Europa league...Ηρθε το τέλοςςςςςςς......



ΠΑΟΚ - ΡΟΥΜΠΙΝ

*** Ολο και πέφτει η ισοπαλία, που έφτασε στο 2,30. Ο άσος στο 3,20, το διπλό στο 2,90.

*** Στο 28.700 θέσεων γήπεδο της Τούμπας.

*** Διαιτητής: Ντανιέλ Ορσάτο (Ιταλία)

ΠΑΟΚ (Νο. 83): Νίκησε το Σάββατο 3-1 τον Ατρόμητο και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από τον έναν εκ των βασικών αντιπάλων του στη μάχη της εισόδου στην πρώτη πεντάδα. Ισως να ακούγεται μειωτικό για τον ΠΑΟΚ, όμως είναι η σκληρή αλήθεια αφού έχει χάσει πάρα πολλούς βαθμούς, συνέπεια και της εντυπωσιακής πορείας του στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ηταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε 2-0 με απευθείας φάουλ του Λίνο και πέναλτι του Βιεϊρίνια. Στο δεύτερο, άφησε πολλούς χώρους στον αντίπαλό του και το παιχνίδι μετά τη μείωση του σκορ στο 60’, ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί. Προϋποθέσεις κι ευκαιρίες ένθεν κι ένθεν πριν ο Αθανασιάδης σκοράρει στο 93’ και σφραγίσει τη νίκη.

Η προσοχή στρέφεται στον σημερινό αγώνα με τη Ρούμπιν, που θα κρίνει την τελική κατάταξή του στον όμιλο. Μετά την επική εμφάνιση και το θρίαμβο με 2-1 στο Λονδίνο επί της Τότεναμ εξασφάλισε την πρόκριση και με ισοπαλία τερματίζει πρώτος. Θέλει να δώσει συνέχεια στο εκπληκτικό αήττητο σερί, που τρέχει από πέρυσι και ήδη έφτασε τους οκτώ αγώνες (4-4-0). Θα γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο του ύστερα από την άλωση του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», ο οποίος ετοιμάζει εορταστικές εκδηλώσεις πανηγυρίζοντας το σπουδαίο επίτευγμα της αγαπημένης του ομάδας.

Ο Λάζλο Μπόλονι δεν υπολογίζει τον Σταφυλίδη, που αποβλήθηκε άδικα στον τελευταίο αγώνα. Δεδομένοι απόντες Κοντρέρας, Χαλκιάς, Τσουκαλάς, Παπάζογλου, αμφίβολος μέχρι την τελευταία στιγμή ο Σαλπιγγίδης. Δεν έχουν δηλωθεί Λεονάρντο, Σπαντάσιο. Μάλιστα ο πρώτος έλυσε χθες το συμβόλαιό του με τον Μπόλονι να εξηγεί πως αποτελεί πολυτέλεια για τα σημερινά δεδομένα του ΠΑΟΚ να διαθέτει τέσσερις αριστερούς μπακ. Θα ακολουθήσει λογικά και ο Σπαντάσιο, ο οποίος ζήτησε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, όμως ο Ρουμάνος προπονητής τον άφησε εκτός δεκαοκτάδας τόσο με τον ΠΑΣ Γιάννινα όσο και με τον Ατρόμητο.

«Ο ΠΑΟΚ πληρώνει ένα σημαντικό ποσό για τις ακαδημίες του. Οταν ήρθα στην ομάδα, δεν υπήρχε ούτε ένας δεκαοκτάχρονος στην αποστολή, αυτό πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Θα ήταν καλό να έχω τον Λεονάρντο, αλλά προτιμώ στο τέλος του μήνα να έχω άλλα πλεονεκτήματα. Πρόθεσή μου είναι να προωθήσω άλλους δύο παίκτες από την ομάδα των νέων» αιτιολόγησε την απόφασή του ο Μπόλονι.

Μιλώντας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη ...διάψευση των προβλέψεών του: «Είχα πει πως το εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρούμπιν θα ήταν το σημαντικότερο του ομίλου. Φυσικά όπως όλοι ξέρετε τα πάντα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Ναι μεν έχει σημασία, αλλά όχι αυτή που περιμέναμε. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα ώστε να κερδίσουμε. Χρειάζεται ευφυΐα από τους παίκτες μου ώστε να κατανείμουν σωστά την ενέργειά τους» ενώ δεν άφησε ασχολίαστη και την τεράστια οικονομική δυνατότητα της Ρούμπιν: «Κανένας από εμάς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι είναι μια ομάδα που έχει δαπανήσει πολλά εκατομμύρια για το ρόστερ της. Εμείς δεν έχουμε δέκα εκατομμύρια ευρώ να ξοδεψουμε για ένα μέσο. Δεν πρέπει όμως να κλαιγόμαστε, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να καλύψουμε τις αδυναμίες μας».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κρέσιτς - Ετο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο - Αρίας, Γκαρσία - Γεωργιάδης, Ιβιτς, Βιεϊρίνια - Αθανασιάδης

ΡΟΥΜΠΙΝ (Νο. 55): Επιτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον της, κερδίζοντας εύκολα με 4-1 τη Σάμροκ Ρόβερς στο Καζάν, όμως τα πολύ ευχάριστα ήρθαν από το Λονδίνο. Εκεί που προετοιμαζόταν για έναν τελικό στην «καυτή» Τούμπα με έπαθλο μια θέση στην επόμενη φάση του θεσμού, είδε με περίσσεια ικανοποίηση τον ΠΑΟΚ να επικρατεί της Τότεναμ, να κερδίζει την πρόκρισή του και η ίδια να ανάγεται σε μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του εναπομείναντος εισιτηρίου. Πλέον της αρκεί ο ένας βαθμός απέναντι σε έναν αντίπαλο που ναι μεν έχει το κίνητρο της πρωτιάς, όμως από την άλλη ήδη έχει επιτελέσει το σκοπό του και δεν θα είναι με το μαχαίρι στα δόντια...

Η Ρούμπιν έπραξε τα απολύτως απαραίτητα κόντρα στους αδύναμους Ιρλανδούς, αν και πρόσκαιρα ανησύχησε με την ισοφάριση (12’) κι ενώ ο Βαλντέζ είχε ανοίξει το σκορ (10’). Ο Νάτσο ξεδιάλυνε τις όποιες αμφιβολίες (36’), πριν ο Βαλντέζ (51’) και ο Μάρτινς (62’) δώσουν ευρείες διαστάσεις στη νίκη της. «Ο βαθμός μπορεί να μας δίνει την πρόκριση όμως εμείς θα κυνηγήσουμε τη νίκη ώστε να βγούμε πρώτοι» ξεκαθάρισε ο Κούρμπαν Μπερντίεφ.

Θα λείψουν οι δύο τιμωρημένοι, ο στόπερ Νάβας και ο χαφ Ριαζάντσεφ. Στις 27 Νοεμβρίου διακόπηκε το πρωτάθλημα, επαναρχίζει στις 3 Μαρτίου (εκτός με Σπάρτακ Μόσχας), στα πλέι οφ ξεκίνησε με δύο νίκες. Στη Θεσσαλονίκη έφτασε από την Ισπανία, όπου είχε βρεθεί προκειμένου να πραγματοποιήσει μια μίνι προετοιμασία. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της Τούμπας παίκτες και τεχνική ηγεσία θα απολαύσουν τις διακοπές τους, η επιστροφή τους στις προπονήσεις έχει οριοθετηθεί μετά τα μέσα του Γενάρη, όπου και πάλι όμως δεν θα παραμείνουν επί ρωσικού εδάφους.

«Το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ θα είναι πολύ δύσκολο. Για μας είναι το τελευταίο της σεζόν και σίγουρα μετρά η ψυχολογική κούραση. Ο αντίπαλός είναι μια πάρα πολύ σοβαρή ομάδα, το αποδεικνύει άλλωστε και το γεγονός πως παραμένει αήττητος. Μας περιμένει ένα σκληρό βράδυ» ήταν η λακωνική τοποθέτηση του Μπερντίεφ, που δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο αναφερομενος στο σημερινό παιχνίδι.

«Οι συμπαίκτες μου κι εγώ δεν πρόκειται να επηρεαστούμε από τις συνθήκες που θα συναντήσουμε και την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο γήπεδο. Εχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε πολύ σκληρές έδρες, ίσα ίσα έχω την αίσθηση πως θα μας προσφέρει και πρόσθετο κίνητρο» εξέφρασε την αισιοδοξία του ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός Σαλβατόρε Μποκέτι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Ριζίκοφ - Κούζμιν, Μποκέτι, Σαρόνοφ, Ανσάλντι - Κασάεφ, Νάτσο, Νομπόα, Καραντενίζ - Μάρτινς, Βαλντές
Ο ΠΑΟΚ έχει προκριθεί, η Ρούμπιν θέλει έναν πόντο ώστε να τον ακολουθήσει στην επόμενη φάση. Πολύ πιθανή η συμβιβαστική ισοπαλία, που άνοιξε στο 2,60, αλλά ακολουθεί πτωτική πορεία.

Στο 2,30 πλέον η ισοπαλία, που όσο πλησιάζουμε προς την ώρα έναρξης θα θυμίζει Χ Β' Ιταλίας...




Ανοιχτό ματς στην Κοπεγχάγη (1,80)

Αδιάφορες οι δύο ομάδες, ανοίγει εύκολα το σκορ

Ανοιχτό ματς στην Κοπεγχάγη (1,80) Ματς αγγαρεία αυτό ανάμεσα σε Κοπέγχαγη και Σταντάρ, αφού όλα έχουν κριθεί στο δεύτερο όμιλο. Η αδιαφορία μπορεί να οδηγήσει σε ανοιχτό παιχνίδι και το 1,80 της Bet365 για το over είναι υπερβολικό.

Οι Δανοί μπορεί να απέχουν τρεις βαθμούς από το Αννόβερο, όμως υστερούν στην ισοβαθμία και έτσι παίζουν χωρίς κίνητρο στο ματς, τη στιγμή που το ίδιο ισχύει και για την Σταντάρ, η οποία είναι σίγουρα πρώτη ότι κι αν γίνει.

Βαθμολογία 2ου ομίλου

1. Σταντάρ 8-1 11
2. Αννόβερο 6-6 8
3. Κοπεγχάγη 5-8 5
4. Βόρσκλα 3-7 2

Η Κοπεγχάγη μετά την περσινή εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη που σταμάτησε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, φέτος απογοήτευσε, αφού αποκλείστηκε από την πρώτη ευρωπαϊκή διοργάνωση από την Πλζεν, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ έχει μόλις μία νίκη στον όμιλό της και μοιραία αποκλείεται. Επιπλέον οι μόλις τέσσερις βαθμοί διαφορά που έχει στο πρωτάθλημα από τη δεύτερη Νόρντζελαντ μπορούν να θεωρηθούν ως αποτυχία, αφού πέρσι τέτοιο καιρό η διαφορά από τη δεύτερη Οντένσε ήταν στους 18 βαθμούς.

Εντός έδρας σε πρωτάθλημα και Ευρώπη η Κοπεγχάγη έχει φέτος απολογισμό 7-3-2 με τέρματα 19-10, ενώ τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της στο Γιουρόπα έχουν τελειώσει goal/goal. Επιπλέον, οι Δανοί πετυχαίνουν τα τέσσερα από τα πέντε γκολ τους στον όμιλο του Γιουρόπα στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Σταντάρ γάζωσε στον 2ο όμιλο του Γιουρόπα και τερματίζει πρώτο ότι κι αν γίνει στο άλλο ματς, όμως στο πρωτάθλημα έχει προβλήματα και είναι μόλις στην 6η θέση με 30 βαθμούς. Τελευταία πάντως τα πηγαίνει καλά, μετά το 5-0 από την Άντερλεχτ έχει συμπληρώσει 11 ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πάντως ακόμα δρόμο να διανύσει μέχρι να βρεθεί τουλάχιστον στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, όπου είναι και ο στόχος της.

Τέσσερα στα πέντε No Goal έχει η Σταντάρ ως τώρα στους ομίλους, 1-4-3 ο απολογισμός της εκτός έδρας στο πρωτάθλημα Βελγίου.
3/4 over έχει η Κοπεγχάγη στα τελευταία ευρωπαϊκά της παιχνίδια, 6/8 GG εκτός έδρας στο Βέλγιο η Σταντάρ.
Το 1,80 της Κοπεγχάγης είναι πολύ χαμηλό για ένα τόσο αδιάφορο παιχνίδι, άσχετα αν η Σταντάρ είναι κάκιστη εκτός.


Σκοράρει και δέχεται γκολ η Μάριμπορ

Μόνο στο Μπριζ δεν σκόραρε, σε όλα τα ματς δέχθηκε γκολ

Σκοράρει και δέχεται γκολ η Μάριμπορ H Mπέρμιγχαμ οφείλει να κερδίσει την Μάριμπορ και να περιμένει ευχάριστα μαντάτα από το Βέλγιο. Ευάλωτη η άμυνα των Άγγλων στα τελευταία ματς, μπορεί να δεχθεί γκολ από τους χαλαρούς και επικίνδυνους Σλοβένους.



Βαθμολογία
1. Κλ.Μπριζ           10 (11-8)
2. Μπράγκα          10 (11-5)
3. Μπέρμιγχαμ       7  (7-8)
4. Μάριμπορ          1 (6-14)
Η Μπέρμιγχαμ ουσιαστικά δεν κρατά την τύχη στα χέρια της. Χρειάζεται σίγουρα νίκη για να ελπίζει, αλλά μόνο ήττα της Μπριζ της χαρίζει την πρόκριση, καθώς στην ισοβαθμία με την Μπράγκα υστερεί.
Η Μπέρμιγχαμ κατάφερε το Σάββατο να φτάσει σε μια δύσκολη επικράτηση επί της Ντονκάστερ στο Σεντ Άντριους. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης, όμως στη συνέχεια ο Μάρλον Κινγκ κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση με δύο προσωπικά τέρματα. Μπορεί να βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογίας όμως έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, τα οποία αν κερδίσει θα φτάσει στην έκτη θέση και τη ζώνη των μπαράζ ανόδου.
Ο Χιούτον δεν έχει σημαντικά προβλήματα ενόψει του αγώνα της Πέμπτης, όμως ενδέχεται να προβεί σε ελεγχόμενο rotation. Επέστησε την προσοχή στην άμυνα βλέποντας την ομάδα του να δέχεται γκολ και στα έξι ματς που έχουν προηγηθεί.
Η Μάριμπορ θα μπορούσε να έχει ελπίδες πρόκρισης στην τελευταία αγωνιστική αν κέρδιζε το ματς με την Μπριζ. Βρέθηκε να προηγείται με 3-0, όμως οι Βέλγοι έφτασαν σε μια ανεπανάληπτη ανατροπή σκοράροντας τέσσερις φορές στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα.
Το πρωτάθλημα Σλοβενίας έχει διακοπεί εδώ και ένα δεκαήμερο. Στον τελευταίο αγώνα που έδωσε κέρδισε με 1-0 την Ρούνταρ και έμεινε αήττητη για δέκατη κατά σειρά αγωνιστική. Δεν φαίνεται να συναντά κανένα πρόβλημα στην πορεία της προς τον τίτλο καθώς βρίσκεται με άνεση στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας αποσπαστεί δεκαπέντε βαθμούς από τις Γκόριτσα και Ολίμπια που ακολουθούν.
Πιθανές ενδεκάδες
Μπέρμιγχαμ (4-4-2): Myhill, Carr, Caldwell, Pablo, Murphy, Burke, Spector, Elliott, Beausejour, King, Wood
Μάριμπορ (4-4-2): Handanovic, Trajkovski, Arghus, Rajcevic, Potokar, Cvijanovic, Mertelj, Mezga, Ibraimi,Tavares, Volas
9/10 GG στα πρόσφατα ευρωπαϊκά ματς της Μάριμπορ.
H Mπέρμιγχαμ θα ψάξει τη νίκη για να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης της αναλογούν. Η Μάριμπορ δίχως άγχος θα ψάξει την πρώτη της νίκη στον όμιλο. Έχει δείξει ικανή στο σκοράρισμα αποτυγχάνοντας να βρει δίχτυα μόνο στο Μπριζ στα ματς του ομίλου.

Καλύτερο το over 1,5 (1,72) της Ουντινέζε

Δύο γκολ κατά μέσο όρο σκοράρει στα τελευταία εννιά εντός έδρας παιχνίδια της

Καλύτερο το over 1,5 (1,72) της Ουντινέζε Η Ουντινέζε θέλει να πιστοποιήσει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται με νίκη επί της Σέλτικ. Εννιά σερί εντός έδρας νίκες μετράνε οι Ιταλοί, σκοράροντας δύο γκολ κατά μέσο όρο και θα παίξουν με βασικούς. Στο 1,72 το over 1,5 Ουντινέζε.





Βαθμολογία ομίλου:
1) Ατλέτικο Μαδρίτης 10 (8-3)
2) Ουντινέζε 8 (5-6)
3) Σέλτικ 5 (5-6)
4) Ρεν 3 (4-7)
Η Ουντινέζε προκρίνεται στους «32» με νίκη και ισοπαλία, ενώ με ήττα αποκλείεται. Με δική της νίκη και ήττα της Ατλέτικο κατακτάει και την πρώτη θέση. Υστερεί σε ισοβαθμία και με τη Σέλτικ και με την Ατλέτικο.
Η Σέλτικ θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα αποκλείεται. Το πρώτο παιχνίδι στη Σκωτία είχε λήξει 1-1, άρα της αρκεί μια οποιαδήποτε νίκη.
Η Ουντινέζε πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της στη Σέριε Α και διανύει μια καταπληκτική χρονιά, αφού βρίσκεται ένα βήμα πριν την πρόκρισή της στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και στο πρωτάθλημα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου συγκατοικεί με τη Γιουβέντους. Την προηγούμενη αγωνιστική, αν και δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της – όπως συνήθως κάνει εντός έδρας, κέρδισε 2-1 την Κιέβο (ήταν 0-0 μέχρι το 68’) και συμπλήρωσε τρεις σερί νίκες.
Στο τελευταίο της παιχνίδι για το Γιουρόπα Λιγκ έφερε 0-0 στη Γαλλία με τη Ρεν. Η Ουντινέζε ηττήθηκε στο πρώτο της επίσημο εντός έδρας παιχνίδι φέτος με 1-2 από την Άρσεναλ, αλλά έκτοτε μετράει εννιά σερί νίκες στο Φρίουλι σε όλες τις διοργανώσεις. Σε αυτά τα παιχνίδια σκόραρε 18 γκολ και δέχτηκε μόνο τρία. Στα 7/9 σημείωσε ακριβώς από δύο γκολ, ενώ στα έξι κράτησε ανέπαφη την εστία της.
Συγκριτικά με το παιχνίδι πρωταθλήματος επιστρέφουν ο στόπερ Φερονέτι και ο μέσος Πίντσι, που ήταν τιμωρημένοι. Θα λείψουν ξανά οι τραυματίες Μπαρέτο (επιθετικός) και Ντομίτσι (αμυντικός), ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο μεσοεπιθετικός Τόριε. Ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν αναμένεται να παρατάξει τη βασική του ενδεκάδα.
Η Σέλτικ ταξιδεύει στην Ιταλία με μοναδικό στόχο τη νίκη, αφού με κάθε άλλο αποτέλεσμα αποκλείεται από τους «32» της διοργάνωσης. Της στοίχισε πολύ η εντός έδρας ήττα από την Ατλέτικο (0-1) την προηγούμενη αγωνιστική, η οποία μείωσε κατά πολύ τις πιθανότητες πρόκρισής της.
Πάντως, στο πρωτάθλημα τα πηγαίνει εξαιρετικά τον τελευταίο καιρό, αφού δεν έχει χάσει εδώ και δυόμισι μήνες (7-2-0 με έξι σερί νίκες) και μείωσε τη διαφορά της από τους Ρέιντζερς στους τέσσερις βαθμούς. Την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε 1-0 τη Χαρτς με γκολ στο 72’ και στάθηκε τυχερή, αφού η αντίπαλός της έχασε πέναλτι στο 89’.
Η Σέλτικ δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Ιταλία (0-2-6), ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ έχει μόνο μία νίκη στα 10 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της. Θα λείψουν οι αμυντικοί Γουίλσον και Μάλγκριου και οι μέσοι Κόμονς και Λέντλεϊ.
Πιθανές ενδεκάδες:
Ουντινέζε (3-5-1-1): Handanovic – Benatia, Danilo, Ferronetti – Basta, Isla, Pinzi, Asamoah, Armero – Floro Flores – Di Natale.
Σέλτικ (4-4-2): Foster – Matthews, Loovens, Majstorovic, Mulgrew – Forrest, Ki, Kayal, Ledley – Stoke, Hooper.
Η Ουντινέζε μετράει εννιά σερί εντός έδρας νίκες σκοράροντας κατά μέσο όρο δύο γκολ ανά αγώνα.
Η Ουντινέζε «βολεύεται» και με ισοπαλία, αλλά δύσκολα θα αρκεστεί σε αυτήν, αφού με ήττα αποκλείεται. Θα παραταχθεί με βασικούς και εντός έδρας μετράει εννιά σερί νίκες σκοράροντας 18 γκολ σε αυτά τα παιχνίδια. Σε καλή κατάσταση η Σέλτικ.

Over στο Τοτεναμ-Σαμροκ.

3-1 στο 1ο ματς όπου και πάλι αγωνίστηκε με αναπληρωματικούς

Καλύπτει το χάντικαπ (-1) η Τότεναμ Η Τότεναμ θα επιδιώξει νίκη με πολλά γκολ κόντρα στη Σάμροκ, περιμένοντας παράλληλα τα ευχάριστα νέα από την Τούμπα.




Bαθμολογία 
1. ΠΑΟΚ        11
2. Ρούμπιν    10 (10-4)
3. Τότεναμ      7  (5-4)
4. Σάμροκ     0
Η Τότεναμ εξαρτάται απόλυτα από το άλλο παιχνίδι του ομίλου. Εκεί θέλει νίκη του ΠΑΟΚ και παράλληλα δική της επικράτηση με μεγάλη διαφορά τερμάτων έτσι ώστε να κλέψει τη δεύτερη θέση από την Ρούμπιν.
Η Σάμροκ εδώ και ενάμιση περίπου μήνα δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις εντός των συνόρων και αρκείται στη συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ. Κατέκτησε το πρωτάθλημα φέτος στην Ιρλανδία χάνοντας μόλις πέντε από τα τριανταέξι ματς που έδωσε.
Το καλό κλίμα στις τάξεις της αναταράχθηκε μετά την έντονη φημολογία για πιθανή αποχώρηση του προπονητή της. Ο Ο'Νιλ είναι στόχος πολλών αγγλικών ομάδων των μικρότερων κατηγοριών, ενώ ακούστηκε και πιθανή μετάβασή του στον πάγκο της Εθνικής Βορείου Ιρλανδίας.
Προβλήματα δεν αντιμετωπίζουν οι γηπεδούχοι οι οποίοι ψάχνουν τον πρώτο τους βαθμό στη διοργάνωση.
Το αήττητο σερί της Τότεναμ στην Πρέμιερ Λιγκ τερματίστηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Μπριτάνια. Η Στόουκ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, όμως προηγήθηκε με αμφισβητούμενο γκολ. Διπλασίασε τα τέρματά της πριν την ανάπαυλα με την Τότεναμ απλά να μειώνει στην επανάληψη.
Ο Ρέντναπ και πάλι θα χρησιμοποιήσει κυρίως αναπληρωματικούς στην ενδεκάδα καθώς δεν δίνει μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο θεσμό, θέλοντας την ομάδα του συγκεντρωμένη περισσότερο στον στόχο της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω πρωταθλήματος.
Ντεφόε και Παβλιουτσένκο λογικά θα ξεκινήσουν στην επίθεση, ενώ θέση βασικού αναμένεται να πάρει και ο Καμπούλ, ο οποίος αποβλήθηκε στο Μπριτάνια και δεν είναι διαθέσιμος για τον επόμενο αγώνα κόντρα στην Σάντερλαντ.
Πιθανές ενδεκάδες
Σάμροκ (4-5-1): Thompson, Sullivan, Oman, Murray, Stevens, Dennehy, O’Donnell, Turner, Rice, Paterson Sheppard
Τότεναμ (4-4-2): Cudicini, Corluka, Kaboul, Bassong, Townsend, Falque, Livermore, Sandro, Giovani, Defoe, Pavlyuchenko
1 γκολ έχει δεχθεί στα 3 προηγούμενα εκτός στην Ευρώπη η Τότεναμ.
H Tότεναμ θα ψάξει μια ευρεία νίκη στην Ιρλανδία, περιμένοντας από τον ΠΑΟΚ να της κάνει τη χάρη και να κερδίσει την Ρούμπιν.

Σκοράρουν αμφότερες στο Μπριζ (2,00)

Μάχη για την πρωτιά στον όμιλο με την Μπράγκα να θέλει μόνο νίκη

Σκοράρουν αμφότερες στο Μπριζ (2,00) Η Κλαμπ Μπριζ θα προσπαθήσει να μην ηττηθεί από την Μπράγκα, έτσι ώστε να διασφαλίσει την πρωτιά. Νίκη ψάχνουν οι Πορτογάλοι για να κλέψουν την πρώτη θέση. Στο 2,00 το GG.



Βαθμολογία
1. Κλ.Μπριζ       10 (11-8)
2. Μπράγκα      10 (11-5)
3. Μπέρμιγχαμ    7 (7-8)
4. Μάριμπορ      1 (6-14)
Η Μπριζ με νίκη ή ισοπαλία τερματίζει πρώτη. Αν χάσει και κερδίσει η Μπέρμιγχαμ μένει εκτός συνέχειας, καθώς στα μεταξύ τους ματς μετρά μια ήττα και μια ισοπαλία.
Η Μπριζ με τον Ντάουμ στον πάγκο της είναι πιο αποτελεσματική και φτάνει εύκολα ή δύσκολα στις νίκες. Κατάφερε να γυρίσει την υπόθεση πρόκριση υπέρ της μετά την επική ανατροπή στη Σλοβενία, εκεί όπου κέρδισε με 3-4 την Μάριμπορ σημειώνοντας όλα τα τέρματά της στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και ενώ έχανε με 3-0.
Στο πρωτάθλημα κέρδισε έστω και δύσκολα την Σεντ Τρούιντεν με 1-0 και μείωσε τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Άντερλεχτ στους δύο βαθμούς. Ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις, με όλες τις επικρατήσεις της να σημειώνονται με ακριβώς ένα γκολ διαφορά.
Ο Γερμανός τεχνικός δεν υπολογίζει στη βοήθεια των μακροχρόνια απόντων Ντοστ, Στένμαν και Μπλοντέλ.
Η Μπράγκα δεν κινδυνεύει με αποκλεισμό ακόμη και σε περίπτωση ήττας καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Μπέρμιγχαμ. Έτσι ταξίδεψε στο Βέλγιο χωρίς ιδιαίτερη πίεση και με στόχο τη νίκη που θα την φέρει στην πρώτη θέση.
Προέρχεται από εντυπωσιακή νίκη με 5-2 επί της Πάκος Φερέιρα, σε ένα ματς όπου έκανε τα εύκολα δύσκολα. Προηγήθηκε με 2-0, όμως τα αμυντικά της κενά ήταν για μια ακόμη φορά έκδηλα με αποτέλεσμα η Πάκος να την ισοφαρίσει πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν σαρωτική και σημείωσε τα υπόλοιπα τρία τέρματα.
Ο Ζαρντίμ νιώθει έντονο προβληματισμό για την αμυντική λειτουργία της ομάδας η οποία δεν είναι η δέουσα, όμως έχει τα χέρια του δεμένα καθώς οι περισσότεροι παίκτες που στελεχώνουν την συγκεκριμένη γραμμή είναι τραυματίες. Μετά τους Ιμόρου, Μπαΐανο, Κοέλιο χτύπησε σοβαρά και ο Βινίσιους. Σταθερά απουσιάζει από την αρχή της περιόδου ο μέσος Κουστόδιο.
4/5 GG για Κλαμπ Μπριζ και Μπράγκα στα ματς του ομίλου.
Η Μπριζ θα προσπαθήσει να σκοράρει πρώτη για να μην νιώθει τον κίνδυνο της ήττας που μπορεί να την αφήσει εκτός συνέχειας. Η Μπράγκα χωρίς άγχος θα ψάξει τη νίκη, γνωρίζοντας πως με τα τόσα αμυντικά προβλήματα που έχει δύσκολα θα κρατήσει ανέπαφη την εστία της.


Δύσκολο να μη σκοράρει η Μέταλιστ (1,73)

Αδιάφοροι και... επικίνδυνοι οι Ουκρανοί

Δύσκολο να μη σκοράρει η Μέταλιστ (1,73) Νίκη για να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση θέλει η Αλκμάαρ κόντρα στη Μέταλιστ, με τους Ουκρανούς να είναι αδιάφοροι, αλλά φέτος να έχουν αποδείξει πως είναι γερή ομάδα. Στο 1,73 το GG στον William Hill σε ένα ματς που ανοίγει εύκολα.

Με μόλις μία νίκη σε πέντε ματς η Αλκμάαρ στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, όμως και πάλι κρατάει την τύχη στα χέρια της, αφού με νίκη κόντρα στην αδιάφορη Μέταλιστ προκρίνεται στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Ουκρανοί πάντως δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια και μπορούν να πετύχουν έστω ένα γκολ.

Βαθμολογία 7ου ομίλου

1. Μέταλιστ 14-5 13
2. Αλκμάαρ 9-6 7
3. Αούστρια 8-11 5
4. Μάλμε 4-13 1

Η Αλκμάαρ ουσιαστικά προκρίνεται ακόμα και με ισοπαλία, αφού αν γίνει αυτό θα πρέπει η Αούστρια να κερδίσει με έξι γκολ διαφορά και άνω τη Μάλμε για να πάρει την πρόκριση. Σίγουρα οι πρωτοπόροι της Ολλανδίας δεν θα θέλουν να μπλέξουν σε μία τέτοια κατάσταση και με δεδομένη τη δυνατή τους έδρα (8-0-0 φέτος στο πρωτάθλημα με τέρματα 23-2), θα επιδιώξουν μία νίκη έστω και με μισό μηδέν κόντρα στη Μέταλιστ για να πάρουν την πρόκριση. Το κακό είναι πως η Αλκμάαρ ως τώρα στην Ευρώπη έχει δείξει μέτριο πρόσωπο και αυτό κάνει το 1,50 του άσου επίφοβο.

Στα 22 από τα 25 φετινά της παιχνίδια έχει σκοράρει η Αλκμάαρ, ενώ τα 20 από αυτά τελείωσαν στο over. Στον όμιλο οι Ολλανδοί αν εξαιρέσουμε το 0-0 με τη Μάλμε έχουν 4/4 GG και 3/4 over.

Η Μέταλιστ πήρε άνετα την πρώτη θέση του ομίλου με 4-1-0 απολογισμό και κατεβαίνει για... τουρισμό στην Ολλανδία, μιας και το πρωτάθλημα Ουκρανίας διακόπτεται για το χειμώνα. Εκεί η ομάδα του Κάρκιβ έχει απολογισμό συνολικά 14-5-1 και βρίσκεται στην 3η θέση με 47 βαθμούς, μόλις τέσσερις μακριά από τη δεύτερη Σαχτάρ και τη θέση που οδηγεί του χρόνου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ουκρανοί απέδειξαν και φέτος πως είναι δυνατό σύνολο και στον όμιλο πέρασαν εύκολα όλες τις υποχρεώσεις τους, έχοντας μόνο το εντός έδρας 1-1 με την Αλκμάαρ ως στραβοπάτημα.

Χωρίς ήττα είναι φέτος στην Ευρώπη η Μέταλιστ, η οποία έχει σκοράρει σε έξι από τα επτά παιχνίδια που έχει δώσει, ενώ και τα πέντε ματς ως τώρα στον όμιλο τελείωσαν στο Goal/Goal.
Τα 5/5 goal/goal της Μέταλιστ ως τώρα στον όμιλο και τα αντίστοιχα 4/5 της Αλκμάαρ.
Ο άσος δεν έχει νόημα στο 1,50, αφού οι Ολλανδοί εντός είναι μεν πανίσχυροι, όμως στην Ευρώπη έχουν προβλήματα. Από την άλλη οι Ουκρανοί σκέφτονται τις διακοπές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα αδιαφορήσουν και είναι ικανοί να σκοράρουν έστω ένα γκολ.


Δώρο το 1,95 του GG για την Αούστρια

Οι Σουηδοί είναι αδιάφοροι, αλλά και επικίνδυνοι

Δώρο το 1,95 του GG για την Αούστρια Μόνο η γηπεδούχος έχει ενδιαφέρον στο ματς Αούστρια - Μάλμε, όμως οι Σουηδοί είναι πιο επικίνδυνοι, καθώς θα παίξουν ελεύθερα και ανοιχτά. Πανδαισία GG τα ματς και των δύο ως τώρα, στο 1,95 το GG

Με την ήττα από τη Μέταλιστ με 4-1 την περασμένη αγωνιστική, η Αούστρια θα όφειλε να είναι αδιάφορη στο ματς με τη Μάλμε την Πέμπτη, όμως η Αλκμάαρ σκόνταψε με τους Σουηδούς και έδωσε ελπίδες πρόκρισης στους Αυστριακούς, που περιμένουν ήττα των Ολλανδών.
Βαθμολογία 7ου ομίλου
1. Μέταλιστ 14-5 13
2. Αλκμάαρ 9-6 7
3. Αούστρια 8-11 5
4. Μάλμε 4-13 1

Ουσιαστικά, η Αούστρια περνάει και με νίκη και ισοπαλία της Αλκμάαρ, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει οι Αυστριακοί να κερδίσουν τη Μάλμε με έξι γκολ διαφορά. Με τους Ολλανδούς να υποδέχονται την αδιάφορη Μέταλιστ στο άλλο παιχνίδι, οι ελπίδες των Αυστριακών αν και υπαρκτές, είναι ελάχιστες και έτσι όλοι περιμένουν ένα ανοιχτό ματς, αφού και οι δύο ομάδες θα παίξουν ελεύθερα.

Στα τελευταία εννέα ευρωπαϊκά παιχνίδια της η Αούστρια έχει οκτώ GG, ενώ από τα τελευταία οκτώ, τα επτά τελείωσαν over. Στον όμιλο οι Αυστριακοί έχουν φέρει μόνο GG και over σε όλα τα ματς τους.

Η Μάλμε θα αγωνιστεί μέσω διακοπών στην Αυστρία, αφού το πρωτάθλημα Σουηδίας έχει τελειώσει εδώ και ένα μήνα. Προβλημάτισε η απόδοσή της στους ομίλους, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως οι Σουηδοί παραλίγο να βρεθούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στη θέση της Ντινάμο. Το 0-0 με την Αλκμάαρ την προηγούμενη αγωνιστική έδωσε τον πρώτο βαθμό στη Μάλμε και έδειξε πως οι Σουηδοί μπορούν να παίξουν και άμυνα, από τη στιγμή που είχαν δεχθεί 14 γκολ σε τέσσερις αγωνιστικές στο Γιουρόπα Λιγκ.

Goal/Goal και over τα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια της Μάλμε στον όμιλο, ενώ όσον αφορά τα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια των Σουηδών γενικά στην Ευρώπη, αυτά έχουν έρθει G/G και over 3,5.

Key Stat: Τα 8/9 GG που έχει η Αούστρια στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια και τα 4/5 GG που έχει η Μάλμε στον όμιλο ως τώρα.

Συμπέρασμα: Οι Σουηδοί βιάζονται να ξεκινήσουν τις διακοπές τους, όμως δεν θα κάνουν πλάκα στην Αυστρία και στην τελική, δεν είναι χειρότερη ομάδα από την Αούστρια. Το 1,40 του άσου είναι πολύ μικρό, ενδιαφέρον όμως έχει το 1,95  στο Goal/Goal και το 1,80 του over.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.