικό αμυντικό Μπρόσκο και στο δεξί άκρο της άμυνας να πάει ο αριστεροπόδαρος Μπαλτζάνο, με τον Πετερίνι στο αριστερό. Ερωτηματικό και ο εναλλακτικός επιθετικός Μανιέρο (2/1), είναι όμως στην αποστολή και θα βρίσκεται λογικά στον πάγκο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ανανία – Μπαλτζάνο, Τζανόν, Μπρόσκο, Πετερίνι – Κασιόνε, Βεράτι, Κονέ – Σανσοβίνι, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε.

ΑΛΜΠΙΝΟΛΕΦΕ: Προσπάθησε κόντρα στην ανώτερη Σαμπντόρια, είχε ευκαιρίες για το 1-0 αλλά στην πρώτη φάση της αντιπάλου (34’) δέχτηκε το 0-1. Στο ξεκίνημα της επανάληψης η κατάσταση ξέφυγε (51’ 0-2, 57’ 0-3) και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 79’ με τον Σισέ. Στο φινάλε αποβλήθηκε ως τελευταίος παίκτης ο τερματοφύλακας Τόμασιγκ, όμως την παράβαση έκανε ο αμυντικός Ντ’ Αϊέλο. Γκολ-γκολ και τα έξι παιχνίδια της στη σεζόν, οκτώ αν συμπεριλάβουμε και αυτά του κυπέλλου. «Δεν μπορούσαμε παραπάνω αλλά είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου», είπε ο Φορτουνάτο.

Ολοι περιμένουν από Πεσκάρα και Αλμπινολέφε ένα θεαματικό παιχνίδι με πολλά γκολ και ο τεχνικός της «Λέφε» Ντανιέλε Φορτουνάτο τόνισε: «Εμείς πάμε στην Πεσκάρα με μοναδικό στόχο τη νίκη. Και δεν γίνεται να μιλήσουμε για την Πεσκάρα χωρίς να αναφερθούμε στον Τζέμαν. Με τις ομάδες του, είτε χάνουν 3-0 είτε κερδίζουν 3-0, ξέρεις ότι το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει. Τα χαρακτηριστικά της Πεσκάρα σε ωθούν και σένα να παλέψεις για το αποτέλεσμα μέχρι το 95’. Ετσι πρέπει να γίνεται, να τα δώσουμε όλα μέχρι το τέλος για να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Τιμωρημένος ο βασικός τερματοφύλακας Τόμασιγκ (6/-12), απόλυτο ντεμπούτο στην κατηγορία για τον 23χρονο Οφρέντι. Εξέτισε την ποινή του ο χαφ/αρχηγός Πρεβιτάλι (5/0) αλλά δεν είναι δεδομένη η επιστροφή του στην ενδεκάδα, καθώς ο Φορτουνάτο σκέπτεται να βάλει έναν επιθετικό ακόμα, στο πλευρό του αρχισκόρερ Κόκο και αυτός θα είναι λογικά ο Σισέ, ο οποίος πέτυχε πέντε γκολ στο εσωτερικό διπλό με την ομάδα νέων την Τετάρτη. Πλήρης ουσιαστικά η αποστολή του Φορτουνάτο, εκτός με τεχνική επιλογή οι αμυντικοί Λουόνι (1/0), Λέμπραν (1/0) και ο νεαρός χαφ Σάλβι (2/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-2-1): Οφρέντι – Ντ’ Αϊέλο, Μαλόμο, Μπεργκαμέλι, Ρεγκονέζι – Λάνερ, Χετεμάι, Τζιράσολε – Σισέ, Φόλιο – Κόκο.  OVER 2.5 GOALS και παραπάνω.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ - ΜΠΑΓΕΡΝ

*** Κάτω από τα όρια του 1,50 πλέον το διπλό, έως και το 6,80 προσφέρεται ο άσος.

*** Προϊστορία: 0-2-1. Η Μπάγερν είναι η μοναδική ομάδα της Μπουντεσλίγκα που δεν έχει νικήσει η Χοφενχάιμ. Εχει μόνο δύο ισοπαλίες σε έξι ματς εντός – εκτός.

*** Δέκα σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις με τέρματα 28-0 έχει η Μπάγερν. Δέχτηκε γκολ μόνο στην πρεμιέρα με την Γκλάντμπαχ και ακολούθησαν 928 λεπτά με λευκό παθητικό.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Παρά το 4-0 στο Μάιντζ και το 3-1 επί της Βόλφσμπουργκ ο Χόλγκερ Στανισλάφσκι προειδοποιούσε ότι υπήρχαν χτυπητές αδυναμίες στην ομάδα του και αυτές βγήκαν… μαζεμένες στην Κολωνία. Ευάλωτη στις αντεπιθέσεις και ανήμπορη να διασπάσει τη σφιχτή άμυνα των γηπεδούχων, ηττήθηκε απολύτως δίκαια με 2-0 και ο κόουτς παρομοίασε τους παίκτες του με «πικρά παιδιά που αψηφούν ξανά και ξανά τις συμβουλές των γονιών τους»!

Ηταν όμως μια εμφάνιση πράγματι αναπάντεχη με βάση την εικόνα που έβγαζε έως τώρα η ομάδα, η οποία πρώτη φορά στη σεζόν δεν βρήκε δίχτυα. Παρέμεινε όμως στην τέταρτη θέση (πέμπτη μετά τη χθεσινή νίκη της Στουτγάρδης) με απολογισμό 4-0-3 και ο «Στάινι» ελπίζει τώρα ότι το όνομα «Μπάγερν» θα συσπειρώσει τους παίκτες του και θα μιμηθούν την αντίδραση που είχαν έπειτα από τις δύο προηγούμενες ήττες της σεζόν (σε αμφότερες ακολούθησαν δύο σερί νίκες).

«Πιστεύω ότι η Μπάγερν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα με τεράστια διαφορά. Βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση και μοιάζει αυτή τη στιγμή άτρωτη. Οπως και να έχει όμως, θέλουμε να νικήσουμε τους μελλοντικούς πρωταθλητές. Αυτή είναι μια ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε με ποιον τρόπο μπορεί να ανταποκριθεί σε μια τέτοια πρόκληση η νεανική ομάδα μας».

Θα ήταν πολύ καλύτερα για αυτόν αν είχε πλήρη αποστολή, η αλήθεια είναι όμως ότι ποτέ δεν προέβαλε ως δικαιολογία τις (πολλές) απουσίες. Παρότι ο αρχηγός / χαφ Σαλίχοβιτς (4/3) κατέβαλε αγώνα δρόμου να επιστρέψει, θα περιμένει τελικά άλλη μία εβδομάδα, όπως και οι μέσοι Βούκσεβιτς, Βάις που λείπουν από την αρχή της σεζόν. Αντίθετα φαίνεται ότι ο επιθετικός Ιμπίσεβιτς θα είναι πρώτη φορά φέτος στην αποστολή (φορ). Λείπει ξανά ο μέσος Τζόνσον (5/0) και ο στόπερ Γιάισλε (0/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Στάρκε – Μπεκ, Φόρσα, Κόμπερ, Μπρααφχάιντ – Ρούντι, Κάιζερ, – Ομπάσι, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Σίγκουρντσον - Μπάμπελ.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούτε η Μάντσεστερ Σίτι μπόρεσε να προβάλει σθεναρή αντίσταση απέναντί της, καθώς με ακόμα δύο γκολ του Γκόμεζ (38’, 45’) «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο τη νίκη (2-0) και στη συνέχεια απείλησε με συντριβή την άβγαλτη Αγγλίδα, που πήρε ένα σκληρό μάθημα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Το μόνο που κατάφεραν οι Αγγλοι ήταν να… ζητήσουν δύο πέναλτι (μεταξύ μας το ένα ήταν), αλλά δεν το επικαλέστηκαν φυσικά ως δικαιολογία αφού ο Τζόι Χαρτ ήταν ο καλύτερος παίκτης τους.

Δέκα διαδοχικές νίκες με τέρματα 28-0 γράφει πλέον το κοντέρ και το ερώτημα είναι πότε θα χρειαστεί να επέμβει καταλυτικά σε ένα ματς ο Μάνουελ Νόιερ, αφού έως τώρα είναι σχεδόν… θεατής! Οι Βαυαροί αμύνονται με τρόπο… απελπιστικό για τους αντιπάλους αφού βρίσκονται συνέχεια στο κατόπι τους προσπαθώντας να κλέψουν. Ο Ριμπερί βρίσκεται σε… οργιώδη κατάσταση (τρία γκολ, έξι ασίστ στη σεζόν) και ο Γκόμεζ τα στέλνει όλα μέσα, έχοντας ήδη 12 γκολ σε 10 ματς! Ο Ρόμπεν είναι διαθέσιμος, αλλά μπήκε αλλαγή στα δύο τελευταία αφού υπό τέτοιες συνθήκες είναι σχεδόν… περιττός!

Για να… σοβαρευτούμε, ο Ολλανδός έχει καλές πιθανότητες να είναι στη βασική ενδεκάδα απέναντι στη Χοφενχάιμ. «Εγώ και το επιτελείο μου δουλεύουμε σκληρά να διατηρήσουμε το κίνητρο στην ομάδα. Ολοι ξέρουμε ποιος είναι ο κίνδυνος έπειτα από ένα τέτοιο σερί αποτελεσμάτων»είπε ο Γιουπ Χάινκες και πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα όμως δεν έχουμε πετύχει ακόμα τίποτα. Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς αλλά να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Αν το κάνουμε αυτό είμαι αισιόδοξος για τη νίκη. Αν και πάντα ήταν σκληρή μια επίσκεψη στην έδρα της Χοφενχάιμ».

Δεν αποκλείεται να κάνει ένα σχετικό rotation ο τεχνικός της Μπάγερν, με πιθανή έκπληξη την παρουσία του νεαρού Αλάμπα αντί του Ριμπερί στην ενδεκάδα. Ο Μπαντστούμπερ ανάρρωσε κι ενδέχεται να παίξει δεξιός μπακ στην θέση του Ραφίνια.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Νόιερ – Ραφίνια (Μπαντστούμπερ), Μποάτενγκ, Βαν Μπούιτεν, Λαμ – Λουίς Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ – Ρόμπεν, Μίλερ (Κρόος), Ριμπερί (Αλάμπα) - Γκόμεζ OVER 2.5 GOALS και OVER 3.5 GOALS.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. – ΝΟΡΙΤΣ

*** Στο 1,15-7,05-16,90 το σετάκι κατά μέσο όρο. 
*** Και τα 15 γκολ που έχει σκοράρει η Γιουνάιτεντ κόντρα στη Νόριτς σε επίπεδο Πρέμιερ είχαν έλθει όλα πριν το 60'.

*** Η Γιουνάιτεντ έχει 18 συνεχόμενες νίκες στο «Ολντ Τράφορντ»! Εχει σκοράρει σε 33 συνεχόμενα ματς εντός έδρας, έχοντας 31 νίκες στο συγκεκριμένο διάστημα.

*** Ο Ρούνι έχει έξι γκολ και μια ασίστ στα 8 τελευταία ματς εντός έδρας. Εχει πετύχει 10 γκολ, στα τελευταία έξι που ξεκίνησε στην ενδεκάδα.

*** Η Γιουνάιτεντ έχει επιτρέψει τα περισσότερα σουτ στην εστία της (85) από κάθε άλλη ομάδα στην Πρέμιερ φέτος.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.:
 Απίστευτο παιχνίδι το βράδυ της Τρίτης κόντρα στη Βασιλεία. Προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο δείχνοντας ότι είχε καθαρίσει το παιχνίδι, απλά δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο, η Βασιλεία το γύρισε σε 2-3 και πρέπει να λέει και ευχαριστώ που ισοφάρισε με τον Γιανγκ στο 90'! «Σε όλο το παιχνίδι ήμασταν απρόσεχτοι. Παίξαμε και καλό ποδόσφαιρο, ιδίως στο πρώτο μέρος, τα χαλάσαμε όλα στο 2ο με την απροσεξία μας»,είπε ο Φέργκιουσον, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει πολλά αγωνιστικά προβλήματα.

Αξιο αναφοράς ότι δεν έπαιξε για δεύτερο ματς ο Ρούνι και πάλι η εμφάνισή της ήταν προβληματική και γκέλαρε. 1-1 με τη Στόουκ το περασμένο Σάββατο, κακή εμφάνιση και λόγω τύχης και καλού παιχνιδιού του Ντε Χέα πήρε το βαθμό. «Πρέπει να ρίξουμε λίγο τη μύτη μας και να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί στα αμυντικά μας καθήκοντα. Υπάρχει μια έπαρση στον τρόπο παιχνιδιού μας αυτή τη στιγμή. Μπορεί οι θεατές να ευχαριστιούνται θέαμα, όμως μ' αυτόν τον τρόπο δεν παίρνεις πρωταθλήματα και τίτλους», τόνισε ο Φέργκιουσον.

Πολύ ευχάριστα τα αγωνιστικά νέα, από τη στιγμή που και ο Ρούνι (5/9) και ο Ερνάντες (5/2) ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και είναι στη διάθεση του σερ Αλεξ. Δεν προλαβαίνει και πάλι ο Σμόλινγκ (5/1), έξω τρεις-τέσσερις μακροχρόνιοι (Κλέβερλι, Βίντιτς), που αναμένεται να επιστρέψουν μετά το διάλειμμα των εθνικών ομάδων. Παίζεται η θέση στο δεξί άκρο της άμυνας ανάμεσα στον Βαλένσια (είχε χρησιμοποιηθεί ως λύση ανάγκης στο πρωτάθλημα) και στον Φάμπιο, που ξεκίνησε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντε Χέα – Βαλένσια (Φάμπιο), Φέρντιναντ, Τζόουνς, Εβρά – Νάνι, Φλέτσερ, Αντερσον, Γιανγκ – Ρούνι, Ερνάντες.

ΝΟΡΙΤΣ: Με την ψυχολογία στα ύψη πάει στο «Ολντ Τράφορντ», έχοντας πάρει το βράδυ της Δευτέρας τη δεύτερη κολλητή της νίκη στο πρωτάθλημα. Δίκαιο 2-1 επί της Σάντερλαντ και αν εξαιρεθεί το τελευταίο 25λεπτο, όπου πιέστηκε, ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

«Είναι μια αρχή. Κερδίζοντας εκτός έδρας την Μπόλτον την προηγούμενη εβδομάδα και παίρνοντας την πρώτη νίκη εντός κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα», είπε ο Λάμπερτ, συμπληρώνοντας για το ταξίδι στο «Ολντ Τράφορντ» με αρκετή δόση χιούμορ: «Είναι ένα εύκολο παιχνίδι... Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Οι περισσότερες ομάδες έχουν χάσει πριν καν μπουν στο γήπεδο κόντρα στη Γιουνάιτεντ, όμως έχω το δικό μου τρόπο για να αντιμετωπίσω τη συγκεκριμένη ψυχολογία»…

Νέο πρόβλημα ο φορ Βον (3 αλλ./0), που θα λείψει τουλάχιστον τέσσερις μήνες.

Δύσκολα θα τα καταφέρουν οι δύο στόπερ Γουόρντ (0/0) και Γουίτμπρεντ (2/0), σίγουρα έξω ο τρίτος Αγιάλα (1/0), μεγάλο πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας από τη στιγμή που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο Ντε Λάετ (4/0), ο οποίος είναι δανεικός από τη Γιουνάιτεντ. Δεν έχει πλέον χειροπιαστές λύσεις, οι Μπάρνετ και Μάρτιν αναμένεται να συνεχίσουν, όπως και στο παιχνίδι με τη Σάντερλαντ. Χάνει, όπως όλα δείχνουν, την ευκαιρία ο Λάμπερτ να παίξει με τρεις στόπερ, όπως έκανε με την Τσέλσι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ράντι – Νότον, Ρ. Μάρτιν, Μπάρνετ, Τίρνι – Τζόνσον, Φοξ – Πίλκινγκτον, Χούλαχαν, Μπένετ – Μόρισον. NO GOAL.


ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ - ΜΑΝ. ΣΙΤΙ

*** Στο 6,85 η ανώτερη τιμή του άσου, στο 1,61 του διπλού. Λίγο κάτω από 1,60, πάντως, στις περισσότερες εταιρίες. 
*** Η Σίτι δεν έχει ηττηθεί από την Μπλάκμπερν στα τελευταία επτά παιχνίδια (4 νίκες, 3 ισοπαλίες). Μάλιστα, έχει τις τέσσερις νίκες της στα πέντε τελευταία.

*** Η Μπλάκμπερν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της μόλις μια φορά στα τελευταία 8 εντός έδρας. Εχει μάλιστα, μόλις δύο νίκες στα 10 προηγούμενα στο «Ιγουντ Παρκ». 

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: 
Δεν κατάφερε να συνεχίσει σε ψηλούς ρυθμούς έπειτα από το 4-3 κόντρα στην Αρσεναλ. Επέστρεψε στις γνωστές και... φυσιολογικές της εμφανίσεις, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από τη Νιούκαστλ. Κακή εικόνα σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, το σκορ έπρεπε να είναι μεγαλύτερο. Είχε μειώσει κόντρα στη ροή του αγώνα σε 2-1 στο 37' με τον Ολσον, ο ίδιος αποβλήθηκε στο 3-1 (πιθανότατα φάουλ, είχε δοκάρι αμέσως πριν) στο δεύτερο ημίχρονο, κάνοντας το έργο των «καρακαξών» ακόμη πιο εύκολο.

«Δεν ήταν μια καλή Μπλάκμπερν αυτή που παρουσιάστηκε. Δεν κάναμε καλή εμφάνιση. Η ομάδα είναι πολύ καλύτερη απ' όσο δείξαμε. Πρέπει να έχουμε πολύ περισσότερη θέληση και καρδιά στο παιχνίδι μας. Δεν πρέπει να δεχόμαστε φτηνά γκολ», είπε ο Σάμπα, που κάλεσε τους συμπαίκτες του να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τιμωρημένος είναι ο μπακ/χαφ Ολσον (6/0), απώλεια για τη μεσαία γραμμή. Αμφίβολοι ο ποιοτικός χαφ Νταν (3/0) και ο Σαλγάδο (5/0), έξω παραμένει ο στόπερ Νέλσεν (1/0), που όμως είναι αρκετά καλύτερα και αναμένεται να επιστρέψει μετά τη διακοπή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ρόμπινσον – Σαλγάδο, Νταν, Σάμπα, Ζιβέ – Ν’ Ζονζί, Χόιλετ – Ρόκινα, Φορμίκα, Πέντερσεν – Γιακούμπου.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Καζάνι που βράζει η Σίτι μετά την ήττα με 2-0 από την Μπάγερν την Τρίτη. Κακή εμφάνιση από τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι, δεν κατάφεραν να κοιτάξουν στα μάτια την πολύ πιο έμπειρη αντίπαλό τους.

Τα χειρότερα ήρθαν από τη συμπεριφορά του Κάρλος Τέβες. Ο Αργεντινός άσος φέρεται να έχει αρνηθεί στον Ιταλό τεχνικό να περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι. Εξαλλος ο Μαντσίνι μετά το τέλος του αγώνα: «Τελείωσε για μένα και για την ομάδα. Δεν πρόκειται να ξαναπαίξει. Θέλω να τον διώξουμε». Ο ίδιος ο Τέβες δήλωσε ότι ποτέ δεν αρνήθηκε να παίξει και έγινε παρεξήγηση στον πάγκο: «Θέλω να απολογηθώ στους οπαδούς μας. Καταλαβαίνουν και βλέπουν ότι όταν βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο δίνω τα πάντα για την ομάδα. Εκανα το ζέσταμά μου και ήμουν έτοιμος να παίξω. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, απλά να αναφέρω ότι ποτέ δεν αρνήθηκα να περάσω ως αλλαγή». Η διοίκηση, πάντως, τιμώρησε με το ανώτατο επιτρεπτό πρόστιμο τον Τέβες, με δύο εβδομάδες. Τελειωμένος οριστικά από την ομάδα, ήδη μπήκε πωλητήριο κοντά στα 20 εκ. λίρες, φέρεται η Σίτι να έχει αρνηθεί ήδη πρόταση της Γουέστ Χαμ για δανεισμό του Αργεντινού…

Μια ιστορία που σίγουρα σηκώνει πολλή συζήτηση. Ιδίως έπειτα από τα τερτίπια του Αργεντινού το καλοκαίρι, που ήθελε πάση θυσία να φύγει και επιζητούσε συνεχώς τη μεταγραφή του. Εν τέλει δεν βρέθηκε ομάδα, ο Μαντσίνι τον καλοδέχτηκε στο ρόστερ, του έδωσε χρόνο συμμετοχής παρότι δεν ήταν 100% έτοιμος, όμως ήταν σχεδόν σίγουρο ότι ο Τέβες θα δημιουργούσε εκ νέου πρόβλημα. Δεν έδεσε ποτέ με τη Σίτι, ποτέ δεν ήταν απόλυτα ευχαριστημένος.

Μικροπρόβλημα δημιούργησε και ο Τζέκο κατά την αλλαγή του, το οποίο πάντως ξεπεράστηκε άμεσα, αφού ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά του. Πανικός από το... πουθενά για τους «σίτιζενς».

Πλην του Τέβες (3/0), ουσιαστικά πλήρης η αποστολή. Στον πάγκο λογικά ο Ντε Γιονγκ (1/0), πήρε χρόνο συμμετοχής στο ματς με την Μπάγερν και δείχνει ολοένα πιο έτοιμος από το σοβαρό του τραυματισμό.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Χαρτ – Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί – Γ. Τουρέ, Μπάρι – Σίλβα, Νασρί, Αγουέρο – Τζέκο.  OVER 2.5 GOALS. GOAL/GOAL και 2.

ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ - ΠΡΕΣΤΟΝ
*** Αουτσάιντερ του 3,30-3,40 ο άσος, στο 2,00-2,10 το διπλό.
ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ: Ισοπαλία με... γεύση νίκης στο 2-2 με τη Χάντερσφιλντ. Με πολύ άγχος η Λέιτον, δεν έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο και το εις βάρος της 2-0 στο 67' προδίκαζε ακόμη μια ήττα. Δεν το έβαλε κάτω, με την αποβολή αντιπάλου στο 84' να αλλάζει άρδην το σκηνικό και σε ένα δραματικό φινάλε οι Λονδρέζοι βρήκαν το κουράγιο να πετύχουν δύο γκολ.

Ανάσες στο πρόγραμμα και σκληρή δουλειά, με τον Σλέιντ όπως συνήθως να αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με θετική σκέψη, πιστεύοντας πως σύντομα θα σταματήσει η βαθμολογική κατηφόρα της ομάδας του. «Ηταν η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που είχαμε μια καθαρή εβδομάδα, ώστε να ηρεμήσουμε και να δουλέψουμε απρόσκοπτα. Είμαστε θετικοί, υπάρχει πίστη και αισιοδοξία σε όλους μας και πιστεύουμε πως αυτό το αποτέλεσμα και ο τρόπος που ήρθε στο Χάντερσφιλντ, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια. Τα σημάδια υπήρξαν στα δύο τελευταία μας, τώρα πλέον είναι στο χέρι μας να τα κάνουμε πράξη και να πανηγυρίσουμε μια νίκη».

Τρεις σημαντικές επιστροφές στο αγωνιστικό κομμάτι, αφού εξέτισε τρεις ο βασικός μπακ/στόπερ Κάθμπερτ (6/0), υπολογίζεται κανονικά ο δανεικός δυναμικός χαφ Κλαρκ (3/0), που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στην ομάδα που ανήκει, αλλά και ο έμπειρος φορ Κιούρετον (6/0) που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Με πρόβλημα έφυγε από το Χάντερσφιλντ ο βασικός δεξιός μπακ Ομοζούσι (9/0) και υπάρχει μια σχετική αμφιβολία για τη συμμετοχή του, ενώ όλα δείχνουν πως θα χάσουν δεύτερο στη σειρά ο καλός αριστερός φουλ μπακ Ντάνιελς (9/0) και ο επιθετικός μέσος Σμιθ (9/2).

Σταθερά εκτός πλάνων η τριάδα των κίπερ, οι δανεικοί Μπάτον (1/0) και Αλνγουικ (3/0) και ο βασικότατος πέρσι Τζόουνς (0/0) και ο ενίοτε βασικός φορ Τεκέ (3 αλλ./0).

ΠΡΕΣΤΟΝ: Εβδομη διαδοχική νίκη και ύστερα από το...ακατάλληλο για καρδιακούς 4-3 στο εξ αναβολής με τη Γουίκομ, βρίσκεται μια ανάσα από την κορυφή. Μπροστά κούκλα και πίσω πανούκλα η Πρέστον, μόλις στο 9' είχε κάνει το 2-0 και πριν βγει το ημίωρο βρέθηκε να κυνηγάει έχοντας δεχτεί τρία γκολ. Απλά πιο ουσιαστική στην επανάληψη, κατάφερε να μετατρέψει σε δύο γκολ την πίεση που άσκησε στο 15λεπτο 60'-75' και να σβήσει το ματς με μεγάλη προσοχή.

Καλά τα σερί, αλλά πίσω μετράει ήδη 13 γκολ παθητικό και ο Φιλ Μπράουν φωνάζει πρώτα και πάνω από όλα για καθαρά δίχτυα. «Δεν χρειάζεται να σκοράρεις τέσσερα γκολ για να κερδίσεις, ομολογώ ότι μου αρέσει αρκετά το ποδόσφαιρο που κάνουμε από τη μέση και μπροστά, όμως ήμουν πάντα οπαδός των σκληρών ομάδων. Μ' αρέσουν τα καθαρά δίχτυα, αυτή είναι η φιλοσοφία μου και κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να δουλεύουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Σε ότι αφορά τα της αποστολής, εξέτισε μία ο επιθετικός αριστερός μπακ Πάρι (8/0) και πιέζει για φανέλα βασικού, μπήκε στο πρόγραμμα προπόνησης ο βασικός κίπερ Τέρνερ (6/0) και ενδεχομένως να τον δούμε έστω και στον πάγκο σήμερα.

Παραμένει στο ιατρικό δελτίο ο νεαρός στόπερ Ντιβάνεϊ (3/0). OVER 2.5 GOALS.
ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ. - ΤΣΑΡΛΤΟΝ*** Φαβορί του 2,20 ο άσος, στο 3,10-3,20 το διπλό, χωρίς ουσιαστικές διαφορές το σετ.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.: Τα είχε όλα εκτός από το γκολ και μοιραία...ανέστησε τη Γουίκομ, από την οποία έχασε με 1-0. Δεν ήταν κακή η Σέφιλντ Γιουν., είχε τον έλεγχο - αν και φλύαρα- στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως όταν η μπάλα έφτανε στην αντίπαλη εστία έμοιαζε με καυτή πατάτα.

Απογοήτευση που χάθηκε ένα παιχνίδι κόντρα σε μια αν μη τι άλλο βατή αντίπαλο, αλλά ταυτόχρονα και πίστη ότι στη μεγάλη σημερινή κόντρα η ομάδα του θα φανερώσει τα σωστά σημάδια αντίδρασης από τον Γουίλσον. «Αισθανόμαστε φρικτά, μισούμε τις ήττες και μάλιστα με τέτοιο τρόπο αφού τα είχαμε όλα εκτός από το γκολ. Πιστεύω ότι είναι ευτύχημα που έρχεται αμέσως το παιχνίδι με την Τσάρλτον, μας δίνει το απαραίτητο τσίτωμα για να επανακάμψουμε. Δεν μπορώ να ψέξω τους παίκτες μου, όμως ξέρουν και αυτοί πως χρειάζεται περισσότερη ουσία, ειδικά τώρα που καλούμαστε να κοντράρουμε μια αντίπαλο η οποία όχι μόνο έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν, αλλά θα είναι και σίγουρα στη μάχη της ανόδου».

Εφυγε με ενοχλήσεις από το Γουίκομ ο βασικός αριστερός μπακ Γουίλιαμς (3/0) αλλά τις ξεπέρασε και είναι κανονικά στην αποστολή, ενώ μετά από έξι που έχασε λόγω τραυματισμού, βρίσκεται στην αποστολή ο εργατικός Μοντγκόμερι (5/1).

Δύσκολα θα ισχύσει κάτι ανάλογο για τον έτερο χαφ, τον σκληροτράχηλο ΜακΑλιστερ (3/0), ενώ σταθερά νοκ άουτ βρίσκονται ένας-δυο μακροχρόνιοι.

ΤΣΑΡΛΤΟΝ: Ξεπέρασε ανώδυνα το σκόπελο της ΜΚ Ντονς στο εκτός 1-1 που πήρε την Τρίτη. Ματς με δύο όψεις, για μια Τσάρλτον που στο πρώτο μισό του δεν έδειξε να έχει τα πατήματα και δίκαια έμεινε πίσω από το 21' με πέναλτι. Αποφασιστικό το λουκ των Λονδρέζων μετά την ανάπαυλα, πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες και φάνηκαν πιο ζωντανοί, με την ισοφάριση τελικά να έρχεται στο 75'.

Τη σεζόν 06/07 αυτή η μονομαχία γινόταν για την Πρέμιερ, παρόλα αυτά ακόμη και τώρα διατηρεί όλα τα στοιχεία μιας δυνατής κόντρας, με τον Κρις Πάουελ να αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες της αποστολής που έχει μπροστά της η ομάδα του. «Σίγουρα και αυτοί δεν θα νοιώθουν πολύ άνετα αφού ξέρουν πως έρχονται αντιμέτωποι με μια ομάδα που δεν έχει χάσει ακόμη στο δρόμο, όμως και από την πλευρά μας δεν γίνεται να μην παραδεχτούμε πως η Σέφιλντ Γιουν. έχει παίκτες επιπέδου Τσάμπιονσιπ και τρομερή έδρα. Θα χρειαστεί να προσέξουμε το πρώτο 20λεπτο στο οποίο πιστεύω ότι θα περάσουμε σημαντική πίεση, από εκεί και πέρα πάμε με τρομερή ψυχολογία και δεν νομίζω ότι θα φανούμε επηρεασμένοι από το μεσοβδόμαδο. Ετσι κι αλλιώς το φετινό μας ρόστερ, μου προσφέρει επιλογές αν το κρίνω σκόπιμο».

Πρακτικά φουλ αποστολή, από την οποία εξακολουθεί εκτός ο αναπ/κός επιθ. χαφ Πρίτσαρντ (3 αλλ./0). OVER 2.5 GOALS και GOAL/GOAL.
ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ - ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ

*** Στο 2,25-2,40 ο άσος, έχει μια τάση για μάζεμα. 2,90-3,10 το διπλό.


ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ: Τίτλοι τέλους στο μικρό σερί των τριών νικών, μετά το 3-1 από την πρωτοπόρο Τσάρλτον. Ουσιαστικά η Τσέστερφιλντ πλήρωσε ένα κακό πρώτο μέρος που έκανε, με το εις βάρος της 2-0 να βαραίνει την αποστολή της. Ανέβασε κατακόρυφα την εμφάνιση της μετά την ανάπαυλα και μείωσε στο 72', όμως παρά τη μαζική αντεπίθεση δεν έφτασε στην ισοφάριση, αντιθέτως δέχθηκε και ένα τρίτο γκολ στα χασομέρια.


Μια νέα αμφιβολία για το σημερινό, αφού κουβαλά ένα πρόβλημα στο πόδι από το ματς με την Τσάρλτον ο βασικός στόπερ Γκράουντς (6/0). Θα χρειαστεί να περάσει από έλεγχο ετοιμότητας και αν δεν τα καταφέρει τότε θέση στην ενδεκάδα θα βρει ο δεξιός μπακ/στόπερ Χόλντεν, μια καλή επιλογή με πείρα.
Στα υπόλοιπα δεν έχει αλλάξει κάτι, έτσι συνεχίζουν εκτός ο βασικός κίπερ Λι (8/0), ο έμπειρος φορ Λέστερ (6/1) και οι ποιοτικοί χαφ Νίβεν (4/0) και Ματίς (4/0).

ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ: Υστερα από ένα καρέ αγώνων χωρίς νίκη, χαμογέλασε με το πιο άνετο από όσο φαντάζει, 1-0 επί της Γουόλσολ. Μεστή εμφάνιση από την Κόλτσεστερ, η οποία είδε τη δουλειά της να γίνεται απλή στο 33', όταν κέρδισε αποβολή αντιπάλου και άνοιξε το σκορ με πέναλτι. Μονόδρομος η υπόλοιπη μια ώρα του αγώνα, με τους «U's» να κατασκηνώνουν στην αντίπαλη περιοχή, αλλά να πέφτουν πάνω σε έναν φανταστικό κίπερ.

Με μία μόλις ήττα στα έξι τελευταία, είναι φυσιολογικό λοιπόν πως το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό και ο Τζον Γουόρντ εκτιμά ότι η ομάδα του είναι στο σωστό δρόμο. «Ειχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, σχεδόν έχουμε αντιμετωπίσει τις περισσότερες ομάδες που είναι στην πρώτη δεκάδα και τα δείγματα της φόρμας μας είναι άκρως ικανοποιητικά. Προσπαθούμε να διορθώσουμε κάποια κακώς κείμενα, ειδικά σε ότι αφορά το δημιουργικό κομμάτι και όλη αυτή η δουλειά θα αρχίσει να φαίνεται παροδικά. Το σημαντικότερο στο ματς με τη Γουόλσολ ήταν η νίκη, μας έλυσε ψυχολογικά και ξαναβρήκαμε την αυτοπεποίθηση μας» .

Ελειψαν από τη νίκη με τη Γουόλσολ τόσο ο βασικός κίπερ Κάζινς (9/0) όσο και ο αναπ/κός φορ Γκιλέσπι (6 αλλ./1). Ο πρώτος παραμένει και σήμερα εκτός, με τον σίγουρο Γουίλιαμς (1/0) να συνεχίζει κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Γκιλέσπι ξεπέρασε το πρόβλημα του και ταξίδεψε με την αποστολή. Τρίτη αγωνιστική εκτίει ο εργατικός χαφ Ο' Τούλ (8/0).  GOAL/GOAL.



ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ - ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ.

*** 2,40-2,50 ο άσος, 2,80-2,90. Πάνω-κάτω το σετ του ανοίγματος.

*** Με 1.000 οπαδούς η Σέφιλντ Γουέν.


ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ: 
Μεγάλο διπλό με 2-1 στο Μπόρνμουθ και όχι μόνο παραμένει αήττητη, αλλά σημείωσε και το πέμπτο διαδοχικό της τρίποντο. Δύσκολο πρώτο 45λεπτο για τη Χάρτλπουλ που πέρασε στιγμές πίεσης στην περιοχή της και βρέθηκε πίσω στο 35', καταφέρνοντας όμως με εκπληκτικό φάουλ στο 42' να ισοφαρίσει. Πιο γεμάτη εμφάνιση στην επανάληψη, χωρίς τις μεγάλες φάσεις δεν σταμάτησε να ψάχνει τη νίκη και ανταμείφθηκε στο 87' ύστερα από τρομερό σουτ.

Εν μέσω αυτής της εξαιρετικής αγωνιστικής κατάστασης φτάνει το σημερινό δυνατό τεστ με τη Σέφιλντ Γουέν., ένα πραγματικό τεστ χαρακτήρα για τη φετινή Χάρτλπουλ, με τον Μικ Γουόντσγουορθ να παραδέχεται πως η ομάδα του θα πρέπει να πιάσει το 100% της απόδοσης της προκειμένου να πάρει αποτέλεσμα. «Αν σκοπεύουμε να παραμείνουμε σε υψηλές πτήσεις, τότε αυτά είναι τα παιχνίδια που θα χρειαστεί να κάνουμε την υπέρβαση και να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο γήπεδο. Το γήπεδο λογικά θα είναι γεμάτο, η αντίπαλος μας έχει ποιότητα, όνομα και το θετικό ότι πέρσι μας κέρδισε τρεις φορές, όμως εμείς έχουμε ενθουσιασμό και φόρμα. Δεν θα είναι απλό, αλλά βλέπω τα πρόσωπα των παιδιών στα αποδυτήρια και διακρίνω πίστη και θέληση».

Απουσίασε από το τελευταίο ο πασπαρτού μπακ Ράιτ (3/0), όμως προπονήθηκε και αναμένεται να βρεθεί έστω και στον πάγκο. Αυτός που θα απουσιάσει είναι ο πανύψηλος και ενίοτε βασικός φορ Λάρκιν (2/0), ο οποίος χτύπησε σε μεσοβδόμαδο αγώνα των ρεζερβών.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ.: Με τον φορ Μέιντιν να βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι και να ματώνει δύο φορές τα αντίπαλα δίχτυα, ξεπέρασε άνετα με 3-0 το εμπόδιο της Εξετερ και ανέβασε την αυτοπεποίθηση της. Δεν ενθουσίασε σε καμιά περίπτωση η Σέφιλντ Γουέν., όμως ήταν εμφανώς ουσιαστικότερη και πιο ομάδα από την αντίπαλο της, καθαρίζοντας το παιχνίδι σε ένα τρίλεπτο (1-0 40', 2-0 43').

Δείχνει να στρίβει κάπως, αλλά το σημερινό είναι το πραγματικό τεστ αξιοπιστίας για την ομάδα του Μέγκσον, ο οποίος φυσικά ζητά από τους παίκτες του να μην...ξανακυλήσουν στα λάθη του παρελθόντος. «Πιστεύω ότι έχουμε πετάξει από πάνω μας την απογοήτευση από το ματς με τη Στίβενεϊτζ, αλλά προς Θεού μην σβήσουμε τις μηχανές. Αυτό το ματς με τη Χάρτλπουλ αποτελεί ένα πολύ μεγάλο ερώτημα για όλους μας, αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που θα μπει με ενθουσιασμό αλλά και με τη δυναμική της έδρας, άρα χρειάζεται να είμαστε ψύχραιμοι και με καθαρό μυαλό. Πάνω από όλα αμυντική προσήλωση, έχουμε δεχτεί πολλά γκολ μακριά από το σπίτι μας και αυτό μας έχει σκοτώσει, άρα θέλω πολύ προσοχή και καθαρό μυαλό» προειδοποιεί ο Μέγκσον.
Δεν θα καταφέρει να δώσει το παρών για δεύτερο δίνει ο ποιοτικός χαφ Πράτον (9/1), γύρισαν οι δύο φορ, ο νεοαποκτηθείς Λόου (2/0) και ο ενδεκαδάτος Ο' Γκρέιντι (2/0), όμως ο πρώτος αισθάνεται μερικές ενοχλήσεις και δίνεται ως ελαφρά αμφίβολος. Την τρίτη αγωνιστική της ποινής του εκτίει ο σταρ αριστερός εξτρέμ Τζόνσον (2/0).  OVER 2.5 GOALS.
ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ - ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ*** 2,50-2,60 με μικρή ανοδική τάση ο άσος, στο 2,60-2,80 το διπλό που μαζεύτηκε κάπως.

ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ: Πειστικότατη στη νίκη με την Τσέλτεναμ, ακόμη πιο πειστική και ώριμη στο 2-1 μέσα στο Μπράντφορντ. Της πήρε ένα ημίωρο προκειμένου να βρει τα πατήματά της και το πλήρωσε με το γκολ που δέχθηκε από πέναλτι στο 26'. Ισοφάρισε στο ημίωρο και αυτό ήταν το σημείο-κλειδί, αφού από εκείνη τη στιγμή έφερε το ματς απόλυτα στα μέτρα της και με ένα εξαιρετικό δεύτερο μέρος πήρε πεντακάθαρα τη νίκη (2-1 57').

Σε πολύ καλά επίπεδα το κλίμα στους «ντονς», και πως αλλιώς μετά από δύο διαδοχικές και πραγματικά εμφατικές νίκες, με τον Τέρι Μπράουν να αντιμετωπίζει πολύ συγκρατημένα το σημερινό: «Το να πω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από την ποιότητα του ποδοσφαίρου που παίξαμε στα τελευταία ματς, θα είναι ψέμα. Ομως όλο το μυστικό είναι να αρχίσουμε να ανεβάζουμε τα διαστήματα αυτών των εμφανίσεων και να αποκτήσουμε τη διάρκεια που κάνει τη διαφορά. Για μένα το ματς με την Τζίλιγχαμ είναι ένα μεγάλο τεστ σε αυτό το ζήτημα πάνω, αφού κοντράρουμε μια εξίσου ανεβασμένη αντίπαλο με εμπειρία και επικίνδυνους παίκτες, όμως παίζουμε στην έδρα μας και θα ήταν αφελές να πω ότι δεν περιμένω έστω και δύσκολα, άλλη μια νίκη».Απουσίασαν ο τεχνίτης μέσος Γουέλαρντ (8/1) και ο ευέλικτος εξτρέμ Τζιλάλ (4/0), με τον πρώτο να επιστρέφει και τον Τζιλάλ να παραμένει εκτός και σήμερα. Φυσικά σταθερά εκτός από την προετοιμασία, ο στόπερ Μιτσελ-Κινγκ (αποκτήθηκε με την προοπτική να ξεκινά βασικός). Ετοιμος θεωρείται και ο ταχύτατος φορ Αντεμένο (6/1) και είναι στην ευχέρεια του Μπράουν το αν τελικά θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή.

ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ: Δεύτερη διαδοχική νίκη και μετά το 3-1 κόντρα στην Μπέρτον, έφυγε αρκετή από την πίεση που υπήρχε στα αποδυτήρια. Δύσκολο πάντως το πρώτο μέρος (1-1) για την Τζίλιγχαμ, αφού δεν κατόρθωσε να πιάσει ένα στοιχειώδη ρυθμό απέναντι σε μια πιο ρολαρισμένη αντίπαλο. Εμφανώς βελτιωμένη μετά το ημίχρονο, έκανε το ιδανικό ξεκίνημα με δύο απανωτά γκολ (2-1 49', 3-1 50'), ενώ το έργο της απλουστεύτηκε περισσότερο από τις αποβολές των αντιπάλων της στο 56' και στο 79'.

Ικανοποίηση μόνο για την εμφάνιση του δευτέρου μέρους από τον Χέσενταλερ, ο οποίος πάντως τρίβει τα χέρια του από τη συνεργασία που έχουν στα δύο τελευταία οι στράικερ της ομάδας του – ο νεοφερμένος Νουμπλ και ο Κέντγουελ που επιτέλους βρήκε στηρίγματα: «Μου άρεσε όσα είδα από την ανάπαυλα και μετά, όμως δεν καταλαβαίνω γιατί πρώτα πρέπει να φωνάξω. Ξέρω ότι τα παιδιά προσπαθούν, όμως κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουν να βγάζουν στο γήπεδο για μεγαλύτερο διάστημα όσα κάνουμε συνέχεια στις προπονήσεις. Το θετικό είναι πως δουλεύει πολύ δεμένα η συνεργασία των φορ μας και πιστεύω πως αυτός ήταν ο κρίκος που μας έλειπε».Ο τεχνικός της Τζίλιγχαμ πάντως έφερε άλλον ένα επιθετικό, τον 29χρονο Τζο Κουφούρ, που αποκτήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σαν δανεικός από την Μπρίστολ Ρόβερς Τον ήθελε καιρό ο Χέσενταλερ, είναι παίκτης που έχει εμπειρία και μπορεί να βοηθήσει, ενώ έχει τη δυνατότητα να παίξει και στα άκρα ενός πιθανού 4-3-3.

Μιλώντας για επιθετικούς, πρόσωπο του αγώνα σήμερα ποιος άλλος, ο 28χρονος Ντάνι Κέντγουελ, ο οποίος πέρασε τρία χρόνια στη Γουίμπλεντον (58 γκολ σε 119 εμφανίσεις) στην οποία και αγαπήθηκε πολύ, μέχρι να φύγει το καλοκαίρι για την Τζίλιγχαμ.

Χωρίς σημαντικές αλλαγές στο αγωνιστικό κομμάτι, έτσι παραμένουν εκτός ο βασικός δεξιός μπακ Φούλερ (9/0), δύο χαφ, ο ποιοτικός Σπίλερ (7/2) και ο εργατικός Τζ. Πέιν (6/1), καθώς και ο ενδεκαδάτος αριστερός μπακ Μάρτιν (9/0). Στα θετικά πάντως το ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του και βρέθηκε στον πάγκο με την Μπέρτον ο δημιουργικός χαφ Γουέστον (6/0). OVER 2.5 GOALS.

ΠΟΡΤ ΒΕΪΛ - ΡΟΔΕΡΑΜ*** Στο 2,20-2,40 ο άσος, στο 2,80-3,00 το διπλό.

ΠΟΡΤ ΒΕΪΛ: Επιστροφή στις παλιές καλοδουλεμένες συνταγές και με το σχήμα πλέον σε 5-3-2 πήρε άνετα το 1-1 στο τοπικό ντέρμπι με την Κρου. Ολα στη μέση σε ένα αναγνωριστικό πρώτο μισό (0-0), με την Πορτ Βέιλ να παίρνει τα ηνία στην επανάληψη και να γίνεται πιο απειλητική. Σε μια από τις ελάχιστες φάσεις που κινδύνεψε στο 72' δέχθηκε και το μοναδικό γκολ, όμως απάντησε άμεσα και παρά την προσπάθεια που έβγαλε στο φινάλε δεν μπόρεσε να φτάσει στο τρίποντο.

Καλός ο πόντος και η παρουσία της, όμως το μυαλό του Ανταμς είναι από την επομένη στη Ρόδεραμ, ειδικά μετά το στραπάτσο της που κατά τον τεχνικό της Πορτ Βέιλ την καθιστά πιο επικίνδυνη: «Οταν μια τέτοια ομάδα με έναν ικανότατο τεχνικό χάνει με 4-0, σίγουρα περιμένεις μια αντίδραση, άρα το ματς δεν θα είναι καθόλου απλό. Εχουν εξαιρετικούς παίκτες και ο Αντι (Σκοτ) κάνει πολύ καλή δουλειά, πρόκειται για μια πραγματική μάχη πλέι οφ, οπότε κατά κάποιο τρόπο θα κριθεί και το μέταλλό μας σαν ομάδα».Καλά είναι τα αγωνιστικά νέα, αφού εξέτισε δύο αγωνιστικές ποινής ο σταρ φορ Ρίτσαρντς (3/1) και πιέζει για άμεση επιστροφή στην ενδεκάδα, ενώ ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ανάγκασε να χάσει το ματς με την Κρου ο σημαντικός στόπερ ΜακΚομπ (9/0) και αναμένεται να δώσει το παρών.

Νωρίς έρχεται κι αυτό το ματς για τον τραυματία ενδεκαδάτο αριστερό μπακ Κόλινς (5/0), σταθερά στο ιατρικό δελτίο ο έτερος βασικός αριστερός μπακ Γκριν (1/0) και ο εξτρέμ/φορ Χάλντεϊν (3 αλλ./0).

ΡΟΔΕΡΑΜ: Τσαλάκωμα, όχι μόνο αγωνιστικό αλλά και του εγωισμού της, μετά το βαρύ 0-4 από τη Σάουθεντ. Αποτέλεσμα που ξεγύμνωσε αρκετές από τις αδυναμίες ενός εκ των μεγάλων φαβορί για την άνοδο, αφού ειδικά στην αμυντική λειτουργία ήταν επιεικώς τραγική.

Πολλά νεύρα από τον Αντι Σκοτ, αφού άλλο πράγμα να βλέπεις την ομάδα σου να χάνει από μια καλύτερη αντίπαλο σε ένα κλειστό πρωτάθλημα και άλλο να βλέπεις μια τόσο τραγική εμφάνιση που συνοδεύτηκε από τεσσάρα.

«Είμαι ένας τεχνικός που πάντα έφτιαχνα οργανωμένες και δυσκολοκατάβλητες ομάδες, άρα όσα έγιναν με τη Σάουθεντ με απογοήτευσαν και με προβλημάτισαν πολύ. Κυρίως γιατί κάναμε λάθη στην αμυντική λειτουργία, τα οποία τα έχουμε δουλέψει χιλιάδες φορές στην προπόνηση. Προφανώς και δεν γίναμε κακή ομάδα μέσα σε ένα βράδυ, όμως τέτοιες εμφανίσεις γεννάνε τροφή για σκέψη και αν πράγματι κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν τα πράγματα που τους ζητάω, τότε θα κοιτάξω για άλλες λύσεις», προειδοποιεί ο τεχνικός των «μυλωνάδων».

Στα αγωνιστικά, παραμένει εκτός πλάνων ο πολύτιμος στόπερ Κρέσγουελ (8/2) – υπάρχει περίπτωση να πάει για επέμβαση στον τραυματισμένο του αστράγαλο - και φυσικά η απουσία του με τη Σάουθεντ έγινε αισθητή. Βέβαια γύρισε μετά το σοβαρό τραυματισμό του ο αξιόπιστος Μάλινς και έπαιξε για πρώτη φορά σαν αλλαγή, όμως σίγουρα δεν έχει ακόμη 100% αγωνιστικούς ρυθμούς και ενδεχομένως ο Σκοτ να φέρει κάποια δανεική ενίσχυση. OVER 2.5 GOALS και GOAL/GOAL.

ΤΟΡΚΙ - ΜΟΡΚΑΜ*** Στο 2,30-2,40 ο άσος, με μια ελαφρά άνοδο. Στο 2,90-3,00 το διπλό.

ΤΟΡΚΙ: Τέταρτο ματς μακριά από τις νίκες και τραγική εμφάνιση στην ήττα με 2-0 από τη Σριούσμπερι. Σαν να μην βγήκε στο γήπεδο ήταν η Τορκί, παγωμένη δέχθηκε το 1-0 στο 6' και σε καμιά στιγμή του πρώτου μέρους δεν βρήκε ένα στοιχειώδη ρυθμό. Καρμπόν ξεκίνησε η επανάληψη, αφού το γρήγορο 2-0 στο 49' την έριξε και τυπικά νοκ άουτ, με τον Λινγκ να βγάζει φωτιές και να εκτιμά το σημερινό σαν εξαιρετικά κομβικό ματς.

«Ηταν ένα 90λεπτο που θέλω να το ξεχάσω άμεσα, τέτοια άθλια εμφάνιση δεν μπορούσα να τη φανταστώ με τίποτα και έχουμε ευθύνη όλοι μας, από τον φυσιοθεραπευτή ως και εμένα. Πλέον κοιτάμε τη Μόρκαμ και η νίκη είναι επιτακτική, παίζουμε σε μια τόσο κλειστή κατηγορία που με ένα τρίποντο μπορούμε να σκαρφαλώσουμε πέντε και έξι θέσεις. Δυστυχώς οι ισοπαλίες δεν μας κάνουν, χρειάζεται ίσως να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να αποκτήσουμε ωριμότητα που μερικές φορές μας λείπει».Σαν να μην έφτανε η ήττα, αποβλήθηκε στην εκπνοή («χαζό παιδί» τον αποκάλεσε ο Λινγκ αφού και οι δύο κίτρινες που πήρε ήταν φτηνές) και μένει εκτός ο γκολτζής φορ Χόουι (9/4), έτσι ανοίγει η πόρτα της ενδεκάδας για τον πιο λάιτ σε όγκο αλλά σαφώς ταχύτερο Ετιένο (10/1, 4 αλλ.).

ΜΟΡΚΑΜ: Μπορεί να έχασε με 2-3 από την Μπρίστολ Ρόβερς σε ένα 90λεπτο θρίλερ, όμως παρέμεινε στην κορυφή. Δεν βρέθηκε και στην ιδανικότερη μέρα της, υπήρχαν κενά σε όλες της τις γραμμές και ειδικά στην άμυνα, η οποία αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα. Βρήκε το απόθεμα και γύρισε το 0-1 του 27' (2-1 63'), όμως μέσα σε ένα δεκάλεπτο ξαναβρέθηκε στο καναβάτσο και παρά την προσπάθειά της δεν έγινε ιδιαίτερα απειλητική στο φινάλε.

Στραβοπάτημα που δεν επέφερε πάντως την παραμικρή ανατάραξη στην ομάδα από το Λάνκασιρ, ούτως ή άλλως κάνει μέχρι στιγμής υπερβατική πορεία, με τον Τζιμ Μπέντλι να εκτιμά πως η ομάδα του είναι στον απόλυτα σωστό δρόμο: «Είδαμε δυο και τρεις φορές το dvd με την Μπρίστολ Ρόβερς και πραγματικά απορώ πως δεν πήραμε κάτι από το παιχνίδι. Ισως κάποια γκολ που δεχτήκαμε να ήταν αφελή, όμως δεν γίνεται να βάλω το παραμικρό χέρι στα παιδιά, έχουν πραγματικά ξεπεράσει κάθε προσδοκία μέχρι τώρα. Οι μεγάλες ομάδες χρειάζεται να βγάζουν και χαρακτήρα, οπότε είναι στο χέρι μας να πάμε στο Τορκί να αποδείξουμε πως η φετινή μας παρουσία δεν είναι τυχαία».Σταθερά μια τετράδα στο ιατρικό δελτίο, έτσι από έλεγχο ετοιμότητας θα περάσουν εκ νέου ο έμπειρος φορ Τζέβονς (7/2), ο ρολίστας δεξιός μπακ Χέινινγκ (8/0), ο εξτρέμ/φορ Αλεσάντρα (9/1, 6 αλλ.) και ο νευραλγικός χαφ ΜακΝτόναλντ (8/0), με τον Χέινινγκ να είναι αυτός που έχει καλύτερες ελπίδες επιστροφής. OVER 2.5 GOALS.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.