Αρκετές επιλογές στα παιχνίδια της Τετάρτης.

Πολύ καλή η χθεσινή στοιχηματική βραδιά αν και είχαμε αρκετές διακοπές στα παιχνίδια.
3/3 και σήμερα περιμένουμε το over στο παιχνίδι της Τρόμσο για να κλέισουμε και την δευτερη δυάδα.

Ας δούμε και τα σημερινά.

G/G στον τελικό κυπέλλου (1,91)

Στο ουδέτερο της Άγκυρας το παιχνίδι

GG στον τελικό κυπέλλου (1,91) Μεγάλο κίνητρο και για τις δύο ομάδες η κατάκτηση του κυπέλλου για διαφορετικούς λόγους. Η Μπούρσασπορ για να γλιτώσει δύο προκριματικούς και η Φενερμπαχτσέ για να απαλύνει τις πληγές της από το χαμένο πρωτάθλημα. Σε πολύ καλή κατάσταση η ομάδα της Προύσας, στο 1,91 το GG στον William Hill.
Με τέσσερις νίκες και δύο ήττες ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα πλέι οφ η Μπούρσασπορ (4-0-2) και κατέκτησε την πρώτη θέση (5η δηλαδή στην κανονική διάρκεια). Ωστόσο, δεν θα χρειαστεί να παίξει μπαράζ με την Μπεσίκτας καθώς έχει εξασφαλίζει την έξοδο της στο Γιουρόπα Λιγκ μέσω του κυπέλλου. Η διαφορά είναι ότι αν κατακτήσει το κύπελλο θα παίξει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (23-30 Αυγούστου), ενώ αν δεν τα καταφέρει θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο (19-26 Ιουλίου)!
Η ομάδα της Προύσας είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Κέρδισε και τα τρία προηγούμενα παιχνίδια της και μάλιστα στο τελευταίο έφυγε με σπουδαίο διπλό 0-4 από την έδρα της Ιστανμπούλ. Όσοι ποδοσφαιριστές πήραν… ρεπό για να προφυλαχτούν επιστρέφουν, με τον Σαγλάμ να μην αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών.
Η Φενερμπαχτσέ έχασε την τεράστια ευκαιρία να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να πάρει αυτή τελικά το πρωτάθλημα, αλλά έμεινε στο εντός έδρας 0-0 με τη Γαλατασαράι και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση, εξασφαλίζοντας συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Συνέχισε το εντυπωσιακό αήττητο εντός έδρας σερί της (35-8-0), αν και αυτό δεν ήταν αρκετό για τον τίτλο, με πολλά επεισόδια να ακολουθούν τη λήξη του αγώνα.
Λαβωμένη ψυχολογικά ταξιδεύει στην Άγκυρα, όπου όχι μόνο θέλει να κλείσει τη χρονιά με ένα τρόπαιο, αλλά και να ξορκίσει την κατάρα του 1983, της χρονιάς δηλαδή που κατέκτησε το τελευταίο της κύπελλο. Συνολικά η Φενέρ έχει φτάσει σε 14 τελικούς κι έχει μόλις 4 κατακτήσεις (1968, 1974, 1979, 1983).
Τιμωρημένος είναι ο εξτρέμ Ντιά, ενώ ο ηγέτης Άλεξ, οι μέσοι Σελτσούκ και Τοπούζ και οι επιθετικοί Μουσά Σο και Μπιενβενί ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και ίσως να μην ξεκινήσουν από την αρχή.
Key Stat: Τρεις σερί νίκες με εννιά γκολ ενεργητικό μετράει η Μπούρσασπορ.
Συμπέρασμα: Ο τελικός του κυπέλλου στο ουδέτερο της Άγκυρας βρίσκει την Μπούρσασπορ σε πολύ καλή κατάσταση και την Φενερμπαχτσέ πληγωμένη από το χαμένο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Προύσας γλιτώνει δύο προκριματικούς σε περίπτωση κατάκτησης, ενώ η Φενερμπαχτσέ θέλει να πάρει το πρώτο της κύπελλο μετά από 29 χρονιά. Οι επιθέσεις και των δύο πείθουν ότι μπορούν να σκοράρουν τουλάχιστον ένα γκολ, με το goal-goal να πληρώνει 1,91 στον William Hill.

Οver με παράδοση για την Τρόμσο (1,80)

8/10 στις επισκέψεις της στην Στρομσγκόντσετ

Οver με παράδοση για την Τρόμσο (1,80) H Στρομσγκόντσετ μπορεί έχει πλέον συγκάτοικο στην κορυφή,όμως παραμένει πανίσχυρη και αήττητη εντός έδρας. Η Τρόμσο είναι σε καλή κατάσταση, αλλά σταθερά αντιμετωπίζει δυσκολίες στα ταξίδια της. Στο 1,80 το over, με τον άσο (2,00) να ακολουθεί στη σειρά των προτιμήσεων.
Η Στρομσγκόντσετ έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις της ως τώρα και δίκαια βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Την Κυριακή πάντως αν και προηγήθηκε με 0-1 στο Άαλεσουντ υπέστη την ήττα με 3-1, διατηρώντας την παράδοση που την θέλει να μην κερδίζει ποτέ εκεί.
Στο γήπεδό της είναι παραδοσιακά δυνατή και κάτι ανάλογο έχει δείξει στα τέσσερα πρώτα φετινά ματς όπου παραμένει αήττητη (3-1-0) σκοράροντας 2,5 γκολ ανά αγώνα. Τελευταία φορά που έχασε εντός έδρας στα πλαίσια ματς πρωταθλήματος ήταν τον περασμένο Ιούλιο μετρώντας έκτοτε οκτώ νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.
Χάνσεν, Όβενσταντ και Χαμούντ τα προβλήματα απουσιών για τη γηπεδούχο.
Καλή πορεία διαγράφει και φέτος η Τρόμσο που φιλοδοξεί να τερματίσει στις θέσεις της Ευρώπης. Εκμεταλλεύτηκε την έδρα της το Σάββατο κόντρα στην Βαλερένγκα παίρνοντας τη νίκη με 3-1. Διατηρήθηκε έτσι αήττητη για πέμπτο σερί ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο (3-2-0).
Εκτός έδρας δεν έχει κερδίσει ακόμη φέτος μετά από τρεις εξόδους της, δεχόμενη πέντε γκολ στις δύο πιο πρόσφατες. Συνυπολογίζοντας και την περασμένη σεζόν πάντως έχει σκοράρει σε 8/12 έδρες της κατηγορίας που επισκέπτηκε. Από το 1996 και έπειτα μόνο μία φορά δεν σκόραρε φιλοξενούμενη από την Στρομσγκόντσετ.
Αντρέασεν και Αχαμέντ δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν.
Key Stat: 6/8 over για την Στρομσγκόντσετ, 5/8 για την Τρόμσο. 8/10 στις μεταξύ τους συναντήσεις σε αυτή την έδρα από το 1996 και μετά.
Συμπέρασμα: Ντέρμπι αποτελεί το ματς της Τετάρτης μεταξύ δύο ομάδων που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν φέτος. Λόγω έδρας τον πρώτο λόγο για τη νίκη έχει η Γκόντσετ με τον άσο στο 2,00 στην bet365. Eπιλογή με μεγαλύτερη ασφάλεια το οver στο 1,80 της bet365.


Ρίσκο στο over2,5 της Γιόνσεπινγκ (2,37)

Τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας έχει η Ούμεα

Ρίσκο στο over2,5 της Γιόνσεπινγκ (2,37) Η καλύτερη επιθεση της κατηγορίας υποδέχεται τη χειρότερη άμυνα και από το να ποντάρουμε στο 1,44 της Γιόνσεπινγκ, προτιμότερο θα ήταν να ρισκάρουμε στο over 2,5 της ομάδας, αφού η Ούμεα στα τελευταία δύο δέχθηκε οκτώ γκολ και παραπαίει.

Έχοντας στις τάξεις της έναν από τους καλύτερους παίκτες της κατηγορίας, τον φορ Χργκότα, και ένα σύνολο όπου επιτίθεται από παντού, η Γιόνσεπινγκ προσφέρει γκολ και θέαμα φέτος στη Superettan, ενώ κάτι ανάλογο κάνει και η νεοφώτιστη Ούμεα, μόνο που τα γκολ τα δέχεται... εκείνη

Οι γνώστες στη Σουηδία ήξεραν πως φέτος η Γιόνσεπινγκ, η οποία κράτησε σχεδόν όλο το περσινό ρόστερ και έκανε κατάλληλες προσθήκες, θα ήταν ένας δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος για την οποιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας. Τα πρώτα έξι παιχνίδια επιβεβαιώνουν αυτήν την άποψη, αφού με ηγέτη τον φορ Χργκότα (για τον οποίο ενδιαφέρεται η Βαλένθια) και άξιους συμπαραστάτες σχεδόν όλους τους υπόλοιπους, η ομάδα έχει κάνει αρκετά καλό ξεκίνημα στην κατηγορία με απολογισμό 3-2-1 και βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Ένα ξεκίνημα το οποίο το οφείλει στην άριστη επίθεση΄της, η οποία με 15 γκολ ενεργητικό σε έξι ματς (σχεδόν 3 γκολ ανά αγώνα) είναι η καλύτερη της κατηγορίας. Το Σάββατο πάντως γνώρισε την πρώτη της ήττα στην έδρα της Χάλμσταντ με 3-2 παίζοντας μέτρια, είχαν προηγηθεί δύο εντός έδρας ισοπαλίες με Έστερ (3-3) και Άνγκελχολμς (2-2). Αποτελέσματα που δείχνουν πως όσο καλή κι αν είναι η επιθεση της Γιόνσεπινγκ, αλλο τόσο πιο μέτρια είναι η άμυνα, η οποία δέχθηκε οκτώ γκολ στα τρία τελευταία ματς.

Μία νίκη και δύο ισοπαλίες έχει εντός έδρας η Γιόνσεπινγκ, η οποία έχει σκοράρει δύο γκολ και άνω και στα τρία αυτά ματς. Συγκεκριμένα επικράτησε με 4-1 της Λιουνγκσκίλε στα μέσα του Απρίλη και έφερε τις δύο ισοπαλίες που αναφέραμε πιο πάνω με Έστερ και Άνγκελχολμς. Συνολικά μετράει 5/6 GG και over, τα οποία over ήταν όλα over 3,5.

Η Ούμεα είχε δύο καλά αποτελέσματα στα τρία πρώτα της παιχνίδια στην κατηγορία, φέρνοντας εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 στο Φάλκενμπεργκ και κερδίζοντας με 1-2 εκτός έδρας την Ντέγκερφορς. Ενδιάμεσα είχε χάσει εντός από τη Χάμαρμπι με 1-2, ενώ στα τρία τελευταία ματς μετράει ισάριθμες ήττες, αφού η άμυνά της δείχνει ανίκανη να συνεργαστεί και κάνει συνεχώς λάθη. Η πρώτη ήττα ήταν το 0-1 εντός με τη Λιουνγκσκίλε, σε ένα ματς όπου το σκορ μπορούσε άνετα να είναι 0-3, οι άλλες δύο ήταν το 4-2 στο Τρέλεμποργκ και το εντός έδρας 0-4 από την Έστερ. Με 13 γκολ παθητικό η νεοφώτιστη έχει ως τώρα τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας.

Over και GG τα τέσσερα από τα έξι φετινά ματς της Ούμεα, η οποία δέχεται πάντα γκολ φέτος στο πρωτάθλημα και στα δύο τελευταία ματς έχει δεχθεί οκτώ τέρματα.

Key Stat: Η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 15 γκολ σε έξι παιχνίδια αντιμετωπίζει τη χειρότερη άμυνα με 13 γκολ παθητικό. Η Ούμεα έφαγε οκτώ στα τελευταία δύο και δείχνει αμυντικές δυσκολίες, κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί άνετα η φοβερή επίθεση της Γιόνσεπινγκ.

Συμπέρασμα: Αν και ασταθής αμυντικά, η Γιόνσεπινγκ κρατιέται ψηλά στη βαθμολογία χάρη στην εξαιρετική της επίθεση. Το 1,40 του άσου φαίνεται μικρό, το over 1,5 των γηπεδούχων πληρώνει κάτι ανάλογο (1,44), θα ρισκάρουμε και θα προτιμήσουμε το over 2,5 της Γιόνσεπινγκ στο 2,37 της Bet365, αφού η Ούμεα από τη στιγμή που δέχεται το πρώτο γκολ απογοητεύεται και τα υπόλοιπα μπαίνουν εύκολα.


Μόνο 1 & over εντός η Μόλντε (1,85)

Χωρίς νίκη η Φρέντρικσταντ στα έξι τελευταία της παιχνίδια

Μόνο 1 & over εντός η Μόλντε (1,85) Από εντυπωσιακό διπλό προέρχεται η Μόλντε, που επιστρέφει στην πανίσχυρη έδρα της εκεί όπου μετράει τέσσερις νίκες και όλες ήταν over. Η Φρέντρικσταντ θα αγωνιστεί για δεύτερο ματς με νέο προπονητή, αλλά δεν κερδίζει εδώ και έξι αγωνιστικές. Στο 1,85 ο 1 & over στον William Hill.
Πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της χρονιάς η Μόλντε πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Στάμπαεκ με 0-5, με το σκορ να είναι 0-3 μόλις στο 9ο λεπτό (!) και με απολογισμό 5-0-3 έχει βρεθεί στο -1 από την κορυφή.
Αυτή ήταν και η πρώτη της εκτός έδρας νίκη, αφού στο γήπεδό της δεν έχει ακόμα απώλεια με 4x4 νίκες και όλα ήταν over και goal-goal (9-5 τα γκολ). Συνολικά έχει φέρει 6/8 over. Αν εξαιρεθεί ο βασικός μέσος Έκπο, που θα επιστρέψει μετά τη διακοπή, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα απουσιών.
Για πρώτη φορά μετά από 11 σερί παιχνίδια πρωταθλήματος η Φρέντρικσταντ κράτησε ανέπαφη την εστία της, φέρνοντας εντός έδρας 0-0 με την Χάουγκεσουντ. Παραμένει όμως στην τρίτη θέση από το τέλος με απολογισμό 1-3-4, αγνοώντας τη νίκη στα έξι τελευταία της (0-3-3).
Το παιχνίδι αυτό ήταν και το πρώτο μετά την παραίτηση του Φρέντι Άουνε και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Τροντ Αμούντσεν. Στα τέσσερα μέχρι τώρα εκτός έδρας τους παιχνίδια οι φιλοξενούμενοι έχουν δύο ισοπαλίες και δύο ήττες (0-2-2). Εξέτισε και επιστρέφει ο μέσος Χουσέιν (2 γκολ, 4 ασίστ), αλλά τιμωρημένος είναι ο μέσος Τζαμπί και τραυματίες οι μέσοι Βαλένσια, Ράμπεργκ και Χολμ και οι στόπερ Ντούρε και Χορν.
Key Stat: Στα τέσσερα παιχνίδια της εντός έδρας η Μόλντε έχει ισάριθμους 1 & over.
Συμπέρασμα: Η Μόλντε είναι πανίσχυρη εντός έδρας με 4x4 νίκες και όλα ήταν over. Οι γηπεδούχοι προέρχονται και από εντυπωσιακό διπλό (0-5) και δύσκολα θα συναντήσουν προβλήματα κόντρα στην Φρέντρικσταντ επιβεβαιώνοντας παράλληλα και το over. Στο 1,85 ο 1 & over στον William Hill.


Για το 5x5 οver η Μπάερουμ (1,53)

Χωρίς νίκη ακόμη έχοντας δεχθεί τουλάχιστον 2 γκολ από κάθε αντίπαλό της ως τώρα

Για το 5x5 οver η Μπάερουμ (1,53) H Mπρίνε προέρχεται από τραγικές εμφανίσεις και έχει μείνει χαμηλά στη βαθμολογία. Ουραγός η νεοφώτιστη Μπάερουμ η οποία σκοράρει με ευκολία, αλλά παρουσιάζει εμφανείς αδυναμίες στην άμυνα. Στο 1,53 το over.
H Mπρίνε δεν μπόρεσε να κοιτάξει κατάματα την πρωτοπόρο της κατηγορίας Μπόντο Γκλιμτ και δίκαια ηττήθηκε με το βαρύ 4-1. Το ματς αυτό ακολούθησε τη μεγάλη αποτυχία στο κύπελλο όταν και αποκλείστηκε με 1-0 από την Ασάνε.
Συνυπολογίζοντας και την περασμένη σεζόν η Μπρίνε έχει μόλις δύο νίκες στα εννιά τελευταία ματς μπροστά στο κοινό της. Αν και έχει σκοράρει σε έξι από αυτά, μόλις μία φορά μπόρεσε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της.
Νίμποργκ, Ερτζέιντ και Μέστερ έχουν χάσει τα προηγούμενα παιχνίδια και δύσκολα θα επανέλθουν.
Η Μπάερουμ δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας ως τώρα και παραμένει ουραγός της βαθμολογίας χωρίς νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές.
Υποδεχόμενη την Τρομσντάλεν αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα δεχόμενη δύο γκολ. Αντέδρασε σχεδόν άμεσα, όμως δεν μπόρεσε να έχει συνέχεια η προσπάθειά της καθώς αγωνίστηκε για 35 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Έχει σκοράρει σε όλα τα ματς ως τώρα, αλλά έχει δεχθεί τουλάχιστον δύο γκολ από κάθε αντίπαλό της.
Τιμωρημένοι για τη φιλοξενούμενοι οι Λούντεμο και Σάνε.
Key Stat: 4/4 GG και over για την Μπάερουμ, οver3,5 τρία από αυτά.
Συμπέρασμα: H Mπρίνε είναι αναγκασμένη να επιτεθεί για να φτάσει στη νίκη η οποία θα ηρεμήσει τους οπαδούς της που νιώθουν εξαγριωμένοι από την πορεία της ομάδας. Η Μπάερουμ δεν έχει καταφέρει να βρει λύσεις αμυντικά, ωστόσο με τον νεανικό της ενθουσιασμό κατορθώνει να σκοράρει. Στο 1,53 μπορεί να βρει κανείς το over στην bet365.


Nικάει με over η Χάκεν (2,20)

Και οι πέντε φετινές της νίκες συνδυάστηκαν με over

Nικάει με over η Χάκεν (2,20) H Xάκεν διαθέτει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας και την εκμεταλλεύεται κυρίως εντός έδρας. Έκπληξη η πορεία της Νόρκεπινγκ ως τώρα, η οποία πάντως δύσκολα θα αντέξει σε αυτό το γήπεδο, αν και είναι ικανή να σκοράρει. Στο 2,20 ο συνδυασμός άσου και over.
Mετά από τρεις σερί νίκες η Χάκεν δεν τα κατάφερε κόντρα στην πρωταθλήτρια Χέλσινγκμποργκ χάνοντας εκτός έδρας με 3-2. Θα μπορούσε να είχε πάρει τον βαθμό τον οποίο άξιζε αν ο Μακοντέλε ήταν πιο αποτελεσματικός σε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Με νίκη η Χάκεν θα περάσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όμως κάτι ανάλογο ισχύει και για την Νόρκεπινγκ καθώς ισοβαθμούν για την ώρα. Η γηπεδούχος έχει 3/4 νίκες μπροστά στο κοινό της σημειώνοντας πάνω από 3 τέρματα κατά μέσο όρο, ενώ με 21 γκολ έχει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, μετρώντας 8/9 over ως τώρα.
Μπιούρστρομ, Χένρικσον και Ερνάντεζ παραμένουν εκτός δράσης.
Η Νόρκεπινγκ είναι η ευχάριστη έκπληξη ως τώρα στο πρωτάθλημα καθώς έχει καταφέρει να εμφανιστεί καλύτερη του αναμενομένου και φιγουράρει στην πρώτη τετράδα. Μπόρεσε άμεσα να ξεπεράσει την βαριά ήττα με 1-4 από τη Συριάνσκα κερδίζοντας με 3-0 την Έρεμπρο. Το γκολ του Νίμαν λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου διευκόλυνε την κατάσταση και στη συνέχεια κυριάρχησε στην αναμέτρηση.
Δύο νίκες και δύο ήττες έχει στις φετινές της εξόδους. Απέναντι στη Χάκεν δεν έχει καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς στις οκτώ προηγούμενες μεταξύ τους συναντήσεις. Θα επιδιώξει να τερματίσει αυτό το σερί βασιζόμενη στις αντεπιθέσεις με τους Αζντάρεβιτς, Νίμαν και Καλίλι.
Διαθέσιμοι πλέον οι Φρίμπονγκ και Ταμ που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Αμφίβολη η συμμετοχή του Τάνκοβιτς.
Key Stat: Mε οver συνδυάστηκαν και οι 5 φετινές νίκες της Χάκεν.
Συμπέρασμα: Η Χάκεν αναμένεται να κυριαρχήσει στο ματς με την Νόρκεπινγκ ασκώντας μεγάλη πίεση στην άμυνά της. Η φιλοξενούμενη αν θέλει να διεκδικήσει αποτέλεσμα θα πρέπει να σκοράρει. Προβάδισμα στον άσο ο οποίος σε συνδυασμό με over αποδίδει 2,20 στην bet365.

Παραμένει χωρίς νίκη η Έρεμπρο

Μία ήττα έχει ως τώρα στο πρωτάθλημα η ΑΪΚ

Παραμένει χωρίς νίκη η Έρεμπρο H Έρεμπρο παραμένει ουραγός της κατηγορίας χωρίς νίκη ακόμη στο πρωτάθλημα. Η ΑΪΚ αναμένεται να την πνίξει με την άμυνά της και να πάρει τη νίκη. Σκοράρει ελάχιστα πάντως ως τώρα, ξερό διπλό.
Η Έρεμπρο δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Νόρκεπινγκ χάνοντας με 3-0. Πάλεψε το ματς όσο μπορούσε, ωστόσο σε κανένα σημείο δεν απείλησε τη γηπεδούχο με απώλεια βαθμών.  Η πορεία της ως τώρα είναι απογοητευτική καθώς αγνοεί τη νίκη μετά από εννιά αγωνιστικές και βρίσκεται στο βυθό της βαθμολογίας. Οι οπαδοί της ομάδας εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους σε συνάντηση με τον προπονητή Μπόστρομ, ο οποίος τους δικαιολόγησε απόλυτα.
Η γηπεδούχος έχει μειωμένη αυτοπεποίθηση λόγω των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, αλλά και των απουσιών που έχει το τελευταίο διάστημα. Χαντάντ, Μπάμπεργκ, Άντονεν, Μπερίσα παραμένουν τραυματίες, ενώ υποχρεώσεις με την Εθνική Ιράκ έχει ο Γιασίν που θα λείψει από τα επόμενα τρία ματς.
Η ΑΪΚ προέρχεται από ήττα με 1-0 στο ντέρμπι με την πρωτοπόρο Έλφσμποργκ. Περιόρισε αισθητά την δράση της αντιπάλου της, όμως δεν απείλησε ιδιαίτερα η ίδια και έχασε στις λεπτομέρειες, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά φέτος.
Η ομάδα της Στοκχόλμης έχει 5/9 ισοπαλίες ως τώρα, με την άμυνά της να μοιάζει απροσπέλαστη καθώς έχει δεχθεί μόλις πέντε τέρματα. Το πρόβλημά της εστιάζεται στην επίθεση καθώς δεν είναι ιδιαίτερα δημιουργική και έχει βρει μόλις επτά φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.
Αμφίβολος για τη φιλοξενούμενη ο Καμαρά, εκτός παραμένουν οι Τούρινα, Μιλόσεβιτς, Ντάνιελσον.
Key Stat: 4/6 νίκες έχει η ΑΪΚ στην έδρα της Έρεμπρο στις περασμένες επισκέψεις της.
Συμπέρασμα: Η Έρεμπρο αναμένεται να βρει τεράστιες δυσκολίες απέναντι στο πειθαρχημένο παιχνίδι της ΑΪΚ, η οποία επιτρέπει ελάχιστες ευκαιρίες στους αντιπάλους της. Η φιλοξενούμενη έχει προβάδισμα νίκης,


1,72 το έβδομο σερί GG της Άαλεσουντ

Έχει και πέντε σερί over, τρία εκ των οποίων ήταν και over 3,5

1,72 το έβδομο σερί GG της Άαλεσουντ Η Χάουγκεσουντ παραμένει αήττητη εντός έδρας εδώ και ένα χρόνο και παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική φέτος στο πρωτάθλημα. Η Άαλεσουντ ταξιδεύει για το πρώτο της διπλό, έχοντας πέντε σερί over και έξι συνεχόμενα goal-goal. Στο 1,72 το αμφίσκορο αποτέλεσμα στην Bet365.
Η Χάουγκεσουντ παραμένει αήττητη μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Μετά την ήττα εκτός έδρας από τη Βαλερένγκα δεν έχει χάσει ξανά, μετρώντας τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες (3-4-1 συνολικά). Την προηγούμενη αγωνιστική έφερε 0-0 στην έδρα της Φρέντρικσταντ, η οποία είχε και νέο προπονητή.
Συνολικά έχει φέρει 3/8 over και εντός έδρας παραμένει αήττητη με δύο νίκες και μία ισοπαλία. Τα εφτά σερί αήττητα παιχνίδια είναι νέο ρεκόρ, ενώ η τελευταία εντός έδρας ήττα της ήταν πέρσι στις 8 Μαΐου. Η αποστολή αναμένεται πλήρης, αφού τα μακροχρόνια προβλήματα απουσιών δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα.
Η Άαλεσουντ επέστρεψε μετά από τρεις αγωνιστικές (0-1-2) στις νίκες με το 3-1 επί της Στρόμσγκοντσετ, στο δεύτερο τρίποντο της μέσα στη σεζόν (2-4-2). Με ψυχολογία μετά την καλύτερη εμφάνιση της χρονιάς, οι φιλοξενούμενοι ταξιδεύουν για το πρώτο διπλό της σεζόν, έχοντας μέχρι τώρα εκτός έδρας 0-2-2.
Τα πέντε τελευταία τους παιχνίδια ήταν over και τα τρία από αυτά και over 3,5, ενώ προέρχονται και από έξι διαδοχικά goal-goal. Επιστρέφει στον πάγκο της ομάδας ο τεχνικός Ρέκνταλ που ήταν τιμωρημένος την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ από τιμωρία επιστρέφει και ο στόπερ και αρχηγός Άρνεφιορντ (2 γκολ), παραμένουν τραυματίες ο μπακ Μάτλαντ και οι φορ Σέλιν και Τζέιμς.
Key Stat: Και τα πέντε τελευταία παιχνίδια της Άαλεσουντ ήταν over και τα έξι πιο πρόσφατα και goal-goal.
Συμπέρασμα: Η Χάουγκεσουντ είναι αήττητη στο γήπεδό της εδώ και ένα χρόνο και δεν έχει ήττα στο πρωτάθλημα φέτος στα εφτά τελευταία. Με καλή ψυχολογία ταξιδεύει η Άαλεσουντ που προέρχεται από πέντε σερί over και έξι συνεχόμενα goal-goal. Στο 1,72 το αμφίσκορο αποτέλεσμα στην Bet365, με το ενδεχόμενο του 1-1 τελικού σκορ να μην είναι μακρινό ενδεχόμενο.

Mόνο GG φέτος η Λαντσκρόνα (1,66)

6/6 στο πρωτάθλημα, 5/6 στις επισκέψεις στην Φάλκενμπεργκ

Mόνο GG φέτος η Λαντσκρόνα (1,66) Η Φάλκενμπεργκ θέλει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία απέναντι στην Λαντσκρόνα που μπορεί μεν να σκοράρει με άνεση αλλά εμφανίζει σταθερά αδυναμίες στην άμυνα. Στο 1,66 το GG που έχει εμφανιστεί σε όλα τα φετινά ματς της φιλοξενούμενης.
Μετά την πρώτη της φετινή νίκη επί της Βάρναμο η Φάλκενμπεργκ κατάφερε να συνεχίσει με θετικό αποτέλεσμα αποσπώντας λευκή ισοπαλία στην έδρα της Ασιρίσκα, παρά τις αρκετές ευκαιρίες που έχασε η γηπεδούχος.
Εξακολουθεί πάντως να βρίσκεται στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας από τις οποίες άμεσα θέλει να ξεφύγει. Στο γήπεδό της σκοράρει με ευκολία βρίσκοντας δίχτυα απέναντι στις δεκατέσσερις προηγούμενες ομάδες που φιλοξένησε. Εξαιρετική παράδοση έχει κόντρα στην Λαντσκρόνα την οποία έχει κερδίσει τέσσερις σερί φορές εντός έδρας τα περασμένα χρόνια.
Παραμένει εκτός ο Λανς, για ένα ημίχρονο αγωνίστηκε ο Σκολντ προερχόμενος από τραυματισμό.
Η Λαντσκρόνα κινείται στη μετριότητα ως τώρα και ειδικά εκτός έδρας απογοητεύει. Δεν μπόρεσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Άνγκελχολμς μένοντας με μόλις ένα βαθμό σε τρεις φετινές της εξόδους.
Δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της σε κανένα φετινό παιχνίδι, ωστόσο έχει σκοράρει και η ίδια σε όλα. Στην έδρα της Φάλκενμπεργκ μπορεί να έχει άσχημη παράδοση ωστόσο έχει σημειώσει γκολ σε 5/6 επισκέψεις της.
Key Stat: 6/6 GG για την Λαντσκρόνα φέτος, 5/6 στις επισκέψεις στην Φάλκενμπεργκ.
Συμπέρασμα: Η Φάλκενμπεργκ θέλει να παραμείνει αήττητη για τρίτη σερί αγωνιστική στην προσπάθειά της να ανέλθει βαθμολογικά. Η Λαντσκρόνα ψάχνει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη βασιζόμενη στην παραγωγική της επίθεση, αλλά σταθερά αντιμετωπίζει προβλήματα στην άμυνα. Λογική επιλογή το GG στο 1,66 της bet365.


To κίνητρο μόνο στην Καρταγένα (1,80)

Αδιάφορη ουσιαστικά η Χερέθ μετά τον υποβιβασμό της Βιγιαρεάλ Β

To κίνητρο μόνο στην Καρταγένα (1,80) Μετά τον υποβιβασμό της Βιγιαρεάλ Β η Καρταγένα έχει βάσιμες ελπίδες παραμονής, ενώ η Χερέθ είναι πλέον αδιάφορη. Σημαντική υποχώρηση στον άσο που δίνεται πλέον στο 1,80.

Η Καρταγένα παίζει μονίμως με την πλάτη στον τοίχο από εδώ και πέρα καθώς καλείται να καλύψει διαφορά τεσσάρων βαθμών από την Χιρόνα, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από αυτή και τέσσερα ματς να απομένουν μέχρι το φινάλε. Τα νέα δεδομένα προέκυψαν μετά τον υποβιβασμό της Βιγιαρεάλ στην Σεγούντα που σημαίνει πως αυτομάτως η Βιγιαρεάλ Β υποβιβάζεται στη Σεγούντα Β.
Δείχνει πάντως να το πιστεύει καθώς παραμένει αήττητη επί τρεις αγωνιστικές μαζεύοντας επτά βαθμούς. Μπόρεσε να πάρει μεγάλη νίκη στα Κανάρια απέναντι στη Λας Πάλμας ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος της 1-0 με δύο τέρματα του Ραϊμόντι. Αυτή πάντως ήταν μόλις η δεύτερη νίκη της στα δέκα ματς που προηγήθηκαν.
Μπροστά στο κοινό της έχει μαζέψει 23 από τους 34 βαθμούς της παραμένοντας αήττητη στις πέντε πρόσφατες υποδοχές ομάδων, αν και τέσσερις φορές μοιράστηκε τους βαθμούς. Από την αρχή του 2012 μόνο οι Ουέσκα και η Σαμπαντέλ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε αυτό το γήπεδο.
Ενοχλήσεις νιώθει ο Τσίκι, αλλά λογικά θα είναι έτοιμος. Διαθέσιμος ο Λαφουέντε που επιστρέφει από τιμωρία.
Η Χερέθ βρίσκεται μετά τα νέα δεδομένα στο +11 από την επικίνδυνη ζώνη. Έχει δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια αντιμετωπίζοντας Λα Κορούνια, Θέλτα και Χέρκουλες που βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας και την Μπαρτσελόνα Β στο φινάλε η οποία παρά την αδιαφορία της δεν χαρίζεται σε κανέναν ,αλλά πλέον φαίνεται απίθανο να κινδυνέψει με υποβιβασμό.
Μετά από αήττητο σερί τριών αγώνων έχει μείνει άποντη στους δύο που ακολούθησαν χάνοντας με 0-1 από την Βιγιαρεάλ Β στο ματς της Κυριακής. Μακριά από το γήπεδό της έχει δύο νίκες στις δέκα προηγούμενες εξόδους της, σκοράροντας ωστόσο σε οκτώ από αυτές, βρίσκοντας δίχτυα επί έξι σερί ταξίδια της.
Σημαντική η επιστροφή του επιθετικού Τάτο που ήταν τιμωρημένος.
Key Stat: Aπό 11 σερί GG προέρχεται η Καρταγένα.
Συμπέρασμα: Η Καρταγένα αγωνίζεται πλέον πολύ επιθετικά καθώς γνωρίζει πως μόνο με νίκες θα έχει ελπίδες παραμονής.  Η Χερέθ μετά τον υποβιβασμό της Βιγιαρεάλ Β ουσιαστικά έχει ξενοιάσει για φέτος. Παιχνίδι έχει πάρει ο άσος που βρίσκεται πλέον στο 1,80 στην bet365.


Άσος και NG για την Αλκορκόν

7 σερί νίκες εντός στις οποίες δέχθηκε 2 γκολ

Άσος και NG για την Αλκορκόν H πανίσχυρη στην έδρα της Αλκορκόν θέλει να επιστρέψει στις νίκες για να εδραιωθεί στις θέσεις των μπαράζ ανόδου. Το τελευταίο της χαρτί για να προλάβει την εξάδα παίζει η Έλτσε. Προκαλεί το 2,05 στο NG, στο 2,00 ο άσος.
Η Αλκορκόν βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και χρειάζεται μερικούς βαθμούς ακόμη για να εξασφαλίσει την παρουσία της στα μπαράζ ανόδου. Δύσκολο το πρόγραμμά της στη συνέχεια καθώς κοντράρεται με Αλμερία, Σαμπαντέλ, Βαγιαδολίδ που έχουν αγωνιστικό κίνητρο, ενώ στο φινάλε αντιμετωπίζει την αδιάφορη Νουμάνθια.
Δεν μπόρεσε να σταθεί όρθια στο Βίγκο χάνοντας άνετα με 3-0 από τη Θέλτα. Αυτή ήταν η πρώτη της ήττα μετά από επτά αγωνιστικές στις οποίες είχε απολογισμό 5-2-0. Πανίσχυρη εμφανίζεται στο γήπεδό της εκεί όπου μετρά δύο ήττες από το ξεκίνημα της σεζόν και επτά διαδοχικές νίκες στις οποίες δέχθηκε μόλις δύο γκολ.
Σημαντικές επιστροφές στην ενδεκάδα καθώς οι Σάλες και Μπόρχα εξέτισαν την τιμωρία τους και επιστρέφουν στην αποστολή.
Η Έλτσε έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπαθειά της να προλάβει την έκτη θέση καθώς έμεινε στο 1-1 με την Σαμπαντέλ. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε ηττηθεί αν ο Νίλσεν δεν έφερνε το ματς στα ίσια επτά λεπτά πριν το φινάλε. Πλέον βρίσκεται στο -7 από την έκτη Κόρδοβα, αλλά έχει βατό πρόγραμμα στη συνέχεια αντιμετωπίζοντας τις αδιάφορες Λας Πάλμας, Ταραγόνα και τις Γουαδαλαχάρα, Αλκογιάνο που παλεύουν για τη σωτηρία τους.
Έχει την πέμπτη καλύτερη εκτός έδρας επίδοση της Σεγούντα με 8-4-7, ωστόσο κέρδισε μόνο σε μία από τις πέντε έδρες που πρόσφατα επισκέπτηκε (1-1-3). Δίνει μεγάλη έμφαση στην άμυνα στα ταξίδια της διατηρώντας ανέπαφη την εστία της σε 5/9 προηγούμενα.
Αρκετά προβλήματα στη φιλοξενούμενη καθώς οι Λιναρές, Πελεγκρίν, Λούκε είναι τραυματίες, ενώ λόγω καρτών θα λείψουν οι Σάντσεζ, Μπερανγκέρ και Χενερέλο.
Key Stat: 5/6 NG στα πρόσφατα εντός της Αλκορκόν, 8/10 στα πρόσφατα εκτός της Έλτσε.
Συμπέρασμα: Η Αλκορκόν θέλει να αξιοποιήσει για μια ακόμη φορά την έδρα της και να πατήσει γερά στην εξάδα. Η Έλτσε θα παίξει κλειστά με στόχο να περιορίσει τη δράση της αντιπάλου της και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Κύρια επιλογή το NG στο 2,05 του William Hill με τον άσο στο 2,00 να έπεται στη σειρά των προτιμήσεων.


Βήμα παραμονής για την Χιρόνα

5 ματς αήττητη η φιλοξενούμενη

Βήμα παραμονής για την Χιρόνα Η Ταραγόνα είναι ουραγός της κατηγορίας και σίγουρα υποβιβασμένη. Η Χιρόνα τρέχει καλό σερί στις τελευταίες αγωνιστικές και με νέα νίκη θα κάνει καθοριστικό βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στο 2,25 το διπλό.
Η Ταραγόνα δεν έχει ιδιαίτερο κίνητρο ως το φινάλε καθώς ο υποβιβασμός της είναι σχεδόν βέβαιος καθώς καλείται να καλύψει διαφορά εννιά βαθμών σε πέντε αγώνες που απομένουν. Ήδη έχει αρχίσει να προετοιμάζεται αγωνιστικά για τη νέα περιόδο, όπου θα επιδιώξει να επανέλθει στην κατηγορία. Δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην δύσκολη έδρα της Κόρδοβα γνωρίζοντας την ήττα με 4-2 την Παρασκευή.
Μόλις τρεις νίκες σε δεκαοκτώ ματς μπροστά στο κοινό της έχει φέτος σκοράροντας λιγότερο από κάθε άλλη γηπεδούχο της κατηγορίας. Στις επτά προηγούμενες υποδοχές ομάδων έχει απολογισμό 1-1-5 κρατώντας μόλις μία φορά ανέπαφη την εστία της.
Η Χιρόνα φαινόταν καταδικασμένη σε υποβιβασμό όμως ξύπνησε στο κατάλληλο σημείο της περιόδου. O υποβιβασμός της Βιγιαρεάλ από την Πριμέρα στην Σεγούντα προκαλεί αναγκαστικά την πτώση της Βιγιαρεάλ Β στη χαμηλότερη κατηγορία. Έτσι, η Χιρόνα βγήκε προσωρινά εκτός επικίνδυνης ζώνης, όμως δεν έχει σωθεί οριστικά καθώς οι ομάδες που την καταδιώκουν απέχουν μόλις τέσσερις βαθμούς
Πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις διέλυσε με 5-1 την Αλκογιάνο με χατ τρικ του Νιέτο και δύο ακόμη γκολ του Κορομίνας. Πέτυχε έτσι δεύτερη συνεχόμενη νίκη διευρύνοντας το αήττητο σερί της στους πέντε αγώνες. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα θα ταξιδέψει στην Ταραγόνα.
Key Stat: 5/5 GG στα πρόσφατα ταξίδια της Χιρόνα, η οποία έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα γήπεδα στα οποία φιλοξενήθηκε από την αρχή της σεζόν.
Συμπέρασμα: Ανοιχτά και χωρίς το παραμικρό κίνητρο αγωνίζεται η αδιάφορη Ταραγόνα. Η Χιρόνα με νέα νίκη κόντρα στη θεωρητικά χειρότερη ομάδα της κατηγορίας θα μπορέσει να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα και να έχει βάσιμες ελπίδες παραμονής.Διπλό  στο 2,25 της bet365.


Επικρατεί με over η Λα Κορούνια (1,85)

13/16 φετινές νίκες της Nτεπορτίβο στο Ριαθόρ συνδυάστηκαν με over

Επικρατεί με over η Λα Κορούνια (1,85) Η Λα Κορούνια έχει μετατρέψει φέτος σε φρούριο το Ριαθόρ έχοντας χάσει μόλις μία φορά. Με νίκη επί της αδιάφορη Λας Πάλμας θα πλησιάσει περισσότερο προς την μαθηματική επιβεβαίωση της κατάκτησης του τίτλου. Στο 1,85 ο άσος συνδυασμένος με οver.
H Nτεπορτίβο βρίσκεται αγκαλιά με την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία και πλέον ο μοναδικός της στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου. Βρίσκεται στο +6 από τη γειτόνισσα Θέλτα η οποία έχει και ένα ματς περισσότερο.
Μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα κόντρα σε Αλμερία και Βαγιαδολίδ μπόρεσε να επιστρέψει στις νίκες μέσα στη Σόρια κερδίζοντας με 0-3 την Νουμάνθια. Η φετινή της πορεία βασίζεται στο Ριαθόρ εκεί όπου έχει χάσει μόλις μία φορά (16-2-1). Σκοράρει πάνω από δύο γκολ κατά μέσο όρο στη Γαλικία, μετρώντας 14/19 οver.
Mορέλ, Σαλομάο, Αρανθούμπια έχασαν τα πρόσφατα ματς και δύσκολα θα επανέλθουν. Επιστρέφει στην αποστολή ο Φερνάντεζ που ήταν τιμωρημένος κόντρα στη Νουμάνθια.
Χωρίς κίνητρο έχει μείνει πλέον η Λας Πάλμας καθώς έχει σωθεί οριστικά, ενώ απέχει πολύ από τη ζώνη των μπαράζ ανόδου. Για πέμπτο κατά σειρά παιχνίδι στα Κανάρια δεν κατάφερε να κερδίσει καθώς η πεισμωμένη Καρταγένα κατάφερε να επικρατήσει με 1-2 απέναντί της.
Μακριά από το γήπεδό της έχει μόλις τέσσερις νίκες σε δεκαοκτώ ταξίδια της με 10/18 over. Δεν έχει καταφέρει να διορθώσει τα αμυντικά της προβλήματα και μόνο σε μία έδρα από αυτές που επισκέπτηκε από το ξεκίνημα της σεζόν είδε την εστία της να μένει απαραβίαστη.
Ο Κιρόγα δίνεται ως αμφίβολος για τους φιλοξενούμενους, ενώ δεν αναμένεται να αγωνιστεί ο Βιέρα που έχει συμφωνήσει ήδη με τη Βαλένθια.
Key Stat: 13/16 φετινές νίκες της Nτεπορτίβο στο Ριαθόρ συνδυάστηκαν με over.
Συμπέρασμα: H Λα Κορούνια είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί της αναμέτρησης με τον άσο πάντως να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Προτιμότερη επιλογή ο συνδυασμός του με το over στο 1,85 του William Hill.


Μένει για 11 αήττητη η Βαγιαδολίδ

7-3-0 έχει στις δέκα αγωνιστικές που προηγήθηκαν

Μένει για 11 αήττητη η Βαγιαδολίδ (1,60) Η Βαγιαδολίδ έμεινε στο -3 από τη δεύτερη θέση και την απευθείας άνοδο και ταξίδεψε στη Βαρκελώνη με στόχο να επιστρέψει στις νίκες, παραμένοντας αήττητη εδώ και δέκα αγωνιστικές.
Πραγματοποιώντας πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και παρόλο που είναι αδιάφορη βαθμολογικά, η Μπάρτσα Β έκανε «κηδεία» στην έδρα της Αλμερία από την οποία στέρησε πολλές ελπίδες για να βρεθεί στα πλέι οφ, κερδίζοντας την με 1-2 και επέστρεψε έτσι στις νίκες μετά από δύο σερί ήττες.
Στις αγωνιστικές που απομένουν είναι βαθμολογική αδιάφορη, έχοντας εντός έδρας απολογισμό 9-4-6 και μετράει εφτά νίκες στα εννιά τελευταία στο γήπεδό της (7-0-2). Επιστρέφει ο μπακ Λομπάτο και ο τερματοφύλακας Όιερ, τραυματίας παραμένει ο επιθετικός Κίκο Φεμένια (3 γκολ), με τους Τέγιο (5 γκολ), Μοντόγια και Μπαρτρά να βρίσκονται ξανά με την πρώτη ομάδα.
Η Βαγιαδολίδ προηγούνταν με 1-0 της Έρκουλες μέχρι το 95’, όταν ένα αυτογκόλ του Μανούτσο διαμόρφωσε το 1-1 και φυσικά δεν κατάφερε να αντιδράσει στη συνέχεια, χάνοντας έτσι δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά της για άνοδο. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία της, ενώ παραμένει αήττητη στα δέκα τελευταία της παιχνίδια, με εφτά νίκες και τρεις ισοπαλίες (7-3-0).
Οι φιλοξενούμενοι είναι η ομάδα με τις λιγότερες ήττες στο πρωτάθλημα (20-12-5) και με την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας (31 γκολ σε 37 αγωνιστικές). Εκτός έδρας είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα με ρεκόρ 8-8-3 και 4-1-0 στα πέντε τελευταία μακριά από το γήπεδό της.
Μετά τη χθεσινή νίκη της Θέλτα, οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην τρίτη θέση και απέχουν τρεις βαθμούς από τους Γαλιθιάνους. Εκτός από τους μακροχρόνια απόντες θα λείψει και ο εξτρέμ Ναουθέτ Αλεμάν.
Key Stat: Η Βαγιαδολίδ έχει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στις πέντε τελευταίες της εξόδους.
Συμπέρασμα: Παιχνίδι με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον, με την Μπάρτσα Β να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική εντός έδρας και τη Βαγιαδολίδ να ψάχνει βαθμούς ώστε να πιάσει ξανά τις θέσεις της απευθείας ανόδου.



ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

Τα πλέι οφ είναι μίνι πρωτάθλημα έξι αγώνων. Ο πρώτος των πλέι οφ θα πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ (προκριματικός των μη πρωταθλητών, πρώτος αγώνας στις 31 Ιουλίου). Ο δεύτερος των πλέι οφ θα πάρει το ευνοϊκότερο εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ (πλέι οφ, πρώτος αγώνας στις 23 Αυγούστου). Ο τρίτος των πλέι οφ θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ (τρίτος προκριματικός, πρώτος αγώνας στις 2 Αυγούστου). Ο τελευταίος των πλέι οφ θα πάρει το τρίτο εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ (δεύτερος προκριματικός, πρώτος αγώνας στις 19 Ιουλίου). Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή και περισσότερων ομάδων λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια στα πλέι οφ, αν και τότε υπάρξει ισοβαθμία, το επόμενο κριτήριο είναι η τελική κατάταξη στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ            8            (3-4)

2. ΠΑΟΚ            7            (3-3)

3. ΑΕΚ            6            (5-4)

4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ            5            (5-5)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

*** Φαβορί τον Παναθηναϊκό σταθερά στο 2,25 βλέπουν οι μπουκ με τον άσο στο 3,15 και το Χ στο 3,10.

*** Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθήνας)

*** Στο πρωτάθλημα φέτος: (17/09) Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-1, (22/01) Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-0

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή του στα πλέι οφ πανηγύρισε την πρώτη νίκη, 1-0 την ΑΕΚ στο Περιστέρι. Το εύρος της επικράτησής του τον αδικεί αφού δημιούργησε κι έχασε αρκετές ευκαιρίες, όμως έστω κι έτσι λυτρώθηκε με τον Σκόρδα (75’).

«Είχαμε πριν από τα πλέι οφ πως ο Ατρόμητος εν θα περιοριστεί στο ρόλο του κομπάρσου, αλλά θα μπει σε όλα τα παιχνίδια με σκοπό τη νίκη. Η μέχρι πρότινος βαθμολογική συγκομιδή δεν αποτύπωνε τις εμφανίσεις μας, με την ΑΕΚ ξέραμε ότι ήταν το τελευταίο χαρτί μας αν θέλαμε να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση. Τα καταφέραμε, η νίκη μας ήταν απολύτως δίκαιη και πλέον μπορούμε να κυνηγήσουμε το κάτι παραπάνω. Νομίζω ότι έχουμε παρουσιάσει την καλύτερη εικόνα από όλους τους αντιπάλους μας» ήταν η τοποθέτηση του Γιώργου Δώνη.

Ο Ατρόμητος σταμάτησε το σερί των εννέα αγώνων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και πλέον στρέφει την προσοχή του στο καθοριστικό εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό. Ομως έχουν προκύψει αρκετά προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο του Δώνη, ο οποίος μετά βίας κατάρτισε μια 17μελή αποστολή. Τιμωρημένοι είναι οι Σκόνδρας (27/1), Τόμας (26/1), Γκαρσία (25/1), που θα λείψουν και από τον τελευταίο αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Φρέσκια απουσία ο Μπρίτο (27/4), που αποκόμισε τραυματισμό στο τελευταίο ματς με την ΑΕΚ, εξακολουθεί να είναι εκτός ο Τάτος (26/2).

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε αν και ανέτοιμος ο Καραγκούνης (21/1), που ακόμα δεν έχει παίξει στα πλέι οφ και θεωρείται δύσκολο να χρησιμοποιηθεί. Σφίγγει τα δόντια ο Ιτάνζ (29/0), που και αυτός αποχώρησε τραυματίας την Κυριακή.

«Φτάσαμε στην προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ και όλα είναι ανοιχτά. Εμείς θα επιδιώξουμε να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση και να εξασφαλίσουμε καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θα κυνηγήσουμε τη νίκη στα δύο εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια που μας περιμένουν προσπαθώντας να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό» έστειλε το μήνυμά του ο Δώνης.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ιτάνζ - Νάστος, Φυτανίδης, Ζουέλα, Οικονόμου - Σφακιανάκης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος - Καραμάνος, Μήτρογλου, Επστάιν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Δεν έθελξε με την απόδοσή του στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά είχε πάθος και μπόρεσε να φτάσει στην πρώτη του νίκη στα πλέι οφ (2-0). Ο αντίπαλός του πάντως φωνάζει δικαιολογημένα για πέναλτι -το παραδέχθηκε και ο Καντέ- κι ενώ το σκορ ήταν 1-0. Πρώτη φορά στη διαδικασία των πλέι οφ δεν δέχθηκε γκολ και πρώτη φορά άνοιξε το σκορ. Χάρη στο τρίποντο ανέβηκε στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας και πλέον κρατά την τύχη στα χέρια του, αν μάλιστα κερδίσει στο Περιστέρι και το ματς του ΟΑΚΑ λήξει ισόπαλο, τότε τερματίζει πρώτος οριστικά και αμετάκλητα, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της τελευταίας αγωνιστικής.

«Εχω την αίσθηση πως σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους μας, όμως δεν ήμασταν τυχεροί και κυρίως αποτελεσματικοί. Η συνέπεια ήταν να μην κατορθώσουμε να πάρουμε τους βαθμούς, κάτι που συνέβη κόντρα στον ΠΑΟΚ» ήταν η αποτίμηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα, που πάντως έσπευσε να απαντήσει και στα παράπονα του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία: «Στον αγώνα με την ίδια ομάδα για το πρωτάθλημα, ο διαιτητής αρνήθηκε να μας δώσει όχι ένα αλλά δύο πέναλτι. Και αναφέρομαι σε ένα πολύ κρισιμότερο παιχνίδι από το σημερινό (σ.σ. Κυριακή). Εχουμε κι εμείς πολλά παράπονα από τη διαιτησία».

Επιστρέφει ο Νίνης (8/1), το μοναδικό ευχάριστο νέο για τον Φερέιρα που δεν μπορεί να υπολογίζει τον Κουίνσι (29/4), που αισθάνθηκε ενοχλήσεις την Τρίτη. Εκτός έμεινε και ο Μαρίνος (23/0), που δεν έπαιξε την Κυριακή. Εξακολουθούν τραυματίες ο Σπυρόπουλος (26/0), ο Σεϊταρίδης (3/0) και ο Ρούντολφ (8/1), δεν υπολογίζεται εδώ και καιρό ο Λέτο (17/15).

«Θέλουμε τη νίκη ώστε να παραμείνουμε πρώτοι και να μην εξαρτιόμαστε από τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Βρισκόμαστε στο τέλος της χρονιάς, υπάρχει συσσωρευμένη κόπωση, ενώ καθημερινά προκύπτουν συνέχεια προβλήματα τραυματισμών. Παρ’ όλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να τα δώσουμε όλα» υπογράμμισε ο Φερέιρα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Καρνέζης - Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Καντέ - Κλέιτον, Σιμάο, Κατσουράνης - Ζέκα, Τοτσέ, Χριστοδουλόπουλος

Φαβορί το διπλό στο 2,25 δίνουν οι μπουκ, όμως η εικόνα των δύο ομάδων ενισχύει την κόντρα.

Σταθερά στο 2,25 το διπλό για έναν Παναθηναϊκό που ασθμαίνει στα πλέι οφ. Θα ποντάρουμε στον άσο του 3,10-3,15 έχοντας και την κάλυψη της ισοπαλίας.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ με το over.

*** Οι μπουκ δίνουν το προβάδισμα στον άσο του 2,40 με το διπλό να φτάνει το 2,85. Στο 3,05 το Χ.

*** Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

*** Στο πρωτάθλημα φέτος: (25/09) ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-0, (29/01) ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-2. Στο κύπελλο φέτος: (18/01) ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0. Στους τέσσερις φετινούς αγώνες ανάμεσα στις δύο ομάδες ο ΠΑΟΚ μετρά τέσσερις νίκες με συντελεστή 8-0!

ΑΕΚ: Δεν ήταν καλή στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και απολύτως δίκαια γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον ανώτερο Ατρόμητο. Σε μικρά διαστήματα του αγώνα μπόρεσε να ισορροπήσει, με τον αντίπαλό της να χάνει περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες και να την περιορίζει σε δευτερεύοντα ρόλο. Η ήττα ψαλίδισε τις ελπίδες της να κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

«Δεν δικαιούμασταν τη νίκη, αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει την ισοπαλία. Δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα πολλών επιλογών στο ρόστερ μας κι επιπρόσθετα υποχρεωθήκαμε να κάνουμε δύο αναγκαστικές αλλαγές με τον Λυμπερόπουλο και τον Κλωναρίδη. Ετσι οι λύσεις ήταν περιορισμένες ενώ θα πρέπει να παραδεχθούμε πως ο Ατρόμητος έχει πιο ολοκληρωμένο δυναμικό με μεγαλύτερο βάθος. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο τώρα, πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι γιατί έχουμε ένα καθοριστικό ματς την Τετάρτη», είπε ο Νίκος Κωστένογλου.

Παρά τη δυσμενή έκβαση του αγώνα στο Περιστέρι, άπαντες στις τάξεις της ΑΕΚ αισιοδοξούν πως μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση και να τερματίσουν στην πρώτη θέση. Ποντάρουν στο γεγονός πως τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο ΟΑΚΑ -έστω και αν το τελευταίο είναι με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό- και με έξι βαθμούς θα αφήσουν πίσω τους αντιπάλους τους και θα πάρουν το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τιμωρημένος είναι ο Καράμπελας (27/0), που θα χάσει και την τελευταία αγωνιστική. Ετοιμοι ο Λυμπερόπουλος (28/10) και ο Βάργκας (21/1), επιστρέφουν ο Κοντοές (26/0), ο Εγγλέζου (3/0) και ο Δέλλας (14/0). Εξαιρετικά αμφίβολος ο Κλωναρίδης (18/4) τον οποίο ο Κωστένογλου θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή. Σοβαρό είναι το πρόβλημα του Σιαλμά (22/2), που μετέβη στη Γερμανία και δεν αποκλείεται να υποβληθεί σε εγχείρηση ώστε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς.

«Ο,τι έγινε, έγινε. Θα πρέπει να παραδειγματιζόμαστε και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Μπροστά μας έχουμε δύο τελικούς, όμως προηγείται αυτός με τον ΠΑΟΚ, που πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε» τόνισε στους παίκτες του ο Κωστένογλου.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Κωνσταντόπουλος - Γεωργέας, Μανωλάς, Κοντοές, Λαγός - Βάργκας, Μάκος, Καφές - Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος, Χοσέ Κάρλος

ΠΑΟΚ: Επιασε μία ακόμα φορά τη συνηθισμένη απόδοσή του στα πλέι οφ, όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα με 2-0 στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Φωνάζει δικαιολογημένα για τη διαιτησία του Γιάχου που του αρνήθηκε πέναλτι στην ανατροπή του Φωτάκη με το σκορ στο 1-0. Γνώρισε την πρώτη ήττα του στη διαδικασία των πλέι οφ, ταυτόχρονα πρώτη φορά δεν σκόραρε και πρώτη φορά βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ομως το σημαντικότερο κόστος της ήττας του ήταν πως έπεσε και πάλι στη δεύτερη θέση και η τύχη του δεν εξαρτάται από τον ίδιο.

«Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία, όμως βλέπω επαναλαμβανόμενα λάθη εις βάρος του ΠΑΟΚ. Ρωτήσαμε το διαιτητή και το βοηθό για το πέναλτι και μας είπαν πως δεν το είδαν. Αν δεν το είδαν, τότε τι ήρθαν να κάνουν; Παίζονται εκατομμύρια, ήδη έχουμε χάσει τουλάχιστον τρεις βαθμούς σε δύο αγώνες αν υπολογίσουμε και το οφσάιντ γκολ του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Αν δεν καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το στόχο μας και χάσουμε αυτά τα χρήματα, τότε ποιος θα σταθεί δίπλα στην ομάδα ώστε να επιβιώσει;» κατακεραύνωσε τη διαιτησία ο Μπόλονι, που πάντως στάθηκε και στη μέτρια απόδοση του ΠΑΟΚ: «Αυτό που ξέραμε, είναι πως για να διατηρήσουμε το όνειρό μας ζωντανό, θα έπρεπε να πραγματοποιήσουμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Και αυτό που πρέπει να παραδεχθώ είναι πως δεν κάναμε εξαιρετικό αγώνα και υποχρεωθήκαμε στην ήττα».

Τα περιθώρια έχουν στενέψει μετά το άτυχο αποτέλεσμα της Κυριακής, καλείται να φύγει με τη νίκη από το ΟΑΚΑ ώστε να παραμείνει ζωντανός στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. «Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έγινε με τον Παναθηναϊκό και να πάρουμε πίσω την πρώτη θέση, την οποία είχαμε» προσπάθησε να ηρεμήσει τους παίκτες του ο Μπόλονι.

Ο Ρουμάνος καταστρώνει τα σχέδιά του χωρίς να υπολογίζει τον Ετο (20/0), αντίθετα με τον Ιβιτς (21/2), που θα εκτίσει την ποινή του στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με τον Ατρόμητο. Αμφίβολοι οι Σαλπιγγίδης (33/7), Γκαρσία (26/1), η συμμετοχή τους θα κριθεί λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Χαλκιάς - Αποστολόπουλος, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης - Γκαρσία (Ιβιτς) Φωτάκης, Λάζαρ - Σαλπιγγίδης (Λίνο), Αθανασιάδης, Γεωργιάδης

Επιλογή με ρίσκο αλλά ποντάρουμε στην κόπωση των παικτών των δύο ομάδων, που όσο περνάει ο χρόνος θα αφήνουν περισσότερους χώρους.

Πάμε κόντρα στη ...φετινή παράδοση που σχηματίστηκε στους αγώνες των δύο ομάδων (4/4 no goal, 1/4 over) αλλά και το συνολικά 1/8 over στις αναμετρήσεις των πλέι οφ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.