Τα κυριότερα πρωταθλήματα....

ΓΟΥΙΓΚΑΝ - ΜΠΟΛΤΟΝ

*** Στο 2,35 και κάτι βρίσκεται ο άσος, 3,10-3,20 το διπλό.

*** Γειτονικό ντέρμπι του Λάνκασιρ.
*** Η Μπόλτον έχει επιτρέψει τα περισσότερα σουτ στην εστία της από κάθε άλλη ομάδα (49). Εχει έξι συνεχόμενες ήττες, το χειρότερο σερί της στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της κατηγορίας μετά από επτά αγωνιστικές.

*** Τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς μεταξύ των δύο ομάδων έχουν τελειώσει ισόπαλα. Εν τω μεταξύ, έχουν σημειωθεί μόλις τρία γκολ στα τέσσερα προηγούμενα στο Γουίγκαν.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Επεσε πολύ η απόδοσή της από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Ρονταγέγκα. Τρεις συνεχόμενες ήττες, που συνδυάστηκαν μάλιστα από μέτριες ως κακές εμφανίσεις (τελευταία, το δίκαιο 2-0 από τη Βίλα), χαλώντας την εικόνα που είχε δημιουργήσει στο ξεκίνημα.

«Είχαμε κάποια θετικά να πάρουμε από το παιχνίδι με την Αστον Βίλα. Πρέπει να προχωρήσουμε μ’ αυτά. Το διάλλειμα λόγω των εθνικών θα μας βοηθήσει να ανακάμψουμε, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Είναι ένα πάρα πολύ κρίσιμο παιχνίδι αυτό κόντρα στην Μπόλτον και πρέπει να κόψουμε το κακό μας σερί», τόνισε ο χαφ Μπεν Γουότσον.

Παραμένει έξω ο πολύτιμος Ρονταγέγκα (5/0), όπως και ο λογιζόμενος βασικός στόπερ Αλκαράς (1/0).

«Εάν κοιτάς το βαθμολογικό πίνακα αυτή τη στιγμή και προσπαθείς να βγάλεις συμπεράσματα, τότε σίγουρα θα βγεις λάθος. Η διαφορά από την 8η θέση ως την 20ή είναι πολύ μικρή και έχουμε διανύσει ένα πάρα πολύ μικρό τμήμα των 8 μηνών του πρωταθλήματος», τόνισε ο Μαρτίνεθ για την τωρινή βαθμολογική θέση της Μπόλτον, συμπληρώνοντας: «Η Μπόλτον δεν θα βρίσκεται κοντά στην ουρά στο τέλος. Εχουν την εμπειρία και την ικανότητα να αντεπεξέλθουν κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες»

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Αλ Χάμπσι - Σταμ, Κάλντγουελ, Μπόις, Φαν Αανχολτ - Γουότσον, Ντιαμέ, Φιγκερόα - Μόουζες, Ντι Σάντο, ΜακΚάρθι.

ΜΠΟΛΤΟΝ: Πολύ δουλειά για τον Οουεν Κόιλ κατά τη διάρκεια της διακοπής. Η εικόνα των «τρότερς» ήταν τραγική στα τελευταία παιχνίδια, με τεράστια κενά στην άμυνα (πελαγοδρομούσε, έτρωγε το ένα γκολ πίσω από το άλλο) και πολλές αδυναμίες σ' όλες τις γραμμές.

Πάντως, υπάρχει η δικαιολογία του πάρα πολύ δύσκολου προγράμματος, αφού μέχρι τώρα έχει αντιμετωπίσει Μάν. Σίτι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γ., Αρσεναλ, Τσέλσι (τελευταίο παιχνίδι, τελικό σκορ 5-1, τόσο τραγική η εμφάνιση όσο δείχνει το σκορ). Ακολουθούν παιχνίδια στα μέτρα της και ο Κόιλ (αποδοκιμασίες από μέρους των οπαδών προς το πρόσωπό του) προσπαθεί να αναπτερώσει το ηθικό: «Ξέραμε από το ξεκίνημα ότι έχουμε το πλέον δύσκολο ξεκίνημα. Πρέπει να σηκωθούμε στα πόδια μας και να πάρουμε βαθμούς από παιχνίδια στα μέτρα μας. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα».

Αμφίβολος ο κίπερ Γιασκελάινεν (6/0) που έχασε το ματς με την Τσέλσι (θα πιεστεί να παίξει, από τη στιγμή που ήταν τραγικός ο Μπόγκνταν), παραμένουν εκτός τρεις-τέσσερις μακροχρόνιοι, μεταξύ των οποίων ο πολύτιμος χαφ Χόλντεν (0/0). Εξέτισαν ο αναπληρωματικός στόπερ Γουίτερ (1/0) και ο Κλάσνιτς (5/3), που είχε ξεκινήσει φορτσάτος.

Λογικά θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Ν' Γκογκ δεν έχει κάνει καλά παιχνίδια και μάλλον θα κάτσει στον πάγκο, πιθανό και ο Κέβιν Ντέιβις αν ο Κόιλ πάει σε σύστημα με έναν επιθετικό.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Γιασκελάινεν - Στέινσον, Κέιχιλ, Νάιτ, Ρόμπινσον - Ρίο Κόκερ, Μουαμπά - Ιγκλς, Πράτλι, Πετρόφ - Κλάσνιτς. ... over 2.5 goals ... 2 ...




ΚΠΡ - ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

*** Πτώση στον άσο, που παίζεται πλέον γύρω από το 1,80-1,85 (υπάρχει και στο 1,91 και κάτι), το διπλό ξεπερνά το 4,50.
*** Η ΚΠΡ έχει το χειρότερο ποσοστό ευστοχίας στα σουτ της, σκοράροντας μόλις το 6% των προσπαθειών της.

*** Η Μπλάκμπερν έχει νικήσει τις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις κόντρα στην ΚΠΡ, όλες με 1-0. Σκορ που επαναλήφτηκε και στο περσινό παιχνίδι κυπέλλου. Η ΚΠΡ έχει μόλις μια νίκη σε έντεκα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων (1-3-7).

*** 1-3-8 το ρεκόρ της Μπλάκμπερν εκτός έδρας. 3-7-11 ανεξαρτήτως έδρας.

ΚΠΡ: Αγνώριστη, άχρωμη, κάκιστη σ’ όλες τις γραμμές και ιδίως στην άμυνα παρουσιάστηκε στο μεγάλο ντέρμπι με τη Φούλαμ. Το τελικό 6-0 ταρακούνησε τον Γουόρνοκ και τους ποδοσφαιριστές του, που από το 1ο λεπτό δεν μπήκαν καν στο παιχνίδι. Μέχρι το 37’ το σκορ ήταν ήδη 3-0, η αμυντική λειτουργία ήταν παιδική χαρά, στο τέλος πρέπει να λέει και ευχαριστώ που έμεινε το σκορ σ’ αυτά τα επίπεδα…

Μια τέτοια ήττα δεν θα μπορούσε να φέρει και τριγμούς, με τον σταρ Τααράμπτ να φεύγει από το γήπεδο μετά την αλλαγή του στο ημίχρονο. Ο Γουόρνοκ, πάντως, προσπάθησε να υπερασπιστεί τον παίκτη του, θέλοντας να ηρεμίσει τα πράγματα. «Δεν με ενοχλεί. Τα αποδυτήρια είναι από τη μία μεριά, οι πάγκοι από την άλλη. Θα έκανε 200 μέτρα για να μας δει να χάνουμε; Δεν πήγε σε παμπ όπως γράφτηκε. Είναι μουσουλμάνος και δεν πίνει». Σε αντίθεση με τον Τααράμπτ, ο Ντέρι, που και αυτός έγινε αλλαγή, επέστρεψε στον πάγκο. «Είναι δυο διαφορετικοί άνθρωποι. Ο Αντελ είναι νέος και συναισθηματικός και δεν τον κατηγορώ», συμπλήρωσε ο Γουόρνοκ.

Εξέτισε ο μπακ Τραορέ (2/0) και παρά την κόντρα του με τον Γουόρνοκ θα επιστρέψει άμεσα στην ενδεκάδα, από τη στιγμή που η άμυνά της είναι τραγική. Δεν προλαβαίνει τελικά ο βασικός στόπερ Γκαμπιντόν (2/0), ο οποίος έχασε τα δύο τελευταία. Εκτός δυο-τρεις μακροχρόνια απόντες, που δεν επηρεάζουν.

«Σίγουρα το 6-0 ήταν βαρύ. Ομως, περιμένω να δω την αντίδραση που χρειάζεται από τους ποδοσφαιριστές μου. Η συμπαράσταση και η στήριξη που είχαμε από τους οπαδούς κόντρα στη Φούλαμ ήταν εξαιρετική. Γνωρίζουν πόσο γρήγορα έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε και έχουν υπομονή. Τους ευχαριστούμε για την κλήρωση», είπε ο Γουόρνοκ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κένι - Γιανγκ, Φέρντιναντ, Χαλ, Τραορέ - Ντέρι, Φαουρλίν - Ράιτ Φίλιπς, Μπάρτον, Τααράμπτ - Μποθρόιντ.

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: Η κόντρα μεταξύ των οπαδών και του Στιβ Κιν καλά κρατεί. Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη μεταξύ των δύο πλευρών, πολλές αποδοκιμασίες στη δικαιότατη ήττα με 4-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι (νέα κάκιστη εμφάνιση, ουσιαστικά δεν απείλησε ούτε μια φορά την αντίπαλη εστία), κρεμάστηκαν πανό κατά του τεχνικού, ενώ όσοι... άντεξαν να μείνουν μέχρι το τέλος, έκαναν καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας την απόλυσή του από τους Ινδούς ιδιοκτήτες.

Οι τελευταίοι, πάντως, στηρίζουν με κάθε τρόπο τον Κιν. Οι «ρόβερς» κατά τη διάρκεια της διακοπής έκαναν τουρνέ στην Ινδία και οι ιδιοκτήτες συναντήθηκαν με τον τεχνικό και ανέφεραν: «Μπορεί η ομάδα να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, είμαστε όμως 100% σίγουροι ότι θα αλλάξει γρήγορα. Εχουμε χιλιάδες μέιλ που ζητούν την απομάκρυνση του Κιν, όμως πρέπει να βεβαιώσω ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό τεχνικό. Είμαστε αισιόδοξοι».

Μόνο μακροχρόνια τα προβλήματα, που δεν επηρεάζουν. Μικροπροβλήματα που αντιμετώπισαν από τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ο αριστερός χαφ Πέντερσεν (4/1) και ο φορ Γκουντγουίλι (5/0), αναμένεται να ξεπεραστούν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ρόμπινσον - Λόου (Σαλγάδο), Νταν, Σάμπα, Ζιβέ - Πέτροβιτς, Ν' Ζονζί, Πέντερσεν - Γκουντγουίλι, Γιακούμπου, Χόιλετ.  ... X ...



ΜΑΝ. ΣΙΤΙ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

*** Γύρω από το 1,35 ο άσος. Το διπλό φτάνει και στο 10,00.
*** Η Σίτι έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ έξω από την περιοχή (7) από κάθε άλλη ομάδα. Ο Νασρί ηγείται στον πίνακα των ασίστ με επτά.

*** Η Βίλα έχει μόλις μια ήττα στα προηγούμενα 15 ματς πρωταθλήματος (6-8-1) και μία ήττα στα τελευταία επτά εκτός έδρας.

*** Η Σίτι έχει 12 νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία 13 εντός, έχοντας κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα δέκα απ' αυτά.

*** Ο Αγκμπονλαχόρ σκοράρει στα 6 από τα 8 τελευταία που ξεκίνησε βασικός. Επίσης, έχει δει την κίτρινη κάρτα και στα τρία εκτός έδρας από το ξεκίνημα.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Ακόμη δεν μπήκαμε στον Οκτώβρη ήδη ξεκίνησαν τα μεταγραφικά σενάρια. Στο στόχαστρο φαίνεται να έχουν μπει οι παικταράδες της Νάπολι, Χάμσικ και Λαβέτσι, ενώ αναζητείται συνεχώς ομάδα για να παραχωρηθεί ο Τέβες.

Πολύ εύκολα πέρασε την προηγούμενη αγωνιστική το εμπόδιο της Μπλάκμπερν με 4-0, ξεπερνώντας εν μέρει το σοκ που προκάλεσε η ήττα στο Μόναχο, ενώ ακολουθεί μια διαβολοβδομάδα με παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ και η ντερμπάρα με τη Γιουνάιτεντ.

Πρόβλημα στην επίθεση, από τη στιγμή που ο Αγουέρο (7/8) χτύπησε στο ματς με την Μπλάκμπερν και δεν πρόκειται να αγωνιστεί, ενώ αμφίβολος είναι ο Μπαλοτέλι (3/2) που έχασε τα ματς της Ιταλίας λόγω προβλήματος στην πλάτη. Πάντως, ο Μπαλοτέλι αναμένεται να παίξει, όπως αναφέρουν τα τελευταία ρεπορτάζ. Φυσικά, δεν υπολογίζεται και ο Τέβες (3/0, κρεμάστηκαν πανό στο Μπλάκμπερν εναντίον του).

Πιθανό είναι να προσπαθήσει ο Μαντσίνι να φρεσκάρει την ενδεκάδα του, θέλοντας να δώσει ανάσες στους ποδοσφαιριστές που μεσοβδόμαδα ταλαιπωρήθηκαν από τα παιχνίδια των εθνικών. Ιδίως από τη στιγμή που ακολουθούν τα δύο κρίσιμα παιχνίδια που αναφέραμε παραπάνω. «Δεν προέκυψαν τραυματισμοί, αλλά 4-5 ποδοσφαιριστές μας είναι εξαιρετικά κουρασμένοι. Προφανώς θα μείνουν εκτός αποστολής. Είναι σημαντικό να έχουμε ποδοσφαιριστές που είναι 100% έτοιμοι», είπε ο Ιταλός, ο οποίος προσανατολίζεται να ξεκινήσει τον Χάργκριβς στα χαφ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Χαρτ – Σαμπαλέτα, Κ. Τουρέ, Λέσκοτ, Κολάροφ - Γ. Τουρέ, Χάργκριβς – Α. Τζόνσον, Σίλβα, Μπαλοτέλι - Τζέκο.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Πολύ καλό παιχνίδι έκανε κόντρα στη Γουίγκαν και επικράτησε με 2-0, παραμένοντας αήττητη από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο τραυματισμός του Χέσκι πριν από τρεις εβδομάδες βοήθησε τον ΜακΛίς, ο οποίος πλέον έχει επιστρέψει σε ένα πολύ πιο ορθολογικό 4-2-3-1, που ταιριάζει πολύ με το ρόστερ της Βίλα και φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Σε απίστευτη κατάσταση βρίσκεται ο Αγκμπονλαχόρ, ο οποίος πήρε τα εύσημα τόσο από τον προπονητή του, όσο και από τους συμπαίκτες του. «Η ταχύτητά του είναι τρομερή. Θα μισούσα να τον είχα αντίπαλο, είναι εφιάλτης το μαρκάρισμά του», είπε ο ΜακΛίς. Από κοντά και ο Μπεντ, ο οποίος το χαρακτήρισε ως τον ιδανικό παρτενέρ του στην επίθεση, αδειάζοντας, πάντως, κατά κάποιο τρόπο τον Χέσκι.

Ο Αγκμπονλαχόρ (7/4) αντιμετώπισε, πάντως, ένα μικροπρόβλημα κατά τη διάρκεια της διακοπές, αλλά αναμένεται να είναι έτοιμος. Σίγουρα έξω μόνο ο νεοφερμένος Τζίνας (0/0).

Ιδιαίτερο ματς για τον Σέι Γκίβεν, ο οποίος δεν μπόρεσε να κερδίσει θέση βασικού στη Σίτι και το καλοκαίρι αποτέλεσε παρελθόν. Επόμενη στάση του το «Βίλα Παρκ», εκεί που από το ξεκίνημα έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο ίδιος δήλωσε πληγωμένος από τη συμπεριφορά του Μαντσίνι: «Δεν υπήρξε καμιά εξήγηση για την απόφασή του. Ετσι έχει αποφασίσει να κοουτσάρει, υπήρχαν τα ίδια παράπονα και όταν ήταν στην Ιντερ. Πρέπει να κρατά περισσότερο τις ισορροπίες».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Γκίβεν - Χάτον, Κόλινς, Νταν, Γουόρνοκ - Πετρόφ, Μπάναν - Αϊρλαντ, Ν' Ζόγκμπια, Αγκμπονλαχόρ - Μπεντ. ... over 2.5 goals ...


ΝΟΡΙΤΣ - ΣΟΥΟΝΣΙ

*** Μέχρι το 2,30 φτάνει ο άσος της Νόριτς, 3,30-3,40 το διπλό της Σουόνσι.
*** Η Νόριτς έχει εννέα νίκες και μόλις μια ήττα στις 10 τελευταίες φορές που φιλοξένησε τη Σουόνσι ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Επιπλέον, έχει μόλις μια ήττα στα επτά τελευταία στο «Κάροου Ρόουντ» (5-1-1 σε επίπεδο Πρέμιερ) ανεξαρτήτως αντιπάλου.

*** Η Σουόνσι έχει υποπέσει μόλις σε 58 φάουλ, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα.

*** 1-1-9 το εκτός έδρας σερί της Σουόνσι. 

ΝΟΡΙΤΣ: 
«Εχουμε ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν. Δεν έχουμε τους βαθμούς που μας αναλογούν βάσει των εμφανίσεών μας, όμως τα δείγματα είναι θετικά. Βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι και είμαι περήφανος για τους παίκτες μου». Τάδε έφη Πολ Λάμπερτ, ο οποίος δίκαια έπλεξε το εγκώμιο των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι σ’ όλα τα ματς από το ξεκίνημα έχουν παίξει καλό ποδόσφαιρο.

Οπως και στην ήττα από τη Γιουνάιτεντ με 2-0 της προηγούμενης αγωνιστικής. Εξαιρετική εμφάνιση, με δύο λέξεις. Πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες, το τρακ από το επιβλητικό «Ολντ Τράφορντ» δεν τους επέτρεψε να πάρουν κάτι καλύτερο. Μοιραίος ο Πίλκινγκτον, ο οποίος έχασε τρία τετ-α-τετ, φτωχά τα γκολ που έδωσε. Δικαιούνταν τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας.

Παραμένει έξω ο δανεικός στόπερ Αγιάλα (1/0), πιθανή επιστροφή για τους στόπερ Γουίτμπρεντ (2/0) και Γουόρντ (0/0) μετά από καιρό. Κανένα νέο πρόβλημα, δηλαδή για τον Λάμπερτ, από τη στιγμή που και ο ενίοτε βασικός χαφ Κροφτς (7/0, οι 3 ως αλλαγή), που αποκόμισε ένα μικροπροβληματάκι με την εθνική Ουαλίας, θα είναι έτοιμος.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ράντι - Νότον, Μπάρνετ, Ρ. Μάρτιν, Τίρνι - Φοξ, Τζόνσον - Μπένετ, Χούλαχαν, Πίλκινγκτον - Μόρισον.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Γεμάτη χαμόγελα η διακοπή για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς. Πήρε τη δεύτερη κολλητή εντός έδρας νίκη της με 2-0 (οριακά δίκαιη η νίκη της, με την αντίπαλό της να έχει δύο δοκάρια σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις) επί της Στόουκ, ο Γκρέιαμ σκόραρε το πρώτο του γκολ, ενώ φαίνεται ότι επιτέλους βρίσκει λύσεις και στα στόπερ, αποκτώντας το δικό μας Βαγγέλη Μόρα.

«Ηταν εξαιρετικός από τη στιγμή που ήρθε, του έλλειπε μόνο το γκολ. Οταν έχεις την ποιότητά του είναι θέμα χρόνου να έρθει και αυτό», είπε για τον καλό του στράικερ ο Ρότζερς, συμπληρώνοντας για την εικόνα της ομάδας του από το ξεκίνημα: «Πλέον ολοένα και περισσότεροι γνωρίζουν τη Σουόνσι. Και όσο τη γνωρίζουν καλύτερα τόσο περισσότερο θα θέλουν να τη βλέπουν».

Παραμένει λογικά με δύο ετοιμοπόλεμα στόπερ (τον κάπτεν Μονκ και τον Γουίλιαμς), από τη στιγμή που εξακολουθούν να λείπουν Κόλκερ (4/0) και Τέιτ (1/0), ενώ ακόμη δεν είχε φτάσει η μπλε κάρτα του Μόρα. Ακόμη και να φτάσει έγκαιρα, ο Ελληνας στόπερ δεν είναι 100% έτοιμος και πολύ δύσκολα θα διεκδικήσει θέση.

Στόχο την επιστροφή μετά το μπρέικ των εθνικών είχε ο χαφ Αγκουστίν (4/0), που έχασε τα τρία προηγούμενα, δεν τα καταφέρνει όμως και θα χάσει δύο ακόμη εβδομάδες. Προβληματάκι που αποκόμισε στο ματς με την Τσέλσι ο καλός χαφ Μπρίτον (6/0) αναμένεται να ξεπεραστεί έγκαιρα. Πάντως, αναμένεται να κάτσει στον πάγκο, από τη στιγμή που ο Αλεν βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ ο Γκόουερ είναι και αυτός πολύ καλός.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Φορμ - Ράνχελ, Γουίλιαμς, Μονκ, Τέιλορ - Αλεν, Γκόουερ - Ντάιερ, Ράουτλετζ, Σίνκλερ - Γκρέιαμ.  ... 1 ...



ΣΤΟΟΥΚ - ΦΟΥΛΑΜ

*** Σε άνοδο ο άσος. Εχει πάρει ένα 0,10-0,15 και φτάνει μέχρι το 2,25. Ανώτερη τιμή του διπλού, πλέον, στο 3,80.
*** Η Στόουκ έχει τα λιγότερα σουτ προς την εστία (17) από κάθε άλλη ομάδα. 75% των γκολ της έχουν σημειωθεί στο πρώτο μέρος!

*** Και τα τρία περσινά παιχνίδια των δύο ομάδων (δύο πρωταθλήματος, ένα Λιγκ Καπ) είχαν τελειώσει με σκορ 2-0.

*** Ο Ντέμπσι έχει τρία γκολ στα τέσσερα τελευταία κόντρα στη Φούλαμ, ενώ ο Ζαμόρα έχει σκοράρει στα τέσσερα από τα πέντε προηγούμενα πρωταθλήματος.

*** 7-4-1 το εντός έδρας σερί της Στόουκ. 

ΣΤΟΟΥΚ: 
Για μία ακόμη φορά προβλημάτισε με την εικόνα της έπειτα από ευρωπαϊκό παιχνίδι. Σίγουρα είναι άπειρη από τέτοιες καταστάσεις, προσπαθεί να μάθει να διαχειρίζεται τα δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, μέχρι να το καταφέρει είναι πιθανό να πάθει αρκετές ζημιές. Πάντως, δεν ήταν κακή κόντρα στη Σουόνσι, θα μπορούσε να πάρει κάτι από το ματς αν δεν ήταν άτυχη. Δύο δοκάρια είχε στο παιχνίδι, η αντίπαλός προηγήθηκε με πέναλτι, ενώ έκανε το τελικό 2-0 στο 85’, σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις.

«Ψυχολογικά για την ομάδα μου τρία παιχνίδια σε μια εβδομάδα τέτοιας έντασης είναι πολλά. Όμως ωριμάζουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι, από λεπτό σε λεπτό και θα τα καταφέρουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πούλις, με τη Στόουκ να υποδέχεται την Πέμπτη τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αναμένεται να είναι έτοιμος ο βασικός φορ Γουόλτερς (7/1), που τραυματίστηκε με την εθνική Ιρλανδίας, όπως και ο εξτρέμ Εθρινγκτον (6/0) και ο χαφ Παλάσιος (2/0), που έμειναν εκτός από το προηγούμενο. Ο Εθρινγκτον θα παίξει, βέβαια, με ένεση, έχοντας ταλαιπωρηθεί από μακροχρόνιο τραυματισμό. Προβλήματα που αποκόμισαν ο βασικός εξτρέμ Πέναντ (7/0) και ο πολυσύνθετος αμυντικός Γουίλσον (7/0), μάλλον θα ξεπεραστούν.

Παραμένει έξω ο καλός φορ Τζόουνς (5/1) και δυο-τρεις μακροχρόνιοι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπέγκοβιτς - Χουτ, Σόουκρος, Απσον, Γουίλσον - Πέναντ, Ντέλαπ, Γουάιτχεντ, Εθρινγκτον (Σότον) - Κράουτς, Γουόλτερς.

ΦΟΥΛΑΜ: Σε κλίμα έντονης ευφορίας κύλησε το καλοδεχούμενο ρεπό στη Λονδρέζα. Το επιβλητικό 6-0 κόντρα στην ΚΠΡ μιλά από μόνο του, ολοκληρωτική η υπεροχή της και η πρώτη νίκη της σεζόν έφερε πολλά χαμόγελα. Ανάσες για τους ποδοσφαιριστές του Γιολ, οι οποίοι έχουν βγάλει ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα μέχρι στιγμής. Χατ-τρικ σημείωσε ο δαιμονισμένος Τζόνσον, εξαιρετική εμφάνιση και από τον Ντεμπέλε, ο οποίος πίσω από τους δύο επιθετικούς ήταν πάντα απειλητικός, δημιουργώντας πάρα πολλούς κινδύνους.

Μεσοβδόμαδα, ανακοινώθηκε ότι εγκαταλείπονται τα σχέδια για νέα έδρα. Θα παραμείνει στο «Κρέιβεν Κότατζ», ενώ θα μεγαλώσει τη χωρητικότητά του στις 30.000 από τις 25.700 που είναι αυτή τη στιγμή. 
Χτύπησε με την εθνική ο στόπερ Σεντέρος (3/0) και δεν προλαβαίνει το παιχνίδι, δεν προκύπτει, πάντως, πρόβλημα στα στόπερ, από τη στιγμή που αναμένεται να επιστρέψει ο Ααρον Χιουζ (4/0). Νέο πρόβλημα και του ακριβοπληρωμένου φορ Μπράιαν Ρουίς (4/0), που παραπονιέται για πρόβλημα στο γόνατο.

«Ακόμη και το 0-0 θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα στο Στόουκ», είπε ο Μάρτιν Γιολ, συμπληρώνοντας: «Ομως, νομίζω ότι έχουμε την ψυχολογία και τη φόρμα να σκοράρουμε και να πάρουμε κάτι θετικό».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Σβάρτσερ - Μπέιρντ, Χάνγκελαντ, Χιουζ, Ρίισε - Ντέμπσι, Σίντγουελ, Μέρφι, Νταφ - Ζαμόρα, Τζόνσον. ... 1 ...




ΤΣΕΛΣΙ - ΕΒΕΡΤΟΝ

*** Γύρω από το 1,35 ο άσος, 1,40 η ανώτερη τιμή. Στο 9,00+ οι αποδόσεις του διπλού.
*** Η Τσέλσι έχει κερδίσει μόλις ένα από τα εννιά τελευταία της παιχνίδια με την Εβερτον, ανεξαρτήτως έδρας. Ισοπαλία στις έξι από τις οχτώ προηγούμενες αναμετρήσεις.

*** 7-9-0 εντός έδρας για την Τσέλσι με την Εβερτον, ισοπαλία στα πέντε τελευταία. Ποτέ σε προϊστορία της Πρέμιερ δεν υπήρξε ζευγάρι που να έχει έξι κολλητές ισοπαλίες.

*** Η Τσέλσι έχει επιτρέψει τα λιγότερα σουτ προς την εστία της (25).

*** Εντυπωσιακή η ευστοχία του Λάμπαρντ, ο οποίος έχει πετύχει τέσσερα γκολ με μόλις πέντε σουτ. Επτά γκολ στα τελευταία εννιά κόντρα στην Εβερτον για τον Ντρογκμπά. Πέντε γκολ στις έξι προηγούμενες με την Τσέλσι για τον Σαχά της Εβερτον.

*** Τρομερό στατιστικό για τον κίπερ της Εβερτον Τιμ Χάουαρντ. Εχει δεχτεί μόλις δύο γκολ στα επτά τελευταία πέναλτι, με τέσσερις αποκρούσεις.

*** 9-1-0 το ρεκόρ της Τσέλσι εντός έδρας, δέχεται όμως γκολ στα πέντε προηγούμενα. 

ΤΣΕΛΣΙ: 
Ανεβαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι και παρουσιάζει το στυλ του παιχνιδιού που επιθυμεί ο Βίλας Μπόας. Γρήγορη, πιεστική και με φαντασία, στοιχεία που της έλλειπαν τα προηγούμενα χρόνια. 5-1 στο τελευταίο της παιχνίδι με την Μπόλτον, μπορούσαν να είχαν μπει και παραπάνω γκολ.

Απαντήσεις έδωσε ο Λάμπαρντ, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ δείχνοντας ότι εξακολουθεί να είναι πολύτιμος για τους «μπλε», τις εντυπώσεις κλέβει ο Στάριτζ, ο οποίος με δύο γκολ και μια ασίστ ήταν ο κορυφαίος. Ανοίγει χώρους, έχει το ένστικτο του γκολτζή, από το καλοκαίρι ο Βίλας Μπόας έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια και μέχρι στιγμής δικαιώνεται από την απόδοση του ταλαντούχου στράικερ.

Δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές ποινής για τον Τόρες (6/2), παραμένουν έξω δυο-τρεις μακροχρόνιοι. Λογικά δεν θα ταλαιπωρηθεί ακόμη περισσότερο ο Νταβίντ Λουίς (1/0), ο οποίος επέστρεψε από τις διεθνείς του υποχρεώσεις το βράδυ της Πέμπτης. Παραμένει εκτός εδώ και πολύ καιρό ο Εσιέν (0/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Τσεχ - Μποζίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ - Λάμπαρντ (Μεϊρέλες), Μίκελ, Ραμίρες - Στάριτζ, Ανελκά, Μάτα.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Ο Ατκινσον της κατάστρεψε το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ. Απέβαλε εντελώς άδικα τον Ρόντγουελ στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και δεν της άφησε περιθώρια να χτυπήσει το ματς στα ίσια.

Χωρίς να είναι καλύτερη η αιώνια αντίπαλός της κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0, όμως ο Μόγες έχει να πάρει θετικά. Για πρώτη φορά φέτος χρησιμοποίησε καθαρόαιμο επιθετικό στην αρχική του 11άδα και τα «ζαχαρωτά» ήταν αρκετά απειλητικά στο ξεκίνημα. Αν κρατηθεί σε φόρμα ο Σαχά και χωρίς προβλήματα μπορεί να βοηθηθεί η ταλαιπωρημένη τους επιθετική γραμμή.

Οπως ήταν φυσιολογικό ο Ρόντγουελ κατέθεσε έφεση για την κόκκινη, δικαιώθηκε και θα είναι διαθέσιμος στο ματς με τη Σίτι. Αμφίβολος είναι ο Κέιχιλ (6/0), που τραυματίστηκε στο ντέρμπι. Ξεκουράστηκε από τις διεθνείς του υποχρεώσεις και ο Μόγες περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να αποφασίσει για τη συμμετοχή του.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Χάουαρντ - Χίμπερτ, Τζαγκέλκα, Ντιστέν, Μπέινς - Κόλεμαν, Φελαϊνί, Ρόντγουελ, Οσμαν - Κέιχιλ, Σαχά. ... over 2.5 goals ...




ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

*** Ξεκάθαρο φαβορί η Βόλφσμπουργκ, με την τιμή του άσου να προσεγγίζει το 2,10. Στο 3,42 ο μέσος όρος απόδοσης του διπλού.


*** Προϊστορία: 3-4-4. Μία μόνο ήττα στις εφτά τελευταίες επισκέψεις της στο Βόλφσμπουργκ έχει η Νυρεμβέργη, που προέρχεται από δύο σερί νίκες εκεί. Στο πλαίσιο της Μπουντεσλίγκα έχει διπλάσιες νίκες (4) από ήττες (2), κάτι που δεν έχει πετύχει σε κανένα άλλο γήπεδο της πρώτης κατηγορίας.


*** Στα τελευταία 15 ματς των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας οι νίκες της Νυρεμβέργης είναι εννιά και της Βόλφσμπουργκ μόνο δύο!


ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μια από τα… ίδια σε ακόμα ένα εκτός έδρας ματς, ηττήθηκε (1-3) με κάτω τα χέρια στο Λεβερκούζεν έχοντας προβλήματα σε όλες τις γραμμές και μόνο μία προσπάθεια εντός εστίας. Το γκολ του Μάντζουκιτς δηλαδή στο 59’, με το οποίο πίστεψε λίγο ότι μπορεί να εξαργυρώσει την καταπληκτική εμφάνιση του γκολκίπερ Μπενάλιο.

Ο Ελβετός δεν μπορούσε να τα κάνει όμως όλα μόνος του και η χαρά για την ισοφάριση κράτησε μόνο έξι λεπτά, έως ότου ο συμπατριώτης του, Ντερντιγιόκ, τον νικήσει με ένα καταπληκτικό ανάποδο ψαλίδι. Είχε δεχτεί το πρώτο γκολ στο 14’ και μετά το 2-1 προσπάθησε να πιέσει αλλά το μόνο που… κατάφερε ήταν να μείνει εκτεθειμένη στα μετόπισθεν. Οι γηπεδούχοι απείλησαν διαδοχικά κι εν τέλει διαμόρφωσαν το τελικό σκορ στο 85’ με μια αντεπίθεση.

Με οχτώ βαθμούς και τέρματα 9-15 πρόκειται για την πιοunderachiever ομάδα του πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με το μπάτζετ που διαθέτει. Μόνο οι Μάντζουκιτς και Ντεζάγκα έχουν σκοράρει στις έξι τελευταίες αγωνιστικές, καθώς Λάκιτς και Χέλμες δεν βοηθούν καθόλου επιθετικά έως τώρα. Συμπλήρωσε τέσσερις σερί εκτός έδρας ήττες (με τέρματα 3-13) κι εν όψει του σημερινού ματς ποντάρει στη σαφή βελτίωση που παρουσιάζει στη «Φολκσβάγκεν Αρένα», όπου προέρχεται από δύο συναπτές νίκες κόντρα σε Σάλκε (2-1) και Καϊζερσλάουτερν (1-0).

«Δουλέψαμε καλά κατά τη διάρκεια της διακοπής και νομίζω ότι αυτό θα φανεί το Σάββατο (σ.σ: σήμερα)», δήλωσε ο Φέλιξ Μάγκατ, που πήρε μαζί του στην αποστολή τον 19χρονο κεντρικό αμυντικό Μπιάρνε Τέλκε, που πριν από λίγες ημέρες προωθήθηκε από τη δεύτερη ομάδα. Ο λόγος είναι οι τιμωρίες των στόπερ Κυργιάκου (4/0) και Ρους (7/0) - ο πρώτος εκτίει τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του, ο δεύτερος συμπλήρωσε πέντε κίτρινες – οι οποίες κι ενδέχεται να χρίσουν βασικό τον πιτσιρικά. Η άλλη εκδοχή είναι να παίξει πλάι στον Μάντλουνγκ ο αμυντικός χαφ Κρις που επιστρέφει από τραυματισμό και την «έχει» τη θέση.

Διαθέσιμος είναι και ο μέσος Χίτσλσμπεργκερ ύστερα από ένα αρκετά μεγάλο break, ενώ ο δανεικός από την Μπάρτσα, Αλεξάντερ Χλεμπ, έμεινε τελικά εκτός έστω και αν προπονείται πλέον σε φουλ ρυθμό. Τιμωρημένος είναι και ο γκολκίπερ Χιτς (2/0), απών από την αρχή της σεζόν ο μέσος Κάλενμπεργκ.



ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπενάλιο – Χασέμπε, Μάντλουνγκ, Τέλκε (Κρις), Σέφερ – Τρες, Ζοσουέ - Οκς, Μάντζουκιτς, Ντεζάγκα – Λάκιτς.


ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ: Μολονότι προηγήθηκε 2-0 κόντρα στη Μάιντζ με πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο 20λεπτο, τα θαλάσσωσε έκτοτε και δέχτηκε τρία γκολ από το 32’ έως το 52’, τα δύο εκ των οποίων με στημένες φάσεις. Αντέδρασε μετά το 70’ και προσπάθησε να πιέσει, διασώζοντας τουλάχιστον το βαθμό με τη μοναδική ευκαιρία που είχε σε αυτό το διάστημα (82’).

Το τελικό 3-3 άφησε δυσαρεστημένο – όπως αναμενόταν – τον Ντίτερ Χέκινγκ, που ανέδειξε την αμυντική αφέλεια της ομάδας του μετά το 2-0. Τρία σερί ματς χωρίς νίκη μετράει πλέον αυτή, αφού είχαν προηγηθεί το εντός έδρας 1-1 με τη Βέρντερ και η ήττα – αμαχητί στο Μενχενγκλάντμπαχ. Από το Βόλφσμπουργκ έχει όμως πολύ καλές αναμνήσεις και θα επιδιώξει το τρίτο φετινό διπλό, έπειτα από αυτά σε Βερολίνο και Κολωνία.

«Πάμε στο Βόλφσμπουργκ να πάρουμε κάτι. Δεν θα έχω βέβαια… πρόβλημα αν αυτό έρθει στο τελευταίο λεπτό», είπε ο κόουτς των Φράγκων, αναφερόμενος στις δύο σερί νίκες στη «Φολκσβάγκεν Αρένα» (3-2, 2-1), αμφότερες με γκολ στις καθυστερήσεις! Η περσινή ήταν μάλιστα ολότελα κόντρα στη ροή του αγώνα καθώς η ομάδα του δεν έκανε τίποτα άλλο πέρα από τα δύο γκολ.

Εκτός μάχης αρκετό καιρό τέθηκε ο αριστερός μπακ Πινόλα (8/0), που πλαισιώνει στο απουσιολόγιο τους δύο πρώτους τερματοφύλακες, Σέφερ, Ρακόφσκι και δύο μακροχρόνια τραυματίες (Ντιντάβι, Νίλσον). Στον αντίποδα επιστρέφει ο μεσοεπιθετικός Αϊγκλερ (7/0), ενώ σε τέταρτο σερί ματς θα υπερασπιστεί την εστία της ο τρίτος γκολκίπερ Στέφαν, που τα έχει πάει αρκετά καλά.



ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Σέφερ – Τσάντλερ, Κλόζε, Βολσάιντ, Πλάτενχαρντ – Σίμονς – Μακ, Φόιλνερ, Χέγκελερ, Εσβάιν – Πέκχαρτ. ... 1 ...








ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ - ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ


*** Ισορροπημένο το σετ αποδόσεων (2,65-3,28-2,58) με ισχνό φαβορί τη Λεβερκούζεν.


*** Γειτονικό ντέρμπι με μεγάλη αντιπαλότητα.


*** Προϊστορία: 8-16-5, τελευταίος άσος το ’89! Στα 19 ματς έκτοτε ο απολογισμός είναι 0-14-5.


*** Νικώντας με 6-3 πέρυσι στην «Μπάι Αρένα» η Γκλάντμπαχ τερμάτισε ένα αρνητικό σερί 26 αγώνων χωρίς νίκη κόντρα στη Λεβερκούζεν ανεξαρτήτως έδρας (0-12-14)! Την απέκλεισε εντός έδρας και από το κύπελλο (στα πέναλτι), αλλά ακολούθως ηττήθηκε στο «Μπορούσια Παρκ» με 3-1.


*** Αήττητη οχτώ σερί ματς στην έδρα της είναι η Γκλάντμπαχ. Δεν έχει δεχτεί πάνω από ένα γκολ σε κανένα από τα 21 τελευταία παιχνίδια της και το παθητικό της σε αυτά είναι 11 τέρματα.


ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Και στις τρεις νίκες της που προηγήθηκαν της επίσκεψης στο Φράιμπουργκ (όλες με 1-0) άξιζε να επικρατήσει με ευρύτερο σκορ. Ομοίως δεν άξιζε και να ηττηθεί στο «Μπαντενόβα», καθώς δέχτηκε γκολ με μια καραμπόλα στο 19’ κι έκτοτε είχε τις ευκαιρίες να φτάσει τουλάχιστον στην ισοφάριση (8-19 οι τελικές). Ο αντίπαλος γκολκίπερ, Μπάουμαν, ήταν όμως σε εξαιρετική μέρα κι έτσι ήρθε η έκτη ήττα στα 22 ματς με τον Λουσιέν Φαβρ στον πάγκο, όλες με ένα γκολ διαφορά.

Ηταν η δεύτερη φετινή ωστόσο δεν την έριξε από την τρίτη θέση της βαθμολογίας, ούτε βέβαια και της στέρησε τον τίτλο της δεύτερης καλύτερης άμυνας στο πρωτάθλημα (τέσσερα γκολ). Στο «Μπορούσια Παρκ» έχει χάσει βαθμούς μόνο απέναντι στη Στουτγάρδη (1-1), μετρώντας εφτά νίκες στα οχτώ τελευταία και θέλει τώρα να «ξορκίσει» την κατάρα των 22 ετών απέναντι στη «μισητή» γειτόνισσα Λεβερκούζεν. «Προφανώς σεβόμαστε τη Λεβερκούζεν αλλά δεν τη φοβόμαστε. Ξέρουμε ότι το συγκεκριμένο σερί είναι το μεγαλύτερο εν ενεργεία στην Μπουντεσλίγκα, ωστόσο αυτό αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για μας», σχολίασε ο Φαβρ.

Πλήγμα για τον Ελβετό αποτελεί ο σοβαρός τραυματισμός του βασικού φορ Ντε Καμάργκο (6/2), που επέστρεψε «λαβωμένος» από την Εθνική Βελγίου και θα απουσιάσει καιρό. Μολονότι ο Αράνγκο (8/1) επέστρεψε καθυστερημένα από τη Βενεζουέλα – όπου πρωταγωνίστησε στη μεγάλη νίκη επί της Αργεντινής – θα είναι λογικά στο αρχικό σχήμα. Αλλη απουσία δεν έχουν οι γηπεδούχοι που ποντάρουν ξανά πολλά στον - διεθνή με την ανδρών από την περασμένη Παρασκευή – Μάρκο Ρόις.



ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Τερ Στέγκεν – Γιάντσκε, Στραντσλ (Μπρούβερς), Ντάντε, Ντεμς – Μαρξ, Νόιστεντερ – Ρόις, Αράνγκο, Χάνκε (Χέρμαν) – Μπομπαντίγια.


ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Με την καλύτερη φετινή εμφάνισή της κι έναν Μίχαελ Μπάλακ από τα… παλιά, πέτυχε εύκολη νίκη (3-1) κόντρα στη Βόλφσμπουργκ που θα ήταν θρίαμβος αν ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων, Ντιέγκο Μπενάλιο, δεν… κατέβαζε ρολά. Χρειάστηκε βέβαια το απίστευτο γκολ του Ντερντιγιόκ στο 65’ ώστε να ανακτήσει το προβάδισμά της μετά την ανέλπιστη ισοφάριση του Μάντζουκιτς (59’), αλλά δεν άφησε ούτε μια στιγμή τους «λύκους» να αισθανθούν ότι μπορούν να πάρουν κάτι καλό από την «Μπάι Αρένα». Από εξαιρετικό συνδυασμό προήλθε το 1-0 με τον Κάστρο (14’), ενώ στο 85’ ο Κίσλινγκ ολοκλήρωσε μια υποδειγματική αντεπίθεση, τελειώνοντας… ετεροχρονισμένα το ματς.

Επειτα από τρεις σερί ήττες κόντρα σε Τσέλσι, Κολωνία και Μπάγερν, έχει επιστρέψει δριμύτερη, αφού είχε προηγηθεί το 2-0 επί της Γκενκ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το σημαντικότερο είναι ότι έπιασε τέτοια απόδοση χωρίς δύο βασικά γρανάζια της επιθετικής λειτουργίας της, τους Σίρλε (6/0) και Ρενάτο Αουγκούστο (7/0). Θα πρέπει μάλιστα να μάθει να ζει χωρίς τον Βραζιλιάνο, καθώς υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γόνατο που θα τον κρατήσει αρκετές εβδομάδες εκτός.

«Εχουμε επιλογές. Ο Γκονσάλο Κάστρο για παράδειγμα είναι ένας παίκτης με δυνατότητα να επιτεθεί και τον προορίζουμε πια για τέτοιο ρόλο. Περιμένω ένα σπουδαίο ματς κόντρα στην Γκλάντμπαχ και οι παίκτες μου γνωρίζουν ότι αν δεν παίξουμε στο 100% θα είναι δύσκολο να πάρουμε και το βαθμό», είπε χαρακτηριστικά ο Ρόμπιν Ντουτ, που δεν θα ήθελε με τίποτα να χάσει και το δεύτερο ντέρμπι του Ρήνου, έπειτα από αυτό με την Κολωνία.

Στη διάθεσή του θα είναι τώρα ο Σίρλε, που εξέτισε τιμωρία δύο αγωνιστικών και σκόραρε στο 3-1 της Γερμανίας επί του Βελγίου την Τρίτη. Τρεις είναι οι μακροχρόνια τραυματίες, ενώ ο τερματοφύλακας Μπρένο αναμένεται να αψηφήσει έναν τραυματισμό στο δάχτυλο.



ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Λένο, Μπάλιτς, Τόπρακ, Ράιναρτς, Κάντλετς – Μπέντερ, Μπάλακ (Ρόλφες) – Κάστρο, Κίσλινγκ, Σίρλε – Ντερντιγιόκ.





ΜΑΪΝΤΖ - ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ


*** Αμετακίνητος ο άσος στο 1,65, 2,10 κατά μέσο όρο πληρώνει η διπλή ευκαιρία της Αουγκσμπουγκ.


*** Προϊστορία: 1-2-1, όλα τα ματς για τη β’ κατηγορία.


*** Εξι ματς χωρίς νίκη είναι η Μάιντζ, που προέρχεται από τρεις σερί ήττες εντός έδρας. Η Αουγκσμπουργκ αναζητά ακόμα την πρώτη νίκη της ιστορία της στην Μπουντεσλίγκα.


ΜΑΪΝΤΖ: Επειτα από ένα μόλις 20λεπτο δράσης στη Νυρεμβέργη βρέθηκε μπροστά στο φάσμα μιας νέας – εκκωφαντικής – ήττας, δεχόμενη γκολ στο 5’ και στο 19’. Αυτή τη φορά όμως αντέδρασε υποδειγματικά κι επιδεικνύοντας πρωτόγνωρη θέληση φέτος σκόραρε τρεις φορές από το 32’ έως το 52’, τις δύο εκ των οποίων με στημένες φάσεις.

Ο Αντρέας Ιβανσιτς της έδωσε το προβάδισμα, ολοκληρώνοντας την ανατροπή με μια εντυπωσιακή κεφαλιά (!), ωστόσο τέταρτη φορά φέτος δεν κατάφερε να κρατήσει ένα υπέρ της σκορ. Κράτησε σχετικά άνετα μισή ώρα το 2-3, μια αντεπίθεση όμως στο 82’ αρκούσε να δεχτεί γκολ (3-3), στη μοναδική «καθαρή» ευκαιρία της Νυρεμβέργης στο δεύτερο ημίχρονο.

Συμπλήρωσε έτσι έξι αγώνες χωρίς νίκη (0-2-4) και θέλει πάση θυσία να τερματίσει τώρα το σερί των τριών ηττών εντός έδρας (με τέρματα 3-10), επιστρέφοντας στις νίκες κόντρα στην Αουγκσμπουργκ. «Κάναμε ένα βήμα μπροστά πριν από δύο εβδομάδες, έστω και αν δεχτήκαμε ξανά πολλά γκολ. Αυτό όμως δεν μας εγγυάται τίποτα εν όψει του αγώνα με την Αουγκσμπουργκ. Είναι μια ομάδα απρόβλεπτη, με ποιότητα στην επίθεση και στο τέλος της ημέρας έχει δεχτεί λιγότερα γκολ από μας», είπε ο Τόμας Τούχελ, καθώς η ομάδα του διαθέτει πια την τρίτη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

Αν δεν νικήσουν οι γηπεδούχοι θα είναι η πρώτη φορά επί των ημερών του Τούχελ που συμπληρώνουν εφτά σερί ματς χωρίς τρίποντο. Στην προσπάθειά τους να μην συμβεί αυτό δεν έχουν καμία απουσία, πέραν της μακροχρόνιας του επιθετικού Ζαλάι.


ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Μίλερ – ΠόσπεχΜπούνγκερτΝοβέσκιΦατί – Κίρχοφ ΜπαουμγκάρτλινγκερΡίσε,ΙβανσιτςΜίλερ – Τσούπο-Μότινγκ (Αλαγκί).

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Δεν ήταν στο Ντόρτμουντ τόσο κακή όσο δείχνει το τελικό 4-0, αλλά απέτυχε παταγωδώς να ελέγξει τη δράση των Λεβαντόφσκι (χατ-τρικ) και Γκέτσε, που της έκαναν όλη τη ζημιά. Στο 12’ είχε μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 και στο 48’ θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς, μειώνοντας σε 2-1, αλλά ο Σανκό νικήθηκε σε χτύπημα πέναλτι από τον Βαϊντενφέλερ. «Τιμωρήθηκε» για αυτό με ακόμη δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά (75’, 78’) και υπέστη έτσι τη βαρύτερη ήττα της βραχύβιας ιστορίας της στην Μπουντεσλίγκα.

Εχει αποσπάσει μόλις τρεις ισοπαλίες σε οχτώ αγωνιστικές, αλλά ο προπονητής της, Γιος Λουχουκάι, επιμένει να αρνείται ότι η ομάδα του είναι πλέον ξεγραμμένη στη μάχη της παραμονής, όπως… συμφωνούν πια όλα τα προγνωστικά. «Υπάρχει ζωή στην ομάδα, δεν πρόκειται να παραιτηθούμε. Προσδοκούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς σε αυτό το χρονικό σημείο, είμαστε όμως ακόμα όρθιοι. Δεν είμαστε μια ομάδα που εξασφαλίζει στον αντίπαλο ότι θα πάρει τους τρεις βαθμούς και θα το δείξουμε ξανά αυτό αύριο (σ.σ: σήμερα)», είπε ο Ολλανδός τεχνικός και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε μια νίκη ώστε να δουλέψουμε με μεγαλύτερη διάθεση. Θα πάμε στο Μάιντζ να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και αυτό σημαίνει… τρίποντο».

Η αλήθεια είναι ότι και οι συγκυρίες δεν ευνοούν τους νεοφώτιστους να παρουσιάσουν κάτι καλύτερο, αφού η ατυχία των τραυματισμών συνεχίστηκε. Νέο θύμα της ο δεξιός μπακ Ντε Γιονγκ (6/0), που πλαισιώνει στο απουσιολόγιο τον αριστερό μπακ Φερχάεγκ (3/0), τους μέσους Σινκάλα (3/0), Ν’ Τζενγκ (4/0), Μπα (1/0) και τους επιθετικούς Χάιν (1/0) Ερλ (0/0).
Ο Λουχουκάι πάντως αναμένεται να παρατάξει πρώτη φορά φέτος την ομάδα του τολμηρά (με 4-4-2 αντί του 4-2-3-1), ρίχνοντας τον Ράφαελ στο πλευρό του Μέλντερς.



ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Γεντς – Μπελινγκχάουζεν, Μέρλε, Σανκό, Χοσογκάι – Κάλζεν-Μπράκερ, Μπάιερ, Ντάβιντς, Βέρνερ - Μέλντερς, Ράφαελ. ... over 2.5 goals ...




ΜΠΑΓΕΡΝ - ΧΕΡΤΑ


*** Δεν φτάνει καν το 1,20 ο άσος της Μπάγερν, από 12,00 έως και 15,00 μπορεί να βρει κανείς το διπλό.


*** Προϊστορία: 21-4-2. Μόνο μία ισοπαλία στις 11 τελευταίες επισκέψεις της στο Μόναχο έχει πάρει η Χέρτα, ενώ η τελευταία νίκη της σημειώθηκε το 1977. Πέντε σερί νίκες έχουν οι Βαυαροί με τέρματα 20-6.


*** Αν κρατήσει ανέπαφη την εστία του ο Μάνουελ Νόιερ, θα φτάσει τα 748 λεπτά με λευκό παθητικό και θα ανέβει στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από τους Τίμο Χίλντεμπραντ (884) και Ολιβερ Καν (802).


*** Μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Γκλάντμπαχ, η Μπάγερν έχει τρεις νίκες εντός έδρας με τέρματα 15-0.


ΜΠΑΓΕΡΝ: Τέσσερις μέρες μετά το άνετο 2-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι, παρουσιάστηκε άχρωμη και άοσμη στην έδρα της Χοφενχάιμ «φλερτάροντας» με την ήττα απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο. Είχε μόλις πέντε τελικές προσπάθειες (δύο εντός εστίας) έναντι 17 (5) των γηπεδούχων, που… σκόνταψαν πάνω στον κορυφαίο της συνάντησης, Μάνουελ Νόιερ. Εστω και με… αγκομαχητά, διεύρυνε στα 11 ματς (1018 λεπτά) το λευκό παθητικό της και αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη θέση, απέτυχε ωστόσο να διευρύνει το σερί των 11 νικών (έξι εκ των οποίων για το πρωτάθλημα).

Θα επιδιώξει τώρα την τέταρτη διαδοχική εντός έδρας, έξι αν συνυπολογιστούν αυτές με Ζυρίχη και Μάντσεστερ Σίτι, παιχνίδια στα οποία τα τέρματά της είναι 19-0. Σε όλα αυτά ο Νόιερ δεν επενέβη πάνω από δύο – τρεις φορές (!), καθώς η μπάλα δεν φτάνει καν στην περιοχή της. Ο Γιουπ Χάινκες επικαλέστηκε την κούραση, την αναγκαστική αλλαγή του Ριμπερί στο ημίχρονο (στη θέση του μπήκε βέβαια ο Ρόμπεν…) και τον αιφνίδιο τραυματισμό του Ραφίνια για την κακή εμφάνιση στο Σινσχάιμ, προφανώς διότι δεν ήθελε να βάλει στο μυαλό του το ενδεχόμενο να εγκαινιάστηκε κάποιου είδους κοιλιά.

Και περιμένει από τους παίκτες του να δώσουν απαντήσεις, σήμερα, απέναντι στη Χέρτα - στο πρώτο από τα εφτά ματς των επόμενων 23 ημερών – δείχνοντας ότι το διάλειμμα για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, δεν τους έβγαλε από το ρυθμό τους.

«Είμαστε ήδη υποψιασμένοι. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για αυτά που έχει πετύχει η Χέρτα στη σεζόν. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, έχει παίξει εξαιρετικά για νεοφώτιστη ομάδα, ειδικά εκτός έδρας, όπου είναι πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο», είπε ο Χάινκες, που ακόμα μία φορά δεν θα έχει στη διάθεση του τον Αριεν Ρόμπεν (4/2).

Ο Ολλανδός υποβλήθηκε σε επέμβαση προκειμένου να απαλλαχθεί από τις διαρκείς ενοχλήσεις του στη βουβωνική χώρα και θα απουσιάσει αρκετό καιρό. Εως τώρα πάντως, έχει αγωνιστεί μόλις 213 λεπτά στο πρωτάθλημα. Ο Ιβιτσα Ολιτς (1/1) αντίθετα επιστρέφει έπειτα από καιρό, ενώ διαθέσιμος είναι και ο μπακ Ραφίνια (6/0). Και οι 13 διεθνείς επέστρεψαν υγιείς, πέραν του Ρόμπεν που ενσωματώθηκε στην Ολλανδία απλώς και μόνο ώστε να διαγνωστεί ότι χρειάζεται επέμβαση…



ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Νόιερ – Μποάτενγκ (Ραφίνια), Βαν Μπούιτεν, Μπαντστούμπερ, Λαμ – Τίμοστσουκ, Σβαϊνστάιγκερ – Ριμπερί, Κρόος, Μίλερ - Γκόμεζ


ΧΕΡΤΑ: Χρειάστηκε μόλις 34 λεπτά να διαλύσει την Κολωνία (3-0) και να εξαργυρώσει την ψυχολογική ώθηση που πήρε από τη μεγάλη εμφάνιση στη Βρέμη, όπου κράτησε μισή ώρα το 1-1 με εννιά παίκτες. Στην πρώτη εμφάνισή του ως βασικός ο νεοφερμένος εξτρέμ Μπεν-Χατίρα έκανε ό,τι ήθελε στα αριστερά και «τάισε» δις με ασίστ το νεαρό φορ Λαζόγκα, που κατέστησε… λεπτομέρεια την απουσία του Ράμος.

Δύο γκολ σε 26 λεπτά πέτυχε αυτός και λίγο αργότερα ο εξαιρετικός σε ακόμα ένα ματς Ράφαελ έπιασε ένα εκπληκτικό βολέ πάνω στην κίνηση, ολοκληρώνοντας πολύ νωρίς τη σεμνή τελετή. Εστω και αν οι Βερολινέζοι έβγαλαν έκτοτε το πόδι από το γκάζι, η Κολωνία έκανε μόνο μία «καθαρή» ευκαιρία στο ματς (πέντε οι τελικές της προσπάθειες) και το 4-0 έμοιαζε σαφώς πιο πιθανό από το 3-1.

Προερχόμενη από τέτοια εμφάνιση κι έχοντας συμπληρώσει εφτά αγωνιστικές με μία μόνο ήττα θα παραταχθεί η Χέρτα στην «Αλιάντς Αρένα», ελπίζοντας ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις σε ακόμα μία έξοδο της. Ηταν εκπληκτική στο Ντόρτμουντ, όπου νίκησε 2-1, εντυπωσιακή στο Αμβούργο, όπου το 2-2 έμοιαζε μαγική εικόνα, καλή στο Αννόβερο (1-1) και ηρωική στη Βρέμη πριν από τρεις εβδομάδες. Εκεί έπαιξε από 63’ με εννέα παίκτες και είχε ευκαιρία ακόμα και να πάρει τη νίκη, προτού λυγίσει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (1-2) με γκολ οφσάιντ.

«Δεν πάμε στο Μόναχο απλώς να πληρώσουμε την επίσκεψη, αλλά για να κάνουμε ό,τι προσπαθούμε παντού και αυτό σημαίνει να νικήσουμε! Δεν πρέπει να δείξουμε φόβο, ούτε υπερβολικό σεβασμό στην Μπάγερν. Εάν παίξουμε βάσει των δυνατοτήτων μας ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να μας νικήσει», σχολίασε ομολογουμένως… τολμηρά ο Μάρκους Μπάμπελ, που όπως και τρεις παίκτες του (Κραφτ, Οτλ, Λελ) θα αντιμετωπίσει σήμερα την πρώην ομάδα του.

Δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, αφού και ο βασικός επιθετικός Ράμος (6/1) συμπεριλήφθηκε τελικά στην αποστολή. Ο Μπάμπελ τόνισε όμως ότι ο Κολομβιανός δεν μπορεί ακόμα να βγάλει 90λεπτο και μάλλον θα συνεχίσει στην κορυφή της επίθεσης ο Λαζόγκα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κραφτ – ΛελΧούμπνικΜιγιάτοβιτςΚομπιασβίλι – ΝιμάιερΟτλ – ΕμπερτΡάφαελ,Μπεν-Χατίρα – Λασόγκα





ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ - ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ

*** Σταθερός ο άσος στα επίπεδα του 2,05, κοντά στο 3,50 ο μέσος όρος του διπλού.

*** Γειτονικό ντέρμπι χωρίς αντιπαλότητα.

*** Προϊστορία: 1-2-0. Η Στουτγάρδη δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τη Χοφενχάιμ, μετρώντας δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες ανεξαρτήτως έδρας.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ: Και στις τρεις φετινές ήττες της, άξιζε μάλλον να πάρει βαθμό. Δεν μπορεί όμως να έχει… παράπονα από την τύχη. Τη βοήθησε να νικήσει και στις δύο τελευταίες εξόδους της, στο Φράιμπουργκ (2-1) και στο Καϊζερσλάουτερν (2-0) πριν από δύο εβδομάδες.

Με απρόσμενο ήρωα τον Μπουλαρούζ, που έδωσε την ασίστ για το πρώτο γκολ (52’) και πέτυχε κατά… λάθος το δεύτερο (η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και άλλαξε πορεία), άλωσε το «Φριτς Βάλτερ», έστω και αν οι γηπεδούχοι είχαν διπλάσιες τελικές προσπάθειες (22-11) και σαφώς καλύτερες ευκαιρίες. Ο γκολκίπερ, Σβεν Ουλράιχ, ήταν όμως σε μεγάλη βραδιά και πρωταγωνίστησε στο διπλό, το οποίο την ανέβασε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.

Ρέφαρε την εντός έδρας ήττα από το Αμβούργο και θα επιδιώξει τώρα την τέταρτη νίκη στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, προκειμένου να αναρριχηθεί (μία μέρα τουλάχιστον) στην πρώτη πεντάδα. «Νομίζω δεν χρειάζεται να αναλύσω πόσο δύσκολο είναι το ματς. Αρκεί να δει κανείς τον αγώνα της Χοφενχάιμ με την Μπάγερν. Πρέπει να βρούμε το σωστό σύστημα από τα τρία που μπορούμε να παίξουμε ώστε να την αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε ο Μπρούνο Λαμπαντία.

Ο κόουτς των γηπεδούχων θα στερηθεί σε δεύτερο σερί ματς τον μέσο Κουζμάνοβιτς (7/1) και όπως πάντα τους στόπερ Ντελπιέρ, Νιντερμάιερ, Μπίτσαξιτς, τον χαφ Οντέλ και τον φορ Σίμπερ. Μάλλον θα προτιμηθεί ξανά σχήμα με δύο επιθετικούς και τον Πογκρέμπνιακ δίπλα στον Κακάου, ενώ Γκέμπχαρντ και Οκαζάκι διεκδικούν μια θέση στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ουλράιχ – Μπουλαρούζ, Τάστσι, Μάζα, Μποκά – Κβιστ, Χάιναλ, Χάρνικ, Οκαζάκι (Γκέμπχαρντ) – Κακάου, Πογκρέμπνιακ.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Εγινε μετά τις Γκλάντμπαχ και Βόλφσμπουργκ η πρώτη ομάδα φέτος που κοίταξε στα μάτια την Μπάγερν (0-0), κάνοντάς την να μοιάζει με κάτι παραπάνω από μια… κοινή θνητή. Οι τελικές προσπάθειες ήταν 17-5 και οι ευκαιρίες 4-2, σε μια εμφάνιση που αφήνει πολύ μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον και είχε μοναδική… έλλειψη το γκολ. Το πάθος και η ενέργεια που έβγαλε κατέστησαν ακίνδυνη τη μεσαία γραμμή των Βαυαρών και σταμάτησε το νικηφόρο σερί τους στα 11 παιχνίδια.

Από την άλλη βέβαια, παρέμεινε πρώτη φορά φέτος σε δεύτερο σερί ματς χωρίς νίκη και θέλει τώρα να δείξει στη Στουτγάρδη ότι η κακή εμφάνιση πριν από τρεις εβδομάδες στην Κολωνία (ήττα με 2-0) ήταν παρένθεση. «Είναι σημαντικό για μας να επαναλάβουμε όσα σωστά κάναμε στον αγώνα με την Μπάγερν. Ηταν πολλά αυτά και το κλειδί είναι να δείξουμε ανάλογη ικανότητα κι εκτός έδρας», είπε ο Χόλγκερ Στανισλάφσκι, ο οποίος έχει πλέον πολύ περισσότερες επιλογές σε σχέση με τα προηγούμενα ματς.

Οι πολύτιμοι μέσοι Βάις, Βούκσεβιτς έπαιξαν σε φιλικό και είναι έτοιμοι για ντεμπούτο, όπως και ο φορ Ιμπίσεβιτς, που είχε μείνει στον πάγκο απέναντι στην Μπάγερν. Ετοιμος για επιστροφή είναι και ο χαφ Τζόνσον (5/0), αλλά ο Στανισλάφσκι δεν αναμένεται να χρησιμοποιήσει κανέναν από αυτούς ως βασικό, εκτός ίσως από τον τελευταίο. Λογικά θα παρατάξει την τελευταία ενδεκάδα, καθώς ουδείς υστέρησε στο ματς με την Μπάγερν. Εκτός μάχης παραμένει ο αρχηγός Σαλίχοβιτς (4/3) και ο στόπερ Γιάισλε (0/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Στάρκε – Μπεκ, Φόρσα, Κόμπερ, Μπρααφχάιντ – Ρούντι, Γουίλιαμς – Ομπάσι (Τζόνσον), Σίγκουρτσον, Μπάμπελ - Φιρμίνο. ... over 2.5 goals ...



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.