Λίγα τα παιχνίδια σήμερα.

Nίκη της Ρεάλ

6/6 νίκες στη φάση των ομίλων

Mε το ΑΗ (-1) της Ρεάλ H Ρεάλ έχοντας εξασφαλίσει κατά μεγάλο ποσοστό τον τίτλο στην Ισπανία φιλοδοξεί να πάρει την πρόκριση και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αποδυναμωμένη  με τη φυγή του Λοβ η ΤΣΣΚΑ που δεν τα πήγε καλά στα εντός έδρας ματς των ομίλων.
Η ΤΣΣΚΑ δεν έχει δώσει επίσημο παιχνίδι από τις 7/12 όταν και είχε επικρατήσει με 1-2 στο Μιλάνο επί της Ίντερ παίρνοντας την πρόκριση ως δεύτερη στον όμιλο. Σε φιλικά προετοιμασίας είχε μέτρια αποτελέσματα με απολογισμό 1-1-2 μένοντας στο 2-2 στο πιο πρόσφατο ματς κόντρα στην Σαχτάρ.
Οι Ρώσοι ήταν αήττητοι στα εκτός έδρας ματς των ομίλων, όμως στη Μόσχα μπόρεσαν να κερδίσουν μόνο την Τραμπζονσπόρ. Μεγάλος πρωταγωνιστής τους ως τώρα ο Ιβοριανός Ντουμπιά που έχει πετύχει πέντε γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και συνολικά 23 στην τρέχουσα περίοδο.
Η ομάδα του Σλούτσκι αποδυναμώθηκε στη μεταγραφική περίοδο χάνοντας τον Λοβ που συνεχίζει πλέον στην Φλαμένγκο. Τελευταία στιγμή χάλασε η μετακίνησε του Χόντα στην Λάτσιο, με τον Ιάπωνα τελικά να παραμένει στη Ρωσία. Στο ματς της Τρίτης οι Ρώσοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες των τιμωρημένων Μαμάεφ και Ναμπάμπκιν. Ακινφέεφ, Κάουνα δεν είναι επίσης διαθέσιμοι λόγω τραυματισμών.
Η Ρεάλ δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα στο Μπερναμπέου κόντρα στην Σανταντέρ κερδίζοντάς την με 4-0. Δύο γκολ πέτυχε ο Μπενζεμά και από ένα οι Ρονάλντο, Ντι Μαρία. Διατηρήθηκε έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας σε απόσταση δέκα βαθμών από την Μπαρτσελόνα.
Πλέον επικεντρώνεται στο Τσάμπιονς Λιγκ στο οποίο δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει πέρα από τη φάση των ημιτελικών για περισσότερο από μια δεκαετία. Στη φάση των ομίλων πάντως οι Μαδριλένοι δε συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία κερδίζοντας και τα έξι παιχνίδια που έδωσαν.
Ο Μουρίνιο δε θα έχει στη διάθεσή του τον Άλτιντοπ και πιθανότατα τον Ντι Μαρία, ενώ αμφίβολοι είναι οι Ντιαρά και Αρμπελόα.
Πιθανές ενδεκάδες
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (4-5-1): Chepchugov-Shenikov, Berezutski, Ignashevich, Berezutski-Dzagoev, Wernbloom, Musa, Tosic, Aldonin-Doumbia
Ρεάλ Μαδρίτης (4-2-3-1): Casillas-Pepe, Ramos, Coentrao, Marcelo-Khedira, Alonso- Ozil, Higuain, Ronaldo- Benzema
Key Stat: Mόνο από την Μπαρτσελόνα (2 φορές) έχει χάσει η Ρεάλ στα 30 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις.
Συμπέρασμα: Παρά το κρύο που θα επικρατεί στη Μόσχα η Ρεάλ δείχνει ικανή να καθαρίσει την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα. Η επιθετική της γραμμή δύσκολα θα περιοριστεί από την βαριά ρωσική άμυνα.


Προβάδισμα νίκης για τη Νάπολι

Σταθερά μέτρια φέτος η Τσέλσι σε όλες τις διοργανώσεις

BET: Προβάδισμα νίκης για τη Νάπολι H Νάπολι παραμένει πανίσχυρη στα ματς της Ευρώπης στο Σαν Πάολο. Υποδέχεται την προβληματική Τσέλσι που δεν κέρδισε σε κανένα εκτός έδρας παιχνίδι των ομίλων.
Η Νάπολι κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι της εξόδου του Τσάμπιονς Λιγκ κερδίζοντας την Παρασκευή στο Αρτέμιο Φράνκι την Φιορεντίνα με 0-3 χάρις σε δύο γκολ του Καβάνι και ένα του Λαβέτσι. Ανέβηκε έτσι στην πέμπτη θέση, πέντε βαθμούς πίσω από τη Λάτσιο που εξασφαλίζει για την ώρα το τελευταίο εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Στη φάση των ομίλων οι παρτενοπέι έκαναν την έκπληξη αφήνοντας εκτός συνέχειας την Μάντσεστερ Σίτι, ακολουθώντας την Μπάγερν που με άνεση τερμάτισε στην κορυφή. Ο Ουρουγουανός Καβάνι μπορεί να μην είναι το ίδιο εντυπωσιακός με την περσινή σεζόν, όμως έχει ήδη φτάσει στα δεκαεννιά γκολ και ηγείται της επίθεσής της. Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποιούν και οι Χάμσικ, Ινλέρ που έχουν κεντρίσει τα βλέμματα κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης.
Οι γηπεδούχοι δεν έχουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, αλλά θα υποδεχθούν τους Άγγλους χωρίς τον Ματσάρι στον πάγκο τους καθώς είναι τιμωρημένος.
Η Τσέλσι διανύει με διαφορά τη χειρότερη σεζόν των τελευταίων χρόνων. Έχει ήδη αποχαιρετήσει τον τίτλο, ενώ κινδυνεύει να μείνει και εκτός τετράδας, καθώς μετρά μόλις δύο νίκες στα δέκα τελευταία παιχνίδια της.
Το Σάββατο όλοι περίμεναν την ανάκαμψη στο ματς με την Μπέρμιγχαμ στα πλαίσια του κυπέλλου, όμως αυτή δεν ήρθε ποτέ. Η φιλοξενούμενη κατάφερε να προηγηθεί νωρίς και παρά την πίεση της Τσέλσι μπόρεσε να αποσπάσει την ισοπαλία και να οδηγήσει το ματς σε επαναληπτικό. Για τους μπλε σκόρερ ήταν ο Στάριτζ, ενώ ο Μάτα έχασε την ευκαρία να ισοφαρίσει νωρίτερα αστοχώντας από το σημείο του πέναλτι.
Οι Λονδρέζοι στη φάση των ομίλων δεν μπόρεσαν να κερδίσουν κανένα παιχνίδι μακριά από το Στάμφορντ Μπριτζ (0-2-1). Άσχημη παράδοση έχουν στα ταξίδια στην Ιταλία καθώς έχουν επιστρέψει νικητές μόνο σε ένα από τα επτά προηγούμενα.
Κόουλ και Ραμίρεζ παραμένουν τραυματίες. Αμφίβολος είναι ο Τέρι, ο οποίος έχασε το ματς κυπέλλου και σύμφωνα με το ιατρικό τιμ οι πιθανότητες επιστροφής του στο ματς της Τρίτης είναι μοιρασμένες.
Πιθανές ενδεκάδες
Νάπολι (3-4-2-1): De Sanctis-Britos, Cannavaro, Campagnaro-Maggio, Dzemaili, Inler, Dossena-Lavezzi, Hamsik-Cavani
Τσέλσι (4-3-3): Cech-Ivanovic, Terry, Luiz, Bosingwa-Meireles, Romeu, Lampard-Mata, Sturridge, Torres
Key Stat: Αήττητη στα έντεκα τελευταία εντός στην Ευρώπη η Νάπολι.
Συμπέρασμα: Η Νάπολι στοχεύει σε νέα πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως δήλωσε ο πρόεδρός της. Στο Σαν Πάολο δεν έχει να φοβηθεί καμία αντίπαλο, πόσο μάλλον την προβληματική φετινή Τσέλσι.


"Μπάζει" η Τζίλιγχαμ, στο 1,80 το over

9 γκολ σκόραραν οι 3 ομάδες που πρόσφατα την επισκέπτηκαν

H Tζίλιγχαμ μπορεί να έχει εξαιρετική παράδοση κόντρα στην Ρόδεραμ, αλλά βρίσκεται σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση αντιμετωπίζοντας προβλήματα στην άμυνα. Με τη φιλοξενούμενη να σκοράρει με ευκολία εκτός, το over (1,80) φαντάζει αρκετά πιθανό.
Η Τζίλιγχαμ υπέστη οδυνηρή ήττα το Σάββατο από την Πορτ Βέιλ. Βρέθηκε να προηγείται στο ημίχρονο με τον Γουελπντέιλ, αλλά δέχθηκε μεγάλη πίεση στην επανάληψη. Τελικά υπέκυψε με 2-1 δεχόμενη γκολ στο 81ο και στο 90ό λεπτό.
Για πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική δεν κατάφερε να πάρει ούτε βαθμό από κάποια αντίπαλό της και έμεινε σε απόσταση έξι βαθμών από την επτάδα που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου. Στο γήπεδό της είναι δυνατή με απολογισμό 7-3-3, όμως απέναντι στις τρεις ομάδες που πρόσφατα φιλοξένησε σε πρωτάθλημα και κύπελλο γνώρισε την ήττα δεχόμενη συνολικά εννιά γκολ.
Λι, Φλίτνι και Φράμπτον έχασαν το προηγούμενο ματς και παραμένουν αμφίβολοι.
Από καλές εμφανίσεις στις τρεις προηγούμενες αγωνιστικές προέρχεται η Ρόδεραμ. Κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία από το γήπεδο της Μπέρτον και έτσι μάζεψε τον έβδομο βαθμό στα τρία τελευταία, διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες για είσοδο στα μπαράζ.
Μακριά από το γήπεδό της έχει απολογισμό 5-6-5. Έχει μια από τις καλύτερες επιθέσεις με 29 γκολ, όμως τα 29 που επίσης έχει δεχθεί την κατατάσσουν ως μια από τις χειρότερες εκτός έδρας άμυνες της κατηγορίας.  Άσχημη παράδοση διατηρεί στις επισκέψεις στην Τζίλιγχαμ αγνοώντας τη νίκη στις οκτώ τελευταίες (0-2-6).
Ο Έβανς έχει λείψει από τα πρόσφατα παιχνίδια της και εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του.
Key Stat: 8/10 over για την Τζίλιγχαμ στα ματς που έχουν προηγηθεί σε όλες τις διοργανώσεις. 12/16 GG εκτός φέτος η Ρόδεραμ.
Συμπέρασμα: Η Τζίλιγχαμ επιδιώκει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί που τρέχει, αλλά με τα λάθη στην άμυνά της να είναι συνεχή δεν είναι άξια εμπιστοσύνης. Η Ρόδεραμ έχει ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της μετά τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα, αλλά εκτός έδρας δέχεται με ευκολία γκολ. Επιλογή το over στο 1,80 της bet365.


Ακόμη ένα GG για Σκάνθορπ-Γουόλσολ

8/10 και 6/10 στις τελευταίες αγωνιστικές αντίστοιχα

Ακόμη ένα GG για Σκάνθορπ-Γουόλσολ Σκάνθορπ και Γουόλσολ πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα κερδίζοντας το Σάββατο, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Πολύ πιθανό το GG (1,72) στο ματς της Τρίτης στο οποίο αρέσκονται αμφότερες στις τελευταίες αγωνιστικές.
Από μεγάλη νίκη επί της Λέιτον Όριεντ προέρχεται η Σκάνθορπ στο ματς του Σαββάτου. Βρέθηκε μάλιστα πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, αλλά με τρία τέρματα στο τελευταίο ημίωρο κατάφερε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με βλέψεις ανόδου έχει βρεθεί ένα βήμα από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στις τελευταίες έξι αγωνιστικές ωστόσο δείχνει να έχει σοβαρευτεί γνωρίζοντας την ήττα μόνο από την Σέφιλντ.
Μόλις έξι νίκες έχει φέτος στην Λιγκ 1 και τρεις μπροστά στο κοινό της σε δεκαπέντε αγώνες. Μαζί με την προσεχή της αντίπαλο Γουόλσολ είναι οι ομάδες με τις περισσότερες ισοπαλίες στην κατηγορία (13). Εκτός αναμένεται να μείνει και πάλι ο Ράιαν.
Η Γουόλσολ ακολουθεί σε απόσταση βολής την Σκάνθορπ και θέλει να την φτάσει κερδίζοντας την μεταξύ τους μάχη. Στο πρώτο ντέρμπι παραμονής κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 της Γουίκομ. Χερστ και Μπάουερμαν ήταν οι σκόρερ της, με τον Νίκολς να αστοχεί από το σημείο του πέναλτι για δεύτερη κατά σειρά αγωνιστική.
Ήταν η πρώτη της νίκη μετά τα Χριστούγεννα, διάστημα στο οποίο μεσολάβησαν τρεις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες. Απογοητευτική είναι η εκτός έδρας επίδοσή της καθώς έχει μόνο μία νίκη από την αρχή της περιόδου (1-7-6).
Ο επιθετικός Μακέν πέρασε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του σαββατιάτικου αγώνα και αναμένεται να είναι σε θέση ακόμη και να πάρει φανέλα βασικού. Στον πάγκο έμεινε ο τερματοφύλακας Γουόκερ που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.
Key Stat: 13/15 GG εντός η Σκάνθορπ, 10/14 εκτός η Γουόλσολ.
Συμπέρασμα: Kρίσιμο ματς για τις δύο ομάδες που θέλουν να αποφύγουν κυρίως την ήττα. Με τον τρόπο που αγωνίζονται καμία δεν δείχνει ικανή να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Τo GG που έχει εμφανιστεί στο 80% των δέκα πρόσφατων αγώνων της γηπεδούχου και στο 60% της φιλοξενούμενης πληρώνει 1,72 στην bet365.


Συνεχίζει τις νίκες η Σουίντον (1,85)

10-2-1 το εντός έδρας ρεκόρ των Robins

Συνεχίζει τις νίκες η Σουίντον (1,85) Η εκπληκτική τελευταία  Σουίντον του Ντι Κάνιο υποδέχεται τη Σρούσμπερι στο ντέρμπι ανόδου της Λιγκ 2 με στόχο την 8η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα. Ομάδα έδρας οι φιλοξενούμενοι, ικανοποιεί το 1,85 του άσου
Έχει πάρει φόρα και δεν σταματάει πουθενά η Σουίντον, που το Σάββατο πέτυχε την έβδομη συνεχόμενη νίκη της στη Λιγκ 2 με το 1-2 επί της Χέρεφορντ, πιάνοντας τριάδα. Επαγγελματικό τρίποντο για το συγκρότημα του Ντι Κάνιο, που μπήκε μπροστά στο σκορ στο 39’ με πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Κάντις και όπως συμβαίνει φέτος στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρήσει το προβάδισμα του.
Ο εκκεντρικός τεχνικός έχει μεταλαμπαδεύσει το μαχητικό πνεύμα του στους παίχτες των Robins,  που σε συνδυασμό με τον “ιταλικό” κυνισμό έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα που έχει φέρει άμεσα αποτελέσματα, με τη Σουίντον να δείχνει έτοιμη για την άνοδο ενώ παράλληλα έχει αριστεύσει στις υποχρεώσεις της για τα κύπελλα, φτάνοντας μάλιστα στον τελικό του Λιγκ Τρόφι. Απόρθητο κάστρο μοιάζει το Κάουντι Γκράουντ (10-2-1 με τέρματα 29-7 μετράει η Σουίντον εντός, η ήττα στις 21 Αυγούστου από την Όξφορντ), στα τελευταία πέντε μετράει ισάριθμα τρίποντα χωρίς να έχει δεχθεί ούτε γκολ.
Ο Ντι Κάνιο επιστρέφει στον πάγκο της Σουίντον μετά από τιμωρία δύο αγωνιστικών στο ντέρμπι ανόδου κόντρα στη Σρούσμπερι, κάτι που αναμένεται να δώσει έξτρα ώθηση στους παίχτες του που τον λατρεύουν σαν Θεό.  Ο ιταλός τεχνικός έδειξε για μια ακόμα φορά το κυνικό πνεύμα αλλά και την φιλοδοξία του σε πρόσφατη συνέντευξη, όπου αναφερόμενος στο νικηφόρο σερί των Robins (κάτι που είχε να συμβεί 25 χρόνια) δήλωσε: “Είναι καλό να καταρρίπτεις ένα ρεκόρ αλλά αυτό να αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου. Μπορεί να κερδίσουμε και τα τρία επόμενα παιχνίδια και να φτάσουμε τις 10 σερί νίκες, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ η Σουίντον, αλλά αν στο τέλος της σεζόν  δεν κερδίσουμε κάποιο τίτλο αυτό θα έχει ελάχιστη σημασία”.

Το γκολ του Τζέιμς Κόλινς στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης με την Μπαρνέτ έδωσε τη νίκη με 1-2 στη Σρούσμπερι , διατηρώντας την σε απόσταση αναπνοής από την τριάδα της ανόδου. Πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιχτών του δήλωσε ο τεχνικός της Σρούσμπερι Γκράχαμ Τέρνερ, με την ομάδα του να μετράει 5-0-1 στα τελευταία και να πηγαίνει στο Κάουντι Γκράουντ για να αποδείξει ότι μπορεί να κυνηγήσει την απευθείας άνοδο.
Ομάδα έδρας κυρίως η Σρούσμπερι, μοναδική χωρίς ήττα στο σπίτι της ακόμα στη Λιγκ 2 (11-3-0 το ρεκόρ της στο Γκρίνχαους Μέντοου), μακριά από την έδρα της μετράει 6-3-7 με τέρματα 21-20. Την ίδια εντεκάδα με τα δύο προηγούμενα νικηφόρα παιχνίδια αναμένεται να παρατάξει ο Τέρνερ,  παραμένει εκτός ο αμυντικός Χέιζελ.

Key Stat:  10-2-1 το εντός έδρας ρεκόρ της Σουίντον, που προέρχεται από 7 σερί νίκες.
Συμπέρασμα: Ντέρμπι κορυφής στη Λιγκ 2 ανάμεσα σε δύο φορμαρισμένες ομάδες, η Σουίντον όμως λόγω έδρας και Ντι Κάνιο έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, με τον άσο της να αποδίδει 1,85

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.