Champions league......


ΖΕΝΙΤ – ΣΑΧΤΑΡ
*** Πτώση του άσου προς το 1,80 (από το 1,85-1,90). Στο 4,30 το διπλό.
*** Στο 21.500 θέσεων «Πετρόφσκι» της Αγίας Πετρούπολης.
*** Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία).
ΖΕΝΙΤ (Νο. 23): Μπορούσε το κάτι παραπάνω στο Ντόνετσκ. Παρότι βρέθηκε δις πίσω στο σκορ και ισοφάρισε ισάριθμες φορές, παρέσυρε τη Σαχτάρ στο δικό της στιλ παιχνιδιού, έβαλε μπροστά τη δύναμη και έτρεξε γρήγορα στις αντεπιθέσεις. Ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να παραδεχθεί την ανωτερότητά της και ο Σπαλέτι να συγχαρεί τους παίκτες του, παρότι «μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάτι παραπάνω από αυτό το ματς».
Σε αφετηρία πρόκρισης αν κερδίσει στο Πετρόφσκι. «Κάθε παιχνίδι είναι μια διαφορετική ιστορία. Μπορεί να έρχονται χωρίς τους Τσιγκρίνσκι, Φερναντίνιο και Ζάντσον, αλλά αυτό δεν τους κάνει πιο αδύναμους. Πρέπει να παλέψουμε για να έρθει η νίκη με τη Σαχτάρ στην Αγία Πετρούπολη» προειδοποιεί ο Σπαλέτι. Ολα τα λεφτά στις δηλώσεις του Ιταλού ήταν η παρομοίωση με το «λιοντάρι» και τον Λουτσέσκου: «Τον ξέρω καλά. Είναι ένας παλιόλυκος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έξυπνος και σοφός. Αλλά αν δείτε το σήμα της Ζενίτ, υπάρχει ένα λιοντάρι. Τώρα θα φανεί ποιος είναι πιο δυνατός, ο λύκος ή το λιοντάρι».
Η Ζενίτ έχει κερδίσει και τα 8 τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά της στο «Πετρόφσκι». Τελευταία ομάδα που απέφυγε την ήττα η Νασιονάλ τον Αύγουστο του 2009 (1-1).
Με κεκτημένη ταχύτητα προελαύνει στη ρωσική λίγκα, 3-1 εκτός έδρας τη Ροστόφ, 3-0 την περασμένη Πέμπτη τη Βόλγκα, με τους παίκτες της να μη χρειάζεται να ανεβάσουν ποτέ ταχύτητα. Πάντα στο +2 από τη δεύτερη ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Πολύ δύσκολα θα συμμετάσχει ο βασικός φορ Κερζάκοφ, που παραμένει τραυματίας εδώ και 20 μέρες από τα πρόσφατα παιχνίδια της εθνικής Ρωσίας. Υπόσχεση νίκης έδωσε ο πλέι μέικερ Ντάνι, που δεν έπαιξε λόγω τιμωρίας με τη Βόλγκα και επιστρέφει, όπως και ο βασικός κεντρικός χαφ Σιρόκοφ.
11 οver στα 13 τελευταία της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις μετρά η Ζενίτ. Στο ίδιο διάστημα καταγράφει 8 G/G. Παράλληλα οι Ρώσοι τρέχουν 3/3 οver και G/G στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μαλαφέεφ – Ανιουκόφ, Μπρούνο Αλβες, Λόμπερτς, Κρισίτο – Ντενίσοφ, Σιρόκοφ – Λάζοβιτς, Ντάνι, Φαϊζούλιν – Μπουκάροφ.
ΣΑΧΤΑΡ (Νο. 11): Δεν είναι στα καλύτερά της. Στο 2-2 με τη Ζενίτ ο Λουτσέσκου παραδέχθηκε την ανωτερότητα των Ρώσων και πως η ομάδα του θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη με το βαθμό. «Ηταν ένα καλό μάθημα τόσο για εμένα όσο και για τους Βραζιλιάνους μας. Σε τέτοια ματς δεν αρκεί η τεχνική για να τα κερδίσεις», σχολίασε ο Ρουμάνος, που στάθηκε ιδιαίτερα στο προβάδισμα της Ζενίτ σε φυσικές δυνάμεις.
Μόνο παροδική δεν ήταν η κρίση αφού ακολούθησε εντός έδρας ήττα-σοκ από τη φιλόδοξη και ανερχόμενη Μέταλιστ με 1-2 (0-2 ημίχρονο) μέσα στην Ντόνμπας Αρίνα. Στη συνέχεια ξέσπασε πάνω στην «πελάτισσά» της τελευταία, Ντιναμό Κιέβου, κερδίζοντάς την με 3-2 εκτός έδρας την περασμένη Τετάρτη για τους «16» του κυπέλλου. Τέλος, το Σάββατο επικράτησε με 3-2 εκτός έδρας της Ολεξάντρια και διατηρήθηκε στο -1 από την κορυφή της λίγκας.
Την Κυριακή το μεσημέρι πέταξε για την Αγία Πετρούπολη, όπου θα στερηθεί τη συμμετοχή του Βραζιλιάνου, «εγκεφάλου», κεντρικού χαφ Φερναντίνιο, του επιτελικού χαφ Ζάντσον και του βασικού στόπερ Τσιγκρίνσκι. Και οι τρεις έμειναν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμών. Επιστρέφει ωστόσο από δύο αγωνιστικές τιμωρίας ο καλός σέντερ μπακ Ρακίτσκι.
«Θα προσπαθήσουμε να βρούμε άξιους αντικαταστάτες. Εχουμε νεαρούς παίκτες, όπως ο Ντάγκλας Κόστα και ο Αλεξ Τεξέιρα, που μπορεί να μην έχουν την εμπειρία, αλλά μπορούν να την αναπληρώσουν με το ταλέντο τους. Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Θα κάνουμε τα πάντα για να ανταπεξέλθουμε» δηλώνει ο Λουτσέσκου, που νωρίτερα είχε ξεκαθαρίσει πως η ομάδα του δεν είναι ακόμα έτοιμη για την πολύ μεγάλη υπέρβαση στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Over τα 10 από τα 13 τελευταία παιχνίδια των Ουκρανών στο θεσμό.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ρίμπκα – Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ρατ – Χούμπσμαν, Μιχταριάν – Ντάγκλας Κόστα, Εντουάρντο, Γουίλιαν – Λουίζ Αντριάνο. ... over 2.5 goals ...

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

*** Δεν υπάρχει πουθενά άνω του 1,45 ο άσος (1,35 στον ΟΠΑΠ), από 7,00 έως και 8,00 κυμαίνεται το διπλό.

*** 6ος Ομιλος

*** Στο 80.720 θέσεων «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» του Ντόρτμουντ. Περίπου 4.000 οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

*** Από τα τελευταία εφτά εντός έδρας παιχνίδια της στην Ευρώπη η Ντόρτμουντ έχει πάρει μόνο τα δύο, κόντρα σε Κάραμπακ και Καρπάτι Λβιβ.

*** 2-3 γκολ είχαν τα 10 από τα 16 φετινά ματς της Ντόρτμουντ σε όλες τις διοργανώσεις.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Νο. 65): Επειτα από πέντε σερί νίκες εντός συνόρων (με τέρματα 15-1) υποχρεώθηκε σε απώλεια βαθμών στη Στουτγάρδη (1-1), σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να το κερδίσει. Οχι μόνο διότι ο διαιτητής της αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στο 37’, αλλά κυρίως γιατί κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας έξι ευκαιρίες, τρεις με τον μοιραίο παίκτη της, Καγκάβα και ισάριθμες στο τελευταίο πεντάλεπτο, οπότε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, Ουλράιχ, κράτησε… μόνος του το βαθμό.

Ξεκίνησε εκρηκτικά με δύο ευκαιρίες και δοκάρι στο πρώτο πεντάλεπτο, η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη και η άμυνά της πέρασε τρικυμία από το 15’ έως το 35’. Δέχτηκε το 1-0 στο 22’, γλίτωσε το δεύτερο γκολ στο 25’ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Γκέτσε άνοιξε την αντίπαλη άμυνα και η εξέλιξη της φάσης έφερε το 1-1 από τον Πίζεκ.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος, κάναμε σπουδαίο ματς απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Ετσι πρέπει να παίξουμε κόντρα στον Ολυμπιακό», δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ, σε απολύτως θετικό… mood, παρότι η ομάδα του «πέταξε» ουσιαστικά δύο βαθμούς. Απόψε παίζει το τελευταίο χαρτί της στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τις ήττες σε Μασσαλία και Φάληρο και ο προπονητής προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ελεγχόμενη επιθετικότητα προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να μην βρουν ευκαιρίες στην κόντρα.

«Εως τώρα οι αντίπαλοί μας έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν σχεδόν όλα τα λάθη μας. Στην έδρα μας όμως έχουμε δώσει μόνο ένα παιχνίδι και αυτό ήταν ισόπαλο απέναντι στην Αρσεναλ. Θέλουμε να πάρουμε και τα δύο επόμενα μπροστά στο γήπεδο μας και ποντάρουμε στη συμπαράσταση των οπαδών μας για να το πετύχουμε. Θα το επιδιώξουμε με απολύτως πειθαρχημένο τρόπο. Εχουμε 90 λεπτά για να κάνουμε ένα σοφό παιχνίδι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Οσοι πιστεύουν ότι θα βγούμε μαζικά στην επίθεση επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να μας πλήξει στον αιφνιδιασμό θα πρέπει να το σκεφτούν ξανά», είπε ο Κλοπ και πρόσθεσε:
«Θα αλλάξουμε την τακτική μας έτσι ώστε να είναι νικηφόρα. Δεν υπάρχει κανένας άλλος στόχος πλην της νίκης, όλα τα άλλα είναι δευτερευούσης σημασίας. Το πάθος των παικτών του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς, οι οποίοι έδιναν μάχη για κάθε εκατοστό στο τερέν, ήταν πράγματι εντυπωσιακό. Ξέραμε από πριν ότι διαθέτει κάποιους εκπληκτικούς ποδοσφαιριστές. Θα περιμένουν τις ευκαιρίες τους προσβλέποντας να αποκτήσουν το πλεονέκτημα από αυτές».

Την αίσθησή του για την κατάκτηση των τριών βαθμών εξέφρασε ο Μάριο Γκέτσε, αποδίδοντάς την στον «κίτρινο τοίχο» του «Βεστφάλεν» και την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί των γηπεδούχων. «Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε ένα καλό ματς», συμπλήρωσε ο πρόεδρος Χαν-Γιόακιμ Βάτσκε και η αισιοδοξία αυτή πηγάζει φυσικά από την βελτίωση των πρωταθλητών Γερμανίας τον τελευταίο μήνα, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια. Στα τρία τελευταία, απέναντι σε Αουγκσμπουργκ, Κολωνία και Ντιναμό Δρέσδης (για το κύπελλο) έβαλαν 11 αναπάντητα γκολ και είχαν 63-14 τελικές προσπάθειες!

Ενα ερωτηματικό έχουν οι γηπεδούχοι για την 11άδα τους και αφορά τον βασικό αμυντικό χαφ Μπέντερ, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο του αγώνα με τη Στουτγάρδη. Η συμμετοχή του ή όχι θα αποφασιστεί λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα. Δεδομένα εκτός μάχης είναι μόνο ο αναπληρωματικός μπακ Οβομογέλα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Βαϊντενφέλερ – ΠίζεκΣούμποτιτςΧούμελςΣμέλτσερ – ΚελΜπέντερ (Λάιτνερ) –ΓκέτσεΚαγκάβαΓκροσκρόιτς (Πέρισιτς) – Λεβαντόφσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νο. 35): 
Πλήρωσε τη χαλαρότητά του και άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς το Σάββατο κόντρα στον ΟΦΗ (2-2). Μέχρι το 70’ δεν απειλούταν και όδευε χαλαρά και άνετα προς τη νίκη, όμως δύο στημένες φάσεις και η εγκληματική ανικανότητα του Κοστάντζο έσπασαν το εντυπωσιακό σερί των 17 νικών σε ισάριθμους αγώνες στο «Καραϊσκάκης».

«Ηταν ένα ατύχημα. Ποτέ δεν πιστέψαμε πως μια ομάδα, που απλά αμυνόταν σε όλο το παιχνίδι, θα έφτανε στο σημείο να μας βάλει δύο γκολ» απολογήθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που έσπευσε να υπερασπιστεί τον Αργεντίνο τερματοφύλακα, υπονοώντας πως θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του διατηρώντας τον στην αρχική ενδεκάδα.

Κίνηση που σίγουρα δεν εκφράζει τη διοίκηση και τον κόσμο, που έχουν στήσει στο ...απόσπασμα τον «ερυθρόλευκο» γκολκίπερ, που αξίζει να σημειώσουμε πως αποθεώθηκε πριν από την έναρξη αλλά και σε ένα τετ α τετ που αποσόβησε στο 0-0. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αναζήτηση γκολκίπερ στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, που θα μπορέσει να παίξει βασικός.

Σειρά τώρα πάντως παίρνει το καθοριστικό εκτός έδρας παιχνίδι με την Ντόρτμουντ, δύο εβδομάδες μετά την καλύτερη φετινή εμφάνιση του Ολυμπιακού, που έφερε και τη νίκη επί της πρωταθλήτριας Γερμανίας.

Δεν υπήρξε η παραμικρή ανησυχία με τον ελαφρύ τραυματισμό του Τζιμπούρ, προστατεύτηκαν με τον ΟΦΗ κι επιστρέφουν Αβ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Φέισα, θα λείψουν Φουστέρ, Γέστε.

«Πρόθεσή μας είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να νικήσουμε. Οποια ομάδα επιβάλει το ρυθμό της θα κερδίσει. Εμείς θα προσαρμοστούμε στο στιλ της Ντόρτμουντ και θα επιδιώξουμε να την απειλήσουμε» ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ερνέστο Βαλβέρδε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που έσπευσε να καλύψει μία ακόμα φορά τον Κοστάντζο: «Υστερα από άσχημα αποτελέσματα, πάντα ψάχνουμε αυτούς που φταίνε. O Κοστάντσο είναι ένας παίκτης, όπως όλοι οι άλλοι. Αν πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει, θα αλλάξει. Εχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θα παίξουν οι καλύτεροι». Ξεκαθάρισε πως υπολογίζει για το αρχικό σχήμα τους Τοροσίδη, Φέισα αφού «όσοι είναι μαζί μας είναι καθ’ όλα έτοιμοι να παίξουν».

Ο Βαλβέρδε προβληματίζεται για τον παρτενέρ του Ορμπάιθ στο δίδυμο των αμυντικών μέσων, Φέισα, Μακούν και Μοντέστο διεκδικούν τη θέση με τον Σέρβο να προβάλλει ως φαβορί ενώ θα προωθήσει ως αριστερό χαφ -όπως και στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες στο «Καραϊσκάκης»- τον Χολέμπας με τον Μαρκάνο να παίζει αριστερό μπακ. Αν τελικά κριθεί πως ο Τοροσίδης δεν είναι απόλυτα έτοιμος, θα αντικατασταθεί από τον Μανιάτη.


ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κοστάντσο - Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβ. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο - Ορμπάιθ, Φέισα - Μιραλάς, Ιμπαγάσα, Χολέμπας - Τζιμπούρ. ... over 2.5 goals ...




ΑΠΟΕΛ - ΠΟΡΤΟ
*** Στο 4,40+ ο άσος του ΑΠΟΕΛ, στο 1,80-1,85 κινείται το διπλό της Πόρτο.
*** Στο «ΓΣΠ» (22.859) της Λευκωσίας, μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ είχαν φύγει 21.500 εισιτήρια και απέμεναν 300 ακόμη. Αυτό σημαίνει πως εκτός απροόπτου θα γίνει ρεκόρ προσέλευσης σε ευρωπαϊκό αγώνα. Το προηγούμενο ήταν κόντρα στη Βίσλα, που είχαν κοπεί 21.655 εισιτήρια.
*** Ο ΑΠΟΕΛ φέτος έχει σκοράρει στα επτά από τα εννιά ματς που έχει δώσει στη διοργάνωση.
*** Η τελευταία εντός έδρας ήττα του ΑΠΟΕΛ είναι από την Πόρτο. Από τότε ακολούθησε ένα 5-3-0.
ΑΠΟΕΛ (Νο. 78): Η Ευρώπη του έχει πάρει τα μυαλά και αυτό αντικατοπτρίζεται πλήρως εντός συνόρων, όπου πέταξε ακόμη δύο βαθμούς στο ντέρμπι με την Ανόρθωση. Πλην ενός δοκαριού δεν είχε τίποτα άλλο να επιδείξει και μάλλον είναι ικανοποιημένος με το 0-0, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες για ένα γκολ. Για έλλειψη φαντασίας έκανε λόγο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που απέφυγε πάντως να κάνει δριμείες παρατηρήσεις, γνωρίζοντας ότι ακολουθεί ο ιστορικός αγώνας με την Πόρτο.
Οι πρωταθλητές Κύπρου απέδειξαν στο «Ντραγκάο» ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους «δράκους» καθώς πέραν του γκολ από τον Αΐλτον στο 19', είχαν και δύο μεγάλα τετ α τετ, το ένα στις καθυστερήσεις με τον Ατόρνο! «Είχαμε καλή εικόνα στην Πορτογαλία και τώρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα δούμε το παιχνίδι όπως τα προηγούμενε τρία. Είναι μια σημαντική πρόκληση», σημείωσε ο χαφ Νούνο Μοράις, αποφεύγοντας πάντως να μιλήσει ανοιχτά για πρόκριση. Από την πλευρά του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είπε τα εξής στη συνέντευξη Τύπου: «Θα είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα. Και οι δύο ομάδες θα παίξουν για τη νίκη. Εμείς δεν έχουμε ούτε πίεση, ούτε άγχος παρά μόνο ένα μεγάλο κίνητρο. Η Πόρτο παίζει πάντα επιθετικά και αυτό δεν θα αλλάξει στο ΓΣΠ. Είναι σημαντικό να κάνουμε καλύτερο παιχνίδι απ' ότι στο Ντραγκάο για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα». Ερωτηθείς για το αν η ομάδα του νιώθει κουρασμένη από τους διαδοχικούς αγώνες σε Κύπρο και Ευρώπη ανέφερε πως: «Εχουμε μάθει να ζούμε με αυτές τις συνθήκες. Ο στόχος πάντα είναι ο ίδιος, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Ο χρόνος ανάμεσα στα παιχνίδια είναι λίγος, αλλά το μόνο που έχουμε τώρα στο μυαλό μας είναι το παιχνίδι με την Πόρτο. Από κάθε παιχνίδι μπορούμε να μάθουμε πολλά για το επόμενο».
Πρόβλημα στα αριστερά, καθώς έμεινε εκτός ο πολύτιμος Μποαβεντούρα. Τη θέση του στα μπακ κάλυψε με την Ανόρθωση ο Αλεξάνδρου, ωστόσο κόντρα στην Πόρτο ο Γιοβάνοβιτς θα πάει τελικά σε μία πιο αμυντικογενή λύση. Αυτό σημαίνει πως θα μεταφέρει από τα δεξιά στα αριστερά τον Πουρσαϊτίδη και ως δεξιό μπακ θα χρησιμοποιήσει τον Σολωμού που τα είχε πάει περίφημα στην Κρακοβία. Επίσης, εκτός έμεινε ο χρήσιμος επιτελικός χαφ Μαρσίνιο, καθώς κρίθηκε πως δεν είναι ακόμη στο 100% για να προσφέρει όσα του ζητηθούν. Το ίδιο συνέβη και με τον Χιώτη, τη θέση του οποίου θα πάρει ο Πάρντο. Από εκεί και πέρα ένα είναι το δίλημμα στον καταρτισμό της ενδεκάδας. Μαντούκα ή Γιάχιτς για τρίτο χαφ δίπλα στους μόνιμους Νούνο Μοράις και Ελιο Πίντο. Φυσικά η χρησιμοποίηση του Βραζιλιάνου θα δώσει περισσότερες επιθετικές λύσεις, ενώ ο Βόσνιος θα χρησιμοποιηθεί εάν ο Γιοβάνοβιτς θεωρήσει ότι πρέπει να πάει πιο συντηρητικά το παιχνίδι.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Πάρντο – Σολωμού, Πάουλο Ζόρζε, Ολιβέιρα, Πουρσαϊτίδης - Ελιο Πίντο, Μαντούκα (Γιάχιτς), Νούνο Μοράις - Τρισκόφσκι, Αΐλτον, Χαραλαμπίδης
ΠΟΡΤΟ (Νο. 7): Αν και χωρίς οι εμφανίσεις της να το δικαιολογούν κατάφερε με δύο ευρείες νίκες στο πρωτάθλημα να επαναφέρει την ηρεμία ύστερα από την αναστάτωση που προκάλεσε το 1-1 με τον ΑΠΟΕΛ, το οποίο συνδυάστηκε με μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. 

Προηγήθηκε το πλασματικό 5-0 επί της Νασιονάλ και την Παρασκευή συνέχισε με μία ακόμα νίκη στο «Ντραγκάο» κόντρα στην Πάκος Φερέιρα με 3-0. Αχρωμη και προβλέψιμη στο πρώτο μέρος, αλλά στάθηκε τυχερή και προηγήθηκε στο 45’ με αυτογκόλ, κάτι που διευκόλυνε τα πράγματα στην επανάληψη, όταν βελτιωμένη μετά και τις αλλαγές του Βίτορ Περέιρα και με περισσότερους χώρους μπόρεσε να διευρύνει το σκορ. 

Αρνητικός πρωταγωνιστικής ο Χουλκ, που έφυγε μουτρωμένος για τα αποδυτήρια όταν έγινε αλλαγή στο 59’, ενώ προηγουμένως είχε σφυριχτεί από τον κόσμο για τη μειωμένη απόδοσή του και την έλλειψη ομαδικότητας στο παιχνίδι του, αλλά μετά ζήτησε συγνώμη και το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν. 

Χωρίς σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα πήγε στην Κύπρο, σε αναζήτηση των χαμένων βαθμών και με παρακαταθήκη του να είναι η τελευταία ξένη ομάδα που κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ στην έδρα του την προπέρσινη περίοδο, όταν οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί πάλι αντιμέτωπες σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ. Επανήλθαν στην αποστολή ο πολυσύνθετος μπακ Φουσίλε και ο στόπερ Οταμέντι, που έλειψαν από το τελευταίο ματς πρωταθλήματος, αντίθετα έμειναν εκτός ο στόπερ Μαϊκόν και ο επιθετικός Βάλτερ, που είναι εκτός λίστας στην Ευρώπη. Ο Φουσίλε είχε λείψει και από το πρώτο ματς με τον ΑΠΟΕΛ λόγω τιμωρίας.

«Κάθε ματς σε αυτό το γκρουπ είναι σημαντικό. Κάθε βαθμός είναι σημαντικός για το μέλλον μας στη διοργάνωση. Εχουμε δουλέψει σκληρά και είμαστε έτοιμοι τώρα. Πήραμε δύο καλές νίκες στο πρωτάθλημά μας, οι οποίες μας βοήθησαν ψυχολογικά, κάτι που μόνο θετικό μπορεί να είναι πριν το ματς με τον ΑΠΟΕΛ. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, αλλά είμαστε συνηθισμένοι στην πίεση αυτών των παιχνιδιών και δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς»
, δήλωσε ο τεχνικός Βίτορ Περέιρα.
Στα της ενδεκάδας πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Ζοάο Μουτίνιο θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, αφήνοντας λογικά στον πάγκο τον Μπελούτσι, που έπαιξε βασικός στα δύο προηγούμενα ματς πρωταθλήματος. Δεδομένο και ότι ο Χουλκ δεν πρόκειται να βγει από την ενδεκάδα, με τον προπονητή του να δηλώνει ότι περιμένει μία δυνατή απάντηση από το Βραζιλιάνο άσο μετά τα όσα συνέβησαν την Παρασκευή. Στην κορυφή της επίθεσης ο Κλέμπερ θα αντικαταστήσει τον Βάλτερ, ενώ μένει να φανεί αν ο Βίτορ Περέιρα εμπιστευτεί ξανά τον νεαρό Γάλλο στόπερ Μανγκαλά, αφήνοντας ξανά εκτός τον Οταμέντι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3):
 Ελτον – Σαπουνάρου, Ρολάντο, Μανγκαλά (ή Οταμέντι), Περέιρα – Ντεφούρ, Φερνάντο, Ζοάο Μουτίνιο – Χουλκ, Κλέμπερ, Χαμές Ροντρίγκες (ή Βαρέλα).  ... Goal/goal over 2.5 goals  και 2 ...

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
* Και οι δύο έχουν σκοράρει κι έχουν δεχτεί γκολ σε όλα τους τα ματς στον όμιλο. Στο 1,90 το γκολ/γκολ.
* Το 1-1 είναι το σκορ ημιχρόνου στα τρία προηγούμενα ματς της Πόρτο. Το βρίσκουμε στο 8,50.


ΓΚΕΝΚ - ΤΣΕΛΣΙ
 
*** Ακόμη και στο 15,00 μπορούμε να βρούμε τον άσο της Γκενκ, στο 1,25 το διπλό της Τσέλσι.
 
*** «Κρίσταλ Αρένα» (24.956), Γκενκ, Sold out.
*** Η Γκενκ έχει δεχθεί τουλάχιστον ένα γκολ στα 12 από τα 13 τελευταία παιχνίδια της.
*** 6 Over στα τελευταία 7 παιχνίδια της εντός έδρας έχει η Γκενκ.
ΓΚΕΝΚ (Νο. 114): Εχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κέβιν Ντε Μπράουνε (σημείωσε χατ-τρικ) και σκοράροντας τρία γκολ μέσα σε ένα τέταρτο (71'-85'), ανέτρεψε το 4-2 στο... εξωπραγματικό 4-5 μέσα στο «Γιαν Μπρέιντελ» επί της Κλαμπ Μπριζ. Αυτή η νίκη με τον τρόπο που επετεύχθη αν μη τι άλλο δύναται να αποτελέσει το turning point της σεζόν για τους πρωταθλητές που πριν επισκεφθούν το Μπριζ είχαν βιώσει έναν οδυνηρό αποκλεισμό στον κύπελλο από τη μικρομεσαία Λιρς μέσα στο σπίτι τους.
Υποδεχόμενη την Τσέλσι θα επιχειρήσει να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τη συντριβή (5-0) στο Λονδίνο πριν δύο εβδομάδες. «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και θέλουμε να προσφέρουμε στους οπαδούς μας ένα σπουδαίο αγώνα. Στο πρώτο ματς παλέψαμε με λάθος τρόπο. Τους σεβαστήκαμε υπερβολικά. Σίγουρα για να τα καταφέρουμε πρέπει εμείς να βρεθούμε σε καλή μέρα και η Τσέλσι σε κακή», σημείωσε ο τεχνικός Μάριο Μπέιν και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Στο Λονδίνο παίξαμε πολύ πίσω, τώρα πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί. Εχοντας στο πλευρό μας 25.000 θεατές θα έχουμε ευκαιρίες. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσεγγίσουμε αυτόν τον αγώνα διαφορετικά». Από την πλευρά του ο Ντε Μπράουνε σημείωσε τα εξής στη συνέντευξη Τύπου: «Κερδίσαμε πολλά στον τομέα της αυτοπεποίθησης με τη νίκη μας επί της Κλαμπ Μπριζ. Μπορεί να σκόραρα τρεις φορές, αλλά όλη η ομάδα νικάει. Και κόντρα στην Τσέλσι πρέπει να παίξει όλη η ομάδα καλά. Δεν με ενδιαφέρει τι ακούγεται για μένα και την Τσέλσι. Αλλωστε τίποτα δεν έχει υπογραφεί. Για μένα μετρά μόνο η Γκενκ».
Τιμωρημένος είναι ο βασικός αριστερός μπακ Πούντιλ. Ευχάριστα τα νέα από τον δεξιό μπακ Ανελέ, ο οποίος ήταν αμφίβολος, αλλά προπονήθηκε κανονικά τη Δευτέρα, επομένως τίθεται στη διάθεση του Μπέιν. Ο Ανελέ δεν αποκλείεται κατ' ανάγκη να καλύψει το αριστερό άκρο κόντρα στην Τσέλσι, για να παίξει δεξιά ο Βαν Ντεν Μπόρε, όπως έγινε κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ. Δεν είναι έτοιμοι ο κεντρικός αμυντικός Μασουέρο και ο φορ Ογκουντζίμι. Γνωστές αλλά σημαντικές οι πάγιες απώλειες των στόπερ Σιμάις, Γιονελέτ και του μέσου Χουμπέρ. Δεν υπολογίζεται επίσης ο καλός στράικερ Μπέντεκε.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κοτελές – Βαν Ντεν Μπόρε, Νάντσον, Χάιλαντ, Ανελέ – Τόζερ, Καμούς – Μπούφελ, Βόσεν, Ντε Μπράουνε – Κένεντι

ΤΣΕΛΣΙ (Νο. 3): Τρελό το ντέρμπι με την Αρσεναλ. Απίστευτη διακύμανση του σκορ, αμέτρητες χαμένες ευκαιρίες, εξαντλητικός ο ρυθμός από το 1ο δευτερόλεπτο. 5-3 νίκη για τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι φάνηκαν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Χάρμα οφθαλμών για τους θεατές, πάρα πολύ προβληματισμός, πάντως, για τους δύο προπονητές, από τη στιγμή που οι αμυντικές λειτουργίες ήταν πραγματικά για γέλια. Και εντάξει η Αρσεναλ, μαθημένη στο να μην παίζει άμυνα, εντύπωση κάνει η Τσέλσι, η ο οποία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει μετατραπεί από σφικτή και πολύ δεμένη, σε αφελή, γεμάτη τρύπες και χώρους για τους αντιπάλους.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου, αήττητη από το ξεκίνημα, με το εντυπωσιακό 5-0 κόντρα στην Γκενκ την προηγούμενη αγωνιστική. Θέλει να ζευγαρώσει τις νίκες της κόντρα στους Βέλγους, για να έχει από κει και πέρα το απόλυτο προβάδισμα για την πρωτιά. «Πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορείς να μάθεις από τις νίκες και τις ήττες σου. Για να είμαι ειλικρινής η πρόοδός μας σταμάτησε στα δύο τελευταία της Πρέμιερ Λιγκ, όμως δεν μπορείς να πεις ότι όλα καταστράφηκαν. Δεν σημαίνει ότι αυτό που φτιάχνουμε είναι λάθος, δεν σημαίνει ότι είναι λάθος η φιλοσοφία μας και ότι δεν θα επιστρέψουμε στο σωστό δρόμο. Αυτό που χτίζουμε εξακολουθεί να είναι το σωστό», είπε στις δηλώσεις του ο Βίλας Μπόας, ο οποίος μάλιστα αρνήθηκε ότι θα αλλάξει τη φιλοσοφία του στον τρόπο παιχνιδιού του...

Δεν αποκλείεται να ξεκουραστεί και να προστατευθεί ο Τέρι, ο οποίος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει θέματα σχετικά με τις κατηγορίες για ρατσιστική επίθεση στον Φέρντιναντ της ΚΠΡ. Εχει ταξιδέψει στο Βέλγιο, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να κάτσει στον πάγκο. Τραυματίας είναι ο Ντρογκμπά (συν του ότι είναι τιμωρημένος στο πρωτάθλημα) και δεν υπολογίζεται, στην Αγγλία έμεινε ο Μίκελ για να ξεκουραστεί... Μεϊρέλες ή Ρομέου θα περάσουν στη θέση του.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Τσεχ - Μποζίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ - Λάμπαρντ, Μεϊρέλες, Ραμίρες - Στάριτζ, Τόρες, Μάτα.  ... over 2.5 goals ...




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.