Europa league σήμερα και ελπίζουμε σε ανάλογη βραδιά με την χθεσινή.Μέρος 1ο.

Καλησπέρα σε όλους.
Για να δούμε σιγά σιγά τα παιχνίδια.

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ - ΠΑΟΚ

*** Οι μπουκ δίνουν μεγάλο φαβορί τη Ρούμπιν Καζάν με τον άσο στο 1,55, στο 6,00 το διπλό.
*** Στο 30.000 θέσεων «Τσεντράλνι» του Καζάν.

*** Διαιτητής: Χάνσον (Σουηδία)


ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Νο. 54): Θετική χαρακτηρίζεται η εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας. Εμεινε πίσω στο σκορ στο 52’ αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 77’ με τον Νταντιούν, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα.

Παραμένει στην όγδοη θέση, η οποία εξασφαλίζει την παρουσία στα πλέι οφ, η διαφορά της από την ένατη Κράσνονταρ μειώθηκε στους επτά βαθμούς. Εντός συνόρων μετρά μόλις μία νίκη στους έξι τελευταίους αγώνες, θα πρέπει να προσέξει στους πέντε εναπομείναντες αγώνες ώστε να μη βρεθεί προ απροόπτου. Παρήγορο πως με την εκτός έδρας επικράτηση με 2-0 επί της Αμκαρ προκρίθηκε στους ημιτελικούς του κυπέλλου, στις 21 Μαρτίου θα υποδεχθεί τη Λοκομοτίβ Μόσχας.

Στην πρεμιέρα της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ επιτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον της κερδίζοντας εύκολα επί ιρλανδικού εδάφους τη Σάμροκ με 3-0. Χάι λάιτ της αναμέτρησης τα εκπληκτικά γκολ του Καραντενίζ και του Νομπόα, ο Μάρτινς είχε ανοίξει το σκορ. Εχασε πέναλτι ο Βαλντέζ, με τη σειρά του και ο Ριζίκοφ είπε όχι σε πέναλτι της Σάμροκ.

Ο Μπερντίεφ δεν προβληματίζεται από απουσίες, ίσως όμως κάνει κάποιες αλλαγές φρεσκάροντας την ομάδα, που κατέβαλε σημαντική προσπάθεια στον αγώνα της Κυριακής με τη Λοκομοτίβ Μόσχας.
«Το πιο σημαντικό όπλο του ΠΑΟΚ είναι η ομαδικότητα, δεν έχω ξεχωρίσει κάποιον παίκτη. Αν δουλέψουν τα άκρα του, μπορεί να κάνει ζημιά Θα πιστέψω ότι δεν ήρθαν ο Σαλπιγγίδης και ο Γκαρσία μόνον όταν δω να πετυχαίνουμε το πρώτο γκολ. Από τη στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας, δεν μπορούμε να έχουμε άλλο στόχο εκτός από τη νίκη» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Κούρμπαν Μπερντίεφ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ριζίκοφ - Κουζμίν, Μποκέτι, Νάβας, Ανσάλντι - Νομπόα, Νάτσο - Κασάεφ, Βαλντέζ, Γκοκντενίζ - Ντιαντιούν


ΠΑΟΚ (Νο. 87): Με εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο μετέτρεψε σε περίπατο το εντός έδρας ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ (3-0). Τρία γκολ που μετουσίωσαν την πληθωρική εμφάνιση με τους Βιεϊρίνια, Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί η ομάδα μου πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή της από την ημέρα που βρίσκομαι εγώ στον πάγκο της» ήταν το σχόλιο του Λάζλο Μπαλόνι, που μέσα σε λίγα λόγια αποτύπωσε την εικόνα της αναμέτρησης. Εστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως φέτος είναι πιο έτοιμος από ποτέ όχι μόνο για τη διεκδίκηση αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου. Ο κόσμος δεν σταμάτησε να επιδοκιμάζει τις προσπάθειες των παικτών και με συνθήματα να ζητά τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης».

Πριν όμως από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση μεσολαβεί το καθοριστικό παιχνίδι με τη Ρούμπιν, όπου πρέπει πάση θυσία να μην ηττηθεί ώστε να μη χάσει έδαφος στη μάχη της πρόκρισης. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την απώλεια ...χρυσής ευκαιρίας μένοντας στην ισοπαλία χωρίς τέρματα αντιμετωπίζοντας τα δεύτερα της Τότεναμ. Το ευχάριστο για τον Μπόλονι είναι πως δεν έχουν προκύψει προβλήματα. Εκτός θα είναι οι Λεονάρντο, Σπαντάσιο, που δεν έχουν δηλωθεί

Η έκπληξη ήρθε από τον αποκλεισμο των Πάμπλο Γκαρσία, Σαλπιγγίδη ώστε να είναι φρέσκοι στη μάχη του
«Καραϊσκάκης». «Ο Πάμπλο Γκαρσία στο τέλος της προηγούμενης σεζον έκανε εγχείρηση, ο Σαλπιγγίδης παίζει συνεχόμενα τα τελευταία δύο χρόνια ενώ είχε κι έναν τραυματισμό τα δύο τελευταία χρόνια. Ισως και άλλοι παίκτες χρειάζονται ξεκούραση, αλλά αυτό θα το δούμε στη συνέχεια. Πάντως θα πρέπει να σημειώσω πως όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος είναι σημαντικά» εξήγησε ο Ρουμάνος τεχνικός αποκαλύπτοντας εμμέσως πλην σαφώς ποιος είναι ο πραγματικός στόχος του ΠΑΟΚ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κρέσιτς - Ετο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Λίνο - Λάζαρ, Αρίας - Γεωργιάδης, Φωτάκης, Βιεϊρίνια - Αθανασιάδης




ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

*** Πολύ μεγάλο προβάδισμα δίνουν οι μπουκ στη Λοκομοτίβ με τον άσο στο 1,75. Στο 4,40 το διπλό.

*** Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία).

*** Στο 28.800 θέσεων «Λοκομοτίβ Στάντιον» της Μόσχας.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ Μ. (Νο. 92): Την Κυριακή έμεινε στην εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με την αντίπαλο του ΠΑΟΚ, Ρούμπιν Καζάν. Υστερα από ένα άγονο πρώτο ημίχρονο ευτύχησε να προηγηθεί στο 52’ με τον Θαπατέρ, όμως στο 77’ δέχθηκε την ισοφάριση. Αποτέλεσμα που σταμάτησε το σερί των τεσσάρων νικών στο πρωτάθλημα, όμως παραμένει αήττητη στους 14 τελευταίους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (10-4-0).

Υποχώρησε στην 5η θέση της βαθμολογίας, πάντως δεν διατρέχει τον παραμικρό κίνδυνο να μη συμπεριληφθεί στην πρώτη οκτάδα, η οποία μετά το τέλος της κανονικής περιόδου θα δώσει αγώνες πλέι οφ. Εχει προκριθεί και στους προημιτελικούς του κυπέλλου, στις 21 Μαρτίου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Ρούμπιν Καζάν.

Θετικότατη η πρεμιέρα της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ παίζοντας στο Γκρατς με τη Στουρμ, κατάφερε μέσα σε ένα δίλεπτο (27’-28’) να πετύχει δύο γκολ με τον Ομπίνα και τον Σίτσεφ και να πάρει σχετικά άνετα τη νίκη. Ο αγώνας στιγματίστηκε από τη 45λεπτη διακοπή λόγω της πτώσης του ρεύματος.

Ο Κουσέιρο, που έδωσε ανάσες στον Ομπίνα χρησιμοποιώντας τον μόνο για 11 λεπτά κόντρα στη Ρούμπιν, δεν προβληματίζεται από κάποια απουσία έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του
«Αν κερδίσουμε την Αντερλεχτ, τότε θα γίνουμε το φαβορί για την πρόκριση. Δεν θέλουμε να χάσουμε αυτή την ευκαιρία, αν και δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε την αξία και την εμπειρία της αντιπάλου μας, που είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης», αναγνώρισε ο Κουσέιρο

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Φίλτσοφ - Σίσκιν, Ντα Κόστα, Ντούριτσα, Γιανμπάεφ - Ταράσκοφ, Γκλόσκοφ, Λουσάκοφ - Μαϊκόν, Καϊσέδο, Ομπίνα.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Νο. 50):
 Μπήκε με το δεξί στους ομίλους, πέτυχε το σκοπό της και με το παραπάνω απέναντι στην ΑΕΚ (4-1), με τους Σουάρες και Γιοβάνοβιτς να αποτελούν τους ηγέτες της και τη φόρμα τους να χτυπά κόκκινο. Είναι το φαβορί στα χαρτιά για την πρόκριση, διψά για ευρωπαϊκές επιτυχίες ο κόσμος και είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους της σεζόν (πέρσι έφτασε μέχρι τη φάση των «32» όπου αποκλείστηκε από τον Αγιαξ).
Για το πρωτάθλημα την Κυριακή υποδέχθηκε την Μπέιρσχοτ και επικράτησε με 3-2. Μπορεί να μην έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο απόδοσης, μπορεί ακόμη να έχει διορθώσει πολλά στο παιχνίδι της, ωστόσο ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και χωρίς να παίζει καλά.
Ο προπονητής Γιάκομπς έχει αντιληφθεί ότι η ομάδα του θ’ αντιμετωπίσει τη δυνατότερη αντίπαλο στον όμιλό της.«Αν θα είμαστε ευχαριστημένοι μ’ ένα βαθμό; Ως ομάδα- τόσο εντός όσο και εκτός έδρας- πάντα πρέπει να προσπαθείς για τους τρεις βαθμούς. Ομως, σε μια διοργάνωση όπως το Γιουρόπα Λιγκ ξέρεις ότι αν κερδίσεις σε τρία εντός έδρας ματς και μ’ ένα βαθμό εκτός έδρας, θα είσαι ήδη πολύ μακριά. Είναι γεγονός ότι έχουμε αυτοπεποίθηση. Κι αυτό είναι θετικό, είναι πάντα καλύτερο να διώχνεις τις αμφιβολίες πριν από ένα τέτοιο ματς. Ομως, αν δει κανείς την πορεία της αντιπάλου μας, τότε νομίζω ότι μπορώ να πω πως θα ξεκινήσει με τουλάχιστον τόση αυτοπεποίθηση όση έχουμε και εμείς».
Μαζί με την αποστολή ταξίδεψε στη Ρωσία και ο πρόεδρος Βάντενστοκ. «Η Λοκομοτίβ είναι το φαβορί στον όμιλό μας. Αν σκεφτεί κανείς ότι είναι αήττητη εδώ και δέκα ματς, τότε δεν μπορεί να πει κάτι διαφορετικό. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε σημειώσει πρόοδο, όπως ελπίζαμε. Εχει επιστρέψει η ευχαρίστηση του να παίζουμε ποδόσφαιρο».
Δεν έπαιξε την Κυριακή ο Γιοβάνοβιτς και δεν προλαβαίνει το παιχνίδι της Ευρώπης. Πλήγμα για την Αντερλεχτ, αφού ο Σέρβος ήταν φορμαρισμένος. Μακροχρόνια απουσιάζει ο βασικός στόπερ Μαζούκ που δεν επηρεάζει πλέον και κάποιοι ακόμα που δεν χρήζουν αναφοράς. Επαιξε για πρώτη φορά ο Μποκανί με την Μπέιρσχοτ ως αλλαγή, όπως και ο διεθνής με τη Βενεζουέλα μεσοεπιθετικός Βάργκας, αλλά δεν αναμένονται στην αρχική ενδεκάδα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Πρότο - Οντόι, Γιουχάζ, Ντεσχάχτ Κλεστάν - Ζιλέ, Μπίλια, Κουγιατέ, Κανέσιν - Σουάρες, Ντε Σούτερ.

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ – ΣΤΕΑΟΥΑ
*** Πάνω από το 2,70 ο άσος της ΑΕΚ, στο 2,40-2,50 κινείται ως επί των πλείστον το διπλό της Στεάουα, σε ένα ισορροπημένο σετάρισμα

*** Αήττητη στην ιστορία της εντός έδρας η ΑΕΚ στους έξι αγώνες που έχει δώσει από το 1996/97
*** Περίπου 4.000 αναμένονται οι οπαδοί της ΑΕΚ, στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας, δεν είναι η φυσική της έδρα
 
*** 10ος όμιλος, Διαιτητής: Μαρκ Κούρτνεϊ (Β. Ιρλανδία)

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (Νο. 187): Γνώρισε στο Ισραήλ την πρώτη της φετινή ήττα σε Κύπρο κι Ευρώπη, χάνοντας με 1-0 από τη Μακάμπι Χάιφα. Ηταν μαχητική, αλλά δεν μπόρεσε να ελέγξει το ρυθμό και μοιραία υπέκυψε στην πίεση των γηπεδούχων. Μετά το 60' ανέβασε την απόδοσή της, κυνηγώντας την ισοφάριση. Πλησίασε δύο φορές το γκολ στο 61' και στο 77', αλλά μένοντας με δέκα στο 82' πέταξε λευκή πετσέτα.
Στο πρωτάθλημα μετά τον περίπατο στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, ζορίστηκε πολύ να καταβάλει την αντίσταση του Εθνικού Αχνας. Οι φιλοξενούμενοι τής έβαλαν δύσκολα παίρνοντας το προβάδισμα στο 28', ωστόσο μετά το 72' οι ισορροπίες άλλαξαν αφού έμειναν με παίκτη λιγότερο. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα κι έκανε την ανατροπή σκοράροντας στο 77' και στο 91'! Επανεμφάνιση με γκολ για τον Ισπανό φορ Πιντάδο, που είχε πολύμηνη απουσία, λόγω τραυματισμού.
Τεράστιο το πρόβλημα στους στόπερ εν όψει Στεάουα, αφού στους δεδομένα απόντες λόγω τραυματισμού, Χόφλαντ (αρχηγός) και Σεράν, έρχεται να προστεθεί η απώλεια του Μουρίγιο, που είναι τιμωρημένος. Ο Τον Κάανεν είναι αναγκασμένος να προβεί σε αλχημείες ώστε να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί. Οπως διαφάνηκε στις προπονήσεις ο Ολλανδός τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως παρτενέρ του Ντίμεχ, τον αμυντικό χαφ Λίνσεν.
Ο Τόνι Κάανεν, σχολιάζοντας την αναμέτρηση με τους Ρουμάνους, τόνισε τα εξής: «Η Στεάουα είναι το φαβορί, όμως, ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Να έχουμε καλή εμφάνιση και να πάρουμε τους τρεις πρώτους μας βαθμούς. Η Στεάουα είναι ομάδα που θέλει να έχει κατοχή της μπάλας και αρέσκεται σε πάσινγκ γκέιμ. Δεν είναι ομάδα που θα παίξει αμυντικά. Περιμένω ότι θα γίνει ένα ανοιχτό παιχνίδι, το οποίο θα κριθεί στην τεχνική».
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Φορτίν – Δημητρίου, Ντίμεχ, Λίνσεν, Ντε Κλερ – Φαν Ντέικ, Σκοπελίτης – Πρίσο, Γκαρσία, Κίνγκσλεϊ – Μιρντάκοβιτς.
ΣΤΕΑΟΥΑ (Νο. 77): Οριακή η κατάσταση στη Στεάουα μετά την αποτυχία να κερδίσει την Κυριακή την ουραγό Σπορτούλ Στουντεντέσκ. Το τελικό 0-0 εκτός έδρας, ήταν το τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη για τη Στεάουα και ο ιδιοκτήτης Τζίτζι Μπεκάλι έδωσε τελεσίγραφο στον προπονητή Ρόνι Λεβί, ως την επόμενη αγωνιστική και το παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Οτελούλ. «Αν δεν κερδίσουμε και αυτό το παιχνίδι, τότε ο τίτλος θα έχει χαθεί οριστικά. Ο προπονητής πρέπει να δώσει τη μάχη, αλλιώς θα φύγει. Δεν έχω λόγο να τον διώξω, αλλά τα αποτελέσματα πρέπει να έρθουν», είπε ο Μπεκάλι.

Από την πλευρά του ο Ρόνι Λεβί δεν θέλησε να σχολιάσει την κατάσταση, στα ρουμάνικα ρεπορτάζ αναφέρθηκε και η πρόθεσή του να παραιτηθεί, πριν τον διώξει ο Μπεκάλι, ωστόσο μετά από συνάντηση μεταξύ των δύο ο Ισραηλινός προπονητής έκανε πίσω και υποσχέθηκε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να βγάλει την ομάδα από τη δύσκολη θέση.

Ο Μπεκάλι πάντως στο πλαίσιο των επεμβάσεων που κάθε τόσο κάνει στο εσωτερικό της ομάδας, καθαίρεσε από πρώτο αρχηγό τον τερματοφύλακα Ταταρουσάνου και επέλεξε με… δημοκρατικές διαδικασίες τον 26χρονο μέσο Μπουρτσεάνου.

Κάκιστη η Στεάουα κόντρα στη Σπορτούλ, άξιζε την ήττα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δέχτηκε πολλή πίεση, από μια μέτρια ομάδα. Στο Γιουρόπα Λιγκ ξεκίνησε με ισοπαλία, παραχώρησε 0-0 στη Σάλκε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι είναι πάγια τραυματίας ο δεξιός μπακ Γκάμπριελ Ματέι, ενώ δεν τα κατάφερε ο βασικός τερματοφύλακας και αρχηγός Τσίπριαν Ταταρουσάνου, θα λείψει και απόψε και κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στάνκα. Επιστρέφει διαθέσιμος ο βασικός στόπερ Φλόριν Γκάρντος, τιμωρημένος στο πρωτάθλημα, ωστόσο ο Λεβί προσανατολίζεται να τον αφήσει στον πάγκο, αφού τον προφυλάσσει για το ντέρμπι με την Οτελούλ. Από εκεί και πέρα, στην επίθεση θα ξεκινήσει το δίδυμο Λεάντρο Τάτου και Μ. Κοστέα, με τον Στάνκου να μένει στον πάγκο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Στάνκα – Εμεγκάρα, Γκαλαμάζ, Ιλιεφ, Λατοβλέβιτσι – Πρεπελίτα, Μπουρτσεάνου, Μπραντάν, Τάνασε – Λεάντρο Τάτου, Μ. Κοστέα.

ΑΕΚ - ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ

*** Σταθερά στο 1,80-1,90 ο άσος, ακόμα και πάνω από 4,30 το διπλό.

***Στο 65.000 θέσεων ΟΑΚΑ της Αθήνας. Δεν αναμένονται περισσότεροι από 8-10.000.

*** Διαιτητής: Λι Ρόμπερτ (Αγγλία)


ΑΕΚ (Νο. 73): Απογοητευτική στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι της Τούμπας την Κυριακή, δέχθηκε τρία γκολ πληρώνοντας την κάκιστη αμυντική λειτουργία. Στο δεύτερο ημίχρονο κάπως προσπάθησε αλλά φαινόταν πιο κοντά το τέταρτο γκολ, παρά η μείωση του σκορ, το τελικό 3-0 δεν αφήνει κανένα περιθώριο ώστε να αμφισβητηθεί η καταλυτική ανωτερότητα του αντιπάλου της.

«Πληρώσαμε το τραγικό πρώτο ημίχρονο. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, αφού εμείς δεν κάναμε τίποτα ενώ ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και πέτυχε τρία γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο φαινόταν πως ήδη σκεφτόταν τον αγώνα του στο Γιουρόπα Λιγκ» κατέθεσε την άποψή του ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ηταν η πρώτη ήττα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ύστερα από τις δύο νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, αναδείχθηκαν και πάλι τα τεράστια κενά στον ανασταλτικό τομέα. Σε Βρυξέλλες, Ξάνθη και Τούμπα δέχθηκε δέκα γκολ. Εντάθηκε η δυσαρέσκεια για τον Χιμένεθ, η αλήθεια είναι πως αν δεν του οφείλονταν αρκετά χρήματα, θα είχε αποτελέσει ήδη παρελθόν. Ο Αδαμίδης, σε συνάντηση που είχε με τον Ισπανό τεχνικό, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την παρουσία στην Τούμπα ζητώντας εξηγήσεις από τον καθ' ύλην αρμόδιο, ο οποίος ανέδειξε μία ακόμα φορά την ανεπάρκεια του ρόστερ και τη μη υλοποίση των βασικών εμταγραφικών εισηγήσεών του. Είναι φανερό, όμως, πως στο σημερινό παιχνίδι αλλά και την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη παίζει την καρέκλα του.

«Δεν με ανησυχεί καθόλου το μέλλον μου, το μόνο που με ανησυχεί είναι το παιχνίδι με τη Στουρμ Γκρατς. Αν δεν πάρουμε τη νίκη, τότε θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς τα πίσω αφού μετέχουμε σε έναν πολύ ισορροπημένο όμιλο με υπολογίσιμες δυνάμεις. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω κυρίως προς τον κόσμο είναι πως παίκτες και τεχνική ηγεσία δουλεύουν σκληρά για τη νίκη. Θα δουλεύουμε για την ΑΕΚ και μόνο για την ΑΕΚ», εξωτερίεκυσε ο Χιμένεθ.

Οι συνεχόμενες υποχρεώσεις δεν αφήνουν καιρό για μεμψιμοιρία, στον κρίσιμο αγώνα με την πρωταθλήτρια Αυστρίας η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα κόντρα στη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου ουσιαστικά μπλοκάρει το δρόμο προς την πρόκριση. Προηγήθηκε η συντριβή με 4-1 στο Βέλγιο από την Αντερλεχτ, αποτέλεσμα που μείωσε στο ελάχιστο τα περιθώρια.

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Εκτός θα είναι οι τιμωρημένοι Μάκος, Μανωλάς και οι τραυματίες Καφές, Γεωργέας, Γκέντσογλου, Κωνσταντόπουλος, . Ο υψηλόσωμος γκολκίπερ υποβλήθηκε χθες σε επέμβαση στη μέση, η επιστροφή του τοποθετείται στις αρχές Νοέμβρη.

Διοικητικά, το τοπίο παραμένει ομιχλώδες, αφού ούτε χθες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αδαμίδη με τους εκπροσώπους της εταιρίας Petit Chateau.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Αραμπατζής - Κοντοές, Δέλλας, Καλά, Λαγός - Βάργκας, Γκερέιρο - Κάρλος, Γκούντγιονσεν, Λεονάρντο - Μπέλεκ

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (Νο. 133): 
Αντεξε μέχρι το 80’ στην ήττα 2-1 από την Αούστρια, το Σάββατο στη Βιέννη. Εξαιτίας των πολλών απουσιών, αγωνίστηκε με πολλά νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα και κατάφερε να σταθεί με αξιοπρέπεια στο α’ μέρος, όταν και προηγήθηκε με τον πρώτο σκόρερ της Μπόντουλ (11’). Στη συνέχεια γύρισε πίσω, έκλεισε τους χώρους και αποσυντόνισε τον αντίπαλο. Υποχώρησε όμως ολοκληρωτικά στην επανάληψη και το πλήρωσε. Αρχικά με μακρινό σουτ ισοφαρίστηκε (79’), σε αδράνεια στο κέντρο της άμυνας (84’) διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. «Μέχρι το 70’ κάναμε πολλά πράγματα σωστά, αλλά στη συνέχεια αφήσαμε μέσα από τα χέρια μας τον αγώνα», σχολίασε ο τεχνικός της, Φράνκο Φόντα.

Βρίσκεται από την Τρίτη στην Αθήνα, προκειμένου να αποφύγει την ταλαιπωρία, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. «Στόχος μας είναι να μην χάσουμε», υποστήριξε ο Φόντα. «Αντιμετωπίζουμε μια δυνατή ομάδα, η οποία διαθέτει εξαιρετικούς επιθετικούς. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην άμυνα. Αντίθετα, έχουν αμυντικές αδυναμίες τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτούμε ώστε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», κατέληξε ο Γερμανός τεχνικός.

Τέλος για φέτος ο βασικός τερματοφύλακας Κρίστιαν Γκρατσάι, MVP από το ξεκίνημα της χρονιάς. Αρχές Οκτωβρίου επιστρέφει ο περσινός 1ος σκόρερ Ρόμαν Κίναστ. Επέστρεψαν την Κυριακή στις προπονήσεις, ταξίδεψαν στην Αθήνα και η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη, οι  κεντρικοί αμυντικοί Μίλαν Ντούντιτς και Φέρντιναντ Φελντχόφερ, όπως κι ο επιτελικός χαφ Γιούργκεν Σάουμελ. Τραυματίστηκε κόντρα στη Λοκομοτίβ και παραμένει εκτός ο ακραίος χαφ Αντρέας Χελτσλ. Σταθερά εκτός ο αμυντικός χαφ Ματίας Κοχ και ο μέσος Σάντρο Φόντα, αμφότερες εναλλακτικές λύσεις.
 
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4–4–2): Τσάβλινα – Στάντφεστ, Μπουργκστάλερ, Νόιχολντ, Ποπκάτσε – Βολφ, Βέμπερ, Στανγκλ, Κλεμ – Σζάμπιτς, Μποντούλ.




ΜΑΛΜΕ – ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ
***Στο 2,20 ο άσος, μέχρι 3,30 το διπλό που ανέβηκε από το αρχικό 3,20.
***Στο 25.000 θέσεων «Σβέντμπανκ» του Μάλμε.
***Διαιτητής: Πάβελ Τζιλ (Πολωνία)
ΜΑΛΜΕ (Νο. 211): Εχοντας μείνει χωρίς στόχους στο πρωτάθλημα, το βάρος πέφτει στη διάκριση στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο ματς της πρεμιέρας πάντως στους ομίλους έχασε με το βαρύ 4-1 από την Αλκμααρ, χωρίς πάντως η εμφάνισή της να αξίζει μια τόσο βαριά ήττα. Αυτό είχε τονίσει και πριν το ματς της Κυριακής με την ΑΪΚ ο Νόρλινγκ, ο οποίος είδε στη συνέχεια την ομάδα του να παίζει ένα καλό ματς κόντρα στους «κίτρινους», να δέχεται γκολ στο 85’ και τελικά να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις με τον Ράνεγκι, ο οποίος δείχνει μετά το αρχικό του μούδιασμα να παίρνει ξανά φόρα και να σκοράρει (έβαλε δύο και κόντρα στη Χάλμσταντ).
«Οι φίλαθλοί μας αξίζουν μια χαρά φέτος. Παραλίγο να τους τη δώσουμε απέναντι στην Ντιναμό, τώρα οφείλουμε να βάλουμε και πάλι το καλό μας ευρωπαϊκό πρόσωπο και να κερδίσουμε. Είναι μέσα στους στόχους μας η διάκριση μέσω του Γιουρόπα Λιγκ, προσωπικά δεν με τρομάζει ο όμιλος», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, ο οποίος γκρίνιαξε και για τα συνεχόμενα παιχνίδια που αναγκάζεται να δίνει η Μάλμε τελευταία: «Είμαστε κουρασμένοι, αλλά ταυτόχρονα έχουμε ενέργεια. Το δείξαμε και στα τελευταία δέκα λεπτά του ματς με την ΑΪΚ. Είμαστε δυνατοί εντός έδρας και θεωρώ πως είμαστε το φαβορί στο ματς με την Αούστρια. Παίζουν ένα σύστημα 4-2-3-1 και προσπαθούν να ελέγξουν το κέντρο, οπότε είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό».
Τελικά δεν είναι έτοιμος ο Πορτογάλος στόπερ Φερνάντες, ο οποίος πάντως έχει αποθεραπευτεί, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα για τον Νόρλινγκ που θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντάλιν – Βίντσεντς, Γιάνσον, Αντερσον, Ρικαρντίνιο – Χαμάντ, Πεκάλσκι, Βίλτον, Ντουρμάζ – Λάρσον, Ράνεγκι.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (Νο. 101):
 Υποτίμησε την αποδεκατισμένη Στουρμ, μπήκε με τον αέρα του αδιαφιλονίκητου φαβορί και λίγο έλειψε να το πληρώσει, στη δύσκολη επικράτηση 2-1. Βρέθηκε να χάνει μόλις στο 11’, αγχώθηκε, δεν είχε καθαρό μυαλό στη συνέχεια με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία στο α’ μέρος. Τα έψαλε στο ημίχρονο ο κόουτς Ντάξμπαχερ. «Τους είπα ότι πρέπει να τρέξουν και να παλέψουν, η νίκη μόνη της δεν έρχεται», είπε με αποτέλεσμα να επιστρέψει βελτιωμένη στην επανάληψη. Δημιούργησε αρκετές καλές ευκαιρίες, μέχρι που ισοφάρισε στο 79’ με μακρινό σουτ από 25 μέτρα του Μίχαελ Λίεντλ, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Πέντε λεπτά αργότερα γύρισε ολοκληρωτικά το ματς και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. «Ημασταν καλύτεροι και τιμωρήσαμε τον αντίπαλό μας για την παθητική στάση σε όλη την διάρκεια του αγώνα», σχολίασε ο 58χρόνος τεχνικός.

Υστερα από 32 χρόνια, επιστρέφει εκ νέου στο Μάλμε, για το ματς της δεύτερης αγωνιστικής. Το 1979 οι δύο ομάδες βρέθηκαν στον ημιτελικό του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων, με τους Σουηδούς να προκρίνονται στον τελικό και την Αούστρια να καταγράφει την ιστορικότερη στιγμή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Αποκλειστήκαμε άδικα, παρότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα», τόνισε ο Ντάξμπαχερ, ο οποίος αγωνίστηκε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο οποίος αναφερόμενος στο σημερινό ματς τόνισε πως «θέλουμε τη νίκη και θα αγωνιστούμε ώστε να την κατακτήσουμε. Ξεκινήσαμε ως ένα αουτσάιντερ του ομίλου και δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα».

Δεν αγωνίστηκε το Σάββατο, ξεπέρασε τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπιζε, ο βασικός στόπερ Γκέοργκ Μαργκράιτερ. Επέστρεψε κόντρα στη Στουρμ, αγωνίστηκε τα πρώτα 55’ και παραμένει αμφίβολος, ο βασικός φορ Τόμας Γιουν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4–2–3–1):  Π. Γκρούνβαλντ – Κλάιν, Μαργκράιτερ, Ορτλέχνερ, Σούτνερ – Χλίνκα, Αλ. Γκρούνβαλντ – Μποαραζίτ, Γκόργκον, Γιουνούζοβιτς – Λιντς

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ
*** Μαξ 1,60 ο άσος, που υποχώρησε και κινείται στο 1,55. Ανεβαίνει πάνω από 6,00 το διπλό της Μπριζ.

*** Στο 30.286 θέσεων «Μουνισιπάλ» της Μπράγκα.
*** Διαιτητής: Τόμι Σκέρβεν (Νορβηγία).
*** 500 οπαδοί της Μπριζ θα δώσουν το παρών στην Πορτογαλία.

ΜΠΡΑΓΚΑ (Νο. 31): Συνεχίζει να δείχνει ότι και φέτος είναι φτιαγμένη από σκληρό υλικό και το Σάββατο έπιασε Πόρτο και Μπενφίκα στην κορυφή του πρωταθλήματος, φτάνοντας τα εννιά ματς χωρίς ήττα από το ξεκίνημα της σεζόν. Δεν ήταν εύκολο το 2-0 επί της Νασιονάλ, το οποίο ουσιαστικά καθάρισε με ένα γκολ από κόρνερ στα τελευταία λεπτά.
Είχε πάρει προβάδισμα με τον βετεράνο Νούνο Γκόμες από το 33’, αλλά ειδικά στο ξεκίνημα της επανάληψης πέρασε δύσκολα και είχε τον τερματοφύλακα Κιμ για διακριθέντα, ενώ μία φορά τη γλίτωσε το δοκάρι. Αντεξε ως το τέλος και πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον στόπερ Πάουλο Βινίσιους, ο οποίος της είχε χαρίσει και την ισοπαλία στο προηγηθέν γειτονικό ντέρμπι με την Γκιμαράες (1-1).

«Λίγοι φαντάζονταν την Μπράγκα στην κορυφή», είπε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, που κάνει καλή δουλειά και με το 3-1 επί της Μπέρμιγχαμ χάρισε στο σύλλογο την πρώτη ιστορικά νίκη επί αγγλικού εδάφους, παρουσιάζοντας μία ομάδα που μοιάζει αρκετά με την περσινή, που έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης, πολύ συμπαγής αμυντικά και αποτελεσματική στην επίθεση.
Εκτός λόγω ενοχλήσεων ο εξτρέμ Πάουλο Σέσαρ, που ταλαιπωρείται από την προετοιμασία και δεν έχει βοηθήσει φέτος. Παραμένουν στην ανάρρωση ο στόπερ Νούνο Κοέλιο και σε μακροχρόνια βάση ο αμυντικός χαφ Κουστόδιο και ο επιθετικός Ούκρα.

Είναι αήττητη στα τελευταία επτά ευρωπαϊκά παιχνίδια στην έδρα της (5 νίκες, 2 ισοπαλίες) και μάλιστα σε κανένα δεν έχει δεχτεί γκολ.
«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, το οποίο θα μας βοηθήσει να ηγηθούμε του ομίλου και θα μας δώσει αβαντάζ έναντι των άλλων ομάδων. Ενα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να αποτελέσει ένα καλό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση», δήλωσε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, που τόνισε ότι όσες αλλαγές κάνει θα είναι προσαρμοσμένες στα χαρακτηριστικά του αντιπάλου. «Πρέπει να τους πιέσουμε και να μην τους αφήσουμε να πάρουν την πρωτοβουλία, να επιβάλουμε το παιχνίδι μας και να κυνηγήσουμε οργανωμένα το γκολ», πρόσθεσε.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1):
 Κιμ – Μπαϊάνο, Εβέρτον, Πάουλο Βινίσιους,, Ελντερσον – Ντζαμάλ, Ούγκο Βιάνα – Αλαν, Νούνο Γκόμες, Ελντερ Μπαρμπόσα – Λίμα.

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ (Νο. 58):
 Εχει όνειρα και πολλές φιλοδοξίες σε αυτή την σεζόν. Τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις (όπου θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της λίγκας), όσο και στην Ευρώπη, όπου επιθυμεί την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Πέρσι προχώρησε μέχρι τη φάση των ομίλων αλλά δεν προκρίθηκε (για 4η συνεχόμενη σεζόν μετέχει στο Γιουρόπα Λιγκ).
Μετέχει από τον τρίτο προκριματικό γύρο και ξεπέρασε εύκολα τα εμπόδια των Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) και Ζεσταφόνι (Γεωργία). Ντεμπούτο με το δεξί στους ομίλους, δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στην Μάριμπορ (2-0), το σκορ είχε διαμορφωθεί από το 24' .
Για το βελγικό πρωτάθλημα το Σάββατο υποδέχθηκε την Μονς. Τα βρήκε σκούρα (0-1 ημίχρονο), αλλά το γύρισε σε 2-1 στην επανάληψη.
«Η Μπράγκα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Την προηγούμενη χρονιά έπαιξε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και τώρα βρίσκεται ψηλά στο πρωτάθλημα» δήλωσε ο προπονητής Κόστερ. «Ομως, και εμείς είμαστε δυνατοί, έχουμε αυτοπεποίθηση και θα κάνουμε τα πάντα για τους τρεις βαθμούς. Πάντα παίζουμε το δικό μας σύστημα και επομένως δεν θα προσαρμοστούμε».
Οπως η Μπριζ έτσι και η Μπράγκα φέτος δεν έχουν ηττηθεί ακόμα μέσα στην έδρα τους. «Είναι και αυτή πολύ δυνατή αμυντικά και δέχεται λίγα γκολ. Αν αυτό είναι το δυσκολότερο ματς από τα έξι; Ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε πιθανότητες. Πάντα δημιουργούμε ευκαιρίες και το ίδιο θα γίνει και την Πέμπτη. Μόνο που θα πρέπει κάποιες από αυτές να τις εκμεταλλευτούμε».
Σε σχέση με το παιχνίδι με τη Μάριμπορ, επιστρέφει ο βασικός διεθνής Βέλγος φορ Βλέμινξ που κάνει τη διαφορά στη γραμμή κρούσης. Μακροχρόνιες οι άλλες απουσίες και δεν την επηρεάζουν

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.