Euro 2012: Group A

Κλειστά ματς προβλέπονται στον θεωρητικά ευκολότερο όμιλο του Euro

Euro 2012: Group A Το ξεκάθαρο φαβορί απουσιάζει από τον πρώτο όμιλο του Euro 2012 με τις Ρωσία και Πολωνία να έχουν ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης. Μικρές διαφορές έχουν οι ομάδες μεταξύ τους και αναμένονται κλειστά παιχνίδια με το under να κυριαρχεί.



1. Ρωσία
Κατάταξη ΦΙΦΑ: 11
Προπονητής: Ντικ Άντβοκαατ
Αρχηγός: Αρσάβιν
Αστέρια: Αρσάβιν, Τζαγκόεφ, Παβλιουτσένκο
Εκτελεστές Πέναλτι: Παβλιουτσένκο
Αποστολή: Τερματοφύλακες: Ιγκόρ Ακινφέεφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Βιάτσεσλαβ Μαλαφέεφ (Ζενίτ), Άντον Σούνιν (Ντιναμό Μόσχας).
Αμυντικοί: Αλεξάντρ Ανιούκοφ (Ζενίτ), Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς, Κιρίλ Ναμπάμπκιν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Βλάντιμιρ Γκράνατ (Ντιναμό Μόσχας), Γιούρι Ζιρκόφ (Ανζί), Ντμίτρι Κομπάροφ (Σπαρτάκ Μόσχας), Ρόμαν Σαρόνοφ (Ρούμπιν Καζάν).
Μέσοι: Ιγκόρ Ντενίσοφ, Κονσταντίν Ζιριανόφ, Ρόμαν Σιρόκοφ (Ζενίτ), Ιγκόρ Σεμσόφ (Ντιναμό Μόσχας), Ντένις Γκλουσάκοφ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Μαράτ Ιζμαΐλοφ (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Άλαν Τζαγκόεφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας).
Επιθετικοί: Αντρέι Αρσάβιν, Αλεξάντρ Κερζάκοφ (Ζενίτ), Αλεξάντρ Κοκόριν (Ντιναμό Μόσχας), Ρόμαν Παβλιουτσένκο (Λοκομοτίβ Μόσχας), Πάβελ Πογκρέμπνιακ (Φούλαμ).
 
Image and video hosting by TinyPic
Στον προκριματικό γύρο η Ρωσία είχε εντυπωσιακή παρουσία. Κέρδισε επτά από τα δέκα ματς που έδωσε, μένοντας στην ισοπαλία με Ιρλανδία και Αρμενία και χάνοντας μονο από τη Σλοβακία. Κύριο χαρακτηριστικό της η σφιχτή άμυνα καθώς δέχθηκε μόλις τέσσερα γκολ σε δέκα αγώνες.
Η Ρωσία έχει βρεθεί στον θεωρητικά ευκολότερο όμιλο του Euro μαζί με Πολωνία, Ελλάδα και Τσεχία. Δίκαια προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά, κάτι που αποδίδει 2,30 στον William Hill. Αν τα καταφέρει έχει τύχη να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, αλλά θέλει να βαδίσει βήμα-βήμα. Το under και τα ακριβή σκορ 1-0, 2-0, 2-1, 1-1 θα μας απασχολήσουν στους αγώνες της. Με το αριστερό συνηθίζει να μπαίνει στην πρεμιέρα καθώς δεν έχει κερδίσει στο εναρκτήριο ματς στα τέσσερα περασμένα τουρνουά που έχει λάβει μέρος (0-1-3).
2. Πολωνία
Κατάταξη ΦΙΦΑ: 65
Προπονητής: Φράντσιζεκ Σμούντα
Αρχηγός: Mπλαζικόφσκι
Αστέρια: Σέζνι, Πίστσεκ, Μπλαζικόφσκι, Λεβαντόφσκι
Εκτελεστές Πέναλτι: Mπλαζικόφσκι, Λεβαντόφσκι
Αποστολή: Τερματοφύλακες:  Βόιτσεχ Σέζνι (Άρσεναλ), Πρέμισλαβ Τίτον (Αϊντχόφεν).
Αμυντικοί: Σεμπάστιαν Μπένις (Βέρντερ), Καμίλ Γκλικ (Τορίνο), Μάρτσιν Καμίνσκι (Λεχ Πόζναν), Τόμας Γιόντλοβιετς (Πολόνια Βαρσοβίας), Νταμιέν Περκί (Σοσό), Λούκας Πιστσέκ (Ντόρτμουντ), Βόιτσεχ Βασιλέφσκι (Άντερλεχτ), Γιάκουμπ Βαβζίνιακ (Λέγκια Βαρσοβίας), Γκρεγκόρζ Βοϊτκόβιακ (Λεχ Πόζναν).
Μέσοι: Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι (Ντόρτμουντ), Ντάριους Ντούντκα (Οσέρ), Καμίλ Γκροσίτσκι (Σίβασπορ), Άνταμ Μάτουστσικ (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Αντριάν Μιερτσέφσκι (Τραμπζονσπόρ), Ράφαελ Μουράφσκι (Λεχ Πόζναν), Λουντοβίκ Ομπρανιάκ (Μπορντό), Έουγκεν Πολάνσκι (Μάιντς), Ματσιέι Ρίμπους (Τερέκ Γκρόζνι), Ράφαλ Βόλσκι (Λέγκια Βαρσοβίας).
Επιθετικοί: Πάβελ Μπρόζεκ (Σέλτικ), Μίχαλ Κούχαρτσικ (Λέγκια Βαρσοβίας), Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Ντόρτμουντ), Αρτούρ Σόμπιεχ (Ανόβερο).
Image and video hosting by TinyPic
Καλή ήταν η κλήρωση για την Πολωνία καθώς έχει βρεθεί στον θεωρητικά ευκολότερο όμιλο του τουρνουά μαζί με Ρωσία, Ελλάδα και Τσεχία. Οι Ρώσοι φαντάζουν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά, όμως οι συνδιοργανωτές μπορούν να παλέψουν στα ίσια για την δεύτερη θέση με Ελλάδα και Τσεχία. Η πρόκρισή τους στην επόμενη φάση αποδίδει 1,72 πλέον στην bet365. Καθοριστικό ματς αυτό της πρεμιέρας με την Ελλάδα καθώς ενδεχόμενη γκέλα θα τους δημιουργήσει προβλήματα στη συνέχεια.
Οι διοργανωτές πάντως του Euro συνηθίζουν να μην τα καταφέρνουν στην πρεμιέρα. Αν και οι Αυστρία και Ελβετία είναι οι μόνες διοργανώτριες που απέτυχαν να προκριθούν από την φάση των ομίλων στην ιστορία των Euro τα αποτελέσματα των οικοδεσποτών στα πρώτα παιχνίδια κάθε άλλο παρά εντυπωσιακά είναι στο ξεκίνημα. Με εξαίρεση τους συνδιοργανωτές Βέλγιο και Ολλανδία του 2000, οι υπόλοιποι στα τουρνουά του 1992, 1996, 2004 και 2008 μετρούν συνολικά δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.  Aπό πλευράς σκόρερ πρώτο φαβορί λογικά δίνεται ο Λεβαντόφσκι σε απόδοση μόλις 2,87 στην bet365. Προτιμότερο δείχνει το ρίσκο στον Μπλαζικόφσκι σε τιμή 7,00. 

3. Τσεχία
Κατάταξη ΦΙΦΑ: 26
Προπονητής: Μίχαλ Μπίλεκ
Αρχηγός: Ροζίτσκι
Αστέρια: Τσεχ, Ροζίτσκι, Μπάρος
Εκτελεστές Πέναλτι: Κάντλετς
Αποστολή: Τερματοφύλακες: Πετρ Τσεχ (Τσέλσι), Γιαν Λαστούβκα (Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ), Γιάροσλαβ Ντρόμπνι (Αμβούργο), Τόμας Γκρίγκαρ (Τέπλιτσε).
Αμυντικοί: Φράντισεκ Ράιτοραλ (Βικτόρια Πλζεν), Ρόμαν Χούμπνικ (Χέρτα Βερολίνου), Τόμας Σίβοκ (Μπεσίκτας), Μίχαλ Κάντλετς (Λεβερκούζεν), Ντάνιελ Πούντιλ (Τσεζένα), Τέοντορ Γκέμπρε Σελασιέ (Λίμπερετς), Νταβίντ Λιμπέρσκι (Βικτόρια Πλζεν), Μάρεκ Σούχι (Σπαρτάκ Μόσχας).
Μέσοι: Τόμας Ροζίτσκι (Άρσεναλ), Γιάροσλαβ Πλασίλ (Μπορντό), Γιαν Ρέζεκ (Ανόρθωση), Ντάνιελ Κόλαρ (Βικτόρια Πλζεν), Πέτρ Γίρατσεκ (Βόλφσμπουργκ), Μίλαν Πετρζέλα (Βικτόρια Πλζεν), Βάτσλαβ Πίλαρ (Βικτόρια Πλζεν), Τόμας Χούμπσμαν (Σαχτάρ Ντόνετσκ).
Επιθετικοί: Μίλαν Μπάρος (Γαλατασαράι), Νταβίντ Λάφατα (Γιάμπλονετς), Τόμας Πέκχαρτ (Νυρεμβέργη), Τόμας Νέτσιντ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας).
Image and video hosting by TinyPic
Οι Τσέχοι δίνονται ως τρίτο φαβορί για την πρόκριση από τον όμιλο σε απόδοση 2,25 στην bet365. Kλειστά αναμένονται όλα τα παιχνίδια της στην πρώτη φάση και αν περιμένουμε να αποκλειστεί, σενάριο που φαντάζει καθόλου απίθανο, αξία υπάρχει στο να ποντάρει κανείς στο under3,5 συνολικά γκολ στο τουρνουά σε απόδοση 1,83.
Φαβορί για πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Μπάρος που έχει πετύχει 40 γκολ σε 87 συμμετοχές. Μαζί του στην επίθεση θα βρεθεί είτε ο Νέσιντ που έχει 7 γκολ σε 25 ματς με την Εθνική είτε ο έμπειρος Λάφατα που είναι πρώτος σκόρερ του τσέχικου πρωταθλήματος τις δύο περασμένες σεζόν με 19 και 25 γκολ, αντίστοιχα. Ο Μπάρος προσφέρεται μόλις στο 6,50 στην bet365, ενώ σαφώς καλύτερες είναι οι αποδόσεις για τον Νεσίντ (12,00) και τον Λάφατα (11,00). Άξιο αναφοράς το 13,00 του Κάντλετς μιας και αναλαμβάνει τα χτυπήματα πέναλτι. 
4. Ελλάδα                                                                                                                                                       
Κατάταξη ΦΙΦΑ: 14
Προπονητής: Φερνάντο Σάντος
Αρχηγός: Καραγκούνης                                                
Αστέρια: Καραγκούνης, Γκέκας, Σαλπιγγίδης
Εκτελεστές Πέναλτι: Καραγκούνης
Αποστολή:  Τερματοφύλακες: Σηφάκης, Χαλκιάς, Τζόρβας  
 
Αμυντικοί: Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Χολέμπας, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος
 
Μέσοι: Μάκος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φωτάκης, Φορτούνης, Φετφατζίδης
 
Επιθετικοί: Νίνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Λυμπερόπουλος, Μήτρογλου
 
Image and video hosting by TinyPic
Οι αντίπαλοι της Ελλάδας είναι αρκετά ισχυροί στον αμυντικό τομέα και δύσκολα κάποιο από τα τρία ματς της Εθνικής στον όμιλο θα ανοίξει. Με δεδομένη τη δυσκολία στο σκοράρισμα λογική επιλογή είναι το under3,5 γκολ στο τουρνουά το οποίο έχει κατρακυλήσει στο 1,50 στην bet365. Mε ρίσκο μπορεί να ποντάρει κανείς στο σύνολο βαθμών 3-4 της Ελλάδας σε απόδοση 2,50 ενώ το ενδεχόμενο να μαζέψει λιγότερους από τρεις βαθμούς αποδίδει 2,37 στην bet365. Δείχνει ικανή να διεκδικήσει τη νίκη από Πολωνία, Τσεχία, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο τριών ισοπαλιών.
Από πλευράς σκόρερ πρώτο φαβορί δίνεται ο Γκέκας που εντυπωσίασε με την φανέλα την Σάμσουνσπορ, όμως η απόδοση 7,00 είναι μικρή αν αναλογιστεί κανείς πως η Εθνική μας δεν αναμένεται να σκοράρει πολλές φορές. Αξίζει κανείς να πάρει το ρίσκο στον Τοροσίδη (29,00/bet365) που γράφει συχνά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς, όπως και στον Καραγκούνη (11,00/bet365) που εκτελεί φάουλ και πέναλτι.


ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
Ο πρώτος όμιλος είναι ο θεωρητικά ευκολότερος της διοργάνωσης καθώς απουσιάζει η ομάδα φόβητρο. Η Ρωσία προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί, όμως ενδεχόμενη γκέλα στην πρεμιέρα μπορεί να την βάλει σε μπελάδες. Το στοίχημα που προτιμάται από την αγορά είναι η πρόκριση της Πολωνίας που έχει υποχωρήσει από το 1,83 στο 1,72 στην bet365. Πιθανή πρόκρισή της μαζί με την Ρωσία δίνεται σε μέση απόδοση πάνω από το 3,00 στην ίδια εταιρία, όμως Τσεχία και Ελλάδα είναι ομάδες του ίδιου επιπέδου και ενδεχόμενο μπάσιμο μιας εκ των δύο στην δυάδα δεν θα αποτελέσει έκπληξη. Το under αναμένεται να κυριαρχήσει σε αυτό τον όμιλο, ειδικά στα ματς της πρεμιέρας και λογικά προσφέρεται σε χαμηλές αποδόσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.