Με την απουσία του διαχειριστή σήμερα και στη σκιά της νίκης πρόκρισης του μεγάλου Πάοκ.

Απουσιάζει σήμερα ο Gatos λόγο της εργασίας του και τα καθήκοντα του τα εκτελώ εγώ σήμερα.
Οι προτάσεις του Gatou βρίσκονται στην δική μου στήλη.
Πιστευω να είμαι αξιος αντικαταστάτης του διαχειριστή για σήμερα.



ΣΤΟΟΥΚ – ΝΤ. ΚΙΕΒΟΥ

*** Γύρω από το 2,30 η ανώτερη τιμή του άσου. Το διπλό φτάνει το 3,20.

*** Στο 27.740 θέσεων «Μπριτάνια» του Στόουκ.

*** Διαιτητής: Φλόριαν Μέγερ (Γερμανία).

ΣΤΟΟΥΚ (Νο. 95): Επέστρεψε στις νίκες το Σάββατο, επικρατώντας με 3-1 της Μπλάκμπερν και έκοψε το κακό σερί που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα. Εμφανώς κουρασμένη από την πρωτόγνωρη προσπάθεια που κάνει στο Γιουρόπα Λιγκ, χρειαζόταν οπωσδήποτε ανάσες και τις βρήκε τόσο από τη διακοπή πριν από δύο εβδομάδες, αλλά και στη μία εβδομάδα (την προηγούμενη) που πέρασε χωρίς παιχνίδι. Δίκαιη νικήτρια το Σάββατο, μακράν η καλύτερη ομάδα από την Μπλάκμπερν, απειλήθηκε ελάχιστα, απείλησε λίγο, αλλά όπως συνήθως ήταν αποτελεσματική.

Στην κορυφή του 5ου ομίλου στο Γιουρόπα, με ισοπαλία εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκριση, ενώ φυσικά δεν θα έλεγε όχι και στην πρωτιά... «Το γκρουπ ήταν πάρα πολύ δύσκολο, με τρεις ομάδες που έχουν πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία. Εάν τα καταφέρουμε και πάρουμε το τρίποντο θα προκριθούμε, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Αυτό σημαίνει ότι είναι σαν τελικός κυπέλλου. Θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για την ομάδα μας», είπε ο Πούλις.

Επιστρέφει στην Ευρώπη ο χρήσιμος φορ Ζερόμ, ο οποίος ήταν τιμωρημένος για το παιχνίδι στο Ισραήλ. Εξαιρετικά αμφίβολος ο πολύ χρήσιμος μπακ Γουίλκινσον. Από κει και πέρα δεν υπάρχουν άλλα σημαντικά προβλήματα από τραυματισμούς ή τιμωρίες. Πάντα υπάρχουν κάποιες αλλαγές φρεσκαρίσματος από τον Πούλις.


ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπέγκοβιτς - Χουτ, Σόουκρος, Απσον, Γουίλσον - Πέναντ, Γουίλκινσον, Παλάσιος, Σότον - Ζερόμ, Τζόουνς.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Νο. 29): Δεν κατόρθωσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Τουρκία, ώστε να διατηρήσει το πάνω χέρι έναντι της Μπεσίκτας στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Η ήττα με 1-0 στο «Ινονού» έφερε με την πλάτη στον τοίχο θέση τη Ντιναμό, η οποία άργησε να θυμηθεί το καλό της πρόσωπο και παρά την πίεση που άσκησε στα τελευταία λεπτά δεν μπόρεσε να σώσει στην ισοφάριση.
Πρωτοπόρος στην ουκρανική λίγκα με ένα βαθμό μπροστά από τη Σαχτάρ, το Σάββατο συνέχισε με νίκη (1-0) στην έδρα της Ομπολόν στο μίνι τοπικό ντέρμπι του Κιέβου. Το τυχερό γκολ του Γιαρμολένκο (19’) έκρινε το παιχνίδι, αρκέστηκε σε μια επαγγελματική εμφάνιση και γενικά δεν άρεσε με την απόδοσή της. Ο Σεμίν χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα, χωρίς βέβαια από την άλλη να κρύβει τον προβληματισμό του για την εικόνα της ομάδας: «Δεν παρουσιάσαμε όσα θέλαμε να παρουσιάσουμε, είχαμε πολλά νεκρά διαστήματα».
Μετά τον σαββατιάτικο αγώνα ο πολύπειρος κόουτς είχε ρωτηθεί για το αν θα υπάρξουν αλλαγές κόντρα στη Στόουκ και τότε είχε απαντήσει πως «μέχρι τότε έχουμε τρεις μέρες προπονήσεων, θα δούμε ποιοι αξίζουν να παίξουν». «Αλλο το πρωτάθλημα, άλλο το Γιουρόπα Λιγκ», τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Σεμίν και αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο στιλ παιχνιδιού της αντιπάλου: «Χωρίς καμία αμφιβολία, θα έχουμε δύσκολο έργο. Δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιμετωπίζεις μια ομάδα με τόσο καλή φυσική κατάσταση, όπως η Στόουκ».
Under τα 9/10 τελευταία ματς της στο Γιουρόπα Λιγκ.
Τιμωρημένος λόγω καρτών ο αξιόλογος χαφ Γκαρμάς. Εκτός δράσης βρίσκεται περισσότερο από ένα μήνα ο βασικός μπακ Ποπόφ, σε στάδια αποθεραπείας ακόμα ο εναλλακτικός μπακ Μίχαλικ. Θέμα προέκυψε με τον νεαρό μεσοεπιθετικό Ντουντού, ο 19χρονος ταλαντούχος Βραζιλιάνος σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας του βρίσκεται την πατρίδα του και θεωρείται άγνωστο αν θα γυρίσει στην Ουκρανία.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Σοφκόφσκι – Χούσεφ, Μπετάο, Αλμέιδα, Γιουσούφ – Αλίεφ, Βουκόγιεβιτς, Νινκόβιτς – Σεφτσένκο, Μιλέφσκι, Γιαρμολένκο (Μπράουν).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

*** Στο 3,65 κατά μέσο ο άσος, σε κάθετη πτώση το διπλό, δεν υπερβαίνει πλέον το 2,00

*** Στο 14.700 θέσεων «Μπλούμφιλντ Στέντιουμ» του Τελ Αβίβ. Φανατισμένο αναμένεται το κλίμα. Ισραήλ και Τουρκία έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους επαφές μετά την αιματηρή επίθεση του Ισραήλ σε τουρκικό πλοίο. Οι δύο χώρες βρέθηκαν στα πρόθυρα του πολέμου. Στον πρώτο αγώνα στην Πόλη το γήπεδο της Μπεσίκτας «έβραζε», ενώ υπήρχε η σκέψη ακόμη και για μεταφορά της έδρας σε ουδέτερο έδαφος. Τελικά το ματς έγινε κανονικά με την αποστολή της Μακάμπι να βιώνει κλίμα τρομοκρατίας. Χαρακτηριστικό ήταν ότι δεν βγήκε καθόλου από το ξενοδοχείο, ενώ προσέλαβε και ειδική φρουρά, πλην των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που έλαβαν οι τουρκικές αρχές φοβούμενες επίθεση.

*** Η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν έχει κερδίσει ποτέ ομάδα από την Τουρκία (0-2-3)

*** Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε 12 σερί ευρωπαϊκά ματς αήττητη (8-4-0) στην έδρα της μέχρι την ήττα από τη Στόουκ

*** Διαιτητής: Σερτζ Γκουμιένι (Βέλγιο)

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Νο. 186): Εχοντας καταγράψει την τελευταία της νίκη στις 23/10 έβλεπε το ντέρμπι με τη Χάποελ Τελ Αβίβ ως μία ευκαιρία για να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της. Η εντός έδρας αποτυχία όμως με 3-1 έριξε κι άλλο αλάτι στην πληγή, που έχει ανοίξει τον τελευταίο μήνα. Μετρά μόνο ήττες μέσα στον Νοέμβριο, τρεις για το πρωτάθλημα και μία για το Γιουρόπα Λιγκ από τη Στόουκ.

«Θέλουμε να συγκαταλεγόμαστε στις κορυφαίες ομάδες. Δεν είπαμε ότι πάμε για τον τίτλο. Απλά πρέπει να βρούμε ξανά τη φόρμα μας. Περνάμε δύσκολες στιγμές, τις οποίες οφείλουμε να ξεπεράσουμε», ήταν το σχόλιο του Μότι Ιβανίρ, βλέποντας την ομάδα του να κατρακυλά στην 7η θέση της βαθμολογίας με έναν βαθμό λιγότερο από την Χάποελ Ακρε, από την οποία ηττήθηκε 3-0 στις 19/11! «Προφανώς θα θέλαμε να αντιμετωπίσουμε τη Μπεσίκτας προερχόμενοι από ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Εάν παίξουμε καλά όμως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ισως αυτό το παιχνίδι να αποτελέσει το turningpointτης σεζόν και να μας βοηθήσει ενόψει του αγώνα με την Χάποελ Χάιφα», σχολίασε ο Ιβανίρ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Μπεσίκτας.

Η Ευρώπη ουσιαστικά έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα αν και μαθηματικά, υπάρχουν κάποιες λιγοστές ελπίδες πρόκρισης, στο ενδεχόμενο που κερδίσει την Μπεσίκτας και παράλληλα η Ντιναμό Κιέβου δεν επικρατήσει της Στόουκ. Αλλά και πάλι, την τελευταία αγωνιστική επισκέπτεται την Ουκρανία, επομένως το έργο της θεωρείται από δύσκολο έως απίθανο. Ουσιαστικά θα παίξει για το γόητρό της, το οποίο κόντρα σε τουρκική ομάδα, πιθανότατα αποτελεί μεγαλύτερο κίνητρο, από οτιδήποτε άλλο.

Στερείται τον τιμωρημένο αριστερό μπακ Ζιβ, τον τραυματία αριστερό μέσο Νταχάν και τον επιθετικό Ιτζάκι. Ο τελευταίος έμεινε εκτός για προσωπικούς λόγους. Οι πρώτοι δύο είναι βασικοί.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Λεβί – Σαμπάν, Παβίσεβιτς, Νιβάλντο, Βέρεντ – Κολάουτι, Γεϊνί, Λογκάσι, Μεντουνγιανίν – Ατάρ, Κονατέ

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Νο. 56): Με την εντός έδρας νίκη επί της Ντιναμό Κιέβου (1-0) πέρασε σε πλεονεκτική θέση και πλέον κρατά την τύχη στα χέρια της. Σε αντίθεση με τα δυο προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια, έδειξε πιο αποφασιστική και δικαιώθηκε με το γκολ του στόπερ Κορκμάζ (68’), έστω κι αν αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά, όπου δέχτηκε μεγάλη πίεση.

Μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες ακολούθησε το ντέρμπι με τη Γαλατά (0-0), ενώ την Κυριακή πήρε σπουδαίο διπλό κόντρα στην Τραμπζόν (1-0). Το εύστοχο πέναλτι του Κουαρέσμα (78’) έκρινε το ματς, το οποίο σε γενικές γραμμές έμοιαζε ισορροπημένο, με την Μπεσίκτας πάντως να είναι καλύτερη στα σημεία και να εξαργυρώνει την εμφάνισή της με τρεις βαθμούς.

«Το παιχνίδι όδευε προς ισοπαλία αλλά αν ήταν να κερδίσει κάποια ομάδα, θα ήμασταν εμείς. Παίξαμε κοντρολαρισμένα, από τη στιγμή που πήραμε τον έλεγχο βρήκαμε ευκαιρίες για γκολ», δήλωσε περιχαρής ο Καρβαλιάλ, ο οποίος αναφέρθηκε και στα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τα οικονομικά του κλαμπ: «Εχουμε εμπιστοσύνη στη διοίκηση, πιστεύουμε ότι θα τα βγάλουμε πέρα».

Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες θα διεξαχθεί ο αγώνας με την Μακάμπι λόγω των τεταμένων σχέσεων που υπάρχουν ανάμεσα στις δυο χώρες. Η τουρκική ομάδα έφτασε στο Τελ Αβίβ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, δεν σημειώθηκε πάντως το παραμικρό κατά την άφιξη της αποστολής στο αεροδρόμιο. Την ίδια ενδεκάδα με αυτήν που παρέταξε την Κυριακή στο πρωτάθλημα αναμένεται να χρησιμοποιήσει κι απόψε ο Καρβαλιάλ, γεμίζοντας το κέντρο με αρκετούς παίκτες και αφήνοντας τον Κουαρέσμα σε ελεύθερο ρόλο. «Ξέρουμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, σεβόμαστε τον αντίπαλό μας. Αν και η ισοπαλία δεν θα είναι άσχημο αποτέλεσμα, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη νίκη», είπε στη χθεσινή συνέντευξη ο Πορτογάλος τεχνικός.

Τραυματίας είναι ο σημαντικός χαφ Σιμάο, που θα απουσιάσει το επόμενο διάστημα. Εκτός παραμένει επίσης ο ενίοτε βασικός χαφ Ουϊσάλ, ανέτοιμος κρίθηκε και ο έμπειρος χαφ Αουρέλιο. Από την άλλη, αποθεραπεύτηκε ο χαφ Καβλάκ, σε φουλρ ρυθμούς ο ακραίος μπακ/χαφ Νταγ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1):
Γκιονέν – Χίλμπερτ, Σίβοκ, Κορκμάζ, Κοϊμπασί – Νταγ, Τοραμάν, Ερνστ, Φερνάντες – Κουαρέσμα – Αλμέιδα. 


ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤ.
***Ελάχιστα μεγαλύτερος από 1,15 ο άσος, 15,30 στο διπλό.
***Στο 40.000 θέσεων «Σαν Μαμές» του Μπιλμπάο.
***Διαιτητής: Χάνες Κάασικ (Εσθονία0.
ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Νο. 64): Το έχει η μοίρα της φαίνεται να την παθαίνει από νεοφώτιστες κι έτσι η Γρανάδα την Κυριακή στο «Σαν Μαμές» της έσπασε με το 1-0 το αήττητο έντεκα παιχνιδιών σε όλες τις διοργανώσεις (οκτώ στο πρωτάθλημα και τριών στην Ευρώπη). Νωρίτερα μέσα στη σεζόν οι Βάσκοι δεν μπόρεσαν να νικήσουν εντός έδρας τη Βαγιεκάνο και ηττήθηκαν από την Μπέτις, άπασες στη Σεγούντα πέρυσι.
Το προσπάθησαν πάντως κόντρα στους παρατεταγμένους αμυντικά Ανδαλουσιάνους, είχαν την κατοχή της μπάλας και 18 προσπάθειες για γκολ, έκαναν τις πρώτες φάσεις νωρίς στο ματς, αλλά την πάτησαν από κεφαλιά σε κόρνερ στο 31’. Επέμειναν στη συνέχεια, αλλά ήταν γενικώς μέτριοι σε απόδοση και πότε ο Ρομπέρτο, πότε η αστοχία τους δεν τους επέτρεψε στις λίγες πραγματικά καλές φάσεις που δημιούργησαν να πάρουν έστω το «Χ», κι ενώ κινδύνευσαν σοβαρά σε δύο φάσεις με δεύτερο τέρμα.
«Είχαμε την μπάλα στα πόδια μας, αλλά μας έλειψε η δημιουργικότητα, η φαντασία και το βάθος στην επίθεση», παραδέχτηκε ο Μαρσέλο Μπιέλσα που βλέπει πάντως την ομάδα του να έχει πάρει τα πάνω της ύστερα από ένα ξεκίνημα γεμάτο ερωτηματικά. Πέρα από την Πριμέρα όπου έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τη μέση της βαθμολογίας και στοχεύει ακόμη πιο ψηλά, καλά είναι τα νέα και στο Γιουρόπα, όπου την πρόκριση στους «32» την έχει εξασφαλίσει και πλέον στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια παίζει την πρωτιά.
«Είναι ζωτικής σημασίας η νίκη διότι το μέλλον στη διοργάνωση περνάει από το αν θα βγεις πρώτος στον όμιλο κι εμείς θέλουμε να πάρουμε αυτή τη θέση. Κι αν τη θέλουμε θα είναι δική μας. Απέναντι μας είναι μια ομάδα προετοιμασμένη να επιτεθεί, να δημιουργήσει καλό ποδόσφαιρο», σημείωσε ο Αργεντινός τεχνικός που ρωτήθηκε και για το plan B που πρέπει να έχει η ομάδα του για παιχνίδια που κλείνονται οι αντίπαλοι. «Δεν χρειάζεται plan B για να είσαι αποτελεσματικός, πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση. Άλλες φορές που κυριαρχήσαμε λιγότερο στο ματς και κάναμε λιγότερες ευκαιρίες απ’ ότι με τη Γρανάδα νικήσαμε. Μπορείς να δουλέψεις στην τελειοποίηση φάσεων, αλλά η αποτελεσματικότητα είναι έμφυτη», απάντησε ο «τρελός».
Αγωνιστικά για τους «ροχιμπλάνκος» ερωτηματικό είναι αν τελικά θα «κοπεί» ο βασικός, διεθνής δεξιός μπακ με τη «θανατηφόρα» σέντρα Ιραόλα καθώς είχε μυϊκές ενοχλήσεις. Ο αντικαταστάτης του, ο πασπαρτού Ντε Μάρκος είχε κι αυτός το ίδιο πρόβλημα, αλλά είναι σε καλύτερη κατάσταση. Η τρίτη επιλογή για δεξί μπακ είναι ο στόπερ Σαν Χοσέ. Κερδίζει θέση ως ο «εγκέφαλος» μπροστά από την άμυνα στην αρχική ενδεκάδα ο Ινιγο Πέρεθ που είχε παίξει σούπερ στη νίκη επί της Σεβίλλης. Μακροχρόνια απών ο βασικός μέσος Γουρπέγι. Στο όριο των καρτών –κι ενώ ακολουθεί το ταξίδι στο Παρίσι όπου μπορεί να κρίνεται η πρωτιά του γκρουπ- είναι οι βασικότατοι Χάβι Μαρτίνεθ, Μουνιαΐν, Αντερ Ερέρα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ιραϊθόθ – Ντε Μάρκος (Σαν Χοσέ), Χάβι Μαρτίνεθ, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτσε – Αντερ Ερέρα, Ινιγο Πέρεθ, Ιτουράσπε – Σουσαέτα, Γιορέντε, Μουνιαΐν.

ΣΛΟΒΑΝ (Νο. 169):
Το Σάββατο έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή του χειμώνα στην Corgon Liga και επικράτησε εντός έδρας με 2-0 της Ρουζόμπεροκ, κρατώντας τη διαφορά από την κορυφή στον ένα βαθμό. Δύσκολο πολύ φέτος το πρωτάθλημα, με έξι ομάδες να ερίζουν για τον τίτλο, τη στιγμή που πέρσι είχε κάνει περίπατο παίρνοντας την πρώτη θέση με επτά βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και 14 από τον τρίτο.

Under τα έξι από τα οκτώ φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια της Σλόβαν, στα οποία παράλληλα έχουν σημειωθεί και 6/8 no goal, με τους Σλοβάκους να δείχνουν εξαιρετική δυσκολία στη δημιουργία φάσεων και στα γκολ.

Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Βάις έχει καταλαγιάσει, αρκετοί συνεχίζουν να πιστεύουν πως δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά σε εθνική Σλοβακίας και την ομάδα, όμως κάνουν υπομονή για να γίνει το ταμείο στο τέλος της χρονιάς. Στο Γιουρόπα ο μεγάλος αποκλεισμός της Ρόμα δεν είχε συνέχεια στους ομίλους, το μόνο που έχει να επιδείξει είναι το 0-0 με την Παρί εντός έδρας, μαζί με την ΑΕΚ Λάρνακας έχουν τη χειρότερη επίθεση στους ομίλους με μόλις ένα γκολ.

Ο έμπειρος προπονητής προσπάθησε να… πείσει τους πάντες πως υπάρχει ακόμα κίνητρο στους Σλοβάκους, όμως δεν είναι σίγουρο αν τα κατάφερε. «Το κίνητρό μας είναι πως δεν θέλουμε να χάσουμε, θέλουμε να κερδίσουμε μια καλή ομάδα με έναν φοβερό προπονητή, όπως είναι ο Μπιέλσα. Η Μπιλμπάο είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου και μπορεί να μην έχουμε πολλές φιλοδοξίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα κατέβουμε για την ήττα».

Μάλλον δεν θα ρισκάρει να αγωνιστεί ο έμπειρος στόπερ Χαντ, χωρίς άλλα προβλήματα.

ΣΑΛΚΕ – ΣΤΕΑΟΥΑ
*** Στο 1,30 άσος, στο 4,80 το Χ, στο 9,05 το διπλό

***
10ος όμιλος
*** Από τα 44 φετινά γκολ της σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, η Σάλκε έχει πετύχει τα 30 στο δεύτερο ημίχρονο.

*** Τρεις φορές δεν έχει σκοράρει φέτος στην Ευρώπη η Σάλκε, αλλά τα έξι από τα εφτά τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά της είναι over.

*** Στο 61.627 θέσεων «Φέλτινς Αρένα» του Γκελζενκίρχεν

*** Διαιτητής: Ματέου Λαχόθ (Ισπανία)

ΣΑΛΚΕ (Νο. 26): «Το πρώτο ημίχρονο μου θύμισε αγώνα ενήλικης ομάδας απέναντι σε… σχολική». Δεν χρειάζονται πολλά περισσότερα από το σχόλιο του Χουμπ Στέφενς για να αποδοθεί η εικόνα της στο γειτονικό ντέρμπι του Σαββάτου με την Ντόρτμουντ. Με τρεις μόνο τελικές προσπάθειες (έναντι 16 της αντιπάλου) και μόλις μία ευκαιρία, οι φιλοξενούμενοι συμβιβάστηκαν από νωρίς με το ρόλο κομπάρσου στο «Βεστφάλεν» και στο τέλος το 2-0 έμοιαζε κολακευτικό βάσει της απόδοσής τους.

«
Για να επιβιώσει κανείς εδώ, πρέπει πρωτίστως να παίξει ομαδικά και να έχει περισσότερους από τρεις-τέσσερις παίκτες σε καλή ημέρα. Ελπίζω ότι οι νέοι παίκτες μας πήραν ένα καλό μάθημα», συμπλήρωσε ο Ολλανδός, ο οποίος υπέστη τη δεύτερη μόλις ήττα του σε 11 παιχνίδια στον πάγκο των «μπλε» για όλες τις διοργανώσεις. Βέβαια, μόνο επιτυχία δεν μπορεί να θεωρηθεί το εντός έδρας 0-0 με την ΑΕΚ Λάρνακας στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς, στο οποίο η ομάδα του «φλέρταρε» ακόμα και με ήττα. Απέτυχε λόγω αυτού να «κλειδώσει» την πρόκριση στους «32», αλλά θα το κάνει σήμερα ακόμα και σε περίπτωση λευκής (μόνο) ισοπαλίας απέναντι στη Στεάουα.

«
Είδαμε και αναλύσαμε τα λάθη μας, είμαστε καλά προετοιμασμένοι και θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, σκορπώντας χαμόγελα στην εξέδρα. Οπως είδαμε και με την ΑΕΚ Λάρνακας τίποτα δεν είναι εύκολο αν δεν προσπαθήσεις πολύ. Η Στεάουα είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, που αμύνεται εξαιρετικά και προσπαθεί να βγει γρήγορα στην κόντρα. Είναι απαραίτητο να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό και να αξιοποιήσουμε τα δικά μας όπλα», είπε ο Στέφενς, που δεν έμεινε ικανοποιημένος ούτε από το τελευταίο εντός έδρας ματς πρωταθλήματος, παρά τη νίκη επί της Νυρεμβέργης με 4-0 (οι φιλοξενούμενοι είχαν κατοχή και η ομάδα του σκόραρε μόνο στην κόντρα).

Το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Γιουρόπα Λιγκ δήλωσε ότι θέλει (επιτέλους…) να πετύχει Ραούλ, ο οποίος θα έχει τον Γενάρη τις καθοριστικές συζητήσεις για την επέκταση ή όχι του συμβολαίου του.

Εκτός μάχης παραμένουν οι πολύτιμοι Φαρφάν (εξτρέμ) και Χέβεντες (αμυντικός), ενώ μακροχρόνια τραυματίες είναι ο βασικός γκολκίπερ Φέρμαν και ο αναπληρωματικός χαφ Κλούγκε.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ούνερσταλ – Ουτσίντα, Παπαδόπουλος, Μάτιπ, Φουκς – Τζόουνς, Χόλτμπι – Μπαουμγιόχαν, Ραούλ, Ντράξλερ - Χούντελααρ.

ΣΤΕΑΟΥΑ (Νο. 77):
Μπήκε και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης με το 4-2 επί της Μακάμπι Χάιφα, θέλει όμως τουλάχιστον την ισοπαλία στο Γκελζενκίρχεν για να ελπίζει στην τελευταία αγωνιστική και φυσικά να μην κερδίσουν οι Ισραηλινοί στην Κύπρο την ΑΕΚ Λάρνακας. Το συγκρότημα του Ιλιε Σταν κατάφερε έτσι να καλύψει κατά κάποιο τρόπο τη ντροπιαστική ήττα με 5-0 του πρώτου αγώνα, με τα γκολ των Τάτου (13’), Φλόριν Κοστέα (28’) και Τάνασε (64’, 84’), παρά το γεγονός ότι έπαιζε από το 61’ με δέκα παίκτες.
Στο πρωτάθλημα η Στεάουα έχει χάσει αρκετό έδαφος και βρίσκεται στο -11 από την πρωτοπόρο Ντιναμό Βουκουρεστίου, την οποία και αντιμετωπίζει την προσεχή Δευτέρα στο μεγάλο ντέρμπι. Στο τελευταίο πρωταθλήματος το Σάββατο (26/11) επικράτησε δύσκολα της αδύναμης Μπρασόβ με 1-0, το γκολ ο Ρουσέσκου στο 44’ με ανύπαρκτο πέναλτι, το οποίο παραδέχτηκε μέχρι και ο τεχνικός Ιλιε Σταν.
Το κλίμα στη Στεάουα δεν είναι και το καλύτερο, λόγω της κακής πορείας στο πρωτάθλημα και φυσικά την προσεχή Δευτέρα στο ντέρμπι με την Ντιναμό παίζει τις τελευταίες της ελπίδες για να επιστρέψει στη διεκδίκησή του. Και δημοσιεύματα του ρουμάνικου Τύπου ανέφεραν πως οι παίκτες δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων με τον προπονητή Ιλιε Σταν, για τον οποίο το ντέρμπι με τη Ντιναμό θα κρίνει τα πάντα για την τύχη του.
Στα του Γιουρόπα Λιγκ, οι ελπίδες της Στεάουα είναι περιορισμένες, θα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα απόψε στη Γερμανία για να έχει κάτι να περιμένει στο τελευταίο ματς με την ΑΕΚ Λάρνακας: «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι με τη Σάλκε και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είμαστε σε δύσκολη θέση, όμως μπορούμε να ελπίζουμε για ένα καλό αποτέλεσμα», είπε ο κεντρικός αμυντικός Γκεόργκε Γκάλαμαζ.
Στο αγωνιστικό σκέλος, τιμωρημένος ο επιθετικός Φλόριν Κοστέα, ενώ είναι εκτός πλάνων οι τραυματίες, ο πολύτιμος επιθετικός Λεάντρο Τάτου, ο δεξιός μπακ Ματέι, ο στόπερ Γκάρντος και ο επιθετικός Ράντουτ, Σημαντικές πάντως οι επιστροφές, γυρίζουν διαθέσιμοι οι μέσοι Πρεπελίτα, Ναστάζιε, ο στόπερ Ζεράλντο Αλβες και ο διεθνής χαφ Τάνασε. Τιμωρημένος και στην εξέδρα θα είναι ο τεχνικός Ιλιε Σταν, λόγω της αποβολής του στο ματς με τη Μακάμπι
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ταταρουσάνου – Μαρτίνοβιτς, Γκαλαμάζ, Ιλιεφ, Λατοβλέβιτσι – Πρεπελίτα, Μπουρτσεάνου, Μπραντάν, Τάνασε – Μ. Κοστέα, Ρουσέσκου.


ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ
** Στο 3,10+ και με ανοδικές τάσεις ο άσος, δέχεται πιέσεις το διπλό, δεν ξεπερνά πλέον το 2,10
*** Στο 22.869 θέσεων «ΓΣΠ», της Λευκωσίας, δεν είναι η φυσική έδρα της ΑΕΚ. Τη χρησιμοποιεί για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στο πλευρό της θα έχει περίπου 3.500 φίλους της. Πάνω από 1.000 θα είναι αυτοί της Μακάμπι από το γειτονικό Ισραήλ!
*** Η ΑΕΚ έχει σκοράρει φέτος στα 4 από τα 5 ευρωπαϊκά παιχνίδια της εντός έδρας
*** 8 ήττες στα τελευταία 9 ευρωπαϊκά εκτός έδρας η Μακάμπι Χάιφα
*** 6 σερί G/G ευρωπαϊκά εκτός έδρας η Μακάμπι Χάιφα
*** Διαιτητής: Αντρέ Μάρινερ (Αγγλία)
ΑΕΚ (Νο. 187): Η απομάκρυνση του Τόνι Κάανεν (ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της) από την τεχνική της ηγεσία, λειτούργησε σαν ηλεκτροσόκ και σε πρώτη ανάγνωση η απόφαση του Ζόρντι Κρόιφ κρίνεται θετική, καθώς οι Λαρνακείς επικράτησαν εκτός έδρας με 1-0 της Ανόρθωσης έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια! Στο 51' το γκολ ο Γκαρσία, στο 54' η φάση που έκρινε τον αγώνα, με τον Νέγκρι να πιάνει πέναλτι. Με αυτό το αποτέλεσμα άφησε πίσω της, τις δύο ισοπαλίες με ΑΕΛ και Αρη και υπενθύμισε σε όποιον την έχει ξεγράψει από τη μάχη της τετράδας, ότι κάνει μεγάλο λάθος.
Το κουμάντο προσωρινά μέχρι να βρεθεί διάδοχη κατάσταση φυσικά και το κάνει ο Κρόιφ, ωστόσο στον πάγκο κάθεται ο υπεύθυνος των ακαδημιών, Δημήτρης Δημητρίου, διότι κατέχει δίπλωμα UEFA Pro. Στους υποψήφιους να αναλάβουν τα ηνία συγκαταλέγονται τα ονόματα του Ισπανού Εουσέμπιο Σακριστάν και του Ολλανδού Αντρί Κόστερ. Ο πρώτος εργάζεται στη Μπαρτσελόνα Β', ενώ ο δεύτερος που είναι και ο επικρατέστερος απολύθηκε πρόσφατα από την Κλαμπ Μπριζ.
Με καλή ψυχολογία θα φιλοξενήσει την Μακάμπι Χάιφα, καθώς προέρχεται και από τη σπουδαία ισοπαλία (0-0) στο Γκελζενκίρχεν κόντρα στη Σάλκε. «Είναι το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας, προετοιμαστήκαμε πολύ καλά και θα παλέψουμε για το καλύτερο. Θέλουμε πολύ να τελειώσουμε στην έδρα μας με νίκη. Είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, αλλά είναι στα μέτρα μας και μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και δεν είναι άλλο από τη νίκη. Παρακαλώ τον κόσμο της ΑΕΚ και όχι μόνο, να έρθει στο γήπεδο και να μας στηρίξει. Κάθε επιτυχία της ΑΕΚ είναι και της Κύπρου», ήταν το σχόλιο του Δημητρίου για το ματς με την Μακάμπι.
Με νίκη μπαίνει δυνατά στη μάχη της πρόκρισης, αφού θα μειώσει στον έναν βαθμό τη διαφορά της από τους Ισραηλίτες. Ελαχιστοποιήθηκαν τα προβλήματα τραυματισμών, εκτός μόνο ο στόπερ Σεράν. Ένα το δίλημμα για την ενδεκάδα, καθώς μία θέση στα χαφ διεκδικούν οι Σκοπελίτης και Λίνσεν.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Νέγκρι – Δημητρίου, Χόφλαντ, Μουρίγιο, Ντε Κλερ – Φαν Ντέικ, Σκοπελίτης – Γκόμεζ, Γκαρσία, Πρίσο – Πιντάδο
ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ (Νο. 118): Για πρώτη φορά φέτος σημειώνει δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα, επικρατώντας παλικαρίσια (1-0) της Χάποελ Ακρε στο «Κιριάτ Ελιζέρ». Στο 28' έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Μεσουμάρ υπέπεσε σε πέναλτι, στο οποίο αστόχησαν οι φιλοξενούμενοι στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Εκτοτε ο Ρόνι Λεβί εκπλήσσοντας τους πάντες διατήρησε στον αγωνιστικό χώρο τους δύο επιθετικούς και δικαιώθηκε για την επιλογή του, αφού στο 54' ο Ντβαλισβίλι πέτυχε το νικητήριο γκολ.
«Ολα μας πάνε στραβά αυτή τη σεζόν, αλλά ευτυχώς δείξαμε χαρακτήρα», ήταν το σχόλιο του Ισραηλίτη τεχνικού, που βλέπει το συγκρότημά του να απέχει πέντε βαθμούς από την κορυφή. Ματς κλειδί για την πρόκρισή της στην επομένη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αυτό στην Κύπρο, καθώς με διπλό εξασφαλίζει εν πολλοίς το εισιτήριο. Σε κάθε περίπτωση έχει τον πρώτο λόγο έναντι της Στεάουα, παρά την κακή ήττα της (4-2) στη Ρουμανία, παίζοντας με παίκτη παραπάνω για μισή ώρα και ενώ το σκορ ήταν στο 2-2.
«Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε μία ομάδα που κέρδισε την Ανόρθωση και έφερε ισοπαλία στην έδρα της Σάλκε. Η ΑΕΚ είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που ήταν στο πρώτο ματς στο Ισραήλ (σ.σ. 1-0 υπέρ της Μακάμπι). Εχει επιστροφές παικτών όπως ο Χόφλαντ και σε κάθε περίπτωση ένα ματς εκτός έδρας σε αυτό το επίπεδο είναι πάντα δύσκολο. Εμείς πάντως έχουμε καλή παράδοση στο ΓΣΠ και ελπίζουμε να προσθέσουμε ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα εδώ. Και να μην τα καταφέρουμε όμως, θα έχουμε ακόμη μία ευκαιρία με τη Σάλκε (σ.σ ελπίζει ότι θα την βρει αδιάφορη) την τελευταία αγωνιστική. Παραμένουμε ήρεμοι συνεπώς», σχολίασε ο Λεβί.
Δύο αλλαγές αναμένονται σε σχέση με την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε ο Λεβί στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος. Τη θέση του Μεσουμάρ, που δεν πήγε καλά, θα πάρει μάλλον ο Ντγκάνι, ενώ αυτή του Γιαχάγια, που ταξίδεψε με πρόβλημα τραυματισμού, αναμένεται να καλύψει ο Μπόκολι.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΔΑ (4-4-2): Σαράνοφ – Ντγκάνι, Μπούλιατ, Ιτ. Κοέν, Ταβάθα – Τ. Κοέν, Μπόκολι, Γκολάσα, Κατάν – Ντβαλισβίλι, Αμάσα.

ΤΒΕΝΤΕ - ΦΟΥΛΑΜ

*** Στο 30.000 θέσεων «Χρολς Βέστε» του Ενσχέντεϊ.

*** Ανοδος στον άσο που είναι στο 2,00 - 2,05. Από 3,30 μέχρι 3,75 το διπλό.

ΤΒΕΝΤΕ (Νο. 38): Καθάρισε την πρόκριση από την προηγούμενη αγωνιστική και μένει μόνο το ζήτημα της πρώτης θέσης του ομίλου. Τρεις νίκες και μια ισοπαλία (με τη Φούλαμ στο Λονδίνο) ο έως τώρα απολογισμός, απέδειξε ότι δικαίως ήταν ένα από τα φαβορί. Βγαίνει η εμπειρία και η ετοιμότητα από τα παιχνίδια της Ευρώπης των προηγούμενων ετών, όλα τα κρατά στο χέρι της, αφού ακόμα και με μια ισοπαλία θα αγκαλιάσει την πρωτιά.

Παρ' ολίγο να προδοθεί από την άμυνα της απέναντι στους Δανούς, αλλά έστω και με άγχος επικράτησε με 3-2. Κάνει νερά το τελευταίο διάστημα πάντως στο εγχώριο πρωτάθλημα και έχει απώλειες, αφού στα τελευταία τέσσερα ματς μετρά μόλις μια νίκη. Για το ολλανδικό πρωτάθλημα την Κυριακή υποδέχθηκε τη Φιτέσε με την οποία έμεινε στο 0-0. Δίκαιο εν γένει αποτέλεσμα, αφού είχε τη φλύαρη κατοχή και στο τέλος που τα έπαιξε όλα για όλα, θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά και να γίνει το 0-1 κιόλας.

«Εχουμε πάρει καλά αποτελέσματα και βρισκόμαστε στην όμορφη πρώτη θέση» σχολίασε ο Κο Αντριάνσε. «Θέλουμε με μεγάλη ευχαρίστηση να τερματίσουμε πρώτοι και έχουμε τη δυνατότητα να το καταφέρουμε από την Πέμπτη». Η Φούλαμ έχει τρεις βαθμούς λιγότερους. Ο προπονητής ξέρει ότι η πρώτη θέση μπορεί να είναι ευνοϊκή στην κλήρωση. «Τότε θα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συναντήσουμε έναν λιγότερο δύσκολο αντίπαλο. Αν και φυσικά ποτέ δεν ξέρεις σίγουρα».

«Η Φούλαμ μέσα στην έδρα της είναι δυνατότερη απ’ ότι εκτός. Αυτό είναι πλεονέκτημα για εμάς. Από την άλλη πλευρά η αντίπαλος της Πέμπτης είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τη Φιτέσε που την αντιμετωπίσαμε την Κυριακή και φέραμε 0-0. Γι’ αυτό το λόγο, χωρίς αμφιβολία, θα έχουμε μια δυνατή αναμέτρηση».

Ο αμυντικός Βίσχερχοφ ήταν άρρωστος, όμως την Τετάρτη συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση. Αντιθέτως, ο αναπληρωματικός μέσος Γιάνσεν δεν θα είναι διαθέσιμος. σΕκτός και ο αναπληρωματικός πορτιέρο Μπόσκερ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μιχαΐλοφ - Ροσάλες, Ντάγκλας, Βίσχερχοφ, Τιεντάλι - Μπραμά, , Λάντζαατ, Φερ - Τζον, Λουκ ντε Γιονγκ, Τσάντλι.

ΦΟΥΛΑΜ (Νο. 45):
Κατάφερε να κάνει την έκπληξη στο «Εμιρατς» και να αποδράσει με την ισοπαλία (1-1). Βρήκε την Αρσεναλ κουρασμένη και σε κακό βράδυ και το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν της επέτρεψε να δημιουργήσει ιδιαίτερους κινδύνους μπροστά στην εστία του Σβάρτσερ, είχε με τη σειρά της δυο-τρεις καλές στιγμές, αλλά και τύχη στο αυτογκόλ του Βερμάλεν που την έβαλε μπροστά στο σκορ.

Εχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ έπειτα από το επιβλητικό 4-1 κόντρα στη Βίσλα την προηγούμενη αγωνιστική, με νίκη στην Ολλανδία θα παίξει στα ίσια και για την πρωτιά του ομίλου.
«Είναι πιθανό να κάνουν κάποιες αλλαγές φρεσκαρίσματος. Δυο-τρεις, το πολύ τέσσερις αλλαγές, όμως παίζουν εντός έδρας και κάτι τέτοιο δεν θα τους επηρεάσει. Η Τβέντε έχει μεταμορφωθεί σε μια πολύ καλή ομάδα. Οταν ήμουν εγώ (έπαιζε σ' αυτή την περίοδο 1979-1982) είχαμε το πολύ 10.000 θεατές, τώρα είναι πολύ παραπάνω από 20.000. Μεγαλώνει σαν ομάδα», είπε για τη σημερινή του αντίπαλο ο Μάρτιν Γιολ.

Νέο πρόβλημα ο τραυματισμός του Ντέμπσι. Δεν είναι κάτι σοβαρό, αποφασίστηκε όμως να μην ταξιδέψει στην Ολλανδία για να μην ρισκαριστεί πιθανή υποτροπή του. Επίσης, δεν θα παίξει και ο μπακ/στόπερ Μπέιρντ, που έμεινε στο Λονδίνο για προσωπικούς λόγους.


Διαθέσιμος στην Ευρώπη ο Ντεμπέλε, ο οποίος ήταν τιμωρημένος στο προηγούμενο παιχνίδι του Γιουρόπα. Αμφίβολοι ο εξτρέμ Νταφ και ο μπακ Κέλι (βρίσκονται έξω), σίγουρα έξω ο χαφ Σίντγουελ και ο βαριά τραυματίας Γκριγκέρα. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Ρουίς, ο οποίος το καλοκαίρι αποκτήθηκε από την Τβέντε.


ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2):
Σβάρτσερ - Κέλι, Χιουζ, Χάνγκελαντ, Ρίισε - Νταφ, Ετούχου, Μέρφι, Ντεμπέλε - Ζαμόρα, Τζόνσον.


ΒΑΣΛΟΥΙ – ΛΑΤΣΙΟ
*** Μικρή, αλλά μαζική, πτώση στο διπλό, που πλέον παίζεται με μέσο όρο στο 2,00, ενώ έχουν μείνει ακόμα λίγοι μπουκ με το διπλό στο 2,10. Στο 3,65 η μέση τιμή στον άσο.
*** Στο 18.000 θέσεων «Σταντιονούλ Τσελάουλ», της Πιάτρα Νέαμτ. Δεν είναι η φυσική έδρα της Βασλούι, που εδρεύει περίπου 100 χλμ. μακριά. Εκεί έδωσε και τα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια της φέτος.
*** Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία).

ΒΑΣΛΟΥΙ (Νο. 122):
Επωφελήθηκε και από το ότι η Σπόρτινγκ αγωνίστηκε με αλλαγές και με το 1-0 κόντρα στα «λιοντάρια» παραμένει γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ουσιαστικά το ματς με την ισόβαθμη Λάτσιο είναι τελικός, με το νικητή να προκρίνεται αυτόματα, αφού θα υπερισχύει σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας σε συνδυασμό με το 2-2 της Ρώμης, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

Ετσι, με το όνειρο να παίζει στην Ευρώπη και την άνοιξη να πλανάται, εμφανίστηκε ασόβαρη και χωρίς συγκέντρωση στο πρωτάθλημα το Σάββατο και ηττήθηκε 1-0 στην έδρα της εκ των ουραγών Σπορτούλ. Είχε πάντως τις ευκαιρίες να πάρει έστω την ισοπαλία, αλλά η ζημιά δεν απετράπη.
«Ηταν η χειρότερη εμφάνισή μας στο πρωτάθλημα και είμαστε όλοι ένοχοι», είπε ο τεχνικός Βιορέλ Χίζο για την πρώτη ήττα ύστερα από πέντε ματς σε όλες τις διοργανώσεις.
Κόντρα στη Λάτσιο θα έχει σε δεύτερο εκτός λόγω τιμωρίας τον πολύτιμο μεσοεπιθετικό Ουέσλεϊ, που αποβλήθηκε στο πρώτο ματς με τη Σπόρτινγκ. Εχει αναρρώσει ο βασικός επιθετικός Τεμβανχέρα, μακροχρόνια τα άλλα προβλήματα.

Σημειωτέον ότι δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς από το 2008 όταν πρωτοεμφανίστηκε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (6-3-0). Εχει 6/9
under.
«Αυτό είναι το πιο σημαντικό ματς της καριέρας μου. Ελπίζω να συνεχίσουμε το ωραίο ταξίδι. Οι παίκτες ήταν εξαιρετικοί μέχρι στιγμής και αξίζουν όλοι συγχαρητήρια», τόνισε ενόψει της σημερινής αναμέτρησης ο Βιορέλ Χίζο, που πάντως άλλα πράγματα είχε στο μυαλό του και άλλα εξαναγκάζεται να κάνει μετά από εξ άνωθεν εντολή.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες μέρες ο Ρουμάνος τεχνικός προετοίμαζε μία πιο αμυντικογενή φόρμουλα με πεντάδα στην άμυνα και δύο καθαρούς αμυντικούς μέσους, κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό από τον χορηγό της ομάδας, Αντριαν Πορουμπόιου, που προέτρεψε (ή μάλλον... διέταξε) τον Χίζο να μην αλλάξει το αγωνιστικό στυλ που έχει φέρει αποτελέσματα μέχρι στιγμής. Ετσι στη χθεσινή-τελευταία προπόνηση ο τεχνικός υπάκουσε κι επέτρεψε σε πιο γνώριμες τακτικές, χωρίς τον Γκλάντστοουν στο βασικό σχήμα, ο οποίος προοριζόταν αρχικά να αγωνιστεί ως λίμπερο!
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Τσερνιάουσκας – Μιλάνοφ, Παπ, Φάρκας, Μιλισάβλιεβιτς – Πάβλοβιτς, Ζμέου – Μπουχαέσκου, Ανταΐλτον, Σανμαρτεάν – Τεμβανχέρα.
ΛΑΤΣΙΟ (Νο. 76): Πάει στη Ρουμανία ισόβαθμη με τη Βασλούι και με νίκη καθαρίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ με ισοπαλία θα περιμένει την τελευταία αγωνιστική. Με ήττα φυσικά μένει από τώρα εκτός και η Λάτσιο προέρχεται από την οδυνηρή ήττα στο ντέρμπι κορυφής με τη Γιουβέντους (1-1). Πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο στο οποίο η Γιούβε υπερείχε και πέτυχε το μοναδικό γκολ, στην επανάληψη έγινε πιο επιθετική, έβγαλε φάσεις, είχε δοκάρι αλλά μετά το 70’ ξέμεινε από δυνάμεις και αποδέχτηκε την ήττα της.

Εχασε έτσι την ευκαιρία να κάνει το άλμα προς τα πάνω, για ακόμα μια φορά. «Τιμωρηθήκαμε από λεπτομέρειες. Δεν παίξαμε άσχημα, ωστόσο δεν κάναμε γκολ τις δικές μας ευκαιρίες. Η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα», είπε ο Εντι Ρέια.

Στα του Γιουρόπα Λιγκ τώρα, οι χαμηλές θερμοκρασίες στη Ρουμανία και οι κακές καιρικές συνθήκες προβληματίζουν τους Ιταλούς και ο Εντι Ρέια τόνισε: «Είναι ένα δύσκολο κλίμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ισως να υπάρξει πρόβλημα ισορροπίας αφού υπάρχει κίνδυνος το γήπεδο να είναι παγωμένο, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε και να κερδίσουμε».

Ο τεχνικός των «μπιανκοτσελέστι» είχε καλά λόγια να πει για τη Βασλούι: «Εχουν καλή ομάδα με ορισμένες καλές μονάδες, όπως ο Αντάιλτον που τον ξέρουμε καλά και είναι εξαιρετικός στις στημένες φάσεις. Θα παίξουν επιθετικά, δεν περιμένουμε εκπλήξεις και εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται στη διοργάνωση. Δεν θέλω να γυρίσουμε στη Ρώμη με άδεια χέρια και θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας στο γήπεδο».

Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες μέσοι Μάουρι, Ματούζαλεμ, Μπρόκι και ο στόπερ Ντίας, ενώ δεν είναι δηλωμένος στην UEFA ο μπακ/στόπερ Στανκεβίτσιους. Λογικά δεν θα κάνει αλλαγές ο Ρέια, λόγω του κρίσιμου χαρακτήρα του παιχνιδιού και θα παρατάξει βασικούς, ενώ ζήτησε και πέτυχε τη μετάθεση του αγώνα με τη Νοβάρα για τη Δευτέρα, προκειμένου να έχει το ελεύθερο να βάλει τη βασική του ενδεκάδα.

Ετσι οι Σισέ και Κλόζε θα ξεκινήσουν κανονικά αλλά και ο Ερνάνες στον ελεύθερο ρόλο ενώ τη θέση του Μπρόκι στον άξονα θα πάρει ο Γκονζάλες. Με τον Στανκεβίτσιους εκτός θα ξαναδούμε μετά από καιρό τον Τζάουρι με φανέλα βασικού στην άμυνα, ενώ ο Ράντου θα περάσει στόπερ και αριστερά θα παίξει ο πολυθεσίτης Κονκό.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Μαρκέτι – Τζάουρι (Μπιάβα), Ντιακιτέ, Ράντου, Κονκό – Γκονζάλες, Τσάνα, Λούλιτς – Ερνάνες – Σισέ, Κλόζε.


ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ – ΖΥΡΙΧΗ
*** Στο 1,30 ο άσος για τη Σπόρτινγκ, στο 8.75 η μέση τιμή του διπλού.
*** Στο 50.080 θέσεων «Ζοσέ Αλβαλάδε» της Λισσαβώνας.
*** Διαιτητής: Πέτερ Ρασμούσεν (Δανία).
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ (Νο. 24): Ενα γκολ από στημένη φάση στο 41’ έκρινε εις βάρος της το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου στην έδρα της Μπενφίκα (1-0) και σηματοδότησε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα μετά από επτά σερί νίκες και το άνοιγμα της απόστασης από την κορυφή στους τέσσερις πόντους. Στο ξεκίνημα της επανάληψης είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει, ενώ από το 62’ έπαιξε με παίκτη παραπάνω, αλλά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί. Συνολικά είχε περισσότερες επικίνδυνες στιγμές από την αντίπαλό της και της μένει η πίκρα ότι θα μπορούσε να αποσπάσει τουλάχιστον την ισοπαλία.

«Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί και τιμωρηθήκαμε για αυτό»
, τόνισε ο Ντομίνγκος, που πάντως δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια, που τον κάνει να πιστεύει ακόμα περισσότερο σε αυτήν την ομάδα. «Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά αν συνεχίσουμε έτσι τότε θα έρθουν πολλές νίκες στο μέλλον», είπε ο τεχνικός.
Στο Γιουρόπα έχει καθαρίσει την πρόκριση και με νίκη επί της Ζυρίχης εξασφαλίζει και την πρωτιά. Στο τελευταίο με τη Βασλούι έπαιξε με πολλές αλλαγές και το πλήρωσε με την πρώτη της ήττα (1-0).

Στο συγκεκριμένο χτύπησε και θα λείψει καιρό ο αμυντικός χαφ Ρινάουδο, ενώ παραμένουν στην ανάρρωση ο στόπερ Ροντρίγκες και πάγια οι εξτρέμ Γέφρεν και Ιζμαίλοφ. Στους τραυματίες προστέθηκε και ο επιτελικός Φερνάντες, που χτύπησε το Σάββατο και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες. Απώλεια της τελευταίας στιγμής και ο εξτρέμ Καρίγιο, που χτύπησε στην προπόνηση, ενώ προοριζόταν για βασικός. Επιπλέον δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ο Βραζιλιάνος μέσος Ελίας, που είναι βασικός στο πρωτάθλημα.

Με αυτά και με αυτά ο Ντομίνγκος έχει μείνει με περιορισμένες λύσεις για τον καταρτισμό της αποστολής και αναγκάστηκε να συμπεριλάβει και τρεις πιτσιρικάδες χαφ για να συμπληρώσει 19άδα. Επιπλέον άφησε εκτός λόγω επιλογής τον βασικό κίπερ Ρουί Πατρίσιο, έτσι σήμερα κάτω από τα γκολπόστ αναμένεται να αγωνιστεί ο αξιόλογος Μαρσέλο.
«Θέλουμε τη νίκη για να σιγουρέψουμε την πρώτη θέση του ομίλου, εξ ου και περιμένουμε μία ομάδα σοβαρή, ανταγωνιστική, που θα διατηρήσει τα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες θα τα δώσουν όλα για να πετύχουν το μεγάλο στόχο, που είναι η νίκη», τόνισε ο Ντομίνγκος πριν το σημερινό παιχνίδι.
Σημειωτέον ότι τα «λιοντάρια» μετρούν πέντε σερί νίκες κόντρα σε ομάδες από την Ελβετία και μάλιστα χωρίς να δεχτούν γκολ, ενώ είναι χωρίς ήττα στα επτά τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» (6-1-0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3):
Μαρσέλο – Ζοάο Περέιρα, Καρίσο, Ονιέβου, Ινσούα – Περεϊρίνια, Αντρέ Σάντος, Σχάαρς – Μποζίνοφ, Φαν Βολφσβίνκελ, Καπέλ

ΖΥΡΙΧΗ (Νο. 88): Μπλεγμένη σε περιπέτειες στο πρωτάθλημα όπου φλερτάρει επικίνδυνα με τις τελευταίες θέσεις, η Ευρώπη δεν είναι σίγουρο πως έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Μπορεί μαθηματικά να έχει κάποιες ελπίδες αλλά δεν δείχνει και τόσο έτοιμη για να τις εξαντλήσει αφού προέχει να κλείσει όσο γίνεται καλύτερα τον πρώτο γύρο που ολοκληρώνεται σε δύο αγωνιστικές.

Στο πρωτάθλημα κατάφερε να κερδίσει την ουραγό Λωζάννη με 4-1 και να διασκεδάσει κάπως τις άσχημες εντυπώσεις του τελευταίου διαστήματος. Δεν ήταν όμως αντίπαλος για να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα και απ’ ότι φάνηκε δεν τη βοήθησε ιδιαίτερα ψυχολογικά αφού την Κυριακή γνώρισε ταπεινωτικό αποκλεισμό στο κύπελλο με 4-2 στη Σεν Γκάλεν (β’ κατηγορία). Ισοφάρισε προσωρινά στο 60’ αλλά το σκορ έγινε 4-1 μέχρι το 91’ πριν μειώσει στις καθυστερήσεις. Επαιξε πάντως από το 40’ με δέκα παίκτες μετά από αποβολή του μεσοεπιθετικού Σικαουΐ. Την Κυριακή αγωνίζεται στη Σερβέτ.


Στα 10 τελευταία ευρωπαϊκά κέρδισε μόλις το ένα. 4 στις 8 ήττες τελευταίες ευρωπαϊκές ήττες της ήρθαν με 1-0.


Για προσωπικούς λόγους θα απουσιάσει ο επιτελικός Μαργκερά. Ο μεσοαμυντικός Γκάιτς και ο ικανός επιθετικός Αλφόνς δεν προλαβαίνουν και πάλι. Παραμένει τραυματίας ο μέσος Κουκουρούζοβιτς.


Ο καλός νεαρός Μεχμέντι με τον Τυνήσιο Σερμίτι αναμένεται να παίξουν στην επίθεση ενώ το κενό του Μαργκερά θα καλύψει μάλλον ο καλός τεχνίτης Σικαουΐ που είναι τιμωρημένος στο πρωτάθλημα και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να σπαταλήσει παραπανίσιες δυνάμεις.

«Δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς η πρόκριση και στη Λισαβόνα έχουμε περισσότερο στόχο να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε αυτοπεποίθηση για τα δύο τελευταία παιχνίδια του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα» είπε ο αθλητικός διευθυντής Μπίκελ. «Οσο μαθηματικά δεν κρίθηκε ακόμα τίποτα, θα το κυνηγήσουμε. Αλλά το σημαντικό είναι να τα πάμε καλά με Σερβέτ και Σιόν στο πρωτάθλημα» δήλωσε ο αρχηγός Εγκερτερ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2)
: Λεόνι – Φ. Κοχ, Μπεντά, Τεϊξέιρα, Ροντρίγκεζ – Εγκερτερ, Ζουάγκι, Σικαουΐ, Νίκτσι – Σερμίτι, Μεχμέντι.

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΠΑΡΙ Σ.Ζ.

*** 6ος όμιλος

*** Διαιτητής: Λιράν Λίανι (Ισραήλ).


*** Ακόμα και στο 4,00 προσφέρουν μερικές εταιρίες τον άσο της Σάλτσμπουργκ, στο 3,80 την ισοπαλία και στο 1,95 το διπλό της Παρί.

*** Στην 31.895 θέσεων «Ρεντ Μπουλ Αρένα» του Σάλτσμπουργκ.

*** Διαιτητής: Λιριάν Λιάνι (Ισραήλ)

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (Νο 72): Με νίκη μπορεί να ελπίζει και να διεκδικήσειη την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Μόλις ένα βαθμό 2-2 μέσα στην Ισπανία, κατέκτησε από τις δύο αναμετρήσεις με την Μπιλμπάο, έχοντας όμως σοβαρά παράπονα από τους διαιτητές. Την τελευταία αγωνιστική, στην εντός έδρας ήττα 1-0 (37’) στην έδρα της από τους Βάσκους, είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, ήταν όμως αναποτελεσματική.

Πήρε ρίσκο και δικαιώθηκε στη σαββατιάτικη αναμέτρηση και το ξέσπασμα με 6-0 επί της ουραγού Κάπφενμπεργκ, ο τεχνικός της Ρικάρντο Μονίζ. Πρώτη φορά έδωσε ευκαιρία στον παροπλισμένο κίπερ Βάλκε, ξεκίνησε τους προερχόμενους από πολύμηνη αναγκαστική απουσία, ανέτοιμους Μέντες και Ντούγκλας, ενώ ενίσχυσε αρκετά τα άκρα της ομάδας του. «Ηταν μια καλή επιβεβαίωση για την ποιότητα της ομάδας και για την αυτοπεποίθησή της. Ομως ακόμα δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε να είμαστε», δήλωσε ανακουφισμένος ο Ολλανδός.

«Για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, πρέπει σήμερα να νικήσουμε», ξεκαθάρισε ο Μονίζ, αναφερόμενος στο σημερινό ματς με την Παρί, «αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη ομάδα και για να κατακτήσουμε το στόχο μας πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Η άμυνα πρέπει να είναι πιο σταθερή και αποτελεσματική, καθώς τα λάθη δεν επιτρέπονται και τιμωρούνται, ενώ στην επίθεση πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι και περισσότερο αποτελεσματικοί».  

Εξέτισε ο αμυντικός μέσος Ράσμους Λίντγκρεν, χωρίς να υπολογίζεται πλέον στους βασικούς. Ελειπαν το Σάββατο και δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους, ο αμυντικός μέσος Φραντς Σίμερ και ο δεξιός μπακ Κρίστιαν Σχβέγκλερ. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, δεν έχουν καν δηλωθεί, ο αμυντικός μέσος Μέντες και κεντρικός αμυντικός Ντούγκλας, αμφότεροι Βραζιλιάνοι οι οποίοι προέρχονται από πολύμηνη απουσία κι επιστρέψαν στην ενεργό δράση τις τελευταίες αγωνιστικές. Αλλάζει το σχήμα ο Ολλανδός τεχνικός κι επαναφέρει το 4-4-2.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4–4–2): Βάλκε – Χιερλέντερ, Πασάνεν, Σεκάγια, Χιντερέγκερ – Γιάντσερ, Τζίομερ, Λάιτγκεμπ, Σβέντο – Λεονάρντο, Μαγιερχόφερ

ΠΑΡΙ Σ.Ζ. (Νο. 45): Μπορεί οι ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες όπως εκφράστηκαν από παίκτες και διοίκηση να φτάνουν πολύ ψηλά αλλά οι μέχρι τώρα εμφανίσεις της μάλλον απογοητεύουν. Εντελώς οριακά τα περισσότερά της αποτελέσματα, αυτό που θα προσπαθήσει είναι να κλειδώσει έστω και τη δεύτερη θέση, όπως είχε ζητήσει ο Κομπουαρέ πριν από το δύσκολο 1-0 επί της Σλόβαν που ήρθε με γκολ του Παστόρε στο 63’.

Σε ελεύθερη πτώση στα τελευταία της παιχνίδια στο πρωτάθλημα, έχει ντεφορμέ όλα τα αστέρια της ενώ και αμυντικά δείχνει ασύνδετη. Αποτέλεσμα ήταν να γνωρίσει την πιο βαριά ήττα της μέχρι τώρα με 3-0 στη Μαρσέιγ. Για πρώτη φορά δεν έκανε απολύτως καμία φάση. Παρά την αμφισβήτηση που υπάρχει από τη διοίκηση στο πρόσωπο του προπονητή, ο Λεονάρντο για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα αλλαγής του. Τελευταίο όνομα που ακούγεται για διάδοχος του Κομπουαρέ, ο Κλοντ Μακελελέ που είναι σύμβουλος της διοίκησης. Την Κυριακή υποδέχεται την Οσέρ.


N
/G τα πέντε στα έξι φετινά ευρωπαϊκά της. 8 στα 10 φετινά ευρωπαϊκά της γκολ τα πέτυχε στο β’ μέρος.

Ο αριστερός μπακ Τιενέ και ο μέσος Σαντόμ που ήταν τιμωρημένοι στο τελευταίο ευρωπαϊκό, επιστρέφουν. Πήραν ρεπό ο τραγικός στόπερ Λουγκάνο, ο Παστόρε που έχει ξεφουσκώσει εντελώς τον τελευταίο μήνα και ο ακραίος επιθετικός Μενέζ. Για την απουσία του Παστόρε, που είναι η πρώτη εδώ και τρεις μήνες, ο Κομπουαρέ τόνισε πως δεν πρόκειται για κανενός είδους τιμωρία αλλά για προσπάθεια να ξεκουραστεί και να ξαναβρεί τη φρεσκάδα του. Μακροχρόνια εκτός ο φορ Οαρό.


Οι ενδεκάδες που κατέβασε στα ευρωπαϊκά ο Κομπουαρέ ήταν αρκετά κοντά στη βασική πλην της επίθεσης όπου προτιμήθηκε ο Τούρκος Ερντινγκ από τον πρώτο της σκόρερ Γκαμερό που έπαιξε κυρίως αλλαγή. Από την καλή μεσοεπιθετική της τριάδα μόνο ο Νενέ κρατάει τη θέση του ενώ δεξιά θα μπει ο μπακ/χαφ Ζαλέ.


«
Στη Μαρσέιγ μας έλειψαν πολλά πράγματα. Ακολούθησε αρκετή δουλειά, συζητήσεις, βίντεο, θεωρία και ελπίζω όλα αυτά να μας κάνουν να επιστρέψουμε άμεσα στις νίκες. Για την ώρα μας ενδιαφέρει η πρόκριση, για την πρώτη θέση του ομίλου θα το δούμε ανάλογα με το αποτέλεσμα της Μπιλμπάο» είπε ο τεχνικός της.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1)
: Ντουσέζ – Σεαρά, Μπίσεβατς, Καμαρά, Τιενέ – Σισοκό, Ματυϊντί (Σαντόμ) – Ζαλέ, Μποντμέρ, Νενέ – Ερντινγκ.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ Μ. - ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ

*** Στο 1,25 βρίσκεται ο άσος, στο 5,20 το Χ, στο 10,45 το διπλό.

***Διαιτητής: Ντενίζ Αϊτεκίν (Τουρκία)

*** Στο 28.800 θέσεων «Λοκομοτίβ Στάντιον» της Μόσχας.

*** Πολύ κρύο στη Μόσχα με τη θερμοκρασία να πέφτει στους -4 την ώρα του αγώνα.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ Μ. (Νο 89): Δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Μετά την εκτός έδρας ήττα της με 2-0 από τη συμπολίτισσα ΤΣΣΚΑ, έχασε και την Κυριακή στην Αγία Πετρούπολη από τη Ζενίτ με 2-1.

Βρέθηκε πάλι να χάνει με δύο γκολ διαφορά (26’, 31’), μείωσε λίγο αργότερα με τον Γκλουσάκοφ (39’), στη συνέχεια προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση όμως σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού πιο πιθανό ήταν να δεχθεί το τρίτο γκολ παρά να πετύχει η ίδια το δεύτερο.

Θα περιοριστεί στη διεκδίκηση της εξόδου της στο Γιουρόπα Λιγκ, οι δύο συνεχόμενες ήττας κόστισαν πολύτιμο έδαφος στην προσπάθειά της να κυνηγήσει τις θέσεις που βγάζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παρουσίασε κάμψη στην απόδοσή της -τουλάχιστον εγχωρίως- αφού αγνοεί τη νίκη στους τέσσερις τελευταίους αγώνες (0-1-3), δύο στο τέλος της κανονικής περιόδου και δύο στην επόμενη φάση.

«Είναι αλήθεια πως η αμυντική μας λειτουργία δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, επιτρέπουμε στους αντιπάλους μας πολλές ευκαιρίες» τόνισε ο Ζοσέ Κουσέιρο.

Πριν από τη χειμερινή διακοπή μεσολαβούν τα δύο παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ, για το ...μαθηματικό του πράγματος θέλει ένα βαθμό ή ακόμα και ήττα με ένα γκολ διαφορά, αλλά στην ουσία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση μετά και το 3-1 του ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ και πλέον κυνηγάει την πρωτιά του ομίλου που θα της εξασφαλίσει ευνοϊκότερη κλήρωση στη συνέχεια του θεσμού.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, που δεν υπολογίζει το μέσο Ταράσοφ και τον επιθετικό Μιτσένκοφ, θα παρατάξει ό,τι καλύτερο έχει στη διάθεσή του αφού όπως ξεκαθάρισε «αδιαφορούμε για το αποτέλεσμα που μας εξασφαλίζει την πρόκριση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η νίκη και μόνο για αυτή θα παίξουμε».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Γκιγέρμε - Σίσκιν, Ντα Κόστα, Ντούριτσα, Γιανμπάεφ - Θαπατέρ, Οζντόεφ, Τορμπίνσκι - Γκλουσάκοφ, Σίτσεφ, Ιμπρισιτς


ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (Νο 136): Ελάχιστες και μόνο μαθηματικές πιθανότητες έχουν απομείνει να προκριθεί στην επόμενη φάση, μετά τις δύο ήττες από την Αντερλεχτ. Μετά το 0-2 εντός έδρας, ήρθε πριν από τη διακοπή το 3-0 μέσα στις Βρυξέλλες. Απέναντι στους καλύτερους Βέλγους, οι «μπλάνκις» δεν είχαν λύσεις και βρέθηκαν πίσω με 1-0 στο 23’. Παραδόθηκε όταν έμεινε με δέκα στο 58’, είχε πολλά κενά στο άξονα, για να δεχτεί στη συνέχεια άλλα δύο τέρματα (74’, 81’).

Στο πρωτάθλημα την Κυριακή, επέστρεψε στις επιτυχίες και γκρέμισε από την κορυφή την Αντμίρα, μετά την εντός έδρας νίκη με 3-1. Προηγήθηκε μόλις στο 3’, διατήρησε τον έλεγχο μέχρι που έμεινε με δέκα λόγω αποβολής (38’). Στη συνέχεια κλείστηκε πίσω, απείλησε κυρίως με αντεπιθέσεις, από τις οποίες προήλθαν τα υπόλοιπα τέρματα (61’,72’), πριν δεχτεί στο 87’ τη μείωση, ενώ στάθηκε τυχερή στις καθυστερήσεις με τον αντίπαλο να σημαδεύει το δοκάρι. «Οταν αγωνίζεσαι με δέκα μία ώρα, τότε μόνο ικανοποιημένος μπορείς να είσαι από το τελικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο τεχνικός της Φράνκο Φόντα.

Πιστεύει στην πρόκριση και προσπαθεί να το μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του, ο Φόντα, «ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Με δύο νίκες στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εάν αγωνιστούμε όπως κόντρα στη Νέουσταντ την Κυριακή, όλα είναι πιθανά».

Τιμωρημένος είναι ο βασικός κεντρικός αμυντικός Φέρντιναντ Φελντχόφερ, αποβλήθηκε στη δεύτερη αναμέτρηση με την Αντερλεχτ. Αντίθετα επιστρέφει καθώς εξέτισε ο βασικός κεντρικός αμυντικός Τόμας Μπουργκστάλερ. Δεν ακολούθησε την αποστολή και ουσιαστικά είναι σιωπηλά τιμωρημένος από τη διοίκηση για την απαράδεκτη αποβολή του, την Κυριακή, ο ακραίος μέσος Χάρις Μπούκβα. Σταθερά εκτός και τέλος φέτος ο Ούγγρος επιθετικός, Ιμρε Σζάμπιτς και ο ακραίος χαφ Αντρέας Χολτσλ. Μόνιμα λείπει ο βασικός κίπερ Κρίστιαν Γκρατσάι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4–4–2): Τσάβλινα – Στάντφεστ, Μπουργκστάλερ, Ντούντιτς, Κλεμ – Ερενράιχ, Βέμπερ, Σάουμελ, Κάιντς – Μπόντουλ, Κίναστ 

 ΑΕΚ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

*** Φαβορί την Αντερλεχτ βλέπουν οι μπουκ με το διπλό στο 2,10. Ο άσος στο 3.25 και το Χ στο 3,30.


*** Η Αντερλεχτ έχει 11 γκολ στον όμιλο μόλις με 18 σουτ. Εχει την κορυφαία αποτελεσματικότητα με 61% ποσοστό

*** Αήττητη σε 5 ματς (3-2-0) με την ΑΕΚ η Αντερλεχτ, 4-5-2 ο απολογισμός της γενικά με ελληνικές ομάδες

***Διαιτητής: Ρόμπερτ Μάλεκ (Πολωνία)

***Στο 65.000 θέσεων ΟΑΚΑ της Αθήνας.


ΑΕΚ (Νο. 76): Επιδεικνύοντας άριστη αμυντική λειτουργία πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο κερδίζοντας τον Παναιτωλικό με 2-0. Ηταν το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο μέσα σε μία εβδομάδα, με το οποίο παρέμεινε πολύ κοντά στις κορυφαίες θέσεις αν κι έχει δύο αγώνες περισσότερους από τους βασικούς ανταγωνιστές της, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

«Εμεινα πολύ ευχαριστημένος από την ανασταλτική συμπεριφορά των παικτών μου. Ξέραμε πως είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο, που ιδίως μέσα στην έδρα του είναι πολύ επιθετικός και απειλεί με πολλούς τρόπους. Εξουδετερώσαμε τα βασικά εργαλεία του και φτάσαμε σε μια πολύ σημαντική νίκη, που θα μας βοηθήσει πολύ για τη συνέχεια» σημείωσε ο Νίκος Κωστένογλου που πιστώνεται την αγωνιστική ταυτότητα της ΑΕΚ στους τελευταίους αγώνες.

Ομως η ικανοποίησή του από τη νίκη μετριάστηκε από έναν ακόμα τραυματισμό, αυτή τη φορά χτύπησε ο Λυμπερόπουλος και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα λείψει δύο εβδομάδες.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει για το παιχνίδι με την Αντερλεχτ είναι η σωστή διαχείριση» ξεκαθάρισε ο 42χρονος προπονητής για την αναμέτρηση του Γιουρόπα Λιγκ, όπου η ΑΕΚ παίζει μόνο για το γόητρό της αφού ήδη έχει αποκλειστεί μετρώντας τέσσερις ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Εκτός έμειναν ο Καφές, ο Βάργκας, ο Κάρλος και ο Λαγός, αργεί η επιστροφή του Γκούντγιονσεν, δεδομένες οι πολλές αλλαγές. Ο Νίκος Κωστένογλου θα δώσει ανάσες σε όλους σχεδόν τους βασικούς, μόνον ο Μανωλάς και ο Μάκος, που ούτως ή άλλως είναι τιμωρημένος στο παιχνίδι του πρωταθλήματος.

«Είναι σημαντικός αγώνας. Μπορεί να έχουμε αποκλειστεί αλλά οφείλουμε να δείξουμε σοβαρό πρόσωπο, παρουσιάζεται μια σπουδαία ευκαιρία για πολλούς από εσάς. Θα πρέπει να δείξουμε τη δέουσα προσοχή στην Αντερλεχτ και παράλληλα να μην ξεχνάμε πως την Κυριακή έχουμε έναν αγώνα πρωταθλήματος, στον οποίον θα πρέπει να συμπεριφερθούμε σαν να έχουμε μπροστά μας έναν από τους μεγάλους μας αντιπάλους» έστειλε το μήνυμα κυρίως προς τους νεαρούς παίκτες. Εγγλέζου και Τσουκαλάς θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός.


ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κωνσταντόπουλος - Τσουκαλάς, Μανωλάς, Χέλγκασον, Εγγλέζου - Μάκος, Καλά - Κλωναρίδης, Γκερέιρο, Μπερνς - Σιαλμάς


ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Νο. 43):
Είναι η μοναδική ομάδα της διοργάνωσης που έχει το απόλυτο των νικών στους ομίλους, έχει φυσικά προκριθεί στους «32» και έχει στις τάξεις της τον πρώτο σκόρερ του Γιουρόπα Λιγκ, με έξι γκολ, τον Ματίας Σουάρες. Στην Αθήνα το ταξίδι της μοιάζει περισσότερο με αγγαρεία και δεν αποκλείεται ο Αριελ Γιάκομπς να προστατεύσει αρκετούς από τους βασικούς παίκτες του. Παρά ταύτα οι Βέλγοι έχουν ξεκαθαρίσει πως τους ενδιαφέρει η πρώτη θέση και όσο η Λοκομοτίβ βρίσκεται μέσα στη διεκδίκησή της, τότε και αυτοί θα παρουσιάζονται σοβαροί.
«Για εμάς η πρωτιά στον όμιλο αποτελεί προτεραιότητα. Ολοι ξέρουμε τη διαφορά στην κλήρωση εάν τερματίσεις πρώτος ή δεύτερος», επισήμανε ο Γιάκομπς και συνέχισε αναφερόμενος στην ΑΕΚ: «Δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, αλλά δείχνει το τελευταίο διάστημα και με την αλλαγή προπονητή να έχει βρει μία σταθερότητα. Αυτό δεν έχει φανεί ακόμη στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά στο πρωτάθλημα είναι δεύτερη. Σίγουρα θα θελήσουν και στην Ευρώπη να δείξουν στα δύο τελευταία ματς να αποδείξουν ότι είναι ικανοί».

Στο πρωτάθλημα παρέμεινε πρώτη με τρεις βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Γάνδη, επικρατώντας στο Βάρεγκεμ της Ζούλτε με 3-2. Μολονότι βρέθηκε με 2-0 πίσω στο 65' ανέτρεψε την κατάσταση βάζοντας τρία γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά (83'-87')! Τα δύο από τον αναπληρωματικό φορ Ντε Σούτερ, ο οποίος επιστρατεύτηκε στο 68' και εξελίχθηκε στο πρόσωπο του αγώνα. «Παιχνίδια σαν και αυτά δείχνουν πόσο δυνατό χαρακτήρα έχουμε. Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό και τέτοιες νίκες βοηθούν ακόμη περισσότερο», είπε ο 26χρονος.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Μποκανί όπως αναμενόταν. Βασικό δίνουν τα ρεπορτάζ τον Σουάρες παρά το γεγονός ότι ήταν αμφίβολος στο τελευταίο ματς. Πάντα εκτός οι εξαιρετικοί χαφ Μπίλια και Βάργκας. Απώλεια της τελευταίας στιγμής ο ενίοτε βασικός μπακ Ντεσχάκτ, που έμεινε στις Βρυξέλλες διότι αρρώστησε. Μαζί του και ο βοηθός προπονητή Ρέντερς για τον ίδιο λόγο. Πυρετό ανέβασε και ο τερματοφύλακας Προτό, αλλά λογικά θα παίξει κανονικά. Πλην του αριστερού μέσου Κανού που διεκδικεί θέση στην αρχική ενδεκάδα, οι υπόλοιποι θεωρούνται βασικοί. Μάλλον στον πάγκο θα κάτσει ο αμυντικός χαφ Μάρετσεκ, δείγμα ότι η Αντερλεχτ θα παίξει φουλ επίθεση.

Αναφορά στον Βέλγο της ΑΕΚ, Βίκτορ Κλωναρίδη, κάνουν οι ιστοσελίδες τη χώρας. «Δεν έχω κάνει αίτηση για την ελληνική υπηκοότητα. Το όνομά μου μπορεί να ακούγεται ελληνικό αλλά είμαι 100% Βέλγος. Θέλω οι οπαδοί να ξέρουν πως εκτός του Μιραλάς υπάρχει και άλλος Βέλγος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ελπίζω μία μέρα να παίξω στην εθνική», δήλωσε ο νεαρός άσος της ΑΕΚ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-1-3): Πρότο - Βασιλιέφσκι, Γιούχαζ, Κουγιατέ, Σαφάρι – Κλεστάν, Ζιλέ – Κανεσίν - Γιοβάνοβιτς, Σουάρες, Κανού.





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.