Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ - ΕΒΕΡΤΟΝ

*** Στο 2,38 η ανώτερη τιμή του άσου. Το διπλό ακουμπά ή και ξεπερνά το 3,20.

*** Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια των δύο ομάδων έχουν σημειωθεί οχτώ γκολ, επτά από τα οποία ήρθαν στο πρώτο ημίχρονο.

*** Η Νιούκαστλ τρέχει αήττητο 13 αγώνων, το καλύτερο σερί στην ιστορία της στην Πρέμιερ. 5-4-0 στα τελευταία εννιά στο «Σεντ Τζέιμσις Παρκ», τελευταία ομάδα που νίκησε πέρσι ήταν η Εβερτον.

*** Ο Ντεμπά Μπα έχει πετύχει 8 γκολ στις 5 φορές που ξεκίνησε στην ενδεκάδα. Ο Τιμ Κέιχιλ έχει 199 εμφανίσεις στην Πρέμιερ.

*** Η Εβερτον έχει το καλύτερο ποσοστό πετυχημένων τάκλιν (81,5%), η Νιούκαστλ έχει διώξει πέντε φορές την μπάλα πάνω στη γραμμή της.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ:
Σε πελάγη ευτυχίας μετά τη νίκη της Δευτέρας με 3-1 στο Στόουκ. Αλωσε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος και πλέον περιμένει την Εβερτον από την τρίτη θέση της βαθμολογίας! Δεύτερο φετινό χατ-τρικ από τον Ντεμπά Μπα, ο οποίος βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, απόλυτα κυνική, χαρακτηριστικό είναι ότι είχε δυο σουτ προς την αντίπαλη εστία (όχι ότι δέχτηκε πολλές φάσεις από τη Στόουκ) και τρία γκολ (το τρίτο με πέναλτι)! «Δείξαμε χαρακτήρα. Μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι νωρίτερα, αφού είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού», τόνισε ο Πάρντιου.

Οπως είναι φυσιολογικό η εκπληκτική πορεία της Νιούκαστλ έχει εκπλήξει ακόμη και τον ίδιο τον Πάρντιου. «Φυσικά και έχω εκπλαγεί. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα φτάναμε τόσο μακριά στο πρωτάθλημα και ακόμη δεν θα είχαμε ηττηθεί. Ακόμη και στις κακές μας μέρες, καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε και πήραμε έστω και το βαθμό», τόνισε χαρακτηριστικά. Πάντως, τα δύσκολα ακολουθούν τις επόμενες αγωνιστικές, αφού μετά τη διακοπή παίζει δύο κολλητά εκτός έδρας με τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, ενώ αμέσως μετά φιλοξενεί τη Νιούκαστλ.

Νέο πρόβλημα ο τραυματισμός του σταθερά καλού εξτρέμ Ομπερτάν (10/0), ο οποίος θα χάσει περίπου ένα μήνα. Δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ο Μπεν Αρφά στη θέση του, όμως τις περισσότερες πιθανότητες έχει ο Μαρβό, ο οποίος ακόμη δεν έχει πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελε. Αμφίβολος είναι ο βασικότατος αμυντικός χαφ Τιοτέ (9/0), ο οποίος έχασε τα δύο προηγούμενα, σίγουρα έξω ο φορ Αμεόμπι (3/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Κρουλ - Σίμπσον, Κολοτσίνι, Σ. Τέιλορ, Ρ. Τέιλορ - Μαρβό, Τιοτέ (Γκάθρι), Καμπάιγ, Γκουτιέρες - Μπα - Μπεστ.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Αδικείται από την ήττα με 1-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δέχτηκε το γκολ της ήττας στο 19' από τον Ερνάντες, από κει και πέρα ήταν η κυρίαρχος στο παιχνίδι. Εχασε σημαντικές ευκαιρίες, κυριότερη δοκάρι του Μπέινς με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Μια καλή εμφάνιση για τα «ζαχαρωτά», που όμως έμειναν με άδεια τα χέρια σε ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι. «Ημασταν άτυχοι που δεν πήραμε τουλάχιστον το βαθμό. Δείξαμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο», τόνισε ο Ντέιβιντ Μόγες.

Ο βασικός στόπερ Ντιστέν (8/0), ο χρήσιμος Νέβιλ (6/0) και ο ηγέτης Κέιχιλ (8/0) έχασαν το ματς, πιθανόν όμως να προλάβουν το ταξίδι στο Νιούκαστλ. «Εχουν καλές πιθανότητες. Θα ξέρουμε σίγουρα προς το τέλος της εβδομάδας», ανέφερε μεσοβδόμαδα ο Μόγες, όμως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη από τότε και θα περιμένει τελευταία στιγμή για να αποφασίσει για τη συμμετοχή τους.

Κάρτες συμπλήρωσε ο Φελαϊνί (9/0) και είναι τιμωρημένος, εξέτισε ο πολύ φορτσάτος Ντρέντε (6/2, οι 5 ως αλλαγή) και επιστρέφει άμεσα στην ενδεκάδα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Χάουαρντ - Χίμπερτ, Τζαγκέλκα, Ντιστέν, Μπέινς - Κόλεμαν, Ρόντγουελ, Οσμαν, Ντρέντε - Κέιχιλ - Σαχά.



ΑΡΣΕΝΑΛ - ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ

*** Στο 1,44 ο άσος, το διπλό ακουμπά το 9,00.

*** Τρομερές οι περσινές αναμετρήσεις. Η Γουέστ Μπρομ είχε προηγηθεί με 3-0 στο πρώτο και 2-0 στο δεύτερο και δέχτηκε από δύο γκολ σε κάθε ματς. Ο Οντεμβίγκι είχε σκοράρει και στα δύο παιχνίδια, ενώ είχαν σημειωθεί τέσσερα γκολ (συνολικά) στα πρώτα δεκάλεπτα των δύο ματς.

*** G/G τα 8 από τα 10 ματς στην Πρέμιερ, η Γουέστ Μπρομ έχει κρατήσει μόλις 3 φορές ανέπαφη την εστία της στα τελευταία 40 εκτός έδρας παιχνίδια της.

*** Η Αρσεναλ έχει για πρώτη φορά αρνητικό πρόσημο στα γκολ μετά από 10 αγώνες και έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ στο ίδιο διάστημα στην ιστορία της Πρέμιερ.

*** Η Αρσεναλ έχει 399 νίκες. Ο Φαν Πέρσι έχει 28 γκολ στις 27 εμφανίσεις του το 2011!

ΑΡΣΕΝΑΛ:
Χωρίς να πατήσει γκάζι και με τον Φαν Πέρσι στον πάγκο (μπήκε αλλαγή στο 62'), έμεινε στο 0-0 κόντρα στη Μαρσέιγ την Τρίτη. Μέτριο παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις, ο Ολλανδός έχασε μια σημαντική στα χασομέρια για να γίνει και πάλι ο ήρωας της Αρσεναλ. Η πρόκριση ακόμη είναι ρευστή, έχει όμως το προβάδισμα, ούσα στην κορυφή του ομίλου.

«Δεν είναι όλα τέλεια, αλλά έπρεπε να αναδιοργανώσουμε την αμυντική μας γραμμή», είπε ο Βενγκέρ, ο οποίος προσπαθεί να βρει λύσεις για τα φτηνά γκολ που δέχεται από το ξεκίνημα η ομάδα του. «Το καλό είναι ότι κρατήσαμε το μηδέν, με τη Μαρσέιγ να έχει μόλις μια προσπάθεια στην αντίπαλη εστία», συμπλήρωσε. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από το εντυπωσιακό 5-3 επί της Τσέλσι, αποτέλεσμα ικανό να αλλάξει την ψυχολογία της και να αποτελέσει σημείο καμπής στη σεζόν.

Σε χθεσινές του δηλώσεις και πάλι ο Βενγκέρ μίλησε για τα την προσπάθεια που κάνει για να διορθώσει την αμυντική του λειτουργία: «Η ισορροπία είναι πολύ σημαντική. Ο Κοσιελνί μπορεί να παίξει με τον Βερμάλεν και οι δυο τους μπορούν να είναι παρτενέρ του Μερτεζάκερ. Αυτό σου δίνει την ευκαιρία να προχωρήσεις σε κάποιο φρεσκάρισμα όταν είναι απαραίτητο. Πολλοί ζητούν να αγοράσουμε στόπερ, όμως έχουμε πολλούς, μην ξεχνάμε και τους Τζουρού και Σκιλασί».

Κατά πάσα πιθανότητα δεν προλαβαίνει ο Τσαμάκ (5/1), που έχασε το μεσοβδόμαδο, παραμένουν έξω Σανιά (6/0) και Γκιμπς (5/0) και δυο μακροχρόνιοι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σέζνι - Τζένκινσον, Βερμάλεν, Μερτεζάκερ, Αντρέ Σάντος - Σονγκ, Ράμσι - Γουόλκοτ, Αρτέτα, Τζερβίνιο - Φαν Πέρσι.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Δεν είναι στα καλύτερά της και παρότι... παραπλάνησε η νίκη επί της Βίλα, επιβεβαιώθηκε στην αναμέτρηση κόντρα στη Λίβερπουλ. Φωνάζει άδικα για τη διαιτησία, έτσι κι αλλιώς η εμφάνισή της ήταν τέτοια που δεν δικαιούνταν τίποτα παραπάνω από την ήττα με 2-0. Ανταμ και Κάρολ τα γκολ στο πρώτο μέρος, δεν απείλησε σχεδόν καθόλου σ' όλο το 90λεπτο, στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να δεχτεί περισσότερα τέρματα.

Εκτός παραμένει ο βασικότατος φορ Λονγκ (9/3), δεν προλαβαίνει ο ηγετικός αμυντικός χαφ Σάρνερ (9/1), ο οποίος αποκόμισε πρόβλημα στο ματς με τους «κόκκινους» και η Γουέστ Μπρομ χάνει αρκετή από τη σκληράδα της. Μικροπρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Οντεμβίγκι, αναμένεται αναγκαστικά να ξεπεραστεί, αφού δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις μπροστά...

«Οι παίκτες θα έχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Και για την επιθετική λειτουργία της Αρσεναλ και για τον Φαν Πέρσι. Εχουμε αναλύσει επί ώρες τον τρόπο που επιτίθεται η Αρσεναλ και νομίζω ότι θα τα πάμε καλά. Σίγουρα θα πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο συμπαγείς, απ' ότι ήμασταν στο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ για να πάρουμε κάτι θετικό», ανέφερε ο βοηθός του Χόγκσον Μάικλ Εϊπλετον.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Φόστερ - Ριντ, Ολσον, ΜακΚόλεϊ, Τζόουνς - Μουλουμπού, Ντόρανς - Τομάς, Μπραντ, Ντόρανς - Οντεμβίγκι.


ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΝΟΡΙΤΣ

*** Ανώτερη τιμή του άσου το 1,91, στο 4,35 ο μέσος όρος του διπλού.

*** Η Νόριτς δεν έχει καταφέρει φέτος να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

*** Η Αστον Βίλα έχει χάσεις τους περισσότερους βαθμούς (9) βρισκόμενη μπροστά στο σκορ, από κάθε άλλη ομάδα της Πρέμιερ.

*** Ο Στίλιαν Πετρόφ της Βίλα έχει κάνει φέτος τα περισσότερα κλεψίματα στην κατηγορία (39).

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ:
Συμπλήρωσε αισίως τρία ματς χωρίς νίκη. Στα δύο προβλημάτισε με την απόδοσή της (αν και αδικείται με τη Γουέστ Μπρομ από τη διαιτησία) στο τελευταίο ήταν μέτρια και σε ένα μέτριο προς κακό παιχνίδι (παρά τα 4 γκολ) ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Σάντερλαντ. Γκολάρα ο Πετρόφ για το 0-1 στο 20', μοιραίος ο Μπεντ, ο οποίος εξακολουθεί να περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος, χάνοντας μοναδικό τετ-α-τετ για να κάνει το 1-2. Εν τέλει ισοφαρίστηκε στο 88' από ολιγωρία της άμυνας.

Προσπάθησε να τονώσει το ηθικό του Μπεντ (άκουσε και πολλά από την κερκίδα, πάντα οι οπαδοί της Σάντερλαντ τον βλέπουν σαν κόκκινο πανί) ο ΜακΛίς, ενώ στο πλευρό του φορ στάθηκε και ο Πετρόφ. «Σίγουρα ήταν μια δύσκολη κατάσταση γι' αυτόν. Ομως, είναι δυνατός άνθρωπος, ισχυρός χαρακτήρας και θα το ξεπεράσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος χαφ.

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο ταλαντούχος χαφ Μπάναν (8/1), που έχασε τα τρία προηγούμενα λόγω τιμωρίας από τη διοίκηση καθώς ενεπλάκη σε ατύχημα οδηγώντας μεθυσμένος. Ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν τα αγωνιστικά προβλήματα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Γκίβεν - Χάτον, Κόλινς, Νταν, Γουόρνοκ - Πετρόφ, Ντελφ - Ν' Ζόγκμπια, Χέσκι, Αγκμπονλαχόρ - Μπεντ.

ΝΟΡΙΤΣ: Αρκετά τυχερή στάθηκε απέναντι στην Μπλάκμπερν και το τελικό 3-3 μάλλον αδικεί την αντίπαλό της. Μοιρασμένο το πρώτο μέρος, χωρίς ιδιαίτερες στιγμές (αν εξαιρεθεί το πρώτο 10λεπτο). Το 0-1, όμως, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έβαλε φωτιά στο ματς. Ισοφάρισε στο 53' με τον Μόρισον, βρέθηκε πίσω με 3-1 στο δίλεπτο 62'-64', με τον κίπερ Ράντι να κάνει ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του. Πίεσε από κει και πέρα, μείωσε στο 82' από κόντρα, εν τέλει ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Χολτ.

«Είμαι δυο χρόνια στην ομάδα και ποτέ δεν έχουμε εγκαταλείψει κάποιο ματς. Εχουμε καλή ομάδα, πολύ καλή ψυχολογία και πεθαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουμε κάτι θετικό», ανέφερε ο Λάμπερτ, ο οποίος σε μεσοβδόμαδες δηλώσεις του μίλησε για το μεταγραφικό παζάρι που ακολουθεί τον Ιανουάριο: «Θα χρειαστούμε ενίσχυση. Θα χρειαστούμε παίκτες που θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδό μας. Το καλοκαίρι προσπαθήσαμε να πάρουμε παίκτες που θα ταίριαζαν άμεσα στην ομάδα. Βρετανούς, που ξέρουν το ποδόσφαιρο της χώρας. Θα μετρήσουμε τις δυνατότητές μας τον Ιανουάριο και θα κινηθούμε ανάλογα».

Μόνο μακροχρόνια τα αγωνιστικά προβλήματα. Λογικά δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα και η μόνη θέση που παίζεται είναι αυτή του επιθετικού. Ο κάπτεν Χολτ σκόραρε και στα δύο προηγούμενα που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή, όμως και ο Μόρισον βρήκε δίχτυα στο προηγούμενο. Ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Λάμπερτ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ράντι - Νότον, Ρ. Μάρτιν, Μπάρνετ, Τίρνι - Τζόνσον, Κοξ - Μπένετ, Χούλαχαν, Πίλκινγκτον - Μόρισον (Χολτ).


ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΣΟΥΟΝΣΙ

*** Στο 1,36 η ανώτερη τιμή του άσου, ακόμη και πάνω από το 10,00 το διπλό.

*** Μόλις μια ήττα στα τελευταία 15 παιχνίδια της στο «Ανφιλντ» έχει η Λίβερπουλ.

*** Ο Μαρκ Γκόουερ της Σουόνσι δημιουργεί 3,8 φάσεις για γκολ σε κάθε παιχνίδι για τους συμπαίκτες του. Εχει το ψηλότερο ποσοστό από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης!

*** Η Λίβερπουλ έχει χάσει έξι πόντους φέτος ενώ είχε προηγηθεί στο «Ανφιλντ». Περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα.

*** Οι «κόκκινοι» έχουν τα περισσότερα δοκάρια (10) από κάθε άλλη ομάδα.

*** Ο Ντάνι Γκρέιαμ της Σουόνσι σκοράρει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο Γουέστ Μπρομ και συνέχισε νικηφόρα. Από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται καλύτερη, βγάζει την ποιότητά της στον αγωνιστικό χώρο, όπως και την προηγούμενη αγωνιστική. Προηγήθηκε νωρίς με πέναλτι του Ανταμ στο 9' (άδικες οι διαμαρτυρίες από τον Χόγκσον, λίγο αργότερα δεν της δόθηκε και καθαρό πέναλτι σε χέρι του Ριντ), στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους ο Κάρολ σημείωσε το 2-0. Καλές ευκαιρίες για τους «κόκκινους» στο δεύτερο μέρος, δοκάρι από τον Ντάουνινγκ, θεατής ο Ρέινα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

«Είναι ένα παιχνίδι όπου πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί. Πασάρουν και κινούνται εξαιρετικά. Οι οπαδοί πρέπει να καταλάβουν ότι ορισμένες φορές ότι οι νεοφώτιστες δεν είναι ευκολοκατάβλητες και κάθε ομάδα έχει το δικό της στυλ παιχνιδιού. Η Σουόνσι είναι πιθανό να έχει σε αρκετά διαστήματα του παιχνιδιού τον έλεγχο, έτσι είναι το στυλ της», τόνισε ο Κένι Νταλγκλίς, ο οποίος δείχνει να προβληματίζεται έντονα από τη Σουόνσι. «Δεν γνωρίζω προσωπικά τον Ρότζερς. Ομως γνωρίζω ότι αυτό που κάνει είναι... ποδόσφαιρο. Εχουμε απόλυτο σεβασμό προς αυτούς», συμπλήρωσε ο Σκωτσέζος.

Τραυματίστηκε εκ νέου ο Τζέραρντ (4/1), έχασε το προηγούμενο και αναμένεται να επιστρέψει μετά τη διακοπή. Εξακολουθεί να είναι αμφίβολος ο Κάραχερ (9/0), που και αυτός έμεινε εκτός από το τελευταίο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ρέινα - Τζόνσον, Σκρτελ (Κάραχερ), Αγκερ, Ενρίκε - Κάουτ, Λούκας, Ανταμ, Ντάουνινγκ - Κάρολ, Σουάρες.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Πολύ καλό παιχνίδι έκανε απέναντι στην Μπόλτον. Από το πρώτο λεπτό ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα έπειτα από την αποβολή του Γκάρντνερ στο 47'. Καταιγισμός από κει και πέρα, παρότι μείωσαν οι «τρότερς» με αυτογκόλ στο 73'δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα με την ισοφάριση. Ο Γκρέιαμ στο 93' διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με τον καλό επιθετικό να σκοράρει για 4ο συνεχόμενο ματς.

«Το παιχνίδι με τη Γουλβς, όπου δεχτήκαμε δύο γκολ στο τελευταίο 6λεπτο ματς έμαθε πολλά. Ετσι, λοιπόν, το παιχνίδι με την Μπόλτον ήταν πολύ κρίσιμο και φανέρωσε ότι μπορούμε να αντιδράσουμε στα ανάποδα αποτελέσματα. Ηταν ένα σημείο καμπής για εμάς. Δουλειά μου ως προπονητής είναι να προετοιμάζω τους παίκτες για την πίεση των παιχνιδιών και νομίζω τα πηγαίνουμε περίφημα μέχρι τώρα», είπε ο Ρότζερς.

Χωρίς πρόσφατες απουσίες, αναμένεται να διατηρήσει το 4-3-3 που χρησιμοποίησε στα δύο τελευταία. Η τριάδα των Μπρίτον, Γκόουερ και Αλεν τα πηγαίνει περίφημα στα χαφ και από τη στιγμή που ο Γκρέιαμ βρήκε τα πατήματά του, έχει βρει λύσεις και στο γκολ.

«Πάντα υπάρχει κάτι που πρέπει να αποδείξεις. Ακόμη και αν παίζουμε στην Πρέμιερ Λιγκ για πέντε-έξι χρόνια, θα πρέπει να έχουμε το πάθος και την ένταση της πρώτης ημέρας. Θα το λέω στους παίκτες μέχρι την τελευταία μου πνοή στη Σουόνσι, ότι πάντα θα υπάρχει βελτίωση στην απόδοσή τους», ανέφερε σε προχθεσινές του δηλώσεις ο καλός τεχνικός.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Φορμ - Ράνχελ, Γουίλιαμς, Μονκ, Τέιλορ - Μπρίτον, Γκόουερ, Αλεν - Ντάιερ, Γκρέιαμ, Σίνκλερ.



ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. - ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ

*** Το πολύ στο 1,25 ο άσος, το διπλό γύρω από το 13,00.

*** Σαν παιδί του έχει τον Μπρους ο Φέργκιουσον, από τότε που τον είχε ποδοσφαιριστή. Αρωγός κάθε χρόνο η Γιουνάιτεντ στις μεταγραφές της Σάντερλαντ, φέτος της... έστειλε Ο' Σέι και Μπράουν.

*** Αήττητη η Γιουνάιτεντ στα 15 τελευταία ανεξαρτήτως έδρας. Δεν έχει σκοράρει η Σάντερλαντ στα επτά από τα εννέα προηγούμενα. Ποτέ δεν έχει πάρει νίκη ο Μπρους απέναντι στη Γιουνάιτεντ.

*** Με νίκη η Γιουνάιτεντ θα ξεπεράσει τους 900 βαθμούς στην Πρέμιερ Λιγκ εντός έδρας και θα είναι η πρώτη ομάδα που θα τα καταφέρει. Μάλιστα, έχει σκοράρει σε 35 συνεχόμενα παιχνίδια στο «Ολντ Τράφορντ».

*** Κανείς από τους παίκτες της Γιουνάιτεντ δεν έχει ξεκινήσει βασικός σ' όλα τα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ.

*** Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν επιτρέψει τα περισσότερα σουτ προς την εστία τους από κάθε άλλη ομάδα. Συνολικά 115!

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Δεν πιέστηκε, αλλά ούτε ανέβασε ταχύτητα το βράδυ της Τετάρτης, επικρατώντας δύσκολα με 2-0 της Οτελούλ. Ο Βαλέντσια σκόραρε γρήγορο γκολ, λίγες φάσεις από κει και πέρα, με τη Γιουνάιτεντ να βρίσκεται ως επί το πλείστον στα καρέ των Ρουμάνων, κλείδωσε το ματς ο Ρούνι στο 87'.

Συνεχίζει την ανοικοδόμηση της ψυχολογίας, η οποία έχει ταραχθεί ιδιαίτερα από το 6-1 από τη Σίτι πριν από δύο εβδομάδες. Πεσμένη η απόδοση, δεν έπεισε ούτε στη νίκη με 1-0 επί της Εβερτον, όπου η αντίπαλός της δικαιούνταν πολλά περισσότερα.

Πάντως, μπορεί άπαντες να δείχνουν ότι έχουν αφήσει πίσω τους τη συντριβή από τη συμπολίτισσα, όμως μέσα τους... καίγονται ακόμη. Οπως και ο σερ Αλεξ: «Πονάει όταν το σκεφτόμαστε... Δεν θέλω, όμως, σε καμιά περίπτωση να το αφήσουμε πίσω μας, να το ξεχάσουμε. Πρέπει αν το σκεφτόμαστε συνέχεια ούτως ώστε να κρατήσουμε τη συγκέντρωσή μας σε οποιοδήποτε ματς που μπορεί να στραβώσει. Το σκορ στο ντέρμπι έφτασε σε τόσο ψηλά επίπεδα, λόγω της ηλιθιότητάς μας. Μείναμε με δέκα παίκτες και αντί να είμαστε προσεκτικοί επιχειρούσαμε να βγαίνουμε συνέχεια στην επίθεση. Ηταν συνταγή της καταστροφής. Δεν υπάρχει όμως πρόοδος σε κάθε μορφή της ζωής αν δεν υπάρξει αποτυχία»...

Με τραυματισμό αποχώρησε την Τετάρτη ο Οουεν (1/0) και δεν υπολογίζεται. Επιστρέφει ο Βίντιτς (2/0), ο οποίος ήταν τιμωρημένος στην Ευρώπη, αντιθέτως παραμένει εκτός ο Κλέβερλι (5/0), που αποκόμισε πρόβλημα με την Εβερτον. Δύσκολα θα τα καταφέρει ο Γιανγκ (8/2), σίγουρα έξω ο Σμόλινγκ (7/1) και δυο-τρεις μακροχρόνιοι. Ερώτημα η 11άδα του Φέργκιουσον, όπως συνήθως.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντε Χέα - Ράφαελ, Βίντιτς, Τζόουνς, Εβρά - Νάνι, Φλέτσερ, Αντερσον, Γιανγκ - Ρούνι, Γουέλμπεκ.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι με την Αστον Βίλα έμεινε στο 2-2 και δεν συνέχισε την ανοδική της πορεία. Χωρίς πολλές φάσεις, δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα. Κρατά το πρώτο γκολ του Γουίκαμ στο πρωτάθλημα, αλλά και την ισοφάριση από τον Σεσενιόν στο 88', όπου ο βραχύσωμος φορ κατάφερε να πάρει κεφαλιά μέσα σ' όλα τα θηρία...

Σύστημα με τρεις επιθετικούς χρησιμοποίησε ο Μπρους σε ένα 4-3-1-2, το οποίο χρησιμοποίησε για δεύτερη φορά φέτος και φαίνεται να της ταιριάζει αρκετά. Μπέντνερ και Γουίκαμ στην επίθεση, ο Σεσενιόν από πίσω τους και τριάδα χαφ με τους Λάρσον, Κόλμπακ και Βον. «Σκεφτόμουν συνεχώς το πόσα γκολ μπορούμε να βρούμε παίζοντας με τον Σεσενιόν στην κορυφή ή σα δεύτερο επιθετικό. Παίζει εξαιρετικά, όπου και να τον τοποθετήσεις και νομίζω ότι πλέον βρήκαμε την κατάλληλη θέση του», είπε χαρακτηριστικά ο Μπρους.

Ασχημα τραυματίστηκε ο Μινιολέ (10/0), πρόβλημα στο τέρμα, από τη στιγμή που εξακολουθεί να λείπει ο Γκόρντον (0/0). Ο τρίτος Γουέστγουντ αναμένεται να κάτσει κάτω από τα γκολπόστ. Καλός κίπερ, χωρίς εμπειρία, όμως, από την Πρέμιερ Λιγκ. Δεν προλαβαίνει ο Ο' Σέι (7/0), που χτύπησε και αυτός στο ματς με τη Βίλα, παραμένουν έξω δυο-τρεις μακροχρόνιοι.

Επίσης, τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του βασικού στα τελευταία ματς χαφ Βον (6/0). Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει τη θέση του θα πάρει ο παραγκωνισμένος κάπτεν Κάτερμολ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Γουέστγουντ - Μπάρντσλι, Τέρνερ, Μπράουν, Ρίτσαρντσον - Λάρσον, Κόλμπακ, Βον (Κάτερμολ) - Σεσενιόν - Γουίκαμ, Μπέντνερ.



ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ - ΤΣΕΛΣΙ

*** Στο 1,50 η ανώτερη τιμή του διπλού, ο άσος σε πολλές εταιρίες ξεπερνά και το 7,00.

*** Ο Ανελκά έχει σκοράρει 12 γκολ στα 16 ματς που έχει βρει αντίπαλο την Μπλάκμπερν και 5 γκολ στα 6 ματς απ' όταν φόρεσε τη φανέλα της Τσέλσι.

*** Η Μπλάκμπερν δεν έχει σκοράρει στις 8 από τις 10 τελευταίες αναμετρήσεις της με την Τσέλσι.

*** Η Μπλάκμπερν δέχεται γκολ στις τελευταίες 13 αναμετρήσεις της, η Τσέλσι στα τελευταία δέκα. Αρνητικό σερί για τους «μπλε» από το Δεκέμβριο του 1996.

*** Η Μπλάκμπερν έχει παραχωρήσει 143 φάουλ, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ:
Ακόμη και στο καλό της βράδυ, ακόμη και όταν προηγήθηκε με 3-1 στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο. Τελικό αποτέλεσμα 3-3 στο «Κάροου Ρόουντ» κόντρα στη Νόριτς, κυρίως ο τρόπος που ήρθε το αποτέλεσμα επηρεάζει αρνητικά την ομάδα. Δέχτηκε στο 82' από τρελή κόντρα το 2-3, στις καθυστερήσεις ισοφαρίστηκε από πέναλτι. Εντονες διαμαρτυρίες από τον Στιβ Κιν για το πέναλτι, δεν έχει δίκιο όμως...

Κρατά εκ νέου το πάθος της, θέλει να αφήσει στην άκρη την ατυχία της. «Νιώθουμε ότι είναι σαν ήττα. Ηταν πολύ σκληρό να μην πάρουμε το τρίποντο», είπε ο Κιν, ο οποίος εξακολουθεί να νιώθει την έντονη πίεση της κερκίδας. Τα πράγματα φαίνεται να έρχονται στα άκρα, από τη στιγμή που με ανακοίνωση της διοίκησης απαγορεύονται τα πανό κατά του προπονητή μέσα στο γήπεδο! «Εάν ξαναβγούν τα πανό, τότε θα αφαιρεθούν και δεν θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους», ανέφερε να ανακοίνωση! Πάντως, θα τους επιτραπεί να διαμαρτυρηθούν μετά το παιχνίδι. «Παρότι απογοητευτήκαμε σεβόμαστε τις αποφάσεις του κλαμπ. Ευχόμαστε όλα να κυλήσουν ήρεμα, όμως πάνω απ' όλα βάζουμε την ασφάλεια των οπαδών», ανέφερε εκπρόσωπος των οπαδών.

«Εχουμε ένα γκρουπ παικτών που μπορούν να διατηρήσουν όλες αυτές τις ιστορίες στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Είμαστε όλοι επαγγελματίες, συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι με την Τσέλσι και δεν επηρεαζόμαστε», τόνισε ο Κιν, ο οποίος πάντως δεν φαίνεται να νερό στο κρασί του και ξαναβγήκε στην κόντρα: «Ετσι κι αλλιώς μιλάμε για τη μειονότητα των οπαδών. Οι περισσότεροι είναι κοντά στην ομάδα και εκτιμούν το έργο μου».

Μόνο μακροχρόνιες και αδιάφορες πλέον οι απουσίες, δύσκολα θα αλλάξει η ενδεκάδα σε σύγκριση με το παιχνίδι κόντρα στη Νόριτς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ρόμπινσον - Λόου, Σάμπα, Νταν, Ζιβέ - Ροκίνα, Ν' Ζονζί, Πέντερσεν - Φορμίκα, Γιακούμπου, Χόιλετ.

ΤΣΕΛΣΙ: Δείγμα κακής ψυχολογίας το 1-1 του Βελγίου με την Γκενκ την Τρίτη. Προηγήθηκε στο σκορ με τον Ραμίρες, είχε δοκάρι με τον Μεϊρέλες, χαμένο πέναλτι από τον Νταβίντ Λουίς και σημαντικές χαμένες ευκαιρίες από Λάμπαρντ και Μαλουντά, τιμωρήθηκε όμως από τους Βέλγους στο 61'. Παραμένει στην κορυφή του ομίλου της, το επόμενο ματς με τη Λεβερκούζεν, όμως, είναι εξαιρετικά κρίσιμο.

Ολοένα και διογκώνεται η ιστορία της ρατσιστικής επίθεσης του Τέρι (10/3) στον Φέρντιναντ (δέχτηκε πληθώρα μηνυμάτων στο Twitter από τους οπαδούς με την Τσέλσι) , πλέον εμπλέκεται και η αστυνομία και η ψυχολογία του κάπτεν είναι στα τάρταρα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να προστατευθεί από τον Βίλας Μπόας, όπως έκανε άλλωστε και μεσοβδόμαδα στο Βέλγιο. Από κει και πέρα, τιμωρημένος και τραυματίας είναι ο Ντρογκμπά (7/1), έξω δυο μακροχρόνιοι.

«Θα είναι λάθος να νομίζουμε ότι το παιχνίδι στο Μπλάκμπερν πρόκειται να είναι εύκολο», τόνισε ο Βίλας Μπόας σε δηλώσεις του, ενώ δεν παρέλειψε να στηρίξει και στον Στιβ Κιν, τον οποίο χαρακτήρισε φίλο του. Επιπλέον, ο Πορτογάλος στάθηκε και στο πλευρό του Τέρι, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει αν θα τον χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα: «Ο Τέρι είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του κόσμου. Πάντα είναι διαθέσιμος για την ενδεκάδα»...

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Τσεχ - Μποζίνγκουα, Ντ. Λουίς, Αλεξ, Κόουλ - Λάμπαρντ, Μίκελ, Ραμίρες - Στάριτζ, Τόρες, Μάτα.



ΚΠΡ - ΜΑΝ. ΣΙΤΙ

*** Στο 1,40 το διπλό, ο άσος πλησιάζει το 10,00.

*** Αρκετά έχει να αποδείξει ο Ράιτ-Φίλιπς, ο οποίος δεν πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε στη Σίτι.

*** Η Μάντσεστερ Σίτι έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ μετά τις 10 πρώτες αγωνιστικές. 36 συνολικά, το ρεκόρ το είχε η Αρσεναλ με 32 το 2009/10. Επιπλέον, διανύει το καλύτερο σερί της στην Πρέμιερ με 13 σερί ματς χωρίς ήττα. Τέλος, έχει βρει δίχτυα σε 16 συνεχόμενα παιχνίδια, και πάλι ρεκόρ της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ.

*** Ο Τζέκο σκοράρει κάθε 55 λεπτά, το μικρότερο χρονικό διάστημα από κάθε άλλο παίκτη.

*** Η ΚΠΡ έχει πάρει τα περισσότερα φάουλ (144) από κάθε άλλη ομάδα.

*** 1-5-3 το αρνητικό ρεκόρ της Λονδρέζας στα τελευταία εννιά στο «Λόφτους Ρόουντ».

ΚΠΡ:
Εμφανώς με πεσμένη ψυχολογία δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια την Τότεναμ και ηττήθηκε με 3-1. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακή, βρέθηκε να χάνει με 2-0, με τη συμπολίτισσα να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Ισορρόπησε κάπως στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε με τον Μποθρόιντ στο 62', δέκα λεπτά αργότερα, όμως, δέχτηκε το τρίτο γκολ και τελείωσε εκεί το παιχνίδι. «Στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήσαμε ευκαιρίες και δώσαμε την ευκαιρία στους οπαδούς μας να πανηγυρίσουν. Μειώσαμε σε 2-1, όμως ήμασταν νευρικοί και δεν καταφέραμε να πάρουμε τίποτα απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα», είπε ο Γουόρνοκ, ο οποίος στο ημίχρονο είχε πραγματοποιήσει και τις τρεις αλλαγές του!

«Δείξαμε στην Τότεναμ υπερβολικό σεβασμό στο πρώτο ημίχρονο και την πατήσαμε. Μάθαμε όμως από το λάθος μας. Δεν πρέπει να φοβόμαστε από τις μεγάλες ομάδες. Πρέπει να πιστέψουμε ακόμη περισσότερο στις δυνατότητές μας. Δείξαμε στο δεύτερο μέρος με την Τότεναμ ότι μπορούμε να τα πάμε εξαιρετικά απέναντι σε μεγάλες ομάδες και ελπίζω να συνεχίζουμε από εκεί και κόντρα στη Σίτι», είπε ο Γκαμπιντόν.

Συνεχίζεται η κακή κατάσταση του Τααράμπτ και είναι πιθανό πλέον να μείνει στον πάγκο. Χτύπησε ο στόπερ Χολ (9/0) και είναι εξαιρετικά αμφίβολος, Γκαμπιντόν, Φέρντιναντ τα στόπερ αν δεν τα καταφέρει. Δύο μήνες αναμένεται να χάσει ο χρήσιμος στράικερ Κάμπελ (5/1, οι 4 ως αλλαγή). Εκτός και δυο-τρεις μακροχρόνιοι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κένι - Γιανγκ, Γκαμπιντόν, Φέρντιναντ, Τραορέ - Ντέρι, Φαουρλίν - Ράιτ Φίλιπς, Μπάρτον, Τααράμπτ (Μποθρόιντ) - Χέλγκουσον.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Περίπατο έκανε το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στη Βιγιαρεάλ. Επικράτησε με 3-0 στην Ισπανία και μπήκε πλέον πολύ δυνατά στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκε να προηγείται με 2-0, κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο και πλην το γκολ του Γιάγια Τουρέ στο 71' (το δεύτερό του στο ματς) δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο.

Δεν ήταν πάντως μόνο ευχάριστα τα νέα. Ο Νταβίντ Σίλβα (10/3) αποχώρησε τραυματίας στο 65' με πρόβλημα στην πλάτη και είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Μιλάμε για τον καλύτερο παίκτη αυτή τη στιγμή στην Αγγλία, το μυαλό της Σίτι, τον άνθρωπο που είναι στημένη πάνω του η ομάδα. Τεράστια απώλεια ενδεχόμενη απουσία του, θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξει χωρίς αυτόν φέτος!

Τιμωρημένος είναι ο πάρα πολύ ανεβασμένος Κομπανί (10/1), ο οποίος αποβλήθηκε στο άνετο 3-1 επί της Γουλβς. Κόλο Τουρέ και Σάβιτς διεκδικούν τη θέση του Βέλγου στόπερ.


ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Χαρτ - Ρίτσαρντς, Κ. Τουρέ, Λέσκοτ, Κολάροφ - Γ. Τουρέ, Μπάρι - Νασρί (Σίλβα), Μίλνερ, Αγουέρο - Τζέκο.

Τοπικό ντέρμπι στο Ολνταμ
Τιμωρημένοι σε Καρλάιλ, Τρανμίρ και Γουίκομ
Χωρίς τον κίπερ της η Γουόλσολ
Εντονος προβληματισμός στην Πρέστον

Τέλος τα σενάρια περί Λέστερ, από τον Κλαρκ στη Χάντερσφιλντ
Κόντρα ουράς στο Τσέστερφιλντ
ΕΞΕΤΕΡ – ΚΑΡΛΑΪΛ
*** Απόλυτα ισορροπημένο σετ, στο 2,60-2,70 τόσο ο άσος όσο και το διπλό, ανάλογα με την οπτική γωνία του μπουκ.

ΕΞΕΤΕΡ:
Ο χορός της διαφαινόμενης ανάκαμψης καλά κρατεί μετά το χορταστικό 4-4 στην έδρα της Σέφιλντ Γιουν., ο έβδομος πόντος από τα τρία τελευταία. Μια Εξετερ που μπήκε στο παιχνίδι με φανερά ανεβασμένη ψυχολογία και κεκτημένη ταχύτητα, φτάνοντας στο 2-0 λίγο μετά το 20λεπτο. Συγκλονιστικό παιχνίδι από αυτό το σημείο και μετά, με πολλές φάσεις και «άδειες» άμυνες, με τους «Ελληνες» να βρίσκονται δύο φορές με την πλάτη στον τοίχο (3-2 65’, 4-3 85’), παρόλα αυτά να βρίσκουν τα αποθέματα και να ισοφαρίζουν σε ένα εκρηκτικό φινάλε.

Είναι φανερό ότι έχει μπει σε καλή φάση και αυτό δεν αποτυπώνεται μόνο στα αποτελέσματα, αλλά και στο ότι δουλεύουν όλα τα τρικ του Τίσντεϊλ (με τη Σέφιλντ Γιουν. κατέβασε ένα ιδιόμορφο 4-6-0 με τον φορ Ναρντιέλο σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και τον τεχνιταρά χαφ Νομπλ να μετατρέπεται αρκετές φορές σε φορ) ο οποίος φυσικά βγάζει πολύ αισιοδοξία για τη συνέχεια.
«Χτίζουμε σιγά-σιγά ένα μομέντουμ και με την πάροδο του χρόνου επιστρέφει και η αυτοπεποίθηση στα αποδυτήρια. Δεν είναι μικρό πράγμα να σκοράρεις τέσσερις φορές κόντρα σε μια τόσο ποιοτική ομάδα, όπως δεν είναι λίγο το να βρίσκεις τα αποθέματα για να ξαναμπαίνεις δυο φορές στο παιχνίδι. Όλα αυτά είναι δείγματα ομάδας που αποκτά πατήματα και είμαι πεπεισμένος πως σύντομα θα εμφανιστούμε ακόμη πιο ώριμοι».
Αντικαταστάθηκε με πρόβλημα στο πόδι ο βασικός αριστερός μπακ Γκόλμπερν (14/0), με τον τεχνικό του πάντως να εκφράζει την αισιοδοξία του πως θα τα καταφέρει για το σημερινό.

Αναμένονταν να πάρουν μέρος στη χθεσινή προπόνηση ο ενδεκαδάτος στράικερ Μπαούθα (8/2) που έχασε το ματς στο Σέφιλντ αλλά και ο στόπερ/χαφ Ντάφι (10/0, τέσσερα εκτός), με την κατάσταση του πρώτου ελαφρά δυσκολότερη.

Αυτός που δύσκολα θα δώσει και σήμερα το παρών είναι ο αξιόπιστος αλλά και χτυπημένος από συνεχή προβλήματα τραυματισμών φέτος, ο στόπερ Μπίλι Τζόουνς (8/0, 3 αλλ.).

ΚΑΡΛΑΪΛ: Κατάφερε και έσωσε την παρτίδα στο 3-3 που παραχώρησε στην Ολνταμ και έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς η ισοπαλία γιορτάστηκε σαν νίκη. Υπνωτισμένη στο πρώτο μισό η Καρλάιλ, όχι μόνο δεν της βγήκε το παραμικρό αλλά στο 38’ έχανε ήδη με 0-3. Κομβικό σημείο το 45’ όταν και μείωσε, με το σκηνικό στην επανάληψη να διαφοροποιείται πλήρως και την Καρλάιλ με μια εκπληκτική εμφάνιση να φέρνει στα χασομέρια το ματς στα ίσια.

Χαμόγελα για το comeback από τον Γκρεγκ Αμποτ αλλά παράλληλα και παραδοχή για το ότι η ομάδα του χρειάζεται να φανεί πιο συμπαγής στα μετόπισθεν.
«Αν ήμουν οπαδός και είχα πληρώσει εισιτήριο θα το είχα απολαύσει, όμως γέρασα τρία χρόνια μέχρι τη λήξη και αυτό δεν άρεσε καθόλου στη γυναίκα μου. Υπάρχουν δύο προοπτικές για να δεις αυτό το παιχνίδι – είτε χαίρεσαι για το πείσμα και το χαρακτήρα που μας κράτησε ζωντανούς, είτε προβληματίζεσαι για το χαλαρό πρόσωπο που βγάλαμε στο πρώτο μισό. Εγώ έχω μείνει στο δεύτερο γιατί πολύ απλά ξέρω ότι δεν θα γίνεται σε κάθε ματς να κάνουμε τέτοιες ανατροπές. Μ’ αρέσει το πείσμα και αυτή η πίστη που μας χαρακτηρίζει, αλλά πρέπει να μην χάσουμε το δυσκολοκατάβλητο λουκ μας».

Μεταγραφή από την Καρλάιλ, με την απόκτηση σαν δανεικού από την Μπρίστολ Σίτι του 21χρονου δεξιού μπακ Κρίστιαν Ριμπέιρο. Διεθνής με την Ουαλία, είχε ξεκινήσει πολύ ενθαρρυντικά την καριέρα του αλλά έμεινε πίσω από ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό το 2008 και έκτοτε προσπαθεί να βρει τα πατήματα του.

Δυο απουσίες για το σημερινό, με τον Αμποτ να προβληματίζεται αρκετά για τη μεσαία γραμμή. Ετσι συμπλήρωσαν κάρτες οι δύο πολύτιμοι χαφ, ο τρεχαλατζής Τάιουο (14/1) και ο παραγωγικός Μπέρετ (15/3) και τα πράγματα είναι κάπως μπλεγμένα για το αρχικό σχήμα. Δεν αποκλείεται μια επιστροφή στο σύνηθες 3-5-2 των εκτός έδρας, με την είσοδο του χρήσιμου Ρόμπσον (14/1) σε ρόλο αριστερού φουλ μπακ και του κάπτεν και σημαντικού χαφ, Θέρλγουελ (12/0) στον άξονα της μεσαίας γραμμής.
Εκτός πλάνων παραμένει ο αριστερός μπακ/στόπερ Χάλοραν (3/0), δεύτερη επιλογή φέτος, καθώς και ένας-δύο μακροχρόνιοι.



ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ – ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ
*** Στο 2,00 κινείται ο άσος χωρίς σημαντικές μεταπτώσεις. Στο 3,50-3,80 το διπλό.

ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ:
Στα επτά το αήττητο σερί της μετά το επαγγελματικό 2-0 στο Ρότσντεϊλ. Είναι εμφανές πλέον πως οι Λονδρέζοι παίζουν με σύμμαχο τη δυνατή ψυχολογία που έχουν αποκτήσει, με το γρήγορο 1-0 (11’) να τους φέρνει ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση. Παιχνίδι που πήγε ακριβώς στα μέτρα της Λέιτον Οριεντ στη συνέχεια, σωστή άμυνα χωρίς να παίρνει αχρείαστα ρίσκα με το 2-0 στο 65’ ουσιαστικά να τελειώνει νωρίς την αναμέτρηση.

Σούπερ-μήνας ο Οκτώβριος και είναι προφανές πως ο Ράσελ Σλέιντ ζητά κάτι παρόμοιο και τον Νοέμβριο, προκειμένου η ομάδα του να καλύψει το χαμένο έδαφος των δύο πρώτων μηνών.
«Ηταν ένας εκπληκτικός μήνας, μπορεί να χρειαζόμαστε κι άλλη δουλειά όμως είναι εμφανές ότι έχουμε μπει σε ένα καλό δρόμο. Σκοράρουμε με ευχέρεια, αυτό ήταν κάτι που μας είχε και πλέον μας λύνει τα χέρια το ότι βελτιωθήκαμε αισθητά, όμως αυτό που με ευχαριστεί ακόμη περισσότερο είναι όταν καταφέρνουμε να κρατάμε το μηδέν πίσω. Είναι σημάδι ομάδας που με μυαλό και αυτοπεποίθηση».
Δύο τα ερωτηματικά για το σημερινό, μια και κόντρα στη Ρότσντεϊλ αντικαταστάθηκαν ο έμπειρος φορ Λίσμπι (9/4) και ο δημιουργικός χαφ Σπρινγκ (13/0). Αμφότεροι θα περάσουν από έλεγχο ετοιμότητας με μοιρασμένες πιθανότητες και τους Κιούρετον (10/0, 5 αλλ.) και Λερντ (8/0, 5 αλλ.) αντίστοιχα μνα είναι stand by για αντικαταστάτες τους.

Τρίτη αγωνιστική εκτίει ο αριστερός φουλ μπακ Ντάνιελς (12/0), ενώ πίσω πήγε η επιστροφή του σημαντικού στόπερ Τσόρλι (11/1) ύστερα από τέσσερα. Ο Τσόρλι ήταν σε καλό δρόμο ώστε να δώσει το παρών, αλλά είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο του όπου χτύπησε το γόνατο και στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο.

Πολύ δύσκολα για τρίτο ο καλός χαφ Κλαρκ (7/0), ενώ εξακολουθούν εκτός 3-4 μακροχρόνιοι που δεν επηρεάζουν.
ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ: Δεύτερη διαδοχική ήττα στο γήπεδο της χωρίς και πάλι να ματώσει δίχτυα, στο βαρύ 0-4 από την Τσάρλτον. Η μέρα με τη νύχτα ήταν η αγωνιστική διαφορά των δύο ομάδων, για μια Χάρτλπουλ που από την αρχή παρέδωσε τα κλειδιά της αναμέτρησης στην πρωτοπόρο χωρίς να καταθέτει την παραμικρή αντίσταση.

Πολλά νεύρα από τον Μικ Γουόντσγουορθ κυρίως για την εμφάνιση των παικτών του, στους οποίους και δεν χαρίστηκε, ενώ δεν έκρυψε και το ότι φοβάται για τη θέση του αν δεν μαζευτούν κάπως οι εμφανίσεις της ομάδας. Πάντως το τελευταίο είναι μάλλον υπερβολικό και πιθανότατα είναι ένα τρικ που χρησιμοποιείται από τον έμπειρο τεχνικό προκειμένου να αφυπνίσει τα αποδυτήρια, αφού και μια χαρά - τηρουμένων των αναλογιών πάει- και με τη διοίκηση οι σχέσεις του είναι ιδανικές.

«Καθόλου θάρρος, καθόλου νεύρα, ελπίζω να ντρέπονται οι παίκτες μου. Αυτή δεν είναι η εικόνα της Χάρτλπουλ που ξέρω, είμαστε μια ομάδα που ακόμη και στις ήττες ματώνουμε, με την Τσάρλτον όμως είδα πράγματα που μου σήκωσαν την τρίχα. Εγώ είμαι ο μάνατζερ, εγώ παίρνω την ευθύνη και το δικό μου κεφάλι θα κοπεί αν δεν βρω σύντομα μια λύση σε όλο αυτό το ντεφορμάρισμα».

Σφίγγα για το αγωνιστικό κομμάτι ο Γουόντσγουορθ, τόσο ο αναντικατάστατος δημιουργικός μέσος Σουίνι (8/0) όσο και ο έμπειρος δεξιός χαφ Σολάνο (8/2) έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις, με τον πρώτο να έχει κάπως καλύτερες ελπίδες προκειμένου να δώσει το παρών μετά από τέσσερα.

ΜΚ ΝΤΟΝΣ – ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ
*** Στο 1,60 γυροφέρνει ο άσος, αγγίζει το 5,50 η Ρότσντεϊλ.

ΜΚ ΝΤΟΝΣ:
Επιστροφή στις νίκες μετά από πέντε, με το εύκολο όπως εξελίχθηκε 2-0 στο Γουόλσολ. Ισορροπημένη αναμέτρηση ως το ημίωρο, όπου το μομέντουμ έγειρε καθοριστικά για τη ΜΚ - αποβολή του αντίπαλου κίπερ και επειδή στον πάγκο δεν υπήρχε αναπ/κός, η Γουόλσολ συνέχισε με μπακ κάτω από τα δοκάρια. Πολύ γρήγορα τα δύο γκολ (35' και 45'), με το δεύτερο ημίχρονο να είναι ένας επιθετικός μονόλογος δίχως όμως και τα ανάλογα γκολ.

Μπορεί αυτή να ήταν μόλις η δεύτερη νίκη της ΜΚ μέσα στον Οκτώβριο, παρόλα αυτά οι βαθμολογικές απώλειες αρκετών ομάδων του πρώτου γκρουπ, της έχουν επιτρέψει να κάθεται σε θέσεις πλέι οφ και ο Καρλ Ρόμπινσον εκτιμά πως κάποιοι βιάστηκαν να υποτιμήσουν τους παίκτες του. «Πιστεύω πως τα παιδιά έγιναν στόχος άδικων κριτικών και αυτό δεν μου αρέσει καθόλου και μάλλον μερικοί ξεχνούν το πόσα βήματα μπροστά έχει κάνει αυτή η ομάδα. Κερδίσαμε μια ομάδα της Πρέμιερ (Νόριτς), φτάσαμε στα όρια της την Μπέρνλι, είμαστε στη 5η θέση έχοντας περάσει μια περίοδο με πολλούς και σημαντικούς τραυματισμούς, χάσαμε τον καλύτερο παίκτη μας με μεταγραφή, αλλά παραμένουμε ζωντανοί και παίζουμε και εξαιρετική μπάλα. Για αυτό τρελαίνομαι όταν ακούω ηλίθιες ερωτήσεις και διαβάζω ανούσια στατικά, τα οποία αφορούν παίκτες που είναι πραγματικά φανταστικοί».
Ουσιαστικά μιλάμε για πλήρη αποστολή ,μετά από καιρό, ενόψει του σημερινού, αφού εξέτισε μία αγωνιστική ο βασικός δεξιός μπακ Σμιθ (9/0), ενώ ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις που τους άφησαν εκτός από το Γουόλσολ, ο ενδεκαδάτος φορ Μπόντιτς (15/3) και ο ηγετικός στόπερ ΜακΚένζι (12/0, δύο εκτός).
ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ: Ενας πόντος ήταν η πολύ φτωχή συγκομιδή της από τα δύο κολλητά εντός έδρας, μετά το 0-2 από τη Λέιτον Οριεντ. Δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα η Ρότσντεϊλ, νωθρή από το πρώτο σφύριγμα και το 0-1 στο 11’ έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα, σε ένα πρώτο 45λεπτο όπου μόνο προς το τέλος του κάτι πήγε να κάνει. Χλιαρή αντίδραση στην επανάληψη χωρίς να προκαλεί προβλήματα στην αντίπαλο της, με το 0-2 (65’) ουσιαστικά να τη ρίχνει για τα καλά στα σχοινιά.

Νεύρα κυρίως για τα νεκρά χρονικά διαστήματα της ομάδας του από τον Στιβ Εϊρ, ο οποίος παράλληλα καλεί τους παίκτες του να δείξουμε περισσότερη πίστη στις δυνατότητές τους. «Δεν είχαμε ουσία και μόνο έτσι κερδίζεις πόντους. Χρειάζεται άμεση βελτίωση, ας μην κρυβόμαστε και κυρίως πρέπει να σταματήσουμε να χαρίζουμε γκολ και πόντους τόσο απρόσμενα στις αντιπάλους μας. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα, άλλωστε την έχουμε δείξει φέτος σε κάποια ματς, αλλά και συμπαγείς ξέρουμε να γινόμαστε - το ζητούμενο είναι να συνδυάζουμε αυτά τα δύο σε κάθε παιχνίδι μας ».

Ενας μέσα ένας έξω για τη Ρότσντεϊλ, η οποία απέκτησε σαν δανεικό από την Τσέστερφιλντ τον 32χρονο Ντιν Χόλντεν, ένα δεξί μπακ το οποίο πάντως αν χρειαστεί καλύπτει και τη θέση του στόπερ.  Τον αντίθετο δρόμο προς την Τσέστερφιλντ ακολούθησε ο 24χρονος στόπερ Νιλ Τρότμαν (12/0). Βασικός φέτος παρόλα αυτά δεν είχε πείσει, αρκετά βαρύς και είχε χρεωθεί κάποια από τα στραβοπατήματα της Ρότσντεϊλ.

Ξεπέρασε μια ίωση που τον κράτησε εκτός αποστολής στο ματς με τη Λέιτον Οριεντ και αναμένεται να επιστρέψει ο δεύτερος τη τάξει κίπερ, Λούκας (2/0). Παραμένουν εκτός πλάνων οι χαφ Τζόε Τόμπσον (6/0, 3 αλλ.) και Τουάντλ (1/0), αμφότεροι δεύτερες επιλογές.



ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ - ΣΚΑΝΘΟΡΠ
*** Ελαφρύ φαβορί του 2,50 ο άσος, στο 2,60 κινείται το διπλό, σε ένα ακόμη ισορροπημένο σετ.
ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ: Εκτο σερί αήττητη μακριά από το γήπεδο της και εμφατικό πέρασμα με 3-1 από την έδρα της Πρέστον. Μεστή εμφάνιση από τα «κεράσια» που συνάντησαν πάντως κάποιες δυσκολίες στο πρώτο μισό, μένοντας μάλιστα πίσω στο σκορ από το 28'. Μονόλογος της Μπόρνμουθ η επανάληψη, άμεσα έφτασε στην ισοφάριση (48'), έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι και χτύπησε τα αμυντικά τρωτά της αντιπάλου της, σφραγίζοντας ως το 70' με άλλα δύο γκολ το τρίποντο.

Εχει μακράν το χειρότερο εντός έδρας ρεκόρ στην κατηγορία (τέσσερις πόντοι από επτά ματς) αλλά μακριά από το γήπεδο της μεταμορφώνεται και αυτό είναι το σημείο στο οποίο επικεντρώνεται ο Λι Μπράντμπερι.  «Δεν γίνεται να μην παραδεχτώ ότι όλο αυτό το πρόβλημα στο γήπεδο μας είναι ένα ζήτημα το οποίο μας τραβάει πίσω και με απασχολεί έντονα. Πιστεύω πως δεν έχει να κάνει με κακή ψυχολογία ή φόβο, απλά είναι θέμα κακών συγκυριών και κάποιου άγχους που σιγά-σιγά αρχίζει να καταλαμβάνει τα παιδιά. Εχουμε προετοιμαστεί ιδανικά για το ματς με τη Σκάνθορπ και θέλω να το βλέπω σαν ένα ματς-κλειδί. Αν μπορέσουμε να πάρουμε ένα τρίποντο θα είναι μια νέα αρχή και πιστεύω πως θα εκτινάξει τη σεζόν μας».
Με πρόβλημα έφυγε από το Πρέστον ο ρολίστας χαφ Πέρτσες (12/0), ο οποίος προπονήθηκε ελαφρά με τη συμμετοχή του να ξεκαθαρίζει λίγο πριν την έναρξη.

Εξέτισε μία και πιέζει για το αρχικό σχήμα ο ενδεκαδάτος στόπερ Ζιμπάρ (6/0), ενώ έτοιμος θεωρείται ο χρήσιμος χαφ Μόλεσλι (8/0, 4 αλλ.), όμως το ότι έλειπε επτά εβδομάδες ίσως οδηγήσει τον τεχνικό του στο να μην τον πάρει ακόμη στην αποστολή.

Παραμένει στα πιτ ο έτερος μέσος, ο εργατικός Πάρτινγκτον (3/0), κάποιες ελπίδες μετά από τρία έχει ο τρίτος χαφ της παρέας, ο πασπαρτού Κούπερ (13/0).
Πάντα νοκ άουτ ο βασικότατος δεξιός μπακ Μπάιρν (9/4), ο τεχνίτης χαφ ΜακΝτόναλντ (3/0) και ο ενδεκαδάτος στόπερ Μποντρί (7/0).

ΣΚΑΝΘΟΡΠ: Σταμάτησε ένα μίνι-σερί με ισοπαλίες, επικρατώντας με σχετική δυσκολία της Τρανμίρ στο γεμάτο 4-2. Πρώτο μέρος που άξιζε να πληρώσεις και δύο εισιτήρια, για μια Σκάνθορπ που αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα, καταφέρνοντας πάντως να ισοφαρίσει δύο φορές (1-1 20', 2-2 44'). Καλύτερη στην επανάληψη, πήρε νωρίς το προβάδισμα (52'), ένα 10λεπτο μετά απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα και τέλειωσε το ματς στο 67' με το 3-1.
Αδιαφορεί για το κακό εντός έδρας πρόσωπο της Μπόρνμουθ ο Αλαν Νιλ, εκτιμώντας πως τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν από το παιχνίδι της ίδιας της ομάδας του.  «Προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει κάτι η θέση ή η αγωνιστική δυναμική του αντιπάλου που έχουμε μπροστά μας, αφού δεν πιστεύω πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Την περασμένη αγωνιστική η Μπόρνμουθ έκανε διπλό στο Πρέστον και η Εξετερ έφερε 4-4 με τη Σέφιλντ Γιουν., οπότε πιστεύω ότι δείχνει πως όλες οι ομάδες στη μέρα τους μπορούν τα πάντα. Για μένα το παν είναι η ομάδα μου, η προετοιμασία που έχουμε κάνει και ο τρόπος που θα μπούμε για να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι. Αν όλα αυτά γίνουν σωστά ξέρω πως έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε».
Υπάρχει μια φρέσκια αμφιβολία για το σημερινό, αφού μικροενοχλήσεις κουβαλάει ο βασικότατος φορ Ντάγκναλ (16/4), αλλά εκτιμάται πως θα δώσει κανονικά το παρών. Υπάρχει μια περίπτωση να ταξιδέψει με την αποστολή μετά από δύο, αλλά δύσκολα θα κάτσει και κάτω από τα δοκάρια, ο εν δυνάμει βασικός κίπερ Τζόνστον (7/0).

Πάντα έξω ο σημαντικός χαφ Μοζικά (8/2) και οι μακροχρόνιοι, ο αναντικατάστατος κίπερ Λίλις (6/0), ο ποιοτικός μέσος Ράιαν (7/1), καθώς και οι δύο ενδεκαδάτοι φορ Ρόμπερτσον (1/0) και Γκόντεν (0/0).


ΝΟΤΣ Κ. - ΓΟΥΙΚΟΜ
*** Στο 1,60 κινείται ο άσος που έχει μια μικρή τάση προς τα κάτω, διπλό του 5,00-5,50.

ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ:
Μακριά από τις καλές εμφανίσεις της έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι στο 4-2 από την Κόλτσεστερ, η πρώτη της ήττα από την 1/10. Νωθρή και άκεφη από την αρχή, έστω και έτσι πάντως μπόρεσε να βγάλει αλώβητη το πρώτο 45λεπτο (0-0). Επανάληψη που έκρυβε γκολ και συγκινήσεις, για μια Νοτς Κ. που έμεινε πίσω γρήγορα (49'), καταφέρνοντας να ισοφαρίσει ένα δεκάλεπτο μετά. Αυτή ήταν και η τελευταία συνεισφορά της στο παιχνίδι, αφού στη συνέχεια κατέρρευσε πλήρως και μέχρι το 74' είχε δεχθεί άλλα τρία γκολ, χωρίς την παραμικρή αντίδραση.

Ηττα που δεν γρατζούνισε στο παραμικρό το πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, με τον Μάρτιν Αλεν να εξακολουθεί να στάζει μέλι για τους παίκτες του.
«Δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να φωνάξω ή να παραπονεθώ στα αποδυτήρια για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα. Αυτή η ομάδα έχει κάνει εντυπωσιακά βήματα φέτος και οι παίκτες μου είναι οι πιο εξαιρετικοί επαγγελματίες που έχω συνεργαστεί, άρα δεν βλέπω και το λόγο ενός ενδεχόμενου εκνευρισμού. Το μοναδικό που με απασχολεί από το περασμένο Σάββατο είναι η Γουίκομ και το πως θα καταφέρουμε να την αφοπλίσουμε, ξέρω ότι θα είναι ένα πολύ σφικτό παιχνίδι, θα παίξουν μόνο με ένα επιθετικό και θα χρειαστούμε ηρεμία, υπομονή και μεγάλη προσοχή στις αντεπιθέσεις τους».

Ενας μέσα ένας έξω από κάρτες, έτσι έφτασε στο όριο ο οργανωτικός χαφ Μπίσοπ (15/0) και μένει εκτός, όμως εξέτισε μία ο βασικότατος στόπερ Πιρς (15/2).

Τρία τα υπόλοιπα ερωτηματικά, έτσι από έλεγχο ετοιμότητας με οριακές πιθανότητες στο πλευρό τους θα περάσουν για δεύτερο ο καλός φορ Μπέρτζες (8/3) και για τρίτο ο σημαντικός μέσος Μάον (10/0), ενώ κάπως καλύτερα είναι τα πράγματα για τον βετεράνο και πολύ σημαντικό φορ Λι Χιουζ (16/5), ο οποίος έφυγε με μικροενοχλήσεις από το Κόλτσεστερ.

ΓΟΥΙΚΟΜ: Δεύτερη κολλητή ήττα με 1-2, αυτή τη φορά από το έτερο βαρύ χαρτί της κατηγορίας τη Σέφιλντ Γουέν. Τηρουμένων των αναλογιών δεν τα πήγε άσχημα η Γουίκομ, προσπάθησε φιλότιμα και μάλιστα ισοφάρισε προσωρινά (29') με το νέο παιδί-θαύμα, τον 16χρονο φορ Ιμπε. Ξανά σε θέση κυνηγού από το 35' (1-2), δεν είχε και τόσο ξεκάθαρες φάσεις στη συνέχεια ενώ τα πράγματα ουσιαστικά τέλειωσαν με την αποβολή παίκτη της στο 73'.

Εκτός πλάνων από το σημερινό ο τιμωρημένος βετεράνος χαφ Εϊνσγουορθ (14/1), με τον μαχητικό Μπλούμφιλντ (5/0, 4 αλλ.) λογικά να αναπληρώνει το κενό του.

Από μια κλωστή κρέμεται για τρίτο η συμμετοχή του αποτελεσματικού αριστερού εξτρέμ Ντόνελι (14/4), ενώ υποβλήθηκε σε επέμβαση για ένα χρόνιο πρόβλημα του και μένει έξω ο βασικός στόπερ Τάνκλιφ, με τον αρκετά αξιόπιστο Λίον Τζόνσον (11/0) να παίρνει φανέλα ενδεκάδας.


ΟΛΝΤΑΜ – ΜΠΕΡΙ
*** Τοπικό ντέρμπι ομάδων από το ευρύτερο Μάντσεστερ, χωρίς ιδιαίτερη κόντρα.
*** Στο 2,00 ο άσος, στο 3,60 το διπλό, δίχως ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις.

ΟΛΝΤΑΜ:
Δυο κολλητά εκτός έδρας με το ίδιο σκορ (3-3), αλλά αυτή τη φορά στο Καρλάιλ ξέρει και η ίδια πως μόνο τον εαυτό της έχει να κατηγορεί για την απώλεια των δύο πόντων. Εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο και προεόρτια για ένα θριαμβευτικό απόγευμα με το 3-0 στο 38’, για μια Ολνταμ που παρά την πλήρη υπεροχή της δεν κατάφερε να αποτρέψει τη μείωση στο 45’. Γκολ που άλλαξε την παλίρροια του αγώνα, αφού στην επανάληψη έβγαλε σημάδια πανικού σε αρκετές περιπτώσεις και οπισθοχώρησε, με αποτέλεσμα να δεχθεί την ισοφάριση στο 90’.

Επιστροφή στο γήπεδο της ύστερα από δύο κολλητές ισοπαλίες και από όλες τις πλευρές το τοπικό ντέρμπι με την Μπέρι, φαντάζει για τον Πολ Ντίκοφ η ιδανική ευκαιρία προκειμένου η ομάδα του να επιστρέψει στα τρίποντα.  «Είναι περίεργα τα συναισθήματα από τα δύο προηγούμενα, αφού σκοράραμε έξι γκολ μακριά από το σπίτι μας κόντρα σε καλές ομάδες, όμως δεν κερδίσαμε ούτε ένα παιχνίδι. Αν μου έλεγαν από πριν πως θα μαζεύαμε πέντε πόντους από ένα εντός και δύο εκτός, θα ήμουν ευχαριστημένος, τώρα όμως ξέρω πως μπορούσαμε και καλύτερα. Υπάρχει μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση για να ξαναμπούμε στο δρόμο με τις νίκες, το ματς με την Μπέρι είναι ένα ντέρμπι και αυτό σημαίνει πως οι παίκτες μου δεν θα χρειαστούν κάποιο έξτρα κίνητρο από εμένα. Ξέρουν πως χρειάζεται να συμμαζευτούμε αρκετά στην άμυνα και πιστεύω ότι η δουλειά που κάναμε στις προπονήσεις όλη την εβδομάδα θα μας βοηθήσει».
Ο Ντίκοφ προχώρησε και σε δύο μεταγραφικές προσθήκες από τη γειτόνισσα και πρώην ομάδα του, Μάντσεστερ Σ., φέρνοντας σαν δανεικούς τους Ιταλούς φορ, τον 20χρονο Λούκα Σκαρπάτσι και τον 19χρονο Αντρέας Μαντσίνι. Ο πρώτος είχε εμφανιστεί στη νίκη της Σίτι επί της Γουλβς για το Λιγκ Καπ πριν ένα δεκαήμερο και είχε αφήσει πολύ καλό δείγμα γραφής, ενώ ο Μαντσίνι (γιός του τεχνικού των «citizens», Ρομπέρτο) μπορεί να παίξει και σαν επιθετικό χαφ αν χρειαστεί.

Ενα ερωτηματικό για το σημερινό, αφού με πρόβλημα έφυγε από το Καρλάιλ ο σημαντικός μέσος Βεσολόφσκι (15/3), ο οποίος πάντως σύμφωνα με τον τεχνικό του έχει καλές πιθανότητες. Πάντα εκτός ο καλός φορ Ριντ (12/4) και ο ποιοτικός μέσος Πάρκερ (4/0), καθώς και ένας-δυο μακροχρόνιοι που δεν επηρεάζουν.
ΜΠΕΡΙ: Με ένα πόντο συγκομιδή έμεινε στα δύο κολλητά εντός, ύστερα από το 1-2 με τη Στίβενεϊτζ. Απέναντι σε μία αντίπαλο που φημίζεται για το δυναμικό της στιλ, η Μπέρι επέλεξε μια πιο τεχνική προσέγγιση και αυτό δεν λειτούργησε. Επεσε πάνω σε μια καλοστημένη άμυνα και δεν βρήκε λύσεις, την ώρα που από την πλευρά της δεν είχε καθαρό μυαλό τις λίγες φορές που απειλήθηκε (0-1 38', 0-2 75').

«Δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα, πήραμε ένα μάθημα αφού αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που μας έδειξε τι μπορεί να πετύχεις αν παίξεις πειθαρχημένα και με υπομονή. Παρόλα αυτά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η εικόνα μας και η ποιότητα που έχουμε είναι για περισσότερα πράγματα και το δείξαμε με την προσπάθεια που κάναμε στο δεύτερο μέρος. Ετοιμαστήκαμε ήρεμα για το ντέρμπι με την Ολνταμ, θα είναι μια ιδανική ευκαιρία για τους παίκτες να μου δώσουν μερικές απαντήσεις και τουλάχιστον ψυχολογικά πάμε σε πολύ καλή κατάσταση» δηλώνει ο Ρίτσι Μπάρκερ.

Δύο αναχωρήσεις δανεικών, αφού επέστρεψαν στις ομάδες τους ο κίπερ Κάρσον (8/0, Σάντερλαντ) και ο τεχνίτης χαφ Κόουκ (11/3, Σέφιλντ Γουέν.), αμφότεροι βασικοί αν και ο Κάρσον είχε χάσει το προηγούμενο με πρόβλημα στη μέση. Ετσι ο λογιζόμενος ως νούμερο ένα κίπερ, ο Κάμερον Μπέλφορντ (8/0) θα συνεχίσει κάτω από τα δοκάρια, ενώ για το κενό του Κόουκ υπάρχουν δύο λύσεις - αν ο Μπάρκερ θελήσει να δέσει το αμυντικό κομμάτι της μεσαίας γραμμής προβάδισμα έχει ο δυναμικός Κρεγκ (3/0), αν επιλέξει κάτι πιο επιθετικογενές, τότε ευκαιρία θα πάρει ο πιτσιρικάς και πολύ ταλαντούχος Αντράι Τζόουνς (3/0).

Κάποιες καλές πιθανότητες επιστροφής έχει ο επιθετικός χαφ Γουόραλ (12/0), πιο δύσκολα εκ νέου ο στόπερ Ισθαμ (9/0), αμφότεροι ενδεκαδάτοι. Στα πιτ πάντα ένας-δυο μακροχρόνιοι.


ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ. - ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ
*** Ασος του 1,75-1,85, στο 4,00-4,30 το διπλό.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ.:
Αμεση απάντηση στην ήττα από την Καρλάιλ, περνώντας με το επαγγελματικό 2-1 από το Γουίκομ. Καλή εμφάνιση από τη Σέφιλντ Γουέν. η οποία έστω και με κάποιες δυσκολίες, είχε το πάνω χέρι στη συντριπτική διάρκεια, καταφέρνοντας να αντιδράσει γρήγορα στην προσωρινή της ισοφάριση (1-1 29', 1-2 35'). Στα νερά της όλη η επανάληψη, έκανε φάσεις για ένα τρίτο γκολ, ενώ από το 73' έπαιζε και με παίκτη παραπάνω.

«Το όπλο μας είναι το βάθος και η αξιοπιστία των επιλογών που έχουμε. Για αυτό το λόγο επέμενα να ενισχυθούμε ουσιαστικά το καλοκαίρι και να έχουμε ικανές λύσεις σε κάθε θέση και για κάθε πρόβλημα. Μόλις μπήκε Νοέμβριος άρα δεν έχουμε την πολυτέλεια των πανηγυρισμών για την πορεία μας, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να τα δουλέψουμε περισσότερο, όμως αυτό που με καίει είναι να διατηρήσουμε το απόλυτο στην έδρας μας. Ξέρω πως δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά είναι σημαντικό και από ψυχολογικής πλευράς το να κάνουμε το γήπεδο μας φρούριο» υποστηρίζει ο Γκάρι Μέγκσον

Με ενοχλήσεις έφυγε ο φορ Λόου (5/1, 4 αλλ., έκανε το 2-1) από το Γουίκομ, όμως δεν αποδείχθηκαν κάτι το ανησυχητικό και θα είναι σήμερα στο αρχικό σχήμα. Δεύτερη εκτίει ο φορ και πρώτος σκόρερ Μέιντιν (15/11), ο οποίος είχε αρχικά τιμωρηθεί με μία, αλλά η ποινή του αυξήθηκε μεσοβδόμαδα αφού του...χρεώθηκε και η εκτός ορίων διαμαρτυρία προς τον ρέφερι του αγώνα με την Καρλάιλ.

Πολύ δύσκολα για τρίτο ο αριστερός μπακ/στόπερ Τζόνσον (8/2), έτσι συνεχίζει να παίρνει την ευκαιρία του ο αξιόλογος Ρέινολντς, ενώ επέστρεψε από την Μπέρι όπου είχε δοθεί δανεικός και μπαίνει στα πλάνα του τεχνικού του, ο ποιοτικός μέσος Κόουκ (0/0).

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Από τα τέλη Αυγούστου είχε να πανηγυρίσει στο γήπεδο της με το 2-1 επί της Τσέστερφιλντ να φέρνει ανακούφιση. Ξεκίνησε δυνατά η Μπρέντφορντ και έψαξε το γκολ, παίρνοντας την ανταμοιβή της στο 24'. Εξέλιξη που τη χαλάρωσε, έτσι άμεσα (27') ήρθε το 1-1 και ένα αρκετά δύσκολο φινάλε στο ημίχρονο. Πιο στρωμένη και με υπομονή στην επανάληψη, είχε την υπεροχή και έστω και αργά (82') βρήκε για δεύτερη φορά στόχο, χωρίς να κινδυνεύει ως το τέλος.

Μπορεί να κέρδισε και να έσπασε το κάκιστο σερί που είχε φτιάξει στο γήπεδο της, αυτό όμως δεν σημαίνει πως έλειψαν και κάποια – περιορισμένα είναι η αλήθεια- παρατράγουδα. Ένα κομμάτι των οπαδών με συνθήματα τους έδειξε να πιστώνει τη νίκη της ομάδας τους περισσότερο στη μικρή δυναμική που είχε η Τσέστερφιλντ και όχι στον τρόπο που αγωνίστηκαν οι παίκτες της Μπράντφορντ, κάτι που εξόργισε τους τελευταίους.
«Μετά τη λήξη ζήτησα από τους παίκτες μου να μαζευτούν και να χειροκροτήσουν τους οπαδούς μας, αλλά τουλάχιστον η μισή ομάδα αρνήθηκε μετά τα όσα είχε ακούσει. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτοί οι οπαδοί ήταν μια μικρή μειοψηφία, όμως κατάφεραν να κάνουν ζημιά και είναι άδικο αφού υποτίμησαν ξεκάθαρα τη σκληρή προσπάθεια των παικτών. Χαίρομαι που καταφέραμε να βγάλουμε αυτό το βραχνά της εντός έδρας νίκης από πάνω μας, όπως χαίρομαι και για τον τρόπο με τον οποίο αγωνιστήκαμε κατά διαστήματα, αφού διαχειριστήκαμε σωστά τη ψυχολογική πίεση» υπογραμμίζει ο Ούβε Ρέσλερ, ο οποίος μεσοβδόμαδα πήρε και δημόσια τη στήριξη του προέδρου της Μπρέντφορντ, Γκρεγκ Ντάικ, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δουλειά και τη σκέψη του Γερμανού τεχνικού.

Δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα τα αγωνιστικά νέα, έτσι εκτός πλάνων μένουν για δεύτερο ο βασικός στόπερ Οσμπορν (13/0) και ο καλός χαφ Μπιν (11/1) και ο μπακ απ κίπερ Μουρ (0/0), με τον Ρέσλερ για καλό και κακό να αποκτά τον 20χρονο Βορειοϊρλανδό Κόνορ Ντέβλιν, ο οποίος το καλοκαίρι είχε μείνει ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Γιουν., προκειμένου να υπάρχει κάλυψη στον άσο.

Εξακολουθεί εκτός πλάνων ο ενδεκαδάτος στόπερ Λέγκε (4/1), ενώ από τεστ ετοιμότητας θα περάσει για τρίτο ο ηγέτης μπακ/χαφ Ο' Κόνορ (13/1, 5 αλλ.), ο οποίος είναι στο 50/50.



ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ - ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.
*** Φαβορί οριακό του 2,50-2,60 ο άσος. Από 2,60 ως 2,70 το διπλό.

ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ:
Καλοτάξιδη στα δύο διαδοχικά της, έφυγε με το τρίποντο και από το Μπέρι, στο δίκαιο 2-1. Εμφάνιση καρμπόν με αυτή στο Μπρέντφορντ, για μια Στίβενεϊτζ που έκλεισε υποδειγματικά και με άνεση τα μετόπισθεν, κατορθώνοντας με υπομονή να χτυπήσει σε δύο από τις μετρημένες φάσεις που δημιούργησε (1-0 35', 2-0 78').

«Αρχίζουμε και μοιάζουμε με την ομάδα που θέλω, μόνο ένα γκολ στα τέσσερα τελευταία και αυτό έχει παίξει τον ρόλο του στην ανάκαμψη μας. Μπροστά μας υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ματς και είμαι σίγουρος πως η αντίπαλος μας δεν πρόκειται να μας υποτιμήσει, τη στιγμή που εμείς έχουμε άλλη μια ευκαιρία προκειμένου να αποδείξουμε το τι αξίζουμε. Δεν θα είναι απλό, πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα, μπορεί το μπάτζετ της να είναι δυσθεώρητο για τα δεδομένα μας, όμως στο γήπεδο μπαίνουν 11 εναντίον 11 και δεν βλέπω τι έχουμε να φοβηθούμε» δηλώνει ο Γουέστλι.

Απουσίασε από το Μπέρι αλλά λογικά επιστρέφει ο ενδεκαδάτος αριστερός χαφ Λονγκ (13/1), σταθερά νοκ άουτ παραμένει ο καλός αριστερόςφουλ μπακ Τσαρλς (10/2).

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.: Για τον ουδέτερο το 4-4 που παραχώρησε στην Εξετερ ήταν ταμάμ, αλλά για τους οπαδούς και τον τεχνικό της μάλλον προκάλεσε προβληματισμούς. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός για τη Σέφιλντ Γιουν. το πρώτο 20λεπτο, με το 0-2 να προμηνύει ένα ζόρικο απόγευμα. Ανασύνταξη και κάπως πιο βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα από τη μέση και μπροστά, πήρε δύο φορές το προβάδισμα (3-2 70’, 4-3 85’) όμως τα αμυντικά κενά της δεν έπαψαν να της στοιχίζουν και στο 87’ δέχθηκε εκ νέου την ισοφάριση.

Δεν ήταν όμως μόνο το ματς με την Εξετερ στο οποίο η Σέφιλντ Γιουν. έχασε το προβάδισμα που κρατούσε στο τελείωμα του 90λεπτου, αφού είχαν προηγηθεί οι αναμετρήσεις με τη Γουένσντεϊ  (2-2 στο 86’) αλλά και το 1-1 με τη Λέιτον Οριεντ (1-1 90’), με τον Ντάνι Γουίλσον πάντως να αντιμετωπίζει αρκετά ήρεμα όλη αυτή την ιστορία. «Υπάρχουν σημεία που χρειάζονται βελτίωση, αλλά και άλλα σημεία στα οποία πραγματικά είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, άρα δεν βλέπω τον λόγο του να μας απασχολούν τόσο πολύ κάποιες λεπτομέρειες. Είμαστε σε μια κατηγορία όπου καμιά ομάδα δεν μπορεί να πάρει παραμάσχαλα την πρώτη θέση και να εξαφανιστεί από τους υπόλοιπους. ΟΚ, και εγώ θα ήθελα να είχαμε άλλους δέκα πόντους, όμως αυτή τη χρονική στιγμή δεν θα μου έλεγε κάτι το σημαντικό. Η εμπειρία μου έχει δείξει πως το κρίσιμο σημείο είναι οι γιορτές – αν τότε κατορθώσουμε να είμαστε μέσα στους πρώτους πέντε-έξι, όλα θα είναι εντάξει και θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το τελικό χτύπημα μας».
Απαράλλαχτο το αγωνιστικό κομμάτι, έτσι μένει εκτός για τρίτο ο δημιουργικός χαφ Γουίλιαμσον (13/3, 7 αλλ.) και ο εδώ και καιρό λαβωμένος, ο δεξιός χαφ Μέντεζ-Λενγκ (8/1, 4 αλλ.).


ΤΡΑΝΜΙΡ - ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ
*** Στο 2,10 με πτωτική τάση ο άσος. Στο 3,30-3,50 μάξιμουμ ο άσος, που τσίμπησε λίγο προς τα πάνω.

ΤΡΑΝΜΙΡ:
Τίτλοι τέλους σε ένα καλό σερί, ύστερα από την ήττα με 4-2 στο Σκάνθορπ. Μια Τρανμίρ που είχε το πάνω χέρι στο πρώτο 45λεπτο αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα που πήρε δύο φορές (1-0 4', 2-0 32'), πηγαίνοντας στα αποδυτήρια ισόπαλη. Υπόθεση ενός 20λεπτου ήταν η επανάληψη, στο 52' έμεινε για πρώτη φορά πίσω, τα πράγματα ζόρισαν ένα 10λεπτο μετά με την αποβολή παίκτη της και στο 67' ήρθε η χαριστική βολή του 4-2.

Εκτός από την ήττα, το άλλο δυσάρεστο ήταν η αποβολή του νεαρού δανεικού φορ Μπάξτερ (7/2), ο οποίος είχε κατορθώσει να δώσει έναν άλλον αέρα στη γραμμή κρούσης της Τρανμίρ. Τα νέα για τον έτερο στράικερ, τον αναντικατάστατο Σοούνμι (13/1) μάλλον είναι θετικά, αφού προπονήθηκε και όλα δείχνουν πως μετά από δύο που έχασε θα βρεθεί κανονικά στην αποστολή πιέζοντας για φανέλα βασικού.

Ισως ξεκινήσει βασικός μετά από τρεις μήνες απουσίας ο δημιουργικός χαφ Ρόμπινσον (6/1), ο οποίος στα δύο τελευταία έχει κάτσει πάγκο χωρίς να αγωνιστεί, ενώ μεσοβδόμαδα αγωνίστηκε με τις ρεζέρβες και δεν αποκλείεται να δώσει το παρών για πρώτη φορά από τα τέλη Αυγούστου ο βασικός στόπερ ΜακΚρίσταλ (5/0). Πάντα νοκ άουτ εξακολουθεί ο ποιοτικός αριστερός εξτρέμ Ντιβάνι (6/0).

ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ: Βρήκε το δρόμο για τα τρίποντα μετά από τέσσερα στείρα, επικρατώντας δίκαια με 4-2 της Νοτς Κ. Πιο ζωηρή αλλά χωρίς ουσία από την αρχή η Κόλτσεστερ, έμεινε καθηλωμένη στο 0-0 για το πρώτο μισό. Γρήγορο προβάδισμα αλλά και η ισοφάριση (1-0 49', 1-1 58') με τους «U's» από το σημείο αυτό να παίρνουν απόλυτα τα ηνία και μέχρι το 74' να κάνουν πάρτι, φτάνοντας άνετα στο 4-1.
«Οταν σκοράρεις τέσσερα γκολ είναι φυσικό ότι ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση σου και πάμε στο Τρανμίρ με πολύ καλή ψυχολογία. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι κυρίως σε ότι έχει να κάνει την τακτική, αφού η αντίπαλος μας διαθέτει εξαιρετικά δυνατή μεσαία γραμμή. Εκεί θα είναι το κλειδί για εμάς, αν μπορέσουμε να πάρουμε αυτή τη μάχη τότε έχουμε τους επιθετικούς που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα» υποστηρίζει ο Γουόρντ.

Ο τεχνικός της Κόλτσεστερ προχώρησε και σε μια μεταγραφή, αποκτώντας σαν δανεικό από τη Σουόνσι τον 21χρονο φορ Κάσι Τόμας. Διεθνής με τις Ελπίδες της Ουαλίας ο Τόμας, παίζει και σαν εξτρέμ και διακρίνεται κυρίως για την ταχύτητα και το διεισδυτικό στιλ του.

Μια φορά πήρε φανέλα βασικού, χτύπησε και μένει έξω ο αναπ/κός φορ Γκιλέσπι (10/1, 9 αλλ.), πολύ δύσκολα για πέμπτο θα δώσει το παρών ο εν δυνάμει βασικός στόπερ Μπάλντουιν (5/0).


ΤΣΑΡΛΤΟΝ – ΠΡΕΣΤΟΝ
*** Στο Λιγκ Καπ: Τσάρλτον - Πρέστον 0-2 (13/9) σε ένα ματς που η Τσάρλτον κατέβασε τη δεύτερη ενδεκάδα της.
*** Γυροφέρνει το 1,65 ο άσος, στο 5,00 η Πρέστον.

ΤΣΑΡΛΤΟΝ:
Καλπασμός στην κορυφή και πολλά χαμόγελα για τη φόρμα, ύστερα από το επιβλητικό πέρασμα με 4-0 από το Χάρτλπουλ. Παράσταση για ένα ρόλο αποδείχθηκε το ταξίδι της, με την Τσάρλτον αδιαμφισβήτητο αφεντικό του αγώνα από το πρώτο σφύριγμα, να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο γήπεδο χωρίς να συναντά το παραμικρό πρόβλημα.

«Νομίζω ότι και οι πιο αισιόδοξοι δεν περίμεναν μία τέτοια πορεία, η ομάδα έχει δέσει και οι παίκτες σε κάθε παιχνίδι πάνε και ένα βήμα πιο μπροστά. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά ομολογώ ότι παίζουμε σε πολύ υψηλά στάνταρντ και το σύνθημα μας στα αποδυτήρια είναι να παίρνουμε το τρίποντο από κάθε ματς και να μην κοιτάμε τον πίνακα. Δεν σκεφτόμαστε ούτε τη Χάντερσφιλντ, ούτε καμιά από τις ομάδες που μας ανταγωνίζονται, το πρώτο και σημαντικότερο μέλημα που έχουμε είναι το να βγαίνουμε στο γήπεδο και να κάνουμε αυτό που έχουμε μάθει» δηλώνει ο πανευτυχής Πάουελ.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
ΠΡΕΣΤΟΝ: Πέμπτη ήττα στα έξι τελευταία και ήταν αναμενόμενο μετά τη λήξη στο 1-3 από την Μπόρνμουθ να ηχήσουν και οι πρώτες αποδοκιμασίες. Κάπως υποφερτή η εικόνα της Πρέστον στο πρώτο μισό, αφού χωρίς να «πνίξει» την αντίπαλο της, κατόρθωσε να πάρει ένα εύθραυστο όπως αποδείχτηκε προβάδισμα (28'). Αφαντη στην επανάληψη, πολλά αμυντικά προβλήματα και πλήρης κατάρρευση που έφερε τρία γκολ ως το 70'.
Κακό σερί το οποίο κατά τον Φιλ Μπράουν έχει εν μέρει να κάνει με τους τραυματισμούς της βασικής επιθετικής τριπλέτας του (μόνο σε ένα από τα έξι τελευταία ξεκίνησαν και οι τρεις μαζί) και σε μικρότερο βαθμό από την αμυντική δυσλειτουργία που παρουσιάζει. «Οποιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας έχανε το βασικό επιθετικό τρίο της, μάλλον θα είχε ανάλογη τύχη με τη δική μας. Δεν είναι μόνο τα γκολ τους, αλλά και η ποιότητα που προσφέρουν με τις κινήσεις τους στο παιχνίδι μας, οπότε δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούμε να κάνουμε ώστε να τους αναπληρώσουμε. Από την άλλη μεγάλο ρόλο έχουν παίξει και τα λάθη που εξακολουθούμε να κάνουμε – σε κανένα ματς δεν ήμασταν δεύτεροι, ούτε είχαμε σε κάποιο παθητικό ρόλο, αλλά την πατήσαμε καθαρά από διαστήματα που κάναμε το ένα λάθος μετά το άλλο. Αυτό το κομμάτι χρειάζεται άμεσα να το διορθώσουμε, αλλιώς δεν γίνεται δουλειά».
Τα προβλήματα στην Πρέστον δεν σταματούν έτσι στην προπόνηση της Δευτέρας χτύπησε σοβαρά ο βασικός κίπερ Τέρνερ (11/0) και χάνει σίγουρα τον επόμενο μήνα, με τον αξιόλογο Αριστίδου (4/0) να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια, ενώ μπήκε για προγραμματισμένη επέμβαση κοιλιακών ο τρίτος βασικότατος στράικερ, Τζέιμι Πρόκτορ. Με προβληματάκι θεωρείται αμφίβολος και ο εξτρέμ/φορ Μέιορ (15/1, 10 αλλ.), ενώ φυσικά οριακή εξακολουθεί να είναι για τρίτο η κατάσταση των δυσαναπλήρωτων φορ Χιουμ (11/5) και Μέλορ (11/7), οι οποίοι έχουν αμυδρές ως και ανύπαρκτες ελπίδες για το σημερινό, με τον νεαρό Τσούμου να είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός υγιής επιθετικός της Πρέστον.



ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ - ΓΕΟΒΙΛ
*** 2,10-2,25 ο άσος, ελαφρά ανεβασμένος από τα αρχικά 2,00-2,05, στο 3,00-3,30 το διπλό που σαν να μαζεύτηκε.

ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ:
Με άδεια χέρια έφυγε από το Μπρέντφορντ στην ήττα με 2-1 και έκλεισε τον Οκτώβριο χωρίς τρίποντο. Μέτρια εμφάνιση στη συντριπτική διάρκεια του αγώνα, αφού ξεκίνησε παθητικά και ξύπνησε μόνο όταν δέχθηκε το 1-0 (24'). Ισοφάρισε αμέσως και μέχρι την ανάπαυλα είχε το πάνω χέρι, χωρίς όμως ουσία μπροστά. Προτίμησε να διαφυλάξει τον πόντο στην επανάληψη, διαχειρίστηκε σωστά την πίεση αλλά δεν πήρε ρίσκα και από τη στιγμή που δέχθηκε το 2-1 (82') ήταν πολύ αργά για να αντιδράσει με αξιώσεις.

Δύο μεταγραφικές προσθήκες και μια παραχώρηση από την Τσέστερφιλντ, η οποία προσπαθεί να καλύψει τις τρύπες του ρόστερ της. Ετσι δανεικοί έφτασαν ο 24χρονος στόπερ Νιλ Τρότμαν από τη Ρότσντεϊλ και ο 21χρονος κίπερ Ολε Σόντερμπεργκ από τη Νιούκαστλ.  Τίποτα το ιδιαίτερο φέτος ο Τρότμαν στο κέντρο άμυνας της Ρότσντεϊλ, από την άλλη ο Σόντερμπεργκ είναι διεθνής με τις Ελπίδες της Σουηδίας και έρχεται με συστάσεις καλού ταλέντου.

Στη Ρότσντεϊλ θα συνεχίσει σαν δανεικός ο δεξιός μπακ/στόπερ Χόλντεν (14/1, 5 αλλ.), ο οποίος δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει ακόμη την εμπιστοσύνη του Σέρινταν.

Με ίωση χάνει το σημερινό ο ενίοτε ενδεκαδάτος εξτρέμ Μόργκαν (10/0, 5 αλλ.), ο οποίος και στο Μπρέντφορντ βρέθηκε στον πάγκο.

Συνεχίζει εκτός ο βασικός κίπερ Λι (8/0) και ένας-δυο μακροχρόνιοι.

ΓΕΟΒΙΛ: Σκληρή ήττα και κατεβασμένα πρόσωπα μετά το 0-1 από τη φορμαρισμένη Χάντερσφιλντ. Ο,τι μπορούσε το έκανε η Γέοβιλ και δεν ήταν λίγες οι φορές που έφτασε στα όρια την αντίπαλο της, ειδικά στο δεύτερο μέρος όπου είχε δυο-τρεις καλές φάσεις και ένα δοκάρι στο 0-0. Από κακή εκτίμηση του κίπερ της ήρθε το 0-1 στο 80', με τη Γέοβιλ όλη μπροστά να έχει και δεύτερο δοκάρι στο 83', χωρίς πάντως να αλλάζει κάτι ως το τέλος.

Μπορεί σε ότι αφορά τα αποτελέσματα, η κατάσταση να μην έχει αλλάξει και ιδιαίτερα, όμως υπάρχει μια διαφοροποίηση προς το καλύτερο (έστω και με μικρά βήματα) στο επίπεδο των εμφανίσεων, κάτι που ο Τέρι Σκίβερτον το πιστώνει στο διαφορετικό αγωνιστικό στιλ που έχει υιοθετήσει η ομάδα του.
«Για ένα μεγάλο κομμάτι στην αρχή της σεζόν παίζαμε directποδόσφαιρο και ομολογώ ότι δεν λειτούργησε ιδανικά. Αυτό που πλέον κάναμε είναι να επιστρέψουμε σε ένα στιλ ποδοσφαίρου που το ξέρουμε καλά και το ακολουθήσαμε με επιτυχία στο παρελθόν, δηλαδή η μπάλα κάτω και περισσότερες πάσες. Παραδέχομαι πως οι εμφανίσεις μας έχουν βελτιωθεί με αυτή τη φιλοσοφία και δεν ντρέπομαι να πω ότι μαθαίνω συνέχεια νέα πράγματα για τη δυναμική της ομάδας μου».
Εξέτισε μία ο ρολίστας χαφ Εμερ (15/0). Συνεχίζουν εκτός πλάνων ο φορ ΜακΛιν (13/2 - τρίτο), ο κίπερ Στιρ (12/0 - πέμπτο) και ο στόπερ Χάντινγκτον (12/0 - πέμπτο), άπαντες βασικότατοι.
Ισως βρεθεί στην αποστολή μετά από δυόμιση μήνες απουσίας, ο ενδεκαδάτος φορ Αν. Γουίλιαμς (5/1), κοντά στην αποθεραπεία τους οι δύο έτεροι φορ Ομπικά (3/0) και Γκ. Γουίλιαμς (7/1).



ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ - ΓΟΥΟΛΣΟΛ
*** Ασος του 1,40, μεγάλο το διπλό που παίζει στο 8,00-9,00.

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ:
Πέρασμα με 1-0 από το Γέοβιλ, στα 41 πλέον το αήττητο σερί (άλλα πέντε και συμπληρώνει μια αγωνιστική σεζόν) και μένει να δούμε πότε και ποιος θα τη φρενάρει. Πάντως στο Γέοβιλ είχε και την τύχη στο πλευρό της, αφού συνάντησε αρκετά προβλήματα από μια αντίπαλο που την έπαιξε στα ίσια έχοντας δυο δοκάρια, για μια Χάντερσφιλντ που εκμεταλλεύτηκε την ποιότητα και την εμπειρία της, προκειμένου να αποδράσει στο 80'.

Σε αυτό το σημείο μπαίνουν και οι τίτλοι τέλους που ήθελαν τον Λι Κλαρκ (ψηφίστηκε ο καλύτερος μάνατζερ της κατηγορίας για τον Οκτώβριο και ο «καυτός» φορ Ρόουντς σαν ο καλύτερος παίκτης) να παίζει δυνατά για τον πάγκο της Λέστερ, με τον τεχνικό των «τεριέ» να διαφοροποιείται κάθετα από την έντονη φημολογία. «Ολοένα και περισσότερο μπαίνουμε σε μια κατάσταση όπου παρουσιάζομαι σαν δυνατός υποψήφιος και αυτό τραβάει πλέον καθημερινά. Μέχρι τώρα είχα επιλέξει να αποστασιοποιηθώ και να μην μπλεχτώ σε δηλώσεις και σχόλια, γιατί πολύ απλά δεν έβρισκα κανένα νόημα σε όλη αυτή την ιστορία. Προφανώς όλη αυτή η φημολογία τιμά και εμένα αλλά και το κλαμπ, όμως ξεκαθαρίζω κατηγορηματικά πως είμαι 100% αφοσιωμένος στην ομάδα και στον πρόεδρο. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η περίπτωση της Λέστερ».
Με πρόβλημα έφυγαν από το Γεόβιλ αλλά εκτός απροόπτου παίζουν ο δεξιός μπακ Χαντ (15/1) και ο στόπερ Κλαρκ (10/0), αμφότεροι βασικοί. Μάζεψε κάρτες ο έμπειρος φορ Λι (12/4), έτσι ρόλο στην ενδεκάδα θα βρει ο αναγεννημένος φέτος Νόβακ (16/6, 7 αλλ.).

ΓΟΥΟΛΣΟΛ: Τρίτη διαδοχική ήττα με το 0-2 από τη ΜΚ Ντονς και είναι φυσιολογικό πως η συνέχεια αναμένεται ανηφορική. Το πάλεψε στο πρώτο ημίωρο η Γουόλσολ και μέχρι ένα σημείο φάνηκε να παίζει στα ίσια το παιχνίδι. Η καταστροφή ήρθε στο 32' με την αποβολή του κίπερ της για χέρι εκτός περιοχής (φωνάζουν έντονα στη Γουόλσολ), αφού στον πάγκο δεν υπήρχε αναπ/κός, έτσι καθήκοντα ανέλαβε ο μπακ Μπίβερς.
Δυο απανωτά γκολ ως την ανάπαυλα και μια Γουόλσολ που στην επανάληψη έπαιξε όσο περισσότερα φιλότιμα μπορούσε, περιορίζοντας κάποια μεγαλύτερη ζημιά στο ηθικό της.

Δύο τα φρέσκα προβλήματα για το σημερινό, αφού δεν υπολογίζεται ο κοκκινισμένος αναντικατάστατος κίπερ Γουόκερ (12/0), την ώρα που χτύπησε σε προπόνηση μεσοβδόμαδα και χάνει τις επόμενες έξι εβδομάδες ο ρολίστας και πολύ σημαντικός χαφ Χερστ (16/1).
Επιστροφή του Γκροφ (4/0) κάτω από τα δοκάρια, με τον 22χρονο όποτε έχει κληθεί να μην τα έχει πάει και τόσο άσχημα, ενώ ο Πέτερλιν (11/0) αναμένεται να πάρει τον ρόλο του Χερστ στη μεσαία γραμμή. Στο 50/50 για τρίτο ο εργατικός μέσος Τσάμπερς (11/2), παραμένει νοκ άουτ ο βασικός δεξιός μπακ Γουέστλεϊκ (12/0).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο