Αρκετά τα σημεία για σήμερα.Μένει να βρούμε την σωστή χημεία.


Με τους ενδιαφερόμενους στη Ρωσία

Τρία διπλά στην τελευταία αγωνιστική

BET: Με τους ενδιαφερόμενους στη Ρωσία
Αν και το πρωτάθλημα στη Ρωσία έχει κριθεί εδώ και μερικές εβδομάδες, στην τελευταία αγωνιστική υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις 2-5 που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Τελευταία αγωνιστική στα πλέι οφ στη Ρωσία, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις θέσεις 2-5 που δίνουν και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Οι ευρωπαϊκές θέσεις για τους Ρώσους είναι έξι, αλλά μεσοβδόμαδα η Ρούμπιν Καζάν κέρδισε τη Ντιναμό Μόσχας στον τελικό κυπέλλου με 0-1 (κατέκτησε το κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της) κι έτσι εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη χρονιά και πλέον είναι αδιάφορη βαθμολογικά.
Η κατάκτηση του κυπέλλου από τη Ρούμπιν σημαίνει επίσης πως η Λοκομοτίβ δεν μπορεί πλέον να βγει στην Ευρώπη. Σημειωτέον, πως η Ζενίτ έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα εδώ και μερικές αγωνιστικές κι έχει εξασφαλίσει είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η δεύτερη θέση οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και οι θέσεις 3,4 και 5 στο Γιουρόπα Λιγκ.
Βαθμολογία των πλέι οφ:

1) Ζενίτ 85
2) ΤΣΣΚΑ 73
3) Σπαρτάκ 72
4) Ντιναμό 71
5) Ανζί 70
6) Λοκομοτίβ 66
7) Ρούμπιν Καζάν 65
8) Κούμπαν 60
Τελευταία αγωνιστική:
Ρούμπιν-ΤΣΣΚΑ 2
Λοκομοτίβ-Σπαρτάκ 2
Κούμπαν-Ντιναμό 2
Ανζί- Ζενίτ
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύει: 1) περισσότερες νίκες, 2) μεταξύ τους παιχνίδια, 3) αριθμός νικών στα μεταξύ τους παιχνίδια, 4) διαφορά γκολ.


Ρούμπιν-ΤΣΣΚΑ
Το ματς-κλειδί για την τελευταία αγωνιστική είναι το παιχνίδι στο Καζάν, εκεί όπου η Ρούμπιν, με επιπλέον κούραση από το μεσοβδόμαδο παιχνίδι αλλά και με αυξημένη ψυχολογία μετά την κατάκτηση του κυπέλλου υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ. Οι φιλοξενούμενοι κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, αφού σε περίπτωση που κερδίσουν θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση, χωρίς να τους ενδιαφέρουν τα άλλα αποτελέσματα.
Η Ρούμπιν έχει 2-4-0 εντός έδρας στα πλέι οφ αλλά πριν τον τελικό κυπέλλου δεν είχε νίκη στα πέντε τελευταία (0-3-2). Η ΤΣΣΚΑ προέρχεται από γκέλα 0-0 με την Κουμπάν, έχοντας 2-1-3 εκτός έδρας στα πλέι οφ. Οι φιλοξενούμενοι ενισχύονται από την επιστροφή του Χόντα από τιμωρία και του Ιγκνάσεβιτς από τραυματισμό. Από τον πάγκο ξεκινάει πιθανότατα ο Ντζαγκόεφ, ενώ ο Βασίλι Μπερεζούτσκι παραμένει εκτός.


Λοκομοτίβ-Σπαρτάκ
Η Λοκομοτίβ είναι αδιάφορη βαθμολογικά αφού πλέον η έκτη θέση δεν οδηγεί στην Ευρώπη. Το κλίμα στην ομάδα δεν είναι καλό εξαιτίας της κακής πορείας και πιθανότατα ο Ζοζέ Κουσέιρο θα αποτελέσει παρελθόν. Παραμένει χωρίς νίκη στα εφτά τελευταία (0-3-4), έχοντας 2-1-3 εντός έδρας στα πλέι οφ. Την προηγούμενη αγωνιστική έφερε 2-2 εκτός έδρας με τη Ντιναμό.
Η Σπαρτάκ θέλει τη νίκη ώστε να εκμεταλλευτεί πιθανή γκέλα της ΤΣΣΚΑ και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση ή σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό να διατηρήσει την τρίτη θέση και να πάρει το καλό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Μοναδικό αρνητικό η απουσία του επιθετικού Εμενίκε, ο οποίος αποβλήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική στη νίκη-ανατροπή με 2-3 επί της Ζενίτ.


Κούμπαν-Ντιναμό
Η Κούμπαν θα τερματίσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ. Την προηγούμενη αγωνιστική έφερε 0-0 εκτός έδρας με την ΤΣΣΚΑ και προέρχεται από πέντε σερί ισοπαλίες. Συνολικά στα πλέι οφ έχει ρεκόρ 1-8-4 και 1-5-0 εντός έδρας.
Η Ντιναμό είναι χωρίς νίκη στα τρία τελευταία της παιχνίδια (0-2-1) στα πλέι οφ. Έχει αμυδρές ελπίδες να προλάβει το Τσάμπιονς Λιγκ και αρκετές να προσπεράσει τη Σπαρτάκ και να τερματίσει στην τρίτη θέση, αλλά απειλείται και από την Ανζί, ψάχνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης ώστε τουλάχιστον να μην χάσει την τέταρτη θέση.

Ξανά under για ΠΑΟ & ΠΑΟΚ (1,57)

Και οι δύο ομάδες έχουν 3 στα 3 στα πλέι οφ

Ξανά under για ΠΑΟ & ΠΑΟΚ (1,57)
Απογοητευτικός μέχρι τώρα στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός με πρόβλημα και στο σκοράρισμα. Ιδιαίτερα κρίσιμο ματς για τους «πράσινους» που αν δεν κερδίσουν η πρωτιά θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει να παίρνει αποτελέσματα εκτός έδρας και δύσκολα θα ανοιχτεί. Στο 1,57 το under στην Bet365.




Βαθμολογία πλέι-οφ
:
1) ΠΑΟΚ 7
2) ΑΕΚ 6
3) Παναθηναϊκός 5
4) Ατρόμητος 2
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ως το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά, αφού είχε και τέσσερις βαθμούς «αέρα» από τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά με την συμπλήρωση του πρώτου γύρου έχει βρεθεί στην τρίτη θέση, χωρίς ακόμα να έχει νίκη στα πλέι οφ (0-1-2).
Στην Τούμπα μεσοβδόμαδα ηττήθηκε δίκαια με 1-0, χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα και η νίκη είναι πλέον μονόδρομος. Στην κανονική διάρκεια οι «πράσινοι» είχαν γνωρίσει μόνο δύο ήττες εντός έδρας (13-0-2, 10/15 over), από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ενώ συνολικά μετράνε 19 no-goal στα τελευταία 20 παιχνίδια.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άφησε εκτός αποστολής για διάφορους λόγους τους Καπίνο, Σπυρόπουλο, Σεϊταρίδη, Νίνη, Μαυρία, Λέτο και Ρούντολφ. Στα θετικά για τον Παναθηναϊκό η παράδοση, αφού το φετινό διπλό του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ήταν μόλις το πέμπτο στα μεταξύ τους παιχνίδια στην Αθήνα (37-13-5) και νωρίτερα μετρούσε 11 σερί νίκες.
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε σε τρεις αγωνιστικές στα πλέι οφ να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας και μετά το δίκαιο 1-0 επί του Παναθηναϊκού να κρατάει την τύχη στα χέρια του, έχοντας όμως δύσκολο πρόγραμμα (Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και Ατρόμητο στην Τούμπα).
Ο Δικέφαλος φέτος στο ΟΑΚΑ έχει βγάλει δύο διπλά, με 0-2 κόντρα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και καλείται να δείξει και πάλι το καλό του πρόσωπο εκτός έδρας, καθώς μακριά από την Τούμπα έχει μόνο μία ήττα σε όλες τις διοργανώσεις από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά (6-7-1). Για ακόμα μία αγωνιστική, ο Λάζλο Μπόλονι δεν έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα απουσιών.
Πιθανές ενδεκάδες
Παναθηναϊκός (4-3-3): Καρνέζης – Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα – Ζέκα, Σιμάο, Κατσουράνης – Κουίνσι, Τοτσέ, Κλέιτον (ή Χριστοδουλόπουλος)
ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Χαλκιάς – Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης – Λάζαρ, Γκαρσία – Σαλπιγγίδης, Ίβιτς (ή Φωτάκης), Γεωργιάδης – Αθανασιάδης
Key Stat: Και οι δύο ομάδες έχουν μόνο under στα πλέι οφ.
Συμπέρασμα: Να αποδείξει ότι η πρωτιά δεν έχει χαθεί θα προσπαθήσει ο Παναθηναϊκός που έχει σκοράρει, όμως, μόνο μία φορά στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει λόγο να ανοιχτεί και θα παίξει το συνηθισμένο παιχνίδι υπομονής εκτός έδρας. Και οι δύο ομάδες έχουν μόνο under στα πλέι οφ, το οποίο πληρώνει 1,57 στην Bet365. με το πιο ρισκαδόρικο under 2 να είναι επίσης πιθανό (2,05 στην ίδια εταιρία).

GG και στο Περιστέρι (2,00)

Η ΑΕΚ δέχτηκε τουλάχιστον ένα γκολ και στα οκτώ τελευταία εκτός έδρας

GG και στο Περιστέρι (2,00)
Ο Ατρόμητος αγνοεί τη νίκη εδώ και εννιά παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης και δείχνει ευάλωτος αμυντικά, έχοντας τρία goal-goal στα πλέι οφ. Η ΑΕΚ στοχεύει πλέον στην πρωτιά, αλλά εκτός έδρας δεν κερδίζει στα οκτώ τελευταία, χωρίς να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Στο 2,00 το GG στην Bet365.





Βαθμολογία πλέι-οφ
:
1) ΠΑΟΚ 7
2) ΑΕΚ 6
3) Παναθηναϊκός 5
4) Ατρόμητος 2
Παρά το ότι προηγήθηκε και μπορούσε να σκοράρει και δεύτερο γκολ πριν υποστεί την ανατροπή, ο Ατρόμητος ηττήθηκε με 3-2 στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με ένα μπλακ-άουτ από το 50’ μέχρι το 62’, όπου δέχτηκε τρία γκολ και οι ελπίδες του για την πρώτη θέση εξανεμίστηκαν.
Στόχος του πλέον η αποφυγή της τελευταίας θέσης, έχοντας να παίξει εντός έδρας με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και εκτός έδρας την τελευταία αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ. Αγνοεί πλέον τη νίκη στα εννιά τελευταία του παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (0-3-6) κι έχει μόνο μία νίκη στα δώδεκα πιο πρόσφατα (1-8-3).
Ο Ατρόμητος είχε τις περισσότερες ισοπαλίες από κάθε άλλη ομάδα στην κανονική διάρκεια (13-11-6) και εντός έδρας είχε ηττηθεί μόνο δύο φορές (9-4-2, 12/15 under). Ο Γιώργος Δώνης μπορεί να υπολογίζει στον Ιγκλέσιας που επιστρέφει από τιμωρία, εκτός έμειναν ξανά οι Τάτος και Καραγκούνης.
Παρά την ήττα της την πρώτη αγωνιστική στην Τούμπα, η ΑΕΚ κέρδισε τα δύο επόμενα παιχνίδια, 2-0 τον Παναθηναϊκό και 3-2 τον Ατρόμητο και ανέβηκε στη δεύτερη θέση των πλέι οφ, έχοντας να παίξει ακόμα με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό εκτός και με ΠΑΟΚ εντός και στοχεύει πλέον ξεκάθαρα στην πρώτη θέση.
Συνολικά εκτός έδρας στο πρωτάθλημα είχε απολογισμό 4-4-7 (9/15 under), αλλά αγνοεί τη νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ εδώ και οκτώ παιχνίδια στο πρωτάθλημα (0-4-4), αδυνατώντας να κρατήσει σε όλα ανέπαφη την εστία της (5/8 goal-goal).
Εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Κωνσταντόπουλος, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Καφές και Κοντοές με τη συμμετοχή τους να είναι αμφίβολη. Εκτός ξανά θα μείνουν και οι Δέλλας και Σιαλμάς.
Πιθανές ενδεκάδες
Ατρόμητος (4-3-3): Ιτάνζ – Σκόνδρας, Φυτανίδης, Τόμας, Γιαννούλης – Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Σφακιανάκης – Μπρίτο, Μήτρογλου, Επστάιν
ΑΕΚ (4-3-3): Αραμπατζής – Γεωργέας, Μπουγαΐδης, Μανωλάς, Καράμπελας – Βάργκας, Μάκος, Φούντας – Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος, Κλωναρίδης
Key Stat: Σε κανένα από τα οκτώ τελευταία της εκτός έδρας παιχνίδια δεν κράτησε η ΑΕΚ ανέπαφη την εστία της.
Συμπέρασμα: Τη νίκη για διαφορετικούς λόγους θέλουν και οι δύο ομάδες, με τον Ατρόμητο να αγνοεί το τρίποντο εδώ και εννιά παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης και να έχει τρία goal-goal στα πλέι οφ. Η ΑΕΚ έχει πολλές πιθανότητες πλέον για την πρώτη θέση, αλλά η τελευταία της νίκη εκτός έδρας ήταν στις αρχές Ιανουαρίου. 2,00 πληρώνει το GG στην Bet365, με την ΑΕΚ να έχει 5/8 τελευταία εκτός έδρας.

Απόλυτο στα over η Ασιρίσκα (1,80)

5/5 ως τώρα με 4/5 GG

Απόλυτο στα over η Ασιρίσκα (1,80)
H Aσιρίσκα μπορεί να σκοράρει με μεγάλη άνεση, αλλά αμυντικά παρουσιάζει τρομερά κενά. Η Φάλκενμπεργκ προέρχεται από την πρώτη της φετινή νίκη, όμως ακόμη δεν έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Στο 1,80 το over.
H Aσιρίσκα ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα με τρεις νίκες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, όμως σταδιακά άρχισαν να φαίνονται οι αδυναμίες της ειδικά στην άμυνα. Στο πρόσφατο ματς με την Λαντσκρόνα μπόρεσε να ισοφαρίσει από 2-0 σε 2-2, όμως πλήρωσε την αφέλειά της στα μετόπισθεν δεχόμενη και τρίτο γκολ.
Με έντεκα γκολ έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, όμως δεν έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία της μόνο σε ένα φετινό αγώνα. Από τις δέκα ομάδες που πρόσφατα φιλοξένησε μόνο δύο απέτυχαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. 
Μετά από τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη η Φάλκενμπεργκ μπόρεσε να κάνει σεφτέ επικρατώντας της Βάρναμο με 3-2. Το τελικό σκορ την αδικεί αφού έφτασε με μεγαλύτερη ευκολία στο τρίποντο έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης.
Η επιθετική της βελτιώση χαροποίησε τους πάντες, όχι όμως και η αμυντική της συμπεριφορά καθώςέχει δεχθεί γκολ σε όλα τα φετινά ματς. Εκτός έδρας υπολογίζοντας και την περασμένη σεζόν μετρά μόνο μια νίκη σε επτά ταξίδια της, χάνοντας σε πέντε από αυτά. Στο γήπεδο της Ασιρίσκα έχει σκοράρει και στις έξι επισκέψεις των περασμένων ετών.
Λανς και Σκολντ δεν είναι διαθέσιμοι ούτε σε αυτόν τον αγώνα.
Key Stat: Mόνο over για την Ασιρίσκα στα 5 πρώτα ματς.
Συμπέρασμα: Η Ασιρίσκα θα επιδιώξει να αποφύγει τρίτη σερί ήττα. Επιθετικά δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα, όμως κάτι ανάλογο δεν ισχύει για την άμυνά της. Η Φάλκενμπεργκ παίζοντας έξυπνα μπορεί να σκοράρει στις αντεπιθέσεις. Στο 1,80 το over στον William Hill.

6o σερί οver εκτός η Σοσό (2,15)

4 σερί ήττες μακριά από το Μπονάλ, ωστόσο σκόραρε σε όλες

6o σερί οver εκτός η Σοσό (2,15)
Η Καέν με νίκη θα αγκαλιάσει την παραμονή στην κατηγορία. Η Σοσό παίζει με την πλάτη στον τοίχο και επιζητά θετικό αποτέλεσμα για να ελπίζει στο φινάλε. Στο 2,15 το over που εμφανίζεται συνεχώς στις πρόσφατες εξόδους της φιλοξενούμενης.




Βαθμολογία Υποβιβασμού
Βαλενσιέν     40 (-11)
Λοριάν          39 (-12)
Νις                38 (-8)
Καέν             38 (-16)
Αζαξιό          37 (-23)
Σοσό            36 (-23)
--------------------------------
Μπρεστ        35 (-9)
Ντιζόν          35 (-20)
Οσέρ            34 (-7)
Η Καέν με νίκη θα κάνει καθοριστικό βήμα παραμονής και μπορεί να σωθεί ακόμη και από αυτή την αγωνιστική αν την ευνοήσουν τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστεί να ψάξει βαθμούς στο φινάλε ταξιδεύοντας στην έδρα της Βαλενσιέν.
Προέρχεται από άνετη ήττα με 3-0 από την πρωταθλήτρια Λιλ σε ένα ματς όπου δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να κοντράρει την αντίπαλό της. Επιστρέφει στο Μισέλ Ντ'Ορνανό στο οποίο σταδιακά έχει εμφανιστεί πιο αποτελεσματική χάνοντας μόνο ένα από τα οκτώ προηγούμενα παιχνίδια. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η αποστολή της γηπεδούχου.
Η Σοσό με θετικό αποτέλεσμα στην Καέν θα διευκολύνει κατά πολύ την προσπάθειά της να αποφύγει τον υποβιβασμό, καθώς έχει βατό ματς στην αυλαία υποδεχόμενη στο Μπονάλ την αδιάφορη Μαρσέιγ.
Μετά από τρεις σερί ήττες μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Νανσί με γκολ του Ρουντέ πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Εκτός έδρας εμφανίζει αδυναμίες με δύο νίκες από το ξεκίνημα της σεζόν, ενώ έφυγε άποντη από τα τέσσερα γήπεδα που πρόσφατα επισκέπτηκε. Στην Καέν πάντως τα πηγαίνει καλύτερα καθώς δεν έχει ηττηθεί στις τρεις πρόσφατες φιλοξενίες της.
Σοζέ, Μαρτέν, Μικαρί είναι διαθέσιμοι, όχι όμως και ο τιμωρημένος Μαϊγκά. Πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Πεϊμπερνές, ενώ σταθερά εκτός μάχης βρίσκονται οι Μουγιοκολό, Περκίς, Μπρεσέ, Μπουτέν.
Πιθανές ενδεκάδες
Καέν (4-2-3-1): Thebaux-Dam, Heurtaux, Sorbon, Montaroup-Seube, Proment-Hamouna, Nivet, Bulot-Niang
Σοσό (4-2-3-1): Richert-Sauget, Banana, Carlao, Poujol-Lopy, Μikari-Camara, Martin, Boudebouz-Privat
Key Stat: 5 σερί εκτός έδρας over για την Σοσό.
Συμπέρασμα: Τη νίκη θα ψάξει η Καέν για να ξενοιάσει από τώρα και να αποφύγει το άγχος στην τελευταία αγωνιστική. Η Σοσό γνωρίζει πως πρέπει να σκοράρει αν θέλει να αποφύγει νέα ήττα και δείχνει ικανή να το κάνει. Προκλητικό το over στο 2,15 της bet365.

Με την πλάτη στον τοίχο η Οσέρ (4,50)

Μόνο με νίκη θα έχει βάσιμες ελπίδες παραμονής υποδεχόμενη την Μονπελιέ στο φινάλε

Με την πλάτη στον τοίχο η Οσέρ (4,50)
Η Οσέρ μόνο με νίκη μπορεί να έχει βάσιμες ελπίδες παραμονής αντιμετωπίζοντας στο φινάλε την πρωτοπόρο Μονπελιέ. Στο 4,50 το διπλό των Βουργουνδών μέσα στο Βελοντρόμ επί της βαθμολογικά αδιάφορης Μαρσέιγ.




Βαθμολογία Υποβιβασμού
Βαλενσιέν     40 (-11)
Λοριάν         39 (-12)
Νις               38 (-8)
Καέν             38 (-16)
Αζαξιό          37 (-23)
Σοσό            36 (-23)
--------------------------------
Μπρεστ        35 (-9)
Ντιζόν          35 (-20)
Οσέρ            34 (-7)
Η Μαρσέιγ είναι παντελώς αδιάφορη στο πρωτάθλημα καθώς έχει εξασφαλίσει την έξοδό της στο Γιουρόπα Λιγκ κατακτώντας το Λιγκ Καπ. Θέλει απλά να διορθώσει την εικόνα της και το έχει καταφέρει στις πρόσφατες αγωνιστικές.
Μετά την πρώτη νίκη μετά από δεκατρείς αγωνιστικές κόντρα στη Νανσί μπόρεσε να αποσπάσει ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα μένοντας στο 0-0 απέναντι στην Σεντ Ετιέν, σε ένα ματς με φάσεις εκατέρωθεν. Μετά από διαδοχικά παιχνίδια όπου η εστία της παραβιαζόταν δεν έχει δει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της επί 217 λεπτά.
Παρόλα αυτά παραμένει η ομάδα με τη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή μέσα στο 2012 καθώς έχει συγκεντρώσει μόλις 14 βαθμούς. Στις πρόσφατες αναμετρήσεις με την Οσέρ κυριαρχεί η ισοπαλία έχοντας εμφανιστεί και στις τέσσερις προηγούμενες.
Ζινιάκ, Αθπιλικουέτα λογικά θα μείνουν εκτός, ενώ οι Αντρέ Αγιού, Μπιά, Ν'Κουλού και Ντιαβαρά είναι τραυματίες.
Η Οσέρ χρειάζεται να κάνει το 2Χ2 στα ματς που απομένουν για να ελπίζει σε αποφυγή του υποβιβασμού, όμως μόνο εύκολο δεν είναι το έργο της, καθώς μετά την Μαρσέιγ υποδέχεται την Μονπελιέ που θα παίζει τον τίτλο στο Αμπέ Ντεσάν.
Μετά από δύο σερί νίκες χωρίς να δεχθεί γκολ υπέστη βαριά εντός έδρας ήττα με 2-4 από την Μπορντό. Οι Γιρονδίνοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς μόλις στο ένατο λεπτό είχαν πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων.
Οι Βουργουνδοί έχουν μόνο μία νίκη φέτος μακριά από το γήπεδό τους, ωστόσο αυτή την πέτυχαν στην πρόσφατη έξοδο στο Ντιζόν. Πέντε νίκες έχουν στο Βελοντρόμ από το 1993 και μετά (9-2-5) στις οποίες μπόρεραν να κρατήσουν τη Μαρσέιγ μακριά από την εστία τους.
Nτινγκά, Σανογκό, Λεόν, Μπερτό, Σιντιμπέ, Κουλιμπαλί, Ντούντκα είναι εκτός πλάνων λόγω τραυματισμών.
Πιθανές ενδεκάδες
Mαρσέιγ (4-2-3-1): Mandanda-Traore, Fanni, Sabo, Morel-Diarra, Cheyrou-Amalfitano, Valbuena, Ayew-Remy
Oσέρ (4-2-3-1): Sorin-Grichting, Boly, Rivieyran-Mandjeck, Cisse-Kapo, Traore, Chafni-Contout 
Key Stat: 1 νίκη σε 14 ματς ως προπονητής κόντρα στην Οσέρ έχει ο Ντιντιέ Ντεσάν.
Συμπέρασμα: Τα πράγματα είναι απλά για την Οσέρ η οποία μόνο με νίκη θα ελπίζει στο φινάλε σε παραμονή. Η Μαρσέιγ είναι αξιόμαχη εσχάτως, αλλά το κίνητρο της φιλοξενούμενης είναι τεράστιο. Αξίζει το ρίσκο στο διπλό στο 4,50 του William Hill.

Mε φόρα η Μπορντό (1,80)

4 σερί νίκες, 17 ματς χωρίς εκτός έδρας τρίποντο η Λοριάν

Mε φόρα η Μπορντό (1,80)
Η Μπορντό βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και θέλει τη νίκη για να ελπίζει στο φινάλε σε έξοδο στην Ευρώπη. Η Λοριάν με νίκη παραμένει στην κατηγορία, όμως είναι απογοητευτική εκτός έδρας, ενώ δεν έχει κερδίσει στις 8 πρόσφατες επισκέψεις στο Σαμπάν Ντελμά. Στο 1,80 ο άσος.


Βαθμολογία Γιουρόπα Λιγκ
Ρεν              57 (+7)
------------------------
Σ. Ετιέν       57 (+6)
Μπορντό    55 (+10)
Τουλούζ     55 (+5)
Η Μπορντό έχει μπει για τα καλά στο κόλπο του Γιουρόπα Λιγκ καθώς έχει μειώσει τη διαφορά της από την πέμπτη θέση στους δύο βαθμούς. Αυτή την αγωνιστική η Ρεν αγωνίζεται στο Παρίσι , ενώ στη Νανσί ταξιδεύει η Σεντ Ετιέν. Στο φινάλε δίνει μεγάλο ντέρμπι με την επίσης ενδιαφερόμενη Σεντ Ετιέν.
Η Μπορντό ήταν καταιγιστική στο Αμπέ Ντεσάν συντρίβοντας την Οσέρ με 2-4. Μόλις στο ένατο λεπτό το σκορ ήταν 0-3 με τον Γκουφράν να σημειώνει δύο γκολ και να φτάνει στα δώδεκα φετινά. Ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη της, με το αήττητο σερί της να φτάνει στους πέντε αγώνες. Πολύ δύσκολα την καταβάλλει κανείς στο Σαμπάν Ντελμά από το οποίο νικηφόρα μόνο δύο ομάδες έχουν περάσει φέτος (8-8-2). Εξαιρετική παράδοση έχει στις υποδοχές της Λοριάν με τρεις διαδοχικές νίκες και αήττητο που φτάνει στους οκτώ αγώνες (5-3-0).
O Γκουφράν αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, αλλά λογικά προλαβαίνει την αναμέτρηση.
Βαθμολογία Υποβιβασμού
Βαλενσιέν    40 (-11)
Λοριάν         39 (-12)
Νις               38 (-8)
Καέν             38 (-16)
Αζαξιό          37 (-23)
Σοσό            36 (-23)
--------------------------------
Μπρεστ        35 (-9)
Ντιζόν          35 (-20)
Οσέρ            34 (-7)
Η Λοριάν με νίκη παραμένει στην κατηγορία, όμως έχει τρομερά δύσκολο πρόγραμμα, καθώς μετά την Μπορντό υποδέχεται στο φινάλε την Παρί που ίσως παίζει σε αυτό το ματς τον τίτλο.
Δεν μπόρεσε να κάνει ούτε ευκαιρία στο ματς με την Ντιζόν μένοντας στο 0-0, με τη νεοφώτιστη να είναι αυτή που έχασε φάσεις για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Το μόνο θετικό είναι πως μετά από δεκαέξι παιχνίδια μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.
Εκτός έδρας έχει μείνει άποντη στις τρεις τελευταίες εξόδους της. Κέρδισε στην πρεμιέρα της Λιγκ 1 μέσα στο Παρκ ντε Πρενς, όμως έκτοτε δεν έχει άλλο τρίποντο σε δεκαεπτά ταξίδια που ακολούθησαν (0-6-11). 
Kερσιά, Σινί, Λεκόμ, Φαλέτ, Γκασαμά, Οντάρ, Μπαρτέλμ, Λοτοάν, Αλιαντιέρ δεν είναι διαθέσιμοι. Πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Ζουφρέ.
Πιθανές ενδεκάδες
Μπορντό (3-5-2): Carrasso-Planus, Henrique, Ciani-Mariano, Obraniak, N'Guemo, Plasil, Tremoulinas-Gouffran, Belay
Λοριάν (4-4-2): Janot-Lan, Bourillon, Manga, Baca-Autret, Romao, Mvuemba, Jouffre-Paquet, Campbell
Key Stat: H Mπορντό έχει πετύχει 12 γκολ στο πρώτο τέταρτο των αγώνων και 4 στο πρώτο λεπτό!
Συμπέρασμα: H Mπορντό πλέον έχει φτάσει μια ανάσα από την πέμπτη θέση και θέλει να πάει στο Ζοφρουά Γκισάρ στο φινάλε έχοντας βάσιμες ελπίδες κάτι που για να συμβεί θα χρειαστεί τη νίκη στο ματς της Κυριακής. Μετριότατες εμφανίσεις πραγματοποιεί η Λοριάν, η οποία πολύ δύσκολα θα αποφύγει την ήττα από τους Γιρονδίνους. Στο 1,80 ο άσος στον William Hill.

Νίκη Ευρώπης η Σεντ Ετιέν 

5-3-0 για τη Σεντ Ετιέν η προϊστορία την τελευταία 4ετία

Νίκη Ευρώπης η Σεντ Ετιέν (1,95)
Οι Στεφανουά θα ψάξουν για τη νίκη στην έδρα της χαλαρής στα τελευταία παιχνίδια της Νανσύ ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες τους για την 5η θέση και το εισιτήριο για το Europa League. 

Δεύτερη κολλητή εκτός έδρας ήττα με 1-0 γνώρισε η Νανσύ στη Σοσό, φτάνοντας έτσι τα πέντε ματς χωρίς νίκη (0-3-2) μετά το νικηφόρο σερί του Μαρτίου που της εξασφάλισε την παραμονή στη Λιγκ 1. Περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο σε όλο το 90λεπτο, δεχόμενη το γκολ της ήττας στο 86’ από λάθος της άμυνας της. 5-9-4 μετράει εντός έδρας με 12/18 GG, πλήρης η αποστολή της αφού εξέτισε ο αμυντικός Σαμί.
Είχε τις καλύτερες φάσεις για να πάρει το τρίποντο κόντρα στη Μαρσέιγ την προηγούμενη αγωνιστική η Σεντ Ετιέν, αλλά καμία δεν έγινε γκολ και έτσι η ομάδα του Γκαλτιέ παραχώρησε λευκή ισοπαλία στους Μαρσεγιέζους. Εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Ρεν για να την πιάσει στην 5η θέση, αλλά υστερεί για ένα γκολ στη διαφορά τερμάτων, ενώ τις πλησίασε και τις δύο η Μπορντό στο -2. 
Την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τους Γιρονδίνους την ώρα που η Ρεν έχει εντός τη ντεφορμέ Ντιζόν, θα ψάξει τη νίκη στην έδρα της αδιάφορης βαθμολογικά Νανσύ για να πάρει προβάδισμα στη μάχη του Europa, αφού η Ρεν έχει δύσκολο έργο στο Παρίσι. 7-5-6 το εκτός έδρας ρεκόρ της με 9/18 over 2,5 και GG, Πονγκόλ, Ζουμά, Κιταμπαλά και Αντριέ είναι τραυματίες. 

Key Stat: 5-3-0 κόντρα στη Νανσύ μετράει η Σεντ Ετιέν την τελευταία δεκαετία ανεξαρτήτως έδρας.
Συμπέρασμα: Παιχνίδι “κλειδί” για τη Σεντ Ετιέν, αν το κερδίσει παίρνει σαφές προβάδισμα για την έξοδο στην Ευρώπη αφού μετά πιθανότατα θα υποδεχθεί τη Μπορντό παίζοντας για δύο αποτελέσματα. Το διπλό αρχίζει να υποχωρεί σε απόδοση,

GG στο Έβερτον-Νιουκάσλ (1,66)

Αμφότερες κυνηγούν τη νίκη στο φινάλε για να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους

GG στο Έβερτον-Νιουκάσλ (1,66)
H Έβερτον θέλει τη νίκη για να τερματίσει ψηλότερα από τη Λίβερπουλ στη βαθμολογία. Η Νιουκάσλ μόνο με τρίποντο μπορεί να ελπίζει σε κατάληψη της τέταρτης θέσης. Ικανές να βρουν δίχτυα αμφότερες, στο 1,66 το GG.
Η Έβερτον βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας και εκεί θέλει να τερματίσει για να υπερισχύσει της Λίβερπουλ που υστερεί κατά ένα βαθμό. Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερούν οι "κόκκινοι" λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων.
Δεν μπόρεσε να περάσει νικηφόρα από το Μολινό κόντρα στην υποβιβασμένη Γουλβς μένοντας στο 0-0. Έστω και έτσι πάντως διεύρυνε το αήττητο σερί της στους οκτώ αγώνες. Η περσινή ήττα με 0-1 από τη Νιουκάσλ ήταν η πρώτη μετά από επτά μεταξύ τους αγώνες στο Γκούντισον Παρκ. Τα "ζαχαρωτά" συνηθίζουν να έχουν καλό φινάλε στη σεζόν παίρνοντας τους τρεις βαθμούς στις τέσσερις περασμένες χρονιές.
Ανιτσέμπε, Ρόντγουελ, Μπέινς παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμών. Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Γέλαβιτς με επτά γκολ σε επτά αγωνιστικές που έχουν προηγηθεί.
Η Νιουκάσλ έχει εξασφαλίσει την έξοδό της στο Γιουρόπα Λιγκ και ψάχνει την υπέρβαση στο φινάλε. Χρειάζεται είτε ήττα της Άρσεναλ είτε απώλεια βαθμών της Τότεναμ για να μπει στην τετράδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον φυσικά επικρατήσει η ίδια.
Απέτυχε να πάρει θετικό αποτέλεσμα υποδεχόμενη τη Σίτι (0-2), όμως μετρά επτά νίκες στις εννιά τελευταίες αγωνιστικές. Στα δέκα πρόσφατα παιχνίδια της απουσιάζει η ισοπαλία, ενώ σε 5/7 προηγούμενα δεν δέχθηκε γκολ. Καθοδηγείται από τον εκπληκτικό Σισε που έχει φτάσει τα 13 γκολ σε 13 συμμετοχές, όμως έχει μπλοκάρει τον συμπαίκτη του Μπα, ο οποίος σε 12 ματς που έχουν αγωνιστεί ταυτόχρονα δεν έχει βρει δίχτυα, καθώς αναλώνεται στη δημιουργία φάσεων βγαίνοντας εκτός περιοχής.
Λόβενκραντς, Σίμπσον, Βούτσκιτς, Στίβεν Τέιλορ, Σάμι Αμεόμπι παραμένουν τραυματίες.
Πιθανές ενδεκάδες
Έβερτον (4-4-1-1): Howard-Distin, Heitinga, Jagielka, Hibbert-Pienaar, Fellaini, Osman, Gueye-Cahill-Jelavic
Νιουκάσλ (4-4-2): Krul-Perch, Coloccini, Williamson, Santon-Arfa, Cabaye, Tiote, Guttierez-Ba, Cisse
Key Stat: 6/10 GG στις μεταξύ τους συναντήσεις στο Γκούντισον Παρκ.
Συμπέρασμα: Mπορεί αμφότερες να δίνουν μεγάλη έμφαση στην άμυνα, όμως στο τελευταίο ματς της σεζόν χρειάζονται τη νίκη για να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους. Το αμφίπλευρο σκοράρισμα προσφέρεται στο 1,66 στην bet365.

Μόνο over στο Γουίγκαν-Γουλβς (1,60)

Μόνο over στο Γουίγκαν-Γουλβς (1,60)
Με γκολ και θέαμα θέλει να αποχαιρετήσει τους φίλους της για τη φετινή σεζόν η Γουίγκαν, με την ουραγό και αμυντικά ευάλωτη Γουλβς να προσφέρεται για παιχνίδι με πολλά τέρματα. Στο 1,60 του over 2,5 στην Βet365.
Με την εικόνα της από το Φλεβάρη και μετά (μόλις 3 ήττες σε 14 ματς, έχοντας κερδίσει Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ και Νιούκασλ) δεν ήταν δυνατό η Γουίγκαν να χάσει το τραίνο της παραμονής, με την ομάδα του Μαρτίνεζ να εξασφαλίζει και μαθηματικά τη σωτηρία της μια αγωνιστική πριν το τέλος με το 0-1 στο Ίγουντ Παρκ, που έστειλε στην Τσάμπιονσιπ τη Μπλάκμπερν.
Ούτως η άλλως η Γουίγκαν είχε ο “μαξιλαράκι” της ουραγού και υποβιβασμένης εδώ  και καιρό Γουλβς την τελευταία αγωνιστική, πλέον οι “Latics” θα παίξουν χωρίς άγχος για τη νίκη ώστε να ευχαριστήσουν τους οπαδούς τους για τη στήριξη που έδειξαν σε όλη τη διάρκεια μιας ακόμα δύσκολης σεζόν. 4-7-7 το εντός έδρας ρεκόρ της Γουίγκαν φέτος, στα τρία τελευταία μετράει ισάριθμες νίκες, πλήρης η αποστολή της για το τελευταίο ματς της χρονιάς.

Παρότι κατώτερη της Έβερτον στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η Γουλβς κατάφερε να αποσπάσει λευκή ισοπαλία από τα “ζαχαρωτά”, αποφεύγοντας έτσι να ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ της Πρέμιερ σε συνεχόμενες εντός έδρας ήττες (σταμάτησε στις 9 σερί).
Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της έχει αποστάσει τρεις ισοπαλίες, παραμένει πάντως 13 ματς χωρίς νίκη έχοντας αποχαιρετήσει εδώ και καιρό την Πρέμιερ. Με 79 τέρματα παθητικό έχει τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας, 2-7-9 το εκτός έδρας ρεκόρ της με 13/18 GG. Φρίμπονγκ, Ο’ Χαρα, Χένεσι παραμένουν εκτός, δύσκολα θα προλάβουν Ντέιβις και Κράντοκ, αμφίβολοι δίνονται οι Τζάρβις, Ναϊτλι και Μπασόνγκ.

Key Stat: 13/18 GG μετράει φέτος εκτός έδρας η Γουλβς.
Συμπέρασμα: Ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Γουίγκαν έσφιξε την άμυνα της αλλά πλέον δεν έχει λόγο να αγωνιστεί κλειστά, όπως και η Γουλβς που αμυντικά μπάζει αλλά εκτός έδρας φέτος έχει δείξει ότι έχει τον τρόπο να βρίσκει δίχτυα. Θα πάμε με το 1,60 του over 2,5 (Bet365). 

Oλοκληρώνει με διπλό η Λίβερπουλ (2,10)

Θέλει νίκη για να τερματίσει ψηλότερα από την συμπολίτισσα Έβερτον

Oλοκληρώνει με διπλό η Λίβερπουλ (2,10)
Η Σουόνσι θέλει να ολοκληρώσει την πετυχημένη της σεζόν με μια νίκη μπροστά στο κοινό της. Μεγαλύτερο κίνητρο έχει η Λίβερπουλ που θέλει να τερματίσει στην 7η θέση προσπερνώντας την μισητή συμπολίτισσα Έβερτον. Στο 2,10 το διπλό.
Η Σουόνσι στην παρθενική της εμφάνιση στην Πρέμιερ Λιγκ τα κατάφερε περίφημα εξασφαλίζοντας με άνεση την παραμονή της και αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Θα ψάξει τη νίκη στο φινάλε για να ικανοποιήσει το κοινό της, αλλά και για να κυνηγήσει την δέκατη θέση της βαθμολογίας.
Δεν κατάφερε να αντισταθεί στο Ολντ Τράφορντ απέναντι στην Γιουνάιτεντ που καιγόταν για το τρίποντο προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες τίτλου. Γενικότερα οι Ουαλοί δείχνουν να έχουν χαλαρώσει μετρώντας μία νίκη στις οκτώ αγωνιστικές που έχουν προηγηθεί. Στο Λίμπερτι έχουν 2/6 νίκες στις πρόσφατες υποδοχές ομάδων. Σε αυτές τις επικρατήσεις διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους, ενώ στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια δέχθηκαν τουλάχιστον δύο γκολ από κάθε αντίπαλο.
Mπόντε, Αγκουστίν και Ορλάντι δεν είναι διαθέσιμοι λόγω τραυματισμών για τους γηπεδούχους.
Η Λίβερπουλ θέλει να ολοκληρώσει μια μέτρια σεζόν για αυτή κατακτώντας την έβδομη θέση και αφήνοντας πίσω της την συμπολίτισσα Έβερτον. Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται να κερδίσει στο Λίμπερτι και τα "ζαχαρωτά" να έχουν απώλειες βαθμών υποδεχόμενα την Νιουκάσλ στο Γκούντισον Παρκ.  Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερεί η Λίβερπουλ λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων.
Εκδίκηση για την απώλεια του κυπέλλου πήραν οι "κόκκινοι" συντρίβοντας με 4-1 την Τσέλσι στο Άνφιλντ, στερώντας της παράλληλα το δικαίωμα εισόδου στην τετράδα. Οι φιλοξενούμενοι απέτυχαν να σκοράρουν στο φινάλε της περιόδου στις δύο περασμένες σεζόν, ωστόσο μετρούν μία ήττα στους οκτώ αγώνες που έχουν δώσει την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Αδυναμία να ανατρέψουν αποτέλεσμα έχουν εμφανίσει φέτος μακριά από το Άνφιλντ καθώς έχασαν κάθε αγώνα στον οποίο έμειναν πίσω στο σκορ.
Λούκας και Άνταμ σταθερά απέχουν λόγω τραυματισμών. Ενρίκε και Τζέραρντ δεν αγωνίστηκαν κόντρα στην Τσέλσι, όμως αναμένεται να επιστρέψουν στην ενδεκάδα.
Πιθανές ενδεκάδες
Σουόνσι (4-2-3-1): Vorm-Taylor, Williams, Caulker, Rangel-Allen, Britton-Sinclair, Sigurdsson, Dyer-Graham
Λίβερπουλ (4-4-2): Reina-Johnson, Agger, Skrtel, Enrique-Henderson, Gerrard, Spearing, Downing-Suarez, Carroll
Key Stat: Η Σουόνσι απέτυχε να σκοράρει στις 5 πρόσφατες συναντήσεις της με τη Λίβερπουλ.
Συμπέρασμα: H Λίβερπουλ δείχνει να έχει μεγαλύτερο κίνητρο από τη Σουόνσι στο φινάλε της περιόδου στην προσπάθειά της να ξεπεράσει την Έβερτον. Το ματς δεν είναι εύκολο όμως οι φιλοξενούμενοι δείχνουν ικανοί να εκμεταλλευτούν την χαλάρωση των Ουαλών και να περάσουν νικηφόρα από το Λίμπερτι. Στο 2,10 το διπλό στον William Hill.

Over ξανά η Νόριτς (1,675)

3-2 έληξε το φετινό μεταξύ τους στο “Βίλα Παρκ”

Over ξανά η Νόριτς (1,675)
Τα “καναρίνια” υποδέχονται την Άστον Βίλα στο τελευταίο τους παιχνίδι για τη φετινή σεζόν και θα ψάξουν τη νίκη ώστε να αποχαιρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο το κοινό τους. Σωσμένοι πλέον οι “χωριάτες”, περιμένουμε ανοικτό ματς, με το over 2,5 να αποδίδει 1,675 στην Bet365.
Αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει η Νόριτς κοίταξε στα μάτια την Άρσεναλ το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, αποσπώντας ισοπαλία στο “Έμιρεϊτς” χάρις στο γκολ του Μόρισον (φωτό) στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης. Παρότι βαθμολογικά αδιάφορη, απέναντι σε μια Άρσεναλ που καιγόταν για τη νίκη, η ομάδα του Λάμπερτ ανέτρεψε το 1-0 του 2ου λεπτού για να πάει στην ανάπαυλα 1-2 μπροστά στο σκορ. 
Στην επανάληψη η Άρσεναλ γύρισε το ματς σε 3-2 (72΄-80’) με δύο γκολ του Φαν Πέρσι αλλά ο Ουαλός φορ των “καναρινιών”  έγραψε το τελικό 3-3 πέντε λεπτά αργότερα, απαντώντας με τον καλύτερο τρόπο στους επικριτές του που είχαν αρχίσει να πληθαίνουν αφού δεν είχε σκοράρει στα 14 τελευταία παιχνίδια που αγωνίστηκε.
Μαζί με τη Νιούκασλ αποτελούν τις απόλυτες εκπλήξεις της φετινής Πρέμιερ, κατάφερε να σωθεί πολύ εύκολα ενώ δινόταν σαν το απόλυτο φαβορί για τον υποβιβασμό, παίζοντας μάλιστα πολύ καλό, επιθετικό ποδόσφαιρο στη διάρκεια της χρονιάς, κάτι που φαίνεται και από τα νούμερα της αφού στα παιχνίδια της σημειώνονται κατά μέσο όρο πάνω από τρία τέρματα. 6-6-6 το ρεκόρ της Νόριτς στο “Κάροου Ρόουντ” με 11/18 over 2,5, θα προσπαθήσει να κλείσει τη σεζόν με νίκη κόντρα στην Άστον Βίλα ώστε να ευχαριστεί τους οπαδούς της για την στήριξη που της έδειξαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Οι μπακ Αγιάλα και Τίρνεϊ παραμένουν εκτός, αναμένεται να προλάβουν οι Ντρούρι και Γουίτμπρεντ. 

Παρότι αγωνίστηκε για σχεδόν ένα ημίχρονο με παίχτη παραπάνω η Άστον Βίλα πρέπει να νιώθει αρκετά τυχερή που πήρε το βαθμό της ισοπαλίας εντός έδρας κόντρα στην Τότεναμ, βαθμός που τελικά αποδείχθηκε χρυσός αφού μετά την αυτοκτονία της Μπόλτον με τη Γουέστ Μπρομ εξασφάλισε ουσιαστικά την παραμονή για τους “χωριάτες”. Η Βίλλα παρέμεινε στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη αλλά έχει 17 γκολ παραπάνω στην διαφορά τερμάτων από τη Μπόλτον, οπότε θα πρέπει να γίνουν απίστευτα πράγματα στο φινάλε για να υποβιβαστεί.
Το τελικό 1-1 βρήκε ανακουφισμένο τον ΜακΛις (4-21 οι τελικές προσπάθειες, 4-19 τα κόρνερ!) που παραλίγο να ρίξει μια ομάδα με υλικό για την πρώτη δεκάδα. Ο Σκωτσέζος τεχνικός δήλωσε αισιόδοξος για την παραμονή του στο Βίλα Παρκ, παρότι δεν είναι καθόλου αγαπητός στους οπαδούς της ομάδας και το έργο του μέχρι στιγμής είναι ανύπαρκτο.  Η Βίλα με ρεκόρ 7 -17-13 έχει μακράν τις περισσότερες ισοπαλίες στην Πρέμιερ, 3-10-5 μετράει μακριά από το την έδρα της έχοντας την τρίτη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση της κατηγορίας.  Μπεντ (φορ) και Ντελφ (μέσος) είναι τραυματίες, αμφίβολοι δίνονται οι Ολμπράιτον και Βάινμαν (μέσοι).

Key Stat: Πάνω από τρία γκολ κατά μ.ο. σημειώνονται στα φετινά παιχνίδια της Νόριτς.  
Συμπέρασμα: Αναμέτρηση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, συνήθως σε αυτά τα ματς η γηπεδούχος έχει ένα παραπάνω κίνητρο για τη νίκη ώστε να ευχαριστήσει τους οπαδούς της. Η Νόριτς σε όλη τη διάρκεια της σεζόν αγωνίστηκε ανοιχτά με σκοπό τη νίκη και δεν έχουμε κάποιο λόγο να υποθέσουμε ότι δεν θα κάνει το ίδιο και κόντρα στη Βίλα, που απαλλαγμένη πλέον από το άγχος της σωτηρίας περιμένουμε να παίξει πιο απελευθερωμένα. Στο 1,675 βρίσκουμε το over 2,5 στην Bet365, σημείο που ήδη συγκεντρώνει τα περισσότερα πονταρίσματα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. 

Νίκη και στο φινάλε η Φιορεντίνα (1,95)

8-0-0 τα τελευταία χρόνια εντός έδρας κόντρα στην Κάλιαρι

Νίκη και στο φινάλε η Φιορεντίνα (1,95)
Παρά τις πολλές απουσίες της η Φιορεντίνα θέλει να κλείσει τη χρονιά με νίκη, ώστε να φτιάξει και το κλίμα μετά την απομάκρυνση του Ντέλιο Ρόσι. Εξαιρετικά δυσμενής η παράδοση για την Κάλιαρι που είναι τραγική εκτός έδρας κι έχει μόνο ήττες στις έξι τελευταίες της εξόδους. Στο 1,95 ο άσος στον William Hill.
Στο ντεμπούτο του Βιτσέντζο Γκουερίνι, ο οποίος διαδέχτηκε τον Ντέλιο Ρόσι, η Φιορεντίνα πέρασε από το Λέτσε με 0-1 και εξασφάλισε την παραμονή της μία αγωνιστική πριν το φινάλε. Το κλίμα στην ομάδα δεν είναι ιδιαίτερα καλό μετά το επεισόδιο του Σέρβου επιθετικού Άντεμ Λιάιτς με τον Ρόσι και οι βιόλα θα προσπαθήσουν να κλείσουν τη χρονιά με μία ακόμα νίκη.
7-6-5 (11/18 over) είναι το εντός έδρας ρεκόρ τους, αγνοώντας όμως τη νίκη στα πέντε τελευταία στη Φλωρεντία (0-3-2) και χωρίς να σκοράρουν στα τρία από αυτά. Η Φιορεντίνα θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την εξαιρετική παράδοση που έχει κόντρα στην Κάλιαρι (8-0-0 τα τελευταία χρόνια), έχοντας πολλές απουσίες, αφού θα λείψουν οι τραυματίες Γιόβετιτς (14 γκολ), Αμάουρι (επιθετικοί), Βάργκας (εξτρέμ), Μοντολίβο (μέσος, 4 γκολ), Γκαμπερίνι και Νάστασιτς (αμυντικοί), ενώ εκτός θα μείνει και ο Λιάιτς.
Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία η Κάλιαρι υποδεχόταν τη Γιουβέντους στο ουδέτερο της Τεργέστης και δεν έφερε ισχυρή αντίσταση. Βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο 6ο λεπτό και τελικά ηττήθηκε με 0-2, με τη Γιουβέντους να κατακτάει και μαθηματικά στο παιχνίδι εκείνο το πρωτάθλημα.
Η Κάλιαρι εκτός από την εξαιρετικά δυσμενή παράδοση που έχει στη Φλωρεντία είναι πολύ κακή και εκτός έδρας φέτος, όπου έχει απολογισμό 3-4-11 με γκολ 14-30, έχει μόνο ήττες στις έξι τελευταίες της εξόδους (γκολ 16-4) και καμία νίκη στα έντεκα πιο πρόσφατα (0-3-8, σκοράροντας μόνο στα τρία από αυτά).
Επιστρέφει από τιμωρία ο βασικότατος αμυντικός Αγκοστίνι, παραμένουν εκτός ο μέσος Σαμπάιο και ο επιθετικός Ελ Καμπίρ, νέες απουσίες αυτές των τιμωρημένων Πιζάνο (αμυντικός) και Κόσου (μέσος), αμφότεροι βασικότατοι.
Πιθανές ενδεκάδες
Φιορεντίνα (3-5-1-1): Boruc – Camporese, Natali, Felipe – Pasqual, Kharja, Salifu, Lazzari, Cassani – Olivera – Cerci
Κάλιαρι (4-3-1-2): Agazzi – Perico, Canini, Astori, Agostini – Ekdal, Conti, Nainggolan – Ibarbo – Pinilla, Thiago Ribeiro
Key Stat: Η Κάλιαρι έχει μόνο ήττες στις έξι τελευταίες της εξόδους και καμία νίκη στα έντεκα πιο πρόσφατα (0-3-8).
Συμπέρασμα: Η Φιορεντίνα θα παραταχθεί ελλιπής, αλλά έχει σύμμαχό της την εξαιρετική παράδοση, αλλά και την τραγική εικόνα που παρουσιάζει η Κάλιαρι στα τελευταία της εκτός έδρας παιχνίδια. Οι φιλοξενούμενοι αγνοούν το διπλό στα έντεκα τελευταία (0-3-8) κι έχουν μόνο ήττες στις έξι πιο πρόσφατες εξόδους τους. 1,95 πληρώνει ο άσος στον William Hill.

Με άσο και over στη Νάπολι (1,73)

Πέντε σερί εκτός έδρας goal-goal μετράει η Σιένα

Με άσο και over στη Νάπολι (1,73)
Η Νάπολι δεν κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια της για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή από το να κερδίσει και να περιμένει τα άλλα αποτελέσματα. Χωρίς άγχος η Σιένα, που σπάνια δεν σκοράρει τον τελευταίο καιρό. Στο 1,73 ο άσος & over στον William Hill.
Μόνη της έβγαλε τα μάτια της η Νάπολι στην Μπολόνια, όπου πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και θα μπορούσε να φύγει και με πιο βαριά ήττα από το 2-0 με το οποίο ηττήθηκε. Πλέον, η τρίτη θέση δείχνει εξαιρετικά δύσκολη αφού για να την κατακτήσει θα πρέπει να κερδίσει, να χάσει η Ουντινέζε και να μην κερδίσει η Λάτσιο. Οι παρτενοπέι υπερτερούν σε ισοβαθμία με Ουντινέζε και Ίντερ και υστερούν στην ισοβαθμία με τη Λάτσιο. Επίσης, υπερτερούν στην τριπλή ισοβαθμία Νάπολι-Ουντινέζε-Ίντερ .
Η ήττα αυτή ήταν και η πρώτη μετά από τέσσερις αγωνιστικές (3-1-0), στις οποίες είχαν σκοράρει σε όλες από δύο γκολ. Οι γηπεδούχοι διαθέτουν την τρίτη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας (64 γκολ) και εντός έδρας έχουν ρεκόρ 9-6-3.
Επιστρέφει από τιμωρία ο στόπερ Φερνάντες, αλλά εκτός θα μείνουν οι τραυματίες Ντοναντέλ (μέσος) και Καμπανιάρο (στόπερ, 2 γκολ) και οι τιμωρημένοι Αρόνικα (στόπερ), Τζεμαϊλί (μέσος, 3 γκολ) και Καβάνι (23 γκολ).
Έχοντας εξασφαλίσει τη σωτηρία της η Σιένα ηττήθηκε εντός έδρας από την Πάρμα με 0-2 και συμπλήρωσε τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-2-2). Ταξιδεύει στη Νάπολι χωρίς άγχος και με στόχο να κλείσει τη χρονιά με όσο το δυνατόν καλύτερο απολογισμό.
3-7-8 είναι το εκτός έδρας της ρεκόρ μετρώντας πέντε σερί goal-goal μακριά από το γήπεδό της, ενώ δεν σκόραρε μόνο σε ένα από τα εννιά τελευταία της παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας με τα εφτά να είναι goal-goal. Σταθερά εκτός παραμένουν οι επιθετικοί Καλαϊό (10 γκολ) και Γκονζάλες, οι μέσοι Άντζελο και Τζόρτζι και ο αμυντικός Πεζόλι, χωρίς να υπάρχουν νέα προβλήματα απουσιών.
Πιθανές ενδεκάδες
Νάπολι (3-5-2): De Sanctis – Fernandez, Cannavaro, Britos – Maggio, Inler, Gargano, Hamsik, Zuniga – Lavezzi, Pandev
Σιένα (3-5-2): Pegolo – Rossettini, Contini, Terzi – Vitiello, Vergassola, Gazzi, Brienza, Del Grosso – Destro, Larrondo
Key Stat: Μόνο σε ένα από τα εννιά τελευταία της παιχνίδια δεν σκόραρε η Σιένα.
Συμπέρασμα: Με την ήττα στην Μπολόνια, η Νάπολι δεν κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια της για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οφείλει, ωστόσο, να κερδίσει και να περιμένει τα άλλα αποτελέσματα. Η Σιένα ταξιδεύει χωρίς άγχος και από τα εννιά τελευταία της παιχνίδια δεν σκόραρε μόνο σε ένα. Στο 1,73 ο άσος & over στον William Hill.

Σκοράρει ο Τότι, κερδίζει η Ρόμα

Κυνηγάει ρεκόρ ο αρχηγός των Ρωμαίων

Σκοράρει ο Τότι, κερδίζει η Ρόμα
Αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι με την Τσεζένα να έχει απουσίες και να μην κερδίζει για 19 σερί παιχνίδια. Η Ρόμα είναι επίσης σε κακή κατάσταση με τον Τότι να ψάχνει γκολ για να βρεθεί μόνος στην τρίτη θέση των σκόρερ στην Ιταλία. Στο 2,10 το anytime Τότι, στο 1,72 το διπλό στην Bet365.
Στο τέλος του έφτασε το φετινό μαρτύριο της Τσεζένα σε μία απογοητευτική χρονιά, η οποία θα ολοκληρωθεί με τους γηπεδούχους στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και με απολογισμό μόλις 4-10-23. Ούτε στο ντέρμπι ουραγών της προηγούμενης αγωνιστικής κατάφεραν να επιστρέψουν στις νίκες και χάνοντας με 3-0 στην έδρα της Νοβάρα συμπλήρωσαν τέσσερις σερί ήττες και 19 σερί παιχνίδια χωρίς νίκη (0-7-12).
Παρά το ιδιαίτερα αρνητικό σερί της, η Τσεζένα δεν χαρίστηκε σε κανέναν και πάλεψε όλα τα παιχνίδια της, ακόμα και όταν οριστικοποιήθηκε ο υποβιβασμός της. Τα 22 γκολ σε 37 αγωνιστικές είναι η χειρότερη επίθεση της κατηγορίας, έχοντας 2-7-9 (12/16 under) στα εντός έδρας της παιχνίδια. Θα λείψουν οι τραυματίες Μούτου (επιθετικός, 8 γκολ), Ιακουίντα (επιθετικός), Πουντίλ (μέσος) και Λάουρο (αμυντικός).
Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια η Ρόμα δεν θα βρεθεί εντός των ευρωπαϊκών θέσεων στο τέλος μιας απογοητευτικής σεζόν, αφού αν και βρέθηκε να διεκδικεί μέχρι και την τρίτη θέση, πλέον αγνοεί τη νίκη στα πέντε τελευταία της παιχνίδια (0-3-2).
Την προηγούμενη αγωνιστική έφερε 2-2 με την Κατάνια εντός έδρας, με τον Τότι να σκοράρει δύο φορές και να έχει και χαμένο πέναλτι στο 9ο λεπτό. Με τα δύο αυτά γκολ ο αρχηγός των Ρωμαίων έφτασε τα 215 στην κατηγορία και χρειάζεται άλλα δύο για να βρεθεί μόνος στην τρίτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην Ιταλία.
Πολύ κακές επιδόσεις για τους φιλοξενούμενους εκτός έδρας, όπου το ρεκόρ τους είναι 5-3-10 με γκολ 18-30. Τραυματίες παραμένουν ο τερματοφύλακας Στεκέλενμπουργκ και οι στόπερ Ζουάν (3 γκολ) και Μπουρντίσο, ενώ τραυματίας είναι επίσης ο αμυντικός Κασέτι και τιμωρημένος ο μέσος Ταντέι.
Πιθανές ενδεκάδες
Τσεζένα (3-4-1-2): Ravaglia – Benalouane, Von Bergen, Rodriguez – Ceccarelli, Guana, Colucci, Martinho – Santana – Malonga, Rennella
Ρόμα (4-3-1-2): Lobont – Rosi, Kjaer, Heinze, Jose Angel – De Rossi, Pjanic, Marquinho – Totti – Osvalso, Borini
Key Stat: Με δύο γκολ ο Τότι θα βρεθεί μόνος στην τρίτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην Ιταλία.
Συμπέρασμα: Δύο ομάδες που ολοκληρώνουν το πρωτάθλημα με αρνητικά σερί, χωρίς να έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Ρόμα, πάντως, είναι σαφώς καλύτερη ομάδα και μπορεί να κλείσει τη χρονιά με νίκη, ενώ άκρως ενδιαφερόμενος είναι και ο Τότι που ψάχνει γκολ για να βρεθεί μόνος στην τρίτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην Ιταλία. Στο 2,10 το anytime Τότι, με το διπλό να πληρώνει 1,72 στην Bet365.


Κάνει 8/9 τα over της η Ίντερ (1,70)

Με τον Στραματσιόνι στον πάγκο της έχει 7/8 over και ισάριθμα goal-goal

Κάνει 8/9 τα over της η Ίντερ (1,70)
Λάτσιο και Ίντερ έχουν λίγες ελπίδες να προλάβουν το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το μεταξύ τους ματς είναι ουσιαστικά μπαράζ για το ποια ομάδα θα τερματίσει ψηλότερα. Η Λάτσιο σκόραρε τουλάχιστον ένα γκολ και στα εννιά τελευταία εντός έδρας ματς, ενώ η Ίντερ μετράει εφτά over & goal-goal στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια της.
Η Λάτσιο επέστρεψε στις νίκες σε μία δύσκολη έδρα και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πέρασε από το Μπέργκαμο με 0-2, που ήταν και το πρώτο της τρίποντο μετά από πέντε παιχνίδια (0-2-3). Οι λατσιάλι βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας κι έχουν εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ για να βρεθούν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να κερδίσουν και παράλληλα η Ουντινέζε να ηττηθεί, αφού υστερούν στη μεταξύ τους ισοβαθμία.
Στο Ολίμπικο έχουν απολογισμό 9-6-3 με 11/18 under και σκόραραν τουλάχιστον ένα γκολ μπροστά στο κοινό τους και στα εννιά τελευταία ματς, με 5/9 να είναι και goal-goal.
Επιστρέφουν σίγουρα από τιμωρία οι Μπιάβα (στόπερ) και Λεντέσμα (μέσος και αρχηγός, 3 γκολ), ενώ πολλές πιθανότητες επιστροφής από τραυματισμούς έχουν και οι Στανκεβίτσιους (στόπερ), Ματουζάλεμ (μέσος), Ερνάνες (μεσοεπιθετικός, 8 γκολ), Ρόκι (επιθετικός, 5 γκολ) και Κλόζε (12 γκολ). Εκτός θα μείνουν οι τιμωρημένοι Μαρκέτι (τερματοφύλακας) και Ντίας (στόπερ) και οι τραυματίες Ράντου (μπακ) και Μπρόκι (μέσος).
Στην με διαφορά πιο απογοητευτική χρονιά της, η Ίντερ πήρε τουλάχιστον τη χαρά στο τέλος ότι «έκοψε» το πρωτάθλημα από τη Μίλαν με το 4-2 της προηγούμενης αγωνιστικής. Οι νερατζούρι προηγήθηκαν με 1-0, η Μίλαν το γύρισε σε 1-2, αλλά τρία γκολ της Ίντερ από το 52’ μέχρι το 87’ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν άμεσα στις νίκες μετά την πρώτη ήττα στην εποχή Στραματσιόνι (5-2-1), αλλά παρόλο που υπερτερούν στην ισοβαθμία με την Ουντινέζε έχουν ελάχιστες ελπίδες να προλάβουν το Τσάμπιονς Λιγκ και πιθανότατα θα αρκεστούν στο Γιουρόπα Λιγκ, με στόχο όμως την τελευταία αγωνιστική να βρεθούν σε υψηλότερη θέση από την 6η που κατέχουν.
Στα οκτώ ματς με τον Στραματσιόνι, η Ίντερ μετράει 7/8 over και ισάριθμα goal-goal, κρατώντας μόνο μία φορά ανέπαφη την εστία της, ενώ σε αυτά τα οκτώ παιχνίδια σημειώθηκαν κατά μέσο όρο 4,1 γκολ ανά αγώνα. Στο πρωτάθλημα έχει τις λιγότερες ισοπαλίες από κάθε άλλη ομάδα (17-7-13) και εκτός έδρας έχει απολογισμό 7-3-8 με 10/18 under.
Τιμωρημένος είναι ο Ζούλιο Σέζαρ και τραυματίες οι Κίβου, Πόλι, Στάνκοβιτς, Κασταίνιος και Φορλάν (2 γκολ).
Πιθανές ενδεκάδες
Λάτσιο (4-2-3-1): Bizzarri – Konko, Biava, Diakite, Garrido – Ledesma, Gonzalez – Lulic, Mauri, Candreva – Klose
Ίντερ (4-3-1-2): Castellazzi – Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo – Guarin, Cambiasso, Zanetti – Sneijder – Milito, Zarate
Key Stat: 7/8 over και goal-goal μετράει η Ίντερ με τον Στραματσιόνι στον πάγκο της.
Συμπέρασμα: Λάτσιο και Ίντερ έχουν ακόμα ελπίδες για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά λογικά δεν θα προλάβουν την τρίτη θέση και θα προσπαθήσουν να τερματίσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία, ώστε να πάρουν καλό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Η Λάτσιο σκοράρει ανελλιπώς εντός έδρας, ενώ η Ίντερ με τον Στραματσιόνι στον πάγκο της μετράει εφτά over & goal-goal σε οκτώ παιχνίδια, στα οποία σημειώθηκαν 4,1 γκολ κατά μέσο όρο. Στο 1,70 το over στην Bet365.

Σώζεται με Χ η Τζένοα (2,30)

Κεκλεισμένων των θυρών το παιχνίδι

Σώζεται με Χ η Τζένοα (2,30)
Τζένοα και Παλέρμο έχουν μόνο μία νίκη στα τελευταία 16 και 13 παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα, αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι εξασφαλίζουν τη σωτηρία τους με ισοπαλία, με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν τη χρονιά με θετικό αποτέλεσμα. Στο 2,30 το Χ στην Bet365.
Αν κι έχει μόνο μία νίκη στα 16 τελευταία της παιχνίδια (1-6-9) και παρά το γεγονός ότι και την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε στο Φρίουλι από την Ουντινέζε με 2-0, η Τζένοα παραμένει εκτός της ζώνης του υποβιβασμού και (με την ήττα της Λέτσε από τη Φιορεντίνα) στο -3 από θέση υποβιβασμού.
Με τη Λέτσε υστερεί στην ισοβαθμία και αυτό σημαίνει ότι στο τελευταίο της παιχνίδι με το Παλέρμο (που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών) της αρκεί μια ισοπαλία για να εξασφαλίσει τη σωτηρία της. Οι γηπεδούχοι διαθέτουν τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας (69 γκολ σε 37 παιχνίδια) και στη Γένοβα έχουν απολογισμό 8-6-4 με 11/17 over, έχοντας 1-4-1 στα έξι τελευταία εντός.
Πάντως, κόντρα στο Παλέρμο δεν έχουν ήττα στις εφτά τελευταίες φορές που το υποδέχτηκαν (3-4-0). Θα λείψουν οι τιμωρημένοι Παλάσιο (επιθετικός, 19 γκολ) και Κούτσκα (μέσος, 2 γκολ) και οι τραυματίες Αντονέλι, Καλάντζε και Μπόβο (αμυντικοί) και ο μέσος Κονστάντ.
Σε ένα παιχνίδι πραγματικά γκολ και θέαμα, το Παλέρμο προηγήθηκε με 2-0 της Κιέβο, βρέθηκε να χάνει με 2-4 και με δύο γκολ στο 75’ και 89’ έφερε τελικά ισοπαλία 4-4 στο τελευταίο ματς για φέτος στο Μπαρμπέρα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν εξασφαλίσει τη σωτηρία τους έχοντας μόνο μία νίκη στα τελευταία 13 παιχνίδια τους (1-6-6), αλλά και μόνο μία εκτός έδρας σε όλη τη σεζόν (1-7-10, 10/18 under).
Τιμωρημένος είναι ο βασικός αμυντικός Σιλβέστρε και τραυματίες οι μέσοι Ντέλα Ρόκα και Ίλισιτς (2 γκολ), ενώ τραυματίστηκε και δεν είναι διαθέσιμος ούτε ο ηγέτης Μίκολι (16 γκολ).
Πιθανές ενδεκάδες
Τζένοα (4-4-2): Frey – Mesto, Granqvist, Carvalho, Moretti – Jankovic, Biondini, Belluschi, Rossi – Sculli, Gilardino
Παλέρμο (4-3-1-2): Viviano – Pisano, Munoz, Milanovic, Mantovani – Migliaccio, Barreto, Donati – Zahavi – Budan, Hernandez
Key Stat: Η Τζένοα με ισοπαλία αδιαφορεί για το αποτέλεσμα της Λέτσε και εξασφαλίζει τη σωτηρία της.
Συμπέρασμα: Μόνο μία νίκη στα τελευταία 16 και 13 παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα, αντίστοιχα, έχουν Τζένοα και Παλέρμο. Δεν έχουν λόγο οι δύο ομάδες να «σφαχτούν» με την ισοπαλία να εξασφαλίζει 100% τη σωτηρία των Γενοβέζων και τους φιλοξενούμενους να κλείνουν τη χρονιά με θετικό αποτέλεσμα. 2,30 πληρώνει το Χ στην Bet365.



Με Χ στο CL η Ουντινέζε (2,10)

Με το βαθμό της ισοπαλίας βγαίνει σίγουρα τρίτη

ΒΕΤ: Με Χ στο CL η Ουντινέζε (2,10)
Η Ουντινέζε προέρχεται από τρεις σερί νίκες, αλλά στη Σικελία της αρκεί μόνο ο βαθμός της ισοπαλίας για να εξασφαλίσει την τρίτη προνομιούχο θέση στο τελευταίο παιχνίδι του Ντι Νατάλε με τη φανέλα της ομάδας. Στο 2,10 το Χ στην Bet365, με την Κατάνια να έχει τις περισσότερες ισοπαλίες στην κατηγορία.
Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Ρόμα στο 52ο λεπτό, η Κατάνια κατάφερε να γυρίσει προσωρινά το παιχνίδι στο Ολίμπικο σε 1-2, αλλά τελικά δέχτηκε την ισοφάριση στο 77’ στο τελικό 2-2 και ανέκοψε έτσι κάθε ελπίδα της Ρόμα για ευρωπαϊκή θέση.
Οι γηπεδούχοι έχουν εξασφαλίσει τη σωτηρία τους εδώ και λίγο καιρό και αυτό έχει φέρει μια φυσιολογική χαλαρότητα, έχοντας μόνο μία νίκη στα εννιά πιο πρόσφατα παιχνίδια τους (1-4-4). Μαζί με τη Γιουβέντους είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (11-15-11) και εκτός έδρας έχουν απολογισμό 9-5-4 με 12/18 under.
Επιστρέφει από τιμωρία ο στόπερ Σπόλι (2 γκολ), θα λείψουν ο βασικότατος μέσος Λόντι (9 γκολ) που είναι τιμωρημένος και οι τραυματίες Ποτέντσα, Καπουάνο (αμυντικοί) και Γιάμα (μέσος).
Κερδίζοντας και τα τρία προηγούμενα παιχνίδια της και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ και εκμεταλλευόμενη τις γκέλες των άλλων ομάδων η Ουντινέζε ανέβηκε ξανά στην τρίτη θέση. Την προηγούμενη αγωνιστική επικράτησε 2-0 της Τζένοα και πλέον η Λάτσιο είναι στο -2 και οι Νάπολι και Ίντερ στο -3, αλλά επειδή υπερτερεί στην ισοβαθμία με τους λατσιάλι η ισοπαλία της είναι αρκετή για να εξασφαλίσει την τρίτη θέση και το εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.
Εκτός έδρας έχει απολογισμό 4-6-8 με 12/18 under και αν εξαιρεθεί το 0-1 επί της Τσεζένα στην πιο πρόσφατη έξοδό της, δεν έχει άλλο διπλό στα έξι τελευταία εκτός (1-2-3). Ο μακροχρόνια απών Ίσλα (μέσος, 3 γκολ) είναι η μοναδική απουσία του Γκουιντολίν, με το παιχνίδι στη Σικελία να είναι ιδιαίτερο για τον Ντι Νατάλε, αφού ο Ιταλός επιθετικός ανακοίνωσε ότι μετά το Euro θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση και στο ματς με την Κατάνια θα φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα της Ουντινέζε.
Πιθανές ενδεκάδες
Κατάνια (4-3-3): Carrizo – Bellusci, Legrottaglie, Spolli, Marchese – Izco, Almiron, Seymour – Gomez, Bergessio, Barrientos
Ουντινέζε (3-5-1-1): Handanovic – Benatia, Danilo, Domizzi – Basta, Pereyra, Pinzi, Asamoah, Armero – Fabbrini – Di Natale
Key Stat: Με ισοπαλία η Ουντινέζε εξασφαλίζει την τρίτη θέση που οδηγεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.
Συμπέρασμα: Αδιάφορη και με τις περισσότερες ισοπαλίες στην κατηγορία η Κατάνια, σε μια πολύ καλή χρονιά για τους Σικελούς, θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ εξασφαλίζει η Ουντινέζε με την ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ντι Νατάλε με τη φανέλα της ομάδας. Το Χ πληρώνει 2,10 στην Bet365 

Δεν τα παρατάει η Λέτσε (3,00)

Θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει σε παραμονή

Δεν τα παρατάει η Λέτσε (3,00)
Υποχρεωμένη να κερδίσει και να περιμένει ήττα της Τζένοα είναι η Λέτσε, που με κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης υποβιβάζεται στη Serie B. Έξι παιχνίδια χωρίς νίκη η Κιέβο, μόνο μία ήττα έχουν οι φιλοξενούμενοι στις εφτά τελευταίες τους εξόδους. Στο 3,00 το διπλό στον William Hill.
Γκολ και θέαμα στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι της χρονιάς για την Κιέβο, που βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο Μπαρμπέρα, το γύρισε σε 2-4, αλλά τελικά ισοφαρίστηκε στο φινάλε στο πλούσιο σε γκολ 4-4 με το Παλέρμο την προηγούμενη αγωνιστική.
Αδιάφοροι εδώ και λίγο καιρό οι γηπεδούχοι, που αγνοούν τη νίκη στα έξι τελευταία τους παιχνίδια (0-4-2), ενώ εντός έδρας έχουν τον τέταρτο χειρότερο απολογισμό (7-6-5) με γκολ 15-15 και 13/18 under. Πριν το 4-4 με το Παλέρμο, η Κιέβο δεν είχε σκοράρει για πέντε σερί παιχνίδια και όλα ήταν under 1,5.
Ο επιθετικός Μοσκαρντέλι (4 γκολ), ο μέσος Τερό (6 γκολ) και οι αμυντικοί Αντρεόλι, Ντραμέ και Νταϊνέλι δεν είναι διαθέσιμοι λόγω τραυματισμών.
Καταδικαστική φαίνεται πως θα είναι για τη Λέτσε η εντός έδρας ήττα από τη Φιορεντίνα την προηγούμενη αγωνιστική με 0-1, με τους φιλοξενούμενους να αγνοούν τη νίκη εδώ και πέντε αγωνιστικές (0-2-3) και μία αγωνιστική πριν το φινάλε να έχουν λίγες ελπίδες σωτηρίας.
Αν και υπερτερούν στην ισοβαθμία με τη Τζένοα θα πρέπει να κερδίσουν και οι Γενοβέζοι να ηττηθούν για να εξασφαλίσουν τη σωτηρία τους, αφού η διαφορά τους είναι στους τρεις βαθμούς. Κάθε άλλο σενάριο υποβιβάζει τη Λέτσε στη δεύτερη κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, έχουν πολύ καλύτερη παρουσία εκτός έδρας παρά εντός με απολογισμό 5-6-7 (10/18 under) και στις εφτά τελευταίες τους εξόδους έχουν χάσει μόνο από τη Μίλαν (2-4-1).
Παραμένουν εκτός ο τερματοφύλακας Ζούλιο Σέρτζιο και ο μεσοεπιθετικός Κορβία (2 γκολ), τιμωρημένοι είναι ο στόπερ Μιλιόνικο και ο μέσος Ντελβέκιο, σημαντικές οι επιστροφές από τιμωρίες του στόπερ Καροτσιέρι, του εξτρέμ Κουαδράδο (3 γκολ) και του φορ Μουριέλ (7 γκολ), όλοι τους βασικοί.
Πιθανές ενδεκάδες
Kιέβο (4-3-1-2): Puggioni – Jokic, Cesar, Acerbi, Sardo – Rigoni, Luciano, Bradley – Cruzado – Paloschi, Pellissier
Λέτσε (3-5-2): Benassi – Tomovic, Esposito, Carrozzieri – Cuadrado, Blasi, Giacomazzi, Bertolacci, Brivio – Muriel, Di Michele
Key Stat: Μόνο νίκη θέλει η Λέτσε ώστε να έχει ελπίδες σωτηρίας.
Συμπέρασμα: Το μοναδικό σενάριο που κρατάει στην πρώτη κατηγορία τη Λέτσε είναι δική της νίκη και ήττα της Τζένοα. Υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν κάθε πιθανότητα παραμονή τους είναι οι φιλοξενούμενοι, που εκτός έδρας αποδίδουν πολύ καλύτερα από ότι στην έδρα τους. 3,00 πληρώνει το διπλό στον William Hill.

Διπλό παραμονής για Σαραγόσα

Με νίκη μένει στην κατηγορία ανεξαρτήτως των άλλων αποτελεσμάτων

BET: Διπλό παραμονής για Σαραγόσα
Η Σαραγόσα είναι μια ανάσα από το θαύμα και χρειάζεται απλά τη νίκη για να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας. Έχοντας στο πλευρό της 8,000 οπαδούς αναμένεται να κάμψει το εμπόδιο της αδιάφορης Χετάφε, η οποία πάντως δεν αποκλείεται να πριμοδοτηθεί από αντίπαλες ομάδες. Στο 1,57 το διπλό.



Βαθμολογία
Γρανάδα       42
Βιγιαρεάλ      41
Βαγιεκάνο    40
Σαραγόσα    40
Η Σαραγόσα με νίκη παραμένει σίγουρα στην Πριμέρα. Με ισοπαλία θέλει ήττα της Βαγιεκάνο για να μείνει στην κατηγορία ή νίκη της Βαγιεκάνο και ήττα της Βιγιαρεάλ. Υστερεί στην ισοβαθμία με την Βαγιεκάνο, αλλά υπερτερεί σε αυτή με την Βιγιαρεάλ. Σε ενδεχόμενο τριπλής (Ράγιο-Βιγιαρεάλ-Σαραγόσα), υποβιβάζεται η Ράγιο λόγω λιγότερων βαθμών στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Η Χετάφε δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις πολλές αλλαγές που είχε στην ενδεκάδα το Μπιλμπάο λόγω του επικείμενου τελικού του Γιουρόπα Λιγκ και περιορίστηκε στην λευκή ισοπαλία, αποτυγχάνοντας να σκοράρει σε πέμπτη διαδοχική έξοδό της.
Δείχνει να έχει ατονίσει το ενδιαφέρον της καθώς προέρχεται από τέσσερα ματς χωρίς νίκηκαι έχει χάσει κάθε ελπίδα για έξοδο στην Ευρώπη. Στο Κολισέουμ είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμη με τέσσερις μόλις ήττες από την αρχή της περιόδου, όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει στις δύο πρόσφατες υποδοχές ομάδων, ενώ μόνο η Χιχόν απέτυχε να σκοράρει από τις πέντε προηγούμενες φιλοξενούμενες στη Μαδρίτη.
Ουστάρι και Λόπο είναι τραυματίες, επιστρέφουν από τιμωρία οι Ράφα και Βαλέρα. Τιμωρημένοι αυτή τη φορά οι Ντίας, Ροντρίγκεθ, εκτός αποστολής θα μείνουν οι Γκαβιλάν, Αλέξις.
Η Σαραγόσα έχει φτάσει μια ανάσα από το θαύμα καθώς από καταδικασμένη σε υποβιβασμό κρατάει πλέον την τύχη της στο φινάλε, αφού μια νίκη της αρκεί για να μείνει στην κατηγορία ασχέτως των υπολοίπων αποτελεσμάτων. Κατάφερε να επιβληθεί με 2-1 της Σανταντέρ παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα. Έβγαλε πάθος στη συνέχεια και θα μπορούσε να έχει φτάσει σε μια άνετη νίκη καθώς έχασε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλο τέρμα.
Μετράει τέσσερις νίκες σε πέντε αγωνιστικές στις οποίες έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ, δείχνοντας τη σημαντική βελτίωση από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Χιμένεθ, αν και εξακολουθεί να έχει την τρίτη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας.
Αράντα και Ζουκουλίνι είναι αμφίβολοι για τους φιλοξενούμενους, τιμωρημένος ο Λάνθαρο.
Πιθανές ενδεκάδες
Χετάφε (4-2-3-1): Moya – Valera, Rafa, Diaz, Masilela – Lacen, Casquero – Pedro Leon, Diego Castro, Barrada – Miku
Σαραγόσα (4-2-3-1): Roberto-Abraham, Paredes, Silva, Alvarez-Micael, Pinter-Lafita, Apono, Oriol-Postiga
Key Stat: Με διαφορά ενός γκολ 7/8 πρόσφατες νίκες της Σαραγόσα.
Συμπέρασμα: H Xετάφε είναι παντελώς αδιάφορη, όμως δεν αποκλείεται να πριμοδοτηθεί από αντίπαλες ομάδες για να κόψει βαθμούς στην Σαραγόσα. Οι Αραγόνες πάντως στο σημείο που έχουν φτάσει δύσκολα θα ανακοπούν από τους Μαδριλένους. Έχοντας 8,000 οπαδούς στο πλευρό τους αναμένεται να πάρουν τη νίκη που ισοδυναμεί με παραμονή στην κατηγορία. Στο 1,57 το διπλό στονWilliam Hill.

Φινάλε με 1 ακόμη over για την Εσπανιόλ

7 συνεχόμενα μετρά στο γήπεδό της

Φινάλε με 1 ακόμη over για την Εσπανιόλ
Xωρίς το παραμικρό κίνητρο θα εμφανιστούν στο τελευταίο ματς της σεζόν Εσπανιόλ και Σεβίλλη. Από τέσσερις σερί ήττες προέρχονται οι Καταλανοί, άποντοι έμειναν οι Ανδαλουσιάνοι στις τρεις πρόσφατες εξόδους τους. Στο 1,50 το over που εμφανίζεται ανελλιπώς στα πρόσφατα εντός της Εσπανιόλ.
Η Εσπανιόλ έδωσε ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη στους οπαδούς της στον πρώτο γύρο, όμως ήταν τραγική μετά τις γιορτές. Μάλιστα αν μετρούσε μόνο η βαθμολογία του δεύτερου γύρου θα υποβιβαζόταν.
Δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο Καμπ Νου στο καταλανικό ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα χάνοντας με 4-0 με τέρματα του Μέσι. Παρέμεινε έτσι άποντη για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική, έχοντας μόλις μία νίκη στα δέκα τελευταία παιχνίδια. Στο Κορνεγιά έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της μόνο σε μία από τις οκτώ προηγούμενες υποδοχές ομάδων.
Σταθερά τραυματίας ο Ματιόνι, δύσκολα θα προλάβει και ο Σέρχιο Γκαρσία. Τιμωρημένος ο Γκόμεζ.
Η Σεβίλλη αντέδρασε μετά την ήττα στο τοπικό ντέρμπι με την Μπέτις διασύροντας με 5-2 την Βαγιεκάνο. Ο Νάβας ήταν ο ηγέτης της μοιράζοντας τρεις ασίστ. Παρόλα αυτά οι Ανδαλουσιάνοι δεν έχουν ελπίδα να βγουν στην Ευρώπη καθώς υστερούν σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες στο φινάλε.
Θα επιδιώξουν πάντως να τελειώσουν τη σεζόν με θετικό αποτέλεσμα βάζοντας τέλος στο σερί των τριών εκτός έδρας ηττών. 3/4 νίκες μετρούν τα περασμένα χρόνια στη Βαρκελώνη σημειώνοντας εννιά γκολ. Τα έξι τελευταία τέρματα της κόντρα στους Καταλανούς έχουν πετύχει οι Νεγρέδο και Κανουτέ, από τρία έκαστος. 
Σπάχιτς, Εσκουντέ εξακολουθούν να είναι τραυματίες, ενώ τιμωρημένος παραμένει ο Μέντελ.
Πιθανές ενδεκάδες
Εσπανιόλ (4-2-3-1): Alvarez-Didac, Moreno, Rodriguez, Lopez-Baena, Sanchez-Weiss, Verdu, Coutinho-Uche
Σεβίλλη (4-2-3-1): Varas-Navarro, Fazio, Cala, Coke-Trochowski, Deivid-Navas, Moral, Reyes-Negredo
Κey Stat: Οver στα 7 πρόσφατα εντός της Εσπανιόλ.
Συμπέρασμα: Oι δύο ομάδες θα επιδιώξουν να ολοκληρώσουν με θετικό τρόπο μια αποτυχημένη σεζόν. Ανοιχτό ματς χωρίς σκοπιμότητες προβλέπεται με το over στο 1,50 στην bet365.

Νίκη με over3,5 για τη Ρεάλ (1,80)

Με τρίποντο πιάνει τους 100 βαθμούς και κάνει ρεκόρ συγκομιδής σε 1 σεζόν στην Πριμέρα

Νίκη με over3,5 για τη Ρεάλ (1,80)
H Mαγιόρκα με νίκη εξασφαλίζει την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως η Ρεάλ παίρνοντας το τρίποντο θα κάνει νέο ρεκόρ συγκομιδής στην Πριμέρα φτάνοντας τους 100 βαθμούς. Στο 1,80 η επικράτηση των μερένχες σε συνδυασμό με το over3,5.
H Ρεάλ έχει σπάσει τα κοντέρ φέτος καθώς έχει πετύχει ρεκόρ παραγωγικότητας φτάνοντας τα 117 γκολ ως τώρα. Στο φινάλε θέλει τη νίκη για να κάνει ρεκόρ βαθμών σε μια περίοδο φτάνοντας στους 100, ξεπερνώντας τους 99 της Μπαρτσελόνα της σεζόν 2009/10.
Μέχρι το 80ό λεπτό βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ματς με την Γρανάδα, όμως κατάφερε να αποδράσει νικηφόρα με 1-2 από το Καρμένες. Έτσι το σερί της πλέον έχει φτάσει στους 22 αγώνες χωρίς ήττα. Από το Μπερναμπέου φέτος έχει περάσει νικηφόρα μόνο η Μπαρτσελόνα, με το over να εμφανίζεται σε 19/21 προηγούμενα ματς των Μαδριλένων.
Χωρίς προβλήματα η αποστολή της γηπεδούχου, με τον Μουρίνιο να δίνει ευκαιρία σε μερικούς παίκτες με μειωμένο χρόνο συμμετοχής. Βασικός πάντως θα ξεκινήσει ο Ρονάλντο επιδιώκοντας να προσθέσει μερικά ακόμη γκολ στα 45 που ήδη έχει πετύχει στο πρωτάθλημα.
Η Mαγιόρκα δεν έχει ελπίδες να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς σε πιθανή ισοβαθμία με τη Μάλαγα υστερεί. Κερδίζοντας τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου βγαίνει σίγουρα στο Γιουρόπα Λιγκ. Αν χάσει θέλει ήττες των Λεβάντε, Οσασούνα για να πάρει το εισιτήριο για την Ευρώπη.Με ισοπαλία θέλει να μην κερδίσουν Λεβάντε και Οσασούνα. Σε πιθανή ισοβαθμία με τη Λεβάντε υπερτερεί.
Με γκολ του Πίνια μπόρεσε να επιβληθεί με 1-0 της Λεβάντε, φτάνοντας στις τέσσερις διαδοχικές νίκες. Εκτός έδρας έχει μόλις δύο ήττες στις έξι πρόσφατες εξόδους σκοράροντας σε πέντε από αυτές, με 5/6 over. Kαλή παράδοση έχει στο Μπερναμπέου με τέσσερις νίκες από το 2000 και μετά.
Εξέτισε και επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Ραμίς, με τους Ογκουνζίμι, Νούνιες, Κέβιν, Άλφαρο, Νσουε να παραμένουν τραυματίες.
Πιθανές ενδεκάδες
Ρεάλ Μαδρίτης (4-2-3-1): Adan-Marcelo, Varane, Carvalho, Arbeloa-Alonso, Granero, Ronaldo, Di Maria, Callejon-Benzema
Μαγιόρκα (4-2-3-1): Aouate-Cendros, Ramis, Chico, Caceres-Pina, Marti-Pereira, Alfaro, Castro-Victor
Κey Stat: Σε 17/20 προηγούμενα εντός η Ρεάλ σκόραρε τουλάχιστον τρία τέρματα.
Συμπέρασμα: H Mαγιόρκα γνωρίζει πως έχει ελάχιστες ελπίδες νίκης στο Μπερναμπέου, όμως βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και θα επιδιώξει να σκοράρει. Η Ρεάλ αναμένεται να είναι καταιγιστική για μια ακόμη φορά μπροστά στο κοινό της, στην προσπάθειά της να πιάσει τους 100 βαθμούς. Στο 1,80 ο συνδυασμός άσου και over3,5 στην bet365.



Νίκη Ευρώπης για τη Λεβάντε (1,73)

Αν κερδίσει δεν βγαίνει στην Ευρώπη, μόνο με διπλό της Μαγιόρκα στο Μπερναμπέου

ΒΕΤ: Νίκη Ευρώπης για τη Λεβάντε (1,73)
Η Λεβάντε με νίκη εξασφαλίζει κατά πάσα πιθανότητα ένα εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ και ελπίζει ακόμη και σε έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το Μπιλμπάο είναι αδιάφορο και θα εμφανιστεί επιβαρυμένο από το ταξίδι στο Βουκουρέστι και χωρίς το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον. Στο 1,73 ο άσος.



Βαθμολογία
Μάλαγα         55 βαθμούς (+0)
Ατλέτικο       53 βαθμούς (+3)
Λεβάντε        52 βαθμούς (+1)
Μαγιόρκα     52 βαθμούς (-1)
Οσασούνα    51 βαθμούς (-19)
Σεβίλλη         49 βαθμούς (+1)
-H Λεβάντε για να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ χρειάζεται νίκη επί του Μπιλμπάο και παράλληλα να χάσει η Μάλαγα από τη Χιχόν και να μην κερδίσει η Ατλέτικο την Βιγιαρεάλ. Σε αυτή την περίπτωση ισοβαθμεί με την Μάλαγα την οποία κέρδισε 3-0 εντός και έχασε με 1-0 εκτός.
-Αν δεν κερδίσει το Μπιλμπάο τότε θέλει να μην κερδίσουν  Μαγιόρκα και Οσασούνα καθώς τότε μένει εκτός Ευρώπης.
-Σε περίπτωση ίδιου αποτελέσματος με τη Μαγιόρκα υπάρχει μεταξύ τους ισοβαθμία στην οποία υπερτερεί η Μαγιόρκα. 
-Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Ατλέτικο και Μαγιόρκα μένει εκτός Ευρώπης λόγω χειρότερου συντελεστή τερμάτων που είναι το δεύτερο κριτήριο,  καθώς στα μεταξύ τους παιχνίδια υπερτερεί η Μαγιόρκα.
Η Λεβάντε αποδείχθηκε αναποτελεσματική σε μια ακόμη έξοδό της χάνοντας με 1-0 στις Βαλεαρίδες από τη Μαγιόρκα. Πάντως με νίκη θα βγει κατά πάσα πιθανότητα στην Ευρώπη καθώς δύσκολα η Μαγιόρκα θα κερδίσει στο Μπερναμπέου. Αν δεν κερδίσει τότε θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων.
Στο Θιουτάτ ντε Βαλένθια οφείλεται εν πολλοίς η φετινή της πορεία καθώς εκεί έχει μαζέψει 33 από τους 52 βαθμούς της με 10/18 νίκες. Παρόλα αυτά η άμυνά της έχει χάσει την αξιοπιστία της το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα 8/10 ομάδες που πρόσφατα την επισκέπτηκαν να καταφέρνουν να σκοράρουν απέναντί της.
Αμφίβολη η συμμετοχή του Ντελ Όρνο που έχει χάσει τα πρόσφατα ματς. Σημαντική είναι η απώλεια του πρώτου σκόρερ της ομάδας Κονέ ο οποίος έχει πρόβλημα στο γόνατο. Φαρινός και Χουανφράν αν χρειαστεί θα σφίξουν τα δόντια και θα αγωνιστούν. Tιμωρημένος ο γκολκίπερ Μουνιούα.
Το Μπιλμπάο θα αγωνιστεί χωρίς το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο στο Λεβάντε, λίγες μέρες μετά τον μεγάλο τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα δεν θα αλλάξει την κατάσταση για τους Βάσκους οι οποίοι λογικά θα παραταχθούν με αρκετές αλλαγές καθώς θα έχουν επιβαρυνθεί αγωνιστικά από το ματς με την Ατλέτικο, με τον Μπιέλσα παράλληλα να θέλει να αποφύγει τραυματισμούς καθώς σε δύο εβδομάδες ακολουθεί και ο τελικός του κυπέλλου Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα.
Πιθανές ενδεκάδες
Λεβάντε (4-2-3-1): Navas-Juanfran, Cabral, Ballesteros, Lopez-Torres, El Zahr-Botelho, Barkero, Valdo-Juanlu
Μπιλμπάο (4-2-3-1): Iraizoz-Ramalho, San Jose, Ekiza, Gabilondo-Perez, De Marcos-Susaeta, Muniain, Ibai-Τoquero
Key Stat: Mία νίκη στις οκτώ τελευταίες εξόδους έχει το Μπιλμπάο.
Συμπέρασμα: H Λεβάντε αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν και δικαιωματικά της ανήκει ένα εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό θα το εξασφαλίσει κατά πάσα πιθανότητα κερδίζοντας το Μπιλμπάο, καθώς θεωρείται πολύ δύσκολο η Μαγιόρκα να κερδίσει μέσα στο Μπερναμπέου. Στο 1,73 ο άσος στον William Hill.

Γκολ μετά το 76ο στο Βαγιέκας

Αν κερδίζει η Σαραγόσα, η Ράγιο δεν μπορεί να αρκεστεί στην ισοπαλία

BET: Γκολ μετά το 76ο στο Βαγιέκας
Βαγιεκάνο και Γρανάδα είναι άξιες της μοίρας τους καθώς κατάφεραν να ζουν με το άγχος του υποβιβασμού στο φινάλε της περιόδου. Αν την ίδια ώρα η Σαραγόσα κερδίζει την Χετάφε το ματς στο Βαγιέκας αναμένεται να ανάψει στο φινάλε. Αξία στο να σημειωθεί γκολ μετά 76ο λεπτό.



Βαθμολογία
Γρανάδα        42
Βιγιαρεάλ       41
Βαγιεκάνο      40
Σαραγόσα      40
-Η Βαγιεκάνο με νίκη παραμένει στην κατηγορία. 
-Με ισοπαλία χρειάζεται να μην κερδίσει η Σαραγόσα για να μην υποβιβαστεί, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με τη Βιγιαρεάλ (περίπτωση ενδεχόμενης ήττας της τελευταίας).
-Με ήττα χρειάζεται ήττα της Σαραγόσα για να παραμείνει στην Πριμέρα. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Βιγιαρεάλ και Σαραγόσα υποβιβάζεται λόγω χειρότερης συγκομιδής βαθμών στα μεταξύ τους παιχνίδια.
-Η Γρανάδα με νίκη η ισοπαλία παραμένει στην κατηγορία.
-Αν χάσει θέλει να μην κερδίσει η Σαραγόσα ή να χάσει η Βιγιαρεάλ. Σε περίπτωση νίκης της Σαραγόσα και ισοπαλίας της Βιγιαρεάλ, ισοβαθμεί με την τελευταία, αλλά υστερεί στην ισοβαθμία λόγω χειρότερης επίθεσης στα μεταξύ τους ματς και υποβιβάζεται (νίκησε 1-0 εντός, έχασε με 1-3 στο Μαδριγάλ).

Η Βαγιεκάνο έχει καταφέρει το ακατόρθωτο στις τελευταίες αγωνιστικές καθώς το παρατεταμένο της ντεφορμάρισμα την έχει ωθήσει ένα βήμα από το υποβιβασμό κάτι που πριν λίγο καιρό φαινόταν αδιανόητο. Μία ακόμη εκτός έδρας συντριβή υπέστη το Σάββατο χάνοντας με 5-2 στο Πιθχουάν από τη Σεβίλλη. Η άμυνά της παρουσίασε τα γνωστά συμπτώματα και δέχθηκε πέντε τέρματα από τους Ανδαλουσιάνους που αγωνίστηκαν χωρίς τον πρώτο τους σκόρερ Νεγρέδο.
Αυτή ήταν η έκτη σερί ήττα για την Ράγιο και η ένατη στα δέκα τελευταία ματς. Θα υποδεχθεί την Γρανάδα στο Βαγιέκας το οποίο βάσει αριθμών είναι η δεύτερη χειρότερη έδρα της κατηγορίας μετά το Σαρντινέρο της Σανταντέρ, καθώς οι Μαδριλένοι έχουν πάρει εκεί 22 από τους πιθανούς 54 βαθμούς (7-1-10).
Αρμεντέρος και Φουέγκο παραμένουν τραυματίες για τους γηπεδούχους.
Η Γρανάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία να αγκαλιάσει την παραμονή στην Πριμέρα την περασμένη αγωνιστική, καθώς μέχρι το 80ό λεπτό βρισκόταν μπροστά στο σκορ κόντρα στην Ρεάλ. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε τελικά να αποσπάσει ούτε βαθμό και πλέον το άγχος την έχει κυριεύσει. Το θετικό είναι πως μπορεί να αγωνιστεί για δύο αποτελέσματα στο Βαγιέκας.
Εκτός έδρας έχει μαζέψει μόλις 13 βαθμούς σκοράροντας ισάριθμα τέρματα, επιθετική επίδοση που είναι η χειρότερη της κατηγορίας μαζί με αυτή της Βιγιαρεάλ. Παρόλα αυτά έχει βρει δίχτυα σε 6/10 προηγούμενα ταξίδια της.
Tιμωρημένοι για την Γρανάδα οι Σικέιρα, Μόισες, Μπενίτεζ, Χέιχο ενώ οι Γεμπντά, Ντιακατέ, Ρομπέρτο, Φραν Ρίκο, Μάινθ είναι τραυματίες.
Πιθανές ενδεκάδες
Βαγιεκάνο (4-2-3-1): Cobeno-Tito, Labaka, Arribas, Casado-Diamanka, Movilla-Lass, Michu, Trashorras-Costa
Γρανάδα (4-2-3-1): Cesar-Nyom, Lopez, Gomez, Cortes-Martins, Rico-Jara, Romero, Gomez-Ighalo
Key Stat: 8 γκολ χωρίς καν να σκοράρει δέχθηκε η Ράγιο στις 3 πρόσφατες εντός έδρας ήττες της. Ενδιάμεσα επικράτησε με 6-0 της Οσασούνα.
Συμπέρασμα: Oι δύο ομάδες θέλουν μόνο τη νίκη για να μην έχουν το μυαλό του στα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Αν η Σαραγόσα προηγείται στη Μαδρίτη επί της Χετάφε αμφότερες θα κυνηγήσουν το γκολ ειδικά οι γηπεδούχοι που με ισοπαλία κόντρα στη Γρανάδα θα υποβιβάζονται. Αν πάλι η Ράγιο έχει προβάδισμα τότε οι Ανδαλουσιάνοι θα χρειάζονται βαθμό για να μείνουν στην κατηγορία. Πιθανό δείχνει το ενδεχόμενο να υπάρχει γκολ μετά το 76ο λεπτό του αγώνα σε απόδοση 1,83 στην bet365.

Νικάει με over η Μάλαγα (1,57)

Με νίκη σίγουρα στο CHL, ένα θαύμα κυνηγάει η Χιχόν για να σωθεί

Νικάει με over η Μάλαγα (1,57)
Η Μάλαγα με νίκη θα καπαρώσει την τέταρτη θέση και θα βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα θαύμα κυνηγάει η Χιχόν καθώς χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να παραμείνει στην κατηγορία. Επιλογή η νίκη της γηπεδούχου σε συνδυασμό με over.
Η Μάλαγα με νίκη επί της Χιχόν εξασφαλίζει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με ισοπαλία θέλει να μην κερδίσει η Ατλέτικο την Βιγιαρεάλ καθώς στην μεταξύ τους ισοβαθμία υστερεί καθώς στο Ροσαλέδα το ματς έληξε με 0-0, ενώ στο Καλντερόν έχασε με 2-1. Σε αυτή την περίπτωση θα οδηγηθεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Σε τριπλή ισοβαθμία με Λεβάντε και Μαγιόρκα η σειρά κατάταξης είναι Μάλαγα, Μαγιόρκα, Λεβάντε.
Θα μπορούσε να έχει καθαρίσει την υπόθεση της τέταρτης θέσης αν έπαιρνε θετικό αποτέλεσμα στο Καλντερόν. Μπόρεσε να προηγηθεί στο ημίχρονο με τον Ελισέου, όμως στο τελευταίο εικοσάλεπτο η Ατλέτικο έφτασε στην ανατροπή και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της να προλάβει την τετράδα.
Στο Ροσαλέδα οι Μαλαγίστας έχουν μαζέψει 39 από τους 55 φετινούς τους βαθμούς χάνοντας μόλις τρεις φορές από το ξεκίνημα της περιόδου. Αήττητοι παραμένουν στις πρόσφατες υποδοχές της Χιχόν με τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.
Στη λίστα των τραυματιών οι Μπαπτίστα, Καμπαγιέρο, Ματάισεν, Μαρέσκα.
Η Χιχόν έχει τις λιγότερες πιθανότητες από όλες τις ομάδες για να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς χρειάζεται νίκη επί της Μάλαγα και παράλληλα να χάσουν Βαγιεκάνο και Σαραγόσα. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει τριπλή ισοβαθμία με αυτές τις ομάδες στην οποία η Χιχόν υπερτερεί λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Με δύο γκολ του Σανγκόι μπόρεσε να επιβληθεί με 2-1 της αδιάφορης Μπέτις στο Μολινόν την περασμένη αγωνιστική. Η Σπόρτινγκ πλήρωσε φέτος την αδυναμία της στην άμυνα καθώς έχει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση της κατηγορίας με 68 γκολ παθητικό, διατηρώντας ανέπαφη την εστία της μόνο τρεις φορές φέτος. Επιθετικά πάντως βρίσκει λύσεις σκοράροντας σε 14/15 ματς που έχουν προηγηθεί.
Ερνάντεθ, Κανέγια, Εγούρεν, Καρμέλο αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και δίνονται ως αμφίβολοι.
Πιθανές ενδεκάδες
Μάλαγα (4-2-3-1): Kameni-Gamez, Demichelis, Weligton, Eliseu-Recio, Camacho-Joaquin, Cazorla, Fernandez-Rondon
Χιχόν (4-2-3-1): Pablo – Orfila, Gregory, Botia, Suarez – Lora, Galvez – Cuevas, Trejo, Colunga – Sangoy
Key Stat: 14/18 over έχει φέτος στις εξόδους της η Χιχόν.
Συμπέρασμα: Aμφότερες κυνηγούν τη νίκη για να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους, μόνο που η τύχη της Χιχόν δεν βρίσκεται στα χέρια της σε αντίθεση με αυτή της Μάλαγα. Οι Ανδαλουσιάνοι έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν την πρώτη τους έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ συνδυάζοντας νίκη με over στο 1,57 του William Hill.








Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.