Φούλ πρόγραμμα απο όλη την Ευρώπη σήμερα.

Αγγλία Πρεμιερ.

ΝΟΡΙΤΣ – ΑΡΣΕΝΑΛ

*** Περίπου στο 1,75 οι τιμές του διπλού, ο άσος φτάνει στο 5,50.

TIPS*** 0-7-4 στα τελευταία 11, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. 1-9-10 στα τελευταία 20.

*** Η Νόριτς έχει σκοράρει 6 γκολ από κεφαλιές (το 38%), περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.

*** Ο Φαν Πέρσι έχει 29 γκολ στα 28 παιχνίδια το 2011.

*** Μόλις μια φορά στα προηγούμενα 12 εκτός έδρας έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της η Αρσεναλ. Ομως, δεν έχει σκοράρει μόλις μια φορά στα 15 προηγούμενα εκτός.

ΝΟΡΙΤΣ: Δέχεται γκολ σ' όλα της τα παιχνίδια από το ξεκίνημα της σεζόν και η αμυντική λειτουργία είναι κάτι που απασχολεί τον Πολ Λάμπερτ. Ιδίως από τη στιγμή που στα δύο τελευταία έχει δεχτεί έξι γκολ και μάλιστα από ομάδες που δεν φημίζονται για την επιθετική τους δεινότητα.

Πολλά λάθη στην τετράδα της άμυνας, όπως και στη δικαιότατη ήττα της τελευταίας αγωνιστικής από την Αστον Βίλα με 3-2. Ηταν η χειρότερη από τις δύο ομάδες, δυο ολιγωρίες της άμυνας και ένα τραγικό λάθος του Μπάρνετ πρόσφεραν στη Βίλα το τρίποντο. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τέτοια δώρα, ιδίως εκτός έδρας», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Λάμπερτ.

Παραμένουν έξω τρεις-τέσσερις μακροχρόνιοι, η λογική λέει ότι θα επαναφέρει σύστημα με έναν καθαρό επιθετικό ο Λάμπερτ, στην προσπάθεια να ελέγξει όσο μπορεί το χώρο της μεσαίας γραμμής.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ράντι - Νότον, Ρ. Μάρτιν, Μπάρνετ, Τίρνι - Τζόνσον, Φοξ - Μπένετ, Χούλαχαν, Πίλκινγκτον - Μόρισον.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Βρίσκεται εδώ και καιρό σε ανοδική πορεία και έχοντας τον Φαν Πέρσι σε εξαιρετική κατάσταση έχει καταφέρει να ανέβει αισθητά στη βαθμολογία. Την προηγούμενη αγωνιστική πήρε την πρώτη άνετη νίκη της σεζόν. 3-0 επί της Γουέστ Μπρομ, δεν κινδύνεψε καθόλου, αν ήταν περισσότερο προσεκτική θα μπορούσε να ανεβάσει περισσότερο το δείκτη του σκορ.

«Νομίζω ότι είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι σε σύγκριση με το ξεκίνημα της σεζόν. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε την ποιότητα του ρόστερ μας στον αγωνιστικό χώρο. Αλλωστε, υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης», τόνισε μεσοβδόμαδα ο Βενγκέρ, ο οποίος πάντως ανέφερε ότι η διακοπή τον προβληματίζει: «Σίγουρα δεν ήταν το ιδανικότερο, αφού ήμασταν σε καλό μομέντουμ. Ομως, πιστεύω ότι οι παίκτες θα επιστρέψουν δυνατοί και δεν θα έχουμε προβλήματα από ενδεχόμενους τραυματισμούς από τις εθνικές».

Εκ νέου πρόβλημα στα μπακ, από τη στιγμή που χτύπησε και ο Τζένκινσον (6/0) και παραμένουν έξω Σανιά (6/0) και Γκιμπς (5/0). Αριστερά και πάλι ο… λίγος Αντρέ Σάντος (5/1), δεξιά ως λύση ανάγκης θα παίξει ο Τζουρού (5/0). Εκτός και δυο-τρεις μακροχρόνιοι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σέζνι - Τζουρού, Βερμάλεν, Κοσιελνί, Αντρέ Σάντος - Σονγκ, Ράμσι - Γουόλκοτ, Αρτέτα, Τζερβίνιο - Φαν Πέρσι.


ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ – ΜΠΟΛΤΟΝ

*** Στο 2,10 ο άσος, ακόμη και στο 4,00 το διπλό.
TIPS*** 5 από τα 9 γκολ της Γουέστ Μπρομ έχουν σημειωθεί στο πρώτο 15λεπτο.

*** Η Μπόλτον έχει την καλύτερη ευστοχία. 56% των σουτ της πηγαίνουν προς το τέρμα. Χαρακτηριστικό ότι ο Κλάσνιτς έχει σκοράρει πέντε γκολ, με οχτώ σουτ προς την αντίπαλη εστία.

*** Η Μπόλτον είναι η μοναδική ομάδα που αγνοεί φέτος την ισοπαλία. Ομως, 7 από τα 10 παιχνίδια των δύο στην Πρέμιερ ήταν ισόπαλα, μεταξύ των οποίων τα 5 στα 6 στο «Χόθορνς» (μαζί με πλέι-οφ).

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ:
Δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι δύο τελευταίες εμφανίσεις της με Λίβερπουλ και Αρσεναλ. Δεν έφερε αντίσταση στις αντιπάλους της και θα μπορούσαν και τα δύο σκορ να είχαν πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Ομως, απέναντι σε ομάδες στα... μέτρα της, έχει αποδείξει ότι έχει τρόπους για να παίρνει βαθμούς.

Θέμα έχει προκύψει, πάντως, σχετικά με το συμβόλαιο του Ρόι Χόγκσον, που τελειώνει το καλοκαίρι. Κάποιοι από τη διοίκηση έχουν θορυβηθεί από τη βαθμολογική θέση της ομάδας και όπως δήλωσαν θα περιμένουν μέχρι τη νέα χρονιά για να αποφασίσουν. «Εχουμε σε πλήρη έλεγχο την κατάσταση. Ο Ρόι είναι χαλαρός, έχουμε μιλήσει μαζί του. Υπάρχουν κάποια σημαντικά παιχνίδια που ακολουθούν και θα ξεκινήσουμε τις συζητήσεις μετά απ' αυτά», τόνισε ο τεχνικός διευθυντής Νταν Ανσγουορθ.

Αμφίβολη η ημερομηνία επιστροφής του βασικού στράικερ Λονγκ (9/3, αναφορές κάνουν για απουσία στις επόμενες δύο εβδομάδες), παίζεται και αυτή του σκληρού βασικότατου χαφ Σάρνερ (9/1). Και οι δύο έλειπαν πριν τη διακοπή. Οπως και ο σταρ Οντεμβίγκι (8/2), ο οποίος όμως είναι καλύτερα και αναμένεται να παίξει.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Φόστερ - Ριντ, Ολσον, ΜακΚόλεϊ, Τζόουνς - Μουλουμπού, Ντόρανς (Σάρνερ) - Τόμας, Μπραντ, Γκέρα - Οντεμβίγκι.

ΜΠΟΛΤΟΝ: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για πολύτιμους τρεις πόντους. Νικήσαμε, ανεβήκαμε στην ψυχολογία και πλέον η πορεία μας περιμένω να είναι καθαρά ανοδική». Τάδε έφη Οουεν Κόιλ, ο οποίος εκτός από περιχαρής ήταν και ανακουφισμένος από το 5-0 κόντρα στη Στόουκ. Επιβλητική εμφάνιση από τους «τρότερς», που για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα παρατάχθηκαν με τρία καθαρόαιμα χαφ και επιτέλους έδεσαν την αμυντική τους λειτουργία. Επιπλέον, έχει τον Κλάσνιτς και κυρίως τον Ιγκλς σε εκπληκτική φόρμα.

«Κανείς μας δεν δίνει σημασία σ' αυτά που λέγονται. Δεν ακούμε τίποτα, παραμένουμε ενωμένοι και κάνουμε τη δουλειά μας. Είμαστε πανέτοιμοι, χαρούμενοι και δείχνουμε χαρακτήρα. Μ' αυτό τον τρόπο μπορούμε να τερματίσουμε στην πρώτη 10άδα», είπε ο Ιγκλς.

Εξέτισε ο μπακ Γκάρντνερ (4/0), αντιμετωπίζει όμως πρόβλημα τραυματισμού και δεν θα είναι διαθέσιμος. Εξω παραμένει λογικά ο μπακ/στόπερ Μπογιάτα (6/1). Παραμένουν μακροχρόνια στα πιτ αρκετοί σημαντικοί παίκτες. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει κανένας λόγος για να αλλάξει η ενδεκάδα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Γιασκελάινεν - Ρίλι, Γουίτερ, Κέιχιλ, Ρόμπινσον - Μ. Ντέιβις, Μουαμπά, Ρίο Κόκερ - Ιγκλς - Κλάσνιτς, Κ. Ντέιβις.
Τα 4άρια στο διπλό της Μπόλτον προκαλούν. Ιδίως από τη στιγμή που ο Κόιλ έδεσε την ομάδα του με τη χρησιμοποίηση τριών χαφ και διέλυσε με 5-0 τη Στόουκ. Η Γουέστ Μπρομ δεν πείθει, βγάζει προβλήματα στην άμυνα, ενώ και επιθετικά έχει πολλές δυσκολίες στη δημιουργία φάσεων. Εάν δεν παίξει ούτε ο Οντεμβίγκι, οι αποδόσεις της Μπόλτον θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία. Ηρθε η ώρα να αποδείξει ότι έχει και διάρκεια και δεν θα μπορούσε να βρει τη Γουέστ Μπρομ σε χειρότερη κατάσταση.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ – ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

*** Στο 2,60 οι ανώτερες τιμές του άσου. 3,00 και κάτι το διπλό.

*** Ντέρμπι του Λάνκασιρ.
TIPS*** Ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης: 3-2-11.

*** Η Γουίγκαν είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει σκοράρει ακόμη με κεφαλιά φέτος.

*** Η Μπλάκμπερν έχει τα περισσότερα φάουλ (157) από κάθε άλλη ομάδα. Ο Λόου έχει... κιτρινιστεί στα πέντε από τα έξι τελευταία.

*** Η Μπλάκμπερν έχει το χειρότερο ξεκίνημά της μετά από 11 αγωνιστικές από το 1996. Εχει αρνητικότατο εκτός έδρας ρεκόρ: 2-5-11. Εχει κρατήσει μόλις μια φορά ανέπαφη την εστία της στα τελευταία 24.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ:
Σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση, πλέον, με 8 συνεχόμενες ήττες και ψυχολογία στα τάρταρα. Δεν είναι καλό το κλίμα στους «λάτικς», οι οποίοι προέρχονται από την ήττα με 3-1 στο εξάποντο κόντρα στη Γουλβς. Κακή εμφάνιση, πλήρωσε για μία ακόμη φορά τα πολλά λάθη της αμυντικής της γραμμής και πρέπει να λέει και ευχαριστώ που ο Αλ Χάμπσι βρέθηκε σε τρομερή ημέρα και δεν δέχτηκε παραπάνω τέρματα.

Το ματς με την Μπλάκμπερν είναι ζωής ή θανάτου, είναι στην πλέον κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και μια ακόμη ήττα θα κάνει ακόμη μεγαλύτερη την κλίση της κατηφόρας. Πάντως, ο Μαρτίνεθ (και παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις των μπουκ, που τον έχουν τρίτο φαβορί για απόλυση) στηρίχθηκε από τη διοίκηση και πλέον περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Εφτυσε αντίπαλο και είναι τιμωρημένος για τρεις αγωνιστικές ο βασικός στόπερ Αλκαράς (5/0), που είναι και το μοναδικό πρόβλημα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Αλ Χάμπσι - Μπόις, Γκοχουρί, Κάλντγουελ, Φιγκερόα - Τζόουνς, Γουότσον, Ντιαμέ - Μόουζες, Ντι Σάντο, Ρονταγέγκα.

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: Η τρομερή κόντρα των οπαδών με τη διοίκηση και τον Στιβ Κιν δεν λέει να κοπάσει. Στο ματς με την Τσέλσι είχαν απαγορευτεί οι διαμαρτυρίες μέσα στο γήπεδο, οι οπαδοί νοίκιασαν αεροπλάνο, που πέρασε πάνω από το γήπεδο και ζητούσε την παραίτηση του Κιν! Ηδη διανύουμε μια εβδομάδα όπου κάθε μέρα υπάρχουν και διαφορετικές μορφές διαμαρτυρίας και θα κορυφωθούν στο παιχνίδι με τη Γουίγκαν.

«Μας απογοήτευσαν και μας άδειασαν. Προσπαθούμε να βρούμε δίοδο επικοινωνίας με τη διοίκηση και δεν μας ακούει κανείς», τόνισε εκπρόσωπος οπαδών, που μιλά ξεκάθαρα για τον ποδοσφαιρικό... θάνατο της Μπλάκμπερν. Μάλιστα, μεσοβδόμαδα, στη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη στιγμή που ανέλαβαν οι Ινδοί, βγήκαν στην επιφάνεια φήμες ότι αναζητούν νέο αγοραστή! Κυκλοφόρησε επίσης ότι οι ιδιοκτήτες συμφώνησαν με τον Στιβ Κιν και υπέγραψαν ανανέωση του συμβολαίου του. Υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις, όμως με ανακοίνωση διαψεύστηκε τέτοιο σενάριο.

Ενας χαμός, που καπελώνει τις καλές εμφανίσεις και το πάθος που βγάζουν οι παίκτες, όπως και στην άδικη ήττα με 0-1 από την Τσέλσι, σε ένα ματς όπου δικαιούνταν πολλά παραπάνω πράγματα.

Κάρτες συμπλήρωσε ο μπακ Λόου (8/0), αναμένεται να επιστρέψει ο στόπερ Σκοτ Νταν (5/0), που έχασε τα δύο τελευταία και να πάρει τη θέση του ηγετικού Σάμπα (9/2), ο οποίος πιθανότατα θα χάσει το παιχνίδι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ρόμπινσον - Σαλγάδο, Νταν, Ζιβέ, Ολσον - Ροκίνα, Ν' Ζονζί, Πέντερσεν - Φορμίκα, Γιακούμπου, Χόιλετ.



ΕΒΕΡΤΟΝ – ΓΟΥΛΒΣ

*** 1,67 ανώτερη τιμή στον άσο, πάνω από 6,50 το διπλό.
TIPS*** Επτά από τα οχτώ γκολ που έχει σημειώσει η Εβερτον στην Πρέμιερ κόντρα στη Γουλβς ήταν στο πρώτο ημίχρονο. 4-3-1 στα οχτώ τελευταία ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*** Το 55% των γκολ της Εβερτον φέτος έχει σημειωθεί στα τελευταία 15 λεπτά.

*** Και οι δύο προέρχονται από 8 συνεχόμενα ματς χωρίς να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα.

*** Οχτώ παίκτες της Γουλβς έχουν ξεκινήσει σ' όλα τα ματς. Οι περισσότεροι από κάθε άλλη ομάδα.

*** Ο κίπερ της Γουλβς, Χένεσι, έχει τις περισσότερες επεμβάσεις (46) στην Πρέμιερ.

ΕΒΕΡΤΟΝ:
Συνεχίζεται η αναζήτηση αγοραστή από τον ιδιοκτήτη Ρόμπερτ Ελστοουν. Η οικονομική κατάσταση στα «ζαχαρωτά» είναι εδώ και καιρό πολύ... στενή και όπως αποκάλυψε ο ίδιος υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις το τελευταίο διάστημα. Μια αν μη τι άλλο χαρμόσυνη είδηση για τον Μόγες, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει κρατήσει την ομάδα σε ψηλό επίπεδο, παρά την έλλειψη μεταγραφών.

Πάντως, οι αντιδράσεις από τους οπαδούς αναμένεται να είναι έντονες, ετοιμάζουν ήδη νέες κινητοποιήσεις ενάντια στους διοικούντες. Πρώτη φορά που διαμαρτυρήθηκαν οργανωμένα ήταν πριν από το παιχνίδι κόντρα στη Βίλα το Σεπτέμβριο, δεύτερη κόντρα στη Γουλβς και η κινητοποίηση αναμένεται πιο έντονη από ποτέ. «Δεν υπάρχει πλέον μεγαλύτερη απόδειξη από την αποτυχία της τωρινής διοίκησης. Οι περαιτέρω πωλήσεις βασικών ποδοσφαιριστών το καλοκαίρι έχουν φέρει τον Μόγες να μάχεται γενναία για την παραμονή και να βρισκόμαστε μια ανάσα από την επικίνδυνη ζώνη», τόνιζαν χαρακτηριστικά οι οπαδοί.

Στο τελευταίο της παιχνίδι ηττήθηκε με 2-1 από τη Νιούκαστλ. Καλή ήταν η εμφάνισή της, έβγαλε ευκαιρίες, είχε δοκάρι, διαμαρτύρεται δίκαια για πέναλτι που δεν της δόθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν κατάφερε όμως να πάρει τίποτα, παραμένοντας πολύ χαμηλά στη βαθμολογία.

Χωρίς πρόσφατα σημαντικά προβλήματα, από τη στιγμή που ο Τζαγκέλκα δεν είχε κάτι το σοβαρό (χτύπησε ελαφρά με την εθνική).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Χάουαρντ - Χίμπερτ, Τζαγκέλκα, Ντιστέν, Μπέινς - Κόλεμαν, Ρόντγουελ, Οσμαν, Ντρέντε - Κέιχιλ - Σαχά.

ΓΟΥΛΒΣ: Κατάφερε να βγάλει σκληράδα, χαρακτήρα και πείσμα και επικράτησε με 3-1 της Γουίγκαν στο πολύ κρίσιμο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής. Καλή εμφάνιση και δίκαιη νίκη, θα μπορούσε να είναι πολύ παραπάνω το σκορ εάν δεν είχε απέναντί της τον εξαιρετικό Αλ Χάμπσι, ο οποίος έπιανε τα... άπιαστα.
Κούλαρε κάπως το κλίμα, οι οπαδοί κάλμαραν την κόντρα τους με τον Μικ ΜακΚάρθι και γενικότερα ήταν δυο εβδομάδες που πρόσφεραν ηρεμία μετά από πολύ καιρό. «Το ποδόσφαιρο αλλάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα. Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Ιδίως στην Πρέμιερ Λιγκ. Παίζουμε με την Εβερτον, ένα παιχνίδι όπου μπορούμε να βρούμε βαθμούς και μετά ακολουθούν πολύ σημαντικά εντός έδρας παιχνίδια. Πρέπει να χτίσουμε πάνω στη νίκη μας επί της Γουίγκαν και μπορούμε να αποφύγουμε εύκολα τους κινδύνους του υποβιβασμού», είπε ο σκόρερ Ο' Χάρα.

Μόνο μακροχρόνια τα προβλήματα, αναμένεται να επιστρέφει ο σημαντικός φορ Φλέτσερ (6/3), που έχασε περίπου ένα μήνα. Πλέον, περιμένουμε την κίνηση του ΜακΚάρθι. Αν δηλαδή θα επιστρέψει σε σύστημα με δύο καθαρόαιμους επιθετικούς, όπως έκανε στην αρχή ή θα διατηρήσει το 4-3-3 των τελευταίων αγώνων. Πιθανότερο το πρώτο σενάριο, από τη στιγμή που δύσκολα θα αφήσει στον πάγκο έναν εκ των Φλέτσερ ή Ντόιλ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Χένεσι - Στίρμαν, Μπέρα, Τζόνσον, Γουόρντ - Χαντ, Χένρι, Ο' Χάρα, Τζάρβις - Φλέτσερ, Ντόιλ.



ΜΑΝ. ΣΙΤΙ – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

*** 1,30-5,10-10,00 ο μέσος όρος.
TIPS*** 7-2-0 τα τελευταία χρόνια.

*** Νασρί και Σίλβα έχουν από έξι ασίστ, τις περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή. Ο Σίλβα, μάλιστα, έχει δημιουργήσει 33 ευκαιρίες. Ο Μπαλοτέλι έχει σκοράρει πέντε γκολ, με επτά σουτ προς την εστία.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ:
Με τους μισούς ποδοσφαιριστές έγιναν οι προπονήσεις κατά τη διακοπή, από τη στιγμή που έχει ένα σωρό διεθνείς ποδοσφαιριστές. Περίμενε την επιστροφή τους ο Μαντσίνι, ήδη είχε τον πρώτο τραυματισμό. Ο Νασρί χτύπησε με τη Γαλλία και είναι αμφίβολος.

Τελευταίο της παιχνίδι το πολύ... ζόρικο 3-2 κόντρα στην ΚΠΡ. Στα ίσια την έπαιξε η Λονδρέζα, η οποία μάλιστα δικαιούνταν παραπάνω πράγματα, έχοντας δύο δοκάρια σε μια πραγματική ματσάρα. Κακή η πρώτη εμφάνιση του πιτσιρικά στόπερ Σάβιτς. Πολύ τρακαρισμένος, ευθύνεται για δύο από τα γκολ και έδειξε ότι ακόμη χρειάζεται πολλή δουλειά.

Πλην του Νασρί (7/1), δεν είχε βγει άλλο πρόβλημα, εξέτισε και επιστρέφει ο πολύτιμος, όπως αποδείχτηκε, Κομπανί (10/1). Ακολουθεί το πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ, δύσκολα όμως ο Μαντσίνι θα... κρατήσει κάποιους παίκτες. Ισως σκεφτεί λίγο παραπάνω τους διεθνείς, όπως ο Αγουέρο ή ο Μπαλοτέλι. Πάντως, έτσι κι αλλιώς, λύσεις υπάρχουν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Χαρτ - Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ - Ντε Γιονγκ, Μπάρι - Α. Τζόνσον, Γ. Τουρέ, Σίλβα - Τζέκο.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Μπήκε στη διακοπή αήττητη, ούσα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Πήγαινε από τη μια νίκη στην άλλη, από το ένα θετικό αποτέλεσμα στο άλλο, σκορπώντας τεράστια αισιοδοξία... Πλέον, όμως, καλείται να δείξει το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει, το πόσο μπορεί να αντέξει, να φανερώσει το ταβάνι της. Τα δύο παιχνίδια στο Μάντσεστερ και αυτό με την Τσέλσι που ακολουθεί θα δείξουν ξεκάθαρα αν είναι έτοιμη για την υπέρβαση.

Τελευταίο της παιχνίδι το 2-1 επί της Εβερτον. 2-0 στο 28' (χαζό αυτογκόλ Χέιτινγκα, γκολάρα του Ράιαν Τέιλορ), η αντίπαλός της αντέδρασε και δικαιούνταν πολλά παραπάνω πράγματα.

Ενώ το όλο κλίμα, πάντως, έδειχνε ιδανικό ήρθε μια ακόμη απόφαση του προέδρου Ασλι να βάλει φωτιά. Πούλησε το όνομα του γηπέδου σε εταιρία και ξέσπασε νέα κόντρα με τους οπαδούς. «Είναι προσβολή» απάντησαν οι οπαδοί και σίγουρα θα υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες.

Αναμένεται να είναι διαθέσιμος ο πολύτιμος χαφ Καμπάιγ (11/1), αντίθετα πολύ δύσκολα θα προλάβει ο παρτενέρ του Τιοτέ (9/0), με τον Γκάθρι να συνεχίζει στα χαφ. Πάντως, ο Γκάθρι τα είχε πάει αρκετά καλά στα δύο ματς που αντικατέστησε τον Τιοτέ. Νέο πρόβλημα και ο εξτρέμ Μαρβό (6/0, 1 βασικός), ο οποίος θα χάσει μεγάλο διάστημα, ίσως επιστρέψει ο Ομπερτάν (10/0) για να πάρει τη θέση του στην ενδεκάδα. Αν δεν τα καταφέρει ο τελευταίος, δεν αποκλείεται να περάσει στην ενδεκάδα ο Μπεν Αρφά, σε έναν επιθετικότερο ρόλο…

Εξω και δυο-τρεις μακροχρόνιοι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Κρουλ - Σίμπσον, Κολοτσίνι, Σ. Τέιλορ, Ρ. Τέιλορ – Ομπερτάν (Μπεν Αρφά), Καμπάιγ, Γκάθρι, Γκουτιέρες - Μπα, Μπεστ.


ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ – ΦΟΥΛΑΜ

*** Πάνω από 2,30 ο άσος, η Φούλαμ ακουμπά το 3,20.
TIPS*** Η Φούλαμ έχει χρησιμοποιήσει 20 παίκτες μέχρι στιγμής, τους λιγότερους από κάθε άλλη ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι η σεζόν της έχει ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου.

*** Η Σάντερλαντ δεν έχει σκοράρει στα πέντε από τα έξι τελευταία κόντρα στη Φούλαμ, τέσσερα στη σειρά. Μάλιστα, έχει μόλις τρεις νίκες σε δεκατέσσερα παιχνίδια με τη Λονδρέζα και έχει βρει δίχτυα μόλις στα έξι.

*** Μόλις τέσσερις εκτός έδρας νίκες σε 42 ματς έχει η Φούλαμ.

*** Η Σάντερλαντ έχει κρατήσει μόλις μια φορά ανέπαφη την εστία της στα 13 τελευταία εντός.

*** Τέσσερα από τα έξι απευθείας φάουλ της Πρέμιερ έχουν μπει παρουσία της Σάντερλαντ. Δύο έχει σκοράρει, ισάριθμα έχει φάει.

*** Η Φούλαμ έχει δεχτεί το 33% των γκολ της στα τελευταία 15 λεπτά.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ:
Δεν χάλασε το πάρτι της Γιουνάιτεντ για τα 25 χρόνια του Φέργκιουσον. Ηττήθηκε με 1-0, χωρίς να καταφέρει να φανεί απειλητική, πλην μιας-δυο περιπτώσεων στο ξεκίνημα του παιχνιδιού.

Είχε και θετικά και αρνητικά να πάρει από το παιχνίδι. Στα θετικά η εμφάνιση του κίπερ Γουέστγουντ, που τα πήγε περίφημα και από τη στιγμή που εξακολουθούν να λείπουν Γκόρντον (0/0) και Μινιολέ (10/0), ο Μπρους έδειξε ανακουφισμένος. Στα αρνητικά ο τραυματισμός του Γουίκαμ (9/1, οι 6 ως αλλαγή). Ο νεαρός στράικερ, που έδειχνε να είναι σε καλή κατάσταση, χτύπησε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Υπήρχαν φόβοι για πολύ σοβαρό τραυματισμό, εν τέλει ήταν τυχερός στην ατυχία του και θα χάσει περίπου ενάμιση μήνα. Πρόβλημα στην επίθεση, από τη στιγμή που μένει μόνο με τον Μπέντνερ και τον Κορεάτη Ζι.

Τιμωρημένος είναι ο βασικότατος δεξιός χαφ Λάρσον (11/3), οριακά αμφίβολος ο βασικός κεντρικός χαφ Βον (6/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Γουέστγουντ - Μπάρντσλι, Ο' Σέι, Μπράουν, Ρίτσαρντσον - Κάτερμολ, Κόλμπακ, Βον - Σεσενιόν - Μπέντνερ, Ζι.

ΦΟΥΛΑΜ: Δικαιούνταν πολλά περισσότερα από την ήττα με 1-3 από την Τότεναμ. Εκανε εξαιρετική εμφάνιση, ίσως την καλύτερη της σεζόν, όμως έμεινε με άδεια τα χέρια. Πάντως, άπαντες έμειναν ικανοποιημένοι, το κλίμα είναι αρκετά καλό, ενώ ευνοείται και από το διάλειμμα των δύο εβδομάδων, ούσα εξαιρετικά κουρασμένη από τις πολλές της υποχρεώσεις. Το πρώτο ημίχρονο άνηκε στα «σπιρούνια», που με την ταχύτητά τους δημιούργησαν πολλά προβλήματα, συνήλθε στο δεύτερο, έχασε σημαντικότατες ευκαιρίες μέχρι το τέλος, ενώ διαμαρτύρεται δίκαια και για πέναλτι που δεν της δόθηκε στα χασομέρια.

Μέσα σ' όλα ήρθε ο σοβαρότατος τραυματισμός του μπακ Γκριγκέρα (5/0), ο οποίος θα χάσει έξι μήνες. Πρόβλημα στα μπακ, από τη στιγμή που τραυματίστηκε με την εθνική Ιρλανδίας και ο Κέλι (3/0, 1 βασικός) και αναμένεται να χάσει το ματς. Δεν προλαβαίνει και πάλι ο βασικός στόπερ Χιουζ (6/0), αμφίβολος ο τρίτος στόπερ Σεντέρος (3/0).

Τις τελευταίες μέρες βγήκε στην επιφάνεια ενδιαφέρον της Τότεναμ για τον Ντεμπέλε, το οποίο όμως διαψεύστηκε, με τον Γιολ μάλιστα να ζητά την ανανέωση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Σβάρτσερ - Μπριγκς, Μπέιρντ, Χάνγκελαντ, Ρίισε - Νταφ, Σίντγουελ, Μέρφι, Ντέμπσι - Ζαμόρα, Ντεμπέλε (Τζόνσον).



ΣΤΟΟΥΚ – ΚΠΡ

*** Στο 1,85 ο άσος, το διπλό στο 4,75.
TIPS*** 75% των γκολ της Στόουκ είναι από στημένα. Φυσικά, το μεγαλύτερο ποσοστό στην Πρέμιερ.

*** Αναμετρούνται οι δύο ομάδες με το χειρότερο ποσοστό ευστοχίας στα σουτ. 35% η Στόουκ προς το τέρμα, 37% η ΚΠΡ.

*** Στα τρία τελευταία μεταξύ των δύο ομάδων υπήρξε αποβολή.

*** 1-1-5 το αρνητικό σερί της Στόουκ, τρεις συνεχόμενες οι ήττες της. Εχει 6 νίκες σε 17 ματς κόντρα σε Λονδρέζες στην Πρέμιερ.
ΣΤΟΟΥΚ:
Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν πραγματικά ό,τι χρειαζόταν η ομάδα του Τόνι Πούλις. Εξαντλημένη από τον αγωνιστικό Γολγοθά που πέρασε, έφτασε σε σημείο να παίζει τρία ματς μέσα σε έξι μέρες. Και το πλήρωσε την τελευταία αγωνιστική, όταν και παρουσιάστηκε αγνώριστη απέναντι στην Μπόλτον γνωρίζοντας την ήττα με 5-0. Αρκετά λάθη από την άμυνα, άλλα τόσα από τον Μπέγκοβιτς, σκηνές και καταστάσεις που σε καμιά περίπτωση δεν μας έχει συνηθίσει.

Πλέον, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ελαττώνονται μέχρι τα Χριστούγεννα και είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει ανασυγκρότηση δυνάμεων. «Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι. Δεν αγωνιστήκαμε, δεν μοχθήσαμε. Μοιάζαμε με παρατημένη ομάδα», τόνισε χαρακτηριστικά για το τελευταίο παιχνίδι ο Πούλις, συμπληρώνοντας: «Είμαι στο κλαμπ 8 χρόνια και ήταν ό,τι χειρότερο έχω δει ποτέ».

«Δεν ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογία. Ομως, γνωρίζαμε από το ξεκίνημα ότι θα έχουμε μπροστά μας μια πάρα πολύ δύσκολη σεζόν, καθώς ποτέ δεν είχαμε βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση», είπε με τη σειρά του ο μπακ Γουίλκινσον, συμπληρώνοντας: «Εχουμε μέχρι στιγμής πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Ομως και στο παρελθόν έχουμε δείξει ότι αντιδρούμε έντονα όταν οι πιθανότητες είναι εναντίον μας. Πρέπει να δυναμώσουμε στην έδρα μας και με τη συμπαράσταση των οπαδών μας να πάρουμε περισσότερες νίκες. Κανείς δεν περνά εύκολο απόγευμα στο Στόουκ».

Οι βασικότατοι αμυντικοί Σόουκρος (10/0) και Γουίλσον (10/0) θα επιστρέψουν, έχοντας χάσει το προηγούμενο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπέγκοβιτς - Χουτ, Σόουκρος, Απσον, Γουίλσον - Πέναντ, Ντέλαπ, Γουίλαν, Εθρινγκτον - Κράουτς, Γουόλτερς.

ΚΠΡ: Με τον Τααράμπτ εκτός ενδεκάδας και για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά με καθαρό 4-4-2 έκανε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Σίτι και δικαιούνταν περισσότερα από την ήττα με 2-3. Ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς, προηγήθηκε στο 28' με τον Μποθρόιντ και έχασε τρομερές ευκαιρίες (είχε και δοκάρι) για να κάνει το 2-0. Ματσάρα το δεύτερο ημίχρονο, εκατέρωθεν ευκαιρίες είχε και δεύτερο δοκάρι στα χασομέρια για να ισοφαρίσει. Ματς στο οποίο έβγαλε χαρακτήρα, ποιότητα και έδειξε ότι σιγά-σιγά συνέρχεται. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια εντελώς αλλαγμένη ΚΠΡ, η οποία θέλει χρόνο για να δέσει.

«Διαθέτουν πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές και γνωρίζουν πολύ καλά το πως να παίξουν. Βρίσκονται στην Ευρώπη και τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα, παίζοντας με την ενέργεια και τη δύναμή τους. Δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ. Πρέπει να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και φυσικά τη Στόουκ», τόνισε ο Χέλγκουσον.

Μακροχρόνια τα αγωνιστικά προβλήματα, λογικά επιστρέφει ο δευτερότριτος στόπερ Χολ (9/0). Δεν αναμένεται να αλλάξει και η ενδεκάδα, με τον Τααράμπτ να ξεκινά το πολύ από τον πάγκο, έχοντας χάσει περίπου μια εβδομάδα, την οποία πέρασε με την εθνική Μαρόκου.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Κένι - Γιανγκ, Γκαμπιντόν, Φέρντιναντ, Τραορέ - Ράιτ Φίλιπς, Μπάρτον, Φαουρλίν, ΜακΚί - Χέλγκουσον, Μποθρόιντ.
Στη Στόουκ επιβεβαιώνονται οι επιστροφές, το «Μπριτάνια» είναι μια από τις δυσκολότερες έδρες της κατηγορίας. Δύσκολα θα αντέξει η ΚΠΡ. Ασος, δίκαια στο 1,85.

ΣΟΥΟΝΣΙ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.

*** 8,00-4,10-1,50 οι ανώτερες τιμές.
TIPS*** Κανένα από τα 16 παιχνίδια των δύο ομάδων στην ιστορία τους, ανεξαρτήτως έδρας, δεν έχει έρθει διπλό. 12 άσοι και 4 ισοπαλίες.

*** Η Γιουνάιτεντ είναι η μόνη ομάδα που ούτε ένας από τους παίκτες της δεν έχει ξεκινήσει σ' όλα τα ματς. Είναι η πλέον κυνική ομάδα, έχοντας σκοράρει στο 22% των προσπαθειών της.

*** Η Σουόνσι έχει παραχωρήσει τα λιγότερα φάουλ από κάθε άλλη ομάδα. Είναι αήττητη στα προηγούμενα 13 εντός έδρας ματς (9-4-0).

ΣΟΥΟΝΣΙ:
Ανήκει και με το παραπάνω στην Πρέμιερ Λιγκ. Και το αποδεικνύει σε κάθε αγωνιστική, έχοντας κάνει τους μπουκ να αλλάξουν άρδην τις αρχικές τους εκτιμήσεις. Εκεί που ήταν το πρώτο και μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό, ήδη έχει πέσει στην τέταρτη θέση και τα αρχικά 1,65-1,70 έχουν εκτοξευτεί στο 2,88-2,90. Και όχι άδικα... Οπως και στο Λίβερπουλ την προηγούμενη αγωνιστική. Εκανε ματσάρα, έβγαλε πολλές ευκαιρίες, στάθηκε άτυχη και αν εξαιρεθεί το τελευταίο 10λεπτο, όπου έπαιξε ρόλο η απειρία της, αλλά και ο αναμενόμενος... φόβος, ήταν η απόλυτη κυρίαρχος.

Αναβρασμός στους οπαδούς... Από τη μία οι πολύ καλές εμφανίσεις και από την άλλη το όνομα της αντιπάλου αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης και το κλίμα θα είναι καυτό. «Η Γιουνάιτεντ έχει φανταστικούς παίκτες και τεράστια ιστορία. Είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο παιχνίδι στη δική μας ιστορία», τόνισε ο κάπτεν Γκάρι Μονκ, συμπληρώνοντας: «Η Γιουνάιτεντ έχει κατακτήσει τόσα τρόπαια, είναι μέσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμάς, είμαστε περήφανοι γι' αυτό που συμβαίνει. Εάν καταφέρουμε και πάρουμε καλό αποτέλεσμα θα είναι ό,τι σημαντικότερο στα 99 χρόνια του συλλόγου».
Το καλό για τον Μπρένταν Ρότζερς είναι ότι δεν έχουν προκύψει νέα αγωνιστικά προβλήματα. Διαθέσιμος και ο Σίνκλερ (10/3), ευχάριστος πονοκέφαλος για τον καλό τεχνικό, από τη στιγμή που ο αντικαταστάτης του, ο Ράουτλετζ ήταν εξαιρετικός με τη Λίβερπουλ. Λογικά, όμως, θα προτιμηθεί ο πρώτος.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Φορμ - Ράνχελ, Γουίλιαμς, Μονκ, Τέιλορ - Γκόουερ, Αλεν, Μπρίτον - Ντάιερ, Γκρέιαμ, Σίνκλερ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Στον εορτασμό των 25 χρόνων του Φέργκιουσον στον πάγκο (πήρε και κερκίδα το όνομά του, αποθεώθηκε απ' όλους όσοι βρέθηκαν στο «Ολντ Τράφορντ» και φυσικά από τον Μπρους και τους παίκτες του) δεν κατάφερε να βγάλει μετά από καιρό μια καλή εμφάνιση. Ηταν κακή απέναντι στη Σάντερλαντ, απόλυτο μηδέν στο επιθετικό κομμάτι και νίκησε με το ζόρι 1-0 με αυτογκόλ του Μπράουν από στημένο.

Αν μη τι άλλο, η Γιουνάιτεντ δεν είναι σε καλή κατάσταση και δείχνει ακόμη πολύ επηρεασμένη από την εξάρα από τη Σίτι. Μεγάλο της πρόβλημα η αμυντική λειτουργία, αφήνει πολλά κενά, ενώ χρησιμοποιώντας Φλέτσερ και Αντερσον στη μεσαία γραμμή, αντιμετωπίζει και προβλήματα στη δημιουργία, από τη στιγμή που και ο Ρούνι έχει... ξεφουσκώσει στα τελευταία.

Αποχώρησε τραυματίας από την εθνική ο Γουέλμπεκ (9/3) και είναι αμφίβολος (πολύ δύσκολα θα προλάβει σύμφωνα με τα τελευταία νέα), ξεκουράστηκε ο Ρούνι, ο οποίος δεν κλήθηκε από τον Καπέλο. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα παραμείνει εκτός ο Κλέβερλι (5/0), αντίθετα επιστρέφει μετά από δύο παιχνίδια ο Γιανγκ (8/2) και περνά απευθείας στην 11άδα. Εξω παραμένουν Σμόλινγκ (7/1), Οουεν (1/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντε Χέα - Ράφαελ, Βίντιτς, Τζόουνς, Εβρά - Νάνι, Φλέτσερ, Αντερσον, Γιανγκ - Ρούνι, Ερνάντες.

Γερμανία.

 *** Ξένο σώμα ο Κυργιάκος στη Βόλφσμπουργκ
*** Ρόις VS Πισάρο στο «Μπορούσια Παρκ»
*** Σιγουριά για νίκη στην Κολωνία
*** Φοβού τον Σισέ στη Χέρτα
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΑΝΝΟΒΕΡΟ

*** Καθαρό φαβορί αλλά με «γεμάτη» απόδοση (2,30) δίνεται η Βόλφσμπουργκ. Στο 3,35 το «Χ», στο 2,95 το διπλό.
*** Μίνι ντέρμπι του γερμανικού βορρά.
*** Προϊστορία: 10-2-3. Οχτώ νίκες στα εννιά προηγούμενα εντός έδρας ματς κόντρα στο Αννόβερο μετράει η Βόλφσμπουργκ. Νικώντας πέρυσι με 1-0 στο γήπεδό τους, οι Σάξονες σταμάτησαν ένα αρνητικό σερί έξι ηττών εντός – εκτός.
*** Εφτά από τα 10 τελευταία γκολ της Βόλφσμπουργκ έχει πετύχει ο Μάριο Μάντζουκιτς. Τα μισά από τα 16 τέρματα του Αννόβερου τα έχει πετύχει ο Μόα Αμπντελάουε.
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Εφτά ήττες σε 12 ματς, διαφορά τερμάτων -10, μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και όλα αυτά έπειτα από ένα ιδιαίτερα σπάταλο καλοκαίρι που άφηνε υποσχέσεις για διεκδίκηση μιας θέσης στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο «μάγος» Φέλιξ Μάγκατ μοιάζει… χαμένος σε συστήματα, τακτικές κι εναλλαγές προσώπων δοκιμάζοντας διαρκώς διαφορετικές ενδεκάδες, αφού κανείς εκ των 12 νεοφερμένων δεν έχει καταφέρει να δώσει το κάτι παραπάνω. Ηδη 27 παίκτες έχουν συμμετάσχει στα ματς πρωταθλήματος και μόνον ο επιθετικός Μάντζουκιτς, ο μέσος Ντεζάγκα και ο γκολκίπερ Μπενάλιο έχουν πάρει πάνω από τη βάση.

«Δεν είναι θέμα ποιότητας, αλλά νοοτροπίας», δήλωσε ο τεχνικός της μετά το τελευταίο ματς στο Ντόρτμουντ, όπου η ομάδα του δέχτηκε τρία γκολ από το 61’ έως το 78’ και γνώρισε τη συντριβή με 5-1. Λίγες μέρες αργότερα βέβαια υπονόησε ότι είναι και θέμα ποιότητας, καθώς προανήγγειλε ότι θα αποκτηθούν τρεις με τέσσερις παίκτες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, τη στιγμή που ετοιμάζεται να παραχωρήσει άλλους έξι! Σύμφωνα με τη «Bild» ένας από αυτούς είναι ο Σωτήρης Κυργιάκος, ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε στο φιλικό αγώνα με την Κότμπους έστω και αν η απουσία πολλών διεθνών ανάγκασε τον Μάγκατ να πλαισιώσει την ενδεκάδα με παίκτες από τη δεύτερη ομάδα.

Οταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο ο Κυργιάκος και ο Πόλακ έμειναν εκτός, τόνισε ότι δεν σκοπεύει να τους χρησιμοποιήσει καθόλου λίγες εβδομάδες και αυτό σημαίνει πιθανότατα ποτέ ξανά, αφού απομένουν πέντε αγωνιστικές για το τέλος του πρώτου γύρου και τη χειμερινή διακοπή. Παρεμπιπτόντως, οι «λύκοι» ηττήθηκαν και από την Κότμπους με 2-0!

Στη «μαύρη λίστα» του 57χρονου προπονητή τέθηκε αμετάκλητα πια ο άλλοτε διεθνής φορ Πάτρικ Χέλμες, τον οποίο τιμώρησε ξανά με υποβιβασμό στη δεύτερη ομάδα, θεωρώντας ότι είναι αδιάφορος. Οι άλλοι τρεις υπό παραχώρηση είναι οι μέσοι Κόο, Ορόσκο και Κλιχ, με τους δύο τελευταίους να έχουν έτσι και αλλιώς πολύ μικρή συμμετοχή. Ο Μάγκατ επανέλαβε σε συνέντευξή του ότι στόχος του με τη Βόλφσμπουργκ είναι το Τσάμπιονς Λιγκ («το κατέκτησα ως παίκτης και είναι το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από την προπονητική καριέρα μου»), φλερτάροντας να χαρακτηριστεί… γραφικός, αφού μια ήττα σήμερα από το Αννόβερο ενδέχεται να στείλει την ομάδα του στην επικίνδυνη ζώνη.

«Το παιχνίδι σημαίνει κάτι περισσότερο από ένα τρίποντο για μας. Πρέπει να δείξουμε στους οπαδούς μας ότι έχουμε κάνει βήματα προόδου και είμαστε ικανοί να ανακάμψουμε», είπε ο Μάγκατ, ο οποίος θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον επιθετικό Λάκιτς (9/0) και τον μέσο / στόπερ Κρις (2/0). Στα «πιτς» θα μείνει καιρό ο χαφ Χίτσλσμπεργκερ (5/0), ενώ όπως αναμενόταν οι Κυργιάκος και Πόλακ θα είναι στην εξέδρα. Ο πρώτος σκόρερ Μάντζουκιτς (12/7) επέστρεψε με ενοχλήσεις από την Κροατία και το εθνικό καθήκον, αλλά συμπεριλήφθηκε και λογικά θα είναι στη βασική ενδεκάδα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Μπενάλιο – Χασέμπε, Κρις, Μάντλουνγκ, Σέφερ – Τρες, Ζοσουέ, Οκς, Γιόνσον - Ντεζάγκα – Μάντζουκιτς.
ΑΝΝΟΒΕΡΟ: Ολοκλήρωσε με ανάμικτα συναισθήματα το βαρύτατο πρόγραμμα των εφτά αγώνων μέσα σε 20 ημέρες αφού πέτυχε μεγάλες νίκες επί των Μπάγερν, Κοπεγχάγης, αλλά ηττήθηκε σε Κολωνία, Μενχενγκλάντμπαχ και αποκλείστηκε από το κύπελλο χάνοντας εντός έδρας από τη Μάιντζ. Το εντός έδρας 2-2 με τη Σάλκε στο τελευταίο ματς ήταν δίκαιο, αφού η κάθε ομάδα είχε τα δικά της καλά διαστήματα και αρκετές ευκαιρίες. Είχε τη τύχη να ισοφαρίσει με αυτογκόλ του Κυργιάκου Παπαδόπουλου και στο 59’ ανέτρεψε το 0-1 με το όγδοο φετινό γκολ του Αμπντελάουε, αλλά δεν κατάφερε να το κρατήσει και στο τέλος απειλήθηκε και με ήττα.

Εχει μόνο δύο νίκες στα εφτά τελευταία ματς για πρωτάθλημα κι Ευρώπη (η μία επί της Μπάγερν), ενώ στις τέσσερις τελευταίες εξόδους του μετράει μόνο ένα γκολ κι ένα βαθμό. «Η θέση της Βόλφσμπουγκ στη βαθμολογία είναι πλασματική, έχει πολύ μεγαλύτερη ποιότητα απ’ ό,τι δείχνει αυτή και φυσικά υψηλότερες προσδοκίες. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την όποια ανασφάλειά της και ίσως είναι η σειρά μας να χτίσουμε το δικό μας σερί απέναντί τους», είπε ο Μίρκο Σλόμκα, αναφερόμενος στον τερματισμό του αρνητικού σερί των έξι ηττών της ομάδας του από τους «λύκους» τον περασμένο Φεβρουάριο.

Εκτός μάχης για τους φιλοξενούμενους θα μείνει πιθανότατα ο πολύτιμος αμυντικός χαφ Πίντο (11/1) λόγω γαστρεντερίτιδας, ενώ αμφίβολος είναι ο αναπληρωματικός μέσος Λάλα (2/0). Αλλες δύο «ρεζέρβες» παραμένουν στα «πιτς», ο χαφ Χάουγκερ και ο γκολκίπερ Μίλερ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Τσίλερ – Τσάχεντ (Σερούντολο), Χαγκουί, Πόγκατετς, Σουλτς – Στιντλ (Ράους), Σμίντεμπαχ, Πάντερ, Για Κονάν – Σλάουντραφ, Αμπντελάουε.

Ομάδα του over η Βόλφσμπουργκ, έχει εννιά σε 12 αγωνιστικές, ενώ οχτώ στα 12 μετράει το Αννόβερο. Στο 1,70 η τιμή, προφανώς και έχει αξία.
«Συμφωνεί» και η πρόσφατη παράδοση αφού τα εννιά από τα 12 τελευταία ματς των δύο ομάδων ήταν over.Over



ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ – ΒΕΡΝΤΕΡ
*** Στο 2,40 υποχώρησε ο άσος, από 2,60 έως και 3,00 προσφέρεται πλέον το διπλό της Βέρντερ.
*** Προϊστορία: 24-7-11. Πέρυσι η Βέρντερ τερμάτισε ένα αρνητικό σερί πέντε αγώνων στο «Μπορούσια Παρκ» (0-1-4), νικώντας με 4-1.
*** Συμμετοχή στο 66% των γκολ της Γκλάντμπαχ έχει ο Μάρκο Ρόις, πετυχαίνοντας εφτά και δίνοντας τις ασίστ σε τρία. Ο Κλαούντιο Πισάρο «ευθύνεται» για τα 14 από τα 15 τελευταία της Βέρντερ, με 10 γκολ και τέσσερις ασίστ!
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Εχοντας οδηγήσει με δύο γκολ την ομάδα του στη νίκη επί του Αννόβερου, ο Μάρκο Ρόις έκανε ακριβώς το ίδιο στο Βερολίνο, επιβεβαιώνοντας τη φετινή φήμη του ως εκ των κορυφαίων παικτών του πρωταθλήματος. Η Χέρτα προηγήθηκε στο 18’, η Γκλάντμπαχ όμως παρέμεινε πιστή στο πλάνο της και ανέτρεψε την κατάσταση με τα τέρματα του εντυπωσιακού 22χρονου μεσοεπιθετικού στο 33’ και στο 55’, φτάνοντας δίκαια στη νίκη αφού ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό. Ανέβηκε έτσι στη τέταρτη θέση και είναι ισόβαθμη με την Ντόρτμουντ και τη σημερινή αντίπαλό της, που σημαίνει ότι αν τη νικήσει θα επιστρέψει πιθανότατα στη δεύτερη.

Σύμμαχός της οι εξαιρετικές επιδόσεις εντός έδρας και φυσικά η άμυνα, αφού μετράει οχτώ νίκες και δύο ισοπαλίες στα δέκα τελευταία ματς στο «Μπορούσια Παρκ» και δεν έχει δεχτεί πάνω από ένα γκολ σε κανένα από τα 24 προηγούμενα ανεξαρτήτως έδρας. «Η Βέρντερ παίζει πολύ καλά φέτος και είναι ξανά, έπειτα από διάλειμμα ενός χρόνου, μια δυνατή ομάδα, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν, ούτε καν τους πιο ισχυρούς του πρωταθλήματος. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στο σερί μας μετά τις νίκες επί των Αννόβερου και Χέρτα», είπε ο Λουσιέν Φαβρ, ο οποίος θέλει να συνδυάσει με ακόμα μία επιτυχία το 100ό παιχνίδι του στην Μπουντεσλίγκα.

Στην προσπάθειά του αυτή θα στερηθεί ακόμα μία φορά τον βασικό φορ Ντε Καμάργκο (6/2), κάτι που σημαίνει ότι θα παρατάξει πιθανότατα την ίδια ενδεκάδα σε τρίτο σερί ματς.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Τερ Στέγκεν – Γιάντσκε, Στραντσλ, Ντάντε, Ντεμς – Νορντβάιτ, Νόιστεντερ, Αράνγκο, Χέρμαν – Ρόις – Χάνκε.
ΒΕΡΝΤΕΡ: Χάρη στο νέο «one man show» του Κλαούντιο Πισάρο απέφυγε την «γκέλα» απέναντι στην Κολωνία εντός έδρας, ανατρέποντας το 0-2 του ημιχρόνου για να πάρει δραματική νίκη (3-2) με γκολ στο 86’. Πετυχαίνοντας χατ-τρικ ο 33χρονος Περουβιανός έφτασε τα 10 γκολ στις οχτώ τελευταίες αγωνιστικές (έχει και τρεις ασίστ) και αποτελεί τον ορισμό του «μια επίθεση μόνος μου», καθώς και την προσωποποίηση του… «γηράσκω αεί διδασκόμενος». Το δεύτερο τέρμα πάντως συνοδεύτηκε από ανύπαρκτη αποβολή του στόπερ Σερένο (54’), γεγονός που επέτρεψε στη Βέρντερ να επιτεθεί μαζικά κι εν τέλει να πετύχει το ζητούμενο ύστερα από επίπονες προσπάθειες 32 λεπτών.

Ηταν η δεύτερη σερί νίκη έπειτα από το 3-1 στο Μάιντζ και τη διατήρησε στο -5 από την κορυφή, παρά την επιτυχημένη – έως τώρα – σεζόν όμως, ούτε ο μάνατζερ Κλάους Αλοφς, ούτε ο κόουτς Τόμας Σάαφ έχουν κληθεί να επεκτείνουν τα συμβόλαιά τους, που εκπνέουν το καλοκαίρι. Το γεγονός αυτό προκάλεσε φιλολογία περί πιθανής αποχώρησής τους και κάποιες φήμες μάλιστα συνέδεσαν τον Αλοφς με την «ορφανή» πια θέση του προέδρου στην Κολωνία. Απαντώντας σε αυτές, ο παλαίμαχος άσος τόνισε ότι απόλυτη προτεραιότητά του είναι να παραμείνει στη Βέρντερ, ενώ και ο Σάαφ θέλησε να «παγώσει» την κινδυνολογία, λέγοντας ότι είναι ήδη ενήμερος της πρόθεσης της διοίκησης να ανανεωθεί η συνεργασία τους.

Αυτά έτσι και αλλιώς δεν έχουν μεγάλη σχέση με το σημερινό ματς, στο οποίο η ομάδα της Βρέμης καλείται να τερματίσει το εντυπωσιακό αήττητο εντός έδρας σερί της Γκλάντμπαχ που «τρέχει» από τον περασμένο Μάρτιο. «Θα αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετική ομάδα που σφύζει από αυτοπεποίθηση κι έχει πολύ καλή ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση. Εχουμε καταστρώσει τα πλάνα μας για το ματς κι ελπίζουμε να το φέρουμε σε πέρας ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Πώς θα σταματήσουμε τον Ρόις; Αν δεν θέλεις αυτός ο παίκτης να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα, δεν πρέπει να τον αφήσεις να ακουμπήσει την μπάλα (!)», σχολίασε ο Σάαφ.

Ο τεχνικός των φιλοξενουμένων θα στερηθεί τελικά τον ηγέτη της άμυνας Νάλντο (8/0), ο οποίος έχει ξεμείνει από δυνάμεις λόγω της βρογχίτιδας που τον έπληξε. Αντιθέτως, επιστρέφει ο Μάρκο Μαρίν που θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, ενώ πάγια εκτός μάχης είναι οι αναπληρωματικοί Μπορόφσκι, Αβντιτς, Σιλβέστρ και Μπένις.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Βίζε – Παπασταθόπουλος, Βολφ, Πρεντλ, Σμιτς – Φριτς, Χαντ, Εκίτσι (Μαρίν) – Αρναούτοβιτς, Πισάρο.
Μόνο η Στουτγάρδη κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια την Γκλάντμπαχ στο «Μπορούσια Παρκ». Αν η εξαιρετική άμυνά της περιορίσει τον απόλυτο ηγέτη της Βέρντερ, Πισάρο, τότε θα είναι πολύ κοντά στη νίκη.
Η απουσία του Νάλντο, που μετά την επιστροφή του από μακροχρόνια αποχή είναι ο κορυφαίος της αμυντικής τετράδας, συνηγορεί στον άσο. 1

ΚΟΛΩΝΙΑ – ΜΑΪΝΤΖ
*** Οριακό φαβορί η Κολωνία, 2,51 ο άσος, 2,68 το διπλό.
*** Προϊστορία: 6-0-1. Σε τέσσερα ματς έχει μείνει άσφαιρη η Μάιντζ στην Κολωνία.
*** Τρεις σερί εντός έδρας νίκες με λευκό παθητικό μετράει η Κολωνία. Μόνο μία ήττα στις εφτά τελευταίες εξόδους της έχει η Μάιντζ.
*** Σε 13 από τα 20 γκολ της Κολωνίας έχει συμμετοχή ο Λούκας Ποντόλσκι, σκοράροντας εννιά και δίνοντας τέσσερις ασίστ.
ΚΟΛΩΝΙΑ: Αξιοποιώντας τις δύο από τις τρεις ευκαιρίες της στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκε 2-0 στη Βρέμη, έως το 54’ όμως το προβάδισμα είχε κάνει φτερά και μάλιστα στη φάση της ισοφάρισης (πέναλτι) έμεινε αδίκως με δέκα παίκτες. Αμύνθηκε έκτοτε με νύχια και με δόντια, αλλά λύγισε στο 86’ και η μεγάλη προσπάθειά της έμεινε χωρίς αντίκρισμα για να φύγει με άδεια χέρια από το «Βέζερ». Ακολούθησε ένα μεγαλύτερο σοκ από αυτή την ανατροπή - η αιφνίδια παραίτηση του επί μία επταετία προέδρου Βόλφγκανγκ Οβερατ, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια τόνισε ότι δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο τις ύβρεις και τις αποδοκιμασίες μιας μεγάλης μερίδας οπαδών.

Στις αρχές του 2012 αναμένεται να υπάρξει διάδοχη κατάσταση, προσωρινά το σύλλογο θα «τρέχουν» ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Κλάους Χόρστμαν μαζί με τον αθλητικό διευθυντή, Φόλκερ Φίνκε. Η απομάκρυνση του ζωντανού θρύλου του συλλόγου, Βόλφγκανγκ Οβερατ και κυρίως η άδικη κριτική που δέχτηκε πείραξαν αρκετούς στο σύλλογο και κυρίως τον Λούκας Ποντόλσκι, που είχε εξαιρετικές σχέσεις μαζί του. Πλέον όλοι φοβούνται μήπως ο ηγέτης της ομάδας εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του προσφέρει η Λάτσιο (θέλει να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο) και ζητήσει μεταγραφή, ωστόσο ο Φίνκε χαρακτήρισε τις φήμες «χριστουγεννιάτικα παραμύθια» και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο παραχώρησης του 26χρονου επιθετικού.

Την ίδια ώρα πάντως η παραίτηση του Οβερατ μοιάζει να έχει συσπειρώσει το σύλλογο και είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τα μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα, ο κόουτς Στάλε Σολμπάκεν προέβλεψε πως «θα νικήσουμε τη Μάιντζ με 3-0!» Στο σημερινό ματς ο εξαιρετικά αποτελεσματικός - ιδίως εντός έδρας - «Πόλντι» θα είναι και πάλι στην κορυφή της επίθεσης καθώς ο Νοβάκοβιτς (7/2) παραμένει νοκ-άουτ. Το ίδιο ισχύει για τους αμυντικούς Αντρεζίνιο (6/0), Τζεμάλ (5/0) και τους μέσους Τσιχί (10/2), Πετίτ (0/0).

Το απουσιολόγιο πλαισιώνουν δύο τιμωρημένοι, ο στόπερ Σερένο (9/0) και ο μέσος Λάνιχ (12/0). Στον αντίποδα επιστρέφει ο στόπερ ΜακΚένα (7/1) και διεκδικεί με τον Πετσόνι μια θέση δίπλα στον αρχηγό Ζερομέλ. Η βασική ενδεκάδα είναι πλήρης, από εκεί και πέρα όμως οι εναλλακτικές λύσεις είναι μετρημένα κουκιά για τον Νορβηγό τεχνικό.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Ρένζινγκ – Μπρέτσκο, Ζερομέλ, Πετσόνι (ΜακΚένα), Αϊχνερ – Ρίτερ, Μάτουστσικ, Πέζκο, Κλέμενς - Γιαγιάλο – Ποντόλσκι.
ΜΑΪΝΤΖ: Τη γυρόφερνε καιρό την πρώτη νίκη από τον περασμένο Αύγουστο και απέναντι στη Στουτγάρδη την πέτυχε (3-1) με την βοήθεια και της διαιτησίας, έχοντας αναπάντεχο ήρωα το Νιγηριανό επιθετικό Ούτζαχ, που σκόραρε δις (53’, 64’). Ενδιάμεσα ο Ιβανσιτς ευστόχησε σε (ανύπαρκτο) πέναλτι, έτσι ώστε η ομάδα του να πετύχει την ολική επαναφορά μέσα σε 11 λεπτά, καθώς είχε δεχτεί το 0-1 στο 50’. Μετά το 1-1 ο ρέφερι αρνήθηκε επιπλέον καθαρό πέναλτι στους φιλοξενούμενους (!), εξ ου και ο τερματισμός του αρνητικού σερί των εννιά αγωνιστικών (0-3-6) ήρθε σε συσκευασία… δώρου από τον άρχοντα της αναμέτρησης.

Οπως και να έχει πάντως, η ομάδα του Τόμας Τούχελ έδειξε ότι και στα πρόσφατα παιχνίδια στο Βερολίνο (0-0 με Χέρτα), στο Αννόβερο (1-0 για το κύπελλο) και στο εντός με τη Βέρντερ (1-3): ότι δηλαδή η ποιότητά της δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με σενάρια υποβιβασμού, αίσθηση που θα προσπαθήσει να εδραιώσει στην Κολωνία, πετυχαίνοντας την τρίτη νίκη στους τέσσερις τελευταίους αγώνες της για πρωτάθλημα και κύπελλο. «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι σε μια ισχυρή εντός έδρας ομάδα, αλλά νομίζω ότι έχουμε καλές πιθανότητες να νικήσουμε. Είναι πρόκληση για μας ο περιορισμός του Λούκας Ποντόλσκι, μπορεί να κρίνει ένα ματς μόνος του. Ασφαλώς και θα επικεντρωθούμε στο μαρκάρισμά του, αισιοδοξώ ότι με ομαδική δουλειά θα τον βγάλουμε εκτός αγώνα», σχολίασε ο Τούχελ.

Νοκ-άουτ είναι ο τιμωρημένος αμυντικός χαφ Πολάνσκι (8/0) και σε τρίτο σερί ματς ο βασικός μεσοεπιθετικός Ρίσε (10/1). Ερωτηματικό συνοδεύει τη συμμετοχή του στόπερ Νοβέσκι (11/0), ενώ πάγια εκτός είναι ο φορ Ζαλάι.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Βέτκλο – Πόσπεχ Μπούνγκερτ, Νοβέσκι (Κίρχοφ), Φατί – Κίρχοφ (Καλιγκιούρι), Σότο, Μπαουμγκάρτλινγκερ – Ιβανσιτς – Αλαγκί, Μίλερ.
Πείσμα και συσπείρωση είναι το κλίμα που βγάζει η Κολωνία μετά την παραίτηση του προέδρου, Οβερατ. Σε κάθε περίπτωση το σχεδόν ισορροπημένο σετ αποδόσεων την αδικεί αφού είναι εξαιρετικά αποτελεσματική εντός έδρας. 1X

ΣΑΛΚΕ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ
*** Στο 1,72 η μέση τιμή του άσου, στο 2,00+ «παίζεται» η διπλή ευκαιρία της Νυρεμβέργης.
*** Προϊστορία: 12-8-4. Εξι νίκες και τρεις ισοπαλίες μετράει η Σάλκε στις εννιά τελευταίες επισκέψεις της Νυρεμβέργης. Τελευταίο διπλό των Φράγκων το 1993. Το περσινό 2-1 στη Νυρεμβέργη αποτελεί παράλληλα τη μοναδική νίκη τους επί τη Σάλκε στα 16 τελευταία ματς ανεξαρτήτως έδρας.
*** Μόνο μία ήττα στα εννιά ματς υπό την ηγεσία του Χουμπ Στέφενς (σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη) έχει η Σάλκε. Χωρίς τρίποντο σε εφτά σερί αγωνιστικές η Νυρεμβέργη.
*** 199 ματς έχει ο Στέφενς στον πάγκο της Σάλκε στην Μπουντεσλίγκα. 199 είναι και οι εντός έδρας ισοπαλίες της Σάλκε σε αυτήν…
ΣΑΛΚΕ: Το «κανόνι» της, ο Κλάας Γιαν Χούντελααρ των 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις απουσίαζε στο Αννόβερο, αλλά ο αντικαταστάτης του, Τέεμου Πούκι, έκανε τη δουλειά με το παραπάνω πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ σε ένα εξαιρετικό ματς με εκατέρωθεν ευκαιρίες και τελικό σκορ 2-2. Ο 21χρονος φορ, ο οποίος αποκτήθηκε από την Ελσίνκι τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, ήταν η μεγάλη αποκάλυψη των «μπλε» και αν έλειπε το αυτογκόλ του Κυριάκου Παπαδόπουλου (29’) θα είχαν σπάσει πιθανώς το φετινό εντός έδρας αήττητο σερί του Αννόβερου.

Ηταν η δεύτερη σερί ισοπαλία ύστερα από το εντός έδρας 0-0 με την ΑΕΚ Λάρνακας, ενώ είχαν προηγηθεί τέσσερις σερί νίκες σε διάστημα δέκα ημερών, οι τρεις εκ των οποίων εκτός έδρας. Τώρα, ο νεαρός Φινλανδός ενδέχεται να πάρει τη θέση του Φαρφάν (10/2, 4 ασίστ), ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά παίζοντας με το Περού για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

«Λαβωμένος» από το εθνικό καθήκον επέστρεψε και ο αρχηγός / αμυντικός Χέβεντες (12/1), που επίσης αναμένεται να μείνει εκτός μάχης έως το τέλος του πρώτου γύρου. Αμφότεροι υπέστησαν τον ίδιο τραυματισμό στο γόνατο κι έτσι η Σάλκε πληρώνει βαρύ το τίμημα του επονομαζόμενου «ιού της FIFA». Πρόκειται για δύο παίκτες – «κλειδιά», ειδικά ο Φαρφάν πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, όντας ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του.

«Ημασταν άτυχοι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά το να παραπονιόμαστε δεν βγάζει πουθενά. Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταφέρουμε να καλύψουμε αυτές τις απώλειες. Εχουμε ικανό ρόστερ και τώρα είναι ευκαιρία για κάποιους παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής να αποδείξουν την αξία τους», είπε ο Χουμπ Στέφενς εν όψει του αγώνα με τη Νυρεμβέργη. Τουλάχιστον επανέρχεται ο Χούντελααρ (11/10), που θα παίξει με ειδική προστατευτική μάσκα καθώς έσπασε τη μύτη του κόντρα στην ΑΕΚ. Εκτός μάχης παραμένουν ο βασικός γκολκίπερ Φέρμαν (9/0) και ο αναπληρωματικός χαφ Κλούγκε (3/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ούνερσταλ – Ουτσίντα (Χέγκερ), Παπαδόπουλος, Μάτιπ, Φουκς – Τζόουνς, Χόλτμπι – Ντράξλερ, Ραούλ, Πούκι (Χουράδο) - Χούντελααρ.
ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ: Με τον πλέον επώδυνο τρόπο συμπλήρωσε εφτά αγωνιστικές χωρίς νίκη, καθώς ηττήθηκε (1-2) εντός έδρας από τη Φράιμπουργκ με πέναλτι-γκολ στο 93’, σε ένα ματς που άξιζε να πάρει το βαθμό. Προηγήθηκε στο 32’ έπειτα από ένα ισορροπημένο ημίωρο, αλλά δύο λεπτά αργότερα έχασε από το… πουθενά το προβάδισμα με απίθανο τρόπο, καθώς η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της έπειτα από λάθος κοντρόλ αντιπάλου, σχεδόν στο ύψος της περιοχής! Υστέρησε στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάζοντας ξανά τα γνωστά προβλήματα στην επίθεση, στερούμενη ιδεών και πολύ περισσότερο τελικής πάσας.

Στο 69’ πάντως ακυρώθηκε κακώς το γκολ του Εσβάιν σε μακρινό σουτ, ενώ λίγο αργότερα γλίτωσε ως εκ θαύματος το 1-2 καθώς ο Σισέ αστόχησε εξ επαφής. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κλόζε γύρισε απρόσεκτα την μπάλα με το κεφάλι στον τερματοφύλακά του και αυτός αναγκάστηκε να ανατρέψει τον Ρόζενταλ, έτσι ώστε να υποστεί την τέταρτη ήττα στις έξι τελευταίες αγωνιστικές. Βρίσκεται πλέον μόλις στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη και θέλει γρήγορα μια γεύση επιτυχίας, προκειμένου να μην την… πάρει οριστικά από κάτω.

«Η Σάλκε είναι πολύ καλή επιθετικά, αλλά ευάλωτη πίσω όπως δείχνει και ο αριθμός των γκολ που έχει δεχτεί. Οι παίκτες μου δούλεψαν πολύ καλά κατά τη διάρκεια της διακοπής και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάρουμε κάτι καλό στο Γκελζενκίρχεν. Το γεγονός ότι δεν έχουμε νικήσει σε εφτά ματς δεν μας έχει επηρεάσει ψυχολογικά. Αντιθέτως, αποτελεί έξτρα κίνητρο», είπε με απόλυτη πίστη στις δυνατότητες της ομάδας του ο Ντίτερ Χέκινγκ.

Θα στερηθεί ακόμα μία φορά τον αριστερό μπακ Πινόλα (9/0), που τραυματίστηκε ξανά στο πρώτο ματς μετά την επιστροφή του. Τρεις είναι οι μακροχρόνια απόντες, ο στόπερ Νίλσον (0/0), ο γκολκίπερ Ρακόφσκι (2/0) και ο φορ Μπουνζάκου (3/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Σέφερ – Τσάντλερ, Κλόζε, Βολσάιντ, Πλάτενχαρντ – Σίμονς, Φόιλνερ – Εσβάιν, Ντιντάβι, Φραντς – Αϊγκλερ (Πέκχαρτ).
Η τιμή του άσου δεν είναι κακή (1,70), αλλά οι απώλειες των Φαρφάν και Χέβεντες αποδυναμώνουν τη Σάλκε, που δεν είναι και η πιο αξιόπιστη ομάδα του κόσμου. Εχει όμως μεγάλη ροπή προς το over (9/12) και στο 1,75 αξίζει φαινομενικά τον κόπο. Πέντε σερί over έχει και η Νυρεμβέργη, που πέρυσι πήρε βαθμό στο Γκελζενκίρχεν (1-1) και ηττήθηκε στην παράταση με 3-2 για το κύπελλο.Over

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ – ΧΕΡΤΑ
*** Μικρή μεταβολή στις αποδόσεις, με το σετ των τιμών να είναι πλέον πλήρως ισορροπημένο (2,60-3,30-2,61).
*** Προϊστορία: 4-2-8, τέσσερις σερί νίκες στο «Μπαντενόβα» έχει η Χέρτα, πετυχαίνοντας σε όλες τρία γκολ. Σε επίπεδο Μπουντεσλίγκα η Φράιμπουργκ έχει νικήσει τους Βερολινέζους μόνο δύο φορές σε 14 ματς και σκοράρει μόλις 0,9 γκολ κατά μέσο όρο.
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Ηταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα της χαμογελάσει η τύχη, η οποία κατ’ εξακολούθηση της γύριζε την πλάτη. Αυτό συνέβη στη Νυρεμβέργη, όπου πέτυχε μεγάλη νίκη (2-1) με πέναλτι στο 93’, εκμεταλλευόμενη μια γκάφα αντίπαλου αμυντικού που γύρισε απρόσεκτα την μπάλα στον γκολκίπερ. Είχε ισοφαρίσει επίσης με τυχερό τρόπο, χάρη σε ένα… λάθος κοντρόλ του Γιαν Ρόζενταλ, ο οποίος είδε - έκπληκτος - την μπάλα να καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα (34’). Στην πρώτη εμφάνιση του στη βασική ενδεκάδα ο 25χρονος μεσοεπιθετικός ήταν ο κορυφαίος παίκτης της αποδεικνύοντας ότι ο σοβαρός τραυματισμός του της στοίχισε πολύ.

Το ματς ήταν πάντως ισορροπημένο, με πολύ λίγες φάσεις και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Καθόλου βέβαια δεν την ενόχλησε αυτό, πόσο μάλλον από τη στιγμή που στα δύο τελευταία εντός έδρας ματς δεν πήρε ούτε βαθμό μολονότι ήταν σαφώς ανώτερη και από το Αμβούργο (1-2) και από τη Λεβερκούζεν (0-1). Ούτε στο ντέρμπι με τη Στουτγάρδη άξιζε να ηττηθεί και γενικώς περίμενε καιρό να νιώσει και αυτή ότι οι λεπτομέρειες την ευνοούν.
Με άλλο αέρα πια, θα προσπαθήσει να κάνει κόντρα στη Χέρτα ό,τι και στα περισσότερα παιχνίδια μπροστά στο κοινό της, ελπίζοντας αυτή τη φορά να πηγαίνει η μπάλα… μέσα.

«Θα κάνουμε τα πάντα να κερδίσουμε αυτό το ματς και να πάρουμε με κάθε κόστος τους τρεις βαθμούς. Θα χρειαστεί βέβαια να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Η Χέρτα είναι συμπαγής και διαθέτει ταχύτατους επιθετικούς που μπορούν να αξιοποιήσουν οποιοδήποτε κενό βρεθεί στην άμυνα», σχολίασε ο τεχνικός της, Μάρκους Σοργκ.

Την προσπάθεια για την τρίτη εντός έδρας νίκη δεν θα ενισχύσει ο πολύτιμος αμυντικός χαφ Σούστερ (12/0), που δεν έχει χάσει λεπτό συμμετοχής φέτος και ο τραυματισμός σε μια προπόνηση θα του διακόψει το σερί. Εκτός μάχης τέθηκε και ο αναπληρωματικός μέσος Νίκου (4/0), ενώ πάγια νοκ-άουτ είναι ο μπακ Μουίτζα (6/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπάουμαν – Χίνκελ, Μπαρτ, Κρμας, Μπαστιάνς – Μακιάντι, Φλουμ - Αμπντεσαντκί, Ρόζενταλ, Πουτσίλα – Σισέ.
ΧΕΡΤΑ: Ακόμα μία φορά απέτυχε να επαναλάβει σε δεύτερο σερί ματς μια καλή εμφάνιση, έστω και αν προηγήθηκε (18’) στο εντός έδρας ματς με την Γκλάντμπαχ. Εκτοτε βρήκε πολύ λίγες φορές το δρόμο για την αντίπαλη εστία και μολονότι έκανε πολύ λίγα αμυντικά λάθη, ο Μάρκο Ρόις την τιμώρησε για δύο εξ αυτών σκοράροντας στο 33’ και στο 55’. Εσχάτως υποβάλλει διαρκώς τους οπαδούς της σε «σκωτσέζικα ντους», αφού ήταν εξαιρετική στο ματς με την Κολωνία (3-0) και στο τελευταίο εκτός έδρας με τη Βόλφσμπουργκ (3-2), αλλά πολύ κακή στο εντός με τη Μάιντζ (0-0) και αυτό του Μονάχου με την Μπάγερν (0-4).

Πλέον έχει φέρει όλα τα αποτελέσματα από τέσσερις φορές και… άντε να βγάλεις μαζί της άκρη, καθώς ο απολογισμός της είναι 2-2-2 και στο Βερολίνο και στις εξόδους της. Γενικώς πάντως παίζει καλύτερα εκτός έδρας και ταξίδεψε στο Φράιμπουργκ με οδηγό την εμφάνιση στο Βόλφσμπουργκ και σύμμαχο την πολύ καλή παράδοση. Πολλοστή φορά φέτος, ο Μάρκους Μπάμπελ έχει πλήρη αποστολή, ενώ αυτό που ζήτησε πρώτα και κύρια από τους παίκτες του είναι να βγάλουν εκτός παιχνιδιού τον Παπίς Σισέ.

«Η Φράιμπουργκ παίζει εντός έδρας πολύ καλύτερα απ’ ό,τι δείχνουν τα αποτελέσματά της και για να πάρουμε κάτι καλό εκεί θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Θεωρώ δεδομένο ότι για να τα καταφέρουμε θα πρέπει η άμυνά μας και κυρίως οι δύο στόπερ μας να μην αφήσουν λεπτό από τα μάτια τους τον Σισέ».
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κραφτ – Λελ, Χούμπνικ, Μιγιάτοβιτς, Κομπιασβίλι – Νιμάιερ, Οτλ – Εμπερτ, Ράφαελ, Ράμος – Λαζόγκα. Over


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.