Μετά τα στημένα απο το Champions league.

ΜΑΝΙΣΑΣΠΟΡ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ
*** Στο 2,30 η νίκη της Μπεσίκτας, στο 3,00 ο άσος.
*** Προϊστορία: 1-2-2.
ΜΑΝΙΣΑΣΠΟΡ: Εφυγε αλώβητη από τη Μερσίν (0-0) και φτάνοντας στα εννέα σερί ματς αήττητη ισοφάρισε το ρεκόρ της σεζόν 2006/07 στη Σούπερλιγκ. Πέρασε δύσκολες στιγμές μέχρι τη φάση της αποβολής (59’), εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό της πλεονέκτημα στο τελευταίο μισάωρο πήρε τον έλεγχο, πάντως με βάση τη συνολική της εικόνα δεν δικαιούταν κάτι παραπάνω.
Από την Κυριακή ήδη ο Οζντές είχε στρέψει την προσοχή του στην Μπεσίκτας, όπως φάνηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Μερσίν: «Ηταν μια πρόβα τζενεράλε εν όψει Πέμπτης. Κατά διαστήματα δείξαμε καλά στοιχεία, είμαστε αισιόδοξοι, λοιπόν, ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα με την Μπεσίκτας και να διεκδικήσουμε τους βαθμούς της νίκης».
Εκτός λόγω καρτών ο εργατικός χαφ Ιντζεντεμίρ (12/0). Δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά του ο σκόρερ μπακ Μπαρίς (12/2), στο ιατρικό δελτίο προστέθηκε ο έτερος μπακ Ακαμίνκο (11/0). Αμφίβολος παραμένει ο χρήσιμος χαφ Τσαλισκάν (11/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-5-1): Αβτζιμπάι – Τσιοκμούς, Τοκ, Ντίξον, Κλουκόφσκι – Γκιοκογλάν, Γκιουβέν, Οζέκ, Ερντογάν, Σίμπσον – Πρόμις.
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Λόγω της τιμωρίας της έδρας το παιχνίδι της Δευτέρας με την Ορντού διεξήχθη στην Αττάλεια. Μέτρια, επιβλήθηκε με 2-1 χάρη στα τέρματα των Καβλάκ (37’) και Ερνστ (72’), ενώ είχε ισοφαριστεί προσωρινά ύστερα από γκάφα του γκολκίπερ Γκιονέν (66’). Στην αρχή προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με μακρινά σουτ, γενικά στο δεύτερο ημίχρονο δημιούργησε περισσότερες φάσεις, ιδίως μετά το δεύτερο γκολ, όταν η αντίπαλος ανοίχτηκε και πήρε ρίσκα.
Προηγήθηκαν οι σημαντικές νίκες επί Τραμπζόν (1-0) στο πρωτάθλημα και Μακάμπι Τελ Αβίβ (3-2) στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση. Τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα έχουν συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Καρβαλιάλ, που δεχόταν έντονες κριτικές μέχρι τις αρχές του περασμένου μήνα. Ο Πορτογάλος κατάφερε να κερδίσει τη συμπάθεια των οπαδών αλλά ταυτόχρονα και το σεβασμό του Τύπου, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον θεωρούσαν… άσχετο.
Επιστρέφει από τιμωρία ο «καυτός» Κουαρέσμα (10/1), ο οποίος είχε την ευκαιρία να πάρει κάποιες ανάσες. Από τραυματισμούς εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται ο άλλος σταρ Σιμάο (11/3), ο έμπειρος χαφ Αουρέλιο (8/0) και ο φορ Εντου (7/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Γκιονέν (Ρετσμπέρ) – Χίλμπερτ, Σίβοκ, Κορκμάζ, Κοϊμπασί – Ερνστ, Τοραμάν, Φερνάντες – Κουαρέσμα, Καβλάκ – Αλμέιδα.

ΟΡΝΤΟΥΣΠΟΡ – ΣΙΒΑΣΠΟΡ
*** Στο 2,25 ο άσος, πάνω από 3,00 το διπλό.
*** Προϊστορία: - .
ΟΡΝΤΟΥΣΠΟΡ: Εχασε με 2-1 από την Μπεσίκτας τη Δευτέρα, στο παιχνίδι που έγινε στο ουδέτερο «Μαρντάν» της Αττάλειας λόγω της τιμωρίας της αντιπάλου. Στο πρώτο μέρος δεν φάνηκε πολύ και βρέθηκε πίσω στο σκορ (37’). Πιο επιθετική στο δεύτερο, ισοφάρισε με μακρινό σουτ του Κούλιο (66’), όμως δεν άντεξε πολύ και λίγα λεπτά αργότερα δέχτηκε το δεύτερο γκολ (72’).
Μπορεί η τελευταία να ήταν στο πρόγραμμα, πάντως ήταν η τρίτη σερί ήττα για τη νεοφώτιστη, ενώ είχαν προηγηθεί εκείνες απέναντι σε Καϊσερί (1-0 εκτός) και Μερσίν (0-1 εντός).
Ο Ντιαντίν έχει εκφράσει ανησυχίες για κούραση, μέσα σε τρεις μέρες η ομάδα του καλείται να δώσει δυο ματς, ρυθμοί στους οποίους δεν έχει συνηθίσει. Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα του προπονητή των «βιολετών» στους παίκτες, που θέλησε να προειδοποιήσει κάποιους, με σκοπό ίσως να αυξήσει και τον ανταγωνισμό: «Κανείς δεν έχει σίγουρη τη θέση στην ενδεκάδα. Θα παίζουν όσοι αξίζουν».
Με εξαίρεση τον μακροχρόνια τραυματία μπακ Τσουρουκσού (3/0), δεν υπάρχουν νεότερες απουσίες.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Φορνέζι – Γκαρσία, Αϊχάν, Μπαϊράκ, Οζκάν – Γκοσό, Οζμέρτ – Νταλμά, Κούλιο, Στάνκου – Τεκέ.
ΣΙΒΑΣΠΟΡ: Ακόμα μια φορά απέδειξε πόσο δυσκολοκατάβλητη είναι στο γήπεδό της, υποχρεώνοντας σε ισοπαλία 2-2 την Τραμπζόν. Προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με γκολ του Πεντριέλ (23’), στην επανάληψη έπεσε πίσω στο σκορ (48’, 69’) αλλά τελικά κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με τον Κιλίτς (75’).
Παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασε και πάλι ο Τσαλιμπάι: «Δεν θέλω να γίνω καχύποπτος αλλά μας έχουν τύχει παρόμοια και στα προηγούμενα. Ορισμένα σφυρίγματα σε καίρια σημεία επηρέασαν τη μορφή του αγώνα».
Μιλώντας γενικότερα, ο προπονητής των «γιγίντολαρ» χαρακτήρισε ασταθείς τις περισσότερες ομάδες, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο οφείλεται και στο επιβαρημένο πρόγραμμα, που υπάρχει φέτος: «Είναι δύσκολο για τις ομάδες να παίζουν ανά τρεις μέρες μέσα - έξω. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε να χαρούμε τις νίκες αλλά ούτε να λυπηθούμε για τις απώλειες. Ολα εξελίσσονται πολύ γρήγορα. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι με την Ορντού δεν θα είναι εύκολο, πάμε για βαθμό ή βαθμούς».
Εκτός ξανά ο βασικός φορ Ενεράμο (10/4). Στον αντίποδα, αποθεραπεύτηκαν ο χαφ Καρακάς (8/0) και ο ενίοτε βασικός φορ Ρασμούσεν (11/3).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Μπόριαν – Καβούκ, Ακτσά, Ναβράτιλ, Γιερλίκαγια – Τσέρνι, Μπεκμεζτζί, Καρακάς, Κιλίτς – Γκροζίτσκι – Πεντριέλ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.