Δυάδα Euro.

 Πετυχημένο το ντεμπούτο μας στην χθεσινή πρεμιέρα του Euro.

 

Με το… δεξί στο Euro η Ολλανδία (1,61)

Μόλις ένα γκολ έχει σκοράρει η Δανία στα τέσσερα τελευταία της πρώτα ματς σε Euro

Με το… δεξί στο Euro η Ολλανδία (1,61) Η Ολλανδία είναι από τα πρώτα φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση από τον όμιλο αλλά και για την κατάκτηση. Οφείλει να κερδίσει το πιο βατό παιχνίδι του ομίλου της και να μην πέσει θύμα έκπληξης στην πρεμιέρα της. Δυνατοί στα πρώτα τους παιχνίδια σε Euro οι Ολλανδοί, υστερούν στις πρεμιέρες οι Δανοί. Στο 1,61 ο άσος στην Bet365.

Η Ολλανδία έφτασε στο Euro εύκολα κερδίζοντας τα 9/10 προκριματικά παιχνίδια με εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά στα γκολ και δίκαια βρίσκεται μεταξύ των πρώτων φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ωστόσο, αυτό πρέπει να το αποδείξει και εντός γηπέδου, μιας και η κλήρωση την έφερε στον με διαφορά πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης.
Οι Ολλανδοί γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να γκελάρουν κόντρα στη Δανία, αφού στη συνέχεια ακολουθούν τα δύο παιχνίδια με Γερμανία και Πορτογαλία. Μετά το τέλος των προκριματικών έδωσε συνολικά εφτά φιλικά, τέσσερα εκ των οποίων τις 20 τελευταίες μέρες χάνοντας 3-2 από την Μπάγερν και 1-2 από τη Βουλγαρία και κερδίζοντας 2-0 τη Σλοβακία και 6-0 τη Β. Ιρλανδία στην πρόβα τζενεράλε για το Euro.
Ο Φαν Μάρβαικ πονοκεφαλιάζει καθώς δεν μπορεί να «χωρέσει» τους Φαν Πέρσι και Χούντελααρ στην ίδια ενδεκάδα (ίσως ο Φαν Πέρσι παίξει δεξιά, αλλά μάλλον θα ξεκινήσει μόνος στην επίθεση), έχει αμφίβολο τον Ματάισεν, ενώ οι Μπουμά και Βίλεμς μάχονται για μια θέση στην ενδεκάδα.
Μόνο οι πιστοί της οπαδοί και οι ίδιοι οι παίκτες δεν πρέπει να έχουν ξεγραμμένη τη Δανία. Οι Δανοί είναι το απόλυτο αουτσάιντερ για την πρόκριση, αφού θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους δύο εκ των Ολλανδία, Γερμανία και Πορτογαλία. Ελπίζουν στο πρώτο τους παιχνίδι να… «λειτουργήσει» ο άγραφος νόμος της έκπληξης στα πρώτα παιχνίδια και να μπορέσουν να μείνουν αήττητοι κόντρα στους Ολλανδούς.
Την Πορτογαλία που θα βρουν στη δεύτερη αγωνιστική την είχαν αντιμετωπίσει και στον προκριματικό όμιλο, εκεί όπου είχαν τερματίσει πρώτοι με απολογισμό 6-1-1. Οι Δανοί ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με τη Γερμανία. Τις προηγούμενες μέρες έδωσαν δύο φιλικά προετοιμασίας κερδίζοντας την Αυστραλία στο πιο πρόσφατο με 2-0 και χάνοντας 15 μέρες πριν από τη Βραζιλία με 1-3.
Αν εξαιρεθεί ο αμφίβολος μεσοεπιθετικός Έρικσεν, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα απουσιών.
Όσον αφορά σε πρεμιέρες Euro, η Ολλανδία έχει πάρει… μεταπτυχιακό, αφού παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατή στα πρώτα της ματς σε τέτοιες διοργανώσεις. Στα πέντε προηγούμενα πρώτα τους παιχνίδια, οι Ολλανδοί παρέμειναν αήττητοι με απολογισμό 3-2-0 και μόλις ένα γκολ παθητικό, ενώ η Δανία ειδικεύεται στις ισοπαλίες στα πρώτα της παιχνίδια (0-3-1), σε παιχνίδια όπου σκόραρε μόλις μία φορά!
Πιθανές ενδεκάδες
Ολλανδία (4-2-3-1): Stekelenburg – Bouma (ή Willems), Vlaar, Heitinga, Van der Wiel – De Jong, Van Bommel – Afellay, Sneijder, Robben – Van Persie
Δανία (4-2-3-1): Lindegaard – S. Poulsen, Agger, Kjaer, Wass – C. Poulsen, Kvist – Krohn-Dehli, Eriksen, Rommedahl – Bendtner
Key Stat: Η Ολλανδία έχει 3-2-0 στις πέντε προηγούμενες πρεμιέρες της σε Euro με μόλις ένα γκολ παθητικό.
Συμπέρασμα: Η Ολλανδία θέλει να αποδείξει από το πρώτο παιχνίδι ότι δίκαια συγκαταλέγεται μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης και παραμένει αήττητη στις πέντε τελευταίες της πρεμιέρες σε Euro, τη στιγμή που η Δανία μετράει 0-3-1 στα τέσσερα προηγούμενα πρώτα παιχνίδια της στη συγκεκριμένη διοργάνωση, σκοράροντας μόνο μία φορά. Στο 1,61 ο άσος στην Bet365.


Άσσος η Γερμανία (2,00)

Προβλημάτισε η Πορτογαλία στα πρόσφατα φιλικά της

BET: Πρώτη στα 2 γκολ η Γερμανία (2,30) Με τον τίτλο του δεύτερου φαβορί για κατάκτηση πάνω της, η Γερμανία θέλει να μπει από νωρίς στην κορυφή του δύσκολου ομίλου της, αφού κάθε απώλεια σε τέτοιον όμιλο πληρώνεται ακριβά. Προβληματίσαν στα πρόσφατα παιχνίδια τους οι Πορτογάλοι,

Οι Γερμανοί μπαίνουν στο Euro ως φαβορί όχι μόνο για την πρωτιά του ομίλου, αλλά μαζί με την Ισπανία και για την κατάκτηση του τουρνουά. Με γεμάτο ρόστερ, πολύ καλές σεζόν για τους περισσότερους από τους παίκτες της και εντυπωσιακά αποτελέσματα στα προκριματικά (10-0-0 με γκολ 34-7), η Γερμανία οφείλει από νωρίς να δείξει τη δύναμή της, αφού ο όμιλος με Πορτογαλία, Ολλανδία και Δανία δεν της επιτρέπει να εφησυχάσει σε κανένα αγώνα της.
Στα δύο πρόσφατα φιλικά της, προβλημάτισε με την αμυντική της συμπεριφορά κόντρα στην Ελβετία, όπου έχασε με 5-3 ενώ κέρδισε πριν 10 μέρες το Ισραήλ με 2-0. Όσον αφορά στην ενδεκάδα, μένει στον πάγκο ο στόπερ Χούμελς, κανονικά ξεκινάει ο μέχρι πρότινος αμφίβολος Σβαϊνστάιγκερ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης πιο πιθανός να ξεκινήσει είναι ο Κλόζε, παρά την εξαιρετική χρονιά του Γκόμεζ, που είναι και το πρώτο φαβορί για πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (η απόδοση του ανέβηκε μετά τα ρεπορτάζ που δίνουν για βασική ενδεκάδα τον Κλόζε).
Η Πορτογαλία είναι από τις μεγάλες άτυχες του Euro, αφού παρά τη δεδομένη της δύναμη ως ομάδα, ο όμιλος της την αναγκάζει να είναι το αουτσάιντερ για την πρόκριση και θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν για να τα καταφέρει.
Μετά τη δεύτερη θέση της στον προκριματικό όμιλο απέκλεισε στη συνέχεια τη Βοσνία, αλλά στα τρία πρόσφατα φιλικά που έδωσε προβλημάτισε ιδιαίτερα, καθώς δεν κέρδισε κανένα και σκόραρε μόνο ένα γκολ. Το Φεβρουάριο έφερε 0-0 με την Πολωνία και τις προηγούμενες μέρες 0-0 με την ΠΓΔΜ, ενώ έχασε στην πρόβα τζενεράλε με την Τουρκία εντός έδρας με 1-3.
Μοναδικό πρόβλημα ο Νάνι, που είναι αμφίβολος αν και πολύ δύσκολα θα μείνει εκτός, με τον εξτρέμ της Γιουνάιτεντ μαζί με τον Ρονάλντο να καλούνται να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους.
Πιθανές ενδεκάδες
Γερμανία (4-2-3-1): Neuer – Lahm, Mertesacker, Badstuber, Boateng – Khedira, Schweinsteiger – Podolski, Ozil, Muller – Klose (ή Gomez)
Πορτογαλία (4-3-3): Patricio – Coentrao, Alves, Pepe, Pereira – Moutinho, Veloso, Meireles – Ronaldo, Postiga, Nani
Key Stat: Μόλις ένα γκολ στα τρία τελευταία της φιλικά σκόραρε η Πορτογαλία (0-2-1).
Συμπέρασμα: Λίγοι είναι οι αναλυτές του Euro που δεν έχουν πίστη στη Γερμανία. Παρά το ότι απέναντί τους δεν βρίσκουν οποιαδήποτε ομάδα, αλλά την πάντα υπολογίσιμη Πορτογαλία, οι Γερμανοί είναι το φαβορί για τη νίκη στο πρώτο τους παιχνίδι, με την Πορτογαλία να προβληματίζει στα πρόσφατα φιλικά της.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.