Λίγκ τρόφι και Βραζιλία β κατηγορία στο πρόγραμμα σήμερα.

Με κόσμο η Μπράντφορντ
Αμυνα-σουρωτήρι η Πρέστον
Μεταγραφές για Μπόρνμουθ και Μπάρνετ
Γκρίνια και αποδοκιμασίες στην Κρου
Δεύτερο ραντεβού σε τρεις ημέρες για Οξφορντ και Σαουθέντ


ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο, ακολουθούν κατευθείαν πέναλτι, χωρίς παράταση.
*** Η κάθε ομάδα υποχρεούται να παρατάξει τουλάχιστον έξι βασικούς στην εντεκάδα της. Οι βασικοί ορίζονται είτε ως έξι με τον περισσότερο χρόνο
συμμετοχής στο πρωτάθλημα, είτε έξι παίκτες που έπαιξαν βασικοί στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος είτε έξι παίκτες  που θα παίξουν βασικοί
στον επόμενο αγώνα.
ΟΛΝΤΑΜ - ΚΡΟΥ
*** Με χαρακτήρα τοπικής αναμέτρησης, χωρίς αντιπαλότητα.
*** Από 1,60 ως 1,70 ο άσος. Στο 5,00 το διπλό.
ΟΛΝΤΑΜ (Α'): Ηττα με 0-2 από την Μπέρι στο τοπικό ντέρμπι, σε ένα παιχνίδι που από νωρίς στράβωσε άσχημα για την Ολνταμ. Στο 10' αποβλήθηκε ο κίπερ της, ο αντικαταστάτης του έσωσε το καταλογισθέν πέναλτι, αλλά σε ένα ανηφορικό πρώτο 45λεπτο η Ολνταμ δεν μπόρεσε να κρατήσει στα μετόπισθεν, δεχόμενη ως το ημίωρο τα δύο γκολ της αναμέτρησης. Είχε μια κυκλοφορία και προσπάθησε να φανεί απειλητική στην επανάληψη, όμως το αριθμητικό μειονέκτημα δεν την άφησε να γίνει επικίνδυνη.
«Πέρσι τεθήκαμε νοκ άουτ πάλι από ομάδα της Λιγκ 2 και αυτό μας έχει δώσει για τα καλά το μάθημά μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποτιμήσουμε την Κρου και δεν σκοπεύουμε να θεωρήσουμε την πρόκριση σαν δεδομένη, μόνο και μόνο επειδή παίζουμε με μια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Θέλω να πάμε καλά, δεν λέω μεγάλα λόγια, όμως έχω στο μυαλό μου και θα ήταν υπέροχο το να πάμε στο Γουέμπλεϊ» τονίζει ο Πολ Ντίκοφ.

Κοκκινισμένος ο βασικός κίπερ Σίσακ (17/0), έτσι κάτω από τα δοκάρια κάθεται ο 38χρονος Τζέραρντ - κόουτς των γκολκίπερ της ομάδας- , στην πρώτη φετινή παρουσία του στο αρχικό σχήμα.

Απουσίασαν και εξακολουθούν εξαιρετικά αμφίβολοι ο σημαντικός μέσος Βεσολόφσκι (15/3) και ο ποιοτικός εξτρέμ Μοραίς (12/0, 6 αλλ.). Πάντα εκτός ο καλός φορ Ριντ (12/4) και ο ποιοτικός μέσος Πάρκερ (4/0), καθώς και ένας-δυο μακροχρόνιοι που δεν επηρεάζουν. Εκανε ντεμπούτο ο νεοαποκτηθείς φορ Σκαρπάτσι (Μάντσεστερ Σ.).
ΚΡΟΥ (Β'): Πολύ κακή εμφάνιση και ήττα με τα χέρια κάτω στο 0-3 από την Τορκί, ένα αποτέλεσμα που έφερε μαζικές αποδοκιμασίες των οπαδών στη λήξη, αφού ήταν το τέταρτο διαδοχικό εντός έδρας χωρίς νίκη. Αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν η Κρου από το πρώτο σφύριγμα, μόλις στο 9' δέχθηκε το 0-1 και αποδέχθηκε τη μοίρα της, αφού σε κανένα σημείο δεν έβγαλε διάθεση αντίδρασης.

«Οι οπαδοί αποδοκιμάζουν εμένα, όχι τους παίκτες, αλλά δεν θα φύγω για χάρη τους. Θα το κάνω όταν κρίνω εγώ, ή η διοίκηση, πως έφτασε η ώρα, αλλά σίγουρα δεν θα συμβεί εξαιτίας τους» αντιδρά ο Γκράντι, ενώ παραδέχεται ότι το σύστημα που επέλεξε (4-3-1-2) δεν πήγε και όλα δείχνουν πως θα το αλλάξει εκ νέου. «Πίστεψα ότι οι παίκτες μου θα μπορούσαν να υιοθετήσουν ένα τέτοιο σύστημα αλλά έκανα λάθος. Είναι από τις επιλογές που χρεώνονται σε μένα, δεν μας πήγε και θα αλλάξει άμεσα. Με την Ολνταμ θα γίνουν μερικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αλλά δεν μιλάμε για κάτι μαζικό και σίγουρα αυτοί που θα μπουν θα είναι παίκτες εφεδρικοί που έχουν γεύση ενδεκάδας».

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.


ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ - ΠΡΕΣΤΟΝ
*** Κομμένο στα δύο το σετ, 2,50-2,60 σε άσο και διπλό ανάλογα με την εκτίμηση του κάθε μπουκ.

ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ (Α'): Συμπλήρωσε μια εξάδα αγώνων χωρίς νίκη, φεύγοντας με σκυμμένο το κεφάλι στο 3-1 από τη ΜΚ Ντονς. Εκανε το...λάθος και άνοιξε νωρίς το σκορ (8') η Ρότσντεϊλ και σε ένα εφιαλτικό πρώτο ημίωρο που έχασε κυριολεκτικά την μπάλα, δέχθηκε τρία γκολ χωρίς να ξέρει τι την έχει βρει.
Τυπική διαδικασία η συνέχεια, για μια Ρότσντεϊλ που προσπάθησε να συνέλθει στην επανάληψη αλλά ουσιαστικά δεν ενόχλησε την αντίπαλο της, με τον Εϊρ να τα χώνει στην άμυνα. «Για άλλη μια φορά η αμυντική μας λειτουργία ήταν τραγική και αυτό ακυρώνει όλη μας την προσπάθεια. Επιμένω πως διαθέτουμε ποιότητα και καλούς ποδοσφαιριστές, όμως αν δεν παίζουμε με μυαλό θα καταστραφούμε. Είναι σημαντικό το να αποκτήσουμε ξανά τη γεύση της νίκης και με αυτή την έννοια το παιχνίδι του Τρόφι αλλά και αυτό που ακολουθεί για το FAγίνονται κομβικά, προκειμένου να τονώσουμε τη ψυχολογία ενόψει πρωταθλήματος».

Εληξε ο δανεισμός του βασικού κίπερ Κιν (14/0), αποκτήθηκε και έκανε ντεμπούτο ο 18χρονος φορ Μπαν (Μάντσεστερ Σ.), ενώ δεν βρέθηκε στην αποστολή ο έτερος νεοφερμένος, ο δεξιός μπακ Χόλντεν, που και σήμερα θα απουσιάσει αφού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Στο 50/50 για δεύτερο ο βασικότατος στόπερ Μπάλκεσταϊν (13/0). Παραμένουν εκτός πλάνων οι χαφ Τζ. Τόμπσον (6/0, 3 αλλ.) και Τουάντλ (1/0), αμφότεροι δεύτερες επιλογές καθώς και ο ενδεκαδάτος αριστερός μπακ Γουίντοσον (10/0).
ΠΡΕΣΤΟΝ (Α'): Αμυνα που μοιάζει με παιδική χαρά, βαριά ήττα με 5-2 από την Τσάρλτον και παθητικό 18 γκολ στα πέντε τελευταία της. Εφιαλτικό πρώτο μέρος, με την Πρέστον να γίνεται σάκος του μποξ για τους πρωτοπόρους και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το ασήκωτο 4-0. Προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στην επανάληψη, έκοψε λίγο και η Τσάρλτον, έτσι περιόρισε λίγο τη ζημιά με δυο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο.

«Οταν η ομάδα σου χάνει και κοιτάς πίσω από την πλάτη σου με άγχος, δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση και παραδέχομαι πως υπάρχει πίεση. Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας και ένα ζήτημα που πρέπει εγώ να το διευθετήσω και θα το κάνω, γιατί έχουμε χαρακτήρες στα αποδυτήρια που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα» ξεκαθαρίζει ο Μπράουν που προχώρησε και σε μια μεταγραφή.

Απέκτησε τον 30χρονο Γερμανό κίπερ Τόρστεν Στάκμαν, ο οποίος μέχρι πέρσι αγωνίζονταν στην Ααχεν. Ο πανύψηλος Στάκμαν δοκιμάζονταν κάποιες εβδομάδες με την Πρέστον και έρχεται για να καλύψει το πρόβλημα που υπάρχει στον άσο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, κάρτες μάζεψε και κάθεται ο αναντικατάστατος χαφ Κάουτς (16/2), ενώ απουσίασε από το σαββατιάτικο και είναι αμφίβολος ο νεαρός στόπερ Ντιβάιν (6/1). Κάθονται εκτός για δεύτερο ο νούμερο κίπερ Τέρνερ (11/0) και οι τρεις αναντικατάστατοι φορ, Πρόκτορ (14/3 -δεύτερο) , Χιουμ (11/5 - τέταρτο) και Μέλορ (11/7 - τέταρτο), με το νεαρό Τσούμου (9/3, 5 αλλ.) να εξακολουθεί ο μοναδικός φορ στο διαφοροποιημένο πλέον 4-5-1 του Μπράουν.


ΣΟΥΙΝΤΟΝ - ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ
*** Στο 1,70 κινείται ελαφρά πεσμένος ο άσος, στο 4,50 ανέβηκε το διπλό που είχε ανοίξει στο 4,00.

ΣΟΥΙΝΤΟΝ (Β'): Δυνατό διπλό με 2-0 στην έδρα της Πορτ Βέιλ, πέμπτο στη σειρά που κρατά καθαρά δίχτυα και σκαρφάλωμα στις θέσεις των πλέι οφ. Γεμάτη εμφάνιση από τη Σουίντον που ουσιαστικά δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα στο παιχνίδι, επέβαλλε από την αρχή το ρυθμό της και από τη στιγμή που έκανε σεφτέ στο 25' απλοποίησε κατά πολύ την αποστολή της. Το γρήγορο 2-0 στην επανάληψη (49') τέλειωσε το ματς, για μια Σουίντον που είχε τις φάσεις ως το τέλος προκειμένου να διευρύνει το προβάδισμά της.
«Αισθανόμαστε πως μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας και η ψυχολογία μας είναι στα ύψη. Υπάρχουν δύο ματς κυπέλλου μπροστά μας και θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανό το μομέντουμ. Ισως το FA Cup να κουβαλά περισσότερο γκλάμουρ, αλλά δεν βλέπω το Τρόφι σαν ένα αναγκαίο κακό, η πρόκληση του να βρεθείς στο Γουέμπλεϊ αποτελεί πάντα ένα ισχυρό κίνητρο που δεν μπορείς να το αγνοήσεις» τονίζει ο Ντι Κάνιο.

Απουσίασε ο ενδεκαδάτος φορ Ντε Βίτα (16/3) και παραμένει ερωτηματικό, πάντα εκτός ένας-δύο μακροχρόνιοι που δεν επηρεάζουν, ενώ ο Ιταλός τεχνικός σκοπεύει να προβεί σε τρεις-τέσσερις αλλαγές φρεσκαρίσματος στο αρχικό σχήμα, αφού ούτως ή άλλως διαθέτει και ρόστερ που του επιτρέπει τέτοιες κινήσεις.
ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ (Β'): Κατώτερη του αναμενομένου παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στην Μπάρνετ και έμεινε για πέμπτο ματς μακριά από τις νίκες. Κάκιστη εικόνα από τη Γουίμπλεντον στο πρώτο μισό, έπεσε πάνω σε μια πολύ καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή και όχι μόνο δεν έβγαλε φάσεις, αλλά έμεινε και πίσω στο 45'. Κάπως πιο ζωηρή στην επανάληψη, πίεσε και έψαξε την ισοφάριση που ήρθε με τη συμπλήρωση μιας ώρας, αλλά από εκεί και πέρα δεν έδειξε ικανή να κυνηγήσει και ένα δεύτερο γκολ.

«Υπάρχουν μπροστά μας δύο παιχνίδια κυπέλλου (ακολουθεί αυτό με τη Σκάνθορπ για το FA) τα οποία σκοπεύουμε να κερδίσουμε, είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο και έχουμε προετοιμαστεί με την ανάλογη ψυχολογία. Δεν ξέρουμε το πώς θα προσεγγίσει η Σουίντον το παιχνίδι, αλλά έχουμε προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και το μόνο που μας απασχολεί είναι το να φανούμε εμείς συνεπείς στη σοβαρότητα της αναμέτρησης» δηλώνει ο Στιούαρτ Κας που συνεχίζει στο πόδι του Μπράουν, ο οποίος πάντως σήμερα θα βρεθεί στο γήπεδο αλλά σαν θεατής από την εξέδρα, αφού συνεχίζει να τον απασχολεί το σημαντικό πρόβλημα υγείας της γυναίκας του.

Με πρόβλημα έφυγε από το σαββατιάτικο ο ρολίστας αριστερός μπακ Τζόνσον (11/0) και λογικά θα προφυλαχθεί, ενώ κάρτες συμπλήρωσε ο έτερος μπακ, ο βασικός δεξιός Χάτον (17/0).

Δύσκολα για δεύτερο ο εργατικός χαφ Μίνσουλ (13/0), ενώ θέση στο αρχικό σχήμα θα βρουν ο στόπερ/μπακ Φρανκς (0/0), ο υψηλόσωμος αριστερός μπακ Μπους (7/0, 4 αλλ.), ο πολυσύνθετος χαφ Μάλι (4/0) και ο εξτρέμ φορ Τζιλάλι (6/0, 3 αλλ.).

Πάντα εκτός ο έτερος ακραίος μπακ, ο αρ. Γκουίλιμ (11/1).


ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ - ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ
*** 1,95-2,00 ο άσος, 3,50-3,60 το διπλό.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ (Α'): Απέδειξε το πόσο αξιόπιστη είναι εκτός έδρας, αναγκάζοντας τη Σέφιλντ Γουέν. στην πρώτη φετινή βαθμολογική απώλεια στο γήπεδο της, με το 0-0 που πήρε. Αποτέλεσμα που το άξιζε και με το παραπάνω η Μπρέντφορντ, αφού όχι μόνο δεν μπήκε φοβισμένη στο γήπεδο, αντιθέτως στο πρώτο μισό καρδιοχτύπησε την αντίπαλο της σε αρκετές φάσεις. Εξίσου ανοιχτή και η επανάληψη με καλές στιγμές και στις δύο περιοχές και τους Λονδρέζους να διαχειρίζονται υποδειγματικά μια σχετική πίεση προς το τέλος.
«Εχουμε κερδίσει ήδη τη ΜΚ Ντονς και την Τσάρλτον, άρα αυτό αποδεικνύει πως δεν παίρνουμε χαλαρά τον θεσμό και προφανώς δεν σκοπεύω να παρατάξω δεύτερη ενδεκάδα. Ούτως ή άλλως τα εντός έδρας μας φέτος δεν αποτελούν και το δυνατότερο χαρτί μας, οπότε θέλω μια πειστική εμφάνιση που θα ζεστάνει και τον κόσμο μας» παραδέχεται ο Ρέσλερ.

Εχασε το σαββατιάτικο ο δανεικός νεοαποκτηθείς στόπερ Μπένετ (2/0) και παραμένει νοκ άουτ με αρκετά σοβαρή ζημιά.

Σταθερά νοκ άουτ και πάλι οι έτεροι ενδεκαδάτοι στόπερ, Λέγκε (4/1) και Οσμπορν (13/0) με τους Εγκερ (11/0) και Λέρα (10/0) να συνεχίζουν στο κέντρο της άμυνας, 50/50 για δεύτερο ο ενίοτε βασικός αριστερός μπακ Ανταμς (7/0).
ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ (Α'): Εσπασε ένα σερί έξι αγώνων χωρίς νίκη στο γήπεδο της, με το δίκαιο σε γενικές γραμμές 2-0 επί της Σκάνθορπ. Με αρκετό άγχος στα πόδια της η Μπόρνμουθ, φάνηκε πάντως πιο ουσιαστική στην τελική προσπάθεια και το 1-0 με τη συμπλήρωση του 20λεπτου της έδωσε αέρα. Δεν πήρε παράτολμα ρίσκα στη συνέχεια και κράτησε το προβάδισμα της με χαρακτηριστική ευκολία ως το 73' που έκανε το 2-0, βάζοντας το παιχνίδι για ύπνο.

«Πετάξαμε ένα βραχνά από την πλάτη μας και χαίρομαι για την προσπάθεια. Εχω ξαναπεί πως όταν παίζουμε με πάθος, είμαστε από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Πάμε πλέον να παίξουμε ένα παιχνίδι κυπέλλου, σε αυτή τη φάση του το Τρόφι αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον και η προοπτική του τελικού δίνει μια άλλη διάσταση, οπότε θα προσπαθήσουμε να είμαστε οπωσδήποτε στην κλήρωση της επόμενης φάσης» δηλώνει ο Μπράντμπερι.

Και μεταγραφή από την Μπόρνμουθ, με την απόκτηση του 26χρονου δεξιού μπακ Σάιμον Φράνσις, ενός αξιόλογου αμυντικού που όμως δεν έβρισκε χώρο στη φετινή Τσάρλτον.

Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο σημαντικός φορ Τόμας (11/7, είχε αγωνιστεί στην πρώτη φάση με την Κρόουλι) με τον αρκετά αξιόπιστο και υγιή πλέον Σάιμς (6/1, 4 αλλ.), να τον αναπληρώνει.

Ελειψε αλλά εκτός απροόπτου επιστρέφει ο δημιουργικός χαφ Γκρέγκορι (12/1), πολύ δύσκολα ο έτερος χαφ ο πασπαρτού Κούπερ (13/0). Πάντα νοκ άουτ ο βασικότατος δεξιός μπακ Μπάιρν (9/4), ο τεχνίτης χαφ ΜακΝτόναλντ (3/0) και ο ενδεκαδάτος στόπερ Μποντρί (7/0). Μια ανάσα από τον δεξ. μπακ Φράνσις της Τσάρλτον.


ΟΞΦΟΡΝΤ - ΣΑΟΥΘΕΝΤ
*** Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν το περασμένο Σάββατο για το πρωτάθλημα στην έδρα της Σαουθέντ, η οποία και επικράτησε με 2-1.
*** 2,30-2,40 με κάποια καθοδική πορεία ο άσος, 2,80-3,10 το διπλό που παίζει σε μεγαλούτσικη γκάμα.

ΟΞΦΟΡΝΤ (Β'): Εφυγε ηττημένη από το Σαουθέντ με 2-1 αν και κατά γενική ομολογία άξιζε κάτι περισσότερο. Ολο Οξφορντ το πρώτο 45λεπτο, με τους «U's» να μπαίνουν ορεξάτοι από το πρώτο σφύριγμα, να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να χάνουν πληθώρα ευκαιριών. Οταν δεν ματώνεις το πλεκτό τιμωρείσαι και το 1-0 που δέχτηκε η Οξφορντ στο 45' έδωσε άλλη πνοή στην επανάληψη, αφού ανέβηκε αρκετά και η Σαουθέντ - πρώτα το 1-1 στο 62', που δεν κράτησε και πολύ (2-1 67') και ένα τελευταίο 20λεπτο με πολύ αγωνία, για μια Οξφορντ που έψαξε όσο μπορούσε την ισοφάριση, δίχως πάντως την πολύ μεγάλη φάση.

Δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ο νεοαποκτηθείς δανεικός στράικερ Φίλσκιρκ (3/0, 2 αλλ. -αγωνίστηκε στην πρώτη φάση με τη Σέφιλντ Γιουν.) Απουσίασε ο βασικότατος στόπερ Ντιούμπερι (16/1) και παραμένει εκτός πλάνων, ενώ πάντα νοκ άουτ μένουν 3-4 μακροχρόνιοι.
ΣΑΟΥΘΕΝΤ (Β'): «Δεν κέρδισε η καλύτερη ομάδα, αλλά αυτό συμβαίνει κάποιες φορές στο ποδόσφαιρο». Η παραδοχή του Στάροκ για τη νίκη της ομάδας του με 2-1 επί της Οξφορντ τα λέει όλα, για μια Σαουθέντ η οποία άνοιξε τη διαφορά της στην κορυφή σε μια χρονική στιγμή που της βγαίνουν όλα. Αφόρητη πίεση στην περιοχή της στο πρώτο μισό, με τον κίπερ της να την κρατά όρθια και κόντρα στη ροή να παίρνει και κεφάλι στα χασομέρια. Πιο μοιρασμένη η επανάληψη, με τη Σαουθέντ να ξεπερνά γρήγορα την ισοφάριση του 62' (2-1 67') και σε ένα τελευταίο 20λεπτο θρίλερ να κρατά και να έχει κάποιες ευκαιρίες στην αντεπίθεση.

«Από αυτή τη φάση το Τρόφι αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον και δεν πρόκειται να κάνω ιδιαίτερες αλλαγές, εκτός από δυο-τρεις που θα είναι περισσότερο για λόγους προφύλαξης κάποιων. Η επιτυχία στα κύπελλα πάντα με εξιτάριζε σαν τεχνικό και θέλω αυτή τη νοοτροπία να την περάσω και στους παίκτες μου» συμπληρώνει για το σημερινό ο Στάροκ.

Αντικαταστάθηκε στο σαββατιάτικο ο καλός εξτρέμ Χολ (16/5, έκανε το 2-1) και ίσως ο Στάροκ να μην ρισκάρει με τη συμμετοχή του, ενώ δύσκολα θα δώσει και πάλι το παρών λόγω προσωπικού προβλήματος ο δυναμικός χαφ Καλαλά (11/0). Εξέτισε μία ο στόπερ /φορ Μοσνί (11/5), στο ιατρικό δελτίο για τέταρτο αναντικατάστατος κίπερ Μόρις (14/0).


ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ. - ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ
*** Τηλεοπτική μετάδοση.
*** Τοπικό ντέρμπι του Γιόρκσιρ, με αντιπαλότητα. Με 2.500 οπαδούς η Μπράντφορντ.

*** 1,40 μεγάλο φαβορί ο άσος, στο 8,00 αγγίζει το διπλό.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ. (Α'): Για άλλη μια φορά ένα γκολ που δέχεται στο τελευταίο 10λεπτο της κάνει τη ζημιά, αυτή τη φορά στο 2-1 από τη Στίβενεϊτζ. Ματς που είχε το προβλεπόμενο σενάριο, με τη Σέφιλντ Γιουν. από την αρχή να προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα βαριά κορμιά και το ψηλό παιχνίδι των αντιπάλων της. Λίγο πριν την ανάπαυλα έμεινε πίσω ύστερα από κόρνερ και κοντινό πλασέ, ανέβασε το ρυθμό της στην επανάληψη και έφτασε στο 1-1 (70') με το παιχνίδι να σβήνει στην ισοπαλία, όμως ένα πέναλτι στο 83' την έριξε στο καναβάτσο.
«Αντιλαμβάνομαι πως το πρωτάθλημα είναι ο αυτοσκοπός μας φέτος, όμως δεν γίνεται να περάσουμε στο ντούκου ένα τηλεοπτικό ντέρμπι. Οφείλουμε κυρίως για τους οπαδούς μας μια καλή εμφάνιση που θα συνοδευτεί από πρόκριση, γιατί πέραν όλων των άλλων θα ενισχύσει και τη ψυχολογία μας. Θα υπάρξουν αλλαγές, αλλά δεν νομίζω πως θα επηρεαστούμε αφού έχουμε παίκτες με ποιότητα που περιμένουν την ευκαιρία» προϊδεάζει ο Γουίλσον.

Εφυγε για διεθνείς υποχρεώσεις με την... εξωτική Ταϊτή, ο ενίοτε βασικός δεξιός μπακ/στόπερ Ζαν-Φρανσουά (11/0, 4 αλλ.), ενώ με πρόβλημα άφησε το σαββατιάτικο ο βασικός αριστερός μπακ Γουίλιαμς (9/0) και δίνεται σαν αμφίβολος.

Αμυδρές ελπίδες έχει μετά από τρία ο δημιουργικός χαφ Γουίλιαμσον (13/3, 7 αλλ.).
ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ (Β'): Παραμένει στα υπόγεια μετά την ήττα με 0-1 από την Τσέλτεναμ, σε ένα πολύ άσχημο απόγευμα. Νωθρό ξεκίνημα από την Μπράντφορντ και γκολ πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, με τη συνέχεια να γίνεται ιδιαίτερα ανηφορική. Δίχως λάμψη και ιδέες στο δημιουργικό κομμάτι, ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από την αντίπαλο της και πέρασε δύσκολες στιγμές, με το τελικό σκορ να την κολακεύει αρκετά.

«Ηταν απογοητευτικό, δεν υπήρχε ούτε ένας ηγέτης για να πάρει πάνω του την ομάδα και αυτό μας στοιχίζει εδώ και καιρό. Εχουμε δύο ματς κυπέλλου μπροστά μας και οφείλουμε να ανακάμψουμε και να δείξουμε σημάδια αντίδρασης, γιατί μας πονάει όλους αυτή η κατάσταση. Προπονηθήκαμε και την Κυριακή, το παλεύουμε και είναι στο χέρι μας να βάλουμε ένα στοπ» δηλώνει ο Πάρκινσον που θα ήθελε να δει και σήμερα την ομάδα του να αποκλείει μια τοπική αντίπαλο, έχοντας αφήσει ήδη εκτός θεσμού τις Σέφιλντ Γουέν. και Χάντερσφιλντ, αμφότερες μάλιστα στα πέναλτι.

Μάζεψε κάρτες ο αριστερός εξτρέμ Κ. Ριντ (12/2), έτσι δίνεται άλλη μια ευκαιρία στον Κόμπτον (10/0, 4 αλλ.) να πείσει τον τεχνικό του, ενώ τη δεύτερη αγωνιστική εκτίει ο ενδεκαδάτος στόπερ Ντέιβις (4/0).

 Εκτός μένει για τρίτο ο βασικότατος αριστερός μπακ Θρέλφολ (15/0) και δυο-τρεις μακροχρόνιοι, όμως για πρώτη φορά φέτος μετέχει της αποστολής ο λογιζόμενος ως βασικός δεξιός μπακ Ράμσντεν (νοκ άουτ από πέρσι τον Φεβρουάριο).


ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ - ΜΠΑΡΝΕΤ
*** 1,65-1,70 ο άσος, 4,50-5,00 το διπλό που ανέβηκε.

ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ (Β'): Μεγάλο διπλό με 1-0 στο Μπράντφορντ και πλέον βρίσκεται στις θέσεις της αυτόματης ανόδου. Ηταν το λιγότερο που άξιζε από το παιχνίδι αυτό η Τσέλτεναμ, η οποία έφτασε νωρίς στο γκολ (9') και πρακτικά έκανε ό,τι ήθελε στη συνέχεια, έχοντας δυο-τρεις μεγάλες φάσεις προκειμένου να διευρύνει το προβάδισμα της.
«Ηταν η πιο γεμάτη φετινή εμφάνισή μας. Δεν παίρνουμε αέρα, αλλά δεν γίνεται να μην παραδεχτώ ότι έχω το ποιοτικότερο ρόστερ των τελευταίων ετών και με αυτή τη σοβαρότητα που δείχνουμε, έχουμε ελπίδες για μεγάλα πράγματα. Το αφήσαμε ήδη πίσω μας και κοιτάμε το Τρόφι, όπου σκοπεύω να κάνω μερικές αλλαγές. Δεν είναι θέμα του ότι σνομπάρω τον θεσμό, όμως για πρώτη φορά φέτος διαθέτω ένα γεμάτο ρόστερ και υπάρχουν παίκτες που θέλουν σαν τρελοί να μου αποδείξουν πράγματα. Ψάχνουμε μια διάκριση και μια καλή πορεία, δεν το αρνούμαι, οπότε θα δούμε το ματς όσο πιο σοβαρά γίνεται» σχολιάζει ο πανευτυχής Γέιτς.

Απουσιάζει σε διεθνείς υποχρεώσεις ο εν δυνάμει βασικός κίπερ Μπάτλαντ (8/0), φοράει γάντια ο αξιόπιστος Μπράουν (8/0), σε μια κατά τα άλλα φουλ αποστολή.
ΜΠΑΡΝΕΤ (Β'): Μπορεί να μην έφυγε με το τρίποντο από το 1-1 στο τοπικό ντέρμπι με τη Γουίμπλεντον, αλλά τουλάχιστον έβαλε στοπ σε ένα σερί από τρεις μαζεμένες ήττες. Εμφαση στην αμυντική λειτουργία από την Μπάρνετ και δικαιολογημένα μετά τα εννέα γκολ που είχε δεχτεί στα δύο προηγούμενα, σε ένα πρώτο μισό με ελάχιστες φάσεις. Με κεφαλιά του μόνιμου σκόρερ της, του φορ ΜακΛάουντ, στο 45' η Μπάρνετ πήρε προβάδισμα, πέρασε ένα διάστημα πίεσης στην επανάληψη όπου και δέχθηκε την ισοφάριση (62'), αλλά στο τελευταίο ημίωρο κράτησε χωρίς προβλήματα τον πόντο.

Τρίτη μεταγραφή στόπερ μέσα σε λίγες ημέρες, με την απόκτηση του 20χρονου Τζακ Σάβιλ από τη Σαουθάμπτον, αφού είναι προφανές πως ο Σάντσεζ δεν έχει πλέον την παραμικρή εμπιστοσύνη στην αμυντική του γραμμή.

Ντεμπούτο στο σαββατιάτικο από το νεοαποκτηθέντα στόπερ Χέκτορ (Ρέντινγκ), στον πάγκο έμεινε ο έτερος νεοφερμένος στόπερ Ντάουνινγκ.

Παίζουν με τον χρόνο για δεύτερο οι ενδεκαδάτοι στόπερ Λιτς (10/1) και Αντιν (9/0) και για τέταρτο ο ρολίστας αμυντικός Παρκς (11/0).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.