Ξεχωρίζουν κάποια καλά σημεία αλλά με δυσκολία...

***Φορτώθηκε το under στο Σιένα – Κιέβο
***Προβλήματα στην άμυνα της Λάτσιο, παίζει ο Σισέ
***Ερωτηματικό ο Ντι Νατάλε στην Ουντινέζε, χωρίς Πινίγια η Παλέρμο
***Τελευταία ελπίδα για Τζαμπάολο στην Τσεζένα
***Για τους πρώτους εντός έδρας βαθμούς Λέτσε και Μπολόνια

ΣΙΕΝΑ – ΚΙΕΒΟ
***Ο άσος της Σιένα στο 2,20, το διπλό της Κιέβο σε υψηλή τιμή, φτάνει και στο 4,00. Τεράστια ποσά έχουν παιχτεί στο under, που κατρακύλησε στο 1,55.

***Προϊστορία: 1-3-5

ΣΙΕΝΑ: Κάθε βαθμός εκτός έδρας είναι ικανοποιητικός για την Σιένα, που έφυγε με το 1-1 από τη Νοβάρα. Μπορούσε να το φτάσει ως το τέλος, καθώς δέχτηκε την ισοφάριση στο 80’, ενώ στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη, προηγήθηκε στο 17’ με τον Καλαϊό και είχε δύο καλές αντεπιθέσεις με πιθανότητες για το δεύτερο γκολ. Ομως στην επανάληψη μαζεύτηκε στην άμυνά της και προσπάθησε να κάνει διαχείριση, αδιαφορώντας για την επίθεση: «Ημασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, φοβισμένοι στην επανάληψη. Σε κάθε περίπτωση η ισοπαλία με ικανοποιεί», είπε ο Σανίνο.

Η Σιένα έχει κακή παράδοση με την Κιέβο, μόλις μία νίκη σε εννιά παιχνίδια εντός έδρας και ο Τζουζέπε Σανίνο θεωρεί πως ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτή η κατάσταση: «Η Κιέβο είναι ο κακός δαίμονας της Σιένα κι έχουν τον Πελισιέ, που έχει πετύχει αρκετά γκολ κόντρα στην ομάδα μας. Εμείς όμως πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας την παράδοση και να πατήσουμε πάνω στα καλά αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων. Με καθαρό μυαλό και υπομονή στο παιχνίδι μας θα αυξήσουμε τις πιθανότητες για τη νίκη».
Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Τέρτσι (7/0), τέθηκε νοκ-άουτ ο χαφ/αρχηγός Βεργκάσολα (4/0), ωστόσο χωρίς δεδομένη θέση βασικού στην ομάδα. Ο Σανίνο επαναφέρει τη βασική τετράδα στη μεσαία γραμμή, Μανίνι, Ντ’ Αγκοστίνο, Γκάτσι και Μπριέντσα, οι οποίοι ξεκουράστηκαν κόντρα στη Νοβάρα, ενώ στην επίθεση ο Ντέστρο με τον Γκονζάλες διεκδικούν τη θέση του παρτενέρ του Καλαίό. Στην άμυνα επιστρέφει ο Ροσετίνι και παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Τέρτσι, κάνοντας δίδυμο με τον έμπειρο Κοντίνι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπρκιτς – Βιτιέλο, Ροσετίνι, Κοντίνι, Ντελ Γκρόσο – Μανίνι, Ντ’ Αγκοστίνο, Γκάτσι, Μπριέντσα – Καλαϊό, Ντέστρο.
ΚΙΕΒΟ: Την αδικεί το 0-1 από την Μπολόνια, η δεύτερη σερί ήττα, ωστόσο πρέπει να τα βάλει με τον εαυτό της που δεν αξιοποιεί τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Εμεινε για τέταρτο σερί παιχνίδι μακριά από το γκολ και κόντρα στη Μπολόνια έκανε πρώτο ημίχρονο υπεροχής, με τουλάχιστον τέσσερις κλασικές ευκαιρίες χαμένες. Και όταν είναι να στραβώσει ένα ματς, στραβώνει, στο 53’ και στην πρώτη φάση της Μπολόνια δέχτηκε το μοναδικό γκολ. Εχασε την αυτοσυγκέντρωσή της, μέχρι το τέλος πλησίασε μόνο μια φορά κοντά στο 1-1 (δοκάρι στο 71’).
Η Κιέβο «έφτιαξε» ένα καλό αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων στους οποίους δεν έχει σκοράρει, ο Μίμο Ντι Κάρλο αρχίζει να γίνεται ανήσυχος: «Δεν είναι ότι δεν κάνουμε ευκαιρίες, όμως δεν τις αξιοποιούμε. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Μπολόνια κάναμε τόσες φάσεις, που… κατά τύχη μία θα πήγαινε στα δίχτυα. Πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί μπροστά στην αντίπαλη εστία και να μη βλέπουμε το τέρμα μικρό. Είμαστε δημιουργική ομάδα, πρέπει να γίνουμε και αποτελεσματικοί».
Νοκ-άουτ για τρίτο ματς ο δεξιός μπακ Σάρντο (5/0), τέθηκε νοκ-άουτ για τον επόμενο μήνα ο βασικός στόπερ Μορέρο (7/0). Ο Ντι Κάρλο επιλέγει για τη θέση του τον ξεχασμένο αρχηγό Μαντέλι (1/0) και όχι τον Αντρεόλι, ενώ στα υπόλοιπα επιστρέφει ο Περουβιανός χαφ Κρουσάδο, αντί λογικά του Περπαρίμ Χετεμάι, με τον Σαμάρκο να παίζει πιο πίσω, δημιουργώντας τριάδα με τους Μπράντλι και Ριγκόνι. Στην επίθεση, παρτενέρ του Πελισιέ θα είναι ο Τερεό, με τον Μοσκαρντέλι για μια ακόμα φορά να προέρχεται από τον πάγκο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Σορεντίνο – Φρέι, Μαντέλι, Τσέζαρ, Γιόκιτς – Μπράντλι, Ριγκόνι, Σαμάρκο (Χετεμάι) – Κρουσάδο – Πελισιέ, Τερεό.
Δύο ομάδες με επιθετικό πρόβλημα και πρώτο στόχο να κρατάνε το μηδέν. Η Κιέβο έχει να σκοράρει εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, η Σιένα θα είναι ικανοποιημένη με το 1-0. Λογική επιλογή το under.


Το πιο φορτωμένο under του τριημέρου στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να πέσει πολύ χαμηλά. 

ΛΕΤΣΕ – ΝΟΒΑΡΑ
***Και στο 2,25 ο άσος της Λέτσε, η νίκη της Νοβάρα πληρώνει 3,70 ανώτατη τιμή.
***Προϊστορία: 4-0-0. Τελευταίο ματς στη σεζόν 1976-77.
ΛΕΤΣΕ: Το βράδυ της Πέμπτης ηττήθηκε με 2-0 από την Παλέρμο, δίκαια, σε ένα ματς που είχε παθητική στάση στο πρώτο ημίχρονο. Δέχτηκε το πρώτο στο 26’ από ένα ανόητο πέναλτι που παραχώρησε ο Μεσμπά, στην επανάληψη βγήκε περισσότερο επιθετικά και είχε μια-δύο καλές στιγμές, ωστόσο άφησε περισσότερους χώρους πίσω. Και σε μια αντεπίθεση της Παλέρμο στο 78’ δέχτηκε και το δεύτερο, παρατώντας την προσπάθεια. «Δεν παίξαμε άσχημα, όμως δεν ήμασταν αποφασιστικοί στην τελική προσπάθεια», είπε ο Εουζέμπιο ντι Φραντσέσκο.
Εκτός έδρας έχει συγκεντρώσει και τους τέσσερις βαθμούς της, μόνο ήττες στα εντός (4/4) και ο τεχνικός της Λέτσε έθεσε το στόχο: «Κόντρα στη Νοβάρα δεν έχουμε κανέναν άλλο στόχο από τη νίκη. Οι παίκτες πρέπει να το καταλάβουν ότι πλέον το πρωτάθλημα μπαίνει σε μια κριτική περίοδο. Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε άλλους βαθμούς στην έδρα μας και η Νοβάρα είναι άμεση ανταγωνίστρια στη μάχη για την παραμονή. Εχουμε την κόπωση από το ματς της Πέμπτης, θα αλλάξω κάποια πράγματα στην ενδεκάδα αλλά ελπίζω να βρω τη σωστή σύνθεση που θα μας οδηγήσει στη νίκη».
Πάγια εκτός ο τερματοφύλακας Ζούλιο Σέρτζιο (5/-9), ο έμπειρος φορ Ντι Μικέλε (5/0) και ο στόπερ Φεράριο (2/0), ενώ για λόγους ξεκούρασης δεν κλήθηκε ο βασικός χαφ Ομπόντο (7/0). Ο Ντι Φραντσέσκο λογικά κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα, αφού από παιχνίδι βράδυ Πέμπτης δεν υπάρχει χρόνος για ανάκαμψη, νέα πρόσωπα στα χαφ οι Στράσερ, Ολιβέρα και στην άμυνα ο Εσπόζιτο, ενώ στην επίθεση ο Κόρβια αναμένεται να έχει παρτενέρ τον Κουαδράδο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Μπενάσι – Οντο, Τόμοβιτς, Εσπόζιτο, Μεσμπά – Πιάτι, Στράσερ, Ολιβέρα – Μπερτολάτσι – Κουαδράδο, Κόρβια.
ΝΟΒΑΡΑ: Δεν τα κατάφερε ούτε με τη Σιένα και το τελικό 1-1 μάλλον πρέπει να την ικανοποιεί, καθώς ισοφάρισε στο 80’. Και πάλι σοφτ αντιμετώπιση στο πρώτο ημίχρονο, δέχτηκε το 0-1 στο 17’ από διπλό λάθος της άμυνάς της, επηρεάστηκε και κινδύνευσε και με δεύτερο. Στην επανάληψη βγήκε μια διαφορετική ομάδα, πιο πεπεισμένη, πιο πιεστική, η ισοφάριση όμως άργησε να έρθει. «Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχαμε μόνο εμείς στο γήπεδο. Δεν είναι όμως εύκολο να κάνεις ανατροπή στη Serie A», είπε ο Ατίλιο Τεσέρ.
Το παιχνίδι στη Λέτσε θεωρητικά είναι το πιο βατό για τη Νοβάρα από τα εκτός έδρας και εκεί πρέπει να αναζητήσει βαθμούς. Ο Τεσέρ είναι αισιόδοξος: «Η Λέτσε είναι καλή ομάδα και έχει έμπειρους παίκτες, ποιοτικούς. Εμείς πρέπει να πάμε εκεί και να κάνουμε το παιχνίδι μας, χωρίς φόβο και ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Είναι ένα ματς-κλειδί στη μάχη για την παραμονή και σε τέτοια παιχνίδια οι βαθμοί μετρούν διπλοί. Αν πάρουμε αποτέλεσμα από το Βία Ντελ Μάρε τότε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός».
Νοκ-άουτ για τρίτο ο βασικός πορτιέρε Ουικάνι (6/-10), θα λείψει καιρό ο στόπερ/αρχηγός Λιζούτσο (3/0), ενώ τέθηκε εκτός πλάνων ο έτερος «ιστορικός» στόπερ Λούντι (4/0). Με ίωση τέθηκε νοκ-άουτ ο βασικός επιτελικός χαφ Πινάρντι (6/0), τη θέση του θα πάρει ο Ματζαράνι, ενώ στα χαφ ο βασικός μέσος Πορκάρι δεν είναι στα καλύτερά του, λογικά θα δώσει τη θέση του στον Ραντοβάνοβιτς. Στην επίθεση οι Μετζορίνι και Μοριμότο διεκδικούν μια θέση, στην άμυνα ο 37χρονος Τσεντουριόνι αντικαθιστά τον Λούντι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Φοντάνα – Ντελαφιόρε, Πάτσι, Τσεντουριόνι, Τζέμιτι – Μαριανίνι, Ραντοβάνοβιτς, Ριγκόνι – Ματζαράνι – Τζέντα, Μετζορίνι (Μοριμότο).
Η Λέτσε είχε παιχνίδι Πέμπτη βράδυ και είναι λογικό να αισθανθεί κόπωση. Το καλό για αυτήν είναι ότι αντιμετωπίζει τη σοφτ Νοβάρα, η οποία επιτρέπει πάντα ευκαιρίες στον αντίπαλο. Το goal/goal δείχνει ασφαλής επιλογή, από τη στιγμή που η Λέτσε έχει μόνο ήττες στην έδρα της.
Αισχρές αμυντικά και οι δύο, μπορούν να μας χαρίσουν ένα όμορφο παιχνίδι με αρκετά γκολ.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ
***Στο 2,65 ο άσος της Μπολόνια, το διπλό της Αταλάντα πληρώνει και 3,10.
***Προϊστορία: 28-12-5
ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Νίκη-οξυγόνο για τη Μπολόνια το διπλό στην Κιέβο (1-0) και επιβεβαίωσε πως στα εκτός έδρας λειτουργεί καλύτερα (και οι 7 βαθμοί της μακριά από τη Μπολόνια). Είχε και πολλή τύχη βέβαια, καθώς στο πρώτο ημίχρονο υπέφερε και δεν ξεμύτισε από την εστία της, στην επανάληψη ισορρόπησε και προηγήθηκε (53’) στην πρώτη της φάση, με τον Ακουαφρέσκα. Μετά διαφύλαξε το αποτέλεσμα, στάθηκε και πάλι τυχερή στο 71’, η Κιέβο είχε δοκάρι. «Καιρός να πάρουμε βαθμούς και στην έδρα μας, αλλιώς η παραμονή θα είναι δύσκολη», είπε ο Στέφανο Πιόλι.
Ο τεχνικός των «ροσομπλού» έδωσε το στίγμα του προσεχούς αγώνα με την Αταλάντα: «Η Αταλάντα ίσως είναι η ομάδα που δυσκολεύει περισσότερο από κάθε άλλη σε αυτό το πρωτάθλημα τον αντίπαλο. Εχασαν μόνο ένα σε οκτώ αγωνιστικές, από τη Ρόμα, παίζοντας όμως εξίσου καλά. Χωρίς την αφαίρεση βαθμών θα ήταν στη δεύτερη θέση, αλλά εμείς πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ως μία κύρια αντίπαλό μας για την παραμονή. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και το παιχνίδι θα είναι δύσκολο και απαιτητικό».
Εκτός πλάνων για τρίτο ματς ο ηγέτης χαφ Ντιαμάντι (6/1), με τεχνική επιλογή εκτός αποστολής ο μέσος Κριν και ο αριστερός μπακ Βιτάλε. Ο Πιόλι αναμένεται να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα που κέρδισε και στη Βερόνα, με τον Ραμίρες στον επιτελικό ρόλο και το δίδυμο Ντι Βάιο και Ακουαφρέσκα στην επίθεση. Επιβεβαιώνεται για δεύτερο ματς ο δεξιός μπακ Γκάρικς, επανήλθε στο τελευταίο μετά από απουσία οκτώ μηνών.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Ζιλέ – Γκάρικς, Πορτανόβα, Κερουμπίν, Μορλέο – Πέρες, Μουντιγκάι, Κονέ – Ραμίρες – Ντι Βάιο, Ακουαφρέσκα.
ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Εχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι με την Ιντερ, στο 90’ ακριβώς ο Ντένις έχασε πέναλτι. Το 1-1 παρέμεινε, με μια Αταλάντα να κάνει εξαιρετική εμφάνιση και να παίρνει το κουμάντο του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ηταν καλύτερη από την Ιντερ σε όρους φυσικής κατάστασης και έτρεξε περισσότερο, καλύπτοντας το χάντικαπ της ποιότητας και άξιζε να πάρει τη νίκη, έστω με αυτό το αμφισβητούμενο πέναλτι. «Ημασταν καλύτεροι από την Ιντερ και μπορούσαμε να κερδίσουμε. Είναι σκληρό να χάνεις πέναλτι στο τελευταίο λεπτό», είπε ο Στέφανο Κολαντουόνο.
Ο τεχνικός της Αταλάντα τόνισε εν όψει Μπολόνια: «Η Μπολόνια έχει πάρει όλους τους βαθμούς της εκτός έδρας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πάμε εκεί και θα έχουμε εύκολο έργο. Η Μπολόνια έπαιξε καλά με τη Λάτσιο και μέχρι να μείνει πίσω στο σκορ δικαιούταν να έχει προηγηθεί. Εμείς πρέπει να πάμε εκεί και να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν να παίζουμε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπολόνια θέλει να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα της και θα έχει ένα κίνητρο επιπλέον, εμείς όμως πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια».
Χάνουν ένα ακόμα ματς ο έμπειρος χαφ Μπρίγκι (6/0) και ο στόπερ/κάπτεν Μανφρεντίνι (5/0), ενώ 2-3 απουσίες ακόμα δεν επηρεάζουν. Ο Κολαντουόνο προτίθεται σε 2-3 αλλαγές στην ενδεκάδα, στη μεσαία γραμμή ο ψιλοξεχασμένος Καρμόνα (2/0) θα πάρει τη θέση του Τσιγκαρίνι ενώ στην επίθεση ίσως ο αρχισκόρερ Ντένις να αφήσει το πόστο του για τον κανονιέρη της ιταλικής Under-21 Γκαμπιαντίνι. Ο Ντένις είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού που ίσως τον αφήσει εκτός αρχικού σχήματος.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Κονσίλι – Μασιέλο, Καπέλι, Λουκίνι, Πελούζο – Σκελότο, Καρμόνα, Παντοΐν, Μποναβεντούρα – Μοράλες – Ντένις (Γκαμπιαντίνι).
Η Μπολόνια αναζητά τους πρώτους εντός έδρας βαθμούς, ωστόσο βρίσκει την Αταλάντα σε εξαιρετική κατάσταση. Οι παίκτες του Κολαντουόνο μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα και στο «Νταλ ‘Αρα», σε αποδόσεις αουτσάιντερ.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ – ΠΑΛΕΡΜΟ
***Η Ουντινέζε πληρώνει ανώτατη απόδοση το 1,70, το διπλό της Παλέρμο μπορεί να βρεθεί και στο 5,70.
***Τρεις θητείες (2004-05, 2006-07, 2008) και τρεις απολύσεις μετρά από την Παλέρμο ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν.
***Προϊστορία: 11-6-5. G/G τα πέντε τελευταία.
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Ο Γκουιντολίν «χάρισε» το παιχνίδι στη Νάπολι με την επιλογή του να αφήσει εκτός αποστολής τους Ντι Νατάλε και Ισλα, η Ουντινέζε εμφανίστηκε πολύ κακή και ηττήθηκε φυσιολογικά με 2-0, πέφτοντας από την πρώτη θέση. Το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, η Ουντινέζε προσπάθησε να επανέλθει στην επανάληψη, έφτανε στην αντίπαλη περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες. «Η Νάπολι ήταν καλύτερη, πιεστική, το ήθελε περισσότερο. Δεν έγινε τίποτα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, κάποια στιγμή θα ερχόταν η πρώτη ήττα», είπε ο προπονητής της.
Ο Γκουιντολίν είχε μόνο καλά λόγια για την πρώην του ομάδα: «Εχω δουλέψει τέσσερα χρόνια εκεί και ξέρω ότι η Παλέρμο έχει μεγάλες δυνατότητες, κάνει επενδύσεις και φέρνει παίκτες ποιότητας με μεταπωλητική αξία. Ποντάρουν πολλά σε νέους παίκτες αλλά η ποιότητά τους παραμένει ψηλά. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να εμφανιστεί η τέλεια Ουντινέζε για να πάρει τη νίκη».
Και συνέχισε: «Εχουμε ξεχάσει ήδη το παιχνίδι στη Νάπολι και την ήττα, από την άποψη ότι είμαστε η Ουντινέζε, μια επαρχιακή ομάδα, που για να πάρει αποτέλεσμα πρέπει να παίξει το καλύτερο δυνατό που μπορεί. Δεν είμαστε η Μίλαν, η Γιουβέντους, η Ιντερ, που μπορούν και στην κακή τους μέρα να πάρουν αποτέλεσμα. Εμείς όταν παίξουμε άσχημα, το πιθανότερο είναι να χάσουμε ή να μην αξίζουμε το αποτέλεσμα που θα πάρουμε».
Απουσιάζουν ο αρ. μπακ/χαφ Πασκουάλε (2/0) και ο επιθετικός Μπαρέτο (0/0) για τον Γκουιντολίν, το μέγα ερωτηματικό είναι ο Ντι Νατάλε (7/6), ο καποκανονιέρε του πρωταθλήματος δεν προπονήθηκε χτες λόγω ενός προβλήματος στη γάμπα και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Αν δεν προλάβει, τη θέση του θα πάρει ο Ρουμάνος Τόριε, με τον Φλόρο Φλόρες σε ρόλο μοναδικού προωθημένου. Κατά τα λοιπά επιστρέφει βασικός ο πολύτιμος μεσοαμυντικός Ισλα (6/1).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Χαντάνοβιτς – Μπενάτια, Ντανίλο, Ντομίτσι – Μπάστα, Ισλα, Πίντσι, Ασαμόα, Αρμέρο – Φλόρο Φλόρες, Ντι Νατάλε (Τόριε).
ΠΑΛΕΡΜΟ: Στην έδρα της είναι άκρως αξιόπιστη κι έκανε το 4/4 με το άνετο και δίκαιο 2-0 επί της Λέτσε, το βράδυ της Πέμπτης. Μετά από ένα πρώτο μέρος υπεροχής ο Πινίγια στο 26’ με πέναλτι άνοιξε το σκορ και μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο. Στην επανάληψη πέρασε 1-2 δύσκολες στιγμές αλλά είχε πάντα το κουμάντο του αγώνα και διασφάλισε τους τρεις βαθμούς στο 78’ με τον Αμπελ Ερνάντες, ο οποίος αξιοποίησε την πάσα του Πινίγια. «Αξιοποιήσαμε την έδρα μας και πάλι, τώρα να πάρουμε βαθμούς και εκτός», το σχόλιο του Ντέβις Μάντζα.
Ο τεχνικός της Παλέρμο προανήγγειλε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα λόγω του λίγου χρόνου που είχε στη διάθεσή της η ομάδα για ξεκούραση και τόνισε: «Η Ουντινέζε είναι ομάδα με ξεκάθαρες ιδέες, που δεν σου επιτρέπει πολλές ευκαιρίες και προσπαθεί πάντα να οργανώσει με υπομονή το παιχνίδι της. Και έχει κάποιες μονάδες ικανές να σου κάνουν τη ζημιά ανά πάσα στιγμή. Εγώ σκέπτομαι κάποιες αλλαγές αλλά το σημαντικό είναι η νοοτροπία, πρέπει να μπούμε στο γήπεδο απαιτητικοί και όχι φοβισμένοι. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, ελπίζω να βρούμε το γκολ που μας λείπει από τα εκτός έδρας παιχνίδια».
Ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα με τη Λέτσε, επιθετικός Πινίγια (7/2) τέθηκε νοκ-άουτ από το αποψινό παιχνίδι, τη θέση του διεκδικούν οι Μίκολι και Ζάχαβι με τον έμπειρο κυνηγό φαβορί. Από εκεί και πέρα, έκπληξη ο αποκλεισμός του χρήσιμου χαφ Μπερτόλο (5/1) από την αποστολή, μαζί με τους εκτός πλάνων από το ξεκίνημα Ρουμπίνιο, Σίμον, Ντι Ματέο και Μπούνταν. Ο Μιλιάτσιο έχει επανέλθει στη φυσική θέση στη μεσαία γραμμή και ο Αργεντίνος Τσέτο κατοχυρώνει για δεύτερο ματς φανέλα βασικού στο κέντρο άμυνας.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Τζόρβας – Πιζάνο, Σιλβέστρε, Τσέτο, Μπαλτζαρέτι – Μιλιάτσιο, Μπατσίνοβιτς, Μπαρέτο – Ιλιτσιτς – Ερνάντες, Μίκολι.
Επιστροφές η Ουντινέζε και έχει τον αέρα της Παλέρμο, την οποία πέρυσι συνέτριψε στην έδρα της με 7-0. Ο Γκουιντολίν μάλλον «θυσίασε» το παιχνίδι στη Νάπολι, η Παλέρμο έχει μια μέρα λιγότερη για ξεκούραση και αυτό θα της στοιχίσει.
Και επιμένουμε στον άσο, με την αίρεση βέβαια να παίξει ο Ντι Νατάλε. Περιμένουμε τα τελευταία νέα εδώ.

ΠΑΡΜΑ – ΤΣΕΖΕΝΑ
***Στο 1,85 ο άσος της Πάρμα, το διπλό της Τσεζένα στο 5,20.
***Προϊστορία: 2-4-1
ΠΑΡΜΑ: Το πήγε καλά το παιχνίδι στη Μίλαν μισή ώρα, αλλά στο πρώτο της λάθος (29’) τιμωρήθηκε με το πρώτο γκολ. Και στη συνέχεια σαν να εξαφανίστηκε από τον αγωνιστικό χώρο για να προκύψει η βαριά ήττα με 4-1. Ο Φράνκο Κολόμπα παραδέχτηκε ότι η ομάδα του σκέφτηκε το επόμενο παιχνίδι με την Τσεζένα: «Αυτό είναι το παιχνίδι στα μέτρα μας, εκεί είχαμε το μυαλό μας. Ωστόσο δεν έπρεπε να τα παρατήσουμε. Το πρώτο γκολ της Μίλαν ήταν δικό μας δώρο, μετά το παιχνίδι τέλειωσε». Είναι η μόνη ομάδα χωρίς ισοπαλία στο πρωτάθλημα, έχοντας τρεις νίκες και πέντε ήττες.
Ο τεχνικός των «παρμένσι» έκανε λόγο για παιχνίδι-παραμονής και τόνισε για την Τσεζένα: «Είναι στην τελευταία θέση και θα έρθουν εδώ έχοντας το μαχαίρι στα δόντια. Εμείς δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε καμία περίπτωση, οφείλουμε με υπομονή να κάνουμε το παιχνίδι μας. Οι ήττες από Αταλάντα και Μίλαν μας δίδαξαν ένα πράγμα: πόσο εύκολο είναι στο ποδόσφαιρο να περάσεις από την ευφορία στη στενοχώρια. Εμείς κάναμε τις δύο ήττες και τώρα πρέπει να ανακάμψουμε αμέσως, αλλιώς θα βρεθούμε πάλι σε δύσκολη θέση».
Εκτός για δεύτερο ο φορ Φλόκαρι (7/0), τέθηκε νοκ-άουτ ο εναλλακτικός χαφ Τζαντίντ (6/0). Ο Κολόμπα επαναφέρει τον βασικό στόπερ Λουκαρέλι (7/0), που έμεινε εκτός από το παιχνίδι στη Μίλαν για λόγους ξεκούρασης ενώ στην επίθεση το ρόλο του φουνταριστού θα έχει ο Πελέ (6/0), με τον Τζοβίνκο στον ελεύθερο ρόλο. Επιστρέφει στην αποστολή μετά από δύο ματς ο έμπειρος μέσος Μπλάζι (4/0) και στην ενδεκάδα ο Γάλλος εξτρέμ Μπιαμπιανί, αντί του Βαλιάνι στη δεξιά πτέρυγα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Μιράντε – Τζακάρντο, Παλέτα, Λουκαρέλι, Γκόμπι – Μπιαμπιανί, Γκαλόπα, Μορόνε, Μοντέστο – Τζοβίνκο – Πελέ.
ΤΣΕΖΕΝΑ: Ούτε τώρα ήρθε η πρώτη νίκη και η Τσεζένα παραμένει κολλημένη στον πάτο της βαθμολογίας. Στο 1-1 με την Κάλιαρι υπήρξαν κάποια σημάδια ανάκαμψης, ιδιαίτερα στην επανάληψη που είχε 2-3 καλές ευκαιρίες για να το κερδίσει, ωστόσο κι αυτά αποδείχτηκαν πολύ λίγα. Το παιχνίδι κρίθηκε από δύο πέναλτι, σε αυτό της ισοφάρισης της Τσεζένα (45’) ο Γκετσάλ πήγε να το εκτελέσει και ο προπονητής Τζαμπάολο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να τον αποτρέψει και να το χτυπήσει ο Καντρέβα! Φυσικά αποβλήθηκε, ωστόσο κι αυτό το περιστατικό δείχνει πως η κατάσταση είναι δύσκολη.
Ο Τζαμπάολο θα είναι στην ομάδα και στο παιχνίδι στην Πάρμα και θεωρεί πως μπορεί η Τσεζένα να αντιστρέψει τη δύσκολη κατάσταση: «Πρέπει να παίξουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο με την Κάλιαρι, η ομάδα υπάρχει, είναι ζωντανή και δεν μπορεί να είμαστε συνέχεια άτυχοι. Μπορούμε να βγούμε από τη δύσκολη θέση, αρκεί να το πιστέψουμε. Και δε νομίζω ότι οι παίκτες είναι εναντίον μου, η ομάδα είναι ενωμένη και όλοι αγωνιζόμαστε για τον κοινό σκοπό. Το πρόβλημα που έχουμε είναι ίσως ο φόβος, δεν δοκιμάζουμε πράγματα και προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί. Όμως πρέπει να ρισκάρουμε».
Τελευταία αγωνιστική τιμωρίας για τον Μούτου (6/1), πάγια έξω ο χαφ/αρχηγός Κολούτσι (5/0). Ο Τζαμπάολο δεν αλλάζει κάτι σε άμυνα και μεσαία γραμμή ενώ στην επίθεση πετά έξω τον άνευρο Γκετσάλ, ο Μπογκντάνι θα πάρει τη θέση του και οι Μαρτίνες και Εντέρ θα κινούνται από τα άκρα. Εκτός αποστολής ακόμα και ο ακραίος χαφ Μαρτίνιο (2/0), ενώ το μόνο δίλημμα είναι για το δεξί άκρο της άμυνας ανάμεσα στον επανακάμψαντα από τραυματισμό Κομότο και τον Τσεκαρέλι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Αντονιόλι – Τσεκαρέλι, Φον Μπέργκεν, Ροντρίγκες, Λάουρο – Παρόλο, Γκουάνα, Καντρέβα – Μαρτίνες, Μπογκντάνι, Εντέρ.
Σε κακή κατάσταση η Τσεζένα και τίποτα δεν της βγαίνει. Η Πάρμα παράτησε το παιχνίδι με τη Μίλαν για να εστιάσει τα πάντα σε αυτό με την Τσεζένα. Λογικός ο άσος των γηπεδούχων, ενδεικτική όμως η πρόταση στο 1,75.
Το ίδιο, περιμένοντας από την Πάρμα να έχει φυλάξει δυνάμεις από το μεσοβδόμαδο. Ο Τζοβίνκο μπορεί να την πάρει μόνος του την Τσεζένα.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΤΖΕΝΟΑ
***Στο 2,10 ο άσος, το διπλό της Τζένοα στο 4,00.
***Το 1997-98 στον πάγκο της Φιορεντίνα ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι.
***Προϊστορία: 27-10-3. Τελευταίο διπλό της Τζένοα στη σεζόν 1976-77.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Σίνισα Μιχάιλοβιτς και μολονότι η Φιορεντίνα δεν είναι ομάδα που απολύει προπονητές μεσούσης της σεζόν, το όνομα του Ντέλιο Ρόσι ακούγεται όλο και πιο έντονα. Η ήττα από τη Γιουβέντους (2-1) μπορεί να σταθεί, η εμφάνιση όμως ήταν αποκαρδιωτική και με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο της επανάληψης, η ομάδα υστέρησε εμφανώς. «Δεν είχαμε προσωπικότητα, ήμασταν φοβισμένοι. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πραγματικά άσχημα, οικτρά», το σχόλιο του Σέρβου τεχνικού.
Η διοίκηση διέψευσε τα όποια σενάρια, ωστόσο το ματς με την Τζένοα είναι καθοριστικό για την τύχη του Μιχάιλοβιτς. Ο Σέρβος στη συνέντευξη Τύπου παραδέχτηκε: «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν συχνά στο ποδόσφαιρο και όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, ο πρώτος που την πληρώνει είναι ο προπονητής. Όμως δεν θέλω καν να σκέπτομαι ότι υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσουμε την Τζένοα. Είμαι αισιόδοξος, ήρεμος, δεν σκύβω το κεφάλι. Εχω καλή αίσθηση για το παιχνίδι με τη Τζένοα και πρέπει να μπούμε στο γήπεδο έχοντας το μαχαίρι στα δόντια».
Και ο Σέρβος στη συνέχεια τα έχωσε ευθέως στους παίκτες του: «Στο πρώτο ημίχρονο με τη Γιουβέντους παίξαμε πραγματικά άσχημα, ντράπηκα κι εγώ ο ίδιος για την εμφάνιση. Ειδικά στη μεσαία γραμμή παίζοντας με τους Καριά, Μουνάρι και Μπεχράμι δεν κάναμε απολύτως τίποτα, δεν είχαμε προσωπικότητα, η Γιουβέντους ήταν σαν να παίζει φιλικό παιχνίδι. Μας έλειψε η προσωπικότητα, πρέπει στο επόμενο παιχνίδι να δείξουμε περισσότερα πράγματα».
Τιμωρημένος ο ακαταπόνητος χαφ Μπεχράμι (8/0), ερωτηματικό ο δεξιός μπακ Κασάνι (4/0), απών από τα δύο τελευταία. Εξέτισε ο χαφ/κάπτεν Μοντολίβο (7/0) και επανέρχεται, σαφώς στη θέση του Μπεχράμι, ενώ ο Μιχάιλοβιτς βρήκε ώρα να κάνει πειράματα και να αλλάξει το σύστημα, επιλέγοντας το 4-4-1-1 με τον Γιόβετιτς στον ελεύθερο ρόλο, τον Τζιλαρντίνο στην κορυφή της επίθεσης και τον νεαρό Βραζιλιάνο Ρομούλο σε θέση δεξιού ακραίου, αντί του φορμαρισμένου Τσέρτσι.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Μπόρουτς – Κασάνι (Ντε Σιλβέστρι), Νατάλι, Γκαμπερίνι, Πασκουάλ – Ρομούλο, Λάτζαρι, Μοντολίβο, Βάργκας – Γιόβετιτς – Τζιλαρντίνο.
ΤΖΕΝΟΑ: Στάθηκε πολύ τυχερή με τη Ρόμα και πήρε τη νίκη στο 89’ με ένα παράξενο γκολ του Κούτσκα (2-1). Η Τζένοα υπέφερε από την πίεση της Ρόμα, ο τερματοφύλακας Φρέι είχε πολλή δουλειά στο πρώτο ημίχρονο και κόντρα στη ροή ο Γιάνκοβιτς (38’) άνοιξε το σκορ με διαγώνιο σουτ. Στην επανάληψη ισορρόπησε το παιχνίδι αλλά στο 82’ από λάθος της άμυνας η Ρόμα ισοφάρισε. Ομως στο 89’ από εκτέλεση κόρνερ, ο Μέρκελ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε κατά τύχη στον Κούτσκα και κατέληξε στα δίχτυα. «Η Ρόμα ήταν καλύτερη, εμείς πιο τυχεροί», παραδέχτηκε ο Μαλεζάνι.
Ο τεχνικός της Τζένοα τόνισε εν όψει Φιορεντίνα: «Η Φιορεντίνα είναι σπουδαία ομάδα, με πολύ καλό προπονητή που έχει ατυχίες σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Είχε να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες και όταν η ομάδα του ήταν πλήρης, τα πήγε πολύ καλά. Δεν νομίζω ότι ο Μιχάιλοβιτς παίζει τον πάγκο του στο μεταξύ μας παιχνίδι, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρήσουμε ότι η Φιορεντίνα είναι σε κρίση. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες».
Τρίτο ματς τιμωρίας για τον έμπειρο στόπερ Καλάτζε (6/0), ενώ τέθηκε εκτός πλάνων ο επιθετικός Καράτσιολο (7/1). Ο Μαλεζάνι μελετά κάποιες αλλαγές μόνο στη μεσαία γραμμή, με τους Κούτσκα και Κονστάν έτοιμους να πάρουν τις θέσεις των Σέιμουρ και Βελόσο, ενώ στην επίθεση ο Πράτο διεκδικεί τη θέση από τον Γιάνκοβιτς, ο οποίος προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και δύσκολα θα αντέξει τρίτο σερί ενενηντάλεπτο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Φρέι – Μέστο, Νταϊνέλι, Μορέτι, Αντονέλι – Ρόσι, Βελόσο (Κονστάν), Κούτσκα (Σέιμουρ) – Μέρκελ – Γιάνκοβιτς, Παλάσιο.

Οριακό παιχνίδι για τον Μιχάιλοβιτς στη Φιορεντίνα, το κλίμα στην ομάδα δεν είναι και το καλύτερο. Η Τζένοα πήρε μια τυχερή νίκη με τη Ρόμα και είναι σχετικά άνετη. Η παράδοση είναι υπέρ των γηπεδούχων, αλλά θα μείνουμε μακριά.
Και δεν αλλάζουμε, αυτή τη στιγμή το μόνο που σώζει τη Φιορεντίνα είναι η καλή εντός έδρας παράδοση που έχει με τη Τζένοα.

ΚΑΛΙΑΡΙ – ΛΑΤΣΙΟ
***Μοιρασμένο το σετάκι, στο 2,70 ο άσος, στο 2,90 το διπλό της Λάτσιο.
***Προϊστορία: 11-9-9. Χωρίς ισοπαλία στα 5 τελευταία.
ΚΑΛΙΑΡΙ: Εστω με τις ισοπαλίες παραμένει στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας και αποκτά άνεση για τη συνέχεια. Στην Τσεζένα (1-1) ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε στο 28’ με πέναλτι και είχε την ευκαιρία για το 2-0, αλλά στις καθυστερήσεις επίσης με πέναλτι δέχτηκε την ισοφάριση. Στην επανάληψη υστέρησε, προτίμησε να ανασυνταχθεί πίσω για να κρατήσει την ισοπαλία, έβγαλε με επιτυχία 2-3 φάσεις και έφυγε με το 1-1. «Μπορούσαμε κάτι παραπάνω, δεν έπρεπε να γυρίσουμε στην άμυνα», το σχόλιο του Φικαντέντι.
Ο τεχνικός της Κάλιαρι ζήτησε από τους παίκτες του την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά που είχαν στα παιχνίδια με Ρόμα και Νάπολι: «Εκείνα τα δύο παιχνίδια πρέπει να είναι οδηγός για εμάς. Η Λάτσιο είναι ομάδα πρώτης γραμμής, θα διεκδικήσει υψηλούς στόχους και έχει παίκτες τρομερής ποιότητας, ειδικά στην επίθεση. Μια στιγμή να ξεχαστείς θα σου κάνουν τη ζημιά, πρέπει να είμαστε με το μυαλό στο γήπεδο και στα 90 λεπτά. Με υπομονή, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας και να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα».
Τιμωρημένος ο χαφ/αρχηγός Κόντι (8/2), εκτός ξανά ο βασικός στόπερ Αστόρι (7/0) και ο επιθετικός Ελ Καμπίρ (2/1). Για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα θα χαλάσει η τριάδα Μπιοντίνι-Κόντι-Ναϊνγκολάν στον άξονα, με τον Εκνταλ να παίρνει φανέλα βασικού, ενώ στην άμυνα ο Αριάουντο συνεχίζει στη θέση του Αστόρι. Ο Κόσου θα αναλάβει όπως πάντα τον ελεύθερο ρόλο, πίσω από τους Νενέ και Τιάγκο Ριμπέιρο στην επίθεση.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Αγκάτσι – Πιζάνο, Κανίνι, Αριάουντο, Αγκοστίνι – Μπιοντίνι, Ναϊνγκολάν, Εκνταλ – Κόσου – Νενέ, Τιάγκο Ριμπέιρο.
ΛΑΤΣΙΟ: Εχασε την ευκαιρία να περάσει μόνη πρώτη, μένοντας στο 1-1 με την Κατάνια. Ξεκίνησε πιεστικά, προηγήθηκε με τον Κλόζε (17’) και μπορούσε να σκοράρει κι άλλο στο καλό πρώτο μισάωρο. Ομως μετά έμεινε εμφανώς από δυνάμεις, ίσως συνετέλεσαν σε αυτό οι σημαντικές απουσίες στη μεσαία γραμμή και έχασε την πρωτοβουλία, για να δεχτεί την ισοφάριση (62’) ύστερα από αστείο λάθος του Λιθουανού μπακ Στανκεβίτσιους. Ρίσκαρε μετά να το κερδίσει, αλλά κινδύνευσε με τη σειρά της, με το 1-2.
Ο Εντι Ρέια τόνισε εν όψει Κάλιαρι: «Παίζουμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα, εκεί δύσκολα μπορεί η οποιαδήποτε ομάδα να πάρει αποτέλεσμα. Πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας εκεί για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Η Κάλιαρι είναι συμπαγής ομάδα, πολύ δύσκολο να την “ανοίξεις” και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Παίζουν χρόνια μαζί, έχουν ομοιογένεια και βρίσκονται με κλειστά μάτια. Εμείς έχουμε κάποια προβλήματα αλλά και τις λύσεις να καλύψουμε τις απουσίες μας, θα πάμε στο Κάλιαρι με στόχο τη νίκη».
Δεν είναι καλά τα νέα για τον Ρέια, αφού τέθηκε εκτός ο βασικός στόπερ Μπιάβα (5/0) ενώ στην τελευταία προπόνηση χτύπησε και ο βασικός δεξιός μπακ Κονκό (8/0). Θα κάνει τεστ της τελευταίας στιγμής, δύσκολα θα προλάβει, στη θέση του θα παίξει ο Στανκεβίτσιους, με τον αρχιερέα των… γκαφατζήδων Ντιακιτέ να πηγαίνει στο κέντρο της άμυνας. Εκτός πλάνων σταθερά οι μέσοι Ματούζαλεμ (7/0), Γκονζάλες (4/0), Μάουρι (2/0), ερωτηματικό ο ηγέτης χαφ Ερνάνες (8/3) αλλά λογικά θα προλάβει, ενώ ο Σισέ θα ξεκινήσει κανονικά, παρότι ο Ρέια είχε αφήσει να διαφανεί πως θα τον άφηνε στον πάγκο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Μαρκέτι – Στανκεβίτσιους, Ντιακιτέ, Ντίας, Ράντου – Μπρόκι, Λεντέσμα, Λούλιτς – Ερνάνες – Κλόζε, Σισέ.
Κολλημένη με τις ισοπαλίες η Κάλιαρι και έτσι κινεί τη βαθμολογία της, η Λάτσιο απέτυχε να περάσει στην κορυφή βγάζοντας κόπωση και ελλείψεις στο τελευταίο. Ισορροπημένο το σετ και πολλές πιθανότητες για μια ισοπαλία συμβιβασμού.
Η άμυνα που ετοιμάζει ο Ρέια… τρομάζει. Ντιακιτέ στόπερ, Στανκεβίτσιους δεξιά, οι άρχοντες της γκάφας. Για να δούμε αν μπορέσει η «δυσκοίλια» στο γκολ Κάλιαρι να το εκμεταλλευτεί και κυρίως αν μπορέσει να καλύψει η ίδια τις δικές της απουσίες.

ΣΠ. ΧΙΧΟΝ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ
***2,60 η Χιχόν, 2,70 η Μπιλμπάο.
***Προϊστορία: 11-14-14. Τελευταίος άσος το 1991-92, έκτοτε: 0-4-5.
***Εξάντλησε τα 800 εισιτήρια που πήρε η Μπιλμπάο, γύρω στους διπλάσιους αναμένεται να είναι οι υποστηρικτές της στο «Μολινόν».
ΣΠ. ΧΙΧΟΝ: Σώθηκε από τα χειρότερα στο πρώτο 20λεπτο στις Βαλεαρίδες την Τετάρτη, αφού η Μαγιόρκα κυριάρχησε, προηγήθηκε νωρίς (16’) και θα μπορούσε άνετα, αν ήταν λίγο πιο αποτελεσματικοί οι επιθετικοί της, να είχε σκοράρει δεύτερο. Δεν έγινε, η Σπόρτινγκ ανέβηκε και πήρε μπάλα, βοηθήθηκε κι από το γεγονός ότι νωρίς ισοφάρισε (49’), αλλά είχε και την τύχη με το μέρος της σε δύο καθοριστικές φάσεις της αναμέτρησης. Στο 60’ όταν με αυτογκόλ πήρε το προβάδισμα και στο 84’ όταν το δοκάρι της απέτρεψε την ισοφάριση των νησιωτών σε σουτ του Πίνα (2-1).
«Είχαμε όση τύχη στερηθήκαμε σε άλλα παιχνίδια. Χάλια το πρώτο μέρος μας, ήμασταν πιστοί στο στυλ μας στο δεύτερο»», το χαρακτηριστικό σχόλιο του Μανόλο Πρεθιάδο μετά το παρθενικό φετινό διπλό των Αστουριάνων και την πρώτη φορά έπειτα από 6,5 μήνες που πανηγυρίζουν δύο σερί τρίποντα. Στους δύο μάλιστα ... τελικούς για την παραμονή του στον πάγκο, αφού για ακόμη μια φορά ο Κανταμπριανός τεχνικός φαίνεται πως ξεπέρασε την (εντονότατη) κρίση που είχε δημιουργηθεί από το τραγικό ξεκίνημα της Σπόρτινγκ –που βγήκε για πρώτη φορά από την επικίνδυνη ζώνη- νιώθοντας πλέον σαφέστατα πιο ασφαλής στον πάγκο του.
Λογική συνεπώς η φιλοδοξία των Αστουριάνων για την αποφυγή... πισωγυρισμάτων στη σημερινή φιλοξενία της Μπιλμπάο, ομάδα η οποία απολαμβάνει τον πλήρη σεβασμό του Πρεθιάδο. «Μετά την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ, η Μπιλμπάο είναι ένα σκαλί ψηλότερα από κάθε άλλη ομάδα στην Ισπανία», το ενδεικτικό του σχόλιο προτού προσθέσει: «Θα παίξουμε με μια σπουδαία ομάδα και γι’ αυτό περιμένω τόσο το 150% της προσπάθειας των παικτών μου όσο και ανάλογη στήριξη από τους οπαδούς. Το Μολινόν είναι ένα γήπεδο που δίνει κίνητρο και σε μας και στον αντίπαλο, θα δούμε καλό ματς, αλλά με εμάς να παίρνουμε τη νίκη».
Αγωνιστικά, ουδέν το (ουσιαστικό) νεότερο. Ο βασικός δεξιός μπακ Λόρα (8/0) και ο βασικός αμυντικός χαφ Κάσες (5/0) αντιμετωπίζουν ενοχλήσεις και αποτελούν εκκρεμότητες, αν κι όπως εκτιμούν τα τοπικά ΜΜΕ θα αγωνιστεί κανονικά, αφού χθες προπονήθηκαν κανονικά. Αν ο Πρεθιάδο τους βάλει και τους δύο θα παρατάξει για πέμπτη συνεχόμενη φορά την ίδια αρχική ενδεκάδα, κάτι που δεν έχει ξανακάνει όσο είναι στο τιμόνι των «ροχιμπλάνκος». Αν όχι, Σουάρες και Εγούρεν περιμένουν για να πάρουν φανέλα βασικού. Σταθερά εκτός παραμένει ο χρήσιμος μεσοεπιθετικός Νόβο (3/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Χ. Πάμπλο – Λόρα (Σουάρες), Μποτία, Ιβάν Ερντάντεθ, Κανέγια – Κάσες (Εγούρεν), Ριβέρα - Τρέχο, Αντρέ Κάστρο, Ντε λας Κουέβας – Μπαράλ.
ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Στο πρώτο 20λεπτο, ομολογουμένως τα χρειάστηκε από την Ατλέτικο την Πέμπτη. Σε μια περίπτωση ο Ιραϊθόθ (έσωσε τετ – α - τετ του Φαλκάο) και σε μια ακόμη η αστοχία του Φιλίπε Λουίς της επέτρεψαν να το περάσει αναίμακτα, προτού συμμετάσχει κι αυτή στο επιθετικό κομμάτι, στερούμενη όμως το γκολ στις δύο καλύτερες ευκαιρίες της χάρη σε ισάριθμες εξαιρετικές επεμβάσεις του πορτιέρο Κουρτουά. Η επανάληψη όμως εξελίχθηκε σε επιθετικό της μονόλογο και παρότι χρειάστηκε μια ... καραμπόλα για να ανοίξει το σκορ (67’) μέσα στο επόμενο οκτάλεπτο έβαλε ακόμη δύο γκολ διαμορφώνοντας το εντυπωσιακό κι – απολύτως παραστατικό της κυριαρχίας της (ειδικά στην επανάληψη) – 3-0. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά ύστερα από 19 αγωνιστικές που δεν δέχτηκε γκολ.
«Το ματς είχε διάφορα τμήματα. Η αρχή ήταν ισορροπημένη, εκείνοι είχαν ευκαιρίες, κατόπιν κάναμε παιχνίδι και στην επανάληψη ήμασταν πολύ καλοί. Η νίκη ήρθε από την άμυνα. Ημασταν πολύ αποτελεσματικοί κι ανταποκριθήκαμε εξαιρετικά στις απαιτήσεις του παιχνιδιού», το σχόλιο του Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος σαφέστατα κι είχε μερίδιο στην εν λόγω επιτυχία, αφού οι αλλαγές του ήταν αυτές που ουσιαστικά γύρισαν το παιχνίδι συνεχίζοντας το εξαιρετικό σερί των Βάσκων, οι οποίοι πλέον παραμένουν για επτά αναμετρήσεις αήττητοι (πέντε στην Πριμέρα και δύο στο Γιουρόπα Λιγκ), αποσπώντας 11 βαθμούς στο συγκεκριμένο διάστημα.
Για τα καλά συνεπώς το μετριότατο ξεκίνημά τους αποτελεί παρελθόν, όχι όμως και χωρίς συνέπειες, αφού το πολύ βαρύ πρόγραμμα τους – το αποψινό θα είναι το πέμπτο παιχνίδι μετά τη διακοπή σε διάστημα 13 ημερών (60 ώρες μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την Ατλέτικο θα είναι σήμερα στη σέντρα για αυτήν με τη Χιχόν) – έχει προκαλέσει σημαντικότατους τραυματισμούς. Για τον Μπιέλσα πάντως, ο παράγοντας αυτοπεποίθηση είναι το κυριότερο νέο. «Ναι, είναι καλό που έχει τονωθεί η ψυχολογία μας, αλλά πρέπει να διατηρούμε την εγρήγορση μας, ειδικά κόντρα σε μια ομάδα τόσο συμπαγή και σε προφανή άνοδο τις τελευταίες αγωνιστικές όπως η Χιχόν», το σχόλιο του Αργεντινού.
Αγωνιστικά, τα είπαμε. Τα προβλήματα – και κυρίως η καταπόνηση (παρά την προφανή δουλειά που έχει πέσει στον τομέα φυσική κατάσταση από τον Μπιέλσα) – είναι αρκετά. Δεδομένοι απόντες σήμερα ο τιμωρημένος (και τραυματίας επίσης) αμυντικός χαφ Μαρτίνεθ (9/1) κι ο στόπερ Αμορεμπιέτα (8/0), αμφότεροι βασικοί. Στη θέση του πρώτου θα αγωνιστεί ο Αντερ Ερέρα, ο οποίος πήρε ανάσες την περασμένη Πέμπτη, στη θέση του δεύτερου (θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού για το επόμενο 15μερο), θα αγωνιστεί αυτός που τον αντικατέστησε στο παιχνίδι με την Ατλέτικο, ο Σαν Χοσέ.
Από εκεί και πέρα, δεδομένη – και για το υπόλοιπο ουσιαστικά της σεζόν – η απώλεια του βασικού χαφ Γουρπέγι (7/0), ωστόσο κανονικά θα αγωνιστεί παρά τις μύριες όσες ενοχλήσεις στο γόνατο του ο Γιορέντε (9/5). Η κατάσταση του θα αξιολογηθεί σύμφωνα με τον Μπιέλσα και πριν τη σέντρα, ωστόσο από την στιγμή που συμπεριλήφθηκε στη 19μελή αποστολή της Αθλέτικ το πιθανότερο είναι πως θα ξεκινήσει. Σε περίπτωση πάντως που δεν τα καταφέρει την θέση του θα πάρει ο Τοκέρο. Από εκεί και πέρα, αξιοσημείωτη είναι η είσοδος για πρώτη φορά φέτος στην αποστολή του αριστερού μπακ Κοϊκίλι, ενός δηλαδή από τους «κομμένους» του Μπιέλσα από το ξεκίνημα της σεζόν.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ιραϊθόθ – Ιραόλα, Σαν Χοσέ, Εκίθα, Ντε Μάρκος – Αντερ Ερέρα, Ιτουράσπε - Σουσαέτα, Μουνιαΐν, Γαμπιλόνδο – Γιορέντε (Τοκέρο).
Ανεβασμένη η Χιχόν, σε ανοδική τροχιά κι η Μπιλμπάο. Ξεκάθαρο προβάδισμα δεν δίνεται σε κανέναν (εξ ου και οι μοιρασμένες αποδόσεις), παρά μόνο στα... γκολ. Ετσι κι αλλιώς, τελευταία δείχνουν κι οι δύο ομάδες πως τα βρίσκουν.
Η εξαιρετική φόρμα της Μπιλμπάο εξισορροπείται τόσο από την πρόσφατη δυναμική της Χιχόν, όσο (κυρίως) και από τα σημαντικά της προβλήματα. Η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια (60 ώρες μόλις από το αμέσως προηγούμενο!) ακόμη ένας ανασταλτικός παράγοντας για υπέρ των Βάσκων ποντάρισμα. Οσοι τολμηροί το πιστεύουν, το ρίσκο στον άσο δικαιολογείται σε καμία όμως περίπτωση στο απαράδεκτο 2,25 του ΟΠΑΠ, την ώρα που στο εξωτερικό βρίσκεται στο 2,60. Οι υπόλοιποι, μακριά ή με την πρόταση των πολλών γκολ στο 2,05 έξω.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.