Αυστρία-Νορβηγία-Βέλγιο-Ολλανδία.2/9/2011


ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ – ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ

***Ελαφριά καθοδικές τάσεις του άσου της Οντ προς το 1,75. Μπορεί να βρεθεί ακόμα άνετα στο 1,80 (1,86 η μάξιμουμ τιμή της). Στο 3,55 η ισοπαλία, στο 4,20 το διπλό της Γκόντσετ.

ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ:Σε φουλ φόρμα αυτή την περίοδο, ήρθε με φόρα από τις συνεχόμενες επιτυχίες και την εξασφάλιση της παραμονής, κερδίζοντας δίκαια με 3-1 και την Τρόμσο την Κυριακή. Καθοριστικό το πέναλτι και η αποβολή για το 2-1 στο 48’, σε ένα ματς με πολλές φάσεις. Πολύ καλή ήταν η αντίδρασή της και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1 στο 16’, ισοφαρίζοντας άμεσα στο 27’. Χαρακτηριστικό ήταν πως τελείωσε το ματς με τις ευκαιρίες 10-3 υπέρ της.

Την παράσταση έκλεψε η κεφαλιά – γκολ για ρεκόρ γκίνες στο 90’ για το 3-1 από τα 57 μέτρα. Δράστης ο χαφ Σάμουελσεν, που κατά βάση ήθελε να απομακρύνει την μπάλα. Το εν λόγω βιντεάκι έκανε το γύρο του κόσμου σε ένα σπάνιο σε εκτέλεση γκολ.

Αυτή ήταν η τέταρτη σερί νίκη της και έκτη στα τελευταία εννιά (6-2-1) παιχνίδια της στην Τίπελιγκεν. Στα τέλη Ιουλίου μέτραγε τους βαθμούς έναν – έναν για να καταφέρει να αποφύγει κουτσά στραβά τον υποβιβασμό. Αλλά με το τρομερό φορμάρισμά της το τελευταίο δίμηνο έχει την ευκαιρία για ένα ακόμα καλό πλασάρισμα μετά την τέταρτη θέση το 2009 και την πέμπτη το 2010. Εύκολο είναι το πρόγραμμα που της απομένει με τα πέντε, από τα έξι παιχνίδια κόντρα στις βατές Γκόντσετ, Χάουγκεσουντ, Σόγκνταλ, Σάρπσμποργκ (εντός) και Σταρτ (εκτός).

Στο μέτωπο των απουσιών παραμένουν εκτός οι γνωστοί δύο, ο βασικός σέντερ φορ Γιόνσεν (18/7) και ο καλός, αλλά πολύ επιρρεπής στους τραυματισμούς, εξτρέμ Αντερσον (7/2). Η απουσία του πρώτου δεν είναι σημαντική, αφού ανοίγει χώρο στον έτερο σέντερ φορ της ομάδας, Μπέρβεν. Η κοινή τους παρουσία στο 4-3-3 του Φάγκερμο αποδείχθηκε καταστροφική στον απογοητευτικό πρώτο γύρο. Τέλος, υπάρχουν παίκτες να αντικαταστήσουν τον Αντερσον.

ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ: Επιτέλους νίκη αναφώνησαν στο Ντράμεν, επικρατώντας με 1-0 επί της εξίσου ντεφορμέ Στάμπαεκ το Σάββατο. Ηταν το πρώτο τρίποντα μετά τις 31 Ιουλίου και μετά από μία περίοδο εφτά αγωνιστικών χωρίς νίκη. Τίποτα το ιδιαίτερο η εμφάνισή της. Μοιρασμένο το ματς μέχρι το 1-0 στο 55’. Μετά το γκολ, κάπως πάτησε καλύτερα στα πόδια της η Γκόντσετ, κόντρα σε μια «αέρινη» Στάμπαεκ.

Λήξαν θα πρέπει να θεωρείται το σοβαρό πειθαρχικό και η επίθεση του ημιβασικού χαφ Κεϊτά (έπαιξε αλλαγή) κατά του προπονητή Ντέιλα. Αφού είχε καθυστερήσει επανειλημμένως σε προπονήσεις, ο 21χρονος χαφ αντέδρασε έντονα, όταν έγινε αλλαγή στο παιχνίδι με τη Σάρπσμποργκ. «Αν έχει πρόβλημα μαζί μου να έρθει να μου το πει, να αρχίσω να ψάχνω για ομάδα. Θέλει να με καταστρέψει» και άλλα πολλά όμορφα περιλάμβαναν οι δηλώσεις του με τον Ντέιλα να εκφράζει τη σιγουριά πως σε μεγαλύτερη ομάδα ο παίκτης θα είχε άμεσα αποτελέσει παρελθόν. Τελικά δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις από τον παίκτη και έπαιξε κανονικά με τη Στάμπαεκ, έστω και σαν αλλαγή.

Πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας εν όψει του σημερινού αγώνα. Τιμωρημένος είναι ο έμπειρος και βασικός στόπερ Ος (22/3), ενώ για το σημερινό ματς δεν υπολογίζεται και ο έτερος στόπερ Μάντσεν (18/0), λόγω τραυματισμού. Ο αναπληρωματικός σέντερ μπακ Σέτρα δόθηκε δανεικός το καλοκαίρι στη Σάντεφιορντ. ..1..


ΤΡΟΜΣΟ – ΜΟΛΝΤΕ

***Ελαφρώς ανοδική η τάση του άσου, βρίσκεται κατά μέσο όρο πλέον στο 2,10 (μάξιμουμ στο 2,20, μίνιμουμ στο 2,00). Στο 3,30 κινείται το Χ, στο 3,20 το διπλό της Μόλντε, με ανώτερη τιμή το 3,49.
***Sold οut στο 7.0500 θέσεων «Αλφχάιμ». 4.668 εισιτήρια ο φετινός μέσος όρος της Τρόμσο.

ΤΡΟΜΣΟ: Μέχρι και πριν από μία βδομάδα έβλεπε να ξανοίγεται μπροστά της το όνειρο του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία της, αλλά τελικά κάτι ξέρανε διοίκηση και προπονητής, που κρατούσανε πολύ χαμηλούς τόνους. Ηττα με 3-1 στην έδρα της Οντ Γκρένλαντ την περασμένη Κυριακή, πολύ οριακή ήττα και την Πέμπτη στο εξ αναβολής με την Ααλεσουντ (1-0) και στο -7 από την πρωτοπόρο και σημερινή της αντίπαλο. Αποδεικνύεται περίτρανα πως δεν έχει το ειδικό βάρος για να κάνει πρωταθλητισμό - τουλάχιστον όχι ακόμα – παρά την πολύ σταθερή αγωνιστική και διοικητική πορεία των τελευταίων χρόνων.

Πάντως κοινός τόπος και στα δύο τελευταία ματς ήταν πως δέχθηκε γκολ από πέναλτι, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται. Και αν για το παιχνίδι με την Οντ μπορεί να διαμαρτύρεται μόνο για την πολύ αυστηρή απ’ ευθείας κόκκινη, που δόθηκε στην ίδια φάση με την Ααλεσουντ η απόφαση του διαιτητή ήταν μάλλον πολύ τραβηγμένη.

Προφανές το χαμένο έδαφος. Με καλά αποτελέσματα στα δύο προηγούμενα, τώρα θα έπαιζε με τη Μόλντε για να την προσπεράσει στην πρώτη θέση. Αντ’ αυτού, αν κερδίσει σήμερα, απλά μειώνει στους τέσσερις πόντους.

«Τα παιδιά πάλεψαν με την Ααλεσουντ, αλλά φαίνεται πως δεν είναι η τυχερή μας περίοδος. Δεχθήκαμε γκολ σε μία από τις σπάνιες επισκέψεις τους στα καρέ μας. Τώρα πρέπει απλά να κερδίσουμε τη Μόλντε την Κυριακή» δηλώνει ο τεχνικός Χέγκμο.

Επιστρέφει ο ηγετικός, Σενεγαλέζος χαφ Κάρα (20/5), που δεν αγωνίστηκε με την Ααλεσουντ. Μοναδική απουσία αυτή του αντικαταστάσιμου εξτρέμ Νίστρεμ (20/3, 16 αλλ.). Τα 12 γκολ έχει φθάσει ο δανεικός φορ Μοσταφά (Μος) Αμπντελαουέ.

ΜΟΛΝΤΕ: Επιτέλους πρέπει να δείξει λίγο χαρακτήρα, λίγο τσαγανό, λίγο μέταλλο πρωταθλητή. Μέχρι στιγμής εξαργυρώνει την αδυναμία της φετινής Ρόζενμποργκ. Μετά την γκέλα της Παρασκευής (0-0 εντός με τη Βίκινγκ) έκατσε με αγωνία να παρακολουθήσει τα παιχνίδια των Τρόμσο και Ρόζενμποργκ την Κυριακή. Για καλή της τύχη, αμφότερες οι αντίπαλοί της ηττήθηκαν και έτσι παρέμεινε ανέπαφη στην κορυφή.

Και φέτος δείχνει λιγοψυχία στα δύσκολα, κάτι που την χαρακτήριζε διαχρονικά στην κατηγορία. Για καλή της τύχη η Ρόζενμποργκ δεν δείχνει ικανή να το εκμεταλλευτεί, ενώ η Τρόμσο φρόντισε να κάνει δύο ήττες και να μετατρέψει το ματς από νοκ άουτ τίτλου, σε πιθανή φιέστα με νίκη των «bla-hvitt». «Ευχαριστούμε για τη βοήθεια, αλλά πρέπει να τελειώσουμε μόνοι μας τη δουλειά» δήλωσε ο ηγετικός χαφ Χόσετ.

«Το ότι η Τρόμσο έχει μια τόσο καλή χρονιά δεν μας κάνει καμία εντύπωση. Από το μεταξύ μας φιλικό τον χειμώνα (σ.σ. 1-5) είχαμε καταλάβει τη δυναμική της. Εκείνη η ήττα ήταν καμπανάκι για την προετοιμασία μας. Μετά τα τελευταία αποτελέσματα όμως, η Τρόμσο είναι υποχρεωμένη να κυνηγήσει τη νίκη, κάτι που θα μας δώσει περισσότερους χώρους να την πάρουμε εμείς» δηλώνει ο Σόλσκιερ.

Δίχως κάποια σημαντική απουσία. Τραυματίας από το ξεκίνημα ο νεοφερμένος στόπερ Στίνσλιντ.  GOAL/GOAL και ..1..με ρίσκο.

ΑΟΥΣΤΡΙA ΒΙΕΝΝΗΣ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

***Φαβορί στο 2,40 η Αούστρια στο ντέρμπι, με την ισοπαλία να προσφέρεται στο 3,40 και στο εξαιρετικό 3,30 η νίκη της Σάλτσμπουργκ.

***Μόλις δύο νίκες έχει στις τελευταίες 19 εκτός έδρας αναμετρήσεις η Σάλτσμπουργκ επί της Αούστρια. Η τελευταία ήταν στις 25 Μαΐου 2011 με 4-2.

***Δεν έχει νίκη στα έξι τελευταία ματς επί της Σάλτσμπουργκ η Αούστρια. Η τελευταία επιτυχία ήταν στις 9 Μαΐου 2010 με 1-0.

***Προϊστορία: 18-10-8

***Ντέρμπι κορυφής.

ΑΟΥΣΤΡΙA ΒΙΕΝΝΗΣ: Επέστρεψαν τα χαμόγελα και αναπτέρωσε τις ελπίδες τις για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα με την εκτός έδρας νίκη 2-1 στο Μάλμε την Πέμπτη. Ηταν η μεγαλύτερη επιτυχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά το 2008 και την εποχή Στρόναχ όταν το χρήμα έρεε άφθονο. Προηγήθηκε στο 17’ και διπλασίασε τα τέρματά της στο 36’, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο 82’. «Δείξαμε χαρακτήρα», ήταν το σχόλιο του τεχνικού Καρλ Ντάξμπαχερ.

Για το πρωτάθλημα, ένα καλό 10λεπτο στο τέλος ήταν αρκετό για το 2-1 επί της αποδεκατισμένης Στουρμ. Αγχώθηκε από το γρήγορο 0-1 στο 11’, έπαιξε επιπόλαια, δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες απέναντι σε μια καλοστημένη άμυνα. Ταρακουνήθηκε στο ημίχρονο από τις φωνές του κόουτς Ντάξμπαχερ, ο οποίος δικαιώθηκε με τις αλλαγές του, για να γυρίσει το ματς μέσα σ’ ένα πεντάλεπτο (79’, 84’).

Με οδηγό τη νίκη της Αντμίρα θέλει να ξεπεράσει σήμερα το εμπόδιο της Σάλτσμπουργκ. «Είδαμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τους κερδίσουμε. Αυτό που ζητάω είναι πάθος και μαχητικότητα όπως την Πέμπτη το βράδυ», τόνισε ο Αυστριακός τεχνικός.

Επέστρεψε ο βασικός στόπερ Γκέοργκ Μαργκράιτερ (6/0). Συνεχίζει να είναι αμφίβολη η συμμετοχή του βασικού φορ Τόμας Γιουν (6/1).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4–2–3–1):  Π. Γκρούνβαλντ – Κλάιν, Μαργκράιτερ, Ορτλέχνερ, Σούτνερ – Μάντερ, Αλ. Γκρούνβαλντ – Γκόρντον, Μπαραζίτ, Γιουνούζοβιτς – Λιντς

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Διπρόσωπη, χρειάστηκε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο ώστε να επικρατήσει με 3-0 εντός της Σλόβαν στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα την Πέμπτη. Απογοήτευσε στο α’ μέρος, ήταν νευρική, έχανε εύκολα την μπάλα, στάθηκε τυχερή με τον αντίπαλο να σημαδεύει το δοκάρι. Μεταμορφωμένη στην επανάληψη, πήρε εξ ολοκλήρου τον έλεγχο του αγώνα και όλα έγιναν ευκολότερα μετά το 1-0 στο 60’. Στη συνέχεια, έπειτα από έξοχους συνδυασμούς, διεύρυνε το σκορ πετυχαίνοντας άλλα δύο τέρματα (76’, 95’).

Αντίθετα την Κυριακή στο πρωτάθλημα, έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της, στην ήττα 2-1 μέσα στην έδρα της νεοφώτιστης Αντμίρα. Υστερα από ένα τραγικό α’ μέρος, με τους αμυντικούς της να βρίσκονται σε άσχημη μέρα, δέχτηκε με δύο αντεπιθέσεις, ισάριθμα τέρματα 2-0 (12’, 24’) χωρίς να απειλήσει επιθετικά. Βελτιώθηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης, φωνάζει δίκαια για ένα πέναλτι (51’), μειώνοντας απλώς στο 73’. «Μόνο όταν δίνουμε το 100% είμαστε καλοί κι έρχονται οι επιτυχίες», δήλωσε εκνευρισμένος ο κόουτς Μονίζ.

«Είναι προτιμότερο για εμάς να αντιμετωπίζουμε ομάδες όπως η Αούστρια, η οποία προσπαθεί να παίξει μπάλα, παρά ομάδες που κλείνονται πίσω και απλώς καταστρέφουν», δήλωσε αναφερόμενος στο σημερινό ματς ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος φέρεται να έχει πρόταση να αναλάβει το Αμβούργο.

Τραυματίστηκε σοβαρά και θα μείνει ένα μήνα εκτός ο καλός μέσος Κρίστοφ Λάιτγκεμπ (9/1). Μικροτραυματισμούς αποκόμισαν από τον αγώνα της Πέμπτης ο αμυντικός μέσος Φραντς Σίμερ και ο εξαιρετικός μεσοεπιθετικός Λεονάρντο (9/1). Με πρόβλημα στη μέση παραμένει εκτός, ο αμυντικός Μάρτιν Χιντερέγκερ (6/0), βασικός στα τελευταία ματς. Σταθερά εκτός ο πρώτος σκόρερ Αλαν (11/11-σε όλες τις διοργανώσεις).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4–3–3): Γκούσταφσον – Σβέγκλερ, Πάσανεν, Σεκάγια, Ούλμερ – Τζιόμερ (;),  Λίντγκρεν, Σβέντο – Ζαράτε, Λεονάρντο, Γιάντσερ GOAL/GOAL.




ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ - ΛΙΡΣ
*** Απόλυτο φαβορί στο 1,30 η Σταντάρ, στο 8,00+ το διπλό της Λιρς, μπορούμε να το βρούμε και πάνω από 9,00
ΣΤΑΝΤΑΡ: Πέταξε στα σκουπίδια τα πρώτα 60 λεπτά με τη Σερκλ Μπριζ (0-0) και όταν της δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να σκοράρει με πέναλτι, τη σπατάλησε κι αυτή. Παίζοντας με παίκτη παραπάνω στο τελευταίο μισάωρο, έσφιξε τον κλοιό γύρω από την αντίπαλη εστία, απώλεσε τρεις μεγάλες ευκαιρίες, είχε δοκάρι, αλλά γκολ δεν έβαλε. Και πάλι καλά πρέπει να λέει που δεν τιμωρήθηκε στο τέλος, στη μοναδική αντεπίθεση των αντιπάλων.
Την Πέμπτη φιλοξένησε για το Γιουρόπα Λιγκ την Κοπεγχάγη. Πιάνοντας εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο μέρος κέρδισε 3-0 την πρωταθλήτρια Δανίας και τέθηκε επικεφαλής του ομίλου μαζί με το Αννόβερο. Ικανοποιημένος απόλυτα ο Ζοζέ Ρίγκα από την εμφάνιση. Ο τεχνικός της Σταντάρ δεν άλλαξε τίποτα στην αποστολή σε σχέση με το ευρωπαϊκό ματς.
Ετοιμοπόλεμος ο βασικός στόπερ Φελίπε (5/0), που έχασε τα δύο τελευταία. Εκτός για τρίτο διαδοχικό ματς ο αμυντικός μέσος Μπελοσίν (3/0).
ΠΙΘΑΝΗ11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπολάτ - Οπάρε, Φελίπε, Κανού, Ποκονιόλι - Μπουζάγκλο, Μπάουενς - Λεγιέ, Μπεριέ, Βαντάμε - Τσιτέ.
ΛΙΡΣ: Εχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες κόντρα στη Βέστερλο (0-0), όπου ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο και αισθητά πεσμένη στο δεύτερο. Με μόλις τέσσερα γκολ διαθέτει τη χειρότερη επίθεση, την ώρα που έχει την καλύτερη άμυνα με έξι παθητικό.
«Αμυντικά είμαστε καλοί καθώς μας εμπνέει εμπιστοσύνη ο Καβασίμα (σ.σ. γκολκίπερ). Μπροστά κάνουμε ευκαιρίες αλλά μας λείπουν τα τελειώματα», παραδέχθηκε ο Γιάνσενς. Δοκιμάζει τον Αγκολέζο στράικερ Φλάβιο, ψάχνοντας το εύκολο γκολ.
Εκτίει τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του ο δεξιός μπακ-χαφ Βαντόορεν (5/0), δεύτερο ματς εκτός ο αμυντικός Ιμπραΐμ (7/0). Δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο μέσος Ζιλμπέρτο (6/0), εν αντιθέσει με τον βετεράνος φορ Βέσλι Σονκ (4/0), που επιστρέφει, μετά από απουσία μίας αγωνιστικής. Τρεις πάγια απόντες δεν επηρεάζουν τα πλάνα.
ΠΙΘΑΝΗ11ΑΔΑ (4-3-3): Καβασίμα - Γκάξα, Σαϊντί, Γκρανκάροφ, Τόμπσον – Ντάβιντς, Μάριτς, Βιλς – Κλάασεν, Ελ Γκαμπάς, Ντεκεβί  NO/GOAL.


ΜΠΕΪΡΣΧΟΤ (ΓΚΕΡΜΙΝΑΛ) – ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ
*** Αγγίζει το 4,00 ο άσος της Μπέιρσχοτ κατά μέσο όρο, δεν ξεπερνά το 1,85 το διπλό της Κλαμπ Μπριζ
*** Την πρώην τους ομάδα αντιμετωπίζουν ο τεχνικός της Μπέιρσχοτ, Ζάκι Ματέισεν (τιμωρημένος) και ο διεθνής πορτιέρο Στέινεν. Αμφότεροι έφυγαν με πολύ άσχημες αναμνήσεις από την Κλαμπ Μπριζ...
ΜΠΕΪΡΣΧΟΤ: Δεν ήταν καλύτερη της Αντερλεχτ, αλλά μέσα σε πέντε λεπτά (65'-70'), έφερε τούμπα το ματς ισοφαρίζοντας 2-2. Στο 72' όμως έμεινε με δέκα και το έργο της μέχρι το φινάλε μετατράπηκε σε επικίνδυνη αποστολή. Κράτησε μέχρι το 88', αλλά σε εκείνο το σημείο αποδόθηκε δικαιοσύνη και η Αντερλεχτ πήρε τη νίκη.
«Για μένα είναι ένας ξεχωριστός αγώνας κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ. Δεν είναι όπως τους άλλους. Πιστεύω όμως όταν γίνει η σέντρα τα πράγματα θα είναι και πάλι νορμάλ», σημείωσε ο Στέινεν. Ο τερματοφύλακας της Μπέιρσχοτ ξεκαθάρισε επίσης πως έχει άριστες σχέσεις με τους οπαδούς της Κλαμπ Μπριζ και ευχήθηκε στην πρώην ομάδα του να πάρει το πρωτάθλημα.
Τιμωρημένος ο κορυφαίος επιθετικός χαφ Λοσάδα (7/4), έζησε έντονα την επιστροφή του στις Βρυξέλλες κόντρα στην πρώην ομάδα του, κάνοντας προκλητικές χειρονομίες στους οπαδούς. Πιθανή η επάνοδος στην ενδεκάδα του φορ ΜακΝτόναλτ (7/0), που έμεινε στον πάγκο στο τελευταίο ματς.
ΠΙΘΑΝΗ11ΑΔΑ (4-4-3): Στέινεν - Μαλούλ, Καγκελμάκερ, Μίκουλιτς, Βαν ντερ Χέιντεν – Ποροκάρα, Νιόνι, Ντε Ντέκερ, Φρανσουά – Σιντιμπέ, ΜακΝτόναλτ
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ: Καθολικά ανώτερη της Μονς, βρέθηκε πίσω στο σκορ από καθαρή ατυχία, αλλά πολύ γρήγορα στην επανάληψη έβαλε τα πράγματα στη θέση τους με τους Βλέμινξ και Οτζίτζα, για το 2-1. Προερχόμενη από πέντε σερί νίκες σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, έπαιξε την Πέμπτη στην Πορτογαλία με την Μπράγκα για το Γιουρόπα Λιγκ και διεύρυνε το σερί της κερδίζοντας με 2-1 την περσινή φιναλίστ του θεσμού. Τα γκολ στο 71' ο Ακπάλα και στο 91' ο Ντονκ.
«Θα αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της Μπέιρσχοτ, θέλοντας να έχουμε επιτυχημένο αποτέλεσμα. Στην Μπράγκα παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και πήραμε αυτό που αξίζαμε. Οι νίκες και των τριών βελγικών ομάδων στο Γιουρόπα Λιγκ δεν είναι τυχαίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντρι Κοστέρ.
Εκτός ο 19χρονος φορ Βίντρα (1/0) και ο χρήσιμος εξτρέμ/φορ Λεστιέν (5/1). Πάγια απόντες ο βετεράνος γκολκίπερ Κούγιοβιτς και οι αμυντικοί, Περντιτσίζι και Στένμαν. Αντίθετα συμπεριλήφθηκαν κανονικά στην αποστολή οι πολύτιμοι φορ, Ραφαέλοφ, Βλέμινξ και ο μέσος Ντιράρ, παρά τις αμφιβολίες που υπήρχαν. Ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιηθούν από την αρχή.
Σε σφοδρό τροχαίο, οδηγώντας μεθυσμένος, ενεπλάκη ο αμυντικός Χέισεχεμ (0/0) και τιμωρήθηκε από το κλαμπ. Μαζί του στη θέση του συνοδηγού ήταν ο 17χρονος γκολκίπερ και συμπαίκτης του, Ντοστ. Αυτός δεν τιμωρήθηκε.
ΠΙΘΑΝΗ11ΑΔΑ (4-3-3): Κόοσεμανς - Χούφκενς, Ντονκ, Αλμεμπακ, Χόγκλι - Οντίντζα, Ζίμλινγκ, Βάσκεθ - Ντιράρ, Βλέμινξ, Ραφαέλοφ. ...2...

ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ: Χάθηκε ο ένας στόχος, την προηγούμενη Πέμπτη αποκλείστηκε στην παράταση (4-2) από την Αλκμααρ εκτός για το κύπελλο. Καπάκι ακολούθησε νέο εκτός έδρας ματς, με την Ντε Γκράαφστσαπ, όπου εκεί έστω και στο τέλος, πήρε το πολύτιμο τρίποντο (3-2). Πολύ καλύτερη στο ξεκίνημα, η Ντε Γκράαφστσαπ με τύχη γύρισε το ματς στο 83', όμως με γκολ στο 91΄ και το 92΄, πήρε αυτό που δικαιούνταν! Ακολουθεί πρόγραμμα-φωτιά.
«Είχαμε ένα σημαντικό σερί παιχνιδιών στο οποίο πήγαμε καλά. Σημειώσαμε δυο νίκες στο πρωτάθλημα κα παίξαμε καλά στο κύπελλο κόντρα στην Αλκμααρ. Με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να βρεθούμε στον επόμενο γύρο» σχολίασε ο προπονητής Χάουστρα. «Εχουμε πολλή αυτοπεποίθηση μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Σχετικά με τον Αγιαξ δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά διαφορετικά πράγματα όσον αφορά το στιλ παιχνιδιού. Θ’ αγωνιστεί με σχεδόν την ίδια ενδεκάδα όπως στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ίσως με μια ή δύο αλλαγές στην ενδεκάδα. Θ’ αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με το συνηθισμένο μας τρόπο και θέλουμε να προσφέρουμε θέαμα».
Επιστρέφουν ο καλός Δανός φορ Πέντερσεν (4/0) κι ο στόπερ Ιβενς (4/0). Μακροχρόνιες οι όποιες απουσίες και δεν επηρεάζουν.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Φαν Λόο - Χιάριε, Φαν Ντέικ, Κβάκμαν, Μπουρνέτ - Κίφτενμπελντ, Σπαρβ - Αντερσον, Μπακούνα (Πέντερσεν), Τάντιτς - Τεξέιρα.
ΑΓΙΑΞ: Ξεκίνησε καλά στη Μαδρίτη την Τρίτη κι έπαιξε επιθετικά, όταν όμως έγινε το 1-0 κατέρρευσε και μοιραία ήρθε το 3-0 για τη Ρεάλ.
Προηγήθηκε το 1-1 με την Τβέντε στο Αμστερνταμ, για το πρωτάθλημα. Ενα άδικο αποτέλεσμα για τον Αγιαξ, που από το πρώτο λεπτό πάτησε την αντίπαλό του, προηγήθηκε μόλις στο 10' και λίγο αργότερα του ακυρώθηκε κανονικότατο γκολ ως οφσάιντ. Ουσιαστικά παρόμοιο σκηνικό στην επανάληψη, δεν καθάρισε όμως το ματς και στο 87' έπαθε τη ζημιά, αφού δεν κοίταξε να διασφαλίσει τα νώτα του.
«Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους. Υπό κανονικές συνθήκες η εκτός αναμέτρηση με την Γκρόνινγκεν είναι δύσκολη. Επιπλέον, με τον Χάουστρα έχει σημειώσει ανοδική πορεία. Είναι ένας προπονητής τον οποίο εκτιμώ πολύ. Οπως και να ’χει δεν πρέπει να χάσουμε βαθμούς. Σε κάθε περίπτωση έχω μια θετική αίσθηση» δήλωσε ο Ντε Μπουρ.
Ο Ντε Μπουρ αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ. «Υπήρχαν κάποια καλά πράγματα και κάποια που πρέπει να βελτιώσουμε. Την Κυριακή θέλω να δω μια ίδια αρχή στο ματς. Ηττηθήκαμε από την Ρεάλ και θέλουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους».
Ο Σίγκορσον δεν είναι απόλυτα έτοιμος, αλλά αναμένεται να προλάβει. «Είναι σε καλό δρόμο. Ισως να παίξει σε ολόκληρο ματς. Αν και πρώτα πρέπει να το συζητήσουμε με το ιατρικό τιμ».
Παραμένει εκτός ο αριστερός μπακ Μπόλισεν (4/0) και δυο τρεις ακόμα που δύσκολα θα είχαν και θέση στον πάγκο.
ΠΙΘΑΝΗ11ΑΔΑ(4-3-3): Φερμέιρ - Φαν ντερ Βιλ, Αλντερβέιρελντ, Βερτόνγκεν, Ανίτα - Σιμ ντε Γιονγκ, Γιάνσεν, Ερικσεν - Σουλεϊμάνι, Σίγκορσον, Μπούριχτερ. ... 2 ...

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ - ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ
*** Στο 1,40 max ο άσος της Φέγενορντ. Το διπλό ξεκινά από 7,25, βρίσκεται έως και στο 8,00.
*** Παραδοσιακά σε μεγάλη κόντρα οι οπαδοί των δύο ομάδων.
ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Παραμένει μέσα στην πρώτη πεντάδα (που είναι και στόχος της) παρά την ήττα στην έδρα της Αλκμααρ με 2-1, η πρώτη φέτος. Δεν άξιζε κάτι παραπάνω, γενικά δεν μπόρεσε απέναντι σε μια φορμαρισμένη ομάδα να μην κρατήσει παθητική στάση. Της βγήκε στο πρώτο μέρος (0-1) όσον αφορά στο αποτέλεσμα, αλλά στην επανάληψη δεν είχε τύχη. Από το 68' (1-1) έπαιζε με παίκτη λιγότερο.
Σκόραρε ο μέσος Μπακάλ, που ήρθε στο τέλος των μεταγραφών από την Αϊντχόφεν και βρίσκει τον παλιό, καλό του εαυτό. Βόλτα στο κέντρο της πόλης έκαναν οι παίκτες και ο Κούμαν τη Δευτέρα προκειμένου να χαλαρώσουν, μάλιστα ο κόσμος τούς αποθέωσε.
«Δεν πρέπει να εστιάσουμε μόνο στο αποτέλεσμα. Μπορεί να συμβεί να χάσεις, όμως έχει κυρίως να κάνει με τον τρόπο παιχνιδιού. Οταν παίζεις καλά, θα έρθουν τ’ αποτελέσματα από μόνα τους» σχολίασε ο Κούμαν αναφερόμενος στο ματς με την Αλκμααρ. «Ο τρόπος με τον οποίο θα έρθει να παίξει τώρα η Ντεν Χάαγκ εδώ, θα είναι διαφορετικά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Αυτό τα λέει όλα για την κατάσταση την οποία βιώνει αυτή τη στιγμή η Φέγενορντ».
Ο Κούμαν έδωσε σ’ ένα μέρος των παικτών, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε πολλά ματς φέτος, μία επιπλέον μέρα ελεύθερη. Από την Πέμπτη εστίασαν όλοι μαζί την προσοχή τους στην Ντεν Χάαγκ. Η Φέγενορντ ελπίζει ότι θα συνεχίσει την καλή πορεία που έχει χαράξει στα εντός έδρας παιχνίδια της. «Η Ντεν Χάαγκ τις τελευταίες εβδομάδες έχει ανέβει επίπεδο. Στην αρχή της σεζόν είχε μια αναταραχή όπου δεν ήταν ξεκάθαρο ποιοι παίκτες θα έμεναν και ποιοι θα έφευγαν. Νομίζω ότι ιδιαίτερα στην επίθεση είναι καλή και επικίνδυνη ομάδα».
Τιμωρημένος ο στόπερ/μπακ-χαφ Λέιρνταμ (7/1, 2 ασίστ), χτύπησε με την Αλκμααρ ο αριστερός μπακ Ράμστεϊν (7/0) και θα μείνει αρκετούς μήνες εκτός. Στη θέση του αριστερού μπακ θα παίξει ο 19χρονος Ιντι (2/0), ενώ στα δεξιά ο έμπειρος Φερνάντες (4/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μούλντερ - Φερνάντες, Ντε Φρέι, Φλάαρ, Ιντι - Κλάσι, Μπακάλ, Ελ Αχμάντι - Καμπράλ, Γκουντιέτι, Σχάκεν.
ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ: Φέρνει ηρεμία και φτιάχνει το κλίμα η δεύτερη νίκη της σεζόν, 2-0 τη Φένλο. Το ήθελε πιο πολύ, ήταν καλύτερη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου από το ξεκίνημα άσκησε πίεση και στο 15' της ακυρώθηκε γκολ ως οφσάιντ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Τζον Φερχούκ, που αποκτήθηκε στο τέλος των μεταγραφών, την έβαλε μπροστά στο σκορ. Το 2-0 στο 40', στο 90' είχε δοκάρι.
Η Ντεν Χάαγκ θα ταξιδέψει με αυτοπεποίθηση στο Ρότερνταμ. «Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας δώσαμε έμφαση σε συγκεκριμένα πράγματα, γιατί στο «Ντε Κάουπ» μάλλον θα υπάρχει λίγος χώρος ελεύθερος και αυτό θα πρέπει να το χειριζόμαστε γρήγορα. Περιμένω μια δύσκολη αναμέτρηση σ’ ένα γήπεδο που θα καίγεται. Ομως, εμείς πάμε εκεί για να πάρουμε βαθμούς και νομίζω ότι είμαστε σε θέση να παίξουμε ποδόσφαιρο με την τωρινή Φέγενορντ. Δεν θεωρώ ότι αυτά είναι μεγάλα λόγια και όταν παίζουμε ποδόσφαιρο όπως πρέπει, νομίζω ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα».
«Η Φέγενορντ φέτος είναι καλύτερη από πέρσι και στέκεται καλύτερα ως σύνολο. Ομως, δεν πρέπει να κοιτάμε τι έγινε την προηγούμενη σεζόν. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, όμως έχω πολλή αυτοπεποίθηση για την Κυριακή. Θα ξεκινήσουμε με τους ίδιους έντεκα παίκτες όπως κόντρα στη Φένλο και θα προσπαθήσουμε ν’ ασκήσουμε πίεση. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κάθε εβδομάδα και το ίδιο θα γίνει και την Κυριακή».
Ελειψε στο προηγούμενο και είναι αμφίβολος ο βασικός φορ Βιθέντο (3/0). ... 1 ...


ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ - ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ
*** Από 6,80 έως και 7,50 ο άσος της Ναϊμέγκεν. Στο 1,40 - 1,45 το διπλό της Αϊντχόφεν.
***Sold out.
ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ: Μόνο καλά δεν πάνε τα πράγματα, με τρεις συνεχόμενες ήττες και μια δύσκολη πρόκριση στην παράταση (4-2) με τη Φορτούνα στο κύπελλο.
Ακολούθησε το 2-0 στην έδρα της Βάαλβαϊκ και παράλληλα η χειρότερή της φετινή εμφάνιση. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο (1-0) η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική, προσπάθησε με κάποια σουτ στην επανάληψη να απειλήσει, αλλά δεν άξιζε τίποτα.
«Ηταν μια μαύρη μέρα, παίξαμε ανόητα. Υπάρχουν δυνατότητες, αλλά θα πρέπει να ωριμάσουμε», σχολίασε ο μέσος Βαντόζ. Σε γερή κρίση, περίμενε κόσμος το πούλμαν της επιστροφής.
Πάντα απών ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός Χόοσενς (2/0) και ο αμυντικός Βιλ (3/0), συν κάποιοι μακροχρόνιοι που δεν χρήζουν αναφοράς.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μπάμπος - Σμοβς, Φαν Εϊντεν, Νάουτινκ, Κόνμποϊ - Φαν ντερ Φέλντεν, Βαντόζ, Σένε - Κόολβεϊκ, Πλάτγε, Ζέιφαουκ.
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Την Πέμπτη έπαιξε με τη Ραπίντ στο Βουκουρέστι για το Γιουρόπα. Τα κατάφερε μια χαρά, καθώς επικράτησε με 3-1, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο πρώτο ημίχρονο. Ολικη επαναφορά στην επανάληψη, επιβεβαίωσε την καλή της αγωνιστική κατάσταση.
Σε απόσταση αναπνοής από Αγιαξ και Τβέντε, πιάνει υψηλό επίπεδο απόδοσης, αλλά όσο δεν διορθώνονται τα προβλήματα στην άμυνα, δεν θα λείπουν οι απώλειες. Πλάκα έκανε με τη Ρόντα, από το πρώτο λεπτό είχε ευκαιρίες, στο 15' το 1-0, στο 19' κέρδισε αριθμητικό πλεονέκτημα και τη λυπήθηκε σταματώντας στο 7-1. Καρέ τερμάτων από τον Μέρτενς που κάνει όργια κι έχει φτάσει τα 11 γκολ!
Ο Ρούτεν δήλωσε ευχαριστημένος από τον τρόπο που χειρίστηκε η ομάδα του τη δύσκολη αναμέτρηση στη Ρουμανία.«Ηταν πραγματικά μια καλή ομαδική εμφάνιση και καλό είναι να συνεχίσουμε έτσι». Η Αϊντχόφεν με τους Μπάουμα, Ντερέικ και Μαρσέλο διαθέτει τρεις παίκτες οι οποίοι μπορούν ν’ αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας. Ο τελευταίος είναι προς το παρόν το θύμα αυτής της υπόθεσης, γιατί βρίσκεται στον πάγκο. «Οι καλύτεροι παίζουν»σχολίασε ο Ρούτεν. «Κόντρα στη Ραπίντ ήταν πολύ απλό. Υπήρχε ανάγκη στη δύναμη για μονομαχίες. Είναι λογικό που χρησιμοποίησα αυτούς τους δυο».
Εκτός ο αναπληρωματικός πορτιέρο Τιτόν (2/0) και ο χαφ Χάτσινσον (2/0) που δεν δημιουργούν πρόβλημα. Αναμενόμενη η ενδεκάδα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ισακσον - Μάνολεφ, Μπάουμε, Ντερέικ, Πίτερς - Βεϊνάλντουμ, Τοϊβόνεν, Στρόοτμαν - Λενς, Ματάβζ, Μέρτενς.  GOAL/GOAL.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.