Βαθμολογίες ομίλων αναλύσεις-προτεινόμενα σημεία απο champions league.


ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
*** Ελαφρώς φαβορί σύμφωνα με τους ξένους μπουκ η Τραμπζόν (2,50–3,25–2,90), μοιρασμένο το έχει ο ΟΠΑΠ (2,45-3,10-2,45).
*** Στο 24.169 θέσεων «Χουσεΐν Αβνί Ακέρ» της Τραπεζούντας.
*** Σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ η ΤΣΣΚΑ έχει επισκεφθεί μία φορά την Τουρκία, το 2007/08, όταν έχασε 3-1 από τη Φενέρ.
*** Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία).
ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ (Νο. 101): Εχοντας συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει. Μέχρι να δεχτεί το δεύτερο γκολ στην επανάληψη στάθηκε καλά κόντρα στη ΤΣΣΚΑ στο τελευταίο παιχνίδι, επιθετικά όμως ήταν προβλέψιμη και πλήρωσε τα κενά στην άμυνα, φεύγοντας με ήττα 3-0 από τη Μόσχα.
«Χρυσή» νίκη στο πρωτάθλημα το Σάββατο, επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας της Γκαζιαντέπ χάρη στο τέρμα του Χαλίλ Αλτιντοπ (93’) στις καθυστερήσεις. Η μπίλια θα μπορούσε να κάτσει παντού, με τις δυο ομάδες να δημιουργούν και να χάνουν ευκαιρίες, γενικά ήταν πιο παραγωγική σε σχέση με την αντίπαλό της και χαμογέλασε στο τέλος.
Ιστορικής σημασίας χαρακτηρίζουν τον αποψινό αγώνα στην Τραπεζούντα, η διοίκηση προχώρησε σε μείωση στις τιμές των εισιτηρίων, πιθανό να υπάρξει sold out. «Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Ελατε στο γήπεδο. Εχουμε χρέος και καθήκον να στηρίξουμε την ομάδα σε αυτή την κρίσιμη προσπάθεια. Είναι ένα κρας τεστ για όλους μας», είπε ο πρόεδρος Σενέρ.
Από τη μεριά του, ο Γκιουνές στάθηκε στη δύναμη των Ρώσων στην επίθεση: «Μετά την τελευταία νίκη έχουμε καλή ψυχολογία. Σίγουρα μας περιμένει ένα πιο δύσκολο παιχνίδι, η ΤΣΣΚΑ διαθέτει γρήγορους παίκτες μπροστά. Πιστεύω ότι το γκολ το έχουμε». Ο προπονητής των «μπορντομαβιλιλέρ» θεωρεί πως ένα καλό αποτέλεσμα απόψε θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες πρόκρισης: «Είναι ένα ματς, το οποίο περιμένουμε ανυπόμονα όλοι. Ο κόσμος θα είναι η μεγάλη μας δύναμη. Σε περίπτωση που κερδίσουμε θα έχουμε πάνω από 60% πιθανότητες πρόκρισης».
7-3-2 ο απολογισμός της στα 12 ευρωπαϊκά εντός έδρας. Μετράει 5 εύστοχα σουτ σε 3 ματς. 
Σε κανένα φετινό εντός έδρας παιχνίδι (επτά συνολικά) δεν κατάφερε να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία της.
Είδηση η επιστροφή του ηγετικού φορ Γιλμάζ (ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης του περασμένου μήνα στην Τουρκία), ο οποίος λόγω τιμωρίας είχε λείψει στα τρία πρώτα ματς της φάσης των ομίλων, ενώ στο τελευταίο του πρωταθλήματος δεν αγωνίστηκε περισσότερο για προληπτικούς λόγους. Γυρίζει ακόμη ο βασικότατος χαφ Ζοκορά, που ήταν τιμωρημένος το Σάββατο. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο πλάγιος χαφ Σεν. Νωρίτερα του αναμενόμενου επανήλθε στη δράση ο υποσχόμενος φορ Ενρίκε, λογικά στην αποστολή και ο χαφ Σαπάρα, που δεν προορίζεται βέβαια για το αρχικό σχήμα. Μακροχρόνια τα άλλα προβλήματα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ζενγκίν – Τσελούτσκα, Γκλοβάτσκι, Κατσάρ, Τσεχ – Ζοκορά, Κόλμαν – Μπαλτζί, Μιερζεγέφσκι (Αλανζίνιο), Χαλίλ Αλτιντοπ – Γιλμάζ.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Νο. 20): Αστρο Ντουμπιά την οδηγεί. Με τον Ιβοριανό φορ να σκοράρει δις, κέρδισε με 3-0 την Τραμπζονσπόρ την προηγούμενη αγωνιστική και μπήκε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Μέχρι το 60’ αντιμετώπισε το τακτικό παιχνίδι των Τούρκων για να δώσει στη συνέχεια διαστάσεις θριάμβου στο σκορ.

Νέο σόου του Ντουμπιά την Παρασκευή. Με 10 παίκτες από το 74’, ο Ντουμπιά έβγαλε την κλάση του στις αντεπιθέσεις (2-0 83’, 3-0 91’, 4-0 93’). Ακούγεται για μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, το ίδιο ισχύει και για το Βάγκνερ Λαβ, ο οποίος αποβλήθηκε την Παρασκευή και θα χάσει το υπόλοιπο του χειμώνα στο ρωσικό πρωτάθλημα. Τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ ίσως είναι και τα τελευταία του με τη φανέλα της ομάδας.
Στο πρωτάθλημα πάντως παραμένει στο -2 από τη Ζενίτ, με το «μαραθώνιο» να έχει δρόμο φέτος, αφού ειδικά φέτος συνεχίζεται και την άνοιξη με πλέι οφ, καθώς από τη σεζόν 2012-13 προσαρμόζεται στα ευρωπαϊκά επίπεδα διεξαγωγής (από Μάρτιο – Νοέμβριο σε Ιούλιο – Μάιο, με διακοπή τους μήνες του χειμώνα).
Μια χαρά πιθανότητες πρόκρισης διατηρεί στο δεύτερο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο για την πορεία της στη διοργάνωση είναι καθοριστικό να πάρει αποτέλεσμα απόψε στην Τραπεζούντα. Ο Σλούτσκι δήλωσε πως περιμένει μια βελτιωμένη Τραμπζονσπόρ, με τους Τούρκους να έχουν την μπάλα στα πόδια τους και να πιέζουν περισσότερο από ό,τι στο ματς στη Μόσχα. Η ΤΣΣΚΑ αναμένεται να παραταχθεί με σχήμα αντεπιθέσεων.
Συνεχίζουν να απουσιάζουν λόγω τραυματισμού τους τελευταίους μήνες, ο βασικός τερματοφύλακας Ακινφέεφ, ο Χιλιανός αριστερός χαφ Μαρκ Γκονζάλες, ο ημιβασικός δεξιός εξτρέμ Ολίσε, ο Ιάπωνας πλέι μέικερ Χόντα και ο Τσέχος ημιβασικός επιθετικός Νέσιντ. Εχει μάθει χωρίς αυτούς. «Εχουμε περισσότερες απουσίες από την Τραμπζόν, αλλά αυτό θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε με ομαδική δουλειά» λέει ο Σλούτσκι.

Η ΤΣΣΚΑ μετρά 10 οver στα 12 τελευταία παιχνίδια της σε Ευρώπη και Ρωσία. Στο ίδιο διάστημα έχει καταγράψει 7 G/G.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Γκαμπούλοφ – Ναμπάμπκιν (Σενίκοφ), Ιγκνασέβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Α. Μπερεζούτσκι - Τζαγκόεφ, Αλντονίν, Μαμάεφ, Τόσιτς – Λαβ, Ντουμπιά. ... Goal/goal...
Ενισχύεται μπροστά με την επιστροφή του Γιλμάζ η Τραμπζόν, αμυντικά πάντως δεν εμπνέει και η ΤΣΣΚΑ με τους γρήγορους επιθετικούς που διαθέτει μπορεί να σκοράρει ανά πάσα στιγμή.
Πιο ασφαλής επιλογή το αμφίσκορο (1,80).
ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
*** Μεγάλο όπλο για τους Τούρκους ο Γιλμάζ, διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του. Από την άλλη, σε εξαιρετική κατάσταση έχουν οι Ρώσοι τον Ντουμπιά. Αμφότεροι για πρώτοι σκόρερ πληρώνουν γύρω στο 6,50.



ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΜΑΝ. ΣΙΤΙ
*** Λίγο παραπάνω από 1,60 το διπλό (έως 1,70), 5,50 ο άσος (μαξ τιμή 6,00).
*** Στο 25.000 θέσεων «Μαδριγάλ». 1.500 εισιτήρια ζήτησε η Σίτι, πάνω από 2.000 οπαδοί της στο γήπεδο.
*** 9-0-1 μετράει στα τελευταία δέκα εντός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια η Βιγιαρεάλ, οι εννέα νίκες συνεχόμενες, η ήττα στο τελευταίο από την Μπάγερν. Κόντρα σε αγγλικές ομάδες έχει εντός έδρας 2-4-0. Εχει 4/5 N/G και «2-3 γκολ» στα φετινά της ευρωπαϊκά ματς, σκοράροντας μόλις μία φορά στο πρώτο μέρος.
*** Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία).
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Νο. 13): Σε τίποτα δεν θυμίζει η φετινή κατάσταση στο «Μαδριγάλ» την επιτυχημένη περσινή, καθώς τα αποτελέσματα σε Πριμέρα και Τσάμπιονς είναι απογοητευτικά με μόλις δύο νίκες σε 13 επίσημα παιχνίδια. Ο κόσμος φαίνεται να μην πιστεύει πια στον Χουάν Κάρλος Γκαρίδο, ζητώντας την απομάκρυνσή του, σε αντίθεση με τον μεγαλομέτοχο Φερνάντο Ροτς που προς το παρόν δεν του δίνει τελεσίγραφο.
Ελάφρυνε λίγο η βαριά ατμόσφαιρα το Σάββατο χάρη στη νίκη 2-0 επί της Βαγιεκάνο στο «Μαδριγάλ», ένα τρίποντο που έβγαλε το «κίτρινο υποβρύχιο» από την επικίνδυνη ζώνη. Ευτύχησε να προηγηθεί στο 20’ από στημένη φάση κόντρα σε μια υποτονική Ράγιο, έδωσε γήπεδο στη συνέχεια και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση, έχασε πέναλτι στο 39’ με τον Σένα και το «καθάρισε» στο 66’ με ατομική ενέργεια του σούπερ Μπόρχα Βαλέρο. Μόνο τότε απειλήθηκε σοβαρά και μπορούσε να δεχτεί ένα γκολ.
«Η ομάδα είχε πολύ κουράγιο και αυτό είναι το σημαντικό. Ηξερε και να επιτεθεί και να αμυνθεί», σημείωσε ο Γκαρίδο, εμφανώς ανακουφισμένος. Απόψε το σκηνικό αλλάζει σε ευρωπαϊκό για τους Λεβαντίνους, οι οποίοι με μηδέν βαθμούς στον όμιλο παίζουν το τελευταίο τους χαρτί κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, από την οποία είχαν ηττηθεί 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική. Προηγήθηκε στο 4’, ισοφαρίστηκε με αυτογκόλ στο 43’ και την πάτησε στις καθυστερήσεις από τον Αγουέρο, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε στη φυσούνα τους Ματσένα, Ντ. Λόπεθ, Καταλά.
«Πρέπει να δώσουμε το 100% για να κάνουμε ό,τι κάνουμε καλά. Χρειάζεται να πιστέψουμε σε μας διότι αυτό είναι το παιχνίδι της ζωής μας. Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα, αλλά αυτό μας κάνει να είμαστε παραπάνω συγκεντρωμένοι. Οι τραυματισμοί δεν είναι νέα κατάσταση. Για να μη φανούν οι απουσίες πρέπει να παλεύουμε για κάθε μπαλιά μέχρι θανάτου, να επιδείξουμε την καλύτερή μας απόδοση», τόνισε ο Γκαρίδο εν όψει της αποψινής φιλοξενίας της Σίτι.
Νοκ άουτ είναι οι δύο βασικοί επιθετικοί Ρόσι και Νιλμάρ, αλλά κι ο αναπληρωματικός Μάρκο Ρούμπεν, όπως επίσης ο βασικός χαφ Κάνι, ο βασικός στόπερ/μπακ Σαπάτα, ο χρησιμότατος μεσοεπιθετικός Καμούνιας και ο έμπειρος μέσος Σένα! Μόλις οι 15 από την πρώτη ομάδα που πλαισιώνονται από τρεις της δεύτερης, τον πρώτο σκόρερ της Σεγούντα, φορ Χοσέλου, ο οποίος μάλιστα πάει για βασικός, τον χαφ Γκουγιόν και τον μεσοεπιθετικό Φόφο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ντ. Λόπεθ – Μάριο, Γκονσάλο, Μουσάκιο, Καταλά – Μπρούνο, Μαρτσένα - Μπόρχα Βαλέρο, Ντε Γκουζμάν, Πέρες – Χοσέλου.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ (Νο.34): Συνεχίζει σε εντυπωσιακούς ρυθμούς και τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δείχνει ασταμάτητη στο πρωτάθλημα. Επικράτησε με 3-1 της Γουλβς το Σάββατο, πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το σκορ. Εχασε απίστευτες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο προηγήθηκε έπειτα από λάθος του αντίπαλου γκολκίπερ. Παρότι έμεινε με παίκτη λιγότερο (και πέναλτι) και μείωσε η Γουλβς στο 75', δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το σκορ και να διαμορφώσει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

Αυτή τη στιγμή μοιάζει η μόνη απόλυτα... υγιής ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, η μόνη που βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση. «Εχουμε μέταλλο νικητή», τόνισε ο Μαντσίνι, απίστευτες... αγάπες με τον Μπαλοτέλι, ο Ιταλός στράικερ ευχαρίστησε τον συμπατριώτη του και τόνισε ότι σ' εκείνον οφείλεται η φόρμα του...

Αλλη υπόθεση το Τσάμπιονς Λιγκ, δύσκολα τα πράγματα για την πρόκριση, μονόδρομος η νίκη στην Ισπανία. «Είμαι στην καλύτερη φόρμα της καριέρας μου. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος με την περσινή σεζόν, όμως ως ποδοσφαιριστής έχω ωριμάσει πολύ. Γνωρίζω πολύ καλύτερα τις απαιτήσεις και το παιχνίδι της Σίτι και έχω προσαρμοστεί πλήρως»,ανέφερε ο MVP μέχρις στιγμής της Πρέμιερ Λιγκ, Νταβίντ Σίλβα, ο οποίος συμπλήρωσε και για τον Μαντσίνι: «Ο Μαντσίνι μου τονίζει συνέχεια ότι μπορώ να βελτιωθώ πολύ περισσότερο. Και αυτός είναι ο στόχος μου. Είμαι νικητής. Το όνειρό μου είναι να πάρουμε την Πρέμιερ Λιγκ».

Στο πρώτο ματς στην Αγγλία, όπου η Σίτι πήρε την πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Αγουέρο είχε καυγά με αρκετούς παίκτες της Βιγιαρεάλ, που τον κατηγόρησαν ότι ήταν προκλητικός στους πανηγυρισμούς του, ενώ είχαμε και εντάσεις στο τούνελ. Ο Σαμπαλέτα προσπάθησε να ρίξει τους τόνους: «Δεν γνωρίζω τι έγινε στο τούνελ. Θα προσπαθήσω να μιλήσω στους παίκτες της Βιγιαρεάλ και να τους πω ότι το θέμα έχει τελειώσει. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι όλοι μας στο παιχνίδι, το οποίο είναι πολύ κρίσιμο». 
Για πρώτη φορά φέτος ο Μπαλοτέλι θα είναι διαθέσιμος στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας εκτίσει ποινή τριών αγωνιστικών που κουβαλούσε από πέρσι. Ο Μαντσίνι τον ξεκούρασε με τη Γουλβς και αναμένεται να τον ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα. Παραμένουν έξω μόνο ο τραυματίας Χάργκριβς και ο Τέβες, που δεν υπολογίζεται. Πάντως, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα του Αργεντινού, ο Μαντσίνι αιφνιδίασε αρκετούς χθες, τονίζοντας ότι ο Τέβες έχει μέλλον στην ομάδα, αρκεί να ζητήσει συγνώμη για τις πράξεις του.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Χαρτ - Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί - Γ. Τουρέ, Μπάρι - Μίλνερ, Σίλβα, Αγουέρο - Μπαλοτέλι. ... 2 ...και 2-3 goal.
* Αξιοσημείωτο πως σε όλα τα ματς του ομίλου το εύρος των γκολ ήταν «2-3». Επανάληψη της τάσης στο «Μαδριγάλ» πληρώνει 1,90. Πιθανά σκορ το 0-2 (7,10) και το 1-2 (7,95).



ΜΠΑΓΕΡΝ – ΝΑΠΟΛΙ

*** Στο 1,29 η μέση τιμή του άσου, πάνω από 10,00 το διπλό, 5,20 το «Χ».
*** Στο 69.000 θέσεων «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου. 3.000 εισιτήρια εξάντλησε η Νάπολι, 8.000 Ιταλοί αναμένονται στο Μόναχο έχοντας προμηθευτεί εισιτήρια και από τη Γερμανία αλλά και φυσικά οι μετανάστες.
*** 33-1 τα τέρματα στους εννιά φετινούς εντός έδρας αγώνες της Μπάγερν. Ολοι N/G.
*** Πάνω από ένα γκολ έχει πετύχει η Μπάγερν στα οχτώ από τα εννιά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της για το Τσάμπιονς Λιγκ.

*** ΔιαιτητήςΜπιορν Κάιπερς (Ολλανδία).
ΜΠΑΓΕΡΝ (Νο. 3): Οπως αναμενόταν η αντίδρασή της μετά την ήττα στο Αννόβερο ήταν… οργισμένη, πετυχαίνοντας 10 αναπάντητα γκολ εντός έδρας απέναντι στην Ινγκολσταντ (6-0 για το κύπελλο) και τη Νυρεμβέργη. Ως είθισται στα ματς του Μονάχου, «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο με τρία εξαιρετικά γκολ από τους Γκόμεζ (2’), Σβαϊνστάιγκερ (19’) και Ριμπερί (39’), έτσι ώστε να κάνει συντήρηση δυνάμεων στη συνέχεια και απλώς να… φτάσει στο 4-0 και τα 33-0 τέρματα στα τελευταία οχτώ εντός έδρας παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις!

«Κάθε εντός έδρας παιχνίδι μας είναι γιορτή του ποδοσφαίρου. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Γιουπ Χάινκες που έχει μετατρέψει το άθλημα σε… τέχνη. Είναι απόλαυση για τους οπαδούς μας να έρχονται στο γήπεδο», είπε χωρίς φειδώ ο πρόεδρος Ούλι Χένες, με τον Γιουπ Χάινκες να χαρακτηρίζει «φεστιβάλ άψογου ποδοσφαίρου» το πρώτο ημίχρονο. «Ετσι πρέπει να παίξουμε απέναντι και στη Νάπολι», συμπλήρωσε ο Σβαϊνστάιγκερ, καθώς η Νυρεμβέργη έχασε… κυριολεκτικά την μπάλα (22% κατοχή) και απείλησε δύο φορές όταν τα πάντα είχαν τελειώσει (55’, 84’). Ο Μάνουελ Νόιερ παραμένει… θεατής στα εντός έδρας ματς των Βαυαρών, έστω και αν πρόκειται για μια ομάδα που έχει διανύσει αθροιστικά λιγότερα χιλιόμετρα από άλλες 16 της φετινής Μπουντεσλίγκα!

Αυτό σημαίνει αποθέωση της τακτικής, καθώς το συντονισμένο πρέσινγκ των παικτών του Χάινκες οδηγεί σε διαδοχικά κλεψίματα, σε στιλ… Μπαρτσελόνα. Στο πρώτο φετινό ματς με τη Νάπολι σταμάτησε στα 1147 λεπτά το λευκό παθητικό του Νόιερ από αυτογκόλ του Μπαντστούμπερ, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μόνο δύο τελικές προσπάθειες έστω και ήταν ανταγωνιστικοί. Η Μπάγερν απείλησε ξανά και ξανά στο δεύτερο ημίχρονο – χάνοντας μεταξύ άλλων πέναλτι - και φυσικά θα παραταχθεί με τη ψυχολογία του ισχυρού στην αποψινή αναμέτρηση, που αν είναι νικηφόρα θα τη στείλει στην επόμενη φάση σε περίπτωση που η Βιγιαρεάλ «φρενάρει» τη Μάντσεστερ Σίτι.

«Θέλουμε να δείξουμε από την αρχή στη Νάπολι ποιος είναι το αφεντικό», δήλωσε ο αρχηγός Λαμ, «είμαστε ακόμα πεινασμένοι», συμπλήρωσε ο Τόνι Κρόος, παρά τις οχτώ εντός έδρας νίκες με διαφορά τερμάτων τέσσερα γκολ κατά μέσο όρο. «Η Νάπολι δεν είναι μια τυπική ιταλική ομάδα, μπορεί να σε αιφνιδιάσει ανά πάσα στιγμή με τις εξαιρετικές μονάδες που διαθέτει. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και συγκεντρωμένα. Θέλουμε να πανηγυρίσουμε την πρόκριση όσο το δυνατόν συντομότερα και για αυτό θα ξεκινήσουμε το ματς με τη ταχύτητα στο μάξιμουμ», προανήγγειλε ο Χάινκες, ο οποίος θα στερηθεί τον Αριεν Ρόμπεν σε ακόμα ένα ματς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Νόιερ – Ραφίνια (Μποάτενγκ), Βαν Μπούιτεν, Μπαντστούμπερ, Λαμ – Λουίς Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ – Μίλερ, Κρόος, Ριμπερί – Γκόμεζ.
ΝΑΠΟΛΙ (Νο. 63): Στο Μόναχο θα παίξει μεγάλο μέρος των ελπίδων της για πρόκριση στην επόμενη φάση, έχοντας το ισχνό +1 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Η Νάπολι όμως πλήρωσε για μια ακόμα φορά τις αλλαγές που κάνει ο Ματσάρι πριν από τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και ηττήθηκε με 2-1 στην Κατάνια, χάνοντας βαθμολογικό έδαφος. Προηγήθηκε στο πρώτο λεπτό με τον Καβάνι αλλά στη συνέχεια δέχτηκε πίεση, στο 25’ έγινε το 1-1 και η Νάπολι βρέθηκε σε δύσκολη θέση από το 43’, ύστερα από την αποβολή του Σαντάνα.

Αμεσα στην επανάληψη (48’) δέχτηκε το 2-1, προσπάθησε να επανέλθει, είχε κάποιες ευκαιρίες και με παίκτη λιγότερο αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ. Ο Βάλτερ Ματσάρι πάντως ανέλαβε και πάλι την ευθύνη της απώλειας:«Μπορούσαμε την ισοπαλία, παίξαμε πολύ καλά. Και πάλι θα έκανα τα ίδια πράγματα, έπρεπε να ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες».

Η Νάπολι συνεχίζει να χάνει βαθμούς πριν από τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο στα μεγάλα ματς φέτος τα έχει πάει εξαιρετικά. Στο πρωτάθλημα νίκες με Μίλαν και Ιντερ, στην Ευρώπη δεν έχει ακόμα ήττα, με καλές εμφανίσεις και ισοπαλίες κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν. Ο Βάλτερ Ματσάρι ελπίζει να διατηρηθεί αυτή η καλή εικόνα: «Νομίζω ότι είναι συμπτωματικό αυτό, σίγουρα όμως στα μεγάλα ματς υπάρχει και μεγαλύτερο κίνητρο. Η Νάπολι θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο και στο Μόναχο, ίσως στο πιο απαιτητικό παιχνίδι που έχουμε από την αρχή της σεζόν».

Ο τεχνικός της Νάπολι έδωσε σαφώς τον τίτλο του φαβορί στην Μπάγερν: «Βάσει του ονόματος και του παρελθόντος της, η Μπάγερν έχει την υποχρέωση να περάσει στον επόμενο γύρο και να προκριθεί, το άγχος θα είναι μόνο δικό τους. Εμείς θα μπούμε στο γήπεδο με στόχο να κάνουμε το παιχνίδι μας και δεν πρόκειται να παίξουμε αμυντικά και να κλειστούμε. Το καλό είναι ότι μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει σε όλες τις έδρες και αυτό θα προσπαθήσουμε και στο Μόναχο».

Στο αγωνιστικό κομμάτι είναι τιμωρημένος ο στόπερ/αρχηγός Καναβάρο, τη θέση του διεκδικούν οι Αργεντίνοι Φιντέλεφ και Φερνάντες. Εκτός μένει ο πολύτιμος χαφ Γκαργκάνο, είναι στην αποστολή ο Γκόραν Πάντεφ, μετά από απουσία ενός μήνα. Επανέρχονται οι βασικοί Μάτζιο, Χάμσικ και Αρόνικα, που ξεκουράστηκαν στην Κατάνια, ενώ κατά λοιπά δεν αλλάζει η λογική του Ματσάρι, Χάμσικ, Λαβέτσι και Καβάνι τριπλέτα στην επίθεση. Στη μεσαία γραμμή ο Τζεμαϊλί θα πάρει τη θέση του Γκαργκάνο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-2-1): Ντε Σάνκτις – Καμπανιάρο, Φερνάντες, Αρόνικα – Μάτζιο, Τζεμαϊλί, Ινλέρ, Σουνίγκα – Χάμσικ, Λαβέτσι – Καβάνι. ... over 3.5 goals ...


ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ*** Στα χαμηλά επίπεδα του 1,30-1,36 ο άσος, μέχρι 11,00 φτάνει το διπλό.

*** Στο 65.000 θέσεων «Ντα Λουζ» της Λισσαβώνας.

*** Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Νο. 14): Με τη νίκη της το Σάββατο κόντρα στην Ολιανένσε (2-1) έφτασε τα 17 ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις από το ξεκίνημα της σεζόν (12-5-0). Σε όλα έχει σκοράρει, αλλά μόνο σε έξι κράτησε το μηδέν, εκ των οποίων τα δύο εκτός έδρας με Οτελούλ (0-1) και Βασιλεία (0-2).

Το Σάββατο φάνηκε ότι θα είχε εύκολη δουλειά μετά από ένα καταιγιστικό πρώτο 20λεπτο, που της έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων ως το 13’, έχοντας ανοίξει το σκορ μόλις στα 25 δευτερόλεπτα, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Κατέβασε ταχύτητα χωρίς να χάσει τον έλεγχο τουλάχιστον ως το τέλος του ημιχρόνου, αλλά μετά τη μείωση στο 47’ πήγε με άγχος ως το τέλος. Και τα δύο γκολ από τον νεαρό Ισπανό Ροδρίγκο, που μετά το ματς στη Βασιλεία αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός και στο πρωτάθλημα και δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Με νίκη σήμερα εξασφαλίζει και τυπικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν θα έχει τον Ζορζ Ζεσούς στον πάγκο, ο οποίος αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες στη Βασιλεία και θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση από το ξενοδοχείο της ομάδας. Στη θέση του θα είναι ο βοηθός Ραούλ Ζοσέ, όπως συνέβη σε ανάλογη περίπτωση και σε δύο ματς πρωταθλήματος πέρυσι.

Ποινή και για τον αριστερό μπακ Εμερσον, που είδε κόκκινη, έτσι αναμένεται να αγωνιστεί ο νεαρός Λουίς Μάρτινς, καθώς ο Καπντεβίλα, που θα ήταν ο λογικός αντικαταστάτης, δεν έχει δηλωθεί για τα ευρωπαϊκά ματς. Για την ίδια θέση υπολογίζεται και ο κατά βάση στόπερ Μιγκέλ Βίτορ, ενώ ένα πιο ακραίο σενάριο είναι να περάσει ο Μάξι Περέιρα στα αριστερά και να παίξει στα δεξιά ο ρολίστας Ρούμπεν Αμορίμ, που έχει γυρίσει από τραυματισμό, έχοντας μείνει εκτός πλάνων από το ματς στη Βασιλεία.

Πάντως, η σημαντικότερη απουσία είναι αυτή του αμυντικού χαφ Χάβι Γκαρθία, που δεν είχε χρόνο να αναρρώσει εγκαίρως, έτσι ο Ζορζ Ζεσούς θα στηριχτεί ξανά στον Μάτιτς, όπως συνέβη και στα δύο ματς πρωταθλήματος που μεσολάβησαν. Επιπλέον ο Καρντόσο ταλαιπωρείται με πόνους στην πλάτη, είναι κανονικά στην αποστολή, αλλά ίσως στο 4-2-3-1 που σκοπεύει να επαναφέρει ο Ζορζ Ζεσούς να μείνει τελικά στον πάγκο και να ξεκινήσει από την αρχή ο φορμαρισμένος Ροδρίγκο. Σταθερά εκτός παραμένει και ο Αργεντινός δεξιός χαφ Ενσο Πέρες.

«Είναι καλό ότι πάμε στην 4η αγωνιστική ξέροντας ότι μία νίκη θα μας φέρει στην φάση των 16, αλλά μετά το παιχνίδι στη Βασιλεία ξέρουμε ότι αυτό θα είναι πολύ δύσκολο. Η Βασιλεία αγωνίζεται σαν ένα ελβετικό ρολόι, καθώς έχουν ένα σύστημα που δεν αλλάζει. Οι παίκτες μπορεί να αλλάξουν, αλλά από ότι έχω δει, το αγωνιστικό τους στιλ παραμένει το ίδιο. Το να είμαι τιμωρημένος είναι μία νέα εμπειρία, αλλά οι βοηθοί μου ξέρουν τι να κάνουν κι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτούς. Αυτό δεν θα είναι πρόβλημα», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Σημειωτέον ότι η Μπενφίκα έχει χάσει μόνο μία φορά στα τελευταία 17 ευρωπαϊκά ματς στην έδρα της (14-2-1), ενώ τα 6/7 πιο πρόσφατα ήταν goal/goal.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Αρτούρ – Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Λουίς Μάρτινς – Μάτις, Βιτσέλ – Γκαϊτάν, Αϊμάρ, Μπρούνο Σέσαρ – Καρντόσο (ή Ροδρίγκο).

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Νο. 48): Με το ηρωικό 3-3 που πήρε στο Μάντσεστερ έδειξε πως είναι ικανή να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω αλλά ήρθε το 0-2 από την Μπενφίκα να την προσγειώσει στην πραγματικότητα. Μια νέα ήττα θα την αφήσει οριστικά εκτός πρόκρισης και θα παρηγορηθεί για μια ακόμα φορά με την τρίτη θέση. Σε σταθερά ανοδική πορεία στο πρωτάθλημα, «χώνεψε» γρήγορα την αλλαγή στον πάγκο με την ξαφνική αποχώρηση του Φινκ πριν ακριβώς από το πρώτο παιχνίδι με την Μπενφίκα.

Κέρδισε τα τέσσερα τελευταία και το Σάββατο ξεπέρασε χωρίς να συναντήσει καμία δυσκολία το εμπόδιο της Γκρασχόπερς με 4-1. Ηταν πιο ουσιαστική από την αντίπαλό της που είχε κι αυτή ευκαιρίες και καθάρισε με το 3-0 του α’ μέρους. Χαλάρωσε στη συνέχεια και αυτό δεν άρεσε στον προπονητή της που δήλωσε πως «δεν είχαμε προβλέψει να κάνουμε κάτι τέτοιο». Σκόραρε πάλι ο ηγέτης της Α. Φράι ενώ ένα γκολ πέτυχε και το ανερχόμενο αστέρι της Σακίρι.

Σκόραρε στα επτά από τα οκτώ τελευταία ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια της. Over τα 7 από τα 9 τελευταία ευρωπαϊκά της.

Στα τελευταία απουσίασε ο δυνατός μέσος Καμπράλ και πιθανώς θα λείψει και πάλι. Παραμένουν εκτός ο μέσος Αντριστ, ο επιτελικός Γιαπί και ο αριστερός ακραίος Στόκερ. Ο έμπειρος φορ και αρχηγός Στρέλερ αντιμετώπισε γαστρεντερίτιδα και δεν θα ρισκάρει. «Είναι μια μεγάλη απουσία για εμάς αλλά και ευκαιρία για όποιον παίξει να αρπάξει την ευκαιρία» σχολίασε ο τεχνικός της.

Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην παίξει το κλασικό της 4-4-2 και στη θέση του Στρέλερ να μπει ο ακραίος Ζούα, όχι σαν δεύτερος επιθετικός αλλά να το γυρίσει σε 4-2-3-1, με το αστέρι της Σακίρι και τον Φ. Φράι να συμπληρώνουν τη μεσοεπιθετική τριάδα. Ο Αλ. Φράι ξεκινά στην επίθεση. Εχει ήδη πετύχει τρία γκολ φέτος στον όμιλο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Σόμερ – Στεϊνχόφερ, Αμπραάμ, Ντράγκοβιτς, Παρκ – Χιούγκελ, Ξάκα, Φ. Φράι, Σακίρι – Αλ. Φράι, Ζούα. ... Over 2.5 goals και goal/goal...
ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ* Το να σκοράρει η Βασιλεία, άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα, πληρώνει περίπου 1,90. Εστω και ένα γκολ έχει πετύχει στα περισσότερα από τα πρόσφατα ευρωπαϊκά της.

* Δεδομένα περιμένουμε να σκοράρει και η Μπενφίκα, όπως έχει κάνει σε όλα τα φετινά της παιχνίδια. Αξίζει να κυνηγήσουμε τις πιθανότητες για anytime σκόρερ του φορμαρισμένου Γκαϊτάν, που βρίσκεται ακόμα και στο 5,00.




ΙΝΤΕΡ – ΛΙΛ

*** Στο 2,15, ανοδικά, ο άσος της Ιντερ. Το διπλό της Λιλ έπεσε σχετικά, μάξιμουμ τιμή το 4,20.

*** Στο 82.545 θέσεων «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου.

*** ΔιαιτητήςΒόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

ΙΝΤΕΡ (Νο. 8): Ολο και χειρότερα για την Ιντερ, μετά την ήττα στο ντέρμπι από τη Γιουβέντους (1-2) βρέθηκε μια ανάσα από τη γραμμή του υποβιβασμού, ούσα στη 17η θέση. Σπάει όλα τα αρνητικά ρεκόρ η Ιντερ, στο ντέρμπι δεν έπαιξε άσχημα στο πρώτο ημίχρονο, είχε φάσεις αλλά η Γιουβέντους εκμεταλλεύτηκε τα τεράστια κενά στην άμυνά της. Το ματς είχε πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν στο πρώτο ημίχρονο, η Ιντερ ισοφάρισε στο 28’ με τον Μαϊκόν και είχε δοκάρι αμέσως μετά με τον Πατσίνι, αλλά στο 33’ έγινε το τελικό 1-2. Στην επανάληψη η Ιντερ άδειασε κυριολεκτικά από δυνάμεις και δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει το κουμάντο στο δεύτερο όμιλο με τις δύο εκτός έδρας νίκες σε Μόσχα και Λιλ, όμως το κλίμα κάθε άλλο παρά καλό είναι. Και ο Κλάουντιο Ρανιέρι εξερράγη στη συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε για το αν η Ιντερ μπορεί να επιστρέψει στις επιτυχίες της εποχής του Ζοσέ Μουρίνιο και επίσης όταν του επισημάνθηκε πως ο Πορτογάλος ήταν σκληρός με τους παίκτες στα αποδυτήρια: «Ο Μουρίνιο έκανε πολλά στην Ιντερ, αλλά φτάνει πια αυτή η συζήτηση. Ας του κάνουμε ένα άγαλμα και ας τον ξεχάσουμε, πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Θυμάμαι όταν ήμουν στην Κάλιαρι που με ρωτούσαν ακόμα για το πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει η ομάδα 30 χρόνια πριν. Φτάνει πια με το παρελθόν, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν είμαι ο Μάγος του Οζ, ήξερα ότι θα συναντήσω προβλήματα αλλά θέλω να τα ξεπεράσω μαζί με τους παίκτες».

Οσο για το ερώτημα αν η Ιντερ είναι «τελειωμένη» ομάδα και με κακή φυσική κατάσταση ο Ρανιέρι τόνισε: «Δεν είμαστε τελειωμένοι, δεν το βλέπω αυτό στις προπονήσεις. Δώστε μου το χρόνο και θα δείτε ότι έχω δίκαιο. Η ομάδα έχει ακόμα πολλά να δώσει και το μόνο που θέλω είναι να προπονούμαστε με συνέπεια. Υπήρξαν προβλήματα, φυσικά όταν μια ομάδα αλλάζει προπονητή αλλάζουν και οι μέθοδοι, αλλά δεν έχουμε κάνει ζημιά στην ομάδα και στους παίκτες».

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Μαϊκόν τέθηκε νοκ-άουτ για τον επόμενο μήνα και τα προβλήματα αυξάνονται. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Ναγκατόμο, έτσι στα αμυντικά άκρα θα παίξουν οι Ζανέτι και Κίβου, με την επάνοδο του Σάμουελ μετά από 25 μέρες στην ενδεκάδα, δίπλα στον Λούσιο. Είναι εκτός ο πορτιέρε Ζούλιο Σέζαρ και οι Φορλάν, Κουτίνιο, ενώ από το ντέρμπι αποχώρησαν με προβλήματα οι Σνέιντερ, Καμπιάσο και Στάνκοβιτς αλλά θα σφίξουν τα δόντια και θα παίξουν. Επιστρέφει και ο Τιάγκο Μότα που έχασε το ντέρμπι.

Στα της ενδεκάδας, ο Ρανιέρι ετοιμάζει για πρώτη φορά το δίδυμο Μιλίτο και Πατσίνι στην επίθεση, ο ίδιος έχει δηλώσει πως οι δύο τους δύσκολα χωρούν μαζί από το ξεκίνημα. Ο Σνέιντερ θα πάρει τον επιτελικό ρόλο και θα προσπαθήσει να κάνει σπόντες με τους επιθετικούς, ενώ κάτω από τα δοκάρια συνεχίζει ο Καστελάτσι, αντί του Ζούλιο Σέζαρ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Καστελάτσι – Ζανέτι, Λούσιο, Σάμουελ, Κίβου – Στάνκοβιτς, Τιάγκο Μότα, Καμπιάσο – Σνέιντερ – Μιλίτο, Πατσίνι.

ΛΙΛ (Νο. 54): Η απειρία της σ’ αυτό το επίπεδο μέτρησε αρκετά μέχρι τώρα και ενώ θα μπορούσε να έχει ακόμη και 6-7 βαθμούς, έμεινε στους δύο και παίζει μεγάλο μέρος των ελπίδων της για πρόκριση σ’ αυτό το παιχνίδι. Ερχεται από μέτρια εμφάνιση στο 0-0 στη Βαλενσιέν, σύμφωνα με τον Γκαρσιά τη χειρότερη της σεζόν, «έχουμε δικαίωμα κι εμείς να είμαστε απόντες σ’ έναν αγώνα» σχολίασε. Είχε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά η άμυνά της πέρασε πολλές δύσκολες στιγμές. «Αν οι παίκτες είχαν στο μυαλό την Ιντερ, ευκαιρία να μου το αποδείξουν» είπε ο τεχνικός της.

G/G τα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας ευρωπαϊκά της. Εχει δεχθεί γκολ στα 9 από τα 11 τελευταία παιχνίδια που έδωσε εκτός συνόρων.

Φρέσκος τραυματίας ο «σκύλος» μέσος Μπαλμόν. Ο σημαντικός στόπερ Μπάσα που χτύπησε στον ώμο μόλις στο 2’ και έγινε αναγκαστική αλλαγή με τη Βαλενσιέν δεν θα ρισκάρει. Δίνεται παρών στην αποστολή που ανακοινώθηκε αλλά είναι παρακινδυνευμένη κάθε προσπάθεια συμμετοχής του. Μυϊκό πρόβλημα άφησε εκτός από το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος τον δυναμικό στόπερ Σετζού και είναι κι’ αυτός αμφίβολος. Αν οι απουσίες στο κέντρο άμυνας επιβεβαιωθούν θα παίξει στόπερ όπως και στη Βαλενσιέν ο πολυσύνθετος αμυντικός Μπεριά και στη θέση του στα αριστερά ο Μπονάρ. Στην επίθεση αναμένεται να επιστρέψει ο Κόουλ που την Κυριακή μπήκε αλλαγή. Αζάρ και Σο κρατούν τις θέσεις τους, αριστερά και φορ αντίστοιχα.

«Αν χάσουμε θα είναι πολύ δύσκολο να προλάβουμε την πρόκριση. Μίνιμουμ πρέπει να πάρουμε τον πόντο που θα έχουμε ξεκινώντας το παιχνίδι. Θα είναι καλό να τον έχουμε και στο τέλος του. Πάντως από τη στιγμή που κέρδισε η Τραμπζονσπόρ δεν βλέπω γιατί να μην έχουμε κι’ εμείς τύχη» δήλωσε ο Γκαρσιά.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Λαντρό – Ντεμπυσί, Ρόζεναλ, Σετζού (Μπεριά), Μπεριά (Μπονάρ) – Μαβυμπά, Γκέιγ, Πεντρετί - Αζάρ, Κόουλ, Σο...Goal/goal και over 2.5 goals ...
Η Λιλ αρέσκεται στο ανοιχτό παιχνίδι στα εκτός έδρας και έχει σκοράρει σε όλα. Θα βρει χώρους απέναντι στην προβληματική άμυνα της Ιντερ, το αμφίσκορο είναι η προφανής επιλογή. Τα 4,20 του διπλού είναι προκλητικά αλλά η Λιλ μέχρι στιγμής στο γκρουπ έχει απογοητεύσει στον τομέα της εμπειρίας, εκεί υστερεί απέναντι στην Ιντερ.

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

*** Η Λιλ ανοίγει τα παιχνίδια της εκτός έδρας, σκοράρει και δέχεται γκολ. Εκτός του αμφίσκορου, το over 2,5 δεν είναι άσχημη επιλογή, σε μέσο όρο 1,90.

*** Η Ιντερ παραπαίει αμυντικά, εξαιρετική η επιλογή για anytime σκόρερ της Λιλ του Μούσα Σο. Ο καλύτερος σκόρερ της Λιλ πληρώνει και 3,00.


ΛΥΩΝ – ΡΕΑΛ*** Ο άσος στο 5,50, το διπλό στο 1,60. 
*** Στο 42.000 θέσεων «Ζερλάν» της Λυών.


*** Στη φάση των ομίλων η Ρεάλ «τρέχει» εκτός έδρας αήττητο σερί οκτώ αγώνων (6-2-0). Φέτος είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει γκολ στη διοργάνωση. Μόλις μία ήττα έχει στα δέκα τελευταία της εκτός έδρας ευρωπαϊκά, από… τη Λυών. Πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες τα υπόλοιπα. Επτά under.***Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία). Εχει σφυρίξει τη Ρεάλ στο 1-1 με τη Λυών (2009-10) και το 1-0 με την Τότεναμ (2010-11).

ΛΥΩΝ (Νο. 10): Στο προ δύο εβδομάδων μεταξύ τους παιχνίδι στη Μαδρίτη η διαφορά τους ήταν χαώδης και το 4-0 ήρθε λογικά στέλνοντας τη Λυών στην τρίτη θέση. Αφού έχασε και σ’ ένα ακόμη επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ παιχνίδι στη Λιλ με 3-1, ανασυντάχθηκε και πέτυχε δύο νίκες απέναντι στον πιο μισητό της αντίπαλο, τη Σεντ Ετιέν. Την απέκλεισε στο Λιγκ Καπ με 2-1 και το Σάββατο την κέρδισε με 2-0. Χαρακτηριστικό το ότι πέτυχε τα δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και ενώ έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα. Για τρίτο σερί σκόραρε ο ακραίος Μπριάν, πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ ο Γκουρκύφ. «Αποδείξαμε πως αν χρειαστεί μπορούμε να βρούμε τεράστια ψυχικά αποθέματα, με κάνανε περήφανο» είπε ο Γκαρντ.

Στα 19 τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά έχασε μόλις δύο και ήταν και τα δύο από την Μπάγερν. 6 στις 8 τελευταίες ευρωπαϊκές ισοπαλίες της ήρθαν με 1-1.

Αποχώρησε με πρόβλημα στο μηρό και είναι αμφίβολος ο αριστερός μπακ Σισοκό, ο πολυσύνθετος Νταμπό είναι ο λογικός αντικαταστάτης του. Τραυματίστηκε στο Λιγκ Καπ την περασμένη Τετάρτη ο πιο φορμαρισμένος της παίκτης, Μπάστος και θα λείψει για ακόμη 2-3 εβδομάδες ενώ εκτός μάχης είναι ο δεύτερος γκολκίπερ της Βερκούτρ. Επειδή ο τρίτος γκολκίπερ είναι άπειρος απέκτησε χθες τον αρκετά έμπειρο Βαλβέρντ (πρώην Τουλούζ) για το επόμενο οκτάμηνο και θα βρίσκεται σήμερα στον πάγκο. Παραμένουν εκτός οι νεαροί μεσοεπιθετικοί Πιέ, Γκρενιέ και ο βασικός φορ Λισάντρο.

Το κενό του Μπάστος στα αριστερά θα καλύψει ή ο πιο επιτελικός Εντερσον ή νεαρός Λακαζέτ που έπαιξε με τη Σεντ Ετιέν. Ο Γκουρκύφ παραμένει επιτελικός και δεξιά ξεκινά ο ανεβασμένος Μπριάν. Μπροστά ο κλασικός φορ Γκομίς που χωρίς τον Μπάστος χάνει τον καλύτερό του σύμμαχο και εκείνον που του έδωσε τις περισσότερες ασίστ μέχρι τώρα.

«Το ότι η Ρεάλ δεν μας έχει κερδίσει στο γήπεδό μας μέχρι τώρα (3-1-0 στα τέσσερα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων) αλλά και το ότι φέτος στο γήπεδό μας έχουμε 7-1-0 στα επίσημα, είναι κάτι που έχει τη σημασία του» είπε ο Γκαρντ, «Το πρώτο παιχνίδι είναι ήδη πολύ μακριά πίσω μας, έχουν μεσολαβήσει πολλά από τότε. Ένα ισόπαλο αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο κακό αποτέλεσμα» σχολίασε ο μέσος Κάλστρομ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Λορίς – Ρεβεγέρ, Κρις, Λόβρεν, Σισοκό (Νταμπό) – Γκοναλόν, Κάλστρομ – Μπριάν, Γκουρκύφ, Εντερσον (Λακαζέτ) – Γκομίς.

ΡΕΑΛ (Νο. 
6): Μετά τις δύο γκέλες στο πρωτάθλημα με Σανταντέρ και Λεβάντε στα μέσα Σεπτέμβρη οι φωνές του Μουρίνιο ξύπνησαν τους παίκτες του, οι οποίοι έκτοτε απάντησαν καταλλήλως. Ητοι οκτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, πέντε εντός, τρεις εκτός έδρας με τέρματα 29-3.
Τελευταία χρονικά και πιο φτωχή σε σκορ και εικόνα αυτή του Σαββάτου 1-0 επί της Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα». Κόντρα στους πολύ συντηρητικούς Βάσκους ο Ιγουαΐν άνοιξε το σκορ στο 8’ κι έκτοτε η «βασίλισσα» είχε αρκετές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, αλλά δεν τις αξιοποίησε ελέω Μπράβο. Μαζεύτηκε κάπως στην επανάληψη, αφού η Σοσιεδάδ ανοίχτηκε κι έκανε κάποια σουτ που βρήκαν τον Κασίγιας σε ετοιμότητα.
«Ηταν μια σημαντική νίκη σε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε έναν αντίπαλο που μας δυσκόλεψε έως το τελευταίο λεπτό. Πάντα είχαμε τον έλεγχο, αλλά αυτό σπάει με ένα γκολ», σημείωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο που θέλει νίκη στη Γαλλία (στο «Ζερλάν» η Ρεάλ δεν έχει νικήσει ποτέ, μία ισοπαλία, τρεις ήττες) για να «καθαρίσει» την πρόκριση και να ξεκουράσει παίκτες στα δύο τελευταία ματς. Με το «4 στα 4» και μη νίκη του Αγιαξ καπαρώνεται η πρωτιά στον όμιλο, με ισοπαλία και μη νίκη του Αγιαξ απλώς παίρνει την πρόκριση.
«Αν νικήσουμε πρακτικά τελειώνουμε. Νικώντας την τις προάλλες ξεχάστηκε περισσότερο το βάρος του παρελθόντος εναντίον της. Είναι λογικό να μπει με επιθετικότητα η Λυών. Εχει τέσσερις βαθμούς και αν νικήσει τα άλλα δύο ματς φτάνει τους δέκα. Δεν είναι ματς ζωής ή θανάτου γι αυτή, αλλά το αποψινό ματς της δίνει κίνητρο. Φέτος είμαστε πιο ομάδα από πέρυσι. Αν πέρυσι ερχόμασταν εδώ χωρίς Μαρσέλο, Κακά, Καρβάλιο, Αρμπελόα θα είχαμε χοντρό πρόβλημα», τα σημαντικότερα λόγια του Πορτογάλου.
Νοκ άουτ τέθηκαν ο φορμαρισμένος Μαρσέλο, ο εσχάτως ανεβασμένος Κακά και ο πάντα συνεπής Αρμπελόα, ενώ παραμένουν εκτός ο Καρβάλιο για πέμπτη εβδομάδα και ο Σαχίν που θα περιμένει λίγο για να κάνει το ντεμπούτο του με τα λευκά. Επιστρέφουν ο Αλμπιόλ και ο Γκρανέρο. Για να δούμε τι θα γίνει στα δεξιά της άμυνας, καθώς ο Μουρίνιο έχει μετατρέψει τον Ράμος σε... σούπερ στόπερ και δεν θέλει να τον βγάλει από εκεί. Πρώτος υποψήφιος σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ να παίξει εκεί ο Ντιαρά, δεύτερος ο Αλτιντοπ. Βεβαίως μπορεί να επιστρέψει δεξιά ο Ράμος και να πάει δίπλα στον Πέπε ένας εκ των Βαράν, Αλμπιόλ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κασίγιας – Ντιαρά, Σ. Ράμος, Πέπε, Κοεντράο – Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα – Ντι Μαρία, Οζίλ, Κρ. Ρονάλντο – Μπενζεμά. ... X1 ...


Παρακάτω οι βαθμολογίες των ομίλων:



ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ : ΓΚΡΟΥΠ Α
ΟΜΑΔΑΒΑΓΓΚΟΛ
1ΜΠΑΓΕΡΝ735-1
2ΝΑΠΟΛΙ534-2
3ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ433-4
4ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ031-6





ΓΚΡΟΥΠ B
ΟΜΑΔΑΒΑΓΓΚΟΛ
1ΙΝΤΕΡ634-3
2ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ437-5
3ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ432-4
4ΛΙΛ233-4



ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ : ΓΚΡΟΥΠ C
ΟΜΑΔΑΒΑΓΓΚΟΛ
1ΜΠΕΝΦΙΚΑ734-1
2ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.536-4
3ΒΑΣΙΛΕΙΑ435-6
4ΟΤΕΛΟΥΛ031-5



ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ : ΓΚΡΟΥΠ D
ΟΜΑΔΑΒΑΓΓΚΟΛ
1ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ938-0
2ΑΓΙΑΞ432-3
3ΛΥΩΝ432-4
4ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ030-5

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.