Δύσκολες και με μικρές αποδόσεις κυρίως οι σημερινές επιλογές.

 

 

Με τη Χάμαρμπι στο τοπικό ντέρμπι (2,00)

Πείθει περισσότερο η γηπεδούχος

Με τη Χάμαρμπι στο τοπικό ντέρμπι (2,00) Με 12.000 φιλάθλους στο πλευρό της, η αναγεννημένη φέτος Χάμαρμπι έχει τον πρώτο λόγο στο τοπικό ντέρμπι με την Ασιρίσκα, η οποία στα τελευταία ματς έχει χάσει τη συνοχή της. Στο 2,00 από το 2,10 ο άσος.
Μόλις μια γκέλα έχει φέτος η Χάμαρμπι που δείχνει άλλη ομάδα υπό της οδηγίες του αμερικανού προπονητή Μπελχάτερ και στο ματς με την Ασιρίσκα είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, με τον άσο να δέχεται ήδη πιέσεις στο εξωτερικό.
Χρονιά ανόδου θεωρούν στη Χάμαρμπι πως είναι η φετινή, με την ομάδα να έχει ξεκινήσει επιτέλους ως φαβορί για το πρωτάθλημα και να βρίσκεται ήδη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά από έξι αγώνες. Μοναδικό στραβοπάτημα η εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη νεοφώτιστη Βάρμπεργκ, με τη Χάμαρμπι να ξεπερνά το σοκ και να κερδίζει εκτός τη Βέρναμο με 1-0 παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Με πνεύμα νικητή μπαίνουν οι παίκτες πλέον στο γήπεδο, κανείς δεν υστερεί και όλοι μαζί σαν σύνολο έχουν δώσει όρκο να φέρουν το σύλλογο εκεί που του αξίζει, δηλαδή στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας. Στο τοπικό ντέρμπι με την Ασιρίσκα το γήπεδο αναμένεται ως συνήθως να γεμίσει και η Χάλμσταντ να έχει στο πλευρό της περίπου 12.000 φιλάθλους.
Εντός έδρας η Χάμαρμπι μετράει δύο νίκες και μία ισοπαλία με τέρματα 5-2, έχοντας φέρει 2/3 GG και 2/3 under σ' αυτά τα ματς. Συνολικά στο πρωτάθλήμα η Bajen έχει 4/6 under και 3/6 GG ως τώρα.
Η Ασιρίσκα ξεκίνησε με 3/3 το πρωτάθλημα, έχοντας εύκολο πρόγραμμα και όλοι την βάπτισαν φαβορί για την άνοδο. Όταν άρχισαν τα δύσκολα, η ομάδα του Σοντερτέλιε έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο και στα τελευταία τρία ματς πήρε μόλις ένα βαθμό με αντιπάλους την Ανγκελχολμς (3-1), τη Λαντσκρόνα (3-2) και τη Φάλκενμπεργκ (0-0 εντός). Στο τελευταίο παιχνίδι ήταν καλύτερη της αντιπάλου της αλλά δεν μπορεσε να σκοράρει, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος. Γενικά η Ασιρίσκα στηρίζει πολλά στην επίθεσή της, αφού αμυντικά δεν δείχνει σε καλή κατάσταση, έχοντας μία από τις χειρότερες εκτός έδρας άμυνες με επτά γκολ παθητικό σε τρία παιχνίδια.
Στο 1-0-2 ο εκτός έδρας απολογισμός της Ασιρίσκα που μετράει 3/3 GG και over μακριά από το γήπεδό της, συνολικά στο πρωτάθλημα έχει 5/6 over και 4/6 GG στα ματς που έχει δώσει ως τώρα.
Key Stat: Ποτέ δεν έχει κερδίσει η Ασιρίσκα τη Χάμαρμπι τα τελευταία δέκα χρόνια, ο απολογισμός είναι στο 2-2-0 υπέρ των γηπεδούχων, με την ομάδα του Σοντερτέλιε να έχει σκοράρει μόλις σε ένα από αυτά τα τέσσερα ματς.
Συμπέρασμα: Η Χάμαρμπι επιτέλους εκμεταλλεύεται την έδρα της και μπροστά σε 12.000 κόσμο δύσκολα θα χάσει από μια Ασιρίσκα που στα τελευταία ματς δείχνει πως και φέτος είναι ομάδα για χαμηλές πτήσεις. Ο άσος δέχεται ήδη πιέσεις, στο 2,00 της Bet365 αξίζει ένα μικρό ποντάρισμα.

 Ματς με ανοιχτό ρυθμό!


 ΚΟΡΚ - ΓΙΟΥ ΣΙ ΝΤΙ Ασσος.

*** Λίγο και πάνω από το 1,60 ο άσος, ανώτερη τιμή του διπλού στο 6,00.

*** Προϊστορία: Τελευταία νίκη πρωταθλήματος της Γιου Σι Ντι (αν εξαιρεθεί το φετινό) ήταν το 2003, ανεξαρτήτως έδρας. Εκτοτε: 11-5-0.

ΚΟΡΚ: Κατάφερε να αποδράσει από το Δουβλίνο κόντρα στη Σεντ Πάτρικς με το βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Πιέστηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο κίπερ Μαρκ ΜακΝάλτι έκανε σπουδαία εμφάνιση, ευνοήθηκε από τη διαιτησία καθώς πέναλτι της Σεντ Πάτρικς δόθηκε φάουλ έξω από την περιοχή, όμως, έχασε και μοναδική ευκαιρία να κλέψει το τρίποντο, με τον Πέρσελ να χάνει πέναλτι στο 77'!

Παίζεται η συμμετοχή του κάπτεν και βασικότατου αριστερού μπακ Νταν Μάρεϊ (11/0), ο οποίος έχει στομαχικά προβλήματα. Από κει και πέρα μικροπροβλήματα που αποκόμισαν στο προηγούμενο ο φορ Τεντ Πέρσελ (11/2, οι 5 ως αλλαγή), ο βασικός αμυντικός χαφ Μόρισεϊ (11/0) και ο πλάγιος χαφ Κόλιν Χίλι (9/0) αναμένεται να ξεπεραστούν.

Αμφίβολο αν θα είναι διαθέσιμος ο στόπερ Γκάβιν Κάβανα (5/1), ο οποίος είχε πάρει άδεια στο προηγούμενο για προσωπικούς λόγους. Παραμένουν έξω οι στόπερ Στίβεν ΜαλΚέιχι (0/0) και Κέβιν Μάρι (0/0) και ο αναπληρωματικός φορ Τζέιμι Μέρφι.

ΓΙΟΥ ΣΙ ΝΤΙ: Δεν ήταν καλή κόντρα στη Σέλμπουρν και δίκαια ηττήθηκε με 2-0. Επηρεάστηκε πολύ από το πολύ γρήγορο γκολ της αντιπάλου της (μόλις στο 16ο δευτερόλεπτο) και παρότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 14' δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και να απειλήσει ουσιαστικά.

«Με το που ξεκίνησε το παιχνίδι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Μπορεί να βρεθήκαμε με παίκτη παραπάνω, όμως παρά την πίεσή μας, δεν τεστάραμε όσο θα έπρεπε τον αντίπαλο κίπερ. Είναι θέμα εμπειρίας και μαθαίνουμε», τόνισε ο Ράσελ.

Λογικά μένουν εκτός και πάλι ο βασικός κίπερ Τζερ Μπάρον (3/0) και ο επιθετικός χαφ Κρις Μάλχαλ (5/0), που έχασαν και το προηγούμενο.

Η Κορκ δείχνει να ανεβαίνει, πήρε σημαντικό αποτέλεσμα κόντρα στη Σεντ Πάτρικς και το κυριότερο έδειξε να... σοβαρεύεται αμυντικά. Η Γιου Σι Ντι δεν είναι στα καλύτερά της. Και πάλι, όμως, αποδόσεις κοντά στο 1,65 είναι αρκετά μικρές. Τυπικό το σημείο.



ΣΛΙΓΚΟ - ΣΕΛΜΠΟΥΡΝ 1 και over.

*** Πέφτει κατακόρυφα ο άσος, που σπάνια πλέον βρίσκεται πάνω από 1,50. Το διπλό στο 7,50.

ΣΛΙΓΚΟ: Τρομερή εμφάνιση, μεγάλη νίκη πήρε απέναντι στη Σάμροκ το Σάββατο με 3-0 και εκμεταλλευόμενη και την γκέλα της Σεντ Πάτρικς βρέθηκε στο +6 στην κορυφή.

«Ηταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Μετά την καλή μας εμφάνιση κόντρα στην Ντρόχεντα όλοι περιμέναμε πως και πως το παιχνίδι με τη Σάμροκ. Κάναμε μια εκπληκτική εμφάνιση, είχαμε πάθος, ένταση και πήραμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα», είπε ο Ιαν Μπέρκλαφ, συμπληρώνοντας για το εκπληκτικό ξεκίνημα της Σλίγκο: «Δεν νομίζω να περίμενε κανείς ότι στο τέλος του πρώτου γύρου θα ήμασταν έξι βαθμούς μπροστά από τη 2η. Ομως, όλοι έχουμε δουλέψει σκληρά. Σίγουρα έχουμε μικρό ρόστερ, όμως είναι γεμάτο από ποιότητα».

Μακράν η καλύτερη ομάδα, βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο ημίχρονο, τα πάντα κλείδωσαν στο 50', όταν η Σάμροκ έμεινε με δέκα παίκτες (και στο 85' με εννιά).

Δεν προλαβαίνει και πάλι ο οργανωτής Ν' Ντο (9/0), που έχει χάσει τα τρία προηγούμενα

ΣΕΛΜΠΟΥΡΝ: Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε κόντρα στη Γιου Σι Ντι, παίρνοντας δικαιότατα το τρίποντο με 2-0. Προηγήθηκε μόλις στο 16ο δευτερόλεπτο, από λάθος της αντίπαλης άμυνας και παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 13' λόγω της αποβολής του Μπιρν για σκληρό φάουλ έλεγξε απόλυτα το ματς και δεν απειλήθηκε καθόλου. Στο 65' ο Κάσιντι έκανε στην κόντρα το 2-0, κλειδώνοντας το ματς. Κορυφαίος του αγώνα ο Πάντι Κάβανα, ο οποίος ήταν ο δημιουργός και των δύο γκολ της ομάδας του Δουβλίνου.

«Θέλαμε να δώσουμε ρυθμό στον αγώνα και το πετύχαμε. Μπορεί να μείναμε με δέκα παίκτες, όμως παίξαμε πολύ πειθαρχημένα και απειλήσαμε πολύ στην κόντρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος -άξιο αναφοράς- είχε ξεκινήσει την καριέρα του στη Γιου Σι Ντι.

Τιμωρημένος είναι ο βασικότατος αμυντικός χαφ Σιν Μπιρν (7/0). Παραμένουν εκτός ο βασικός κεντρικός μέσος Στίβεν Χάρλι (6/0) και ο βασικός αριστερός μπακ Λόρκαν Φιτζέραλντ (4/0), που αναμένεται να λείψουν για μεγάλο διάστημα.

Η Σλίγκο δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, πήρε τεράστια νίκη ψυχολογίας κόντρα στη Σάμροκ. Ανεβασμένη, αλλά με αδυναμίες η Σέλμπουρν, αντίρρηση πάντως έχουμε με το σετάκι των αποδόσεων. Θέλαμε τον άσο γύρω στο 1,75 και όχι στο 1,55. 


ΣΑΜΡΟΚ - ΝΤΡΟΧΕΝΤΑ Goal/Goal και Χ2.

*** Στο 1,62 η ανώτερη τιμή του άσου. Το διπλό φτάνει το 6,50.

ΣΑΜΡΟΚ: Προβληματίζει πάρα πολύ με την απόδοσή της και παρότι μόλις συμπληρώθηκε ο πρώτος γύρος έχει μείνει ήδη οχτώ πόντους μακριά από την κορυφή. Τραγική εμφάνιση κόντρα στη Σλίγκο το Σάββατο, ηττήθηκε δίκαια με 3-0. Βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο, τελείωσε το παιχνίδι με δύο αποβολές και γκολ στο 77' που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

«Σίγουρα είναι ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς. Είμαι απογοητευμένος, όμως πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, παρά μόνο να κοιτάξουμε μπροστά», τόνισε ο κόουτς Στίβεν Κένι.

Τιμωρημένοι είναι ο βασικότατος κεντρικός χαφ Κρις Τέρνερ (10/1) και ο χρήσιμος στόπερ Γκρέιαμ Γκάρτλαντ (4/0). Αμφίβολοι ο ηγετικός στόπερ Κεν Ομαν (8/1) και ο βασικότατος χαφ/εξτρέμ Ρόναν Φιν (9/2), που έχασαν το προηγούμενο.

ΝΤΡΟΧΕΝΤΑ: Κατάφερε να δείξει αντίδραση μετά την ήττα από τη Σλίγκο και πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση μένει ανικανοποίητη από το βαθμό της ισοπαλίας στο Δουβλίνο κόντρα στην Μποέμιαν (1-1). Ηταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, είχε τις περισσότερες φάσεις, όμως δεν κατάφερε να φανεί κυνική μπροστά στην αντίπαλη εστία. Βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα στο 37', βρήκε όμως άμεσα το γκολ της ισοφάρισης, τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΜακΝάλι έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Παραμένει αήττητη εκτός έδρας από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Ποινή θα εκτίσουν ο στόπερ Μπράιαν Γκάνον (9/3) και ο βασικός αριστερός μπακ Σέιν Γκριμς (11/0), οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες.

Τραυματίας αποχώρησε πριν από το ημίχρονο ο βασικός δεξιός μπακ Στίβεν Κουίγκλι (9/0) και είναι αμφίβολος. Παραμένει εκτός ο κάπτεν/χαφ Πολ Κρόουλι (2/0).

  Ρισκάρουμε με την έκπληξη της καλής και ανταγωνιστικότατης Ντρόχεντα. Ετσι κι αλλιώς οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην τρίτη θέση, είναι παράλογο να βρίσκεται ο άσος στο 1,50.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.