Αρκετά παιχνίδια.



ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ
*** Κοντά στο 2,90 η μέση τιμή του άσου, από 2,30 έως 2,50 κυμαίνεται το διπλό.
*** Χωρίς νίκη στο γήπεδο της η Αουγκσμπουργκ, μόνο ένα βαθμό στις έξι τελευταίες εξόδους της έχει η Βόλφσμπουργκ, με τέρματα 6-19. Πρόκειται για τη χειρότερη ομάδα εντός έδρας και τη χειρότερη εκτός στην κατηγορία.
ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Οπως στο εντός έδρας ματς με την Μπάγερν έτσι και στη Στουτγάρδη ήταν αρκετά καλή παίζοντας ίση προς ίση, αλλά η απειρία της στοίχισε για μια ακόμα φορά, με αποτέλεσμα να ηττηθεί ξανά με 2-1. Είχε καλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά τις άφησε αναξιοποίητες εν αντιθέσει με τον Μάρτιν Χάρνικ που σκόραρε και στις δύο που του παρουσιάστηκαν (41’, 51’). Ενδιάμεσα (47’) κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά μετά το 2-1 φάνηκε να ξεμένει από ψυχικά αποθέματα και το 3-1 έμοιαζε πιο πιθανό από ένα δικό της δεύτερο γκολ.

Παρότι ουραγός και με μία μόλις νίκη στο πρωτάθλημα είναι μαχητική και ανταγωνιστική στα περισσότερα παιχνίδια, εξ ου και λήφθηκε η απόφαση να ενισχυθεί μεταγραφικά τον Γενάρη, μήπως καταφέρει και γλιτώσει τον υποβιβασμό. Παράλληλα ο πρόεδρος, Βάλτερ Ζάιντς, διέψευσε ξανά τη φημολογία που θέλει τον Γιος Λουχουκάι να είναι μετέωρος στον πάγκο. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί των ικανοτήτων του. Ακόμα και αν δεν πάρει ούτε ένα βαθμό έως το τέλος του πρωταθλήματος δεν πρόκειται να φύγει! Είναι ο καλύτερος προπονητής που είχαμε ποτέ», δήλωσε με στόμφο το «αφεντικό» του συλλόγου.

Η ομάδα του θα επιδιώξει να τερματίσει τώρα το σερί των τριών ηττών πανηγυρίζοντας την πρώτη εντός έδρας νίκη της στην Μπουντεσλίγκα, καθώς αυτή στο Μάιντζ (1-0) παραμένει η μοναδική. «Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κοντράρουμε ακόμα και τις μεγάλες ομάδες. Μας λείπουν λεπτομέρειες μόνο για να γευόμαστε πιο συχνά τη νίκη και ελπίζουμε ότι απέναντι στη Βόλφσμπουργκ θα είμαστε λιγάκι πιο τυχεροί», είπε ο Ολλανδός τεχνικός.

Παραμένουν εκτός μάχης ο βασικός γκολκίπερ Γεντς (11/0), ο μεσοεπιθετικός Μπελινγκχάουζεν (11/1, 3 ασίστ), οι αμυντικοί Μέρλε (8/0), Ντε Γιονγκ (6/0), ο φορ Ερλ (1/0) και τρεις μακροχρόνιοι.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Αμσίφ – Ράινχαρντ, Κάλζεν-Μπράκερ, Λάνγκαμπ, Φερχάεγκ – Χοσογκάι, Ντάβιντς – Γκότζια (Μπρίνκμαν), Μπάιερ, Βέρνερ – Μέλντερς.
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Πολύ πιο αποφασιστική από το Αννόβερο και πιο ισορροπημένη αγωνιστικά με τη νέα ενδεκάδα και το νέο σύστημα που επέλεξε ο Φέλιξ Μάγκατ (4-3-3), πήρε εύκολη νίκη με 4-1 στο μίνι ντέρμπι του βορά, συνεπικουρούμενη και από την αποβολή του Για Κονάν στο 58’ (το σκορ ήταν ήδη 3-1). Παραδόξως δύο γκολ πέτυχε ο Χασάν Σαλιχάμιτζιτς (22’, 36’), ενώ μετά τη μείωση του σκορ από φιλοξενούμενους (43’), σκόραραν οι δύο στόπερ της ομάδας, ο Κρις με κεφαλιά – ανενόχλητος στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας (56’) – και ο Μάντλουνγκ με έμμεσο χτύπημα φάουλ (74’).

Ο πρώτος πήρε τη θέση του Σωτήρη Κυργιάκου, που δεν ήταν καν στην αποστολή (αφού δεν υπολογίζεται πλέον), ενώ ο Μάγκατ ανακάτεψε γενικώς τη τράπουλα, κυρίως σε θέσεις και ρόλους, μένοντας (προφανώς) απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. «Βρήκαμε το σωστό σύστημα και κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας. Η εξέλιξη θα συνεχιστεί πάνω σε αυτό που παρουσιάσαμε», είπε ο τεχνικός των «λύκων», που περιμένει με ανυπομονησία να αποδώσει η ομάδα του έστω… υποφερτά σε ένα εκτός έδρας ματς. Από το 3-0 της πρεμιέρας στην Κολωνία έχει πάρει μόνο ένα βαθμό, γνωρίζοντας πέντε ήττες, οι τρεις εκ των οποίων συντριβές, σε Γκλάντμπαχ, Φράιμπουργκ και εσχάτως Ντόρτμουντ.

«Οφείλουμε να είμαστε όσο συγκεντρωμένοι και στον αγώνα με το Αννόβερο για να νικήσουμε στο Αουγκσμπουργκ. Η αντίπαλος μας είναι με την πλάτη στο τοίχο, θέλει πολύ την πρώτη εντός έδρας νίκη και περιμένω ότι θα επιτεθεί για να σκοράρει πρώτη. Μόνο αν δώσουμε τα πάντα από το πρώτο λεπτό θα το αποτρέψουμε αυτό», σχολίασε ο κόουτς των φιλοξενούμενων, που αναμένεται να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα.

Νοκ-άουτ παραμένει ο χαφ Χίτσλσμπεργκερ (5/0), ενώ με τη δεύτερη ομάδα εξακολουθεί προπονείται, λόγω τιμωρίας, ο φορ Χέλμες (6/2). Η γρίπη δεν εμπόδισε τον αναπληρωματικό πια επιθετικό Λάκιτς να συμπεριληφθεί στην αποστολή.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μπενάλιο – Τρες, Κρις, Μάντλουνγκ, Σέφερ – Χασέμπε, Ζοσουέ, Σαλιχάμιτζιτς – Κόο (Γιόνσον), Ντεζάγκα, Μάντζουκιτς.
Η Βόλφσμπουργκ ξέσπασε κόντρα στο Αννόβερο, απομένει όμως να φανεί αν μπορεί να διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο, ιδίως σε ένα εκτός έδρας ματς. Πολύ μαχητική η Αουγκσμπουργκ και στα δύο τελευταία ματς, δεν είναι χαμένη από χέρι.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΣΑΛΚΕ
*** «Τσιμπημένος» προς τα πάνω ο άσος που παραμένει βέβαια ανεπαρκέστατος (1,68), καθώς φαίνεται ότι μόνο για τους… μπουκ δεν πρόκειται για το σπουδαιότερο ντέρμπι της Γερμανίας. Στο 3,70 η ισοπαλία, λίγο κάτω από το 5,00 το διπλό.
*** Το παραδοσιακό ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ με τεράστια αντιπαλότητα.
*** Προϊστορία: 17-12-10. Στα 12 τελευταία στο «Βεστφάλεν» η Σάλκε έχει έξι νίκες και μόνο μία ήττα! Οι συνολικές νίκες της Ντόρτμουντ στα 28 τελευταία ματς ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης είναι μόλις τρεις! Η μία εξ’ αυτών στο περσινό παιχνίδι του Γκελζενκίρχεν, με 3-1. Η συνολική παράδοση και στις δύο έδρες για το πρωτάθλημα είναι 27-24-27.
*** Τον Αύγουστο οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για το Σούπερ Καπ. Το ματς διεξήχθη στην έδρα της Σάλκε και η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη, αλλά δεν σκόραρε και οι «μπλε» κατέκτησαν το τρόπαιο στα πέναλτι (4-3) χάρη στις δύο αποκρούσεις πέναλτι του Ραλφ Φέρμαν.
*** 14-1 τα τέρματα της Ντόρμουντ στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της. Αήττητη με τον Χουμπ Στέφενς η Σάλκε μακριά από το Γκελζενκίρχεν, σε πέντε αγώνες για όλες τις διοργανώσεις. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν έχασε κανένα από τα 12 τελευταία ντέρμπι του κόντρα στην Ντόρτμουντ στην πρώτη θητεία του με τη Σάλκε (έξι νίκες – έξι ισοπαλίες)!
*** Οχτώ γκολ έχει στο πρωτάθλημα ο Μάριους Λεβαντόφσκι, όλα εντός έδρας. Ο Χούντελααρ έχει πετύχει 12 στο πρωτάθλημα και 23 συνολικά στη σεζόν!
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Η ομάδα που νίκησε την Μπάγερν στο Μόναχο και έχει 19 βαθμούς και 20-3 τέρματα στις εφτά τελευταίες αγωνιστικές της Μπουντεσλίγκα συμπλήρωσε τρεις ήττες εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ και χρειάζεται πλέον ένα διόλου εύκολο συνδυασμό αποτελεσμάτων, έστω και για να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Η πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ισοδυναμεί πλέον με «θαύμα», καθώς θα πρέπει να νικήσει με τέσσερα γκολ διαφορά τη Μαρσέιγ και να μην ηττηθεί η (αδιάφορη) Αρσεναλ από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Ξεκίνησε καλά στο «Εμιρατς» κόντρα στην Αρσεναλ, αλλά ατύχησε να χάσει νωρίς με τραυματισμούς τους αναντικατάστατους Μπέντερ (24’) και Γκέτσε (29’), με αποτέλεσμα η αποστολή της να δυσκολέψει πολύ. Ηττήθηκε τελικά στις λεπτομέρειες με 2-1 (49’, 86’ Φαν Πέρσι / 92’ Καγκάβα), δίνοντας ακόμα ένα «φτηνό» γκολ - όπως συνηθίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ - το δεύτερο της Αρσεναλ που προήλθε από κόρνερ. Στο πρωτάθλημα αντίθετα, η άμυνα της είναι «μπετόν» εσχάτως και η εμφάνιση της στο «Αλιάντς Αρένα» το περασμένο Σάββατο ήταν αψεγάδιαστη.

Με προσήλωση, πειθαρχία και αλληλοκάλυψη στο 100%, βραχυκύκλωσε τελείως τη μηχανή των Βαυαρών, σκόραρε στη μία από τις τρεις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε (65’ Γκέτσε) και με λίγη δόση τύχης στο τελευταίο δεκάλεπτο (οι γηπεδούχοι ρίσκαραν και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες) πέτυχε τη τρίτη σερί νίκη της επί της Μπάγερν και έβαλε «φωτιά» στην κορυφή της βαθμολογίας καθώς τόσο αυτή, όσο και η Γκλάντμπαχ μείωσαν τη διαφορά στο -2 (η τελευταία είναι πια πρώτη με τη χθεσινή νίκη της). Επειτα από δύο διαδοχικά τόσο απαιτητικά εκτός έδρας παιχνίδια, θα έλεγε κανείς ότι το μεγάλο γειτονικό ντέρμπι με τη Σάλκε δεν έρχεται στο κατάλληλο timing για τους πρωταθλητές (πόσο μάλλον όταν η «μισητή» αντίπαλος δεν είχε αγώνα μεσοβδόμαδα), ωστόσο κανείς από το στρατόπεδο των πρωταθλητών δεν το βλέπει έτσι.

«Οταν στο επόμενο ματς σε περιμένει η Σάλκε είναι πολύ εύκολο να ανακτήσεις τη συγκέντρωση σου. Από το βράδυ της Τετάρτης κιόλας νιώθουμε την αδρεναλίνη να κυλάει στις φλέβες μας. Είναι η αναμέτρηση της χρονιάς, το μεγαλύτερο happening σε όλη την περιοχή», είπε ο Γιούργκεν Κλοπ, για να προσθέσει ακόμα πιο γλαφυρά ο Κέβιν Γκροσκρόιτς. «Πρόκειται για τον αγώνα των… αγώνων. Ακόμα και αν έχουμε χάσει 18 ματς στη σειρά οφείλουμε να νικήσουμε τη Σάλκε! Οι οπαδοί μας… πεθαίνουν να τους δώσουμε αυτή τη χαρά μέσα στο γήπεδο μας».

Ο Κλοπ τόνισε επίσης ότι οι απουσίες σε ένα τέτοιο ματς δεν παίζουν μεγάλο ρόλο, προτρέποντας τον Μόριτς Λάιτνερ να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ο 18χρονος αμυντικός χαφ θα αντικαταστήσει τον πολύτιμο Σβεν Μπέντερ (11/1, 3 ασίστ), που έσπασε το σαγόνι του στο ματς του Λονδίνου, ενώ αμφίβολη έως τη τελευταία στιγμή θα είναι η συμμετοχή του Μάριο Γκέτσε. Ο σταρ της ομάδας (11/5, 4 ασίστ) – κορυφαίος παίκτης της φετινής Μπουντεσλίγκα βάσει της βαθμολογίας του «Kicker» - προπονήθηκε πολύ χαλαρά το τελευταίο διήμερο λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Αν δεν τα καταφέρει, τη θέση του θα πάρει ο Ιβάν Πέρισιτς, ενώ από εκεί και πέρα νοκ-άουτ παραμένει ο στόπερ Σούμποτιτς (9/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Βαϊντενφέλερ – Πίζεκ, Φελίπε Σαντάνα, Χούμελς, Σμέλτσερ – Κελ, Λάιτνερ – Γκέτσε (Πέρισιτς), Καγκάβα, Γκροσκρόιτς – Λεβαντόφσκι.
ΣΑΛΚΕ: Εχοντας μόνο 40% κατοχή μπάλας και λιγότερες τελικές προσπάθειες από τη Νυρεμβέργη, έκανε επίδειξη ρεαλισμού παίζοντας εξαιρετικά την κόντρα επίθεση για να συντρίψει με 4-0 την αντίπαλό της! Φυσικά «καθάρισε» ο Χούντελααρ που - πετυχαίνοντας το πρώτο και το τρίτο γκολ – έφτασε τα 23 φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στα άλλα δύο σκόρερ ήταν οι Ραούλ (39’) και Χόλτμπι (84’). Παρά την εύκολη νίκη πάντως, ο Χουμπ Στέφενς δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του, αφού προφανώς δεν είχε δώσει αυτός την εντολή να δοθεί χώρος και κατοχή στη Νυρεμβέργη.

«Δεν γίνεται να παίζουμε με αυτό τον τρόπο εντός έδρας», γκρίνιαξε ο Ολλανδός, που σε.. πείσμα των ενστάσεων του, έφτασε τις εφτά νίκες σε 10 παιχνίδια του στον πάγκο των «μπλε» (έχει ηττηθεί μόνο από την Καϊζερσλάουτερν εντός έδρας). Η ομάδα του θα παραταχθεί τώρα στο «Βεστφάλεν» προερχόμενη από πέντε νίκες στις εφτά τελευταίες αγωνιστικές και με τον «τίτλο» της δεύτερης καλύτερης επίθεσης στο πρωτάθλημα.

«Ανυπομονώ για το ματς. Ντόρτμουντ εναντίον Σάλκε είναι μια φανταστική εμπειρία για όποιον εμπλέκεται. Ξέρω ότι έχω καλό ρεκόρ απέναντί τους, αλλά αυτά είναι τώρα ιστορία. Το μόνο που μετράει είναι το εδώ και το τώρα», είπε ο Στέφενς και πρόσθεσε: «Το σημαντικότερο να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας μπροστά στον κίτρινο τοίχο που δημιουργούν οι οπαδοί της Ντόρτμουντ. Αν είναι καλό για μας που έδωσε αγώνα μεσοβδόμαδα για το Τσάμπιονς Λιγκ; Αυτό θα φάνει μόνο μετά το τέλος του ντέρμπι. Πρόκειται για μια πολύ γυμνασμένη ομάδα και μάλλον θα τη βοηθήσει το ότι έχει αγωνιστικό ρυθμό».

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ντόπιος, ούτε καν «βετεράνος» των συγκεκριμένων ντέρμπι για να εγκλιματιστεί στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα της μεγάλης αντιπαλότητας. Ακόμα και αν λέγεται … Ραούλ και έχει ζήσει σε βαθμό… ρουτίνας τα ματς Ρεάλ-Μπαρτσελόνα. «Για τους περισσότερους από τους οπαδούς μας η Σάλκε είναι θρησκεία. Ολη η περιοχή του Ρουρ ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Μια νίκη επί της Ντόρτμουντ θα είναι το χάι-λάιτ της σεζόν. Θέλουμε να τους το προσφέρουμε…»

Γνωστές οι απώλειες των φιλοξενούμενων, αφορούν τον αρχηγό / αμυντικό Χέβεντες (12/1) και τον πολύτιμο εξτρέμ Φαρφάν (10/2, 4 ασίστ), που θα λείψουν για δεύτερο σερί ματς. Στα «πιτς» παραμένουν ο βασικός γκολκίπερ Φέρμαν (9/0) και ο αναπληρωματικός χαφ Κλούγκε (3/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ούνερσταλ – Ουτσίντα (Χέγκερ), Παπαδόπουλος, Μάτιπ, Φουκς – Τζόουνς, Χόλτμπι – Ντράξλερ, Ραούλ, Μπαουμγιόχαν - Χούντελααρ.
Η κούραση της Ντόρτμουντ, η απουσία του Μπέντερ, η ενδεχόμενη του Γκέτσε και η φοβερή (πρόσφατη) παράδοση της Σάλκε στο «Βεστφάλεν» δίνουν αξία στην κόντρα του έτσι και αλλιώς πετσοκομμένου (1,65) άσου.


ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ
*** Σταθερή η τιμή του άσου στο 2,00+, στο 3,65 προσφέρεται το διπλό.
**** Προϊστορία: 11-7-9. Πέρυσι σημειώθηκαν δύο διπλά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Η Λάουτερν έχει τρεις νίκες στις πέντε τελευταίες επισκέψεις της στη Νυρεμβέργη, ενώ οι Φράγκοι έχουν πάρει και τα τρία τελευταία ματς στο Μπέτσεμπεργκ!
ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ: Μπήκε στο «Φέλτινς Αρένα» με επιθετικό πνεύμα και κατάφερε να κάνει αυτή το παιχνίδι περιορίζοντας φαινομενικά τη Σάλκε, αλλά ήταν εξαιρετικά ευάλωτη στις αντεπιθέσεις και πλήρωσε βαρύ τίμημα (0-4) για τη… τόλμη της. Τόλμη, η οποία δεν μεταφράστηκε παράλληλα σε ευκαιρίες καθώς αρκέστηκε να… γυροφέρνει έξω από την αντίπαλη περιοχή, δημιουργώντας ουσιαστικά μόνο μία κλασική ευκαιρία. Συμπλήρωσε έτσι τρεις σερί ήττες και παράλληλα οχτώ αγωνιστικές χωρίς νίκη, υποχωρώντας στη 16η θέση, ένα βαθμό μόλις πάνω από αυτήν που οδηγεί απευθείας στη β’ κατηγορία.

Η τελευταία φορά που «έτρεξε» ένα ανάλογο αρνητικό σερί ήταν τη σεζόν 2006/07 (τότε έφτασε μάλιστα δέκα ματς χωρίς νίκη), οπότε και υποβιβάστηκε, συνειρμούς που ούτε θέλουν βέβαια να… σκέφτονται στη βαυαρική μεγαλούπολη. Θα αναγκαστούν βέβαια να το κάνουν αν η ομάδα δεν πάρει ούτε το σημερινό ματς, το πιο «βατό» θεωρητικά απ’ όσα έχει να δώσει το προσεχές διάστημα.
«Ενδεχομένη νίκη θα έχει διπλή σημασία, αφού θα είναι επικερδής για μας και επιζήμια για την αντίπαλό μας. Αυτός είναι ο στόχος μας και δε νομίζω ότι οι παίκτες έχουν επηρεαστεί από τη βαριά ήττα στο Γκελζενκίρχεν. Αν εξαιρεθούν τα τέσσερα γκολ, τα οποία προήλθαν από δικά μας καταστροφικά λάθη, η Σάλκε δεν είχε άλλες ευκαιρίες. Οφείλουμε να βελτιωθούμε στο τομέα αυτό, αλλά και να παρουσιάσουμε κάτι καλύτερο στα τελειώματα των φάσεων», είπε ο Ντίτερ Χέκινγκ.

Αμφίβολος είναι για τους γηπεδούχους ο Φραντς (5/1), ενώ εκτός μάχης τέθηκε ο νεαρός Μέντλερ (7/0, 3 αλλ.), αμφότεροι μέσοι. Σημαντική η επιστροφή του βασικού φορ Πέκχαρτ (11/3), νοκ-άουτ είναι ξανά ο αριστερός μπακ Πινόλα (9/0) και όπως πάντα οι Νίλσον (στόπερ), Μπουνζάκου (επιθετικός).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Σέφερ – Τσάντλερ, Κλόζε, Βολσάιντ, Πλάτενχαρντ – Σίμονς – Χέγκελερ, Φραντς (Φόιλνερ), Ντιντάβι, Αϊγκλερ (Εσβάιν) – Πέκχαρτ. ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ: Ολα τα ωραία έχουν ένα τέλος, έτσι και το αήττητο σερί της τερματίστηκε με το εντός έδρας 0-2 κόντρα στη Λεβερκούζεν. Μάλλον άδοξα, αφού μολονότι ήταν ισάξια στο πρώτο μέρος, δεν ανέκαμψε ποτέ ψυχολογικά μετά την «γκάφα» του γκολκίπερ Τραπ, που απέφερε το 0-1 στο 54’. Εκτοτε βγήκε εκτός ρυθμού, δέχτηκε το 0-2 στο 70’ και συμβιβάστηκε στωικά με την ιδέα της πρώτης ήττας έπειτα από πέντε αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Οι τέσσερις εξ’ αυτών ήταν εκτός έδρας (δύο νίκες – ισάριθμες ισοπαλίες) και ελπίζει τώρα σε άμεση αντίδραση, καθιστώντας επιτυχημένη και μια πέμπτη στη σειρά έξοδό της. «Παρά την ήττα από τη Λεβερκούζεν παραμένουμε πεπεισμένοι για τις δυνατότητες μας. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα βγάλουμε από το μυαλό μας τη βαθμολογία. Δεν έχουμε βγει από τη δύσκολη θέση, και θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους», είπε ο Μάρκο Κουρτς.

Στη διάθεση του είναι ξανά ο βασικός εσχάτως μέσος Ντε Βιτ (7/1), ενώ απουσιάζει στον αντίποδα ο τιμωρημένος δεξιός μπακ Ντικ (13/0). Τον τελευταίο θα αντικαταστήσει πιθανότατα ο Θάνος Πέτσος, που έχει παίξει πολλές φορές σε επίπεδο Νέων στη συγκεκριμένη θέση. Εκ των κορυφαίων της ομάδας του στα τελευταία ματς είναι ο Κώστας Φορτούνης, που όλο και περισσότερο «ξεδιπλώνει» την ποιότητα του.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Τραπ – Πέτσος, Αμπελ, Αμεντικ, Μπούγκερα – Κιρχ, Τίφερτ – Σάχαν, Ντε Βιτ (Σέχτερ) Φορτούνης – Κουεμάχα.
Ή τώρα ή ποτέ για τη Νυρεμβέργη, που αν δεν νικήσει μπαίνει και… επισήμως σε σενάρια υποβιβασμού. Δεν είναι λογικό μια ομάδα με την ποιότητα της να έχει οχτώ σερί ματς χωρίς νίκη. Καθαρά επιλογή ρίσκου στην αντίδραση.
Τρεις μήνες χωρίς εντός έδρας νίκη είναι η Νυρεμβέργη, δύο μήνες χωρίς εκτός έδρας ήττα η Λάουτερν! Η «ερμηνεία» της στατιστικής βγάζει άσο, καθώς πρόκειται για πάνω-κάτω ισοδύναμες ομάδες.

ΧΕΡΤΑ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

*** Δεν υποτιμούν τη Χέρτα οι μπουκ, προσφέροντας κοντά στο 2,75 τον άσο, τη στιγμή που το διπλό προσεγγίζει το 2,50.

*** Προϊστορία: 4-6-6. Μόνο μία νίκη στις πέντε τελευταίες επισκέψεις της Λεβερκούζεν μετράει η Χέρτα.

ΧΕΡΤΑ: Μετά το 3-2 στο Βόλφσμπουργκ, απείχε δευτερόλεπτα από τη δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη, αλλά δέχτηκε το 2-2 από τη Φράιμπουργκ στο 95’ και ενώ είχε προηγηθεί (με το «κολακευτικό») 0-2 στο ημίχρονο. Ακολούθησαν εκατέρωθεν φάσεις έως το 1-2 του 61ου λεπτού και στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι την έβαλαν μέσα στη περιοχή της, έχοντας (κακώς) ακυρωθέν γκολ στο 81’ και δοκάρι στο 88’. Ενδιάμεσα πάντως η ίδια είχε μεγάλη ευκαιρία για το 1-3 σε τετ α τετ του Ράμος, με αποτέλεσμα το τελευταίο σφύριγμα να την αφήσει με ανάμεικτα συναισθήματα.

«Είναι επώδυνο να δέχεσαι γκολ στη τελευταία φάση, πόσο μάλλον όταν μας είχε συμβεί και στη Βρέμη. Πρέπει να παραδεχτώ όμως ότι η ισοπαλία ήταν δίκαιο αποτέλεσμα», είπε ο Μάρκους Μπάμπελ, που είδε την ομάδα του να συμπληρώνει πέντε αγωνιστικές με μία μόλις νίκη και να παραμένει στη 10η θέση της βαθμολογίας. Πήρε μόνο ένα βαθμό από τα δύο τελευταία εντός έδρας ματς, παίζοντας πολύ άσχημα στο 0-0 με τη Μάιντζ και χάνοντας το προβάδισμα που πήρε στο 1-2 με την Γκλάντμπαχ.

«Μπορεί να μας χωρίζουν τέσσερις βαθμοί με τη Λεβερκούζεν, θεωρώ όμως ότι μαζί με τις Μπάγερν και Ντόρτμουντ είναι οι τρεις πιο δυνατές ομάδες της κατηγορίας. Εχει βρει το ρυθμό της στα τελευταία παιχνίδια και θα πρέπει να παρουσιαστούμε αισθητά βελτιωμένοι συγκριτικά με τις προηγούμενες εμφανίσεις μας για να πάρουμε κάτι καλό», σχολίασε ο προπονητής των Βερολινέζων. Το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα του αφορά τον βασικό επιθετικό ή εξτρέμ Ράμος (11/3), ο οποίος υπέστη μια περίεργη μόλυνση από τσίμπημα… κουνουπιού. Εχασε κάποιες προπονήσεις και ο Μπεν-Χατίρα ενδέχεται να πάρει τη θέση του στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κραφτ – Λελ, Χούμπνικ, Μιγιάτοβιτς, Κομπιασβίλι – Νιμάιερ, Οτλ – Εμπερτ, Ράφαελ, Μπεν Χατίρα (Ράμος) – Λαζόγκα.
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Στην Μπουντεσλίγκα βρίσκεται στην 7η θέση και απέχει οχτώ βαθμούς από την κορυφή, στο Τσάμπιονς Λιγκ όμως προκρίθηκε ήδη στους «16» χάρη στη νίκη σε «νεκρό» χρόνο απέναντι στην Τσέλσι! Μετά τη Βαλένθια επιβλήθηκε (2-1) με ανατροπή του σκορ και των λονδρέζων, σκοράροντας το νικητήριο γκολ στο 91’ με κεφαλιά του στόπερ Φρίντριχ στο 91’! «Υπέφερε» στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας μόνο μία τελική προσπάθεια (δοκάρι του Μπάλακ) και στο 48’ βρέθηκε δικαίως πίσω στο σκορ, έκτοτε όμως τα έπαιξε όλα για όλα, κάνοντας το ματς «ροντέο».

Οι ευκαιρίες διαδεχόταν η μία την άλλη και στις δύο εστίες, τόσο πριν όσο και μετά την ισοφάριση από τον Ντερντιγιόκ, που σκόραρε στην πρώτη επαφή του με την μπάλα (73’). Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν τυχερή που ο διαιτητής δεν τιμώρησε με πέναλτι τον Μπέντερ για ανατροπή του Ντρογκμπά και στο τελευταίο κόρνερ του αγώνα έφερε «εξάρες», παίρνοντας μια ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο. Θα είναι μάλιστα πρώτη ακόμα και αν ηττηθεί στο Βέλγιο από την Γκενκ και την ίδια ώρα Τσέλσι και Βαλένθια μείνουν στην ισοπαλία.

Ετσι, η «γκρίνια» και το κλίμα μιζέριας που έβγαζαν οι οπαδοί της και ο τοπικός Τύπος έως και πριν από μια εβδομάδα πήγαν… περίπατο, με τις δύο διαδοχικές νίκες. Είχε προηγηθεί την περασμένη Παρασκευή το 2-0 στο Καϊζερσλάουτερν, όπου και εγκαινίασε την επιστροφή στις καλές εμφανίσεις επιβάλλοντας το ρυθμό της στο δεύτερο ημίχρονο.
Χρειάστηκε βέβαια τη βοήθεια του αντίπαλου γκολκίπερ για να ανοίξει το σκορ (54’), έκτοτε όμως δεν συνάντησε δυσκολίες και με το 0-2 στο 70’ καθάρισε την «μπουγάδα». Είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, με μία μόνο ήττα στις έξι τελευταίες εξόδους της (από την Μπάγερν) και θα επιδιώξει να διευρύνει στο Βερολίνο αυτή τη θετική επίδοση.

«Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε δείξει ότι είμαστε ισχυροί πνευματικά. Δεν πετάμε όμως στα σύννεφα, ξέρουμε που βρισκόμαστε. Το βράδυ της Τετάρτης πανηγυρίσαμε την πρόκριση, από το πρωί της Πέμπτης όμως σκεφτόμαστε τη Χέρτα. Δεν θα καταφέρουμε τίποτα απέναντί της αν δεν είμαστε απολύτως συγκεντρωμένη. Δεν είναι μια τυπική νεοφώτιστη ομάδα, αλλά ένα οργανωμένο σύνολο με πολύ ποιοτική επίθεση», υπογράμμισε ο Ρόμπιν Ντουτ για το σημερινό ματς.

Εκτός μάχης για τους φιλοξενούμενους παραμένει ο μέσος ή μπακ Μπάλιτς (8/0), πλαισιώνοντας στο απουσιολόγιο τους τέσσερις μακροχρόνια τραυματίες (Αντλερ, Ρενάτο Αουγκούστο, Μπαρνέτα, Ορτέγα).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Λένο - Κάστρο, Τόπρακ, Φρίντριχ, Κάντλετς – Μπέντερ, Ρόλφες – Σαμ, Μπάλακ, Σίρλε – Κίσλινγκ.
Πρόκειται μάλλον για τις δύο πιο αψυχολόγητες ομάδες του πρωταθλήματος. Ολα ανοιχτά σε αυτό το ματς, δεν θα εκπλήξει ούτε το 3-0, ούτε το 0-3…




ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ – ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ
*** Μόλις στο 1,63 ο άσος, από 5,30 έως και 5,50 προσφέρεται το διπλό.
*** Γειτονικό ντέρμπι χωρίς αντιπαλότητα.
*** Προϊστορία: 1-1-1. Πέρυσι η Φράιμπουργκ νίκησε δύο φορές τη Χοφενχάιμ. Ηταν το μοναδικό εντός έδρας ματς της περσινής σεζόν στο οποίο δεν σκόραρε η Χοφενχάιμ (0-1).
*** Εννιά γκολ με κεφαλιές και 17 στο δεύτερο ημίχρονο έχει δεχτεί η Φράιμπουργκ, αμφότεροι αριθμοί - ρεκόρ στην κατηγορία.
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Παρά την επιθετική ποιότητα που διαθέτει, σε θεωρητικό επίπεδο, έχει καταντήσει να σκοράρει μόνο κατόπιν… αιτήσεως. Υπέστη δικαίως στο Αμβούργο τέταρτη σερί εκτός έδρας ήττα (0-2), έχοντας μόλις ένα γκολ ενεργητικό σε αυτά τα ματς και μοναδικό σκόρερ στις εφτά τελευταία αγωνιστικές τον Βένταντ Ιμπίσεβιτς (τρία τέρματα). Στο 17’ και στο 86’ είχε μεγάλες ευκαιρίες, ενδιάμεσα όμως το Αμβούργο σκόραρε δις (25’, 85’) και είχε σαφώς περισσότερες.
«Αυτή τη φορά, προσπαθήσαμε τουλάχιστον να παίξουμε ποδόσφαιρο», είδε το ποτήρι μισογεμάτο ο Χόλγκερ Στανισλάφσκι, την ακλόνητη πίστη του στον οποίο εξέφρασε ο ιδιοκτήτης, Ντίντμαρ Χοπ, («ακόμα και αν υποβιβαστούμε, με αυτόν θα επιδιώξουμε να επιστρέψουμε στην Μπουντεσλίγκα!»)

Εντός έδρας τουλάχιστον, «τρέχει» ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων (πέντε μαζί με το κύπελλο), έστω και αν δεν ήταν καθόλου καλή στο τελευταίο ματς μπροστά στο κοινό της, το ισόπαλο 1-1 με την Καϊζερσλάουτερν. «Δεν είμαστε καθόλου περήφανοι για τις πρόσφατες εκτός έδρας επιδόσεις μας, κάτι που αυξάνει την ανάγκη να βελτιώσουμε το καλό ρεκόρ που έχουμε στο γήπεδο μας. Πρέπει να γίνουμε πιο τολμηροί και πιο άμεσοι στις τελικές επιθετικές επιλογές μας. Η ομάδα δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις και αυτό με κάνει να αισιοδοξώ ότι θα έρθει η ώρα που θα βγάλουμε την ποιότητα μας στο τερέν», σχολίασε ο κόουτς των γηπεδούχων, προσθέτοντας ότι «όποιος παίκτης θέλει να πάρει μεταγραφή, είναι ελεύθερος να το κάνει».

Πρόβλημα στις πτέρυγες της άμυνας αντιμετωπίζουν οι γηπεδούχοι, καθώς τέθηκαν εκτός μάχης και οι δύο βασικοί ακραίοι μπακ Μπεκ (11/0), Μπρααφχάιντ (13/0), ενώ λείπει και ο αναπληρωματικός στα αριστερά Ιμπερτσμπέργκερ (1/0). Τις θέσεις θα καλύψουν δύο αμυντικοί χαφ, οι Τζόνσον και Γουίλιαμς, οι οποίοι στις προηγούμενες ομάδες τους όμως (Μόναχο 1860 και Φράιμπουργκ αντίστοιχα) έπαιζαν ως δεξιοί μπακ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Στάρκε – Τζόνσον, Φόρσα, Κόμπερ, Γουίλιαμς – Ρούντι, Βάις – Μουσόνα (Μλάπα), Μπάμπελ, Σαλίχοβιτς – Ιμπίσεβιτς.
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Εστω και αν ισοφάρισε τη Χέρτα (2-2) στο 95’ άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία, αφού είχε περισσότερες ευκαιρίες, δεν της δόθηκε καθαρό πέναλτι (43’) και της ακυρώθηκε - κακώς - γκολ στο 81’. Με μια αντεπίθεση και μια στημένη φάση βρέθηκε να χάνει 0-2 στο ημίχρονο, μείωσε όμως στο 61’ και στο τελευταίο τέταρτο ξεχείλιζε από πάθος «σφυροκοπώντας» την αντίπαλη εστία. Στο 86’ γλίτωσε το 1-3 σε τετ α τετ της Χέρτα, δύο λεπτά αργότερα όμως «απάντησε» με δοκάρι και στο τέλος «κατασκήνωσε» έξω από την περιοχή των Βερολινέζων, παίρνοντας αυτό που εδικαιούτο.

Διατήρησε έτσι ακμαίο το ηθικό της μετά τη νίκη στη Νυρεμβέργη (επίσης με γκολ στις καθυστερήσεις) και για πρώτη φορά φέτος προέρχεται από δύο σερί ματς χωρίς ήττα. «Πρέπει να παραμείνουμε “σκληροί”, όσο και στα δύο τελευταία παιχνίδια. Δημιουργούμε όσες ευκαιρίες και πέρυσι, η διαφορά είναι όμως ότι οι αντίπαλοι μας έχουν πολύ καλύτερα ποσοστά ευστοχίας. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε, πρόκειται όμως για κάτι που θα αλλάξει αν διατηρηθούμε στο ίδιο επίπεδο. Ο μόνος τρόπος για να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι με τη Χοφενχάιμ είναι να επιδείξουμε θέληση και αφοσίωση στο 100%», είπε ο προπονητής Μάρκους Σοργκ.

Δικαιολογημένη η τοποθέτηση, καθώς πράγματι ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που η ομάδα του ηττήθηκε ενώ ήταν καλύτερη, «πληρώνοντας» τον κυνισμό των αντιπάλων.

Τώρα ελπίζει να μην… πληρώσει τις απουσίες της, καθώς ο βασικός στόπερ Μπαρτ (12/1) και ο πολύτιμος μέσος Ρόζενταλ (3/1) τέθηκαν εκτός μάχης. Ο δεύτερος επέστρεψε πρόσφατα από τραυματισμό, αλλά χτύπησε ξανά στο 10ό λεπτό του αγώνα με τη Χέρτα και στερεί από τον προπονητή του την πιο ποιοτική λύση στη μεσαία γραμμή. Βέβαια, ο Ράιζινγκερ που ενδέχεται να τον αντικαταστήσει, ήταν αυτός που έβαλε και τα τρία γκολ το περασμένο Σάββατο (τα δύο κανονικά και το ένα ακυρωθέν), έχοντας μπει ως αλλαγή στο 53’! Νοκ-άουτ είναι πάντα ο δεξιός μπακ Μουΐτζα (6/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπάουμαν – Χίνκελ, Μπούτσερ (Φεράτι), Κρμας, Μπαστιάνς – Σούστερ, Φλουμ – Μακιάντι (Ράιζινγκερ), Πουτσίλα, Σμιντ – Σισέ.

 ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ – ΤΟΤΕΝΑΜ

*** Οριακή πτώση για το διπλό, που φτάνει στο 1,91 από 1,95 που ήταν την Πέμπτη. Ο άσος ακουμπά το 4,20.

TIPS

*** 2-4-4 ανεξαρτήτως έδρας, 2-2-1 στο «Χόθορνς». Μόλις 7 εντός έδρας νίκες η Γουέστ Μπρομ σε 29 παιχνίδια κόντρα σε ομάδες του Λονδίνου.

*** Η Τότεναμ έχει 99 εκτός έδρας νίκες και 99 εκτός έδρας ισοπαλίες σε επίπεδο Πρέμιερ.

*** 8-1-0 το σερί της Τότεναμ, που έχει σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ σε κάθε ένα από τα εννιά ματς.

*** Η Τότεναμ δεν έχει δεχτεί κανένα γκολ στο πρώτο 15λεπτο (0%) και έχει το μεγαλύτερο ποσοστό στο πρώτο 15λεπτο του 2ου ημιχρόνου (40%).

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ:
Κατάφερε να αντιδράσει με τον καλύτερο τρόπο στην κακή πορεία της τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές και επικράτησε δίκαια με 2-1 της Μπόλτον. Μοιρασμένο το πρώτο μέρος, η Μπόλτον έχασε μοναδική ευκαιρία στο 1-1 για να προηγηθεί. Ανώτερη στο δεύτερο, προηγήθηκε με 2-1 με τον Λονγκ στο 53' και μέχρι το τέλος ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

«Ανέβηκε» ο Χόγκσον, ο οποίος έχει θέματα ανανέωσης συμβολαίου, κάτι που θα αποφασιστεί στις αρχές του 2012, έπλεξε το εγκώμιο και του Γκέρα, αλλά κυρίως του σκόρερ Λονγκ, ο οποίος μπήκε στη μάχη εντελώς ξαφνικά, μειώνοντας την αποθεραπεία του κατά 2 εβδομάδες!

Αρχίζουν και ελαττώνονται τα αγωνιστικά προβλήματα. Όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει ο βασικότατος σκληρός χαφ Σάρνερ (9/1), ακόμη καλύτερα από τον Αυστριακό ο σταρ Οντεμβίγκι (8/2). Πάντως, ακόμη και να είναι διαθέσιμος ο τελευταίος λογικά δεν θα αλλαχθεί ο Λονγκ από την κορυφή της επίθεσης, ενώ δύσκολα θα αλλάξει και η εποικοδομητική τριάδα των Τόμας, Μπραντ και Γκέρα…

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Φόστερ - Ριντ, Ολσον, ΜακΚόλεϊ, Τζόουνς - Μουλουμπού, Μόρισον - Τόμας, Μπραντ, Γκέρα - Λονγκ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε το βράδυ της Δευτέρας επικρατώντας με 2-0 της Αστον Βίλα. Σοβαρή, μετρημένη, ήξερε πότε να χτυπήσει, πότε να απειλήσει και ποτέ δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλό της ούτε να σκεφτεί να μπει στο παιχνίδι. Δύο γκολ από τον Αντεμπαγιόρ (ανάποδο ψαλίδι το πρώτο), αρκετές χαμένες ευκαιρίες από τα «σπιρούνια», που έδειξαν ότι διατηρούν την εξαιρετική τους φόρμα, έχοντας οχτώ νίκες στα εννέα τελευταία παιχνίδια τους.

«Εχουμε πιθανότητες ακόμη και για τον τίτλο. Δεν είναι απίθανο. Εάν διατηρήσουμε τη φόρμα μας, τότε όλα μπορούν να συμβούν», ανέφερε ο Χάρι Ρέντναπ.

Προέκυψαν σημαντικά προβλήματα. Ο τραυματισμός του Φαν ντερ Φάαρτ στο παιχνίδι με τη Βίλα ήταν πιο σημαντικός απ’ ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί και ο Ολλανδός άσος είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το σημερινό ματς. Επίσης, χτύπησε ο Ντεφόε σε προπόνηση της Πέμπτης, η κατάστασή του είναι πολύ πιο σοβαρή από του Ολλανδού και μόνο με θαύμα θα καταφέρει να δώσει το παρών.

Από τη στιγμή που λείπει εδώ και καιρό ο Κράντσαρ που θα μπορούσε να παίξει πίσω από τον επιθετικό, δεν αποκλείεται να υπάρξει… αλλαγή στα πλάνα του Ρέντναπ. Να το γυρίσει σε ένα καθαρό 4-4-2, έχοντας Παβλιουτσένκο και Αντεμπαγιόρ μπροστά. Μία δεύτερη λύση (και ίσως η επικρατέστερη) είναι η χρησιμοποίηση τρίτου χαφ, του Σάντρο και να έρθει λίγο πιο μπροστά ο Μόντριτς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Φρίντελ - Γουόκερ, Γκαλάς, Κινγκ, Ασού Εκοτό - Πάρκερ, Μόντριτς - Λένον, Φαν ντερ Φάαρτ (Σάντρο), Μπέιλ - Αντεμπαγιόρ.

Η Τότεναμ είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το επιβεβαιώνει σε κάθε παιχνίδι της. Too soft η Γουέστ Μπρομ, σίγουρα ανεβαίνει επίπεδο με την παρουσία του Λονγκ, όμως δεν είναι ικανή για να τη φέρει κοντά στα «σπιρούνια». Τίμια τα 1,95 του διπλού.


ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

*** 1,35-4,60-8,80 ο μέσος όρος.

TIPS

*** 14-4-0 από το 2002, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. 11-6-0 στο «Ολντ Τράφορντ».

*** Ο Ρούνι έχει σκοράρει 9 φορές στις 12 που αντιμετώπισε τη Νιούκαστλ.

*** Η Γιουνάιτεντ έχει κρατήσει τις περισσότερες φορές ανέπαφη την εστία της (6) από κάθε άλλη ομάδα, παρότι είναι 5η στη λίστα με τις ομάδες που έχουν επιτρέψει τα περισσότερα σουτ στην εστία τους.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.:
Δεν ήταν καλή το βράδυ της Τρίτης απέναντι στην Μπενφίκα και το 2-2 τη βάζει σε προβλήματα σε περιπέτειες. Θα πρέπει να μη χάσει από τη Βασιλεία για να προκριθεί, ενώ λογικά πρέπει να ξεχάσει και την πρωτιά, την οποία πολύ δύσκολα θα χάσουν οι Πορτογάλοι.

Προβλημάτισε για μία ακόμη φορά η Γιουνάιτεντ, η άμυνά της δεν ήταν σταθερή κάτι που είχε πετύχει ο Φέργκιουσον στο πρωτάθλημα, όπου μετά το 6-1 από τη Σίτι δεν έχει δεχθεί γκολ. Είναι φανερή η δουλειά που έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες, είναι λογικό να επικεντρωθούν άπαντες στην αμυντική λειτουργία, που είχε προβληματίσει τα μέγιστα από το ξεκίνημα.

Τρία συνεχόμενα 1-0, τελευταίο της η νίκη στο Σουόνσι. Ηταν η πρώτη ομάδα που κατάφερε να περιορίσει φέτος το εκπληκτικό παιχνίδι των Ουαλών και να τους βγάλει εκτός ρυθμού. Πίεσε ψηλά, η άμυνα ανέβηκε αρκετά, δεν άφησε χώρους και αν εξαιρεθεί μια εκπληκτική φάση της Σουόνσι στο πρώτο ημίχρονο, δεν κινδύνεψε καθόλου.

Ο Ρούνι (11/9) έμεινε εκτός αποστολής την Τρίτη λόγω τραυματισμού, όμως αναμένεται να γυρίσει για το σημερινό παιχνίδι και μαζί με τον Βίντιτς (4/0), ο οποίος ήταν τιμωρημένος στην Ευρώπη, να περάσουν άμεσα στην ενδεκάδα, η οποία λογικά δεν θα έχει ιδιαίτερες αλλαγές σε σύγκριση με το παιχνίδι κόντρα στη Σουόνσι. Διεκδικεί θέση ο Ασλι Γιανγκ, ο οποίος αποθεραπεύτηκε και έπαιξε μεσοβδόμαδα, πιθανότερο όμως είναι να ξεκινήσει με τον Παρκ.

Εξακολουθεί να λείπει ο Αντερσον (8/2), που έχασε τα δύο τελευταία. Παίζεται και η επιστροφή μετά από δύο ματς του Γουέλμπεκ (9/3), μετά από τέσσερα του Σμόλινγκ (7/1). Εξω δυο-τρεις μακροχρόνιοι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντε Χέα - Τζόουνς, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά - Νάνι, Κάρικ, Γκιγκς, Παρκ - Ρούνι, Ερνάντες.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Την πρώτη ήττα της σεζόν γνώρισε στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ». Ηττήθηκε με 3-1 από τη Σίτι και διεκόπη το εκπληκτικό της σερί. Η αντίπαλός της ήταν καλύτερη, όμως στάθηκε καλά από την πλευρά της. Τουλάχιστον, πολύ καλύτερα απ' όσες ομάδες αντιμετώπισε η πρωτοπόρος. Είχε ευκαιρία να βρεθεί μπροστά στο σκορ στο 34', στο 2-0 ο Μπεν Αρφά είχε δοκάρι. Πλήρωσε, όμως, κάποια λάθη της άμυνας, κυρίως του Ράιαν Τέιλορ, ο οποίος πέρασε ένα εφιαλτικό βράδυ.

Συνεχίζεται το πολύ δύσκολο πρόγραμμα, παίζει τώρα με τη Γιουνάιτεντ, ακολουθεί το εντός έδρας με την Τσέλσι. «Δεν έχω κανένα φόβο να πάω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βλέποντας την εμφάνισή μας. Εχουμε εξαιρετική ομάδα, είμαστε σε πολύ καλή θέση και θα έχουμε και πολύτιμες επιστροφές», είπε ο Πάρντιου, ο οποίος στήριξε σε δηλώσεις του τον Τέιλορ: «Ο Τέιλορ είναι ένας ήρωας για εμάς. Εχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια και στο ματς με τη Σίτι ήταν απλά άτυχος».

Ο βασικός φορ Μπεστ (10/3) και ο καλός χαφ Τιοτέ (9/0) αναμένεται να επιστρέψουν, ενώ ο πολύτιμος χαφ Καμπάιγ (12/1) αναμένεται να ξεπεράσει το μικροπρόβλημα που αντιμετώπισε. Τεστ ετοιμότητας για το βασικό εξτρέμ Ομπερτάν (10/0), με τις πιθανότητες να είναι υπέρ του και όπως όλα δείχνουν θα αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα, στην οποία δεν κατάφερε να διακριθεί.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Κρουλ - Σίμπσον, Κολοτσίνι, Σ. Τέιλορ, Ρ. Τέιλορ – Ομπερτάν, Καμπάιγ, Γκάθρι, Γκουτιέρες - Μπα, Μπεστ (Μπεν Αρφά).

Η Γιουνάιτεντ προβληματίζει και σε καμιά περίπτωση δεν αξίζει ο άσος στο 1,35. Αλλωστε τόσο έδινε την περασμένη εβδομάδα ο άσος της Σίτι με τη Νιούκαστλ, είναι unfair να βρίσκεται σ' αυτά τα επίπεδα.

Δεν μπορούσαν να έχουν αλλάξει οι τιμές, δεν γίνεται να αλλάξει και η αντιμετώπιση που έχουμε για το παιχνίδι. Πάμε πάσο.

ΜΠΟΛΤΟΝ – ΕΒΕΡΤΟΝ

*** Γύρω από το 3,10 οι τιμές του άσου, το διπλό στο 2,40.

TIPS

*** Ο Γκάρι Κέιχιλ έχει σκοράρει τις δυο τελευταίες φορές που φιλοξένησε η Μπόλτον την Εβερτον.

*** Εχει σημειωθεί γκολ στο τελευταίο 5λεπτο στα 5 από τα 6 τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων. Επίσης, στο ίδιο διάστημα έχει σημειωθεί γκολ και στα τρία από τα τέσσερα τελευταία στο «Ρίμποκ και η ομάδα που το σημείωσε πήρε και τη νίκη! 54% των φετινών γκολ της Εβερτον έχουν σημειωθεί στο τελευταίο 15λεπτο, το μεγαλύτερο ποσοστό στην Πρέμιερ.

*** Η Μπόλτον διαθέτει την τρίτη χειρότερη άμυνα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ μετά από 12 αγωνιστικές (έχει δεχτεί 29 γκολ). Μάλιστα, είναι η ομάδα που έχει επιτρέψει τα περισσότερα σουτ στην εστία της (72) φέτος.

ΜΠΟΛΤΟΝ:
Εκανε μια εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στη Στόουκ πριν τη διακοπή, δεν κατάφερε να κρατηθεί σε καλά επίπεδα στο Γουέστ Μπρομ, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1. Μοιρασμένο το πρώτο μέρος, είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 1-1 για να βρεθεί μπροστά στο σκορ. Κακή στο δεύτερο, την επηρέασε το γρήγορο 2-1, δεν κατάφερε να αντιδράσει και μοιραία ηττήθηκε. Το παρήγορο είναι ότι η άμυνά της έδειξε και πάλι αρκετά σοβαρή, καμία σχέση δηλαδή με την εικόνα που είχε πριν από τρεις αγωνιστικές.

Εξαλλος ο Κόιλ από την ήττα και ιδίως από την εμφάνιση του 2ου ημιχρόνου: «Επανήρθαμε μετά το πρώτο γκολ και δείξαμε χαρακτήρα και ποιότητα. Ηταν μια καλή ευκαιρία να πάρουμε κάτι και δεν μπορώ παρά να είμαι νευριασμένος από την εικόνα μας στην επανάληψη».

Γενικότερα υπάρχει ένας μίνι εκνευρισμός στην ομάδα, όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει ο ηγέτης της άμυνας Γκάρι Κέιχιλ τον Ιανουάριο, ο οποίος δέχεται έντονο φλερτ από Τσέλσι και Τότεναμ. Δεν αποκλείεται σιγά-σιγά να χάνει τη θέση του στην ενδεκάδα, ενώ ήδη ο Κόιλ φέρεται να αναζητά τον αντικαταστάτη του. Φήμες θέλουν να κοιτάζει προς τις ΗΠΑ και το διεθνή Αμερικανό Τιμ Ριμ.

Αμφίβολος ο μπακ Γκάρντνερ (4/0), που ήταν τραυματίας στο προηγούμενο. Δεν προλαβαίνει ο πιτσιρικάς δεξιός μπακ Ρίλι (2/0), ένα από τα ταλέντα της Μπόλτον, που είχε ξεκινήσει βασικός στα τελευταία ματς. Πάντως, αναμένεται να επιστρέψει ο μπακ/στόπερ Μπογιάτα (6/1) και να τον αντικαταστήσει. Παραμένουν μακροχρόνια στα πιτ αρκετοί σημαντικοί παίκτες.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Γιασκελάινεν - Μπογιάτα, Γουίτερ, Κέιχιλ, Ρόμπινσον - Μ. Ντέιβις, Μουαμπά, Ρίο Κόκερ - Ιγκλς - Κλάσνιτς, Κ. Ντέιβις.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Επέστρεψε στις νίκες και απομακρύνθηκε οριακά από την επικίνδυνη ζώνη. Εχει βρεθεί σ' άσχημη θέση, δεν είναι πάντως τόσο κακή όσο δείχνει η βαθμολογία. Επικράτησε με 2-1 της Γουλβς, ήταν οριακά καλύτερη και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 37', βρήκε τρόπο να αντιδράσει δείχνοντας χαρακτήρα. Το νικητήριο γκολ ήρθε με πέναλτι του Μπέινς στο 83'. Ανύπαρκτο, όμως ο διαιτητής Μος της είχε αρνηθεί καθαρότατο στο 45' και ισορρόπησε το λάθος του.

Διαμαρτυρήθηκαν οι οπαδοί για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ο Κενράιτ υποσχέθηκε στον Μόγες ότι τον Ιανουάριο θα του παρέχει χρήματα για να κάνει μεταγραφές. «Σίγουρα δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε στον αγωνιστικό χώρο, όπως τις προηγούμενες χρονιές. Δεν μπορούμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που παίζαμε όταν είχαμε τον Αρτέτα ή τον Πίενααρ, όμως προσπαθώ να προσαρμόσω το παιχνίδι μας και να βρούμε νέους τρόπους να παίρνουμε τις νίκες», είπε ο Μόγες.

Εχασαν το ματς με τη Γουίγκαν ο βασικός στόπερ Ντιστέν (9/0) και ο πολύ φορμαρισμένος χαφ Ρόντγουελ (9/2). Ο πρώτος λογικά θα είναι διαθέσιμος, ο δεύτερος πολύ δύσκολα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Χάουαρντ - Χίμπερτ, Τζαγκέλκα, Ντιστέν (Χέιτινγκα), Μπέινς - Κόλεμαν, Ρόντγουελ (Φελαϊνί), Οσμαν, Ντρέντε - Κέιχιλ - Σαχά.

Δεν περιμέναμε τις αποδόσεις αουτσάιντερ της Μπόλτον, που φτάνουν το 3,20. Δεν είναι καμιά ομαδάρα η Εβερτον, οι «Τρότερς» πρέπει να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και αξίζει αν μη τι άλλο να κοντράρουμε το φαβορί.


ΝΟΡΙΤΣ – ΚΠΡ

*** Πτώση στον άσο. Στο 2,25 στην ανώτερη τιμή του, το διπλό ξεπερνά το 3,50.

TIPS

*** 8-2-1 στα τελευταία 11, 7-1-0 στα τελευταία 8.

*** Εχουν σημειωθεί μόλις τρία γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς. Η ΚΠΡ δεν έχει σκοράρει σε τρία απ' αυτά.

*** Εχει αποβληθεί ποδοσφαιριστής της ΚΠΡ και στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις της στο «Κάροου Ρόουντ».

*** Πέντε γκολ σε επτά εμφανίσεις έχει ο Χέλγκουσον.

*** Η Νόριτς, μαζί με την Μπλάκμπερν, δεν έχει κρατήσει ποτέ φέτος ανέπαφη την εστία της.

*** 1-4-15 το ρεκόρ της Νόριτς με ομάδες του Λονδίνου.

ΝΟΡΙΤΣ:
Δεν είναι σε καλή κατάσταση, κάτι που επιβεβαίωσε και στην ήττα με 2-1 από την Αρσεναλ στο «Κάροου Ρόουντ». Προηγήθηκε από ένα τραγικό λάθος και παλικαρίσιο γκολ του Μόρισον, όπως και πριν και μετά υπήρχε μόνο μία ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και αυτοί ήταν οι «κανονιέρηδες». Το σκορ έμεινε χαμηλά καθαρά από τύχη, με τον Λάμπερτ να έχει πάρα πολύ δουλειά, ιδίως στο αμυντικό κομμάτι. Εχει δεχτεί οχτώ γκολ στα τρία τελευταία και πρέπει να λέει και ευχαριστώ... «Το καλό είναι ότι παραμείναμε πάντα μέσα στο παιχνίδι. Σ' αυτό το επίπεδο πρέπει να κάνεις όσα λιγότερα λάθη μπορείς. Παίξαμε κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα, μας... σκότωσε το δεύτερο γκολ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λάμπερτ.

Πολύ ευχάριστα τα αγωνιστικά νέα, από τη στιγμή που οι στόπερ Γουίτμπρεντ και Αγιάλα, που λείπουν από το ξεκίνημα, έπαιξαν σε αγώνα με τις ρεζέρβες και είναι διαθέσιμοι για το σημερινό ματς. Όχι για ενδεκάδα, τουλάχιστον για τον πάγκο, για να δώσουν έξτρα λύσεις. Διαθέσιμος μετά από πάρα πολύ καιρό και ο μπακ/στόπερ Ντε Λάετ!

«Δεν πρέπει να ηρεμούμε. Η εμπειρία μου στη μέχρι τώρα προπονητική μου καριέρα μου έχει δείξει ότι πρέπει να κυνηγάμε το στόχο μας μέχρι την τελευταία στιγμή. Με ένα κακό σερί μπορούμε να βρεθούμε στις τελευταίες θέσεις και έπειτα θα ήθελα να δω πόσοι φίλαθλοι θα τραγουδούν για μένα. Πρέπει αν παραμείνουμε σε ένταση», είπε ο Λάμπερτ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ράντι - Νότον, Ρ. Μάρτιν, Μπάρνετ, Τίρνι - Τζόνσον, Φοξ - Μπένετ, Χούλαχαν, Πίλκινγκτον - Μόρισον.

ΚΠΡ: Συνέχισε στους εντυπωσιακούς ρυθμούς που μπήκε στη διακοπή. Πήρε πολύ σημαντική νίκη, άλωσε μια από τις πλέον δύσκολες έδρες της Πρέμιερ, νικώντας με 3-2 στο Στόουκ. Οριακά καλύτερη από την αντίπαλό της, εκμεταλλεύτηκε τη φόρμα του Χέλγκουσον, ο οποίος σημείωσε 2 τέρματα. Είχε και την αμέριστη βοήθεια της διαιτησίας, που έκλεισε τα μάτια σε δύο καταφανέστατα πέναλτι στη Στόουκ (στο 0-0 και στο 2-3). «Πρέπει να δώσεις πολλές μάχες στο Στόουκ για να πάρεις αποτέλεσμα και εμείς τα καταφέραμε», είπε ο Γουόρνοκ.

Πολλά και σημαντικά τα προβλήματα. Εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο δαιμονισμένος φορ Χέλγκουσον (7/5), που έχασε τις περισσότερες μεσοβδόμαδες προπονήσεις και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Πρόβλημα αποκόμισε και ο βασικότατος δεξιός μπακ Γιανγκ (9/1), αλλά είναι κάπως καλύτερα, ακόμη πιο καλά είναι ο αριστερός μπακ Τραορέ (7/0), που και αυτός αποχώρησε τραυματίας από το «Μπριτάνια»,

Πέμπτη επέστρεψαν στις προπονήσεις ο βασικός φορ Μποθρόιντ (9/2) και ο βασικός στόπερ Γκαμπιντόν (8/0). Κάρτες συμπλήρωσε ο ηγέτης Μπάρτον (9/1), η απουσία του οποίου είναι σημαντικότερη από κάθε άλλη.

Εκτός παραμένουν τρεις-τέσσερις μακροχρόνια απόντες.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Κένι – Γιανγκ (Ορ), Γκαμπιντόν, Φέρντιναντ, Τραορέ – Φαουρλίν, Μπουζάκι – Ράιτ Φίλιπς, Τααράμπτ, ΜακΚί -Μποθρόιντ.

Το μομέντουμ δείχνει ΚΠΡ, αλλά τα προβλήματα είναι πολλά. Πάμε πάσο. Περιμένουμε τα τελευταία νέα.

Ακόμη στον αέρα είναι τα προβλήματα της ΚΠΡ, δεν φαίνεται να υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο ποιος θα παίξει και ποιος όχι. Μοναδικός σίγουρος απών είναι ο Μπάρτον, απουσία που σίγουρα θα επηρεάσει. Δεν αξίζει να ασχοληθούμε παραπάνω, προφανώς και η πτώση του άσου οφείλεται στις ενδεχόμενες απουσίες της Λονδρέζας.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ – ΓΟΥΙΓΚΑΝ

*** Στο 1,73 η ανώτερη τιμή του άσου. 5,50 το διπλό.

*** Ο Στιβ Μπρους αντιμετωπίζει την πρώην του ομάδα, τη Γουίγκαν. Είχε κερδίσει το 28% των παιχνιδιών με τους «Λάτικς» και το 32% με τη Σάντερλαντ.

TIPS

*** 3-3-3 ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

*** Ο χαφ της Γουίγκαν Ντιαμέ έχει σκοράρει και στις 2 επισκέψεις του στο Σάντερλαντ.

*** Η Γουίγκαν έχει ανοίξει το σκορ και στα τρία τελευταία της παιχνίδια με τη Σάντερλαντ. Εχει πάρει μόλις 2 βαθμούς!

*** 1-3-3 το αρνητικό σερί της Σάντερλαντ. 0-1-8 για τη Γουίγκαν.

*** Η Γουίγκαν έχει σκοράρει μόλις στο 8% των σουτ της προς την εστία. Το μικρότερο ποσοστό της κατηγορίας.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ:
Εμεινε στο 0-0 κόντρα στη Φούλαμ, με το τελικό αποτέλεσμα μάλλον να είναι δίκαιο (οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο). Δύο δοκάρια είχαν οι «μαύρες γάτες» στο ξεκίνημα του αγώνα, το πρώτο από τον Ρίτσαρντσον στο 9, το δεύτερο από τον Κόλμπακ στο 15'. Η Φούλαμ ήταν πιο απειλητική στο δεύτερο, γενικότερα πάντως ήταν ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί αρκετά γρήγορα.

Δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της, πολλές οι ισοπαλίες και μάλιστα κόντρα σε ομάδες που είναι στα μέτρα της. Μόλις 2 οι νίκες της από το ξεκίνημα της χρονιάς! «Θεωρώ ότι φέτος είχαμε μόνο ένα κακό παιχνίδι, αυτό με τη Νόριτς. Στα υπόλοιπα έχουμε δείξει κάποιες από τις ικανότητές μας και κυρίως το χαρακτήρα μας. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού μου δίνει κουράγιο και δείχνει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουμε να αποδώσουμε αυτά που είμαστε ικανοί», είπε ο Μπρους.

Εξέτισε και επιστρέφει ο βασικότατος δεξιός χαφ Λάρσον (11/3) και θα περάσει απευθείας στην 11άδα. Λογικά θα συνεχίσει ο Ρίτσαρντσον στα χαφ, καθώς δημιούργησε αρκετούς κινδύνους από τα αριστερά και είναι μια θέση που πόναγε η Σάντερλαντ.

Εξακολουθούν να λείπουν οι κίπερ Γκόρντον (0/0) και Μινιολέ (10/0), με τον Γουέστγουντ να τα πηγαίνει μια χαρά κάτω από τα γκολπόστ. Περίπου ένα μήνα εκτιμάται η απουσία του πιτσιρικά φορ Γουίκαμ (9/1, οι 6 ως αλλαγή). Πρόβλημα στην επίθεση, μένει μόνο με τον Μπέντνερ και τον Κορεάτη Ζι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Γουέστγουντ - Ο' Σέι, Μπράουν, Τέρνερ, Μπάρντσλι - Λάρσον, Κάτερμολ, Κόλμπακ, Ρίτσαρντσον - Σεσενιόν - Μπέντνερ.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Αδικείται κατάφορα από το 3-3 με την Μπλάκμπερν. Εδειξε χαρακτήρα, αποφασιστικότητα, ήταν πολύ καλύτερη από την αντίπαλό της, έκανε όμως απαράδεκτα, για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, λάθη, ενώ είχε εναντίον της και τη διαιτησία του Μάρινερ. Ο ρέφερι της αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι, ενώ έκλεισε τα μάτια και στο καθ' όλα άκυρο δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων.

Οπως και να χει, όμως, παραμένει στην ουρά της βαθμολογίας και το χειρότερο είναι ότι ακόμη και με ομάδες στα μέτρα της δεν μπορεί να πάρει νίκες. Με τη διαιτησία τα έβαλε, δικαίως, ο Μαρτίνεθ, ο οποίος πάντως άκουσε το θερμό υποστηρικτή του Ντέιβ Γουίλαν, τον πρόεδρο της ομάδας, να δηλώνει ότι λογικά διανύει την τελευταία του χρονιά στον προεδρικό θώκο. «Ηρθαμε από την τέταρτη κατηγορία στην Πρέμιερ. Ενα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ομως, υπάρχει πάντα ένα όριο. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθώ, όμως. Δεν έχω τις δυνάμεις που είχα πριν από κάποια χρόνια», ανέφερε ο 75χρονος πλέον Γουίλαν.

Δεύτερη αγωνιστική ποινής για τον Αλκαράς (5/0), τεστ ετοιμότητας θα περάσουν ο χαφ ΜακΚάρθι (7/0) και ο φορ Ντι Σάντο (10/3). Ο πρώτος τραυματίστηκε μεσοβδόμαδα, ο δεύτερος έχασε το παιχνίδι με την Μπλάκμπερν. Παραμένουν έξω δυο-τρεις που δεν επηρεάζουν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Αλ Χάμπσι - Μπόις, Γκοχουρί, Κάλντγουελ, Φιγκερόα - Τζόουνς, Γουότσον, Ντιαμέ - Μόουζες, Ντι Σάντο (Κρουσάτ), Ρονταγέγκα.

Στο 1,73 ο άσος της Σάντερλαντ δεν μπορεί να αγνοηθεί, ιδίως αφού η Γουίγκαν δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, ενώ το ματς για τις «μαύρες γάτες» και τον Μπρους είναι οριακό.

Παραμένει στο 1,73 ο άσος, τα τελευταία νέα δεν… λένε τίποτα, όπερ σημαίνει ότι η Σάντερλαντ είναι στο βασικό μας παιχνίδι.

ΤΣΕΛΣΙ – ΓΟΥΛΒΣ

*** 1,23-5,90-12,90 ο μέσος όρος.

TIPS

*** Η Τσέλσι διανύει το χειρότερο σερί της στην Πρέμιερ από την περίοδο 2002/03.

*** Οι «μπλε» είναι οι πιο... σκληροί στο πρωτάθλημα, έχοντας δεχτεί φέτος 33 κίτρινες και 3 κόκκινες. Ο Νταβίντ Λουίς έχει δεχτεί κάρτα και στα τρία παιχνίδια που ξεκίνησε βασικός.

*** Ο Μαλουντά είχε ανοίξει το σκορ και στα δύο ματς που έπαιξε με τη Γουλβς στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

*** Ο Στάριτζ έχει κάνει επτά σουτ στο στόχο και έχει σκοράρει πέντε φορές.

*** Η Τσέλσι έχει δεχτεί το 35% των γκολ της στο τελευταίο 15λεπτο, το μεγαλύτερο ποσοστό της κατηγορίας.

*** Η Γουλβς είναι η μοναδική ομάδα στην Πρέμιερ, που δεν έχει σημειώσει γκολ στο πρώτο 15λεπτο.

*** Οι «λύκοι» τρέχουν αρνητικό ρεκόρ: 1-2-7.

ΤΣΕΛΣΙ: Ολα ανάποδα για τους «μπλε», οι οποίοι συνεχίζουν... απτόητοι την καθοδική τους πορεία, που ξεκίνησε από την ήττα στο ντέρμπι με την Αρσεναλ και συνεχίστηκε την Τετάρτη στο Λεβερκούζεν. Ηττήθηκε με 2-1 (στο 91' ο Φρίντριχ διαμόρφωσε το τελικό σκορ) και πλέον θα παίξει την πρόκρισή της με τη Βαλένθια στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Σίγουρα ήταν καλύτερη από τα τέσσερα τελευταία του πρωταθλήματος (όπου μετρά τρεις ήττες), όμως έχει μπλέξει σε περιπέτειες, κάτι που δεν βοηθά το φανερά αγχωμένο και σε κρίση Βίλας Μπόας. Ο Πορτογάλος δέχεται πλέον έντονες πιέσεις από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, δηλώνει όμως: «Δουλειά μου είναι να ανατρέψω τα κακώς κείμενα». Επιπλέον, υπήρχαν φήμες που έφερναν τους παίκτες δυσαρεστημένους για την αλλαγή νοοτροπίας στο παιχνίδι των «μπλε» και τα επιθετικότερα σχήματα που δοκιμάζει ο Βίλας Μπόας.

Μάλιστα, την Τετάρτη υπήρξε συνάντηση των Αμπράμοβιτς και Βίλας Μπόας και όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός, ο Ρώσος ιδιοκτήτης του έδωσε χρόνο για να αλλάξει την πορεία της ομάδας, χωρίς πάντως να συνεχίσει σε λεπτομέρειες. Ενδιαφέρον έχει και η πορεία της τιμής του Βίλας Μπόας για να είναι ο επόμενος μάνατζερ ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ που θα απολυθεί. Στα μέσα Νοεμβρίου η τιμή του ήταν ακόμη και στο 41,00, πλέον παίζεται ακόμη και στο 5,00!

Αμφίβολος ο Κόουλ (12/0), που έχασε το μεσοβδόμαδο και είναι το μοναδικό πρόβλημα, με τις πιθανότητες πάντως να είναι υπέρ του διεθνή μπακ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Τσεχ – Ιβάνοβιτς, Τέρι, Ντ. Λουίς, Κόουλ – Λάμπαρντ, Μίκελ, Ραμίρες – Στάριτζ, Τόρες (Ντρογκμπά), Μάτα.

ΓΟΥΛΒΣ: Δεν έκανε καλή εμφάνιση στο «Γκούντισον Παρκ» και παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ δεν μπόρεσε να το κρατήσει. Ηττήθηκε με 2-1 με ανύπαρκτο πέναλτι της Εβερτον στο 83' (δεν είχε δώσει στα «ζαχαρωτά» καθαρό πέναλτι στο 1ο μέρος ο ρέφερι), όμως έτσι κι αλλιώς δεν δικαιούνταν κάτι περισσότερο. «Νιώθω ότι κάναμε πολύ καλή εμφάνιση και αδικούμαστε από το τελικό αποτέλεσμα. Δόθηκε ένα πολύ... σοφτ πέναλτι στην Εβερτον, πέναλτι που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα», είπε ο ΜακΚάρθι.

Σημαντικά τα αγωνιστικά προβλήματα. Εσπασε τον καρπό του και δεν θα παίξει ο βασικότατος μπακ/στόπερ Στίρμαν (12/0), ενώ είναι τιμωρημένοι ο βασικότατος χαφ Ο' Χάρα (12/2) και ο καλός εξτρέμ Χαντ (11/2), οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες. Εξω και δυο-τρεις μακροχρόνιοι.

Στην ενδεκάδα θα περάσουν ο Γκεντουρά στα χαφ και ο Τζάρβις στη θέση του Χαντ, ενώ ο Ζιμπάρ αναμένεται να περάσει για πρώτη φορά στην ενδεκάδα, έπειτα από το σοβαρότατο τραυματισμό του, που τον άφησε περίπου εννέα μήνες έξω.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Χένεσι – Ζιμπάρ, Μπέρα, Τζόνσον, Γουόρντ – Χάμιλ, Χένρι, Γκεντουρά, Τζάρβις - Φλέτσερ, Ντόιλ.
Ιδανική μοιάζει η Γουλβς για την Τσέλσι, που ψάχνει όσο τίποτα άλλο τη νίκη. Εχει την ποιότητα να την πάρει, παρά την κακή της ψυχολογία. Ασος του 1,25.

ΑΡΣΕΝΑΛ – ΦΟΥΛΑΜ

*** Γύρω από το 1,45 ο άσος, το διπλό ακουμπά το 8,50.

*** Ντέρμπι του Λονδίνου.

ΤΙ
PS

*** Ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης: 34-8-7. Η Φούλαμ έχει κερδίσει μόλις δύο από τα 23 τελευταία ντέρμπι της πρωτεύουσας και μόλις ένα στα τελευταία εννέα με την Αρσεναλ, ανεξαρτήτως έδρας. Μάλιστα, ποτέ δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας τους «κανονιέρηδες» σε 25 παιχνίδια, έχοντας 22 ήττες!

*** Ο Φαν Πέρσι έφτασε τα 33 γκολ στα 30 τελευταία, ενώ έχει σκοράρει στις 5 από τις 7 φορές που ξεκίνησε με αντίπαλο τη Φούλαμ.

***92% των γκολ της Αρσεναλ έχουν έρθει από την κανονική ροή του αγώνα (δηλαδή όχι από στημένα), το μεγαλύτερο ποσοστό της Πρέμιερ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Συνεχίζει την ανοδικότατη πορεία της και μετά τη ματσάρα που έκανε απέναντι στη Νόριτς, επικράτησε και της Ντόρτμουντ με 2-1, εξασφαλίζοντας την πρωτιά στον 6ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν σφιχτή, δείχνοντας ότι μπορεί να παίξει και προσεκτικό ποδόσφαιρο και πάλι εκφραστής της ήταν ο φοβερός και τρομερός Φαν Πέρσι, ο οποίος έφτασε τα 33 γκολ στους 30 τελευταίους αγώνες.

«Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, πλέον όμως είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Μας βοήθησε ότι παραμείναμε ενωμένοι στα δύσκολα και δουλέψαμε σκληρά», ανέφερε ο Βενγκέρ, ο οποίος για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό δεν έκανε ούτε μια αλλαγή στην ενδεκάδα του.

Λογικά δεν θα κάνει ούτε στο ματς με τη Φούλαμ, αφού δεν υπάρχουν νεότερα προβλήματα. Παραμένουν έξω οι μπακ Σανιά (6/0), Τζένκινσον (6/0), Γκιμπς (5/0) και δυο-τρεις μακροχρόνιοι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σέζνι – Κοσιελνί, Μερτεζάκερ, Βερμάλεν, Αντρέ Σάντος - Σονγκ, Ράμσι - Γουόλκοτ, Αρτέτα, Τζερβίνιο - Φαν Πέρσι.

ΦΟΥΛΑΜ: Στάθηκε τυχερή στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού κόντρα στη Σάντερλαντ. Η αντίπαλός της είχε δύο δοκάρια μέχρι το 15', από κει και πέρα όμως η Λονδρέζα ισορρόπησε το ματς και κυρίως στο 2ο ημίχρονο είχε δυο-τρεις καλές φάσεις να πάρει το τρίποντο. Προς το δίκαιο το τελικό 0-0, όχι αρκετό όμως για να την απομακρύνει από τις τελευταίες θέσεις.

«Εάν παίζεις καλά εκτός έδρας και έχεις πέντε-έξι ευκαιρίες, τότε λογικά αξίζεις και τη νίκη», ανέφερε ο Μάρτιν Γιολ. «Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται. Στα τελευταία δύο εντός έδρας κάναμε καλές εμφανίσεις, δεν πήραμε όμως τίποτα. Το 0-0 στο Σάντερλαντ δεν ήταν κακό αποτέλεσμα, κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα και αυτό ίσως αποτελέσει βάση για το παιχνίδι με την Αρσεναλ», είπε ο αμυντικός Μπέιρντ.

Επιστρέφει ο μπακ Ρίισε (10/0) έξω παραμένει ο βασικός χαφ Σίντγουελ (10/0). Και οι δύο έχασαν το προηγούμενο. Νέο πρόβλημα ο τραυματισμός του Ντάμιεν Νταφ στην πλάτη, ο οποίος θα τον κρατήσει εκτός από το σημερινό ματς. Στην ενδεκάδα αναμένεται να περάσει ο Τζόνσον και ο Ντεμπέλε να μετακινηθεί σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο στα δεξιά. Εξι μήνες η απουσία του αμυντικού Γκριγκέρα (5/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Σβάρτσερ - Μπριγκς, Μπέιρντ, Χάνγκελαντ, Ρίισε - Ντεμπέλε, Ετούχου, Μέρφι, Ντέμπσι - Ζαμόρα, Τζόνσον.


ΛΕΤΣΕ – ΚΑΤΑΝΙΑ

***Στο 2,60 ο άσος της Λέτσε ανώτατη τιμή, το διπλό της Κατάνια στο 3,00-3,10.

***Προϊστορία: 7-4-2

***Μεγάλη φιλία συνδέει τους δύο προπονητές, Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο και Βιντσέντσο Μοντέλα, από τον καιρό που ήταν συμπαίκτες στη Ρόμα. Ο Μοντέλα σε δηλώσεις του μάλιστα τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερό του φίλο ενώ ο Ντι Φραντσέσκο ανέφερε: «Η φιλία μου με τον Μοντέλα είναι αδερφική, ξεπερνά τα στενά όρια του ποδοσφαίρου. Είναι σίγουρο ότι κι εγώ και αυτός θα είμαστε επηρεασμένοι στο παιχνίδι του Σαββάτου. Αντίπαλοι ναι, εχθροί ποτέ».

ΛΕΤΣΕ: Εμεινε ως το τέλος μέσα στο παιχνίδι στη Ρόμα, το έχασε τελικά με 2-1 αλλά η προσπάθειά της ήταν καλή. Παθητική φυσικά η νοοτροπία της και έψαξε να κάνει τη ζημιά στην κόντρα, μπήκε στο ματς μετά το 2-0 (54’), μείωσε με τον Μπερτολάτσι (61’) και αμέσως μετά έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κουαδράδο για να ισοφαρίσει. Στη Ρόμα ακυρώθηκε στο 75’ κανονικότατο γκολ, η Λέτσε πάλεψε το ματς στη συνέχεια χωρίς όμως να δημιουργήσει άλλη ευκαιρία.

Η Λέτσε ψάχνει την πρώτη εντός έδρας νίκη της, μετά από ρεκόρ 0-1-4 στα πρώτα πέντε και ο τεχνικός Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο τόνισε: «Είναι απαραίτητο, αναγκαίο, να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Θέλω μια ομάδα που να πιστεύει στον εαυτό της και στα μέσα που διαθέτει. Πρέπει να κάνουμε επιθετική εμφάνιση αλλά να είμαστε και προσεκτικοί στα πρώτα λεπτά για να μη δεχτούμε κάποιο γκολ πάλι και χρειαστεί να κυνηγήσουμε στο σκορ. Η Κατάνια είναι εξαιρετική ομάδα, με καλά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, όμως πρέπει να κερδίσουμε».

Χάνουν ένα ακόμα ματς ο χαφ/αρχηγός Τζακομάτσι (8/2), ο αριστερός μπακ Μεσμπά (9/1) και ο φορ Ντι Μικέλε (5/0), ενώ τέθηκε νοκ-άουτ ο στόπερ Καροτσέρι (4/0). Δεν αλλάζουν πολλά στα της ενδεκάδας, ο Μπρίβιο θα περάσει στο αρχικό σχήμα ως αριστερός μπακ και ο Τόμοβιτς σε ρόλο κεντρικού αμυντικού για να καλύψει την απουσία του Καροτσέρι. Κατά τα λοιπά εξέτισε ο επιθετικός Μουριέλ (3/0), ο Ντι Φραντσέσκο τον πιστεύει αρκετά και θα τον ξεκινήσει βασικό, αντί του «άσφαιρου» Κόρβια.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Μπενάσι – Οντο, Τόμοβιτς, Εσπόζιτο, Μπρίβιο – Κουαδράδο, Στράσερ, Ομπόντο, Ολιβέρα – Μπερτολάτσι – Μουριέλ.

ΚΑΤΑΝΙΑ: Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τον κύκλο των πιο βατών αγώνων, χάνοντας στην έδρα της από την Κιέβο (2-1). Στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακή, έδωσε το δικαίωμα στην αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι και στις καθυστερήσεις δέχτηκε το πρώτο γκολ, από ανόητο πέναλτι. Κάπως ανέβηκε στην επανάληψη, πίεσε, έχασε πέναλτι στο 66’ με τον Λόντι και λίγο μετά σε μια αντεπίθεση της Κιέβο, ένα ακόμα αμυντικό λάθος έφερε το 0-2 (73’). Αυτό ήταν, ανώφελη στάθηκε η μείωση του σκορ στο 78’ από τον Αλμιρόν.

Ο Βιντσέντσο Μοντέλα χαρακτήρισε φυσιολογική την κάμψη της ομάδας του με τις δύο σερί ήττες, ωστόσο πιστεύει στην ανάκαμψη: «Κάναμε ένα σπουδαίο σερί αποτελεσμάτων κόντρα σε μεγάλες ομάδες και είναι λογικό ίσως να υπάρχει ένα φρενάρισμα. Ωστόσο έχουμε το περιθώριο να αντιδράσουμε και να επανέλθουμε σε καλά αποτελέσματα. Η Λέτσε είναι καλή ομάδα, ψάχνει την πρώτη της νίκη στο γήπεδό της και θα είναι ανταγωνιστική, όμως κι εμείς θα προσπαθήσουμε για τη νίκη».

Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Σπόλι (10/0). Μακροχρόνιες οι όποιες υπόλοιπες απουσίες και δεν επηρεάζουν τα πλάνα του Μοντέλα, βασικοί ξεκινούν στην άμυνα ο Ποτέντσα ως τρίτος στόπερ και δεξιός μπακ/χαφ επιστρέφει ο Ισκο, απών από τα τέσσερα τελευταία λόγω τραυματισμού. Κατά τα λοιπά, και πάλι για πάγκο προορίζεται ο Μάξι Λόπες, δίδυμο στην επίθεση οι Μπερχέσιο και Γκόμες, ενώ διαθέσιμος για τον πάγκο είναι ο εξτρέμ Λαντζαφάμε, που εξέτισε την ποινή του.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (5-3-2): Αντούχαρ – Ισκο, Μπελούσι, Λεγκροτάλιε, Ποτέντσα, Μαρκέζε – Αλμιρόν, Λόντι, Ντελβέκιο – Μπερχέσιο, Γκόμες.

Λέτσε και Κατάνια δείχνουν αδυναμίες στο αμυντικό κομμάτι και το αμφίσκορο είναι μια συνετή επιλογή. Δύσκολα να γίνει εκτίμηση σημείου, η Λέτσε είναι αδύναμη εντός, η Κατάνια αψυχολόγητη γενικώς.

Η Λέτσε έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια στην έδρα της, η Κατάνια επίσης σε όλα τα εκτός. Εχουν απουσίες στην άμυνα αμφότερες, περιμένουμε ένα ανοιχτό ματσάκι.

ΝΟΒΑΡΑ – ΠΑΡΜΑ

***Στο 2,65 ο άσος της Νοβάρα, το διπλό της Πάρμα οριακά φτάνει στο 3,00.

***Συνθετικό τερέν.

***Προϊστορία: 8-3-0

ΝΟΒΑΡΑ: Η διοίκηση με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στάθηκε και πάλι στο πλευρό του τεχνικού Ατίλιο Τεσέρ, μετά τη νέα ήττα από τη Τζένοα (1-0). «Ο δικός μας προπονητής όχι μόνο δεν κινδυνεύει αλλά θα είναι μαζί μας και στη νέα χρονιά», είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός διευθυντής Μάσιμο Ντε Σάλβο. Η Νοβάρα γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες, δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 43’ και κόντρα στη ροή δέχτηκε το γκολ στο 86’, από ένα ασύλληπτο σουτ.

Ο τεχνικός των «πιεμοντέζι» δυναμωμένος από τη στήριξη της διοίκησης, τόνισε ενόψει Πάρμα: «Είναι δεδομένο ότι χρειαζόμαστε με κάθε τρόπο μία νίκη για λόγους ψυχολογίας. Όμως η αίσθηση μου παραμένει θετική, ότι έχουμε μια ομάδα πεινασμένη για επιτυχία. Πρέπει να παίξουμε χωρίς φόβο, να είμαστε πιο επιθετικοί αλλά και με καθαρό μυαλό. Η Πάρμα είναι καλή ομάδα και σίγουρα θα έρθει εδώ για να κερδίσει, αλλά κι εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θέλουμε μια νίκη και θα προσπαθήσουμε να την πάρουμε με κάθε κόστος».

Τιμωρημένος ο επιθετικός Μετζορίνι (10/1). Πάγια έξω οι στόπερ Πάτσι (10/1), Λιζούτσο (3/0), ο επιθετικός Μοριμότο (8/2) και ο πορτιέρε Ουικάνι (6/-10). Ερωτηματικό ο επιθετικός Τζεντά (8/1), λογικά θα προλάβει και θα συνθέσει με τον ιστορικό αρχηγό της ομάδας Ρουμπίνο, το επιθετικό δίδυμο. Αλλαγή προσώπων στα χαφ με τον ηγέτη Ριγκόνι (10/4) να επιστρέφει από τιμωρία, ενώ σε ρόλο στόπερ συνεχίζει ο 37χρονος Τσεντουριόνι, αντί του Λούντι που δεν είναι ακόμα στο 100% της ετοιμότητας.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Φοντάνα – Μοργκανέλα, Ντελαφιόρε, Τσεντουριόνι, Τζέμιτι – Πορκάρι, Ραντοβάνοβιτς, Τζόρτζι – Ριγκόνι – Τζεντά, Ρουμπίνο.

ΠΑΡΜΑ: Πολύτιμη νίκη για την Πάρμα, 2-0 την Ουντινέζε και σταθεροποιήθηκε στη μέση της βαθμολογίας. Παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς ισοπαλία στη σεζόν και μετά από ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο στο οποίο έπρεπε να βρίσκεται πίσω στο σκορ, εξαπέλυσε την επίθεσή της. Από στημένη μπάλα προηγήθηκε (58’) και στη συνέχεια με την Ουντινέζε «ανοιχτή» για να ισοφαρίσει βρήκε τον τρόπο στην αντεπίθεση να καθαρίσει το ματς (76’), κερδίζοντας πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο Τζοβίνκο.

Ο Φράνκο Κολόμπα είναι αισιόδοξος για το παιχνίδι στη Νοβάρα και τόνισε: «Κάθε παιχνίδι κρύβει κινδύνους και στη Νοβάρα θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Είναι ένα τυπικό ματς εκτός έδρας απέναντι σε μια ομάδα που ψάχνει απεγνωσμένα βαθμούς και στο γήπεδό της δεν έχει άλλα περιθώρια. Σεβόμαστε τον αντίπαλο πάρα πολύ, ωστόσο κι εμείς έχουμε εξίσου ισχυρό κίνητρο για βαθμούς. Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στα καλά αποτελέσματα και θα προσπαθήσουμε για τη νίκη».

Σταθερά εκτός ο επιθετικός Φλόκαρι (7/0), δεν τα κατάφεραν κι έμειναν εκτός ο αρ. μπακ Γκόμπι (9/1), ο αρ. μπακ/χαφ Μοντέστο (10/1) και ο μεσοεπιθετικός Βάλντες (5/1), ο Μοντέστο είχε λείψει και από το προηγούμενο με την Ουντινέζε. Στη θέση του Γκόμπι στο αριστερό άκρο της άμυνας ο γκαφατζής Ρουμπίν ενώ κατά τα λοιπά δεν αλλάζει κάτι άλλο στην ενδεκάδα, συνεχίζει μοναδικός προωθημένος ο «άσφαιρος» Πελέ, με τον Τζοβίνκο να κινείται στον ελεύθερο ρόλο του.


ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Μιράντε – Τζακάρντο, Παλέτα, Λουκαρέλι, Ρουμπίν – Μπιαμπιανί, Γκαλόπα, Μορόνε, Βαλιάνι – Τζοβίνκο – Πελέ.

Στη Νοβάρα στηρίζουν τον Τεσέρ και πιστεύουν ότι η κατάσταση σύντομα θα γυρίσει υπέρ τους. Η Πάρμα προέρχεται από σπουδαία νίκη με την Ουντινέζε και θα θελήσει να επεκτείνει το σερί των θετικών αποτελεσμάτων. Ισως με την πρώτη ισοπαλία της σεζόν.

Το ίδιο, περισσότερο ζαριά η εκτίμησή μας σε ένα δύσκολο παιχνίδι.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΝΑΠΟΛΙ

***Ισορροπημένο το σετάκι με το φαβορί αρκετά συχνά ανάποδο. Στο 2,90 μέγιστο ο άσος της Αταλάντα, στο 2,80 η Νάπολι.

***Προϊστορία: 18-18-7

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Εφτασε κοντά σε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη, στο 87’ όμως δέχτηκε τη δεύτερη ισοφάριση από τη Σιένα (2-2). Προηγήθηκε στο 15’ με αυστηρό πέναλτι του Ντένις, εξίσου αυστηρό ήταν και το πέναλτι (44’) με το οποίο η Σιένα ισοφάρισε. Η γηπεδούχος ήταν καλύτερη πάντως αλλά κόντρα στη ροή ο Ντένις και πάλι (53’) έκανε το 1-2, η Αταλάντα αμέσως μετά έχασε την ευκαιρία για το νοκ-άουτ (56’). Στη συνέχεια περιορίστηκε στην άμυνά της, προσπάθησε να κρατήσει το 2-1 αλλά δεν τα κατάφερε. «Δίκαιο αποτέλεσμα, πίκρα για την ισοφάριση στο τέλος», είπε ο Κολαντουόνο.

Ένα ακόμα σπουδαίο τεστ για τη σπουδαία φετινή Αταλάντα και ο Στέφανο Κολαντουόνο τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να κάνει το τέλειο ματς για να πάρει θετικό αποτέλεσμα: «Για να σταματήσουμε τη Νάπολι πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι. Μαζί με τη Μίλαν η Νάπολι είναι η πιο δυνατή ομάδα του πρωταθλήματος, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας χωρίς φόβο, όπως έχουμε κάνει σε όλα τα ματς ως τώρα. Ελπίζουμε να έχει λίγη παραπάνω κούραση η Νάπολι από το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ και να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί».

Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο βασικός μπακ/στόπερ Καπέλι (11/0), γνωστές οι υπόλοιπες απουσίες, του μέσου Μπρίγκι (5/0), του αμυντικού χαφ Καζέρτα (1/0) και των επιθετικών Αρντεμάνι (0/0) και Φερέιρα Πίντο (0/0). Από εκεί και πέρα δύο επιστροφές από τιμωρία, ο δεξιός μπακ Μασιέλο (10/0) και ο μέσος Τσιγκαρίνι (10/1), δεν αλλάζει κάτι άλλο στην ενδεκάδα του ο Κολαντουόνο και γιατί άλλωστε, επιστρέφει στο κέντρο άμυνας ο αρχηγός Μανφρεντίνι, Ντένις μοναδικός προωθημένος και ο Μοράλες στον ελεύθερο ρόλο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Κονσίλι – Μασιέλο, Λουκίνι, Μανφρεντίνι, Πελούζο – Σκελότο, Τσιγκαρίνι, Καρμόνα, Παντοΐν – Μοράλες – Ντένις.

ΝΑΠΟΛΙ: Πολύ κοντά στην ιστορική πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι. Εχει την τύχη στα χέρια της, της αρκεί το διπλό στην αδιάφορη Βιγιαρεάλ για να τσεκάρει το εισιτήριο. Και τα δύο γκολ ο Καβάνι, που έλυσε τη δυστοκία του, τρομερό παιχνίδι με ρυθμό και πολλές φάσεις, η Νάπολι μπορούσε να το «καθαρίσει» νωρίτερα σε κάποιες αντεπιθέσεις αλλά είχε και ήρωα τον Ντε Σάνκτις, που κατέβασε τα ρολά, όταν χρειάστηκε.

Πλέον η Νάπολι θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος και στο πρωτάθλημα, είναι στο -7 από την κορυφή αλλά και με ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό κόντρα στη Γιουβέντους που θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη. Στο τελευταίο πρωταθλήματος η Νάπολι υπερείχε κόντρα στη Λάτσιο και ειδικά στην τελευταία μισή ώρα έκανε παιχνίδι μισού γηπέδου, όμως χάθηκαν πολλές ευκαιρίες λόγω του τερματοφύλακα Μαρκέτι και το 0-0 παρέμεινε.

Ο Ματσάρι θα ξεκουράσει κάποιους βασικούς ενόψει Γιουβέντους. Λογικά έξω ο Λαβέτσι, που είναι στο όριο των καρτών, στη θέση του αναμένεται ο Πάντεφ, ενώ στην άμυνα θα πάρει το πρώτο φετινό «ρεπό» ο Αρόνικα, με τον Φερνάντες βασικό. Στα χαφ, ο Ινλέρ (10/0) έχει και ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού και θα μείνει στον πάγκο, με τον Τζεμαϊλί στη θέση του, ενώ ίσως πάρει το ρεπό του και ο Μάτζιο στο δεξί άκρο, με τον Σουνίγκα βασικό, ο Κολομβιανός δεν έπαιξε με τη Σίτι λόγω τιμωρίας. Στην επίθεση πάντως ο Καβάνι ξεκινά δεδομένα.

Ο τεχνικός των «παρτενοπέι» εξήγησε και πάλι τη λογική των αλλαγών στην ενδεκάδα: «Παίζουμε κάθε τρεις μέρες και πρέπει να είμαι προσεκτικός. Κάποιες αλλαγές είναι επιβεβλημένες, όχι τόσο για το παιχνίδι με την Αταλάντα, όσο για να προσέξω για το μέλλον. Πρέπει σε κάθε ματς να προφυλάσσω έναν από τους καλύτερους παίκτες μας, ώστε να αποφύγουμε πιθανό τραυματισμό. Επαναλαμβάνω ότι η Νάπολι δεν έχει συνηθίσει σε αυτούς τους απαιτητικούς ρυθμούς και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-2-1): Ντε Σάνκτις – Φερνάντες, Καναβάρο, Καμπανιάρο – Σουνίγκα, Γκαργκάνο, Τζεμαϊλί, Ντοσένα (Μάτζιο) – Χάμσικ, Πάντεφ (Λαβέτσι) – Καβάνι.

Ο Ματσάρι ετοιμάζει και πάλι αλλαγές ξεκούρασης, λόγω του ότι έπεται και το μεσοβδόμαδο εξ’ αναβολής με την Γιουβέντους. Ισως η Αταλάντα έχει την ευκαιρία για ένα ακόμα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Όπως όλα δείχνουν, ο Ματσάρι πάει για αλλαγές στην ενδεκάδα, μας δίνει τη δυνατότητα να κοντράρουμε για μια ακόμα φορά τη Νάπολι. Με το όποιο ρίσκο του σαφώς.

ΛΑΤΣΙΟ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

***Κι εδώ ισορροπημένο σετ, πότε η Λάτσιο φαβορί και πότε η Γιουβέντους. 2,80 ο άσος ανώτατη τιμή, 2,80 και το διπλό.

***Προϊστορία: 24-17-26. Αήττητη η Γιούβε στα τελευταία 12 στο «Ολίμπικο» (με Ρόμα και Λάτσιο), 8-4-0.

ΛΑΤΣΙΟ: Με ήρωα τον τερματοφύλακα Μαρκέτι που κυριολεκτικά έβαλε «τσιμέντο» στην εστία του, η Λάτσιο πήρε το 0-0 από τη Νάπολι και πάει ισόβαθμη στο ντέρμπι κορυφής με τη Γιουβέντους. Χωρίς τον Κλόζε η Λάτσιο ήταν ελάχιστα απειλητική, έκανε παιχνίδι διαχείρισης και ως το 60’ δεν είχε κινδυνεύσει. Στη συνέχεια όμως δέχτηκε πολλή πίεση αλλά είχε τον Μαρκέτι να δίνει λύσεις σε κάθε πρόβλημα, ο διεθνής τερματοφύλακας σταμάτησε ό,τι πήγε προς την εστία του, πιάνοντας ακόμα και τα… έξω.

Η καλή πορεία της Λάτσιο έχει φέρει σαφώς και θετικότερο κλίμα στις τάξεις του κόσμου της ομάδας, σήμερα αναμένονται 60.000 στο «Ολίμπικο» για το ντέρμπι με τη Γιουβέντους, ένα νούμερο που έχει να το πιάσει εδώ και χρόνια, αν εξαιρέσουμε σαφώς τα ντέρμπι με τη Ρόμα. «Στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, η Λάτσιο φέτος θέλει να τα πάει καλά και μια νίκη με τη Γιουβέντους θα δώσει ακόμα περισσότερη εμπιστοσύνη και σε εμάς και σε αυτούς για τη συνέχεια», ανέφερε ο Εντι Ρέια.

Για το παιχνίδι αυτό καθαυτό ο Εντι Ρέια ανέφερε: «Είναι σημαντικό ματς και για μας και για αυτούς. Θα το χαρακτήριζα καθοριστικό, όχι τόσο για τη βαθμολογία όσο για την αυτοπεποίθηση και το γόητρο. Αν κερδίσουμε, τότε θα πιστέψουμε ακόμα περισσότερο στους εαυτούς μας και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να κερδίσουμε. Η Γιουβέντους είναι σε εξαιρετική κατάσταση και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, υπομονετικοί, ώστε να φτάσουμε στο σκοπό μας».

Τέθηκε νοκ-άουτ ο εργάτης χαφ Ματούζαλεμ (8/0). Ο Κλόζε (10/6) επιστρέφει, έχοντας χάσει τη Νάπολι, λογικά θα προλάβει κι ο Σισέ (11/1), που είχε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού. Αν δεν τα καταφέρει (ο Ρέια δεν έλυσε το γρίφο στη συνέντευξη Τύπου), στη θέση του θα παίξει ο αρχηγός Ρόκι (2/1). Μακροχρόνια τα άλλα προβλήματα, του μέσου Μάουρι (2/0), του επιθετικού Κόζακ (2/0) και του αρ. μπακ Γκαρίδο (0/0). Επιστρέφει διαθέσιμος ο βασικός στόπερ Μπιάβα (5/0), όμως ο Ρέια θα συνεχίσει με τους Ντιακιτέ, Στανκεβίτσιους κεντρικούς αμυντικούς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Μαρκέτι – Κονκό, Ντιακιτέ, Στανκεβίτσιους, Ράντου – Μπρόκι, Λεντέσμα, Λούλιτς – Ερνάνες – Κλόζε, Σισέ (Ρόκι).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Χωρίς να συναντήσει προβλήματα συνέχισε την αήττητη πορεία της, επανέκτησε την κορυφή με το άνετο 3-0 επί της Παλέρμο και θα προσπαθήσει να πάρει ικανό προβάδισμα στα δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια που έπονται, με Λάτσιο και Νάπολι (εξ’ αναβολής, την προσεχή Τρίτη). Η Γιουβέντους προηγήθηκε με τον Πέπε (20’), ο Μπουφόν έβγαλε 1-2 δύσκολα σουτ και στην επανάληψη καθάρισε το ματς με τα γκολ των Μάτρι (49’) και Μαρκίζιο (65’). «Δεν έχουμε κάνει τίποτα, το πρωτάθλημα έχει δρόμο», είπε ο Κόντε.

Ο τεχνικός της Γιουβέντους επανέλαβε στο ίδιο μονότονο στιλ, πριν το ματς με τη Λάτσιο: «Δεν θα μιλήσω ποτέ για το πρωτάθλημα. Εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι σημαντικό και στο τέλος του πρώτου γύρου, όταν θα έχουμε παίξει με όλες τις ομάδες θα μπορούμε να κάνουμε κρίσεις, εκτιμήσεις, να θέσουμε στόχους. Κάνουμε σπουδαία πράγματα μέχρι στιγμής, ίσως και πέρα από τις προσδοκίες, ωστόσο πρέπει να έχουμε υπομονή».

Για το παιχνίδι τόνισε: «Η Λάτσιο βρίσκεται κι αυτή σε πολύ καλή κατάσταση, έχει παίκτες επιπέδου και αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Η Λάτσιο είναι δυνατή, πέρυσι τερμάτισε πιο ψηλά από τη Γιουβέντους και ο προπονητής της κάνει εξαιρετική δουλειά. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ματς σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, όμως η Γιουβέντους έχει τα μέσα για να τα πάει καλά και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Πλήρης αποστολή για τον Κόντε, ωστόσο ένα μέγα ερωτηματικό με τον Πίρλο, ο ηγέτης της Γιούβε πόνεσε στην προπόνηση της Παρασκευής, θα κάνει τεστ λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Αν δεν τα καταφέρει, τη θέση του θα πάρει ο Πατσιέντσα και στα υπόλοιπα δεν αλλάζει κάτι, ο Κόντε αναμένεται για τέταρτο σερί ματς να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα. Επιθετική τριάδα οι Πέπε, Μαρκίζιο και Βούτσινιτς πίσω από τον φουνταριστό Μάτρι, στην άμυνα ο Κιελίνι συνεχίζει σε ρόλο αριστερού μπακ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπουφόν – Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Κιελίνι – Βιδάλ, Πίρλο (Πατσιέντσα) – Πέπε, Μαρκίζιο, Βούτσινιτς – Μάτρι.



Η Γιουβέντους έχει ξεχάσει την τελευταία φορά που έχασε στη Ρώμη και πάει με αέρα κόντρα στη Λάτσιο. Για τους γηπεδούχους η επιστροφή του Κλόζε είναι τεράστιο συν, όμως στην έδρα τους είναι που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες δυσκολίες.

Είναι ισορροπημένο το παιχνίδι, χωρίς αμφιβολία, οι δύο ομάδες έχουν ρέντα και παίρνουν αποτελέσματα, μία μόνο ήττα η Λάτσιο, καμία η Γιουβέντους. Δύσκολο ματς, ποντάρουμε στην παράδοση της Γιουβέντους στη Ρώμη και στις περισσότερες λύσεις που έχει στο ρόστερ της.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.