Λίγα τα σημεία για σήμερα.

 

 

Περίεργη ατμόσφαιρα στην Τούμπα

 

Παραδοσιακό over στο Νιουκάσλ

8/10 over 2,5 και GG μετράνε στο Σεντ Τζέιμς Παρκ την τελευταία 10ετία

Παραδοσιακό over στο Νιουκάσλ Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα προσπαθήσει να πατσίσει το χαστούκι από τη Μπλάκμπερν με νίκη απέναντι στη  Νιουκάσλ, κόντρα στην οποία διατηρεί εξαιρετική παράδοση. Over δείχνει η προϊστορία στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, σημείο με απόδοση 1,95 στην Bet365.
Παρότι προηγήθηκε μέσα στο Άνφιλντ με το γκολ του Καμπάιγ στο 25’ η Νιουκάσλ δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα σε δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι της, υποκύπτοντας στην ανώτερη Λίβερπουλ με 3-1. Ο πρώην παίχτης της Μπέλαμι έφερε το ματς στα ίσια τέσσερα λεπτά αργότερα ενώ στο 67’ έβαλε μπροστά στο σκορ τους “κόκκινους”, για να κλείσει τον χορό των γκολ ο Τζέραρντ στο 78’.
Επιστρέφει στο Σεντ Τζέιμς Παρκ όπου δεν έχει νίκη στα τρία τελευταία κόντρα σε  Τσέλσι (0-3), Σουόνσι (0-0) και Γουέστ Μπρομ (2-3), 4-3-2 το ρεκόρ της με 6/9 over 2,5. Κόντρα στη Γιουνάιτεντ στις 26 Νοεμβρίου κατάφερε να σταθεί όρθια στο Ολντ Τράφορντ, αποσπώντας ισοπαλία με 1-1 (με την τύχη να της κλείνει πονηρά το μάτι πάντως), παρότι η παράδοση της κόντρα στους “κόκκινους διάβολους” είναι ιδιαίτερα δυσμενής κατάφερε να σκοράρει σε 8 από τα 10 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, όλα εκ των οποίων έληξαν GG και over 2,5. Γκάθρι, Μαρβό, Τέιλορ, Λόβενκραντς και Ρέιντζερ παραμένουν εκτός, ο Πάρντιου θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον πρώην παίχτη της Γιουνάιτεντ Ομπερτάν που είναι αμφίβολος.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναγκάστηκε στη δεύτερη φετινή ήττα της στη σεζόν (αμφότερες στο Ολντ Τράφορντ) από την ουραγό Μπλάκμπερν με 2-3 την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αποτέλεσμα που συνιστά τη μεγαλύτερη φετινή έκπληξη στην Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Σερ Άλεξ πλήρωσε τα αμυντικά κενά που έχουν αφήσει οι μυριάδες τραυματισμοί τη φετινή σεζόν, καθώς και την αστάθεια του Ντε Χέα, που με μια ακόμα γκάφα του φέτος χάρισε το γκολ της νίκης στα “ρόδα”.
Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε τέλος στο αήττητο σερί της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα (8-1-0) σε ένα χρονικό σημείο μάλιστα που έδειχνε σε φουλ αγωνιστική φόρμα, προερχόμενη από επιβλητικές εμφανίσεις κόντρα σε Γουλβς, ΚΠΡ, Φούλαμ και Γουίγκαν. 7-2-0 μετράει εκτός έδρας φέτος με τέρματα 19-3, τελευταία φορά που έχασε από τη Νιουκάσλ το ημερολόγιο έγραφε 15/09/2001, έκτοτε έχει 14-5-0 κόντρα στις καρακάξες.
Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών παραμένουν, Βίντιτς, Έβανς, Φάμπιο (αμυντικοί), Κλέβερλι, Φλέτσερ, Άντερσον (μέσοι), Όουεν, Μπέμπε (φορ) θα λείψουν σίγουρα, Φέρντιναντ και Σμόλινγκ (αμυντικοί) ακολούθησαν την αποστολή και ίσως αγωνιστούν ενώ ο Ρούνεϊ, που δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο λόγω πειθαρχικού παραπτώματος (τα έτσουξε την Boxing Day και δεν μπορούσε να αποδώσει την επόμενη μέρα στην προπόνηση…) αναμένεται να επιστρέψει στην 11άδα.

8/10 over 2,5 και GG μετράνε στο Σεντ Τζέιμς Παρκ την τελευταία 10ετία.

Συμπέρασμα: Παραδοσιακά οι αναμετρήσεις της Νιουκάσλ με τη Γιουνάιτεντ είναι ιδιαίτερα συναρπαστικές, με καλό θέμα και πολλά τέρματα. Η γηπεδούχος δείχνει ικανή να σκοράρει (όπως κάνει συνήθως) κόντρα στην γεμάτη ελλείψεις άμυνα της Γιουνάιτεντ, ενώ η ομάδα του Σερ Άλεξ μπορεί να βγάλει μόνη της το over, που αποδίδει 1,95 στην Bet365. 


Ακόμα ένα over για τον Ολυμπιακό (1,80)

Μπορούν οι ερυθρόλευκοι να το βγάλουν και μόνοι τους

Ακόμα ένα over για τον Ολυμπιακό (1,80) Ανοίγουν συνήθως τα ματς του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου στο Καραϊσκάκης και με τους γηπεδούχους να κάνουν επίδειξη δύναμης τελευταία, το over στο 1,80 της Bet365 μοιάζει καλή επιλογή

Επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με ένα θεωρητικά εύκολο ματς για τον Ολυμπιακό, ο οποίος υποδέχεται στο Καραϊσκάκης τον Ατρόμητο, τον οποίο έχει κερδίσει και στα επτά προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια. Καλό το 1,80 για το over, με τα σκοράκια ασχολείται ο Δάσκαλος.

Με σκοπό να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και έχοντας δύο παιχνίδια περισσότερα, κατεβαίνει ο Ολυμπιακός στο ματς της Τετάρτης με τον Ατρόμητο, με τους ερυθρόλευκους να προέρχονται από πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα, στις οποίες μάλιστα δεν έχουν δεχθεί γκολ. Μετά το 2-0 από τον Αστέρα Τρίπολης ο Ολυμπιακός έχει κάνει το 5/5 με τέρματα 18-0, κόντρα σε εύκολους πάντως αντιπάλους όπως η Δόξα Δράμας, ο Λεβαδειακός, ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Κέρκυρα και ο Παναιτωλικός. Το καλό για τους ερυθρόλευκους είναι πως επιτέλους βρήκαν σταθερότητα στην άμυνα, αφου΄στις πρώτες εννέα αγωνιστικές του πρωταθλήματος είχαν κρατήσει το μηδέν μόνο σε ένα παιχνίδι. Τα ... κλασσικά προβλήματα έχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος προσανατολίζεται στο να ξεκινήσει βασικό τον Γέστε, αφού ο Αριέλ Ιμπαγάσα δεν είναι ακόμα έτοιμος.

Εντός έδρας ο Ολυμπιακός έχει απολογισμό 5-2-0 με τέρματα 17-5, έχει φέρει 4 over και τρία Under σ' αυτά τα ματς, έχοντας παράλληλα και τέσσερα GG. Συνολικά οι πρωτοπόροι έχουν εννέα over σε 14 παιχνίδια στην Super Ligue.

Ο Ατρόμητος εκπλήσσει φέτος και έχοντας σταθερότητα ειδικά εντός έδρας, καταφέρνει να βρίσκεται πάντα στο γκρουπ των πλέι οφ της Ευρώπης. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη προερχόταν από το 3-1 στην Τούμπα, όμως κατάφερε σε ένα ματς που έγινε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες να επικρατήσει της ΑΕΚ με 1-0 και να παραμείνει στην τέταρτη θέση. Εντός έδρας το τρομερό 5-2-0 φέρνει σε θέση ισχύος τον Ατρόμητο, ο οποίος πάντως εκτός δεν τα πηγαίνει τόσο καλά με μόλις μία νίκη σε έξι παιχνίδια. Χωρίς προβλήματα τραυματισμών η τελευταία προπόνηση για τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος πάντως έχει μια αποστολή χωρίς τους τιμωρημένους Μήτρογλου, Τάτο, Μπάλλα και Σκόνδρα.

Εκτός έδρας ο απολογισμός του Ατρομήτου είναι 1-3-2 με τέρματα 5-9, έχει 3/6 over σε αυτά τα ματς, έχοντας ξεκινήσει με 3/3 under το πρωτάθλημα.

Στο 7-0 η παράδοση υπέρ του Ολυμπιακού από το 2003 ως σήμερα, τέσσερις φορές είχαμε over σ' αυτά τα ματς, το περσινό τελείωσε στο 2-1.

Προφανής επιλογή ο άσος και το over 2.5 goals.

ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ – ΣΑΜΣΟΥΝΣΠΟΡ 

*** Σε πτώση ο άσος, έχε φτάσει σε επίπεδα ΟΠΑΠ (1,65) στις περισσότερες εταιρίες. Πάνω από 5,00 το διπλό.
*** Α’ Γύρος: Σάμσουνσπορ – Γκεντσλερμπιρλιγκί 3-2.
*** Προϊστορία: 9-7-3.
ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ: Πραγματοποίησε σούπερ φίνις στον πρώτο γύρο. Με το ευρύ 4-0 κόντρα στην Μπουγιούκσεχιρ συμπλήρωσε καρέ νικών κι ανέβηκε στη 5η θέση, δείχνοντας πως είναι ικανή να εξελιχτεί σε μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος.
«Στο ξεκίνημα της χρονιάς μάς θεωρούσαν από τα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό. Προσωπικά, σε κάθε ευκαιρία είχα τονίσει ότι φέτος όλοι θα δούμε μια πολύ διαφορετική Γκεντσλέρ. Τρέφω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, τους ευχαριστώ που με δικαίωσαν», δήλωσε ο Τσαπά, σημειώνοντας πως δεν υπήρχε ιδιαίτερη ανάγκη από μεταγραφές: «Οταν τα πράματα πάνε καλά, δεν υπάρχει νόημα να γίνουν μεταγραφές. Κινηθήκαμε προσεκτικά, ενισχυθήκαμε μόνο σε θέσεις όπου είχαμε ανάγκη».
Ενέταξε στο δυναμικό της τον μπακ Ε. Τεμπέρ (Σαμσούν) και τους χαφ Ντουρουέρ (Ανκαραγκουτσού), Μπαϊράμογλου (Μπεσίκτας), θα είναι διαθέσιμοι από το επόμενο παιχνίδι. Τιμωρημένος είναι ο ημιβασικός επιθετικός Ζεκ (14/1), δύσκολα ο μπακ Ιλερί (9/0), που θεωρείται ανέτοιμος.
ΣΑΜΣΟΥΝΣΠΟΡ: Σταθερά προτελευταία, με βάση τα όσα έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα δεν πείθει ότι μπορεί να ξεκολλήσει από την ουρά. Τέσσερις ήττες ο απολογισμός της στα πέντε τελευταία πριν τη διακοπή, έχασε 3-2 στη Σίβας διαμαρτυρόμενη άδικα για το γκολ που της ακυρώθηκε στο τέλος.
Η διοίκηση στηρίζει τον Πετκόβιτς, καθόλου εύκολο ωστόσο το έργο του Βόσνιου, που από την αρχή της σεζόν βρίσκεται στο… ψάξιμο. Στο προσκήνιο οι μεταγραφικές αναζητήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο Γιλμάζ θα αποκτηθούν ακόμη τρεις ποδοσφαιριστές. Πρώτο απόκτημα ο χαφ Τζεϊλάν (Γκαζιαντέπ), ο οποίος βέβαια δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο σημερινό ματς.
Ανάρρωσε ο καλός χαφ Ντομίνγκεζ (12/1). Απών ο βασικός φορ Μπανσέ (17/4) λόγω συμμετοχής στο Κόπα Αφρικα με τη Μπουρκίνα Φάσο.   Over και άσσος.


ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΕΣΚΙΣΕΧΙΡΣΠΟΡ

*** Γύρω στο 1,70 η νίκη της Μπεσίκτας, στο 5,00+ το διπλό.
*** Α’ Γύρος: Εσκισεχίρσπορ – Μπεσίκτας 2-1.
*** Προϊστορία: 14-7-4. Εξι σερί άσοι.
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Μπορεί να τερμάτισε τον πρώτο γύρο πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή (στο -8 η διαφορά μετά τη χθεσινή νίκη της Γαλατά), όμως διατηρείται πάντα μέσα στο παιχνίδι, ενώ συνεχίζει και στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου κληρώθηκε με την Μπράγκα κι ο δρόμος φαντάζει ανοιχτός.
Παρά τις φήμες περί απομάκρυνσης του Καρβαλιάλ μετά την αποφυλάκιση του Χαβουτσού, η διοίκηση ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του Πορτογάλου ξεκαθάρισε πως συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Αδρανείς μεταγραφικά οι «μαυραετοί», δεν κινήθηκαν καθόλου.
Αγωνιστικά, δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του ακόμα ο σούπερ σταρ Κουαρέσμα (11/2). Ενοχλήσεις εμφάνισε ο πολιτογραφημένος χαφ Αουρέλιο (8/0), με αποτέλεσμα να μείνει και πάλι εκτός. Στον πάγκο αναμένεται να ξεκινήσει ο βετεράνος πορτιέρο Ρετσμπέρ (5/0). Στα θετικά η επιστροφή του σημαντικού χαφ Σιμάο (11/3).
ΕΣΚΙΣΕΧΙΡΣΠΟΡ: Σκίμπε έφυγε, Γιανάλ ήρθε. Ο Γερμανός δεν μπόρεσε να αρνηθεί την πρότασή της Χέρτα και αποχαιρέτησε την «ΕΣ-ΕΣ», δηλώνοντας πως «η διοίκηση έκανε μια σωστή επιλογή, δεν διαφέρουμε με τον Γιανάλ, η νοοτροπία μας μοιάζει πάρα πολύ».
Ο 50χρονος Γιανάλ, που θεωρείται από τους καταξιωμένους ντόπιους προπονητής, έχει περάσει από τον πάγκο της εθνικής Τουρκίας (2004/05), καθώς και άλλων συλλόγων της Σούπερλιγκ (Ντενιζλί, Ανκαραγκουτσού, Γκεντσλέρ, Μανίσα, Τραμπζόν), επιστρέφει στην προπονητική δράση μετά το 2009, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας 3,5 χρόνων με την «ΕΣ-ΕΣ».
Μια ανάσα από τη Φενέρ ο ανερχόμενος χαφ Ποτούκ (17/1), που περιμένει την ολοκλήρωση της μεταγραφής του,  λόγω καρτών ούτως ή άλλως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής απόψε. Δυο σημαντικές απουσίες στα μετόπισθεν, καθώς είναι τιμωρημένοι ο βασικότατος στόπερ Ανγκέλο (17/2) και ο αναγεννημένος μπακ Ντεντέ (17/2). Εξέτισε ο αξιόλογος χαφ Σαρί (15/3).
Στα σοβαρά, η Μπεσίκτας συνηθίζει να δείχνει το καλό της πρόσωπο. Το ίδιο αναμένεται να κάνει με την Εσκισεχίρ, που μετά την αποχώρηση του Σκίμπε είναι λογικά να περάσει μια μεταβατική περίοδο, ενώ κατεβαίνει με καλές απουσίες στο «Ινονού». 
Η Εσκισεχίρ θα χρειαστεί χρόνο ώστε να προσαρμοστεί στη νοοτροπία του Γιανάλ. Είναι και η πρόσφατη παράδοση υπέρ του «μαυραετού», μια χαρά δείχνουν τα 1,70.

 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ

*** Ο άσος στο 2,33, το Χ στο 2,97 και το διπλό στο 3,09.

*** Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών και γνώρισε την ήττα - αποκλεισμό στις Σέρρες, χάνοντας 1-0 στην παράταση από τον Πανσερραϊκό. «Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση γιατί ευελπιστούσαμε να προχωρήσουμε μακριά στο κύπελλο. Πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα» τόνισε ο Νίκος Καραγεωργίου, που προβληματίστηκε από τη μέτρια απόδοση. Παρά τη δυσαρέσκεια ο Απόστολος Παπουτσάκης έδωσε έκτακτο πριμ 15.000 ευρώ για την εκτός έδρας νίκη (1-0) με τον Λεβαδειακό, που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη.

Επιστρέφει ο Κουτσιανικούλης (13/0), που είχε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, ενώ τα πολύ ευχάριστα νέα προέκυψαν από τους Τζούνιορ (13/1), Μπούντιμιρ (11/2), οι οποίοι ανέτρεψαν τα προγνωστικά και τελικά συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, με τον πρώτο να παίρνει και φανέλα βασικού. Απρόοπτο πρόβλημα προέκυψε με τον τερματοφύλακα Καβουσάκη (6/0), που είχε ένα ατύχημα στο σπίτι του, υπέστη εγκαύματα και ακολουθεί θεραπευτική αγωγή. Σταθερά εκτός και θα λείψει πολύ καιρό ακόμα ο Ρομάνο (8/2).

«Το 2012 μας βρίσκει ενώπιον πολλών προκλήσεων. Στόχος μας είναι να δούμε τον Εργοτέλη να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο και να μας κάνει υπερήφανους εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων» ήταν το μήνυμα του Απόστολου Παπουτσάκη.

Κομβικό θεωρείται το σημερινό παιχνίδι με την Ξάνθη αφού σε περίπτωση νίκης θα διατηρήσει αμείωτες τις ελπίδες του για την είσοδο στην πρώτη πεντάδα, που από την αρχή της περιόδου έχει ιεραρχηθεί ως ο βασικός στόχος.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Πίρσον - Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Βίσιο - Ολίσε, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης - Λεάλ, Κατσικοκέρης, Κουτσιανικούλης

ΞΑΝΘΗ: Η άνετη πρόκριση με το εκτός έδρας 2-0 επί των Ποντίων Κατερίνης στιγματίστηκε από την επίθεση χούλιγκαν στον Καλόπουλο, που διαιτήτευσε τελευταία φορά στην καριέρα του. Η Ξάνθη στην επόμενη φάση του κυπέλλου θα φιλοξενήσει τον Πανσερραϊκό (17/1), αυξάνονται οι προσδοκίες.

Στο πρωτάθλημα τρέχει ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί έξι αγώνων (5-1-0) χάρη στο οποίο αναρριχήθηκε στην έκτη θέση, ένα βαθμό μακριά από την πεντάδα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν μπορεί να υπολογίζει δύο παίκτες, τον τιμωρημένο στόπερ Κομεσίδη (10/0) και τον τραυματία αμυντικό μέσο Φλίσκα (6/0). Ελυσε το συμβόλαιό του ο Ρουμάνος χαφ Μάρα (4/0), κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει και ο συμπατριώτης του Ντίκα (7/0), που δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του. Απέκτησε το χαφ Πλατέλλα από την Καλλιθέα, που όμως δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον σημερινό αγώνα.

Η Ξάνθη μπορεί να έχει ξεχάσει την τελευταία φορά που ηττήθηκε στο πρωτάθλημα (2-0 από τον Παναιτωλικό στις 29 Οκτωβρίου η τελευταία ήττα της), όμως καλείται να  αντιπαρέλθει και της δυσμενούς παράδοσης που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο Παγκρήτιο. Η ακριτική ομάδα έχει γνωρίσει πέντε ήττες στους έξι αγώνες και πλην της νίκης της το 2005, έχει σκοράρει μόλις μία φορά.

«Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι απέναντι σε μια σταθερή και συμπαγή ομάδα, που ουσιαστικά έχει τον ίδιο στόχο με εμάς» σημείωσε ο Ουζουνίδης.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Βιβιανί - Μπέρτος, Βάλλας, Στάσιακ, Εντιμάρ - Ντάνι, Βασιλακάκης - Πόι, Μαρσελίνιο, Βλαχοδήμος - Μαρκόφσκι

Σε πιο καλή κατάσταση δείχνει η Ξάνθη, που διαθέτει και ανώτερη ομάδα. Προβληματίζει έντονα ο Εργοτέλης, το διπλό στο 3,30.

 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

*** Ο άσος στο 4,70, το Χ στο 3,33, το διπλό στο 1,74.

***Η ΓΓΑ και η αστυνομία απαγόρευσαν τη μετακίνηση οπαδών του Παναθηναϊκού.

*** Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Με ήρωα τον αναπληρωματικό γκολκίπερ Τζενάμο απέκλεισε στα πέναλτι (10-9, 0-0 κανονικός αγώνας και παράταση) τη Λάρισα, στην επόμενη φάση θα φιλοξενήσει τον ΟΦΗ (19/1). Στο πρωτάθλημα προέρχεται από τη σημαντική εκτός έδρας ισοπαλία με τον Αρη (0-0).

Κατάμεστο θα είναι μία ακόμα φορά το γήπεδο, θα επικρατήσει πανηγυρική ατμόσφαιρα μετά τις δύο τελευταίες επιτυχίες του Παναιτωλικού, πριν από το παιχνίδι θα υπάρξουν εορταστικές εκδηλώσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν δύο ώρες μετά την έκδοσή τους, φανερώνοντας την προσμονή του κόσμου του Παναιτωλικού για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Ο Μπάμπης Τεννές πονοκεφαλιάζει με τος δύο ηγέτες του, τον  Θεοδωρίδη (12/2) και τον Χαριστέα (11/2), που δεν είναι έτοιμοι καθώς δεν έχουν ξεπεράσει τις ενοχλήσεις τους. Πάντως και οι δύο συμπεριλήφθηκαν τελικά στην αποστολή, αλλά το πιθανότερο είναι να μην χρησιμοποιηθούν ώστε να μη ληφθεί το ρίσκο ενδεχόμενη υποτροπής. Θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν ο Κουτρομάνος (12/0), που υπέστη ρήξη χιαστών. Παρελθόν αποτελεί ο αριστερός μπακ Γκόλιας (2/0), που έλυσε το συμβόλαιό του.

«Ο Λέτο και ο Κουίνσι είναι τα βαριά χαρτιά του Παναθηναϊκού, όμως μια μεγάλη ομάδα δεν μπορεί να υποστηρίζει πως στηρίζεται σε δύο παίκτες. Αλίμονο σε εμάς αν υποβαθμίσουμε αυτό το γεγονός, θα το πληρώσουμε πριν καν το καταλάβουμε» είπε ο Τεννές προς τους παίκτες του.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπέλιτς - Σιόντης, Ντολεζάι, Εντζενγκουέλε, Αντι - Μουμίν, Μητρόπουλος - Καμαρά, Ρότσα, Μπουμάλ - Καραμαλίκης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Επαιξε όσο χρειάστηκε ώστε να αποκλείσει (1-0) τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο. Στην επόμενη φάση του κυπέλλου θα παίξει στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο (11/1).

Ανοίγει ο δρόμος για την έλευση των Σαουδάραβων επενδυτών μετά και τη σχετική τροποποίηση και την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου. Εξώδικο στάλθηκε στον Νίνη, που σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ έχει ήδη κλείσει στην Πάρμα και θα μετακομίσει το καλοκαίρι. Πάντως την Τρίτη υπήρξε συνάντηση του Δημήτρη Γόντικα με τον μάνατζερ του παίκτη σε μια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αυτό επιτεύχθηκε, όμως είναι σχεδόν δεδομένη η αποχώρηση του παίκτη το καλοκαίρι που θα συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

«Ο Ιανουάριος είναι ο πιο δύσκολος μήνας» προειδοποίησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που θα κάτσει κανονικά στον πάγκο. Ο Πορτογάλος τεχνικός πονοκεφαλιάζει με την ένδεια επιθετικών λύσεων. Και αυτό διότι μετά την απουσία του τιμωρημένου Λέτο (12/14), δεν μπορεί να υπολογίζει και τους Κουίνσι (12/2), Ρούντολφ (4/0), ενώ ανέτοιμοι είναι ο Νίνης και ο Χριστοδουλόπουλος, ο δεύτερος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί πέραν των σημαντικών απουσιών μας, απέναντί μας θα βρεθεί μια πολύ καλή ομάδα, που παίζει όμορφο κι επιθετικό ποδόσφαιρο. Εμείς πηγαίνουμε αρκετά καλά στο πρωτάθλημα, όμως θα πρέπει σύντομα να δοθεί λύση στο διοικητικό πρόβλημα πριν αρχίσει να έχει συνέπειες και στο ποδοσφαιρικό τμήμα» τόνισε ο Κατσουράνης.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Καπίνο - Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος - Ζέκα, Σιμάο, Κατσουράνης, Μαυρίας - Καραγκούνης - Τοτσέ

  Δεν είναι και στα καλύτερά του τον τελευταίο καιρό ο Παναθηναϊκός, που θα στερηθεί Λέτο, Κουίνσι, Ρούντολφ. Το προσπερνούμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.