Eπιστροφή στην αγωνιστική δράση με Over 2.5 goals.

ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ – ΛΙΝΤΣ


*** Φαβορί του 2,30-2,40 η Λιντς. Στο 3,00 ο άσος.

*** 4.200 εισιτήρια πήρε η Λιντς και χθες το απόγευμα είχαν μείνει αδιάθετα μόλις 200, που προφανώς θα φύγουν και αυτά μέχρι την έναρξη του ματς. Από την Ντονκάστερ, δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση, όμως η ζήτηση είναι αυξημένη, και με δεδομένη την κατάληψη του Κίπμοουτ από τους οπαδούς της Λιντς, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε νέο ρεκόρ προσέλευσης για φέτος. Ως γνωστόν βέβαια, η Ντονκάστερ δεν έχει μεγάλη οπαδική βάση και το 15.231 θέσεων Κίπμοουτ έχει μέσο όρο φέτος 9.546 εισιτήρια, ενώ το ρεκόρ είναι τα 11.344 του αγώνα με τη Γουέστ Χαμ.

*** Τηλεοπτική μετάδοση.
*** Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν φέτος για το Λιγκ Καπ: Ντονκάστερ – Λιντς 1-2 στις 23 Αυγούστου.
NΤΟΝΚΑΣΤΕΡ: Ακόμη είναι ίσως νωρίς να κρίνουμε αν ο Σόντερς θα πετύχει ως μάνατζερ της Ντονκάστερ (αν και την προσωπική μας άποψη την είπαμε από την αρχή και δεν είναι πολύ καλή ούτε για την Ντονκάστερ ούτε για τον Σόντερς), όμως το βέβαιο είναι πως ο Ουαλός έχει φέρει στην Ντονκάστερ όλη την τύχη που της έλειψε στα πρώτα ματς της σεζόν. Ετσι, η Ντονκάστερ παραμένει αήττητη στα τρία παιχνίδια με τον Σόντερς στον πάγκο, έχοντας κερδίσει 1-0 την Πάλας, φέρνοντας 1-1 με τη Χαλ και νικώντας και 2-1 στο Πίτερμπορο στο τελευταίο της ματς πριν τη διακοπή. Εξαιρετικός φυσικά απολογισμός, όμως, κοιτώντας κανείς πίσω από τα αποτελέσματα, δεν θα ήταν καθόλου άδικο αν η Ντονκάστερ, σε αυτά τα τρία παιχνίδια, αντί για 7 βαθμούς να είχε μόνο έναν (με ένα Χ με την Πάλας). Ειδικά στο ματς με την Πίτερμπορο, η Ντονκάστερ πραγματικά δεινοπάθησε στο πρώτο μέρος, όταν έχανε με 1-0 και κινδύνευσε να μείνει τελείως εκτός ματς. Σώθηκε όμως και στο δεύτερο μέρος, από το πουθενά, γύρισε το ματς σε 2-1 μέσα σε λίγα λεπτά (55'-67'), για να αντέξει ξανά στην πίεση της Πίτερμπορο στα τελευταία λεπτά.
Επιπλέον, αυτό που έχει κάνει εντύπωση είναι ότι, μετά την αλλαγή μάνατζερ, η Ντονκάστερ έκανε στροφή 180 μοιρών και στη μεταγραφική της πολιτική. Ετσι, από κει που ήταν μια ομάδα πολύ συντηρητική στις μεταγραφές, που έψαχνε ευκαιρίες είτε σε δάνεια από την Πρέμιερ είτε σε ταλέντα μικρότερων ομάδων, ξαφνικά την είδε να χτυπά λαμπερά ονόματα. Η αρχή έγινε πριν τη διακοπή με την απόκτηση του 32χρονου Γάλλου δεξιού μπακ Τσιμποντά, ενώ στο διάστημα της διακοπής πήρες δανεικούς από τη Γουέστ Χαμ τον αρ. μπακ Ιλούνγκα και από τη Γουίγκαν τον γκολκίπερ Κέρκλαντ.

Και οι τρεις νεοφερμένοι είναι στην αποστολή και παρότι ο Σόντερς δεν άνοιξε τα χαρτιά του, μάλλον το πιθανότερο είναι να ξεκινήσουν και οι τρεις.

Σχεδόν έτοιμος είναι και ο καλός δανεικός χαφ Μέισον (1/0), που δεν έχει παίξει από την πρεμιέρα, ενώ οι μόνες δεδομένες απουσίες είναι οι τρεις τέσσερις μακροχρόνιοι που δεν έχουν παίξει ακόμη φέτος και δεν επηρεάζουν (είπαμε, ο Σόντερς αν μη τι άλλο έφερε τύχη στην Ντονκάστερ και από τη στιγμή που ανέλαβε γύρισαν όλοι οι τραυματίες και δεν είχε καμία νέα απώλεια...).

ΛΙΝΤΣ: Ηρεμία και ικανοποίηση στην περίοδο των διακοπών, καθώς η Λιντς τρέχει ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων, αλλά κυρίως καθώς στο τελευταίο της ματς, στο 1-0 επί της Πόρτσμουθ, κράτησε για πρώτη φορά φέτος το μηδέν στην άμυνα. «Είναι σημαντικό να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στην επίθεση και στην άμυνα» δήλωσε ο Γκρέισον μετά το ματς, που ακόμη δεν είχε χωνέψει το 3-3 στο Μπράιτον.

«Η Ντονκάστερ είναι πλέον μια τελείως διαφορετική ομάδα από ό,τι στο ξεκίνημα της σεζόν» δηλώνει ο μάνατζερ της Λιντς εν όψει του σημερινού ματς. «Εχουν επιστρέψει οι τραυματίες, ενώ ο Σόντερς δεν έχασε χρόνο και την ενισχύει με γνωστά ονόματα. Και δεν είναι μόνο διαφορετική ως προς τα πρόσωπα, αλλά ως και προς το στιλ, αφού πλέον είναι πολύ πιο direct και physical σε σχέση με την ομάδα που ξέραμε. Δεν έχουμε λοιπόν καμιά αμφιβολία ότι μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο ματς. Ομως είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε 10 πόντους από τα τελευταία τέσσερα ματς και ο στόχος μας προφανώς είναι η νίκη».,
Πρακτικά χωρίς προβλήματα ξανά. Η μόνη μικρή ανησυχία αφορά τον σταρ δεξιό εξτρέμ Σνόντγκρας (9/1), που έβγαλε ένα πρόβλημα και αποκλείστηκε από την αποστολή της εθνικής Σκωτίας. Ο Σνόντγκρας πάντως προπονήθηκε κανονικά χθες και εκτός απροόπτου θα είναι κανονικά στη διάθεση του Γκρέισον. ... 2 ...και over 2.5 goals.


ΜΠΕΡΤΟΝ – ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ

*** Στο 2,00-2,10 ο άσος, 3,20-3,40 το διπλό, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις το σετ.

ΜΠΕΡΤΟΝ: 
Μεγάλο διπλό με 1-0 στο Ρόδεραμ κι επιστροφή στις νίκες για τους «ζυθοποιούς». Με τον πολύ φορμαρισμένο φέτος Ρίτσαρντς η Μπέρτον πέτυχε γρήγορα-γρήγορα το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 8' κι έβγαλε άφθαρτη το πρώτο μισό, δίχως ουσιαστικά κάποιες δύσκολες στιγμές. Χωρίς να ψάχνει ρίσκα στην επανάληψη, αισθάνθηκε μια μεγαλύτερη πίεση, όμως η αμυντική λειτουργία της σε μερικά διαστήματα ήταν υποδειγματική.

Υπάρχει έκδηλη ικανοποίηση από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, όχι μόνο από πλευράς αποτελεσμάτων, αλλά από τη συνολικότερη εικόνα που βγάζει μέσα στο γήπεδο και αυτό που όλοι πλέον ελπίζουν είναι να μην ξαναβιώσουν την περσινή κοιλιά διαρκείας που λίγο έλειψε να κοστίσει.
«Εχουμε τόσο την ποιότητα όσο και το βάθος στο ρόστερ ώστε αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία καταστάσεις ανάλογες με τις περσινές που μας τράβηξαν προς τα κάτω. Κυρίως όμως αυτό που έχει αλλάξει είναι η νοοτροπία του τεχνικού επιτελείου και των παικτών, έχουμε γίνει πολύ σκληρότερη και κυνική σαν ομάδα σε όλα τα επίπεδα και αυτό φαίνεται ακόμη και στον τρόπο που προετοιμαζόμαστε για ένα παιχνίδι. Υπάρχει πλέον η πίστη σε όλους τους παίκτες πως φέτος μπορεί να είναι η χρονιά μας» δηλώνει ο απόλυτα ικανοποιημένος Πεσκισόλιντο.

Δεν έχει αλλάξει κάτι στο αγωνιστικό σκέλος, έτσι εκτός πλάνων παραμένει για τρίτο ο σημαντικός αριστερός χαφ Μαγκομά (8/1), ο οποίος θα χάσει άλλο ενάμιση μήνα, αλλά και οι μακροχρόνιοι, οι δύο ενδεκαδάτοι στόπερ Παρκς (3/0) και Στάντον (1/0) και ο εξτρέμ/φορ Πίρσον (1/0).

ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ: Δεύτερο τρίποντο και ίχνη καλής φόρμας με το 2-1 επί της Ντάγκεναμ. Ισως η καλύτερη φετινή εμφάνιση της Τσέλτεναμ, στρωτό και ανοιχτό παιχνίδι με το οποίο καθήλωσε πλήρως την αντίπαλο της, ενώ ειδικά στην επανάληψη είχε τις φάσεις για να διευρύνει το προβάδισμα της. 

Δύο διαδοχικές νίκες οι οποίες ήρθαν ύστερα από πειστικές και κυρίως θεαματικές εμφανίσεις, είναι το καλύτερο ορεκτικό για το αποψινό δύσκολο έργο της Τσέλτεναμ, η οποία προσπαθεί και ομολογουμένως με θετικό παρανομαστή ως τώρα, να δώσει άλλο τόνο στη φετινή σεζόν της.
«Το καλοκαίρι ο πρόεδρος μου έδωσε όσα εργαλεία του ζήτησα ώστε να δημιουργήσω ένα ανταγωνιστικό σύνολο με ικανές επιλογές, άρα η μπάλα είναι σε εμάς τώρα, αφού πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα που θα κερδίζει και απολαμβάνει ένα καλό σερί. Υπάρχει πλέον μια διαφορετική ψυχολογία στα αποδυτήρια και η νοοτροπία της νίκης, αυτό άλλωστε φαίνεται και μέσα στο γήπεδο νομίζω. Το θέμα από εδώ και πέρα είναι να μαζέψουμε όσους περισσότερους πόντους γίνεται συντομότερα και να μην παρασυρθούμε από τα καλά δείγματα γραφής μας» υποστηρίζει ο Μαρκ Γέιτς.

Πρακτικά φουλ αποστολή, αφού επέστρεψε από διεθνή καθήκοντα ο εν δυνάμει βασικός κίπερ, ο δανεικός Μπάτλαντ (4/0), ενώ κόντρα στην Ντάγκεναμ προφυλάχθηκε στον πάγκο με μικροενοχλήσεις ο ρολίστας δεξιός μπακ/στόπερ Λόου (12/2), ο οποίος θεωρείται έτοιμος για το αποψινό. ... Goal/goal η πρώτη επιλογή μου και μετά στο over 2.5 goals ...


ΜΠΡΙΣΤΟΛ Ρ. – ΡΟΔΕΡΑΜ
*** Στο 2,40 κυμαίνεται ο άσος, από 2,75 μέχρι 2,90 το διπλό.

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒ.: 
Νέα ήττα και γκρίνια ύστερα από το 3-0 με την Οξφορντ στη μικρή τοπική κόντρα. Ωσεί παρούσα η Μπρίστολ Ρόβ. και πάλι στο γήπεδο, εμφάνιση με πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές, ενώ κάπου δείχνει να έχει μπλοκάρει και η ψυχολογία της.

Δέκα πόντοι απόσταση από την κορυφή δεν είναι μικρή διαφορά για μια ομάδα που εκ προοιμίου ήταν στα καυτά φαβορί για να πρωταγωνιστήσει, όσο και αν ακόμη βρισκόμαστε σε ένα τόσο ρευστό στάδιο της σεζόν, με τον Πολ Μπακλ πάντως αρκετά ψύχραιμο και θετικό.

«Εχουμε χάσει δύο παιχνίδια και χρειάζεται να διορθώσουμε άμεσα αυτή την εικόνα, είναι κάτι που το ξέρουμε καλά όλοι μας, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως πανικοβαλλόμαστε. Εχω πει άπειρες φορές ότι είμαστε ένα καινούργιο γκρουπ που ψάχνει να βρει την κατάλληλη χημεία στο παιχνίδι του, το στιλ που πραγματικά μας βολεύει και μας εκφράζει. Ξέρουμε πως διαθέτουμε την ποιότητα, αυτό που θέλουμε είναι θετική αύρα από τους οπαδούς μας και στήριξη μέχρι να βρούμε τα πατήματα μας»
 τονίζει χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «πειρατών» εν όψει της αποψινής πολύ κομβικής αναμέτρησης.

Μάλλον θετικό είναι το πρόσημο στο αγωνιστικό, αφού αν και αποχώρησε με πρόβλημα από την Οξφόρδη ο βασικός στόπερ Μπόλγκερ (8/1), προπονήθηκε και αναμένεται να δώσει το παρών, έστω κι αν σφίξει τα δόντια.
Εχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του το οποίο του στέρησε τη συμμετοχή με την Οξφορντ, ο τεχνίτης χαφ Γκιλ (9/0) και το αν θα ξεκινήσει σήμερα εναπόκειται καθαρά στην κρίση του Μπακλ.

Αυτός που θα χρειαστεί να περάσει εκ νέου από έλεγχο ετοιμότητας με μοιρασμένες πιθανότητες, είναι ο ρολίστας και ενίοτε βασικός χαφ Γ. Μπράουν (9/0, 5 αλλ.), ενώ παραμένει εκτός πλάνων ο ενδεκαδάτος δεξιός μπακ Γούνταρντς (6/0), με πρόβλημα στα πλευρά.

ΡΟΔΕΡΑΜ: 
Τρίτη κολλητή ήττα και ισάριθμα χωρίς γκολ μετά το 0-1 από την Μπέρτον. Δεν ήταν τόσο κακή όσο στα δύο προηγούμενα η Ρόδεραμ, δέχθηκε νωρίς το γκολ και στο πρώτο μέρος παρά την προσπάθεια της δεν στάθηκε δυνατόν να αντιδράσει σωστά. Αύξησε την πίεση της στην επανάληψη, είχε φάσεις αλλά και πάλι της έλειψε η τελική ενέργεια και το καθαρό μυαλό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απαντήσει στο έξυπνα οργανωμένο παιχνίδι των αντιπάλων της.

Είναι προφανές ότι το κακό αυτό σερί έχει φέρει και ένα σχετικό εκνευρισμό σε όλους, μέσα κι έξω από τα αποδυτήρια, με τον Αντι Σκοτ να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του.

«Ολοι περνάνε μια άσχημη περίοδο και δεν υπάρχει λόγος να μην παραδεχτώ πως βιώνουμε τώρα τη δική μας. Είναι κάτι που θα το υποστούν όλες οι ομάδες, ακόμη και αυτές που τώρα βρίσκονται στην κορυφή, δεν γίνεται να το αποφύγεις. Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα και δεν πατάω κανένα κουμπί πανικού, έχουμε παίκτες με ποιότητα και ξέρω καλά πως σύντομα θα ανακάμψουμε, όμως το ζητούμενο είναι να το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Είμαι σίγουρος πως με το που θα κάνουμε την πρώτη νίκη θα επιστρέψει η ψυχολογία και θα πάρουμε τα πάνω μας».

Στο αγωνιστικό κομμάτι υπάρχουν δύο ευχάριστα νέα, αφού επέστρεψε από διεθνείς υποχρεώσεις ο βασικός στόπερ Μπράουν (5/1) και λογικά θα βρει άμεσα θέση στο αρχικό σχήμα. Παράλληλα θεωρείται απόλυτα υγιής ο καλός φορ Εβανς (12/4) που κόντρα στην Μπέρτον μπήκε σαν αλλαγή, υποφέροντας από ίωση.

Στα υπόλοιπα δεν υπάρχει κάποια αλλαγή, έτσι παραμένουν εκτός ο αναντικατάστατος στόπερ Κρέσγουελ (8/2) και ο καλός μέσος/στόπερ Μπράντλι (4/0, 2 αλλ.), με τον Σκοτ να ψάχνει για τη δανεική προσθήκη ενός στόπερ, χωρίς πάντως με επιτυχία ως τώρα. ... over 2.5 goals. ...


ΠΟΡΤ ΒΕΪΛ – ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ


*** 1,80-1,90 ο άσος, στο 4,00 το διπλό.

ΠΟΡΤ ΒΕΪΛ: 
Αλλο ένα εκτός έδρας 1-1, αυτή τη φορά στο Τζίλιγχαμ, σε ένα μοιρασμένο ματς. Δεν χώριζαν πολλά τις δύο ομάδες, με την Πορτ Βέιλ πιο κυνική να παίρνει προβάδισμα στο ημίωρο και να το κρατά χωρίς τα μεγάλα προβλήματα στην περιοχή της. Η φάση που άλλαξε τα δεδομένα έγινε στο 63', ο κίπερ της αποκρούει πέναλτι, ο ρέφερι διατάσει επανάληψη και με τη δεύτερη ήρθε το 1-1, πάνω στο οποίο έκατσαν αμφότερες μέχρι το τέλος.

Η απουσία του δυνατότερου επιθετικού όπλου της Νορθάμπτον, του φορ Ακινφένγουα, δεν δείχνει να εφησυχάζει τον Μίκι Ανταμς, ο οποίος εκτιμά πως η αντίπαλος της ομάδας του διαθέτει ικανές λύσεις στο ρόστερ και περιμένει ένα πολύ κλειστό και αμφίρροπο ματς.

«Προφανώς είμαστε ικανοποιημένοι που δεν παίζει γιατί είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος στράικερ, αλλά η Νορθάμπτον έχει γεμάτο ρόστερ με έμπειρες και ποιοτικές λύσεις, οπότε κάποιος άλλος θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία αυτή. Εχουμε αρχίσει να χτίζουμε μια σειρά αξιόπιστων εμφανίσεων όμως ξέρουμε πολύ καλά πως βαθμολογικά μπορούσαμε να τα έχουμε πάει και καλύτερα, άρα χρειάζεται περισσότερη ουσία στο παιχνίδι μας και το ματς με τη Νορθάμπτον μπορεί να αποβεί κλειδί. Με ενδεχόμενη νίκη ανοίγουμε στους επτά πόντους τη διαφορά από μια ομάδα που έχουμε τους ίδιους στόχους, ενώ μπαίνουμε και στις θέσεις των πλέι οφ».

Με ίωση έβγαλε όλο το παιχνίδι κόντρα στην Τζίλιγχαμ ο αριστερός φουλ μπακ Ρόμπερτ Τέιλορ (9/2) και έχασε κάποιες προπονήσεις, όμως σύμφωνα με τον τεχνικό του είναι έτοιμος για το σημερινό.

Υγιής είναι πλέον και ο νεοαποκτηθείς ρολίστας μπακ, ο έμπειρος Κόζλουκ (2/0) που έχασε το Τζίλιγχαμ «χτυπημένος» κι αυτός από ίωση. Επιστρέφει από διεθνή καθήκοντα ο πασπαρτού μέσος Λιτλ (5/0, 3 αλλ.), που λογικά θα συμβιβαστεί και πάλι με μια θέση στον πάγκο.

Σταθερά εκτός οι γνωστοί τραυματίες, ο βασικός αριστερός μπακ Κόλινς (5/0), ο εξτρέμ/φορ Χάλντεϊν (3 αλλ./0), ο ενίοτε βασικός επιθετικός χαφ Μπεργκ (0/0), αλλά και ο έτερος χαφ, ο δημιουργικός Ρόμπερτς (9/4) που είναι τιμωρημένος για πειθαρχικούς λόγους.

ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ: 
Δεν τρίτωσε τις νίκες της, χάνοντας με 0-1 από την Κρόουλι στη τηλεοπτική μάχη. Η αλήθεια είναι πως η Νορθάμπτον δεν έδωσε και μεγάλες πιθανότητες στον εαυτό της με την εμφάνιση που έκανε, ναι μεν αμυντικά το πάλεψε και μπόρεσε να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους, όμως επιθετικά ήταν πολύ λίγη.

Ηττα που έφερε μια σχετική απογοήτευση, αφού μετά τα δύο διαδοχικά θετικά αποτελέσματα που είχε κάνει η Νορθάμπτον, υπήρχε η αίσθηση πως η ομάδα ήταν κοντά στη στροφή της.

«Ηταν απογοητευτικό, δεν το κρύβω. Προερχόμασταν από δύο νίκες, εντάξει μπορεί να μην είχαμε παίξει κάποια τρομερή μπάλα, από την άλλη όμως υπήρχαν τα εχέγγυα για μια καλύτερη εμφάνιση από αυτή που κάναμε, για αυτό και με ενόχλησαν περισσότερο αυτά που είδα. Όπως και να ‘χει το αφήσαμε πίσω αυτό το ματς, υπάρχει ένα πολύ σκληρό τεστ μπροστά μας και είναι πλέον κομβικό το να φύγουμε με νίκη από το Βέιλ Παρκ. Ολοι μας ξέρουμε τον τρόπο που αγωνίζεται η αντίπαλος μας, έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό και δεν θα πάμε να παρκάρουμε το λεωφορείο πάνω στη γραμμή, αλλά να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε»
 ξεκαθαρίζει ο Γκάρι Τζόνσον.

Ενα και «καλό» το νέο αγωνιστικό πλήγμα ενόψει Πορτ Βέιλ, με τον σταρ φορ Ακινφένγουα (11/5, πρώτος σκόρερ) να σπάει το σαγόνι του στο ματς με την Κρόουλι (από το πρώτο μέρος, αλλά τέλειωσε το παιχνίδι παρά τη συνεχή αιμορραγία του) και να χάνει το επόμενο 15νθήμερο. Οι λύσεις για τον αντικαταστάτη του είναι δύο, έτσι είτε θα ξεκινήσει ο πιο γρήγορος και περιφερειακός Ρόμπινσον (11/0, 5 αλλ.), είτε ο Σάβατζ (7/0, 4 αλλ.), που σαν σουλούπι φέρνει περισσότερο με τον Ακινφένγουα – βαρύς και με έφεση στο ψηλό παιχνίδι.

Από το ίδιο ματς έφυγε με προβληματάκι και ο βασικός αριστερός μπακ Κόρκερ (10/0) ο οποίος θα περάσει από έλεγχο ετοιμότητας με καλές πάντως πιθανότητες.
Εμεινε εκτός από το ματς με την Κρόουλι και πολύ δύσκολα θα δώσει το παρών και απόψε ο γκολτζής αριστερός χαφ Ντέιβις (9/4), ενώ συνεχίζουν εκτός ο αξιόπιστος στόπερ Γουέμπστερ (7/0) και ο ενδεκαδάτος δεξιός μπακ Οφόρι-Τουμάσι (5/0).
Στα θετικά το ότι εξέτισε ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές, ο βαρύς χαφ ΜακΚόι (3/0). ... over 2.5 goals ...και 1...


ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ Β – ΧΙΡΟΝΑ
*** Φαβορί του 2,10 η Βιγιαρεάλ Β, 3,35 το διπλό της Χιρόνα.
*** Προϊστορία: 1-0-2.
*** 6/7 G/G, αλλά με τρία over η Βιγιαρεάλ Β, 6/7 G/G η Χιρόνα με τέσσερα over η Χιρόνα.
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ Β: Εξαιρετικά αποτελεσματική ήταν κόντρα στην Κόρδοβα και με το σχετικά δίκαιο 1-1 διεύρυνε το αήττητο σερί της στα πέντε παιχνίδια (ρεκόρ είναι τα έξι), έχοντας σκοράρει και στις επτά αγωνιστικες! Πιέστηκε, μη έχοντας κατοχή μπάλας, στο πρώτο μέρος με αρκετές φάσεις, αλλά έπαιξε καλά την κόντρα επίθεση, άνοιξε το σκορ στο 21’, είχε κι άλλες δύο καλές ευκαιρίες πριν ισοφαριστεί στο 42’. Πιο ήρεμη στην επανάληψη, ναι μεν απειλήθηκε με δοκάρι στο 65’, είχε κι εκείνη, δε, το δικό της στο 90’, ιδρώνοντας στην επόμενη φάσημία από τις τελευταίες του αγώνα μια κεφαλιά των Ανδαλουσιάνων εξ επαφής έφυγε μόλις άουτ.
«Νομίζω πως αξίζαμε παραπάνω, αλλά και η Κόρδοβα το ίδιο θα λέει. Ηταν ένα δύσκολο ματς, αλλά σιγά σιγά ανεβήκαμε και πήραμε το Χ. Είχαμε τον έλεγχο σε αρκετά διαστήματα, αν και δεν πήραμε τη νίκη», σχολίασε ο Χοσέ Μολίνα. Για την αποψινή φιλοξενία της Χιρόνα σημείωσε κυνικά: «Καλή είναι η δυναμική μας και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Ασχετα με αυτό χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς με τη Χιρόνα για να απολαύσουμε το ματς όπως και ο κόσμος. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι η βαθμολογική κατάταξη στο τέλος. Στο ποδόσφαιρο δεν ζεις με τις καλές εντυπώσεις, αλλά με τους βαθμούς. Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος στην ομάδα».
Το τελευταίο σχόλιο αναφέρεται στην εξαιρετικά πιθανή απουσία του 1ου σκόρερ της κατηγορίας, βασικού φορ Χοσέλου (6/6), ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα μπει στην αποστολή της πρώτης ομάδας. Αυτό θα επιβεβαιωθεί αργότερα και θα υπάρξει updateστο κείμενο. Τη θέση του μπροστά θα πάρει ο Αϊράμ (5/3), ο οποίος είχε ξεκινήσει πολύ καλά, αλλά στη συνέχεια τραυματίστηκε. Κατά τα λοιπά, επιστρέφει ο βασικός μεσοεπιθετικός Πορκάρ (5/1), ενώ εξέτισε ο εσχάτως βασικός δεξιός μπακ Πέρε (3/0).

ΧΙΡΟΝΑ: Μπορούσε και άξιζε κάτι παραπάνω από το 1-1 με την Ουέσκα, καθώς ήταν καλή στο πρώτο μέρος, είχε φάσεις και το γκολ στο 38’, αλλά στη μοναδική απειλή σε όλο το ματς ισοφαρίστηκε στο 45’ από στημένη φάση. Ηταν σταθερά κυρίαρχη, αλλά έκανε μόλις μία κλασική ευκαιρία στην επανάληψη, βλέποντας αμυντικό των Αραγώνων να σώζει την εστία του πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ετσι, παρέμεινε με μόλις μία νίκη σε επτά αγωνιστικές, συνεχίζοντας τη μέτρια παρουσία της, παρά τις υψηλές φετινές φιλοδοξίες της.
«Ο αντίπαλος ήρθε να παίξει άμυνα, αξίζαμε τη νίκη με τις ευκαιρίες που κάναμε», τόνισε ο Ραούλ Αγνέ. «Ξέρουμε καλά πως θα θέλαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς, θα μπορούσαμε να έχουμε 2 ή 3 παραπάνω, ειδικά ως γηπεδούχοι όπως κόντρα στη Βαγιαδολίδ και τη Χιρόνα. Ως φιλοξενούμενοι δεν ήμασταν το ίδιο καλοί. Γι' αυτό κόντρα στη Βιγιαρεάλ Β θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Δεχόμαστε πολλά γκολ και ειδικά στα πρώτα λεπτά των ημιχρόνων. Δεν πρέπει να πετάμε ένα ματς από το ξεκίνημα», προσέθεσε.
Εξέτισε ο βασικός αμυντικός χαφ Τέμπαρ (6/0), ενώ αποθεραπεύτηκε ο συνήθως βασικός επιθετικός Σάιθαρ (3/1). Ηείσοδος του δεύτερου στη λίστα είναι καλή είδηση για την επιθετική γραμμή, καθώς παραμένουν νοκ άουτ ο βασικός φορ Βέλεθ (5/0) που θα μπει χειρουργείο και θα μείνει δέκα μήνες εκτός δράσης, αλλά και ο Ακούνια (0/0). «Κόπηκε» ο στόπερ Ρίγκο (2/1). ... Goal/goal και over 2.5 goals ...

 ΜΠΟΧΟΥΜ - ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦ.
*** Πάνω από το 3,30 ο άσος της Μπόχουμ, στο 2,05-2,10 κυμαίνεται το διπλό της Αϊντραχτ
*** Προϊστορία: 19-8-4
*** 19 εκατ. ευρώ διαφορά έχουν στο μπάτζετ οι δύο ομάδες. Φυσικά το μεγαλύτερο ανήκει στην Αϊντραχτ
*** Αήττητη η Αϊντραχτ, με 26 γκολ η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος
ΜΠΟΧΟΥΜ: Σε ένα «τρελό» αγώνα, όπου η μία άμυνα συναγωνίζονταν την άλλη ποια θα κάνει τα περισσότερα λάθη, κατάφερε και κέρδισε 5-3 την Ινγκολσταντ εκτός έδρας, πραγματοποιώντας μία πραγματικά επική ανατροπή. Στο πρώτο μέρος η αμυντική της γραμμή ήταν για κλάματα. Βρέθηκε να χάνει 2-0 στο 20’, ο Τάε-Σε μείωσε (37'), αλλά στο 43' έγινε το 3-1 και όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει. Η ομάδα του Αντρέας Μπέργκμαν όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Βρίσκοντας απέναντί της μία αμυντική τετράδα που έμοιαζε με παιδική χαρά, άρχισε με υπομονή να χτίζει την ανατροπή. Στο 61' έγινε το 3-2 και στο 79' το 3-3 από τον Γκίνζεκ που είχε περάσει σαν αλλαγή μόλις εννιά λεπτά νωρίτερα. Οι γηπεδούχοι μετά την ισοφάριση έπαιξαν ανεξήγητα ψηλά, προσπαθώντας να κυνηγήσουν το γκολ της νίκης και η Μπόχουμ τους τιμώρησε βάζοντας άλλα δύο τέρματα στα τελευταία τρία λεπτά.
Φανταστικό παιχνίδι από τον Τάε-Σε που έκανε χατ τρικ, μοίρασε μία ασίστ και έδωσε πολλές απαντήσεις σε όσους τον αμφισβήτησαν. Φυσικά εάν ήταν πιο συγκεντρωμένος στα καθήκοντά του, στην Μπόχουμ, μπορεί αυτή τη στιγμή ο Φούνκελ να μην είχε φύγει από τον πάγκο της... Ο Βορειοκορεάτης πάντως είναι δεδομένο πως έχει περισσότερα σημεία επαφής με τον Μπέργκμαν και δεν είναι τυχαία η αγωνιστική του άνοδος, από την ημέρα που ανέλαβε ο 52χρονος.
Ο τεχνικός της Μπόχουμ γενικά έχει φέρει άνεμο αισιοδοξίας στην ομάδα, ωστόσο διατηρεί χαμηλούς τόνους για τη συνέχεια: «Το ότι κάναμε δύο νίκες σερί είναι σημαντικό, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Και όταν δέχεσαι τρία γκολ, πάει να πει ότι έχεις κάνει πολλά ατομικά λάθη». Οσο για το ματς με την Αϊντραχτ ο Μπέργκμαν και πάλι ακούστηκε πολύ λογικός και μετρημένος: «Παίζουμε με την καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή. Θα προσπαθήσουμε πάντως να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αλλωστε στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά».
Τα προβλήματα είναι αρκετά καθώς τραυματίστηκαν ο πολύτιμος επιθετικός χαφ Αζαουάγκ (3/0, 3,50), και ο χρήσιμος αμυντικός χαφ Φογκτ (5/0, 4,00) σε διεθνές παιχνίδι με την Ελπίδων της Γερμανίας. Εξάλλου, τέθηκε νοκ-άουτ ο αναπληρωματικός μέσος Μπέργκερ (4/0), καθώς χτύπησε σε φιλική αναμέτρηση που έδωσε η Μπόχουμ με τοπική ομάδα. Δύο οι πάγια απόντες. Στον αντίποδα αποθεραπεύτηκαν οι βασικοί στόπερ Σίνκιεβιτς (7/0), Μάλτριτς (9/0) και αυτό φυσικά γεμίζει τη φαρέτρα του Μπέργκμαν στα μετόπισθεν, όπου εντοπίζεται το σημαντικό πρόβλημα. Στα θετικά επίσης ότι ο Τάε-Σε επέστρεψε χωρίς κάποιον τραυματισμό από τις υποχρεώσεις του με την εθνική της πατρίδας του. Το κακό ότι ενσωματώθηκε πολύ αργά στην προετοιμασία. Σε κάθε περίπτωση, δύσκολα θα χάσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Λούτε  – Κόπλιν , Μάλτριτς , Σίνκιεβιτς , Οστρζολεκ   Ινούι (2,58), Κράμερ (3,79), Νταμπρόφσκι , Φράιερ  – Γκίνζεκ  , Τάε-Σε 

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Σοβαρή και αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης με την Ουνιόν, έβαλε δύο γκολ μέσα διάστημα επτά λεπτών (30', 37'), το πρώτο με τον Γκέκα. Στην επανάληψη έριξε ρυθμούς και επαναπαύτηκε αδικαιολόγητα στο προβάδισμα των δύο τερμάτων με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν στο 75'. Από εκεί και πέρα όμως άλλαξε πάλι ταχύτητα, κράτησε άνετα το υπέρ της σκορ και διαμόρφωσε στο 90' το τελικό 3-1.
Παρότι συνεχίζει να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, η ποιότητα των παικτών της σε κάθε αγώνα κάνει τη διαφορά. Είτε θα είναι ο Γκέκας, είτε ο Ιντρίσου, είτε ο Χόφερ από τον πάγκο ή οι εξαιρετικοί χαφ που διαθέτει (Μάιερ, Ρόντε, Κέλερ), το σίγουρο είναι ένα. Οτι θα βρει τη λύση και θα πάρει αυτό που θέλει. «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας θέλει πολύ να μας κερδίσει, αλλά είμαστε καλή ομάδα», είπε με νόημα ο Αρμιν Φε για το ματς με τη Μπόχουμ.
Ο τεχνικός της Αϊντραχτ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Γκέκα (8/4, 3,08) καθώς επέστρεψε με πρόβλημα από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Ελλάδας. Το ιατρικό επιτελείο διαβεβαίωσε τον Φε ότι μπορεί να αγωνιστεί αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, αλλά ο 50χρονος κόουτς δεν πρόκειται να πάρει το ρίσκο. Στη θέση του θα περάσει είτε τον Χόφερ, είτε τον Φρεντ. Οποιον και να επιλέξει το σχήμα δεν αλλάζει, παραμένει 4-4-2. Απλά θα αλλάξει ο παρτενέρ του Ιντρίσου. Αλλα προβλήματα δεν υπάρχουν. Να σημειωθεί ότι έλειψαν με τις εθνικές τους, ο στόπερ Σίλντεφελντ (Κροατία), ο μπακ Γιουνγκ (Γερμανία U21), ο χαφ Ρόντε (Γερμανία U21), ο εξτρέμ Ματμούρ (Αλγερία) και ο αμυντικός Μπελ (Γερμανία U21). Οι πρώτοι τρεις βασικοί.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Νικόλοφ  – Γιουνγκ , Αντερσον , Σίλντεφελντ , Τζάκπα  – Κέλερ (3,06), Σβέγκλερ, Μάιερ , Ρόντε  – Χόφερ , Ιντρίσου  ... over 2.5 goals ...

ΤΟΥΡ – ΡΕΜΣ
*** Πτωτικός προς το 2,35 ο άσος, το διπλό ανέβηκε στο 3,10+. 
*** 3-1-0 τα τέσσερα τελευταία.

ΤΟΥΡ: Η δυσκολία της να αξιοποιήσει την έδρα της την κρατάει λίγο πίσω από τις προνομιούχες θέσεις. Στο 2-1 στην Τρουά στάθηκε άτυχη αφού είδε το σκορ να γυρνάει με δύο γκολ μετά το 85’. Στο α’ μέρος κυριάρχησε και εκτός από το 0-1 άξιζε και κάτι παραπάνω.

Εντός έδρας1) G/G και 2-3 γκολ τα τέσσερα τελευταία,
2) πέτυχε 5 στα 6 γκολ στο α’ μέρος, κανένα μετά το 60’.

Εξέτισαν τις ποινές τους ο αριστερός μπακ Μουαμπέ (6/0), ο σημαντικός στόπερ Ζενεβουά (6/0), ο μεσοαμυντικός Γκαμιέτ (9/1) και ο εξαιρετικός μεσοεπιθετικός Ντιέγκο (9/4), επιστρέφουν από τραυματισμούς ο μεσοαμυντικός Φαμπρ (6/0) και ο δυνατός μέσος Ονιανγκέ (3/0). Τιμωρημένος ο δεξιός μπακ Τριτζ (8/0).

Είναι από τις λίγες φορές που ο Ζάιντλερ έχει τόσο πολλές επιλογές. Το κέντρο του είναι δυνατό με την επιστροφή του Ονιανγκέ δίπλα στον έμπειρο αρχηγό Καρντί (8/0). Ο Ντιέγκο επιστρέφει στα δεξιά, ο Λεζέν (8/0) προορίζεται για τα αριστερά και φορ ο έμπειρος Μπουένγκο (10/4).

«Δεν ξέρω αν είναι χαρακτηριστικό της κατηγορίας αλλά οι αριθμοί δείχνουν πως ο γηπεδούχος κερδίζει περίπου μόνο μία φορά στις τρεις. Με τις επιστροφές μας έχουμε τα όπλα για να κερδίσουμε. Περιμένω τη στήριξη του κόσμου, ήταν αυτός που βοήθησε να γυρίσει το παιχνίδι στην Τρουά, ήταν αυτός που ανέβασε την εθνική Γαλλίας με τη Βοσνία. Θέλω να δω το ίδιο και μ’ εμάς» ζήτησε ο Γερμανός τεχνικός της.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): 
Λερουά – Σετού, Ζενεβουά, Σαρτρ, Μουαμπέ – Γκαμιέτ, Καρντί, Ονιανγκέ – Λεζέν, Ντιέγκο, Μπουένγκο.

ΡΕΜΣ:
 Σύμφωνα με τη στατιστική της κατηγορίας 87% των ομάδων που έχουν τη συγκομιδή της σ’ αυτό το χρονικό σημείο ανεβαίνουν στην Ligue 1. Χωρίς κανένα άγχος από αυτή τη πρωτόγνωρη εμπειρία έπιασε μια από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις στο 2-0 επί της Σατορού. «Είμαστε πάνω από αυτά που υπολογίζαμε. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για άνοδο. Αρχικά χρειαζόμαστε 20 βαθμούς για την παραμονή μας» τόνισε ο Φουρνιέ. Προγραμμάτισε φιλικό με τη Γάνδη αλλά τελικά ακυρώθηκε.

Εκτός έδρας δεν έχει σκοράρει μετά το 60’.

Τιμωρημένοι οι σημαντικοί μεσοαμυντικοί Ντεό (9/1), Κα (10/0). Παραμένουν εκτός ο αναπληρωματικός επιθετικός Κότζα (2/0 σαν αλλαγή) και ο στόπερ Ομπέ.

Ο Φουρνιέ φαίνεται πως καταφέρνει να βρει σχετικά αξιόπιστες λύσεις στον άξονα. Είναι πάντως η πρώτη φορά φέτος που αντιμετώπισε τόσο σημαντικό πρόβλημα απουσιών στις θέσεις αυτές. Ο Αμαλφιτανό (9/2) παίζει λίγο πιο μπροστά με τους Τενμόν (10/2) και Φορτές (8/0) στα άκρα. Ο Αλγερινός Γκίλας (8/5) κινείται σε όλο το μέτωπο της επίθεσης και είναι ικανότερος όταν δεν χρειάζεται να κάνει παιχνίδι η ομάδα του αφού ο ίδιος δεν είναι κλασικό φορ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Αγκάσα – Μαντί, Τακαλφρέντ, Βεμπέρ, Σεκάτ – Ραμαρέ, Γκιζολφί – Αμαλφιτανό, Τενμόν, Φορτές – Γκίλας. ... over 2.5 goals ...



ΝΑΝΤ – ΙΣΤΡ
*** Στο 1,95 ο άσος, το διπλό στο 4,10+. 

ΝΑΝΤ:
 Συνέχισε για πέμπτη αγωνιστική το αήττητο σερί της χάρη στο 1-1 στη Χάβρη. Βρέθηκε να χάνει στο 49’ αλλά αντέδρασε πολύ ώριμα, είχε αρκετές ευκαιρίες και ισοφάρισε λογικά στο 82’. Με λίγη τύχη στο τέλος θα μπορούσε και να κερδίσει. Σε φιλικό στη Λοριάν έχασε με 2-0.

Επανήρθε μετά από δύο περίπου μήνες ο μεσοαμυντικός/αρχηγός Μπρ. Σερού (2/0) που αγωνίστηκε στο φιλικό αλλά δεν κλήθηκε στην αποστολή. Ο αριστερός μπακ Βενιό (9/0), ο αριστερός μεσοεπιθετικός Μπεσά (6/0) και ο βετεράνος επιθετικός Βιλτόρ (7/2) που ήταν αμφίβολοι, επανήρθαν. Παραμένει εκτός ο έμπειρος επιθετικός Πανκράτ (4/0).

Ο Σοβέν έχει βρει σταθερότητα στο σχήμα του αλλά και στα πρόσωπα. Η άμυνα αν και μέτρια βρήκε ισορροπία. Το κέντρο έχει δύο ταλαντούχους νεαρούς, τους Τρεμπέλ και Βερετού ενώ επιθετικά ξεχωρίζουν ο Γκακπέ (10/1) και ο Τζόρτζεβιτς (6/2). Ο Βιλτόρ μάλλον θα ξεκινήσει από τον πάγκο.

«Ο στόχος μας είναι τον Ιανουάριο να έχουμε γυρίσει οριστικά από την καλή μεριά της βαθμολογίας και για να το πετύχουμε αυτό ποντάρω πολύ στην έδρα μας. Μέχρι τα Χριστούγεννα πρέπει να έχουμε συνεχώς στο μυαλό μας να πάρουμε βαθμούς στο γήπεδό μας. Αυτό θα μας επιτρέψει να παίξουμε και πιο ελεύθερα και με λιγότερη βαθμολογική πίεση τα εντός έδρας» τόνισε ο Σοβέν. 

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): 
Ριού – Περερά, Βιβιάν, Τζιλομπότζι, Βενιό – Νγκογί, Βερετού, Τρεμπέλ - Ρασπεντινό, Γκακπέ, Τζόρτζεβιτς. 

ΙΣΤΡ: 
Τη στιγμή που ήταν έτοιμη για το κάτι παραπάνω ήρθε η ήττα για να της ανακόψει την πορεία. Στο 1-2 με τη Λε Μαν δεν άξιζε να κερδίσει καμία από τις δύο ομάδες αλλά τελικά έχασε με πέναλτι στο 93’. Σκόραρε και πάλι ο βετεράνος φορ Ακρούρ. Σε φιλικό έχασε με 3-0 στη Νις αλλά παρά το βαρύ σκορ υπάρχει ικανοποίηση αφού ήταν η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο πρόεδρός της τις προηγούμενες ημέρες έριξε δίχτυα προς την γειτονική Μαρτίγκ (παίζει στη Νασιονάλ) να σκεφτεί την περίπτωση ενοποίησης των δύο ομάδων ώστε να δημιουργηθεί ένας πιο δυνατός σύλλογος στην περιοχή.

Εχει δεχθεί γκολ και στα δώδεκα επίσημα (δύο παιχνίδια στο Λιγκ Καπ και δέκα στο πρωτάθλημα). Στο πρωτάθλημα g/g 9 στα 10. Σκοράρει κυρίως στο β’ μέρος (12 στα 14).

Τιμωρημένος ο στόπερ Μπαριγιόν (7/0). Εκτός αποστολής ο ακραίος επιθετικός Παλμιερί (8/0).

Αρκετά επιθετικό το πρόσωπο της ενδεκάδας, είναι κάτι που συνηθίζεται. Νουρί (10/1) και Φετουχί (10/2) αποτελούν τα δύο σημαντικότερα στηρίγματα του Σριφ (10/4) και του Ακρούρ (9/4).

«Δεν υπάρχει λόγος να φοβηθούμε το παιχνίδι, θα παίξουμε για να κερδίσουμε όπως κάναμε στα δύο τελευταία εκτός έδρας» τόνισε ο Πασκυαλετί.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Πέτριτς – Κεϊά, Σαϊνάτι, Σελ, Φλεζό – Αγκουαζί – Μελίτι, Νουρί, Φετουχί, Σριφ – Ακρούρ. ... Goal/goal και over 2.5 goals ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.