Champions league και σήμερα.

Καλησπέρα και σήμερα.


ΜΠΑΤΕ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

*** Ισοπεδωτικό φαβορί στο 1,15 το διπλό της Μπάρτσα. Το ίδιο ισοπεδωτικό είναι και το μερίδιο του τζίρου της στο ανταλλακτήριο, με το διπλό να έχει πάρει πάνω του το 98% των συναλλαγών. Στο 8,00 η ισοπαλία, το 20,00 προσεγγίζει ο άσος της ΜΠΑΤΕ.
*** Στο 41.000 θέσεων «Ντιναμό Στάντιον» του Μινσκ. Sold οut.*** Διαιτητής: Μανουέλ Γκράφε (Γερμανία).
*** Και τα οκτώ φετινά παιχνίδια της Μπαρτσελόνα (πέντε πρωταθλήματος, δύο Σούπερ Καπ, ένα Τσάμπιονς Λιγκ) τελείωσαν over, με τους Καταλανούς να σκοράρουν το λιγότερο δύο γκολ. Under τα 6 από τα 7 φετινά παιχνίδια της ΜΠΑΤΕ στο Τσάμπιονς Λιγκ (μαζί με τα προκριματικά).
*** Ο Μέσι χρειάζεται δύο γκολ για να πιάσει τον Κουμπάλα στη 2η θέση των σκόρερ όλων των εποχών της Μπαρτσελόνα (192 με 194). Φέτος έχει 12 γκολ και 9 ασίστ.
*** 5-3-2 μετράει στα τελευταία δέκα εκτός έδρας ευρωπαϊκά της η Μπαρτσελόνα (3-2-1 πέρυσι). Εχει σκοράρει σε όλα, τα επτά είναι «2-3 γκολ», τα έξι G/G, τα πέντε over.

ΜΠΑΤΕ (Νο. 61): 
Θετικό το 1-1 της πρεμιέρας με την Πλζεν για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, αλλά από εκείνο το βράδυ και μετά ζει και αναπνέει για την Μπαρτσελόνα, τη μεγαλύτερη πρόκλησή της ευρωπαϊκής ιστορίας της, ίσως μεγαλύτερη και από την παρθενική συμμετοχή της σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ το 2008 με Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Ζενίτ. Χαμός από κόσμο (φιλάθλους της και μη), χορηγούς και όλο το συναπάντημα στην χώρα. Ξεπουλήθηκαν όλα τα εισιτήρια του αγώνα με την Μπαρτσελόνα σε φιλάθλους και χορηγούς. Πολύ καλά πάνε και τα πακέτα για τα εντός έδρας του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φυσικά το ερώτημα είναι «πώς θα παίξουμε την Μπαρτσελόνα». Ο Γκοντσαρένκο πήρε μέχρι και τη βοήθεια του ..τηλεφώνου, επικοινωνώντας με τον Κουρμπάν Μπερντίεφ της Ρούμπιν Καζάν, έχοντας στη μνήμη του τον τρόπο, που εξουδετέρωσε η ρωσική ομάδα τους Καταλανούς στα πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια. «Μου άρεσε η ανάλυσή του. Το πώς θα αξιοποιήσουμε τις συμβουλές του, θα φανεί. Αλλά είναι καλό να γεμίζεις τα κενά που έχεις με έναν άνθρωπο που ξέρει» σχολίασε ο Γκοντσαρένκο.

Πέρα από τον Μπερντίεφ, ο Γκοντσαρένκο έψαξε την τελευταία ομάδα που ζόρισε αγωνιστικά την Μπαρτσελόνα, πέφτοντας πάνω στη Βαλένθια και το πρόσφατο 2-2 του Σαββάτου. «Το παράδειγμά της είναι ενθαρρυντικό. Το κακό είναι πως η Μπάρτσα αλλάζει τον ταχύτητα του παιχνιδιού της ανά πάσα στιγμή στο ματς, ενώ αν τα βρει σκούρα αλλάζει μέχρι και τον τρόπο ανάπτυξή της. Εχουμε ένα πλάνο, με τη βοήθεια του θεού και με τις γνώσεις μας, ελπίζω πως θα καταφέρουμε να αντισταθούμε» ολοκλήρωσε ο νεαρός Λευκορώσος τεχνικός.

Στο πρωτάθλημα έμεινε στο 1-1 με την Μπελσίνα εκτός έδρας την Παρασκευή, συμπληρώνοντας 4 ισοπαλίες στα 5 τελευταία. Εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκάθαρα χάσει τη συγκέντρωσή της. Διατηρεί πάντως τη διαφορά ασφαλείας των 11 βαθμών από τη δεύτερη Σαχτιόρ, καθώς δεν έχει αντίπαλο. «Παίξαμε με το μυαλό μας στην Μπαρτσελόνα. Η σκέψη όλων μας βρισκόταν στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν είχαμε φρεσκάδα στο παιχνίδι μας. Αυτό που είδατε από την ΜΠΑΤΕ ήταν το 50% των δυνατοτήτων της» παραδέχθηκε ο νεαρός προπονητής Γκοντσαρένκο.

Πέραν όλων των άλλων έχει και τις απουσίες της. Παρότι άρχισε να προπονείται με την μπάλα ο βασικός επιθετικός χαφ Παβλόφ δεν υπολογίζεται για το ματς, ενώ χειρουργήθηκε και μένει εκτός και ο έμπειρος, Λευκορώσος επιθετικός Ροντιόνοφ. Στις βασικές απουσίες προστίθεται και ο σταθερός αριστερός μπακ Γιούρεβιτζ (παρόν στους ομίλους του 2008), αλλά και ο αντικαταστάσιμος μπακ Κούντσεβιτζ. Ενα μικροπρόβλημα δεν αναμένεται να στερήσει τη συμμετοχή στο Σέρβο σταρ επιθετικό Κέζμαν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Γκουτόρ – Μπορντατσόφ, Σίμιτς, Φιλιπένκο, Βολόντκο – Λιχτάροβιτζ (Γκορντέιτσκουκ), Ολέκχοβιτζ – Ρούντικ, Μπάγκα, Μπρεσάν – Κέζμαν.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Νο. 2): Με αρκετές βαθμολογικές απώλειες για τα σούπερ δεδομένα της έχει ξεκινήσει τη φετινή σεζόν, αλλά όταν ανεβάζει ταχύτητα… είναι άπιαστη. Ετσι, εναλλάσσοντας νίκες με ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (τρεις – δύο), το απέδειξε στο Σαββατιάτικο 5-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, περνώντας στη 2η θέση της βαθμολογίας της Πριμέρα. Παρατάχθηκε στο ξεκίνημα πάλι με 3-4-3 όπως συνηθίζει στα εντός έδρας παιχνίδια της ο Πεπ Γκουαρδιόλα (το χρησιμοποίησε και στο πρώτο μέρος με τη Βαλένθια δίχως επιτυχία). Αρχικά απειλήθηκε με σουτ στο δοκάρι του Βαλντές, αλλά στη συνέχεια έκανε περίπατο με τρία γκολ ως το 25' και άλλα δύο του και φέτος εκπληκτικού Μέσι (χατ τρικ) στο τελευταίο 15λεπτο.
«Ημασταν σε πολύ καλό επίπεδο, τα μπράβο ανήκουν στους παίκτες. Ημασταν καλύτεροι από την Ατλέτικο, αλλά δεν ήμαστε ανίκητοι», σημείωσε ο Καταλανός τεχνικός που βρέθηκε στο «δίνη του κυκλώνα» τις τελευταίες ημέρες, καθώς υποστήριξε τον πρώην πρόεδρο Ζοάν Λαπόρτα κόντρα στις κατηγορίες του νυν προέδρου Σάντρο Ροσέλ πως φταίει εκείνος για τις μεγάλες δυσκολίες των «μπλαουγκράνα», χαρακτηρίζοντας τη μεταγραφή του Ιμπραΐμοβιτς ως «τη χειρότερη συναλλαγή στην ιστορία του συλλόγου».
«Ο Λαπόρτα υποφέρει, αλλά δεν το αξίζει. Νιώθω στοργικά για εκείνον. Πήρε την ομάδα από μια επίφοβη θέση και του χρωστάμε γιατί έκανε καταπληκτικά πράγματα», σχολίασε ο 40χρονος τεχνικός. Κάτι που αρκετοί ερμήνευσαν πως ο Γκουαρδιόλα δεν έχει καλές σχέσεις με τον Ροσέλ, αλλά χθες αγκαλιάστηκαν πριν την προπόνηση και ο κόουτς δήλωσε: «Δεν μίλησα για τον Ροσέλ και τον Λαπόρτα, αλλά για οκτώ οικογένειες που υποφέρουν από μια κατάσταση στη γενική συνέλευση του συλλόγου. Ο Λαπόρτα και ο Ροσέλ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».
Υπήρχε και... ΜΠΑΤΕ στο μενού, δεν γίνεται να αγνοηθεί, ειδικά μετά το 2-2 του πρώτου ματς με τη Μίλαν (όπου η πρωταθλήτρια Ευρώπης δέχτηκε γκολ στο 1ο λεπτό και στο φινάλε), με τον Γκουαρδιόλα να δηλώνει: «Δεν θα μπούμε στο γήπεδο για την ισοπαλία, αλλά καμιά φορά έτσι όπως πάει ένα ματς καλή είναι και αυτή. Ξέρουμε πως αν δεν νικήσουμε εδώ θα παίξουμε την πρόκριση τελευταία αγωνιστική, οπότε είναι ζωτικό να πάρουμε το τρίποντο. Πρέπει να επιτεθούμε με τάξη για να μην βγαίνουν σε αντεπιθέσεις. Επίσης η ΜΠΑΤΕ είναι καλή στον αέρα. Η φάση τω ομίλων με φοβίζει διότι όλοι τη θεωρούν δεδομένη, αλλά τα μπαμ τώρα γίνονται. Η ισοπαλία με τη Μίλαν μας υποχρεώνει να νικήσουμε εκτός έδρας και στο Σαν Σίρο θα είναι πολύ δύσκολο».
Αγωνιστικά, με την επιστροφή του Πικέ στο 100% (μπήκε αλλαγή στο 55’ το Σάββατο) οι μοναδικές απουσίες των Καταλανών ακούνε στα ονόματα των Ινιέστα, Αλ. Σάντσες και Αφελάι. Ο διεθνής στόπερ θα παίξει βασικός κόντρα στην ΜΠΑΤΕ όπως και ο Πουγιόλ, συνεπώς το σύστημα θα «γυρίσει» σε 4-3-3, αν και με τον Αλβες να ανεβαίνει ψηλά γίνεται και 3-4-3. Μικρό rotation ίσως γίνει στην αρχική ενδεκάδα, με τον Αντριάνο να διεκδικεί τη θέση του Αμπιντάλ και τον Βίγια πιθανώς να μένει στον πάγκο. Αν ξεκινήσει ο Αμπιντάλ οι «μπλαουγκράνα» θα έχουν για πρώτη φορά ύστερα από τον περασμένο Δεκέμβρη στο γήπεδο από την αρχή την «καλή» τους άμυνα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Βαλντές – Αλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Αμπιντάλ (Αντριάνο) – Τσάβι, Μπουσκέτς, Κεϊτά – Πέδρο, Μέσι, Φάμπρεγας (Βίγια).

ΜΑΡΣΕΪΓ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ*** Ο άσος ξεκίνησε από το 2,20 – 2,40 και πλέον ανέβηκε σε αποδόσεις αουτσάιντερ, στο 2,70 – 2,75. Το διπλό ακολούθησε αντίθετη πορεία και έφτασε στο 2,55 – 2,60.
*** Στο 60.000 θέσεων «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας. Αν και λόγω των έργων που γίνονται εν όψει Euro 2016 η χωρητικότητά του έχει μειωθεί κάτω από τις 50.000 θέσεις. Το όριο που δεν θα πέσει σε καμιά των περιπτώσεων είναι οι 42.000 θέσεις. Παρόντες τουλάχιστον 2.000 Γερμανοί.
*** Αήττητη στις πέντε τελευταίες ευρωπαϊκούς εξόδους της είναι η Ντόρτμουντ, με τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες (Παρί, Σεβίλλη).
*** Μόνο τέσσερα γκολ στις οχτώ τελευταίες εξόδους της στην Μπουντεσλίγκα έχει πετύχει η Μπορούσια.
*** Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία).

*** 6ος όμιλος.

ΜΑΡΣΕΪΓ (Νο. 14):
 Ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στον όμιλο κερδίζοντας στον Ολυμπιακό και αυτή η νίκη είναι η μία από τις δύο συνολικά που έχει στα εννιά τελευταία επίσημα. Η δεύτερη ήταν το 2-0 επί της Εβιάν την περασμένη Τετάρτη ενώ άγγιξε την τρίτη επιτυχία στη Βαλενσιέν αλλά ισοφαρίστηκε σε 1-1 δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος των καθυστερήσεων. Συνολικά δίκαιο το αποτέλεσμα αλλά «πόνεσε» τη Μαρσέιγ γιατί ήρθε στην τελευταία φάση και ενώ έπαιξε σ’ όλο το β’ μέρος με δέκα παίκτες. Σκόραρε από θέση οφσάιντ ο στόπερ Ντιαουαρά, άτυχος ο Ρεμί με δοκάρι μετά το 0-1, έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση ο Μανταντά που απέκρουσε και πέναλτι. «Θέλαμε να παίξουμε χαμηλά για να κρατήσουμε λίγο παραπάνω τη μπάλα αλλά δεν μας ευνόησε το κακό τερέν.Βάλαμε πολλή καρδιά και ενέργεια και πρέπει να την ξαναβρούμε άμεσα» τόνισε ο Ντεσάν.

N/G τα οκτώ στα εννιά τελευταία ευρωπαϊκά της. τις τρεις στις τέσσερις τελευταίες ευρωπαϊκές της νίκες τις πέτυχε με 1-0.

Αποβλήθηκε και πάλι ο Φανί που τώρα είναι τιμωρημένος για δύο παιχνίδια μετά την αποβολή του στον Πειραιά. Δεν προλαβαίνει ο φορ Ζινιάκ, εκτός στα τελευταία ο πολύτιμος μέσος Σερού. Τραυματίες επίσης ο αριστερός μπακ Τραορέ και ο στόπερ Μπία. Για να συμπληρωθεί η αποστολή κλήθηκαν δύο από τα ταλεντάκια της για τα οποία ακούγονται πολλά καλά, οι Γκαντί και Ομρανί.

Λογικά ο Λούτσο θα πάει λίγο πιο πίσω, είναι κάτι που εφαρμόστηκε στα δύο τελευταία και κυρίως στη Βαλενσιέν. Ελεύθερος και επιτελικός ξεκινά ο Αμαλφιτανό με τους Βαλμπυενά και Αντρέ Αϊγιού στα άκρα. Μπροστά ο Ρεμί και εναλλακτική ο Τζόρνταν Αϊγιού.

«Πρέπει να περιορίσουμε την Ντόρτμουντ από το να πάρει και να κυκλοφορήσει τη μπάλα γιατί διαθέτει πολύ ικανούς παίκτες και βγαίνει γρήγορα μπροστά. Οσο λιγότερο έχει την κατοχή τόσο το καλύτερο. Πρέπει να την ‘τρέξουμε’» ζήτησε ο Ντεσάν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μανταντά – Αθπιλικουέτα, Ντιαουαρά, Ν’ Κουλού, Μορέλ – Ντιαρά, Λούτσο – Αμαλφιτανό, Βαλμπυενά, Α. Αϊγιού – Ρεμί.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Νο. 65): Χρειάστηκε να περάσουν εφτά μήνες και να αποκτήσει ιστορική διάσταση το 3-1 στο Μόναχο τον περασμένο Φεβρουάριο για να πετύχει ξανά διπλό στο πρωτάθλημα. Τα κατάφερε με… δραματικό τρόπο, σκοράροντας στο 90’ απέναντι στη Μάιντζ για μια νίκη – βάλσαμο που τερμάτισε το αρνητικό σερί των τεσσάρων αγώνων σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Ηταν σαφώς ανώτερη στο πρώτο μέρος και δέχτηκε ολότελα κόντρα στην ροή του αγώνα το 1-0 (33’) από λάθος του αριστερού μπακ Λέβε.

Παρέμεινε ωστόσο προσηλωμένη στο πλάνο της και δικαιώθηκε πρώτη φορά στο 63’, με μια περίτεχνη ενέργεια του Ιβάν Πέρισιτς (σκόρερ του καταπληκτικού γκολ απέναντι στην Αρσεναλ). Πήρε εν τέλει τη δίκαιη νίκη με ένα σουτ απελπισίας από τα 25 μέτρα του Πίζεκ, που νίκησε αναπάντεχα τον κορυφαίο της συνάντησης, γκολκίπερ των γηπεδούχων, Χάιντς Μίλερ. «Τώρα νιώθω πραγματικά καλύτερα. Ξέρω ότι θα δουλέψουμε με μεγαλύτερη όρεξη από εδώ και στο εξής», είπε ο Γιούργκεν Κλοπ, η ομάδα του οποίου είχε κάνει μόνο ένα καλό ματς εδώ και καιρό, αυτό με την Αρσεναλ.

Θέλει τώρα να διατηρήσει το momentum δίνοντας συνέχεια στην ανάκαμψη της στη Μασσαλία και σε μια διοργάνωση στην οποία «έχουμε μεγάλη όρεξη να διακριθούμε», όπως είπε ο Γιούργκεν Κλοπ. «Αισθανόμαστε ότι μπαίνουμε στον σωστό δρόμο και θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι στη Μαρσέιγ. Η αντίπαλός μας έχει παίξει με διάφορα σχήματα και συστήματα φέτος, έτσι ώστε να είναι δύσκολη η επικέντρωση μας σε μια συγκεκριμένη διάταξη. Οπως και να ‘χει όμως η νίκη στο Μάιντζ μας έχει κάνει πολύ καλό σε ψυχολογικό επίπεδο. Φυσικά κανείς από μας δεν αισθάνεται χορτασμένος επειδή πήραμε ένα τρίποντο…», συμπλήρωσε ο προπονητής της Μπορούσια.

Το περασμένο Σάββατο έκανε το φετινό ντεμπούτο του ο πολύτιμος φορ Μπάριος παίζοντας για ένα τέταρτο. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας τις δύο τελευταίες σεζόν είχε τραυματιστεί στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, ενώ πρώτη φορά φέτος η πρωταθλήτρια Γερμανίας θα έχει πλήρη αποστολή, αφού σε αυτήν συμπεριλήφθηκαν οι πολύτιμοι Μπέντερ (αμυντικός χαφ) και Σμέλτσερ (αριστερός μπακ) που απουσίασαν στο Μάιντς. Οι πιθανότητες μάλιστα να ξεκινήσουν στην βασική ενδεκάδα είναι υπέρ τους. Απουσιάζουν μόνο δύο μακροχρόνιοι (Κοχ, Οβομογέλα), που δεν επηρεάζουν τα πλάνα του Κλοπ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Βαϊντενφέλερ – Πίζεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ (Λέβε) – Γκουντογάν (Κελ), Μπέντερ – Γκέτσε, Καγκάβα, Πέρισιτς – Λεβαντόφσκι.
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ - ΓΚΕΝΚ
*** Μόλις 1,30 πληρώνει ο άσος, από 9,00 έως και 12,00 η νίκη των Βέλγων!
*** 5ος Ομιλος
*** Στο 30.210 «Μπάι Αρένα» του Λεβερκούζεν

*** Αναμένονται περίπου 3.000 οπαδοί της Γκενκ.

*** Διαιτητής: Αλαν Κέλι (Ιρλανδία)

*** Αν εξαιρεθεί ο αγώνας της με την Αουγκσμπουργκ (4-1), η Λεβερκούζεν σκοράρει μισό γκολ ανά παιχνίδι κατά μέσο όρο στην Μπουντεσλίγκα.

*** N/G τα εφτά από τα 11 τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά ματς της Λεβερκούζεν.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Νο. 37): Οταν έφυγε από το Λονδίνο έπειτα από τον αγώνα με την Τσέλσι την πρώτη αγωνιστική των ομίλων, ατένιζε ακόμα το… μέλλον με αισιοδοξία, τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά αφού μεσολάβησαν η αναπάντεχη εντός έδρας συντριβή (1-4) από την Κολωνία και η… προβλεπόμενη από την Μπάγερν στο Μόναχο με 3-0. Σε αυτά «ξεγυμνώθηκε» με δύο διαφορετικούς τρόπους, αφού στο πρώτο προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και στο δεύτερο να αμυνθεί μέχρις εσχάτων.

Η επιλογή του Ρόμπιν Ντουτ να στείλει τον άπειρο Ντα Κόστα πάνω στον Ριμπερί αποδείχτηκε ατυχής, καθώς ο Γάλλος «χόρεψε» τον νεαρό και «σέρβιρε» το 1-0 μόλις στο 5’, ενώ στο 19’ δέχτηκε δεύτερο γκολ από φάουλ. Απείλησε μόνο στο 11ο λεπτό και στο 90’ διαμορφώθηκε το 3-0, με τον Ντουτ να δηλώνει πάντως ικανοποιημένος από τους παίκτες του «που τα έδωσαν όλα». Ελαφρυντικό οι πολλές απώλειες, αφού απουσίαζαν οι πολύτιμοι Σίρλε (εξτρέμ), Κάντλετς (μπακ) και οι ενίοτε βασικοί Μπάλακ και Σβάαμπ (αμυντικός).

Και οι τέσσερις επιστρέφουν απέναντι στην Γκενκ, κόντρα στην οποία το νικηφόρο αποτέλεσμα θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ από όλους στο Λεβερκούζεν. «Δεν παίζουμε με μια τυχαία ομάδα, αλλά με την πρωταθλήτρια Βελγίου και πρέπει να κάνουμε μια πολύ συγκεντρωμένη εμφάνιση. Προφανώς είμαστε το φαβορί και από την στιγμή που παίζουμε εντός έδρας οφείλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», είπε ο Ντουτ, που ξεκαθάρισε επιπλέον ότι η αναμέτρηση δεν πρόκειται να καθορίσει την τύχη του απαντώντας στα δημοσιεύματα περί έντονης πίεσης σε περίπτωση νέου αρνητικού αποτελέσματος.

Καλωσόρισε δε την επιστροφή των τεσσάρων παικτών του, κάνοντας ειδική μνεία στον Αντρέ Σίρλε και την πολύ καλή εμφάνιση του στο «Στάμφορντ Μπριτζ». «Είχα προσωπικές συζητήσεις με τους παίκτες καθώς προσπάθεια μας είναι να επιστρέψουμε ψυχολογικά στο σημείο που ήμασταν πριν από τις τρεις ήττες», κατέληξε ο τεχνικός των γηπεδούχων. Η Μπάγερ νίκησε σε φιλικό τη Γκενκ το καλοκαίρι με 4-1, αλλά ο Μιχάλ Κάντλετς είπε το προφανές, ότι πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. «Είναι ένας μίνι τελικός για μας και αν κερδίσουμε, όλα θα μοιάζουν πολύ πιο θετικά την επόμενη μέρα», πρόσθεσε ο Τσέχος μπακ.

Εκτός μάχης παραμένουν οι μακροχρόνια τραυματίες Αντλερ (γκολκίπερ), Μπαρνέτα (εξτρέμ), και Ορτέγα (χαφ). Με 4-4-2 ενδέχεται να παρατάξει για πρώτη φορά φέτος την ομάδα του ο Ντουτ. Σε αυτή την περίπτωση θα παίξουν δίδυμο μπροστά Ντερντιγιόκ, Κίσλινγκ, στην αντίθεση θα είναι ο Μπάλακ επιτελικός χαφ σε διάταξη 4-2-3-1 ξανά.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Λένο – Κάστρο, Ράιναρτς, Τόπρακ, Κάντλετς – Ρόλφες, Μπέντερ, Σαμ, Σίρλε – Ντερντιγιόκ (Μπάλακ), Κίσλινγκ.

ΓΚΕΝΚ (Νο. 120):
 Δεν υπάρχουν στόχοι και φιλοδοξίες, αυτή είναι η αλήθεια, θέλει να διασκεδάσει το ταξίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας ήδη καρπωθεί ένα τεράστιο ποσό με τη συμμετοχή της στους ομίλους για τα δεδομένα της.
Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της που βρίσκεται εδώ και τα κατάφερε ξεπερνώντας πολύ δύσκολα τα εμπόδια της Παρτιζάν στον τρίτο προκριματικό γύρο και της Μακάμπι Χάιφα στα πλέι οφ, σε ένα αγωνιώδες ματς που κρίθηκε στα πέναλτι.
Το Σάββατο το τελευταίο της παιχνίδι για το πρωτάθλημα, έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Λέουβεν. Πλήρωσε την αποβολή του Μπάρντα στο 55' (με το σκορ στο 0-1), δέχθηκε την ισοφάριση στο 65' . Ηταν το τέταρτο παιχνίδι του Ολλανδού τεχνικού Μάριο Μπέιν στον πάγκο, που άλλαξε ψυχολογία και κλίμα στους πρωταθλητές.
Η Γκενκ αναχώρησε την Τρίτη το μεσημέρι για το Λεβερκούζεν με το πούλμαν, μια απόσταση μόλις μιάμισης ώρας. Ο Μπέιν σχολίασε: «Το γήπεδο στο οποίο θ’ αγωνιστούμε είναι εκπληκτικό, αλλά εμείς δεν είμαστε για να το θαυμάσουμε. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να επηρεαστούμε από το περιβάλλον. Σίγουρα θα πρέπει να δείξουμε σεβασμό, αλλά όχι υπερβολικό. Πρέπει να τολμήσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Το γήπεδο και οι συνθήκες μπορεί να εντυπωσιάζουν, όμως το ίδιο θα ισχύει και απέναντι στην Τσέλσι και στην Βαλένθια. Στο ποδόσφαιρο εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας ότι μπορεί να πάρεις αποτέλεσμα κόντρα σε οποιονδήποτε, αν το πιστεύεις και εκτελείς τέλεια τα καθήκοντά σου. Η πειθαρχία στο παιχνίδι μας θα πρέπει να είναι δυνατή, δεν επιτρέπονται τ’ ανόητα φάουλ και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».
«Η Λεβερκούζεν ανήκει στο ευρωπαϊκό τοπ. Μπορεί να διανύει μια υποδεέστερη φάση με τρεις συνεχόμενες ήττες, όμως οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις είναι ξεχωριστές». Σχετικά με τις πιθανότητες που πιστεύει ότι έχει η ομάδα του σχολίασε «Πιστεύω στην ομάδα μου, είμαι θετικός και το δείχνω στους παίκτες. Ομως, θα πρέπει να έχουμε μια πάρα πολύ καλή μέρα και να μην κάνουμε χαζά πράγματα όπως κόντρα στη Λέουβεν».
Επέστρεψε έπειτα από σχεδόν δύο μήνες απουσίες ο καλός αριστερός εξτρέμ Ντε Μπράουνε (μπήκε στο 70' ), εδώ και καιρό απουσιάζει ο βασικός στόπερ Γιόνελετ, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι αναπληρωματικοί μέσοι Βάντεμπορε και Καμίς. Δύο τα διλήμματα του Μάριο Μπέιν, αν θα ρίξει στα βαθιά τον Ντε Μπράουντε και ποιος από τους Κένεντι και Ογκουντζίμι θα παίξει στην επίθεση.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κοτελές - Ανελέ, Νάντσον, Σιμάις, Πούντιλ - Χουμπέρ, Τόζερ - Μπάρντα, Βόσεν, Μπούφελ (Ντε Μπράουνε) - Κένεντι (Ογκουντζίμι).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΤΣΕΛΣΙ
***Μικρή άνοδος για την Τσέλσι στο 2,47 (από 2,40 που είχε «ανοίξει», μαξ τιμή το 2,65), στο 2,85 η Βαλένθια (έως και 3,05) και στο 3,20 η ισοπαλία (μέγιστη τιμή το 3,40).
***Στο 55.000 θέσεων «Μεστάγια» της Βαλένθια. Οι κάτοχοι διαρκείας πληρώνουν και αυτό θα έχει επίπτωση στην προσέλευση, αφού μέχρι χθες είχαν πουληθεί 37.000 εισιτήρια και δεν θα υπάρξει sold out. Περίπου 1.000 Αγγλοι οπαδοί αναμένονται, 600 αστυνομικοί.
***Δύο διπλά με το ίδιο σκορ (2-1) η προϊστορία των δύο ομάδων επί ισπανικού εδάφους, το 2006-07 και το 2007-08.
***Επιστρέφει ως αντίπαλος στο «Μεστάγια» μετά την καλοκαιρινή του μεταγραφή στην Τσέλσι αντί 28 εκατ. ευρώ ο τελευταίος σταρ της Βαλένθια (ύστερα από τη φυγή Βίγια, Σίλβα) Μάτα.
***Μόλις μία ήττα στα τελευταία δέκα εντός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια έχει η Βαλένθια, πέρυσι από τη Μάντσεστερ Γ. Εχει σκοράρει σε όλα πλην αυτού, με όφελος πέντε νίκες.
***Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία). Ειχε σφυρίξει το περσινό 1-1 στο Ρέιντζερς – Βαλένθια.
*** Η Τσέλσι έχει τερματίσει 6 φορές στις τελευταίες 8 στην κορυφή του ομίλου της. Τις άλλες δύο είχε τερματίσει 2η.

*** 5 στα 8 φετινά παιχνίδια της Τσέλσι ήταν G/G.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Νο. 16): Μετά το «3 στα 3» στο πρωτάθλημα οπισθοχώρησε βαθμολογικά, αν και ελαφρυντικό της είναι πως στις πέντε πρώτες αγωνιστικές έχει αντιμετωπίσει Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη, Ατλέτικο. Πριν από μία εβδομάδα πήρε την ισοπαλία 2-2 από την Μπαρτσελόνα εντός έδρας με πολύ καλή εμφάνιση για 60 λεπτά, αλλά το Σάββατο ηττήθηκε 1-0 από τη Σεβίλλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».
Κακή στο πρώτο ημίχρονο ελέω και του rotation που έκανε ο Ουνάι Εμερι, δέχτηκε το γκολ στο 18’ και αρκετές φάσεις. Εστω και μετριότατη σε απόδοση, εκμεταλλεύτηκε τις δύο αποβολές των Ανδαλουσιάνων στην επανάληψη για να βγει μπροστά και να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία για ισοφάριση σε πέναλτι που έστειλε στο δοκάρι ο Μπανέγα. Είχαν την μπάλα ακόμη και στο 9 εναντίον 10, αλλά πέρα 1-2 φάσεων καμία ουσία.
«Βάλαμε τρεις στόπερ για να σταματήσουμε τους δύο φορ της Σεβίλλης, όμως το πρόβλημα δεν ήταν το σύστημα, αλλά ότι χάναμε πολύ την μπάλα όταν έβγαινε από την περιοχή μας», δικαιολογήθηκε ο Βάσκος τεχνικός. Το πρωτάθλημα μπαίνει στην άκρη προς το παρόν για τους «τσε» που φιλοξενούν απόψε μια σπουδαία ομάδα, έχοντας χάσει δύο βαθμούς στην πρεμιέρα με το εκτός έδρας 0-0 κόντρα στην Γκενκ.
«Το ματς με την Τσέλσι είναι πιο σημαντικό ύστερα από την ισοπαλία στο Βέλγιο. Είμαστε πεπεισμένοι πως μπορούμε να νικήσουμε και να καλύψουμε τους δύο βαθμούς που αφήσαμε. Κάθε παίκτης με μπλε εμφάνιση είναι εχθρός μας(ερωτηθείς για τον Μάτα) εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στην ομάδα μας. Η Τσέλσι έχει σπουδαίες φυσικές δυνάμεις, θα είναι απαιτητικός αντίπαλος στην επίθεση καθώς θα κατεβαίνει πολύ στην περιοχή μας, αλλά και στην άμυνα καθώς έχει εμπειρία και μυς. Χρειάζεται να έχουμε προσωπικότητα, πρωταγωνιστές και να ξέρουμε καλά τόσο εμάς, όσο και εκείνους», σημείωσε ο Εμερι στη συνέντευξη Τύπου.
Αγωνιστικά, η σημαντικότερη είδηση είναι η επιστροφή του Αλμπέλδα που είχε τραυματιστεί στο ματς με την Μπαρτσελόνα. Στην 20μελή λίστα σε σχέση με την αναμέτρηση του Σαββάτου επιστρέφουν ακόμη οι μπακ Μιγκέλ, Αλμπα και ο βασικός εξτρέμ Πάμπλο Ερνάντεθ. Στον αντίποδα, τραυματίας είναι ο αμ. χαφ Τοπάλ. «Κόπηκαν» ο χαφ Τίνο Κόστα (ψιλοέκπληξη, αλλά υπάρχει overbooking στα χαφ), o μπακ Μπαραγάν και ο στόπερ Ντεαλμπέρτ. Ερωτηματικό αν θα αντικαταστήσει τον βασικό Γκουάιτα κάτω από τα δοκάρια ο Ντ. Αλβες που έπαιξε στο Βέλγιο, ποιος από τους δύο αριστερούς μπακ θα προτιμηθεί, αλλά η θέση ανάμεσα σε Κανάλες και Ζονάς.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ντ. Αλβες (Γκουάιτα) – Μιγκέλ, Ραμί, Ντ. Ρουίθ, Ματιέ (Αλμπα) – Αλμπέλδα, Μπανέγα – Πάμπλο Ερνάντεθ, Κανάλες (Ζονάς), Πιάτι – Σολδάδο.

ΤΣΕΛΣΙ (Νο. 3): 
Αρχίζει και ανεβαίνει αγωνιστικά, κάνει το παιχνίδι της πολύ πιο γρήγορο, ο Τόρες γίνεται πιο αποτελεσματικός και βγάζει σιγά-σιγά στον αγωνιστικό χώρο τη νοοτροπία που θέλει να περάσει ο Βίλας Μπόας. 4-1 το Σάββατο κόντρα στη Σουόνσι. Γρήγορα 2-0 το σκορ και παρότι έμεινε με δέκα πριν το ημίχρονο λόγω της ανόητης αποβολής του Τόρες (είχε σκοράρει το πρώτο γκολ, δείχνει πολύ φορμαρισμένος τελευταία) το ήλεγξε μέχρι τέλους.

Στον πάγκο έμεινε ο Φρανκ Λάμπαρντ, δείγμα του ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να την κάνει πιο γρήγορη, άσχημη η ψυχολογία του Αγγλου χαφ, από τη στιγμή που είχε μείνει στον πάγκο και με την εθνική και πλέον του ζητούνται πράγματα που δύσκολα μπορεί να βγάλει στο χορτάρι. «Δεν μπορώ να καταλάβω την κριτική του Τύπου. Αν μείνει στον πάγκο για ένα ματς κάποιος παίκτης αρχίζουν να ψάχνουν αιτίες που δεν υπάρχουν. Ο Φρανκ είναι ένας πολύ ισορροπημένος παίκτης, ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Είναι από τους πλέον σημαντικούς ποδοσφαιριστές του κλαμπ και θα παραμείνει», είπε ο Βίλας Μπόας.

Αρκετά εύκολα πέρασε το εμπόδιο της Λεβερκούζεν στο πρώτο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας με 2-0. Κρίσιμο για την πρωτιά ματς με τη Βαλένθια, αν δεν ηττηθεί θα κάνει σημαντικό βήμα. «Ποτέ δεν μου αρέσει να είμαι φαβορί σε ένα παιχνίδι, επειδή αυτό κρύβει πολλές εκπλήξεις στο τέλος του. Γνωρίζω πόσο καλή ομάδα είναι η Βαλένθια και πόσο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι για εμάς. Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος παιχνιδιού της και ο τρόπος που ο Ουνάι εμπνέει τους ποδοσφαιριστές», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός για το σημερινό ματς.

Επιστρέφει από τιμωρία στην Ευρώπη ο δαιμονισμένος Ραμίρες (δύο γκολ το Σάββατο, απίστευτα τρεξίματα) και θα περάσει στην ενδεκάδα. Αμφίβολο αν θα παραμείνει στον πάγκο ο Λάμπαρντ, παραμένει έξω ο Εσιέν. Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Στάριτζ, που αποθεραπεύτηκε, έχοντας χάσει το προηγούμενο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Τσεχ - Μποζίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ - Μεϊρέλες, Μίκελ, Ραμίρες - Ανελκά, Τόρες, Μάτα.
ΜΙΛΑΝ – ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ

***Στο 1,30 ανώτατη τιμή ο άσος της Μίλαν, το διπλό της Βικτόρια μπορεί να φτάσει και στο 12,00.

***Στο 82.545 θέσεων «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου.

***ΔιαιτητήςΦλόριαν Μέιερ (Γερμανία)

ΜΙΛΑΝ (Νο. 13): Πέτυχε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα με το αγχωτικό 1-0 επί της Τσεζένα και κέρδισε χρόνο. Το γκολ πέτυχε νωρίς ο Ζέεντορφ (5’) και στη συνέχεια η Μίλαν δεν μπόρεσε να το καθαρίσει, παρότι είχε τον έλεγχό του και δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα. Χάθηκαν ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο και πάλι το ματς έμεινε διεκδικούμενο μέχρι το τέλος. «Είχαμε και έχουμε προβλήματα, έπρεπε να κλείσουμε το παιχνίδι νωρίτερα. Η Τσεζένα μας δυσκόλεψε, ωστόσο κρατάμε τη νίκη. Πρέπει όμως αυτά τα ματς να τα καθαρίζουμε, γιατί δε γίνεται κάθε φορά να κρατάς το 1-0 για 85 λεπτά», είπε ο Μαξ Αλέγκρι.

Εν όψει Βικτόρια ο Αλέγκρι επέστησε την προσοχή, απέναντι σε μια ομάδα που είναι αήττητη φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, με έξι νίκες στους προκριματικούς γύρους και μια ισοπαλία στην πρεμιέρα του ομίλου: «Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι, γιατί η Πλζεν είναι ομάδα που τα πήγε εξαιρετικά στα προκριματικά και έχει ποιότητα, τόσο μονάδες όσο και σύνολο. Αν θέλουμε όμως να εξαργυρώσουμε την ισοπαλία της Βαρκελώνης, πρέπει να ξεκινήσουμε καλά στην έδρα μας και να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Στο μεταξύ, ένα ρεκόρ είναι προ των πυλών της Μίλαν, καθώς η ομάδα κυνηγά το νούμερο 2000 γκολ της εποχής Μπερλουσκόνι. Χρειάζεται δύο γκολ, καθώς μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 1998 και η ομάδα θέλει να το πετύχει από το αποψινό ματς κιόλας.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς προπονήθηκε κανονικά χθες, ο Αλέγκρι είπε ότι τον υπολογίζει και θα τον ξεκινήσει στην ενδεκάδα. Μαζί με τον Κασάνο, είναι οι μόνοι διαθέσιμοι επιθετικοί και στον πάγκο θα βρίσκεται μόνο ο 18χρονος φορ Γκαντζ, γιος του άλλοτε επιθετικού της Μίλαν και της Ιντερ, Μαουρίτσιο Γκαντζ. Οι υπόλοιπες επιθετικές απουσίες αφορούν στους τραυματίες Πάτο και Ρομπίνιο και στους εκτός λίστας UEFA Ιντσάγκι και Ελ Σααραβί, ο τελευταίος έπαιξε βασικός στα παιχνίδια με Ουντινέζε και Τσεζένα.

Οι υπόλοιπες απουσίες αφορούν στους Γκατούζο (και τιμωρημένος), Μεξές, Αμπροζίνι, Μπόατενγκ και Φλαμινί, ενώ επιστρέφουν από διάφορους τραυματισμούς και οι Μπονέρα και Αντονίνι. Ο τελευταίος «παίζει» με τον Ταϊβό τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ σε ρόλο επιτελικό το προβάδισμα έχει ο Ολλανδός Εμάνουελσον αντί του Ακουιλάνι, που δεν είναι και στο 100%.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Αμπιάτι – Αμπάτε, Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Αντονίνι – Νοτσερίνο, Φαν Μπόμελ, Ζέεντορφ – Εμάνουελσον – Κασάνο, Ιμπραΐμοβιτς.

ΠΛΖΕΝ (Νο. 145): Η πρεμιέρα της σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ στέφθηκε με επιτυχία. Μπορεί να νιώθει πως άξιζε κάτι παραπάνω στο 1-1 με την ΜΠΑΤΕ (προηγήθηκε στο 45’), όμως σαν πρωτάρα τα πήγε μία χαρά. Τα δύσκολα φυσικά αρχίζουν τώρα και… συνεχίζονται μετά με την Μπαρτσελόνα. Στο πρωτάθλημα την Παρασκευή έφερε 0-0 εκτός έδρας με την Μπουντεγιόβιτσε, σε ένα ματς όπου ήταν καλύτερη, αλλά δεν κατάφερε να κάνει γκολ τις ευκαιρίες της, μένοντας έτσι κι άλλο πίσω στη βαθμολογία, επτά βαθμούς από την πρωτοπόρο Σπάρτα Πράγας που έχει και ματς λιγότερο.
«Είμαι απογοητευμένος, πιστεύω πως είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε, αλλά δεν ήμασταν ακριβείς στο τέλος. Τώρα μπροστά μας είναι μια μεγάλη πρόκληση που λέγεται Μίλαν, την οποία σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε», είπε ο προπονητής Βρμπα.  Όταν ρωτήθηκε αν έστειλε κατάσκοπο για να δει τη Μίλαν σε δράση, απάντησε πως «δεν χρειάζεται να δούμε την Μίλαν απο κοντά για να μάθουμε το πόσο καλή ομάδα είναι. Είδαμε τα πάντα σε DVD και ξέρουμε πως το έργο μας είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο».
Δύσκολα θα αλλάξει το 4-2-3-1 ο Βρμπα, που στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου φάνηκε αρκετά ευδιαθετος και χωρίς αγχος. «Είναι πρόκληση να αντιμετωπίζεις τη Μίλαν στο Σαν Σίρο. Οι παίκτες το έχουν καταλάβει και απο μόνο του αυτο αποτελεί κίνητρο για το ματς. Άκουσα πως η Μίλαν έχει απουσίες, αλλά στα παιχνίδια που τους είδα εγώ, δεν μου φάνηκε πως αντιμετώπιζαν προβλήματα. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα εκανα φοβερή εμφάνιση, όμως απέναντι σε Ουντινέζε και Νάπολι είδαμε πως μπορούν οι αντίπαλοι να κάνουν ευκαιρίες. Δεν θα αλλάξουμε πολλά στο παιχνίδι μας, αν δεν επιτεθουμε, δεν θα έχουμε ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα».
Με ενοχλήσεις αποχώρησε από το ματς της Παρασκευής ο φορ Μπάκος (6/7 φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με τα προκριματικά), ομως φυσικά βρίσκεται στην αποστολή και ξεκινάει κανονικά στο ματς. Παραμενει πρόβλημα η μόνιμη απουσία του βασικού κιπερ Πάβλικ, με τον Τσεχία πάντως που ήρθε αργά το καλοκαίρι για να αναπληρώσει το κενό του να τα πηγαίνει μια χαρά, ενώ με την επιστροφή του εναλλακτικού εξτρέμ Φίλο, η αποστολή θεωρείται ουσιαστικά πλήρης.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Τσεχία - Λιμπερσκι, Μπίστρον, Σισόφσκι, Ραϊτόραλ - Χόρβαθ, Γίρασεκ - Πίλαρ, Κόλαρ, Πετρζέλα - Μπάκος.
ΣΑΧΤΑΡ – ΑΠΟΕΛ

***Φαβορί με ανοδικές τάσεις η Σαχτάρ στο 1,51. Στο 3,90 η ισοπαλία, στο 6,85 το διπλό. Με μερίδιο 80% ποντάρεται ο άσος στο ανταλλακτήριο σε απόδοση 1,60. Και εκεί το διπλό διαγράφει πτωτικές τάσεις, πέφτοντας στο 7,40.

***Στην 51.500 θέσεων «Ντόνμπας Αρίνα» του Ντόνετσκ.
*** Με 600 φίλους του ο ΑΠΟΕΛ στην Ουκρανία
*** Ο ΑΠΟΕΛ στις τελευταίες 5 ήττες του εκτός έδρας έχει χάσει όλες στο γκολ, τις 4 με 1-0.

ΣΑΧΤΑΡ (Νο. 11): Προσπαθεί να εξερευνήσει το άγνωστο μέγεθος ΑΠΟΕΛ για να μην πάθει το ίδιο κάζο, που έπαθε η Ζενίτ στο ΓΣΠ. «Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η Ζενίτ δεν ήταν έτοιμη για το παιχνίδι. Επιτρέψτε μου να πω πως ο ΑΠΟΕΛ είναι περισσότερο ένα μίγμα Πορτογάλων και Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών, παρά μια κυπριακή ομάδα. Ετσι έχουν εξελιχθεί οι μπίζνες στο ποδόσφαιρο. Ο νεαρότερος παίκτης τους (Τρισκόφσκι) είναι 24 χρονών. Προσφέρουν ιδανικές συνθήκες σαν χώρα και σαν σύλλογος για να προσελκύουν ποδοσφαιριστές σε ηλικία 28-29 ετών. Ακόμα και το ότι το πρωτάθλημά τους αποτελείται από 14 ομάδες, προσφέρεται για παίκτες αυτών των ηλικιών» δήλωσε ο Λουτσέσκου, προσπαθώντας να πείσει πως εκείνος γνωρίζει τα πάντα για το σημερινό του αντίπαλό.

Ερχεται από την ήττα με 2-1 στην Πορτογαλία στην πρεμιέρα. Εξαλλη με το Γερμανό διαιτητή Φέλιξ Μπριχ. Παρότι προηγήθηκε με 0-1 στο 12’, δέχθηκε την ισοφάρισε σε 1-1 στο 28’ και στο 40’ έμεινε με δέκα παίκτες, ύστερα από τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του στόπερ Ρακίτσκι. Στο 80’ και με το σκορ στο 2-1 από το 51’, αποβλήθηκε και ο δεύτερος στόπερ της Τσιχρίνσκι. Εκτός εαυτού ο Λουτσέσκου, «αυτή δεν είναι διαιτησία επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ» δήλωσε, ενώ παραδέχθηκε πως υπερεκτίμησε την Πόρτο. Μάλιστα κάλεσε τους οπαδούς της Σαχτάρ να επηρεάσουν με την ατμόσφαιρα και τα σφυρίγματα το διαιτητή, με τον τρόπο που το κάνανε οι Πορτογάλοι στο «Ντραγκάο».

Στην ουκρανική λίγκα έμεινε στο 0-0 εκτός έδρας το Σάββατο στην πλέον δύσκολη έξοδό της στην χρονιά, στην έδρα της Ντιναμό Κιέβου. «Η Ντιναμό χάνει περισσότερα από αυτό το αποτέλεσμα, από ό,τι εμείς» δήλωσε ο αρχηγός Σρνα. Οι δύο ομάδες παραμένουν ισόβαθμες στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Τιμωρημένοι με τον ΑΠΟΕΛ οι δύο σέντερ μπακ της, Ρακίτσκι και Τσιχρίνσκι. Ο Κούτσερ μπορεί να καλύψει την απουσία του ενός. Οι νεαροί Κριβτσόφ και Χιτσόφ παλεύουν για την άλλη θέση. Προφυλάχθηκε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Ζάντσον, αναμένεται να είναι έτοιμος απόψε. Εκείνος που δεν θα αγωνιστεί σύμφωνα με τις δηλώσεις του Λουτσέσκου είναι ο «εγκέφαλος» του παιχνιδιού της, κεντρικός χαφ Φερναντίνιο, σημαντική απουσία για την ανάπτυξή της.

«Κάθε χρόνο αναπτυσσόμαστε σαν ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ηττες όπως αυτή στο Πόρτο, δείχνει την έλλειψη εμπειρίας μας ακόμα. Παλέψαμε πολύ σκληρά για να πάρουμε το πρωτάθλημα και να βγούμε απ’ ευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΑΠΟΕΛ είναι καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο ματς. Μόνο έτσι θα εξελιχθούμε σαν ομάδα» πρόσθεσε ο Λουτσέσκου.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Πιατόφ – Σρνα, Κούτσερ, Κριβτσόφ, Ρατ – Χούμπσμαν, Μιχταριάν (Στεπανένκο) – Ντάγκλας Κόστα (Αλεξ Τεξέιρα), Ζάντσον, Γουίλιαν – Λουίζ Αντριάνο.

ΑΠΟΕΛ (Νο. 86):
 Εχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο, σπάζοντας όρια και... ταβάνια όπως αυτά είχαν οριοθετηθεί από την κοινή λογική. Με το καλημέρα σημείωσε την παρθενική του νίκη στους ομίλους κερδίζοντας 2-1 τη Ζενίτ και μάλιστα με ανατροπή. Δύο λεπτά (73'-75'), έκρηξης και τα γκολ των Μαντούκα, Αΐλτον ήταν αρκετά να στείλουν στον έβδομο ουρανό τους πρωταθλητές Κύπρου. Αμφότεροι οι Βραζιλιάνοι βρίσκονται σε εκπληκτική κατάσταση, με τον πρώτο μάλιστα να συμπεριλαμβάνεται στην κορυφαία ενδεκάδα της πρώτης αγωνιστικής!
Το Σάββατο σημείωσε την τρίτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας (1-0 στο 86' με τέρμα του αριστερού μπακ Μποαβεντούρα) πολύ δύσκολα, στο «ΓΣΠ», του νεοφώτιστου Αρη Λεμεσού. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χρησιμοποίησε κατά τα εννέα ενδέκατα, τη βασική ομάδα, θέλοντας να προβάρει το σχήμα που θα κατεβάσει στην «Ντόνμπας Αρένα». Αγωνιστικά προβλήματα άλλωστε δεν υπάρχουν επομένως ο Σέρβος θα παρατάξει ό,τι καλύτερο διαθέτει. Λογικά διαφοροποιήσεις από την ομάδα που έπαιξε πριν δύο εβδομάδες δεν θα υπάρξουν, ωστόσο δεν έχει εγκαταλειφθεί τελείως η ιδέα να χρησιμοποιηθεί αντί του Μαρσίνιο, ο σαφώς πιο αμυντικογενής Γιάχιτς για να δίνει περισσότερες βοήθειες ανασταλτικά στους σίγουρους στους χαφ, Ελιο Πίντο και Νούνο Μοράις.
«Στόχος μας είναι να κερδίσουμε παραπάνω βαθμούς από την προηγούμενη φορά. Ωστόσο, εάν πάρουμε έστω την ισοπαλία στην Ουκρανία, θα έχουμε πιθανότητες για το βήμα παραπάνω», σημείωσε με αισιοδοξία ο πρόεδρος, Φοίβος Ερωτόκριτου. Πιο προσγειωμένος ο Γιοβάνοβιτς σημείωσε τα εξής σε σχετική ερώτηση: «Εχουμε ήδη κάνει πολλά βήματα μπροστά. Προκριθήκαμε στους ομίλους του Champions League δύο φορές σε τρία χρόνια και φυσικά πήραμε τη νίκη επί της Ζενίτ. Μέσα από τα επόμενα πέντε παιχνίδια δεν έχει κάτι που να μπορεί να μας απογοητεύσει. Έχουμε μόνο να κερδίσουμε από αυτή τη μεγάλη πρόκληση, αντίθετα με τη Σαχτάρ, την Πόρτο και τη Ζενίτ που έχουν να χάσουν πολλά αν δεν τα καταφέρουν».
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον της UEFA για τα κατορθώματα των πρωταθλητών της Κύπρου. Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία έστειλε συνεργείο στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, στον Αρχάγγελο για να πάρει δηλώσεις. Τέσσερις ώρες διήρκησε το ταξίδι στο Ντόνετσκ την Τρίτη.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Χιώτης – Πουρσαϊτίδης, Πάουλο Ζόρζε, Ολιβέιρα, Μποαβεντούρα - Ελιο Πίντο, Νούνο Μοράις – Τρισκόφσκι, Μαρσίνο, Μαντούκα - Αΐλτον
ΑΡΣΕΝΑΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

*** Σε έντονη πτώση του διπλού έχουν οδηγήσει τα αγωνιστικά νέα της Αρσεναλ. Στο 8,50 η μεγαλύτερη τιμή (ξεπερνούσε το 10,00), ενώ ο πλέον ο άσος της Αρσεναλ από το 1,35 παίζεται ακόμη και στο 1,50.

*** Στο 60.361 θέσεων «Εμιρατς» του Λονδίνου.
*** 3.200 οπαδοί του Ολυμπιακού στις εξέδρες.*** Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία).*** 11 συνεχόμενες φορές η Αρσεναλ έχει προκριθεί από τη φάση των ομίλων.

*** Αήττητη εντός η Αρσεναλ με ελληνικές ομάδες. Πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες το σύνολο. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός οι ομάδες που πήραν ισοπαλία στο Λονδίνο.

*** Ο Αρσέν Βενγκέρ συμπληρώνει σήμερα 15 χρόνια στον πάγκο των «κανονιέρηδων».

ΑΡΣΕΝΑΛ (Νο. 5): Το καλύτερο φετινό της ημίχρονο έκανε κόντρα στην Μπόλτον, στη δίκαιη επικράτησή της με 3-0, όμως και πάλι δεν μπορεί να... περηφανευτεί ότι βρίσκεται στο δρόμο της ανόδου. Κακή στο πρώτο μέρος, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, οι αυτοματισμοί πήγαν περίπατο. Το γρήγορο γκολ του Φαν Πέρσι στις αρχές του δεύτερου της έλυσε τα πόδια, η αποβολή του Γουίτερ λίγο αργότερα έκανε πολύ εύκολο το έργο των παικτών του Αρσέν Βενγκέρ. Δεν είναι στα καλά της η Αρσεναλ από το ξεκίνημα, αμυντικά προβληματίζει πάρα πολύ, ενώ και επιθετικά δεν μπορεί να φανεί τόσο απειλητική όσο και τις προηγούμενες χρονιές, όσο έχει παίξει φέτος 11 vs 11.

Η χειρότερη χρονιά του Βενγκέρ από τη στιγμή που ανέλαβε τον πάγκο, μόλις επτά βαθμοί στις έξι αγωνιστικές. Γκρίνια στην κερκίδα, παρά τη στήριξη που δείχνουν οι οπαδοί μέχρι στιγμής στον Αλσατό, κόντρα στην Μπόλτον έκανε αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων φέτος.

Με καλό αποτέλεσμα, αλλά άσχημη εμφάνιση ξεκίνησε και στο Τσάμπιονς Λιγκ. 1-1 στο Ντόρτμουντ, με την αντίπαλό της να είναι απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. «Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, σε αυτή τη διοργάνωση δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Το είδαμε και κόντρα στη Μαρσέιγ. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο», τόνισε ο Βενγκέρ στη συνέντευξη Τύπου, ενώ από την πλευρά του ο Αρτέτα δήλωσε: «Περιμένω πως και πως να παίξω αύριο στο Τσάμπιονς Λιγκ, είμαστε φιλόδοξοι, θέλουμε να κερδίσουμε. Δεν μας επηρεάζει η πίεση, είμαστε σε μια ομάδα που θέλει πάντα τα αποτελέσματα και γι' αυτό παίζουμε με πίεση. Με την Ντόρτμουντ χάσαμε τη νίκη στο τέλος, τώρα πρέπει να την πάρουμε».Πολλά τα προβλήματα που προέκυψαν την τελευταία στιγμή για τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος εκ νέου θα δει το ματς από την κερκίδα (όπως και το πρώτο με την Ντόρτμουντ) εκτίοντας τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του.

Το θέμα είναι στα στόπερ, από τη στιγμή που εκτός από τους Βερμάλεν, Τζουρού και Σκιλασί που μένουν εκτός εδώ και καιρό, προστέθηκε και το πρόβλημα του Κοσιελνί. Λογικά ο Αλσατός θα χρησιμοποιήσει τον Σονγκ ως δεύτερο στόπερ, χάνοντας πάντως τις ικανότητες του τελευταίου από τη μεσαία γραμμή. Δεύτερο μεγάλο πρόβλημα τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, από τη στιγμή που δεν υπολογίζονται για το σημερινό ματς Γουόλκοτ και Τζερβίνιο λόγω τραυματισμού. ο Αρσάβιν είναι ο σίγουρος, πιθανό να ξεκινήσει και ο ταλαντούχος Τσάμπερλεϊν, ενώ πάντα υπάρχει η περίπτωση να έρθει πιο πίσω ο Φαν Πέρσι και να παίξει μπροστά ο Τσαμάκ.

Εξακολουθούν να παραμένουν στα πιτ Γουίλσιρ και Ντιαμπί.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σέζνι - Σανιά, Μερτεζάκερ, Σονγκ, Γκιμπς - Φρίμπονγκ, Ράμσι - Αρσάβιν, Αρτέτα, Φαν Πέρσι - Τσαμάκ (Τσάμπερλεϊν).


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νο. 35): Εκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στον Εργοτέλη το Σάββατο στο «Παγκρήτιο», τελικά νίκησε 3-2 και μετράει δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα. Πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, χαλαρός και μέτριος στο δεύτερο, όταν κι επέτρεψε δύο φορές τη μείωση του σκορ.

«Οι οπαδοί μας θέλουν τον Ολυμπιακό να παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο επί ενενήντα λεπτά και να κερδίζει με πολλά γκολ. Ομως θα πρέπει να καταλάβει πως υπάρχουν και αντίπαλοι που διψούν να μας νικήσουν» τόνισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. «Το μυαλό μας εξακολουθεί να είναι στο πρωτάθλημα, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι επιπλέον. Ολοι γνωρίζουμε τη δύναμη της Αρσεναλ, όμως εμείς θα πάμε στο Λονδίνο με στόχο να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα» οριοθέτησε το στόχο ο Ισπανός προπονητής.

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός δεν έχει το παραμικρό περιθώριο αφού σε περίπτωση ήττας, πολύ δύσκολα θα προλάβει ακόμα και την τρίτη θέση. Προέρχεται από την εντός έδρας αποτυχία (0-1) με τη Μαρσέιγ που συνοδεύτηκε από χλωμή εμφάνιση.

Γνωστά τα προβλήματα, θα λείψουν ο Μανιάτης και ο Φετφατζίδης, εκτός αποστολής έμεινε τελικά και ο Γέστε, ο οποίος στην τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους φάνηκε πως δεν ήταν απόλυτα έτοιμος. Αντίθετα συμπεριλήφθηκε ο Φέισα. Δεν είναι σοβαρό το χτύπημα που αποκόμισε ο Φουστέρ στην αναμέτρηση της Κρήτης, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα βρίσκεται στον πάγκο.

«Παίζουμε κόντρα στην καλύτερη ομάδα του ομίλου. Εχει αρκετές απουσίες, όμως από την άλλη διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες, που είναι ικανοί να καλύψουν κάθε απουσία. Αναγνωρίζουμε το επίπεδο του αντιπάλου, είναι το φαβορί αλλά εμείς ήρθαμε εδώ να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα» τόνισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Να απολαύσουν το παιχνίδι και να είναι σίγουροι πως εμείς θα κάνουμε ό, τι μπορούμε ώστε να νιώσουν υπερήφανοι. Αντιμετωπίζουμε το κάθε ματς σαν τελικό και μετά το παιχνίδι με την Αρσεναλ, έχουμε έναν ακόμα τελικό, αυτόν με τον ΠΑΟΚ».

Ο Ισπανός θέλει να καταστρέψει τον τρόπο ανάπτυξης της αγγλικής ομάδας και προτίθεται να χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Μακούν και να στείλει στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής τον Χολέμπας.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κοστάντζο - Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο - Μοντεστό, Μακούν - Μιραλάς, Ιμπαγάσα, Χολέμπας - Τζιμπούρ



ΖΕΝΙΤ - ΠΟΡΤΟ
***Πτωτικές τάσεις ακολουθεί ο άσος, πέφτοντας στα επίπεδα του 2,70. Παραμένει φαβορί όμως το διπλό στο 2,60. Στο 3,20 η ισοπαλία.
***Στο 21,500 θέσεων «Πετρόφσκι» της Αγίας Πετρούπολης

*** Η Πόρτο έχει κερδίσει και τις τέσσερις προηγούμενες φορές που επισκέφτηκε τη Ρωσία, οι δύο τελευταίες στην περσινή πορεία στο Γιουρόπα κόντρα σε ΤΣΣΚΑ και Σπαρτάκ.
***4-0-0 και τέρματα 9-2 μετρά η Πόρτο σε ρωσικό έδαφος.

ΖΕΝΙΤ (Νο. 23): Σε ανετοιμότητα απέδωσε ο Τύπος της χώρας την ήττα της πρεμιέρας. Σε καμία περίπτωση δεν έδειξε το πάθος του ΑΠΟΕΛ και ηττήθηκε στην πρεμιέρα των ομίλων με 2-1 στην Κύπρο. «Ελιωσε» από τη ζέστη και από το πάθος του κόσμου. Στο τέλος πάντως και ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες είχε δοκάρι με το Φαϊζούλιν για το 2-2. «Νομίζω πως η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκαιη σαν αποτέλεσμα» σχολίασε ο Σπαλέτι και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω πως ήμασταν ανέτοιμοι. Το παιχνίδι κρίθηκε σε στιγμές».

Το παιχνίδι του ΓΣΠ αποτελεί παρελθόν και ο - πολύ έξυπνος στο παιχνίδι του – κεντρικός μέσος Σιρόκοφ εμφανίστηκε βέβαιος πως η γκέλα της πρεμιέρας δεν θα επηρεάσει την πορεία της Ζενίτ στον όμιλο: «Το ΑΠΟΕΛ θα κόψει βαθμούς στην Κύπρο και από τις Σαχτάρ και Πόρτο» δήλωσε. Στο πρωτάθλημα συνέχισε πρώτη με δύο νίκες στο μεσοδιάστημα επί Ρούμπιν Καζάν και Τομ Τομσκ, έχοντας γυρίσει τούμπα την κατάσταση στην κορυφή (στο +2 από την ΤΣΣΚΑ από το -8).

«Η Πόρτο είναι ένας πολύ σοβαρός σύλλογος με ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πέρα από τα αποτελέσματά της, έχει αναδείξει μεγάλους παίκτες και προπονητές, κάτι που δείχνει τη δομή της. Αλλά δεν ζηλεύω τον τεχνικό της Πόρτο. Δεν ζηλεύω καν τον ήλιο της Πορτογαλίας. Προτιμώ το χιόνι της Αγίας Πετρούπολης. Κάθε άνθρωπος έχει θεμελιώδεις στιγμές, που αναπτύσσεται σαν επαγγελματίας και έχω την εντύπωση πως μια τέτοια στιγμή βιώνουμε και εμείς στη Ζενίτ. Απλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι» δήλωσε ο Σπαλέτι για τη γενικότερη δυναμική των δύο συλλόγων, υπονοώντας πως η Ζενίτ μπορεί να γίνει η νέα Πόρτο.

Over τα 3 από τα 4 τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά της Ζενίτ στο Πετρόφσκι.

«Η Πόρτο παραμένει το ίδιο οργανωμένη σαν σύλλογος και μετά τη φυγή του Βίλας Μπόας» προειδοποιεί για τους συμπατριώτες του ο Πορτογάλος, βασικός στόπερ Μπρούνο Αλβες, που αποβλήθηκε στο ΓΣΠ και είναι τιμωρημένος. Αμφίβολος λόγω τραυματισμού ο αντικαταστάσιμος, βασικός κίπερ Μαλαφέεφ, που δεν έπαιξε και το Σάββατο. Προπονήθηκε κανονικά, αν και ο Ζεβνόφ είναι έτοιμος να τον αντικαταστήσει. Σταθερά τραυματίας το τελευταίο διάστημα ο βετεράνος χαφ Σέμακ. Ερωτηματικό και η συμμετοχή του Ιταλού τεχνίτη, αναπληρωματικού μεσοεπιθετικού Ροσίνα, χωρίς να επηρεάζει. Τέλος έκατσε πάγκο μετά από μακροχρόνιο τραυματισμό ο δεξιός χαφ Μπιστρόφ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ζεβνόφ – ΑνιούκοφΛούκοβιτς (Χουμπότσαν), ΛόμπερτςΚρισίτο – Ντενίσοφ,Σιρόκοφ – ΛάζοβιτςΝτάνιΦαϊζούλιν – Κερζακόφ.

ΠΟΡΤΟ (Νο. 6):
 Αφησε ερωτηματικά στο ντέρμπι με την Μπενφίκα και από τα περσινά μεγαλεία (5-0) περιορίστηκε φέτος στο ταπεινό 2-2, χάνοντας την ευκαιρία να απεμπλακεί βαθμολογικά από την αντίπαλό της, παρά το ότι προηγήθηκε δύο φορές. Πολύ καλύτερη και συνέχεια στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε στο 37’ με κεφαλιά του Κλέμπερ, που εξιλεώθηκε για τεράστια ευκαιρία που είχε χάσει λίγα λεπτά πριν.

Μπήκε κοιμισμένη στην επανάληψη και ισοφαρίστηκε στο 47’, αλλά αντέδρασε άμεσα και πήρε ξανά κεφάλι (πάλι από στημένο και σκόρερ τον Οταμέντι) τρία λεπτά αργότερα. Από εκείνο το σημείο ξεκίνησαν τα λάθη, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στο κέντρο κι έδωσε το δικαίωμα στην Μπενφίκα να την πιέσει, επιτρέποντας τελικά τη νέα ισοφάριση στο 83’. Διαμαρτύρεται για μη αποβολή του Καρντόσο για χτύπημα στον Φουσίλε στο πρώτο ημίχρονο, που τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη.

Ο Γκουαρίν έχει και δεύτερη αγωνιστική τιμωρίας για την αποβολή του στο Σούπερ Καπ με την Μπαρτσελόνα και δεν ταξίδεψε στη Ρωσία. Αντίθετα επιστρέφει από ευρωπαϊκή τιμωρία ο βασικός στόπερ Ρολάντο, που δεν είχε αγωνιστεί στο πρώτο ματς του ομίλου κόντρα στη Σαχτάρ. Κανονικά διαθέσιμοι και ο αριστερός μπακ Αλβαρο Περέιρα και δεξιός Σαπουνάρου, ο πρώτος ξεπέρασε εγκαίρως κάποιες ενοχλήσεις μετά το ντέρμπι, ενώ ο Ρουμάνος είχε μείνει εκτός να προφυλαχτεί, καθώς προερχόταν από μικροτραυματισμό. Σε σχέση με το clasico γυρίζει και ο ταλαντούχος και φορμαρισμένος αριστερός εξτρέμ Χαμές Ροντρίγκες, που ήταν τιμωρημένος.


«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα με την Μπενφίκα. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικά, αλλά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο. Εχουμε κάνει το μάθημά μας. Ξέρουμε τα πλεονεκτήματα της Ζενίτ σαν ομάδα και τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών της. Ελπίζω να γίνει ένα καλό ματς ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πίεση, αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίσει να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας και να επιδιώξουμε τη νίκη», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός Βίτορ Περέιρα.

Δεν θα έχει πολλές αλλαγές η ενδεκάδα. Τη θέση του Γκουαρίν διεκδικεί με αυξημένες πιθανότητες ο Βέλγος Ντεφούρ. Ο Φουσίλε πιθανότατα θα κρατήσει τη θέση του στα δεξιά της άμυνας, με τον Σαπουνάρου να μένει στον πάγκο (ή εκτός 18άδας). Κλασικό και το δίλημμα για τα αριστερά της επίθεσης, με τον Χαμές Ροντρίγκες να απειλεί τον Βαρέλα, ενώ σταντ μπάι είναι και ο Κρίστιαν Ροντρίγκες.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3):
 Ελτον – Φουσίλε, Ρολάντο, Οταμέντι, Περέιρα – Ντεφούρ, Φερνάντο, Ζοάο Μουτίνιο – Χουλκ, Κλέμπερ, Χ. Ροντρίγκες (ή Βαρέλα).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.