Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί στην Αγγλία σήμερα.

Το απόλυτο κάναμε εχθές στις εκτιμήσεις μας στην Πρέμιερ Αγγλίας.Μέτρια στις υπόλοιπες κατηγορίες της Αγγλίας.






ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ. - ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ.

*** Το μεγάλο ντέρμπι της πόλης του Σέφιλντ (και μακράν το ιστορικότερο στο αγγλικό πρωτάθλημα, αφού οι δύο ομάδες πρωτοσυναντήθηκαν το 1893), γνωστό και ως «ντέρμπι του χάλυβα». Τεράστια η αντιπαλότητα των δύο ομάδων, που πολύ συχνά έχει καταλήξει σε μεγάλης έκτασης επεισόδια, παρά τα έντονα αστυνομικά μέτρα.

*** 4.300 εισιτήρια πήρε η Σέφιλντ Γουένσντεϊ και φυσικά εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Τα εισιτήρια που διέθεσε η Γουένσντεϊ δεν φτάσανε ούτε για... ζήτω, ενώ την κατάσταση μπέρδεψε περισσότερο η μη τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα. Ετσι η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να στήσει μια γιγαντιαία οθόνη στο κέντρο του «Χίλσμπορο», μέσω της οποίας οι οπαδοί της ομάδας θα δουν το ματς μέσω κλειστού κυκλώματος. Οχι δωρεάν πάντως, αφού και για αυτό ακόμη εκδόθηκαν 11.000 εισιτήρια, τα οποία έκαναν φτερά αμέσως.

*** Αστυνομοκρατούμενο τοπίο όλος ο ευρύτερος χώρος του «Μπράμαλ Λέιν». Δεκάδες κλειστοί δρόμοι, οδοφράγματα και παρακάμψεις, ώστε να αποφευχθεί κάποια συνάντηση μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων κατά την προσέλευση τους στο γήπεδο.

*** 45-39-41 το ρεκόρ της Σέφιλντ Γιουν. ανεξαρτήτως έδρας, 27-22-13 στο «Μπράμαλ Λέιν».

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ:
 Είχε αγωνιστικό ρεπό, αφού αναβλήθηκε το εκτός με την Πρέστον λόγω διεθνών κλήσεων στην αντίπαλό της. Προέρχεται από το δύσκολο 2-1 (4/10) επί της Ρόδεραμ στο τοπικό ντέρμπι για το Τρόφι, ένα αποτέλεσμα που κάπως αποκατέστησε τον τσαλάκωμα που είχε υποστεί ο εγωισμός των «λεπίδων» μετά το 0-2 με την Τσάρλτον για το πρωτάθλημα.

Να λοιπόν που η ζωή τα φέρνει έτσι, ώστε όχι απλά να κοντράρεις την ομάδα στην οποία έχεις προϋπάρξει ποδοσφαιριστής και τεχνικός της, αλλά να το κάνεις και από τον πάγκο της μισητής αντιπάλου της. Ο λόγος φυσικά για τον Ντάνι Γουίλσον - είναι γνωστές οι θύελλες διαμαρτυριών από τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ μόλις ανακοινώθηκε η πρόσληψή του το περασμένο καλοκαίρι- ο οποίος εν όψει ντέρμπι ρίχνει το μπαλάκι στους παίκτες του.

«Πρέπει σαν ομάδα να ταιριάξουμε με τον φανατισμό και το πάθος των οπαδών μας - δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι όπου πρέπει να περιμένουμε εμείς να πάρουμε τα πάνω μας από την ενίσχυση της εξέδρας, αντιθέτως πρέπει να φροντίσουμε ώστε με την παρουσία μας στο γήπεδο, να παρασύρουμε τους φιλάθλους μας. Ξέρω ότι κάποιοι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να επικεντρωθούν στη δική μου παρουσία σε αυτό το ντέρμπι και στις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν. Πραγματικά όμως το τελευταίο που σκέφτομαι είναι ο εαυτός μου, το μόνο που με καίει είναι να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας και για να συμβεί αυτό πρέπει να ματώσουμε»,ομολογεί ο Γουίλσον.

Διπλό μεταγραφικό χτύπημα από τις «λεπίδες» με την προσθήκη δύο καλών δανεικών λύσεων από την Μπλάκπουλ - ο λόγος για τον 23χρονο φορ Μπίλι Κλαρκ και για τον 20χρονο εξτρέμ Ματ Φίλιπς. Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για τον Κλαρκ, από τους παίκτες που στο ξεκίνημά του έδειξε ότι διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να γίνει ένας από τους δυνατότερους στράικερ στο Φούτμπολ Λιγκ. Ξεπέρασε με επιτυχία ένα σοβαρότατο πρόβλημα τραυματισμού που τον ανάγκασε να χάσει όλη την περσινή σεζόν και πλέον ψάχνει να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Με 350 χιλ. λίρες (που μπορεί να γίνουν και 700) πληρώθηκε η Γουίκομ για να δώσει το ΟΚ της μετακίνησης του Φίλιπς το καλοκαίρι του 2010 στην Μπλάκπουλ. Διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Αγγλίας ο 20χρονος, εξτρέμ που έχει και τα δύο πόδια και παίζει άνετα στις πλευρές, με εξαιρετική ταχύτητα και τεχνική.

Στα αγωνιστικά δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, παραμένουν εκτός πλάνων πάντα δυο-τρεις μακροχρόνιοι που πλέον δεν επηρεάζουν, έτσι οι δύο νεοφερμένοι πιέζουν για το ντεμπούτο τους, ενώ θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο εργατικός χαφ Μοντγκόμερι (5/1) ο οποίος έχει πλέον ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ.: Συνέχισε στο γνωστό αξιόπιστο μοτίβο των τελευταίων αγωνιστικών και με το 3-1 επί της Τσέστερφιλντ όχι μόνο έκανε το 4/4, αλλά πήρε και σημαντική ψυχολογία εν όψει ντέρμπι. Η γνωστή εικόνα από τη Σέφιλντ Γουέν., χωρίς να θαμπώνει με την ποιότητα του ποδοσφαίρου της, ήταν άκρως ουσιαστική και εκμεταλλεύτηκε απόλυτα ό,τι αμυντικό κενό βρήκε στον αντίπαλο της.

Γέννημα-θρέμμα οπαδός της Γουένσντεϊ ο Γκάρι Μέγκσον (πάνω από 230 συμμετοχές με τη φανέλα της σαν παίκτης) αν μη τι άλλο έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία στην οπαδική βάση της ομάδας του και φροντίζει να το εκμεταλλευτεί κατάλληλα πριν τη μεγάλη σημερινή κόντρα.

«Το 1999 με πλησιάσανε από τη Γιουνάιτεντ ώστε να αναλάβω, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να πω το ναι. Ο πατέρας μου ήταν κάπτεν της Γουένσντεϊ για 18 χρόνια και εγώ πήγαινα στο γήπεδο από τα πέντε μου, οπότε πως διάολο θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο. Ξέρω καλά την ατμόσφαιρα αυτών των ντέρμπι, το νούμερο ένα είναι η ψυχολογία και η αποφασιστικότητα. Δεν πρόκειται να πω πολλά λόγια στα αποδυτήρια αφού οι παίκτες ξέρουν πολύ καλά τη σημασία του αγώνα, είναι προετοιμασμένοι ιδανικά σε όλους τους τομείς και απλά περιμένω να τους δω να κάνουν τη δουλειά τους μέσα στο γήπεδο», δηλώνει ο μάνατζερ της Γουένσντεϊ.

Καλά τα αγωνιστικά νέα για το σημερινό, έτσι μετέχουν κανονικά της αποστολής οι δύο παίκτες που έχασαν το ματς με την Τσέστερφιλντ λόγω διεθνών υποχρεώσεων - ο βασικός στόπερ/αριστερός μπακ Ρέντα Τζόνσον (6/1) και ο ενίοτε βασικός επιθετικός χαφ Πάλμερ (8/1, 4 αλλ.). Την ίδια ώρα ξεπέρασε τον τραυματισμό του και δίνει το παρών ύστερα από τρία που έχασε ο ποιοτικός χαφ Πράτον (9/1).  ... X2 ...KAI OVER 2.5 GOALS.




ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ – ΛΕΣΤΕΡ
*** Πρακτικά μοιρασμένα τα σετάκια. Από 2,62 έως 2,70 ο άσος, από 2,62 έως 2,88 το διπλό.

*** Τοπικό ντέρμπι των Μίντλαντς. Οχι όμως από τα κλασικά της περιοχής.
*** Τηλεοπτική μετάδοση.
MΠΕΡΜΙΓΧΑΜ: Από τις ομάδες που προφανώς χρειάζονταν τη διακοπή, καθώς η συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα έχει ήδη επιβαρύνει το πρόγραμμα – και η συνέχεια προφανώς αναμένεται ακόμη πιο επιβαρημένη. Γενικά, πέρασε μια χαρά δεκαπενθήμερο με ηρεμία και αισιοδοξία, καθώς προέρχεται από το 3-1 στο Νότιγχαμ στο τελευταίο της ματς – κι άσχετα αν η Μπέρμιγχαμ δεν ήταν καλή για 75' λεπτά αγώνα, χάνοντας με 1-0 και απλά εκμεταλλευόμενη άψογα την κατάρρευση της Νότιγχαμ μόλις έγινε το 1-1 (75'), μια τριάρα στο Νότιγχαμ είναι πάντα τριάρα στο Νότιγχαμ.
«Το θετικό για μας είναι ότι έχουμε ματς στο χέρι έναντι των άλλων ομάδων, και μάλιστα τα ματς που χρωστάμε είναι εντός έδρας» δηλώνει ο Χιούτον. «Το ματς με τη Λέστερ είναι μεγάλο τεστ για μας, όμως παίζουμε στην έδρα μας και ο στόχος είναι να κάνουμε το Σεντ Αντριους μια πολύ δύσκολη έδρα».

Επιστρέφει ο έμπειρος δεξιός μπακ Καρ (7/0), που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Αντίθετα, είναι αμφίβολος ο πολυσύνθετος Σπέκτορ (6/0), που χτύπησε στο Νότιγχαμ (έπαιξε δεξί μπακ, στη θέση του Καρ). Παραμένει εκτός για τρίτο ματς ο βασικότατος στόπερ Ντέιβις (7/1). Σταθερά τραυματίας ο χαφ Ματς (2/0).

Οσον αφορά την εντεκάδα, υπάρχει ερωτηματικό στην επίθεση. Καταρχήν, αν ο Χιούτον θα παίξει με ένα ή δύο φορ, και κατά δεύτερον, αν παίξει με έναν, που μάλλον είναι το πιθανότερο, ποιον από τους τρεις θεωρητικά βασικούς του φορ θα ξεκινήσει, τον Κινγκ, τον Ζίγκιτς ή τον Γουντ; Λογικά, αυτός που έχει τις λιγότερες πιθανότητες είναι ο Ζίγκιτις, που ξεκίνησε βασικός στο Νότιγχαμ αλλά ήταν τελείως αναποτελεσματικός.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Μάιχιλ – Καρ (Σπέκτορ) – Ιμπάνιεθ, Κάλντγουελ, Ρίντζγουελ – Μπερκ, Γκομίς, Φάχι, Μποσανζούρ – Ελιοτ - Κινγκ (Γουντ)
ΛΕΣΤΕΡ: Από το ξεκίνημα της σεζόν δυσκολευόταν να βρει τα πατήματά της, όμως στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή έκανε την πλέον επιβλητική εμφάνισή της, κερδίζοντας άνετα με 4-0 την Ντέρμπι στο ντέρμπι των Ιστ Μίντλαντς. 
«Στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Ντέρμπι νομίζω ότι κάναμε το καλύτερο φετινό μας παιχνίδι» δηλώνει ο Ερικσον.«Φυσικά και μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο και φυσικά ο στόχος είναι να παίζουμε στον ίδιο ρυθμό επί 90 λεπτά».

Πολύ ευχάριστα τα αγωνιστικά νέα. Καταρχήν, κόντρα στην Ντέρμπι επέστρεψε από τον τραυματισμό του ο σταρ φορ Νιούτζεντ (6/3) – και η επιστροφή του αποδείχθηκε κλειδί, όχι μόνο γιατί άνοιξε το σκορ, αλλά γιατί έδωσε ενέργεια και ζωντάνια στην επίθεση της Λέστερ.

Τώρα επιστρέφουν ο άλλος της σταρ φορ, ο Μπέκφορντ (4/0), ο εγκεφαλικός χαφ Γουέλενς (9/1) και ο καλός μέσος αλλά πολύ ταλαιπωρημένος τα τελευταία χρόνια Τζόνσον (2/0, 1 αλλ.), ενώ έτοιμος μετά από αρκετά ματς είναι και ο χρήσιμος αλλά κατά βάση αναπληρωματικός φέτος περιφερειακός φορ Γκάλαχερ (6/0, 4 αλλ.).

Επιπλέον, ο καλός επιθετικογενής χαφ Κινγκ φαίνεται ότι ξεπερνάει ένα μικροπρόβλημα που τον κράτησε εκτός εθνικής Ουαλίας.

Οσον αφορά την εντεκάδα, τα πράγματα είναι μπερδεμένα, από τη στιγμή που ο Ερικσον έχει πάρα πολλές επιλογές. Καταρχήν έχουμε ερωτηματικό στην επίθεση και το αν για πρώτη φορά ο Σουηδός θα ξεκινήσει μαζί τους Νιούτζεντ και Μπέκφορντ, και κατά δεύτερον στα χαφ και το αν ο Γουέλενς θα επιστρέψει άμεσα στην εντεκάδα. Και για να μπερδέψουμε ακόμη περισσότερο την κατάσταση, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, τώρα που ο Ερικσον έχει στη διάθεσή του και τους τρεις φορ του (Νιούτζεντ, Μπέκφορντ, Βασέλ), να γυρίσει σε 4-3-3, ώστε να τους χωρέσεις όλους.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-3-2): Σμάιχελ – Πελτιέρ, Μάμπα, Μιλς, Κοντσέσκι – Γουέλενς – Φερνάντες, Κινγκ, Ντανς – Βασέλ, Νιούτζεντ. ... 2 ...ΚΑΙ 2-3 GOALS ...

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ – ΓΟΥΛΒΣ

*** Υπάρχει μια οριακή πτώση στον άσο, 2,05 η ανώτερη τιμή του. Το διπλό ξεπερνά και το 4,00.
*** Πολύ μεγάλο τοπικό ντέρμπι των Γουέστ Μίντλαντς με έντονη έχθρα. Τον προηγούμενο Φεβρουάριο είχαν σημειωθεί πολλά επεισόδια κυρίως γύρω από το γήπεδο. Εντονη η αστυνομική παρουσία, έπειτα από πληροφορίες ότι οπαδοί της Γουλβς θα μεταβούν στο Γουέστ Μπρομ χωρίς εισιτήριο για να δουν το ματς από τις παμπ της περιοχής. 
*** Και τα πέντε φετινά γκολ της Γουέστ Μπρομ έχουν σημειωθεί στο πρώτο ημίχρονο, ενώ τα τέσσερα τελευταία στα πρώτα πέντε λεπτά των παιχνιδιών!

*** Στα τελευταία 11 ανεξαρτήτως έδρας: 6-3-2. Πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στα εννέα τελευταία στο «Χόθορνς». Τελευταία νίκη της Γουλβς το Σεπτέμβριο του 1996.

*** Η Γουέστ Μπρομ έχει κερδίσει μόλις τέσσερα από τα 25 ντέρμπι των Γουέστ Μίντλαντς σην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ η Γουλβς μόλις ένα στα 11 εκτός έδρας.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Παρέμενε σε μέτρια φόρμα πριν τη μάλλον… αδιάφορη διακοπή. Πάντως, έκοψε το κακό σερί των δύο ηττών με το 2-2 στο Σάντερλαντ. Παρότι μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο 5’ προηγήθηκε με 2-0, όμως δεν άντεξε στην αντεπίθεση της αντιπάλου της. Ισοφαρίστηκε σε 2-2 πριν το ημίχρονο και κινδύνεψε αρκετά μέχρι το τέλος με την ήττα.

Πρόβλημα στο χέρι έχει ο μπακ Ριντ (7/0) και ο ταλαντούχος Τζόουνς είναι έτοιμος για την παρθενική του εμφάνιση στην 11άδα σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει. Πρόβλημα αποκόμισε και ο κάπτεν Μπραντ (7/0) με την εθνική Βορείου Ιρλανδίας και είναι αμφίβολος!

Από κει και πέρα, τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του σταρ Οντεμβίγκι. Ο βασικότατος φορ αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πλάτη και σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει ένας εκ των Τσόγι ή Κοξ θα περάσει στην ενδεκάδα, με τον Λονγκ να παίζει μόνος καθαρόαιμος επιθετικός.

«Εχουμε και καλές και κακές εμφανίσεις από το ξεκίνημα. Εξακολουθούμε να διατηρούμε τον ενθουσιασμό μας και το πάθος μας και αυτό είναι μια καλή αρχή για το ντέρμπι. Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ μας και δεν υπάρχει καλύτερο σημείο από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι για να γίνει μια νέα αρχή. Να ξεκινήσει τώρα το πρωτάθλημα για εμάς», είπε ο Ρόι Χόγκσον.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-2-1): Φόστερ – Ριντ (Τζόουνς), Ολσον, Ταμάς, Σόρι – Μουλουμπού, Σάρνερ – Τόμας, Μπραντ (Μόρισον), Οντεμβίγκι (Τσόγι) – Λονγκ.

ΓΟΥΛΒΣ: Εδειξε σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης πριν από τη διακοπή, παρά την ήττα με 1-2 από τη Νιούκαστλ. Γενικότερα έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, προερχόταν από δύο κακές εμφανίσεις με Λίβερπουλ και ΚΠΡ, όμως κόντρα στις «καρακάξες» δικαιούνταν περισσότερα. Είχε πολλές και καλές ευκαιρίες, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ αδικήθηκε κατάφορα και από τη διαιτησία. Πέναλτι ένα μέτρο μέσα στην περιοχή ο Ρομπ Χαλς το έδωσε φάουλ (!), ενώ της ακυρώθηκε κανονικότατο γκολ στις καθυστερήσεις, με τη δικαιολογία από τον επόπτη ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή.

Πάντως, είχε να αντιμετωπίσει και την περίεργη συμπεριφορά κάποιων οπαδών. Εκραξαν τον Χένρι κατά την αλλαγή του, έξαλλος ο κάπτεν Τζόνσον, ο οποίος τους χαρακτήρισε αηδιαστικούς. «Στο ντέρμπι θα παίξουν ο Χένρι και άλλοι δέκα, μην ανησυχείτε», τόνισε ο ΜακΚάρθι, προσπαθώντας να στηρίξει τον ποδοσφαιριστή. «Η στήριξή μου είναι για έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στην ομάδα πέντε χρόνια, είναι βασικό στέλεχος της ομάδας και θα παραμείνει»…
Πλήγμα για τον ΜακΚάρθι ο τραυματισμός του Στίβεν Φλέτσερ (6/3). Ο Σκωτσέζος διεθνής τραυματίστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής και δεν θα είναι διαθέσιμος σήμερα. Σημαντικότατο πρόβλημα, αφού εκτός από τη φόρμα του Φλέτσερ, ο Ιρλανδός τεχνικός έχει πλέον μόνο τον Ντόιλ ως καθαρόαιμο επιθετικό, από τη στιγμή που λείπει και ο Ιμπανκς-Μπλέικ (0/0). Επίσης, ο τραυματισμός του αριστερού μπακ Ελοκόμπι (4/0) θα φέρει τον Γουόρντ σίγουρα στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο ΜακΚάρθι χάνει έναν ακόμη παίκτη που έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές στο παρελθόν ως αριστερό εξτρέμ.

Από την άλλη, όμως, ο ΜακΚάρθι θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στο 4-3-3, σύστημα που τον είχε βοηθήσει πολύ την περσινή και την προπέρσινη σεζόν. Είχε δέσει την ομάδα του και τα αγωνιστικά νέα ίσως να μην αποδειχτούν τόσο άσχημα όσο δείχνουν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Χένεσι – Στίρμαν, Τζόνσον, Μπέρα, Γουόρντ – Μιλίγιας, Χένρι, Ο’ Χάρα – Χαντ, Ντόιλ, Τζάρβις.  ... 2-3 GOALS ...


ΑΡΣΕΝΑΛ – ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ

*** Ελάχιστα κάτω από το 1,45 οι τιμές του άσου. Ακόμη και στο 9,50 το διπλό.
*** Τελευταίο διπλό το 1983. Εκτοτε: 10-2-0. Δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία η Σάντερλαντ.

*** Μόλις οχτώ γκολ έχουν σημειωθεί στα τελευταία επτά παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων. Επιπλέον, η Αρσεναλ έχει κρατήσει εννέα φορές ανέπαφη την εστία της στα 13 τελευταία, ανεξαρτήτως αντιπάλου, στο «Εμιρατς».

*** Ο Φαν Πέρσι έχει σκοράρει 21 γκολ σε 24 ματς το 2011 και τρία στα ισάριθμα τελευταία εντός με τη Σάντερλαντ.

*** Μόλις τέσσερις νίκες έχει η Αρσεναλ στα τελευταία 18 στην Πρέμιερ Λιγκ! Επτά ισοπαλίες, ισάριθμες ήττες τα υπόλοιπα.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Μπήκε στη διακοπή μέσα σε ένα κάκιστο κλίμα. Σε καμιά περίπτωση δεν θυμίζει την εξαιρετική ομάδα των προηγούμενων χρόνων, γεμάτη προβλήματα, αμυντικά αστεία και χωρίς επιθετικές αρετές. Οπως ήταν, άλλωστε και στην ήττα με 2-1 από την Τότεναμ. Εβγαλε 2-3 φάσεις πλην του γκολ, όμως πλήρωσε τα πολλά της λάθη για μία ακόμη φορά.

«Δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε πλέον το πρωτάθλημα», αποφάνθηκε ο Βενγκέρ. Ο Αρτέτα τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ο αντικαταστάτης του Φάμπρεγας, ενώ με τη σειρά του ο Ράμσι είπε: «Περνούμε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Εχουμε πολλά προβλήματα και το κυριότερο είναι ότι δεν μπορούμε να παρουσιάσουμε στο γήπεδο αυτά που είμαστε ικανοί. Είναι απαράδεκτη η θέση μας». Αξιο αναφοράς, ότι ποτέ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ ομάδα με λιγότερους από οχτώ πόντους, έπειτα από επτά αγωνιστικές, δεν έχει καταφέρει να μπει στην τετράδα…

Μέσα σ' όλα ήρθε και ο σοβαρότατος τραυματισμός του Σανιά (6/0), ο οποίος έσπασε το πόδι του και θα χάσει τουλάχιστον τρεις μήνες! Πιθανότητες επιστροφής έχουν οι στόπερ Κοσιελνί (6/0), Τζουρού (3/0) και Σκιλασί (0/0), πρόβλημα αποκόμισε με την εθνική ο Σέζνι (7/0) και είναι αμφίβολος.

Στην ενδεκάδα θα περάσει ο ταλαντούχος πιτσιρικάς Τζένκινσον στη θέση του Σανιά και περιμένουμε από κει και πέρα να μην υπάρξουν εκπλήξεις από τον Βενγκέρ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σέζνι – Τζένκινσον, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς – Σονγκ, Ράμσι – Γουόλκοτ, Αρτέτα, Αρσάβιν – Φαν Πέρσι.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Σημάδια αγωνιστικής ανόδου έδειξε στο 2-2 με τη Γουέστ Μπρομ και η διακοπή θα βοηθήσει τον Μπρους να στρώσει περισσότερο την ομάδα του. Είχε βρεθεί μόλις στο 5’ πίσω στο σκορ με 2-0 και παρά την έντονη πίεση που προερχόταν από την γκρίνια της κερκίδας έκανε καλό παιχνίδι και έφτασε δίκαια στην ισοφάριση πριν το ημίχρονο, ενώ δικαιούνταν περισσότερα με την εικόνα της στο δεύτερο.

Εξακολουθεί να υπάρχει η έντονη πίεση προς το πρόσωπο του Μπρους, ο ίδιος για μία ακόμη φορά δήλωσε κατάλληλος για τον πάγκο: «Γνωρίζω πως υπάρχουν αμφιβολίες γύρω από το πρόσωπό μου. Είμαι όμως αποφασισμένος, πεισματάρης και είμαι πεπεισμένος ότι θα γυρίσουν τα πράγματα». «Ο Μπρους θα πάρει αρκετό χρόνο», τόνισε ο πρώην πρόεδρος Νάιαλ Κουίν, ο οποίος πλέον ανέλαβε νέο ρόλο στην ομάδα…

Απώλεια για τη Σάντερλαντ ο φορ Νίκλας Μπέντνερ (3/1), ο οποίος παίζει ως δανεικός από την Αρσεναλ και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Την ευκαιρία ψάχνουν οι δύο νεοφερμένοι Γουίκαμ και Ζι, έναν από τους δύο θα επιλέξει κατά πάσα πιθανότητα ο Μπρους. Τιμωρημένος παραμένει ο μπακ Μπάρντσλι (4/0), τιμωρημένος από το κλαμπ είναι ο στόπερ Μπραμπλ (3/1).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Μινιολέ – Ο’ Σέι, Μπράουν, Τέρνερ, Ρίτσαρντσον – Ελμοχαμάντι, Κάτερμολ, Βον, Λάρσον – Σεσενιόν – Γουίκαμ.  ... OVER 2.5 GOALS ...
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ – ΤΟΤΕΝΑΜ

*** Λίγο κάτω από το 2,50 το διπλό, ο άσος φτάνει ακόμη και πάνω από το 3,00.
*** Είναι η πρώτη φορά που η Νιούκαστλ έχει 10 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητη στην Πρέμιερ Λιγκ από το 1997.

*** Η Τότεναμ σκοράρει ένα γκολ σε κάθε από τις έξι τελευταίες επισκέψεις της στο Νιούκαστλ. 4-1-0 τα πέντε τελευταία στο «Σεντ Τζέιμσις Παρκ».*** Με νίκη η Τότεναμ ισοφαρίζει το καλύτερο σερί της των πέντε συνεχόμενων νικών.

*** Ο στράικερ της Νιούκαστλ Ντεμπά Μπα έχει 11 γκολ στις 14 τελευταίες φορές που ξεκίνησε στην Πρέμιερ Λιγκ.

*** Αήττητη η Νιούκαστλ τις επτά τελευταίες φορές που φιλοξένησε ομάδα του Λονδίνου, όμως πέντε από αυτά τα ματς τελείωσαν ισόπαλα. Η Τότεναμ έχει μόλις μία νίκη στα εννιά τελευταία που ταξίδεψε στη Βορειοανατολική Αγγλία.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Πολύ καλό παιχνίδι έγινε κόντρα στη Γουλβς, με την αντίπαλό της, πάντως, να αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα. 2-1 το σκορ για τις καρακάξες, που κρατούν μόνο την γκολάρα του Γκουτιέρες στο 37’ από ατομική προσπάθεια, αλλά και το φορμάρισμα του Ντεμπά Μπα, που ξανασκόραρε.

Στα μείον, η αμυντική της γραμμή, η οποία δέχτηκε αρκετή πίεση και για πρώτη φορά φέτος της δημιούργησαν τόσο πολλές φάσεις. Εβγαλε προβλήματα στην άμυνα και αν δεν ήταν η κακή διαιτησία του Χαλς ίσως να έχανε και το βαθμό της ισοπαλίας. Μέχρι στιγμής, πάντως, έχει βασιστεί πολύ στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην αμυντική της γραμμή. Εχει δεχτεί τα λιγότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ και τα λιγότερα στην ιστορία της, πλην των περιόδων 95-96 και 1900-01!

Δεν έχει προκύψει νεότερο πρόβλημα, πιθανότητες επιστροφής έχει ο Αμεόμπι (2/0). Ομως, με τον Ντεμπά Μπα σε εξαιρετική κατάσταση δεν έχει επηρεάσει καθόλου η απουσία του. Παραμένουν έξω και δυο μακροχρόνια απόντες.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Κρουλ – Σίμπσον, Κολοτσίνι, Ρ. Τέιλορ, Σ. Τέιλορ – Ομπερτάν, Τιοτέ, Καμπάιγ, Γκουτιέρες – Ντεμπά Μπα, Μπεστ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Μπορεί να βρίσκεται σε διαρκή αγωνιστική άνοδο, μπορεί να προέρχεται από το πολύ εύκολο 2-1 κόντρα στην Αρσεναλ (πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη κατάσταση της συμπολίτισσας, χέρι του Φαν ντερ Φάαρτ το πρώτο γκολ), όμως προέκυψε θέμα μεταξύ Ρέντναπ και Φαν ντερ Φάαρτ.

Ο Ολλανδός έκανε έντονα παράπονα σε δηλώσεις τους για τη θέση που τον χρησιμοποιεί φέτος ο Ρέντναπ, ο οποίος τον ξεκίνησε στο ματς με την Αρσεναλ στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Δεν του αρέσει να μαρκάρει, πιστεύει ότι του ταιριάζει ρόλος κοντά στον επιθετικό. «Εχω πολλές ενστάσεις. Πρέπει να παίζω στη θέση που μου ταιριάζει καλύτερα», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ άμεση ήταν η απάντηση του Ρέντναπ. «Ναι, υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπορεί να μαρκάρει και να ακολουθεί τον αντίπαλο μπακ. Ξέρω ότι πρέπει να παίζει πίσω από τον επιθετικό, όμως εκεί παίζει και ο Ντεφόε, ο οποίος είναι σε εξαιρετική κατάσταση», είπε ο πολύπειρος τεχνικός, συμπληρώνοντας: «Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και πρέπει να του βρω θέση στον αγωνιστικό χώρο».

Μικροπρόβλημα που αποκόμισε ο Αντεμπαγιόρ (4/3) στο ντέρμπι με την Αρσεναλ αναμένεται να ξεπεραστεί πλήρως. Ο Ντόουσον (2/0) υπέστη υποτροπή και θα επιστρέψει αρχές Νοέμβρη, αμφίβολο αν θα προλάβει ο Γκαλάς (0/0). Παίζεται η επιστροφή των Κράντσαρ (4/0) και Λένον (2/0), σίγουρα έξω ο Χάντλστοουν (2/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Φρίντελ – Γουόκερ, Καμπούλ, Κινγκ, Ασού Εκοτό – Μόντριτς, Πάρκερ – Φαν ντερ Φάαρτ, Ντεφόε, Μπέιλ – Αντεμπαγιόρ. ... OVER 2.5 GOALS ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λίγα και καλά τα σημεία για σήμερα.