Τα κυριότερα σήμερα.

***Με ελλείψεις στη Σικελία η Κάλιαρι
***Χωρίς Πίρλο η Γιούβε, χωρίς άγχος η Τσεζένα
***Και πάλι λειψή στην επίθεση η Παλέρμο
***Επιστροφές στην άμυνα η Κιέβο
***Το ξενυχτάνε για τα καλά στη Φιορεντίνα, λεπτές ισορροπίες στη Ρόμα

ΚΑΤΑΝΙΑ – ΚΑΛΙΑΡΙ

***Στο 2,00 ο άσος της Κατάνια, το διπλό της Κάλιαρι στο 4,20.

***Προϊστορία: 15-14-3. Τέσσερις σερί άσοι.

ΚΑΤΑΝΙΑ: Με τους μεγάλους στην έδρα της πήρε σπουδαία αποτελέσματα (νίκες με Ιντερ και Νάπολι) αλλά κόντρα στις μικρομεσαίες δεν τα πάει καλά. Μετά το 1-2 από την Κιέβο για το πρωτάθλημα ήρθε και ο αποκλεισμός στο κύπελλο, έχασε 3-2 από τη Νοβάρα στο «Μασιμίνο», με γκολ στην εκπνοή. Προηγήθηκε 1-0 και 2-1 με τους Καπουάνο (3’) και Μάξι Λόπες (69’), εκεί πίστεψε ότι καθάρισε το ματς και η Νοβάρα το ανέτρεψε, με γκολ στο 77’ και το 90’. Στο 90’ είχε κερδίσει με τη σειρά της το τελευταίο ματς πρωταθλήματος, 1-0 στη Λέτσε με γκολ του Μπαριέντος.
Ο Βιντσέντσο Μοντέλα τόνισε ενόψει Κάλιαρι: «Η Κάλιαρι πιέζει ψηλά, έχει φυσικές δυνάμεις και πρόκειται να μας δυσκολέψει πολύ. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε, προκειμένου να κάνουμε ακόμα πιο… ενδιαφέρουσα τη βαθμολογία μας. Ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία και όσο πιο γρήγορα εξασφαλιστούμε τόσο καλύτερο θα είναι για εμάς. Το παιχνίδι όμως κρύβει κινδύνους, η Κάλιαρι είναι ικανή στη μέρα της να πάρει αποτέλεσμα από κάθε έδρα».
Δεν επηρεάζουν πια οι όποιες απουσίες τα πλάνα του Μοντέλα, που θα επιμείνει στο 5-3-2. Επιστρέφει από τραυματισμό ο Αλβαρες (2/0) και θα πάρει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ στην επίθεση υπάρχει το δίλημμα ανάμεσα σε Γκόμες και Μάξι Λόπες. Εκτός αποστολής έμειναν ο επιθετικός Σουάσο (3/0) και ο δεξιός μπακ/χαφ Ισκο (3/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (5-3-2): Αντούχαρ – Αλβαρες, Μπελούσι, Λεγκροτάλιε, Σπόλι, Μαρκέζε – Αλμιρόν, Λόντι, Ρικιούτι – Γκόμες (Μάξι Λόπες), Μπερχέσιο.
ΚΑΛΙΑΡΙ: Δεν έχει πετύχει και πολλά με την αλλαγή προπονητή, ο Μπαλαρντίνι στα τρία ματς στον πάγκο της έχει έναν αποκλεισμό στο κύπελλο και ένα πόντο μόνο συγκομιδή από το 1-1 με τη Μπολόνια. Δίκαιο αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι που ο διαιτητής τα έκανε μαντάρα, αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στην Κάλιαρι με το σκορ στο 0-0 και της έδωσε άλλο ανύπαρκτο στο 81’, με το οποίο ισοφάρισε σε 1-1. «Μπορούσαμε να κερδίσουμε αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι η ισοπαλία δεν ήταν άσχημο αποτέλεσμα», είπε ο Ντάβιντε Μπαλαρντίνι.
Στα τελευταία οκτώ ματς η Κάλιαρι έχει πετύχει μόλις δύο γκολ και αυτά από πέναλτι, μια επίδοση σίγουρα αρνητική. Ο Ντάβιντε Μπαλαρντίνι θεωρεί ότι η ομάδα του θα βρει τη λύση στο επιθετικό πρόβλημα: «Θα ήμουν πιο ανήσυχος αν δε δημιουργούσαμε ευκαιρίες. Δε χρειάζεται να έχουμε άγχος, το γκολ θα έρθει και θα έρθει αμέσως, ελπίζω από το παιχνίδι στην Κατάνια. Ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια σοβαρή ομάδα, που ξέρει τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Πάμε όμως για να πάρουμε αποτέλεσμα, παρά τις απουσίες που έχουμε».
Τιμωρημένος ο υπερπολύτιμος χαφ Ναϊνγκολάν (12/1). Δύσκολα προλαβαίνουν ο βασικός χαφ Μπιοντίνι (11/1) και ο εναλλακτικός μέσος Ρούι Σαμπάιο (3/0), στην καλύτερη περίπτωση να είναι στον πάγκο. Πάγια έξω ο βασικός φορ Νενέ (11/1), ο βασικός στόπερ Αστόρι (7/0) και ο φορ Ελ Καμπίρ (2/1), τα προβλήματα για τον Μπαλαρντίνι εντοπίζονται στη μεσαία γραμμή και είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί ως τρίτος χαφ ο δεξιός μπακ Πέρικο. Στην επίθεση, ίσως να πάρει την ευκαιρία του ο Ιμπάρμπο, με τον Τιάγκο Ριμπέιρο να μένει στον πάγκο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Αγκάτσι – Πιζάνο, Κανίνι, Αριάουντο, Αγκοστίνι – Πέρικο, Κόντι, Κόσου – Εκνταλ – Λαριβέι, Ιμπάρμπο.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΤΣΕΖΕΝΑ
***Στο 1,30 ο άσος της Γιουβέντους, βαριά βαριά, το διπλό της Τσεζένα φτάνει και στο 15,00.
***Προϊστορία: 7-4-1
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Ισοπαλία από ισοπαλία διαφέρει, ο τρόπος μετρά που θα την πάρεις και η Γιουβέντους έδειξε χαρακτήρα στο εξ’ αναβολής ντέρμπι στη Νάπολι. Πίσω στο σκορ με 2-0 στο ημίχρονο και 3-1 στο 68’, κατάφερε να επιστρέψει και με γκολ των Εστιγαρίμπια (72’) και Πέπε (79’) να πάρει το βαθμό, ενώ λίγο έλειψε να πάρει και τη νίκη στο τέλος. Ετσι έκανε την επιστροφή σε ένα παιχνίδι που πέρυσι για παράδειγμα θα το είχε χάσει και θα το είχε παρατήσει. «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ σοφτ, στην επανάληψη παίξαμε σαν Γιουβέντους», είπε ο Αντόνιο Κόντε.
Η Γιουβέντους έχει την ευκαιρία της επιστροφής στην κορυφή, μετά την προχτεσινή νίκη της Μίλαν στη Τζένοα, όμως η εμφάνιση των «ροσονέρι» κάπως τρόμαξε τον Αντόνιο Κόντε, που δήλωσε: «Ξέρουμε ότι είναι το φαβορί η Μίλαν για το πρωτάθλημα, όμως εντυπωσιάστηκα από την ευκολία με την οποία κέρδισε στη Γένοβα και γενικώς από την ευκολία που νικά κάθε αντίπαλο. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι το φαβορί για τον τίτλο. Για μας αυτή η λέξη παραμένει ταμπού, πρώτα πρέπει να κερδίσουμε την Τσεζένα, είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι μας».
Τιμωρημένος ο Πίρλο (12/0) και μόνο έτσι θα είχε την ευκαιρία να… ξεκουραστεί, επιστρέφει στη θέση του ο Μαρκίζιο (11/5) μετά τη δική του τιμωρία. Ο Κόντε θα κάνει 1-2 αλλαγές, στην άμυνα θα μείνει εκτός ο Μπονούτσι που είναι στο όριο καρτών, ο Ντε Τσέλιε θα ξεκινήσει βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας και στόπερ μετά από καιρό θα περάσει ο Κιελίνι. Ο Πατσιέντσα θα πάρει τη θέση του Πίρλο ενώ αλλάζει και η διάταξη, περνώντας ο Κόντε σε καθαρό 4-3-3 με τους Πέπε, Βούτσινιτς πιο κοντά στον Μάτρι στην επίθεση.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μπουφόν – Λιχτστάινερ, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Ντε Τσέλιε – Βιδάλ, Πατσιέντσα, Μαρκίζιο – Πέπε, Μάτρι, Βούτσινιτς.
ΤΣΕΖΕΝΑ: Δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα, πρόκριση και στο κύπελλο και η Τσεζένα ανεβαίνει. Δίκαιο το 2-0 επί της Τζένοα με τα γκολ του Μούτου στο 70’ και το 80’, η Τσεζένα άξιζε την επικράτηση παίζοντας με υπομονή και δικαιώθηκε στο τέλος. Στο κύπελλο την Τετάρτη ο Αριγκόνι έβαλε αρκετές ρεζέρβες κόντρα στη Γκούμπιο, η διαφορά δυναμικότητας ωστόσο ήταν εμφανής και επικράτησε εύκολα με 3-0. Ανοιξε το σκορ με πέναλτι ο Μπογκντάνι (11’) και συμπλήρωσαν την πρόκριση οι Μπεναλουάν (68’) και Καντρέβα (90’).
Δύσκολο σαφώς το παιχνίδι για την Τσεζένα, όμως δεν έχει και κάτι να χάσει κόντρα στη Γιουβέντους: «Ξέρουμε καλά τις δυσκολίες αυτού του αγώνα, ωστόσο για εμάς ίσως να είναι και εύκολο παιχνίδι. Από την άποψη ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Αν ηττηθούμε δεν τρέχει και τίποτα, όμως αν πάρουμε αποτέλεσμα τότε θα έχουμε κερδίσει πάρα πολλά. Θα πάμε εκεί για να κάνουμε το παιχνίδι μας απέναντι στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Αν κλειστούμε, τότε θα χάσουμε σίγουρα, πρέπει να ψάξουμε κι εμείς τις ευκαιρίες μας», είπε ο Ντανιέλε Αριγκόνι.
Τιμωρημένοι ο δεξιός μπακ-χαφ Τσεκαρέλι (7/0) και ο αναπληρωματικός πορτιέρε Ραβάλια (5/-8). Νοκ-άουτ ο εξτρέμ Μαρτίνες (6/0), ο χαφ/κάπτεν Κολούτσι (5/0) και ο δεξιός μπακ Κομότο (10/0), ενώ επιστρέφει μετά από τρία ματς ο ακραίος επιθετικός Γκετσάλ (9/0), με τον Αριγκόνι να τον προορίζει για τη θέση του Τσεκαρέλι στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Από εκεί και πέρα καμία διαφοροποίηση στην ενδεκάδα που κέρδισε την Τζένοα, με τους Μπογκντάνι και Μούτου δίδυμο στην επίθεση.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Αντονιόλι – Μπεναλουάν, Φον Μπέργκεν, Ροντρίγκες, Λάουρο – Γκετσάλ, Γκουάνα, Παρόλο, Μαρτίνιο – Μπογκντάνι, Μούτου.

ΚΙΕΒΟ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ
***Ο άσος της Κιέβο στο 2,40, το διπλό της Αταλάντα φτάνει στο 3,50.
***Προϊστορία: 4-5-0
ΚΙΕΒΟ: Δεν ασχολήθηκε… καν με το παιχνίδι στη Μίλαν, το παράτησε από τα αποδυτήρια και συνετρίβη με 4-0. Όλα τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και η Κιέβο δεν μπόρεσε να προσφέρει καν τον ανταγωνισμό στην αντίπαλο. Στην επανάληψη προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ για να μετριάσει τις εντυπώσεις, χωρίς αποτέλεσμα. «Το παιχνίδι μας πήγε στραβά από την αρχή και τα παρατήσαμε γρήγορα. Δεν ήταν η σωστή αντιμετώπιση βέβαια, αλλά και η Μίλαν έπιασε εξαιρετική απόδοση και ήταν αδύνατο να την παρακολουθήσουμε», είπε ο Μίμο Ντι Κάρλο.
Ο τεχνικός των «κλιβένσι» τόνισε ενόψει Αταλάντα: «Το δικό μας το πρωτάθλημα είναι περισσότερο σε παιχνίδια τύπου Αταλάντα και όχι τύπου Μίλαν. Εννοώ ότι μια ήττα με τη Μίλαν είναι μέσα στο πρόγραμμα, ενώ ήττες από την Αταλάντα πονάνε περισσότερο, γιατί αυτές οι ομάδες είναι οι ανταγωνίστριες μας. Εχουμε προετοιμαστεί καλά και περιμένουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, που τα έχει πάει εξαιρετικά ως τώρα. Όμως κι εμείς έχουμε τις πιθανότητές μας, παίζουμε στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη, παίζοντας με υπομονή».
Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον πολύτιμο χαφ Ριγκόνι (11/1), τέθηκε εκτός μάχης. Στην άμυνα κάπως καλύτερα τα νέα αφού είναι στην αποστολή ο βασικός στόπερ Μορέρο (9/0) μετά από 1,5 μήνα, ενώ αποθεραπεύθηκαν και οι Μαντέλι (6/0), Αντρεόλι (4/0), προσφέροντας λύσεις στον Ντι Κάρλο. Εκτός πλάνων παραμένουν πάγια ο επιτελικός χαφ Κρουσάδο (7/0) και ο δεξιός μπακ Σάρντο (5/0), ενώ τη θέση του Ριγκόνι στον άξονα αναμένεται να πάρει ο Περπαρίμ Χετεμάι. Δίδυμο στην επίθεση οι Πελισιέ και Τερεό.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Σορεντίνο – Φρέι, Τσέζαρ, Αντρεόλι, Γιόκιτς – Λουσιάνο, Χετεμάι, Μπράντλι – Σαμάρκο – Πελισιέ, Τερεό.
ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Αδικη πέρα για πέρα η ισοπαλία με τη Νάπολι (1-1), δεχόμενη την ισοφάριση στο 94’ και σίγουρα εκτός του χρόνου των καθυστερήσεων που είχαν υποδειχτεί. Ο Γκαμπιαντίνι έχασε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, η Νάπολι έβγαλε την τελευταία επίθεση και ισοφάρισε, αφήνοντας τους «μπεργκαμάσκι» στον τόπο. Αξιζε τη νίκη η Αταλάντα, είχε ευκαιρίες, δοκάρι, προηγήθηκε με τον Ντένις στην ώρα παιχνιδιού ενώ δεν κινδύνευσε καθόλου στη συνέχεια. Ολα αυτά όμως πήγαν περίπατο στην τελευταία φάση του ματς…
Στα δύο τελευταία ματς με Σιένα και Νάπολι η Αταλάντα έχασε τις νίκες στο φινάλε, δεχόμενη την ισοφάριση στο 87’ και το 94’ αντίστοιχα. Και ήταν φανερό πως ο Στέφανο Κολαντουόνο ακόμα δεν μπορεί να ξεχάσει αυτά τα παιχνίδια: «Με τη Σιένα ο αντίπαλος δικαιούνταν την ισοπαλία γιατί είχε παίξει καλά και μας πίεζε στο τέλος. Με τη Νάπολι όμως ήμασταν πολύ καλύτεροι, αξίζαμε τη νίκη και μετά το γκολ μας δεν μας έκαναν καθαρή ευκαιρία. Όμως δεν έχει νόημα να ξύνουμε κι άλλο τις πληγές μας, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η Κιέβο είναι ένα ακόμα τεστ που πρέπει να περάσουμε, είμαι αισιόδοξος ότι θα τα πάμε πολύ καλά».
Τιμωρημένος ο πολύτιμος εξτρέμ Σκελότο (12/1), δεν υπολογίζεται ως το τέλος της σεζόν ο βασικός στόπερ Καπέλι (11/0). Με τεχνική επιλογή έμειναν εκτός οι συνήθεις, ο χαφ Καζέρτα (1/0) και ο επιθετικός Αρντεμάνι (0/0), ενώ για πρώτη φορά φέτος μετά το σοβαρό του τραυματισμό εμφανίζεται στην αποστολή ο ταχύς εξτρέμ Φερέιρα Πίντο. Ο Μποναβεντούρα θα πάρει τη θέση του Σκελότο στην ενδεκάδα ενώ στα υπόλοιπα ο Κολαντουόνο δεν αλλάζει κάτι στην ενδεκάδα. Μοράλες στον ελεύθερο ρόλο, ο ασταμάτητος Ντένις μοναδικός προωθημένος.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Κονσίλι – Μασιέλο, Λουκίνι, Μανφρεντίνι, Πελούζο – Μποναβεντούρα, Τσιγκαρίνι, Καρμόνα, Παντοΐν – Μοράλες – Ντένις.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΣΙΕΝΑ
***Στο 2,50 ο άσος της Μπολόνια, το διπλό της Σιένα στο 3,40.
***Προϊστορία: 2-1-1
ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Δεν είναι κι άσχημος ο βαθμός που πήρε από την Κάλιαρι (1-1), αν και έχει παράπονα για το πέναλτι που υποδείχτηκε στο 81’, ανύπαρκτο, με το οποίο η γηπεδούχος ισοφάρισε. Φυσικά με το σκορ στο 0-0 δεν είχε δοθεί άλλο καθαρό υπέρ της Κάλιαρι και η συζήτηση αυτή δεν βγάζει πουθενά. Η Μπολόνια μετά από ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο πήρε τα πάνω της στην επανάληψη, έκανε φάσεις και προηγήθηκε με τον Ντι Βάιο, ο οποίος σκόραρε το πρώτο του γκολ σε καθαρή φάση (πλην πέναλτι δηλαδή) μετά από 18 αγώνες.
Για την καλύτερη δυνατή συγκέντρωση των παικτών ο Στέφανο Πιόλι αποφάσισε να «κλείσει» την ομάδα από την Παρασκευή στο ξενοδοχείο, περιμένοντας να βγάλει και τα ανάλογα αποτελέσματα στο γήπεδο: «Το μέτρο αυτό σε καμία περίπτωση δεν στρέφεται εναντίον των παικτών, ωστόσο πήραμε την απόφαση αυτή για να έρθουν πιο κοντά οι παίκτες. Το παιχνίδι με τη Σιένα είναι σημαντικό, πρέπει να το κερδίσουμε και να εκμεταλλευτούμε επιτέλους την έδρα μας. Χωρίς αποτελέσματα στην έδρα μας θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο».
Τιμωρημένος ο αναντικατάστατος Παναγιώτης Κονέ (12/0), πάγια έξω ο πολύτιμος χαφ Πέρες (9/0) και ο στόπερ Λορία (6/1). Δεν προέκυψε νέο πρόβλημα για τον Πιόλι, μόνο τεχνικής επιλογής οι υπόλοιποι παίκτες που αποκλείστηκαν, ενώ στην ενδεκάδα επιστρέφει ο Ντι Βάιο, που είχε μπει αλλαγή στην Κάλιαρι. Εξέτισε και ο δυνατός χαφ Μουντιγκάι και γυρίζει στο αρχικό σχήμα, ενώ στην άμυνα διεκδικούν μια θέση οι Αντονσον και Κερουμπίν, με φαβορί τον πρώτο. Ντιαμάντι και Ραμίρες σε ένα αρκετά επιθετικό σχήμα, θα υποστηρίζουν τον Ντι Βάιο μπροστά.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-2-1): Ζιλέ – Γκάρικς, Πορτανόβα, Αντονσον, Μορλέο – Πουλτσέτι, Μουντιγκάι, Καζαρίνι – Ραμίρες, Ντιαμάντι – Ντι Βάιο.
ΣΙΕΝΑ: «Πόνεσε» η ήττα από την Ιντερ (0-1) με γκολ στο 90’, σε ένα παιχνίδι χωρίς φάσεις και τυπικό για 0-0. Η Σιένα με έξυπνη τακτική δεν επέτρεψε σχεδόν τίποτα στην αντίπαλό της, ήταν σοβαρή στην άμυνα και η πρώτη σοβαρή φάση στα καρέ της ήταν ένα φάουλ της Ιντερ, που έβγαλε δύσκολα στο 85’ ο τερματοφύλακας Μπρκιτς. Το 0-0 έδειχνε εξασφαλισμένο αλλά στην εκπνοή και στη μοναδική της αμυντική απροσεξία, «τιμωρήθηκε», για το τελικό 0-1.
Η Σιένα μαζεύει καλά λόγια για τις εμφανίσεις της αλλά στα τελευταία παιχνίδια δεν τις έχει συνοδεύσει και με θετικά αποτελέσματα, αυτό ακριβώς θέλει να αλλάξει ο Σανίνο: «Τα καλά λόγια σίγουρα σε ευχαριστούν αλλά πρέπει να πάρουμε και αποτελέσματα. Στη Μπολόνια έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να πάρουμε βαθμούς. Είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι, προπονηθήκαμε πολύ καλά και περιμένω από τους δικούς μου να μπουν στο γήπεδο και να δείξουν ότι θέλουν τη νίκη και μόνο».
Τιμωρημένος ο βασικός μεσοεπιθετικός Μπριέντσα (12/0), πάγια έξω ο χαφ/αρχηγός Βεργκάσολα (8/0), ενώ δεν τα κατάφερε ο επιθετικός Ντέστρο (6/3) και θα χάσει δεύτερο ματς. Ο Σανίνο δεν αλλάζει πολλά πράγματα, απλά έχει το σύνηθες δίλημμα για τον παρτενέρ του Καλαϊό στην επίθεση, με τους Λαρόντο και Γκονζάλες να διεκδικούν τη θέση. Από εκεί και πέρα ο Αντζελο με τον Ρετζινάλντο διεκδικούν τη θέση που μένει κενή από την τιμωρία του Μπριέντσα στην αριστερή πτέρυγα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπρκιτς – Βιτιέλο, Ροσετίνι, Τέρτσι, Ντελ Γκρόσο – Μανίνι, Ντ’ Αγκοστίνο, Γκάτσι, Αντζελο – Καλαϊό, Λαρόντο.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΡΟΜΑ
***Πτωτικά ο άσος, στο 2,40 πλέον η ανώτατη τιμή της Φιορεντίνα. Το διπλό της Ρόμα στο 3,40.
***Προϊστορία: 32-30-11
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Κάπως «αυστηρό» το 2-0 με το οποίο έχασε στο Παλέρμο αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Η Φιορεντίνα τιμωρήθηκε σε κάθε λάθος της ενώ και πάλι έδειξε χαμηλά όρια στο σκοράρισμα και στην παραγωγή φάσεων. Πίσω στο σκορ από το 20’, ανέβασε την απόδοσή της στην επανάληψη και δικαιούνταν ένα γκολ, ενώ στο 69’ είχε δοκάρι με τον Νατάλι. Αμέσως μετά όμως (73’) μια εκτέλεση φάουλ της Παλέρμο κατέληξε στα δίχτυα και εκεί η Φιορεντίνα παράτησε την προσπάθεια.
Ο Ντέλιο Ρόσι λοιπόν ξεκίνησε με ένα βαθμό σε δύο παιχνίδια την θητεία του στη Φιορεντίνα και το ματς με τη Ρόμα αποκτά χαρακτήρα τελικού, στην προσπάθεια των «βιόλα» να βελτιώσουν τη θέση τους στη βαθμολογία: «Το παιχνίδι με τη Ρόμα σαφώς δεν κρίνει τίποτα, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα, ωστόσο πρέπει να παίξουμε με την επίγνωση ότι η βαθμολογία μας δεν είναι καλή. Ότι πρέπει να τη βελτιώσουμε με μία νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο άξιο σεβασμού. Πρέπει να τιμήσουμε τη φανέλα και να δώσουμε τα πάντα για τη νίκη».
Στη Φιορεντίνα πάντως υπάρχουν διαρκώς πολλά κρούσματα απειθαρχίας και νυχτοπερπήματα, το βράδυ της Τετάρτης οι Αλέσιο Τσέρτσι και Φλάβιο Λάτζαρι… συνελήφθησαν από άγρυπνα μάτια να το τσούζουν λίγο παραπάνω μέχρι αργά σε μπαρ της πόλης. Οι δύο τους εισέπραξαν ένα βαρύ πρόστιμο, με τον Ντέλιο Ρόσι να δηλώνει: «Δεν είμαι αστυνομικός αλλά οι κανόνες πρέπει να ακολουθούνται. Εχω μια αρχή, την πρώτη φορά θα είμαι ευγενικός, τη δεύτερη όμως όχι. Πληρωνόμαστε για να κάνουμε τη δουλειά μας και όχι να πηγαίνουμε σε γιορτές και να πίνουμε».
Ο Τσέρτσι (10/3) μετά τα ξενύχτια του χτύπησε κιόλας στην προπόνηση και τέθηκε νοκ-άουτ για 10 μέρες. Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Νατάλι (11/0). Πάγια έξω ο δεξιός μπακ Κασάνι (6/0) και ο μέσος Καριά (8/0), στην άμυνα τα προβλήματα για τον Ρόσι που θα βάλει στη θέση του Νατάλι τον 18χρονο Νάσταζιτς (5/0), ο οποίος προ δύο εβδομάδων στο ματς με τη Μίλαν τα είχε πάει εξαιρετικά. Επιστρέφει βασικός ο Βάργκας στην τριάδα του άξονα ενώ στην επίθεση γυρίζει μετά από δύο ματς ο ηγέτης Γιόβετιτς (10/5).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Μπόρουτς – Ντε Σιλβέστρι, Νάσταζιτς, Γκαμπερίνι, Πασκουάλ – Μπεχράμι, Μοντολίβο, Βάργκας – Λάτζαρι – Γιόβετιτς, Τζιλαρντίνο.
ΡΟΜΑ: Ανω κάτω έγινε η Ρόμα μετά την ήττα από την Ουντινέζε (2-0), σε ένα ματς που η εικόνα του «έδειχνε» το 0-0. Μετά το τέλος του ματς ο Οσβάλντο χτύπησε στα αποδυτήρια τον συμπαίκτη του Λαμέλα, επειδή δεν του είχε δώσει μια… πάσα όντας σε καλύτερη θέση για γκολ και η διοίκηση του επέβαλε βαρύ χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ και διακοπή 10 ημερών από τις υποχρεώσεις της ομάδας. Στα του ματς, μπορούσε το 0-0 η Ρόμα αλλά δέχτηκε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, από ισάριθμα αμυντικά λάθη.

Στη Ρόμα λοιπόν προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να φτιάξουν το κλίμα μετά τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής, με τον Λουίς Ενρίκε να εξηγεί την απόφασή του για τον Οσβάλντο: «Δεν είμαι δικτάτορας αλλά οι κανόνες πρέπει να είναι σεβαστοί από όλους. Είμαστε ομάδα και όχι μόνο άτομα. Ο Οσβάλντο είναι ο πιο παραγωγικός μας επιθετικός, έχει παίξει περισσότερο από όλους τους άλλους φέτος και πρώτος εγώ θα τον ήθελα να τον έχω στη Φλωρεντία. Όμως οι κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί και δεν θέλω να επαναληφθούν τέτοια γεγονότα».
Ο Ισπανός τεχνικός για το παιχνίδι στη Φιορεντίνα τόνισε: «Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι και να ξεχάσουμε τις συζητήσεις γύρω από τον έναν παίκτη ή τον άλλο παίκτη. Σημασία έχει η ομάδα και πρέπει να πάρω τις αποφάσεις μου. Η Φιορεντίνα προέρχεται από άσχημα αποτελέσματα και θέλει απέναντί μας να αντιδράσει. Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, σε μια έδρα όπου λίγες ομάδες τα καταφέρνουν».
Τιμωρημένος λοιπόν από τη διοίκηση ο Οσβάλντο (12/5). Νοκ-άουτ οι στόπερ Μπουρντίσο (10/1), Κιάερ (6/0), ο δεξιός μπακ Ρόζι (6/0), ο χαφ Πιζάρο (7/0) και ο φορ Μπορίνι (7/1). Μόνο ο Τότι (6/0) επιστρέφει και λογικά θα ξεκινήσει βασικός, στη θέση του Οσβάλντο, ενώ στην άμυνα ο Ζουάν θα πάρει τη θέση του Κιάερ. Συνεχίζει τα… πειράματα ο Ενρίκε με τον Περότα σε θέση δεξιού μπακ, αριστερά τουλάχιστον επιστρέφει ο Χοσέ Ανχελ, αντί του Ταντέι. Λαμέλα και Μπόγιαν αναμένεται να πλαισιώσουν τον Τότι μπροστά.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Στεκέλενμπουργκ – Περότα, Χάιντσε, Ζουάν, Χοσέ Ανχελ – Ντε Ρόσι, Γκάγκο, Πιάνιτς – Λαμέλα, Τότι, Μπόγιαν.

ΠΑΡΜΑ – ΠΑΛΕΡΜΟ
***Στο 2,15 η νίκη της Πάρμα, το διπλό της Παλέρμο ανοδικά στο 4,20.
***Προϊστορία: 7-6-5
ΠΑΡΜΑ: Αψυχολόγητη τελείως η Πάρμα, μετά από τη μεγάλη νίκη με την Ουντινέζε έχασε δύο παιχνίδια στη σειρά, 2-1 από τη Νοβάρα με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και 2-0, εντός έδρας από τη Βερόνα της Serie B και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του κυπέλλου. Ο Κολόμπα παρέταξε ως επί το πλείστον ρεζέρβες στο κύπελλο και το πλήρωσε ακριβά, αφού εμφάνισε μια ομάδα ασύνδετη, επιεικώς απαράδεκτη. Αναπτύχθηκαν σενάρια για απόλυση του προπονητή, αλλά μετά από μια συνάντηση με τον πρόεδρο Γκιράρντι ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.
Ο τεχνικός των «παρμένσι» εμφανίστηκε ανήσυχος ενόψει του αγώνα με την Παλέρμο: «Θέλουμε να ξεχάσουμε τα δύο τελευταία παιχνίδια και να θυμηθούμε αυτό με την Ουντινέζε. Φυσικά πιστεύω ότι η ομάδα έχει αποκτήσει την ταυτότητά της, παίζει με σκοπό τη νίκη και όχι να καταστρέψει, ωστόσο μας λείπουν ακόμα αρκετά πράγματα. Η Παλέρμο θέλει από τη σειρά της ένα θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας και θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, πρέπει να παίξουμε στο όριο για να κερδίσουμε».
Νοκ-άουτ πάγια ο αριστερός χαφ Μοντέστο (10/1), επιστρέφουν στην αποστολή ο αρ. μπακ Γκόμπι (9/0) και ο επιθετικός Φλόκαρι (7/0). Ο Κολόμπα δύσκολα θα ρισκάρει πάνω τους από το ξεκίνημα, με τον Πελέ στην επίθεση και τον Ρουμπίν στο αριστερό άκρο της άμυνας. Κατά τα λοιπά δεν αλλάζουν πολλά, ο Κολόμπα αναμένεται πάνω κάτω να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα, όπως και το προηγούμενο Σάββατο στη Νοβάρα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Μιράντε – Τζακάρντο, Παλέτα, Λουκαρέλι, Ρουμπίν – Μπιαμπιανί, Γκαλόπα, Μορόνε, Βαλιάνι – Τζοβίνκο – Πελέ.
ΠΑΛΕΡΜΟ: 6/6 στην έδρα της μετά το 2-0 επί της Φιορεντίνα και συνεχίζει πιστά τη… συμπεριφορά της. Το απόλυτο σε νίκες στο Παλέρμο, εκτός έδρας δεν έχει πετύχει καν γκολ σε έξι αγώνες. Κόντρα στη Φιορεντίνα το 2-0 είναι μάλλον υπερβολικό, με την Παλέρμο να αντέχει στην πίεση των «βιόλα» στο δεύτερο ημίχρονο, κόντρα στη ροή ο Ιλιτσιτς με απευθείας φάουλ στο 73’ πέτυχε το γκολ-ασφάλεια. «Δεν ανησύχησα σε καμία στιγμή του αγώνα, ήμουν σίγουρος για την ομάδα μου και για τη νίκη», είπε ο Ντέβις Μάντζα.
Εκτός έδρας δεν έχει σκοράρει ακόμα λοιπόν και γίνεται οξύτερο το πρόβλημα με την απουσία του Ερνάντες (9/3) και αυτή του Μίκολι (10/4), που τραυματίστηκε με τη Φιορεντίνα. Είναι εκτός πλάνων και ο Ισραηλινός διεθνής μεσοεπιθετικός Ζάχαβι (10/2), καθώς και ο αριστερός μπακ Μαντοβάνι (3/0), ενώ στα της ενδεκάδας ο Πινίγια είναι ο μοναδικός καθαρός επιθετικός που έχει στη διάθεσή του ο Μάντζα. Και αυτός πάντως προέρχεται από τραυματισμό και δεν είναι στα καλύτερά του. Βασικός αναμένεται να ξεκινήσει και ο 20χρονος Ουρουγουανός χαφ Λόρες Βαρέλα, ενώ κάτω από τα δοκάρια και πάλι ο Μπενούσι, στον πάγκο ο Τζόρβας.
Ο Ντέβις Μάντζα δεν ανησυχεί από τις απουσίες στην επίθεση και τόνισε: «Δεν ψάχνω για άλλοθι, ποτέ δεν το έκανα. Δεν ανησυχώ, όπως και να έχει το παιχνίδι θα το ξεκινήσουμε με έντεκα παίκτες. Ο Πινίγια είναι ο μόνος σίγουρος, θα παίξουν και άλλοι δέκα. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και έχω θετικό προαίσθημα για το παιχνίδι στην Πάρμα. Η αντίπαλός μας προέρχεται από δύο ήττες και σίγουρα θα θέλει να αντιδράσει, αλλά κι εμείς έχουμε κίνητρο, να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα μακριά από την έδρα μας».
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-2-1): Μπενούσι – Πιζάνο, Σιλβέστρε, Μιλιάτσιο, Μπαλτζαρέτι – Ακουα, Μπατσίνοβιτς, Μπαρέτο – Ιλιτσιτς, Λόρες Βαρέλα – Πινίγια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.